PDA

View Full Version : Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa

Sandzama
16-08-2006, 04:35 PM
Pitanjce.

Jel probao neko da zamoli ljude odavde, koji su nesto uspeli na internacionalnoj sceni da proguraju, da gostuju na forumu...blablabla

Tipa reckon ekipa, cofee shopovci, neko, nesto...

poz!

milos
16-08-2006, 05:19 PM
Nastic i Milicevic su na chilloutu koliko ja znam,trebalo bi ih pozvati;) Mozda ne znaju za najbolji audio forum kod nas - Rumski;) :)

puRe
16-08-2006, 06:40 PM
www.reconwarriors.com/forum :)

lesha
16-08-2006, 08:28 PM
Nastic i Milicevic su na chilloutu koliko ja znam,trebalo bi ih pozvati;) Mozda ne znaju za najbolji audio forum kod nas - Rumski;) :)
ne brini, znaju.

SHIVA
17-08-2006, 12:09 AM

Meni se chini da su navedena gospoda iz DJ profesije.

lesha
17-08-2006, 01:34 AM
da, ali vec duze vreme se bave produkcijom, imaju 3 svoje (recon warriors, recon light i traffica) i dosta izdanja iza sebe i na stranim etiketama.

LACKY
17-08-2006, 02:40 AM
To sto ti se cini je tacno!
A vrhunski DJ-eing podrazumeva i sopstvenu produkciju!

SHIVA
17-08-2006, 12:10 PM
Ne znam kakvu glazbu rade navedena dvoica. Poneki DJ doista i postane producent, a nekima je produkcija bila i primarna djelatnost a DJ-ingom su se izborili za scensku pozornost. Ne kazhem da ova dvoica nisu dobri producenti (trebalo bi poslushat neshto pa ocjenit) ali generalno vrhunski DJ-ing nema nikakve veze s produkcijom!

Pushtanje muzike zahtjeva malo spretnosti sa 2 gramofona ili CD playera, a produkcija muzike zahtjeva barem osnovno glazbeno obrazovanje, minimalno poznavanje fizike zvuka, poznavanje alata i u konachnici neshto kreativnosti i sluha. Te dve profesije apsolutno nisu srodne. Kao da usporedimo kino operatera i rezhisera. I jedan i drugi se bave filmom, ali tu svaka slichnost prestaje.

Komercijalna vrijednost koju ima vrhunski DJ jest njegovo ime... to je "brand name". Ultrapopularni dj se uvijek "posveti" i produkciji i stotine mladi wanna be DJ-a kupuje ploche svoih idola. Jednako tako popularni producenti gotovo uvijek krenu u DJ vode ili iz nekog Ableton-a sviraju "live". Kad jednom stvorish "brand name" sljedechi korak je exploatacija "srodnih" trzhishta. Diskografija elektronske glazbe je puna ovakvih primjera. Techno scena pogotovo.

Na primjer "legendarni" DJ RUSH! Rijech je o debilu koi je uvjeren da se DJ mixer ispravno koristi tako da master digne do kraja, gain od kanala do kraja, bass do kraja i srednje i visoke na tri chetvrtine. Led diode na kanalu i na masteru moraju "titrati" izmedju 9 i 10 i niti u jednom trenutku mixa ne smiju napustiti podruchje "crvenih lampica". Ukoliko vlasnik kluba nie bio informiran na vrijeme ova "legenda" redovno izgori poneko pojachalo i barem nekoliko zvuchnika. Pred par godina je u zagrebachkom "Best"-u spalio pola ozvuchenja, a njegovi fanovi su bili odushevljeni time. Citiram: "ej stari tako je nabij'o da je skurio pol zvuchnika. Lik je zakon!" Iz ovoga je vidljivo kolika je kritichnost publike i shto se zapravo cjeni kao DJ kvaliteta. DJ Rush je takodjer uspjeshan producent i prodao je dosta plocha. Ne znam tko mu je napravio te stvari, a vjerojatno ne zna niti on... on je tu samo da udari "brand name" i potpishe plochu.

Takvih primjera ima i kod nas... DJ Mark Grabber je izdao nekoliko stvari koje su prema njegovim "predloshcima" isproducirane u Londonu uz "sitnu" novchanu naknadu za koju su se producenti odrekli autorskih prava. Dobar poslovan potez za nekoga tko zhivi od i na sceni, ali bilo bi naivno vjerovati u "srodnost" DJ-inga i produkcije.

DJ-i izdaju singlove u tirazhi od 500 do 2000 vinila i to kupuju uglavnom drugi DJ-i i klinci koi to nastoje biti. Zapravo je to vrlo malo trzhishte i velik broj izdanja se radi na copy/paste tehnici. Rijetke su iznimke tipa Heiko Laux, Alexandar Kowalsky i Ricardo Vilalobos koji izdaju po nekoliko kvalitetnih i prepoznatljivih albuma tokom karijere. 90% scenske produkcije je copy/paste shkart.

lesha
17-08-2006, 12:26 PM
samo bih te ispravio za dj setup.

osim opreme koja ga je cekala - 3 gramofona, mixer (uglavnom pioneer djm600 sa svojim efektima i semplerom) i eventualno neki cdj, dodatno su isli alesis airfx i pioneer efektori, sempler i stanton final scratch, sto je razlog zbog koga je nastic imao coveka koji je bio zaduzen samo za postavljanje te opreme.

sto se ostalog tice, potpuno se slazem.
tehnu treba vise inovativnosti, zato je sada electro/minimal preuzeo primat.

milos
17-08-2006, 12:55 PM
tehnu treba vise inovativnosti, zato je sada electro/minimal preuzeo primat.
Ja se nostalgicno setim perioda 2000/2001 ,kada se rokao hard na sva zvona(dok nije dosao Umek:D :rotfl: :rolleyes: )

DaBear
17-08-2006, 01:28 PM
[QUOTE=SHIVA]Ne znam kakvu glazbu rade navedena dvoica. Poneki DJ doista i postane producent, a nekima je produkcija bila i primarna djelatnost a DJ-ingom su se izborili za scensku pozornost. Ne kazhem da ova dvoica nisu dobri producenti (trebalo bi poslushat neshto pa ocjenit) ali generalno vrhunski DJ-ing nema nikakve veze s produkcijom!

Slazem se sa svim navedenim! Radio sam sa toliko DJ-a, poznatih i nepoznatih i mozda 1% od njih ima veze sa produkcijom. Uglavnom dodju u studio sa torbom punom ploca..pusti 10 sekundi -"I like this", onda drugu plocu, na pr prelaz "I like this", pa trecu, bas liniju..."I Like this.." i tako pola sata..Onda te pogleda i ocekuje da mu napravis / isprogramiras / izaranziras pesmu sa svim time elementima koji mu se svidjaju!!? Da ne kazem, da se posle trpa kako je ON radio sve!...
Opet, ne kazem da su nasi momci bas takvi, ali ta vrsta klubske muzike je vrlo formulaicna i kad se posvetis samo jednom zanru, nije tesko da se udje u fazon i kuca takvih pesama na gomilu!

Ti vinili se sad vrlo slabo prodaju (500-2000 za izdanje u CELOM SVETU se racuna uspehom!!) svi su na CDR-u...a puno ih radi sa MP3 na lap top-u! Sve vec izmiksano kuci u Abletonu!! Jedina korist je sto DJ sebi dize profil, i moze da DJ-ise vise!

Ja sam se sretao sa klubskim "hitovima" koji su sastavljeni od fraza sa sampling CD-a ili demo pesama sa sintisajzera !!!

A poznato je da top DJi imaju svoje programmere / snimatelje koji rade 95% muzike / posla za njih. Neki su na mega plati, autorskom procentu itd..a neki ne! Oakenfold je promenio trojicu, koje ja znam (jedan sad radi sam muziku za filmove u Holivudu...posto je bila svadja posle jednog filma koji je Oaky navodno uradio!!)...

Vi samo da cujete kako DJi objasnjavaju nesto kad treba da se uradi...to ni bog otac ne moze da skapira....

kruko
17-08-2006, 02:26 PM
e znas, ja bi ovo da mi onako...znas ono kad krene onako da cvrchi? ono cshhh shhhh cvrr. kapirash?

diviner
17-08-2006, 03:08 PM
e znas, ja bi ovo da mi onako...znas ono kad krene onako da cvrchi? ono cshhh shhhh cvrr. kapirash?

:rotfl::rotfl::rotfl:

Jesam li ti ikad pozelio dobrodoslicu :) .

DaBear
17-08-2006, 03:12 PM

Da znas! bas tako.....kakvi mrmoti!

milos
17-08-2006, 03:38 PM
Pozdrav Kruko-u:D :)
P.S. Stavi onaj stari avatar sa chillouta:rotfl: :rotfl: :rotfl:

puRe
17-08-2006, 04:31 PM

ma znas onakav neki ludi brejk gde kao sve prsti...taj neki fazon...:)

dobrodosao, btw...

lesha
17-08-2006, 04:40 PM
dobrodosao, btw...
ljudi, covek je ovde od aprila 2005. :rotfl:

Sandzama
17-08-2006, 06:28 PM
Ja nisam imao nameru da velicamo niti da blatimo bilo koga...jer vecina ljudi na forumu nisu vrhunski producenti...blablabla.
Samo mislim da ima ovde dosta nas iz elektronske (dance!) struke, pa bi bilo lepo da se malo pojaca i taj segmenat :)

U ovo ne racunam gosn.DaBear-a jer covek radi u `napolju`

puRe
17-08-2006, 06:43 PM
ljudi, covek je ovde od aprila 2005. :rotfl:

znam...ali tek sam ga sad video :)

puRe
17-08-2006, 06:49 PM
Ja nisam imao nameru da velicamo niti da blatimo bilo koga...jer vecina ljudi na forumu nisu vrhunski producenti...blablabla.
Samo mislim da ima ovde dosta nas iz elektronske (dance!) struke, pa bi bilo lepo da se malo pojaca i taj segmenat :)

pa dobro, samo se malo salimo... (barem ja, a pretpostavljam i kruko)

slazem se za pojacavanje....ima nas dosta...

DADDY Z
17-08-2006, 10:14 PM
ma kakva elektronika...manite se toga...buducnost je u fudbalu...

roginator
17-08-2006, 10:36 PM
slazem se da je buducnost nogomet i politika....:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ali ja sam ipak nesto izdao vani...pa uskoro ide i novi single...

anyway..propao sam ...za nogometasa sam prestar i predebel, a politicara premlad i jos uvijek potentan....pa zato odlucujem propast ko muzicar.....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

meet me here

http://www.juno.co.uk/products/191114-01.htm

DaBear
17-08-2006, 11:14 PM
slazem se da je buducnost nogomet i politika....:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ali ja sam ipak nesto izdao vani...pa uskoro ide i novi single...

anyway..propao sam ...za nogometasa sam prestar i predebel, a politicara premlad i jos uvijek potentan....pa zato odlucujem propast ko muzicar.....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

meet me here

http://www.juno.co.uk/products/191114-01.htm

Preslusao, nije lose...retro vibe. Samo vam se remiksi ne razlikuju mnogo...

meet me here...
http://www.discogs.com/artist/Sinewave+Surfers (kao Sinewave Surfers) and here
http://www.discogs.com/artist/Messy+Boys (kao Messy Boys) and here..
http://www.discogs.com/artist/SE16 (kao SE16) and here
http://www.discogs.com/artist/Zoran (kao Ja)

pozdrav...

roginator
17-08-2006, 11:24 PM
ja sam radio samo retroid mix...anyway....idem te preslusat....

DADDY Z
17-08-2006, 11:27 PM
nema slusanja...samo liste
VRACHE...daj neki audio link...

DaBear
17-08-2006, 11:39 PM
nema slusanja...samo liste
VRACHE...daj neki audio link...

bice uskoro moj novi web site sa po minut od svega.....ima da se nadje po internetu inace, mp3 ali losa kompresija...sad cu da vidim ako se secam necega!

DADDY Z
17-08-2006, 11:47 PM
mozda ti je najbrze da sklepas neki myspace page...

DaBear
18-08-2006, 12:06 AM
mozda ti je najbrze da sklepas neki myspace page...

Bice i to...al tamo ne smem da stavljam remixe - a to sam najvise radio!!

evo jedan http://www.tunes.co.uk/tunes/featured/8500.htm klikni Sinewave...mix

evo jos jedan, na nekom Japanskom site-u http://www.cisco-records.co.jp/cgi/title/house/detail_158062.php klikni mix 4, (Sinewave S..)

ovo su Sinewave Surfers remixi....heavy electro, na granici techno-a a drugi je electro meets metal !!

DADDY Z
18-08-2006, 12:16 AM
I Like It - Narcotic Thrust < Benny Bennassi fazon(odlicno zvuci iako nisam fan ovog zvuka)
ovaj drugi nisam uspeo da preslusam posto nemam real player...ali vidim da je i Steve Mac radio remix..da li ga mozda poznajes?

DaBear
18-08-2006, 10:37 AM
I Like It - Narcotic Thrust < Benny Bennassi fazon(odlicno zvuci iako nisam fan ovog zvuka)
ovaj drugi nisam uspeo da preslusam posto nemam real player...ali vidim da je i Steve Mac radio remix..da li ga mozda poznajes?

Upznao sam ga prosle godine...dolazio je u nas studio da koristi studio od MJ Cole-a (jos jedan producent koji je ovde deli podrum sa nama!) Steve Mac-u je bio izgoreo studio (! sipali pikslu u kantu i otisli u kafanu!!!) pa je morao negde da radi dok se ne obnovi...otisao mu stari MCI desk i brdo vintage outboard-a...

perun
18-08-2006, 11:16 AM
Cekaj, Vrach... nije mi jasno par stvari (osnovnih) vezanih za tebe i tvoj rad, generalno.... Kao KO se ti potpisujes? Kako se zvoje tvoja kompanija? Za koga radis? Freelance-irash, Ok, pretpostavljam, ali, kako se potpisujes?

Za Sinewave Surfers nasao sam samo jedan Remix, za Zoran mozda 2-3... I pitanje je da li si ti u pitanju.

Imas svoju sekciju na Forumu, istakao si Client listu, ali hajde, uploaduj neke radove... Mislim da sem Cece i Brazila od Bebi Dol ovde niko nista nije chuo... Toliko price o muzici, a muzike NIGDE!!!:confused::rolleyes: Daj, uploaduj nesto! Napravi sekciju...

Mislim da mnoge ovde zanima da chuju tvoje radove... Izaberi sam nesto!

Pozdrav!:da:

Arthur
18-08-2006, 12:27 PM
ja sam cuo onaj funkstar deluxe remix od Bob Marleya (sun is shining).. ako je to Vrach radio, neko mi je to tako rekao..

DaBear
18-08-2006, 12:41 PM
ja sam cuo onaj funkstar deluxe remix od Bob Marleya (sun is shining).. ako je to Vrach radio, neko mi je to tako rekao..

Funkstar deluxe nisam ja...bilo je nekoliko izdanja te pesme. Funkstar je izdao Edel (Nemci) ja sam radio "Island Mixes" na zahtev Island records UK (koji su kopija Funkstar-a!! Platili su debelo za to) i PLUS sam uradio Messy Boys Mix, koji je su posle prodali Palm Pictures Records i izasao je CD-u i snimili su spot na njega i izdali kao DVD singl... Tad je bilo puno vacarenja oko Bob Marlija ,svi su hteli da se ogrebu za pare. A posle sam ja radio glavni radio miks za ceo svet (i za video) od Jammin - Bob Marley & MC Lyte...posto su me zavlacili za pare od ta dva miksa (zbog svadje sa A&R glupanom) cekao sam te pare 7 (!) meseci!!! a kad su stigle na gomili, pazario sam Audient mixer...
Ima tu strasnih prica oko politike u biznisu..da je samo muzika bilo bi lakse. Svako gleda da te izvacari, prepise sebi uspeh, itd..

DADDY Z
18-08-2006, 01:36 PM
Upznao sam ga prosle godine...dolazio je u nas studio da koristi studio od MJ Cole-a (jos jedan producent koji je ovde deli podrum sa nama!) Steve Mac-u je bio izgoreo studio (! sipali pikslu u kantu i otisli u kafanu!!!) pa je morao negde da radi dok se ne obnovi...otisao mu stari MCI desk i brdo vintage outboard-a... MJ COLE !!!
wow...dobra vam je ekipa tamo...
A za Steve-a pitam jer sam ga upoznao pre par godina na EXIT-u i tada je ba? bio u fazi opremanja studia po?to se razi?ao sa partnerom iz Rhythm Masters.Hvalio se kako je ulo?io "pola miliona funti" u studio pa htedoh da te pitam da li je istina i ?ta ima od sprava.Sećam se da su Rhythm Masters imali super studio ali mislim da je to sve ostalo u rukama onog drugog lika koji je ustvari bio producent..

StOrMtRAnCe
18-08-2006, 02:03 PM
Pozdrav svima... ja sam ovde nov :) vidim da ste svi ovde dosta upuceni i da se stvarno razumete u muziku... za mene se moze reci da sam pocetnik sto se toga tice i hteo bih da mi neko od vas malo pomogne... zanima me koje programe koristite za pravljenje semplova,beata,bassa...pesama uopste :D dali neko od vas slusa trance naprime Above & Beyond,Adam White,Ferry Corsten,Andy Moor,Alex M.o.r.p.h.... ? :D hvala unapred!

DADDY Z
18-08-2006, 02:15 PM
Pozdrav svima... ja sam ovde nov :) vidim da ste svi ovde dosta upuceni i da se stvarno razumete u muziku... za mene se moze reci da sam pocetnik sto se toga tice i hteo bih da mi neko od vas malo pomogne... zanima me koje programe koristite za pravljenje semplova,beata,bassa...pesama uopste :D dali neko od vas slusa trance naprime Above & Beyond,Adam White,Ferry Corsten,Andy Moor,Alex M.o.r.p.h.... ? :D hvala unapred!
ja sam pratio trance davnih dana(94-95-96) ali mi je ubrzo posle toga dosadio i ne pratim već du?e vreme...?to se tiče programa,uglavnom 90% sve radim u Cubase SX3+moj studijski hardver(synth-ovi,sampler,ritam ma?ina,itd)..ne?to manje koristim Ableton Live i Sony ACID...koristim softver koliko i hardver i nema pravila..ono ?to mi zvuči dobro u datom momentu ostaje moj izbor..u poslednje vreme uglavnom je to softver mada za dobru bas liniju uvek koristim Roland MC202..

DaBear
18-08-2006, 02:16 PM
MJ COLE !!!
wow...dobra vam je ekipa tamo...
A za Steve-a pitam jer sam ga upoznao pre par godina na EXIT-u i tada je ba? bio u fazi opremanja studia po?to se razi?ao sa partnerom iz Rhythm Masters.Hvalio se kako je ulo?io "pola miliona funti" u studio pa htedoh da te pitam da li je istina i ?ta ima od sprava.Se?am se da su Rhythm Masters imali super studio ali mislim da je to sve ostalo u rukama onog drugog lika koji je ustvari bio producent..

Pa sad da je bas imao pola miliona funti tehnike, ne verujem. Reko je da je imao MCI desk (oni se nalaze za 10-12.000?) sta god drugo da je imao nije potrosio toliko para,,oni jes da su uzeli pare, ali bila su dvojica....za ?500.000 mozes da skucas vrhunski studio - a on to nije imao!

Sandzama
18-08-2006, 02:19 PM
Dobrodosao! StOrM (mada sam i ja nov:) )
Ja, licno, koristim sta mi padne pod ruku/uvo...inace mislim da je IDEJA naj bitnija...a soft/hardwer manje-vise. Retko koristim samplove/loopove. Uglavnom cukam svoje pesmice koristeci Cubase sa nekim softsynths-ima. Ranije sam koristio Synapse Orion jer je meni, kao pocetniku, bio naj laksi za kuckanje...
Inace, slusam isto tako sve sto mi padne pod uvo...(sto rece jedan ortak od Miroslava do Vivaldija)

Mozda je malo off...ali eto.

Pozzz!;)

StOrMtRAnCe
18-08-2006, 09:31 PM
Ja, licno, koristim sta mi padne pod ruku/uvo...inace mislim da je IDEJA naj bitnija...a soft/hardwer manje-vise. Retko koristim samplove/loopove. Uglavnom cukam svoje pesmice koristeci Cubase sa nekim softsynths-ima. Ranije sam koristio Synapse Orion jer je meni, kao pocetniku, bio naj laksi za kuckanje...
Inace, slusam isto tako sve sto mi padne pod uvo...(sto rece jedan ortak od Miroslava do Vivaldija)

Pozzz!;)

Pa naravno da su sluh i ideje naj bitnija stvar kod muzike,meni to nije problem... samo nikad nisam radio na nekim malo ozbiljnijim programima... uglavnom sam mixovao muziku... jedno vreme sam koristio ableton live dok nisam uzeo mixetu. :)
koji bi mi vi program preporucili za pocetak u kome mogu da stvaram svoj zvuk,jer stvarno je lakse da krenem od naj jednostavnijeg pa polako hehe:hyper: dosta njih mi je preporucivalo reason ali ni on nije bas jednostavan. radio bih na njemu nego mi se bio zeznuo komp pa sam morao dosta toga da obrisem :mad: :) samo sam radio na mixingu preko mixete kuci. svaka pomoc i informacija od vas iskusnijih je dobro dosla ! pozZ ;)

lesha
18-08-2006, 09:37 PM
dobrodosao.
preporucujem ti da prvo prosvrljas po forumu, narocito po audio softveru, jer smo ovakve teme prezvakali milion puta..

poz

kruko
24-08-2006, 01:42 PM
Hvala na dobrodoslici svima koji nisu znali da sam tu ;P :)

Sto se tice domace scene (moderne) elektronske muzike, tu su stvari u neku ruku tek na pocetku. Imamo mnogo talentovanih, mladih ljudi, ciji talenat treba negovati i razvijati. Ono sto je ovde problem, je lova. Dosta klinaca sa vizijom nema kinte da priusti najosnovnije, jak cpu/memoriju/zvuk, a da ne pricamo o kinti potrebnoj da se zvuk lepo sredi za slanje materijala napolje. Ono sto cenim je inicijativa Vlade Janjica i podsticaj mladim umetnicima putem Coffee Shop kompilacija, i etikete Marka Nastica koje su, kapiram, uvek otvorene za dobru muziku domacih i neafirmisanih klinaca koji nesto ceprkaju po sekvencerima...krivo mi je sto prica o Pioniru, drugom labelu za elektronsku muziku kod nas, nije uspela...mislim da je u pitanju isto bila "no tengo dinero" situacija.

Elem, gde ima volje, ima i nacina, uz trud i rad, sve ce doci na svoje mesto. A ovaj ovde topic moze da bude malo, ali korisno mesto za sve male producente elektronske muzike kod nas ^_^

Pozdrav Dabearu, imati nekog toliko iskusnog na forumu je od velike koristi, a ti sto bi da im crvci i pisti, hehe, jebes ga, ne znaju ljudi :)

Arthur
24-08-2006, 01:47 PM
nisam primetio ista pozitivno u Coffee shop inicijativi.. previse je zatvoren krug ljudi i cesto promasi ciljnu grupu... a i nisam siguran da je projekat uopste uspeo sa tirazem... tako da, pod hitno bi valjalo pokrenuti dupeta i organizovati neku alternativu

kruko
24-08-2006, 02:11 PM
nisam primetio ista pozitivno u Coffee shop inicijativi.. previse je zatvoren krug ljudi i cesto promasi ciljnu grupu... a i nisam siguran da je projekat uopste uspeo sa tirazem... tako da, pod hitno bi valjalo pokrenuti dupeta i organizovati neku alternativu

Kontaktiras Vladu Janjica koji na svakom izdanju ima mail stereofreeze@b92, a sada ima i myspace profil. Kazes dobar dan, dobar dan, ja imam neku muziku koju bih zeleo da vam pustim, mozda bi odgovarala za novi kofi shop. I sta je tu zatvoreno?

Kul je reci "'ajde da dignemo bulje i uradimo nesto", ali imas li ideju? Imas li love za projekat?

kejkz
24-08-2006, 02:20 PM
Ja sam skroz ispao iz fazona, vi?e čak i ne "sviram" tehno. Jedine ljude oko sebe koje sam slu?ao i radio, a koje mogu da pozovem lično su psy grupa Species http://www.ultragrooverecords.com/.
Nisam neki veliki fan trance muzike, ali ovo ?to se radi je stvarno lepo i hrabro, jer za ovakvu muziku, u ovom trenutku, nema dovoljno publike.

kruko
24-08-2006, 02:24 PM
za vecinu dobre muzike nema dovoljno publike :P

lesha
24-08-2006, 02:30 PM
u prevodu - dj scena je prsla.
kruko je u pravu, tek ce se cuti za domacu produkciju.

awacs
24-08-2006, 03:16 PM
preporuka za overavanje:

www.kosmoplovci.com (http://www.kosmoplovci.com)

Audio arhiva, video arhiva (demo/intro). Potpuno van CoffeeShop paradigme. Cista umetnost, a ljudi koji to rade mrze kada ih neko nazove umetnicima. Budale :) .

kruko
24-08-2006, 11:37 PM
mmm, nisu uopste losi, samo mi se cesto javlja osecaj preteranog eksperimenta, ali cisto radi eksperimenta, i nedovrsenosti pre svega. preslusacu ovo sa ciganima, samo da vidim negde da iskopam winamp...

elem, zaboravio sam konkritovce, momci samo rade, rade, rade, svaka cast.

awacs
25-08-2006, 10:37 AM
mmm, nisu uopste losi, samo mi se cesto javlja osecaj preteranog eksperimenta, ali cisto radi eksperimenta, i nedovrsenosti pre svega. preslusacu ovo sa ciganima, samo da vidim negde da iskopam winamp...

elem, zaboravio sam konkritovce, momci samo rade, rade, rade, svaka cast.

Da, potpuno si u pravu sto se tice ekperimentisanja, ponekad preteruju u zelji da budu drugaciji po svaku cenu, pa to ponekad zvuci autisticno. Sad, sto se tice nedovrsenosti, tu se ne slazem bas sasvim - sto bi rekao George Harrison:

If you're listening late at night
You may think the band are not quite right,
But they are,
They just play it like that.

Mislim, i meni njihove stvari ponekad zvuce kao skice, al' oni to tako vole.

Ono sto je meni vazno u vezi sa tom ekipom je da njihova pojava dokazuje postojanje artikulisanih, inteligentnih i samosvesnih tipova, a to je prilicno retka pojava u danasnje vreme (kao i u bilo koje vreme, uostalom ;) )

Arthur
25-08-2006, 12:05 PM
imao sam prilike da upoznam species, i jos tada (pre 3 godine) su radili samo zbog toga sto imaju prodju preko (pokazivao mi neke kompilacije sa ibize)... i to je skroz ok... a za janjica, neznam sta reci... licno nisam imao potrebe za tim (ne bavim se autorskom el.muzikom), ali vise ljudi mi se zalilo na nepristupacnost (odgovor je uvek bio nesto u stilu - vec je zatvorena kompilacija... i to godinu dana unapred).. jel zna neko tiraze tih izdanja? stvarno nisam u fazonu da pljujem, samo mi je ponekad stvarno pun k. b92ke..

Sandzama
25-08-2006, 12:44 PM
Eh da nije nepotizma i kronizma u ovoj zemlji :banghead: (SER)..........sve bi bilo mlogo bolje...............mada toga ima i napolju.........samo mnogo manje.

Stvarno mi je tesko da shvatim da je scena ovakva kakva jeste, prateci njen razvoj od "Laki je malo nervozan" do danas. Chast izuzecima;)

Svi mi znamo da tu nema preteranih para, ali ako je knjiga na 2 slova (cofishop i nasta), onda su stvari jos gore. Pa ja ne znam gde su te silne pare od rejvova i drndanja po klubovima, svih ovih godina...

Zabrinuti Sandzama;)...

lesha
25-08-2006, 01:50 PM
Pa ja ne znam gde su te silne pare od rejvova i drndanja po klubovima, svih ovih godina...
pitaj grgu..

Sandzama
25-08-2006, 01:54 PM
Grgo! de su pare?:rotfl:

whois grga?

MHz
25-08-2006, 02:22 PM
ali vise ljudi mi se zalilo na nepristupacnost (odgovor je uvek bio nesto u stilu - vec je zatvorena kompilacija... i to godinu dana unapred)..

Jel to bio odgovor pre ili posle slushanja ponudjenog materijala?

DADDY Z
25-08-2006, 04:03 PM
Ja sam sa Janjićem imao i pozitivna i negativna iskustva..
Jedna stvar mi je izašla na CS3 i posle toga je trebalo da izađe još jedna na 5 ali mi je ladno skinuo posle nekog vremena,mada je prvo rekao da je to možda najbolja numera koju je dobio za kompilaciju,čak je vrteo na radiju i onda bez nekog opravdanog razloga kao:"..ne ide na kompilaciju.."-tačnije razlog je bio da je "..ja sam pod velikim pritiskom.."...ko zna, shvatiće o čemu je reč...sada mu više ni ne nudim muziku..ali ako budem čekao da se pojavi alternativa,bogami ću se načekati..

Sandzama
25-08-2006, 10:11 PM
..ali ako budem čekao da se pojavi alternativa,bogami ću se načekati..

Onda evo pravog pitanja (za poznavaoce materije)

Šta je sve potrebno i koja je procedura registracije izdavačke firme/agencije?

Samoorganizacija keva :) (nešto mi to zvuči poznato...samizdat C92???)

alektom
25-08-2006, 11:06 PM
Mi smo se proslo leto organizovali (citaj dobili pare za projekat unapredjenja kulture u Cacku od Finske nevladine organizacije) i napravili jednu simpaticnu kompilaciju Cacanskih bendova, od elektronike do death metala.
Kinta koju smo dobili nije bila narocita, tako da je ceo posao u studiju oko snimanja prosao malo sakato... zvuk bendova koji su tu snimali nije bas narocit. Sa druge strane, bilo je i dosta ljudi koji su vec imali sredjene pesme, moze se cuti par jako dobrih songova.
Naravno, to nije bilo nigde izdato, podelili smo diskove radio stanicama, nesto poslali ortacima napolje da i oni to proslede, ali generalno za takvu akciju, ako se izbegne studijski rad (usnimavanje, miksanje), nisu potrebne narocite pare.

alavuk
28-08-2006, 03:23 AM
svrbe me prsti da pocnem da pricam o ovome ... samo neka se seti lesha kad je svirao umek zajedno sa kancijanijem i veztaxom 2001-e cini mi se koliko smo cekali da jebeno udjemo
u industriju da bi culi "cigla" zvuk (ono sto radi rush na nastupima al' nazalost takav je vec setup bio u industriji) koliko smo se samo smrzli da bi ljudi koji su na spisku (usli smo zajedno zadnji) nisu imali prednost (!??!) ... a janjic ... on je tek budaletina kuka kako nema dobre muzike a izdaje to sto izdaje ... ma necu da se nerviram u ove sate ... sto se tice izdavanja najbolje je da sam skrpis pare PODELIS ZA DZABE diskove tj vecinu posaljes preko tj nekim izdavackim kucama ili nekom dj-u koji dodje u srbiju pa mu preko veze ili na gurku sa obezbedjenjem doturis cd ...

ostalo je autocenzura :)

lesha
28-08-2006, 04:22 AM
svrbe me prsti da pocnem da pricam o ovome ... samo neka se seti lesha kad je svirao umek zajedno sa kancijanijem i veztaxom 2001-e cini mi se koliko smo cekali da jebeno udjemo
u industriju da bi culi "cigla" zvuk (ono sto radi rush na nastupima al' nazalost takav je vec setup bio u industriji) koliko smo se samo smrzli da bi ljudi koji su na spisku (usli smo zajedno zadnji) nisu imali prednost (!??!)
e, poz covece, vidis ja sam na to i zaboravio... :D
bilo je to 2000. ako se ne varam, poslednja sezona industrije.. dobra stara vremena.

dobrodosao, sa malim zakasnjenjem ;)

Arthur
28-08-2006, 08:59 AM
@MHz
odgovor je bio pre slusanja pomenutog materijala, tojest, nije ni hteo da slusa... ma ne znaju oni sta hoce... imaju neku raspalu viziju urbanih vodicha, ali im to odavno ne ide za rukom... tako da jbg... ne volim da hejtujem..

yoloko
28-08-2006, 01:39 PM
a Artefact#one iz 2000-te?

1. Dominator - Phase Distortion
2. Ultraphunk - Ultra 8b
3. Linear Draft - Sunrise
4. Wlljam - A-gain
5. Modern Quartret - Aquadub
6. Modern Quartret - Butter Formula
7. Boris Petrovic - Zuti Dan
8. Vukan - Magla
9. Boris Petrovic - Crystal Desert

neke stvari odavde bi ladno mogle na re-izdanje

alavuk
28-08-2006, 02:34 PM
oh ! imas li to u audio//mp3 formatu ?

lesha
28-08-2006, 02:43 PM
e, bas cu da potrazim cd :)

mogu i ja da ti posaljem, nije frka.

milos
28-08-2006, 05:01 PM
Jel neko slusa hard ovde na forumu?(samo nemojte schranz!!:D )

Sandzama
28-08-2006, 05:39 PM
Ja slusam SVE :)

markoff
28-08-2006, 05:41 PM
Ja sam ranije neshto malo hepija slushao,a sad slabije.A schranz,ma nema nishta bez Liebinga!!!:)

lesha
28-08-2006, 09:14 PM
ajd elaboriraj..

puRe
28-08-2006, 10:08 PM

2. Ultraphunk - Ultra 8b
4. Wlljam - A-gain
8. Vukan - Magla

imam ja negde dva albuma Borisa Petrovica....cudan je to trip bio, sta se desilo sa tim covekom?

alavuk
28-08-2006, 10:55 PM
pa "slucajno" znam da je 2000-e tacnije krajem 99-e zapalio preko i dugooo nista nisam cuo nacuo sam prosle godine njegov muzicki comeback al' nista od toga video sam ga pocetkom ove godine u plastiku mondo u masi i to je to ... ajd' spakuj mi te albume od njega ... boris petrovic nekruninisani kralj trekera pogotovu FT2 :]

alavuk
28-08-2006, 11:01 PM
da dodam samo artefakt je izasao 98-e godine koliko se secam ...

Gianfranco
28-08-2006, 11:07 PM
imam ja negde dva albuma Borisa Petrovica....cudan je to trip bio, sta se desilo sa tim covekom?

Tu je u Beogradu.Nije mu vise muzika u prvom planu.
Zadnje sto znam da je radio je "Missy Pussy" (ili tako nesto iz otprilike 2002.)
i "Dusa Od Zlata" (melodic-trance,2003.god. zajedno sa Alex-om).

Sandzama
29-08-2006, 12:22 AM
Ha, trekeri...Jel se seca neko DJ Nick-a Deltatronika...?

Mislim da je covek izdao album, istrekerisan na Amigi, za ITMM :)

'94 leta gospodnjeg, valjda :)

aj ?iveli:beer:

alavuk
29-08-2006, 12:30 AM
imam cak negde mod fajl njegove pesme tata mi neda da pustim malo jace(jer ce doxi komsija i poceti da skace) :] cim nadjem ce okacim na web

lesha
29-08-2006, 12:54 AM
tu je na forumu ;)

Sandzama
29-08-2006, 01:03 AM
vrh /\

Serbia Rave Today :)

lesha
29-08-2006, 01:10 AM
vrh /\

Serbia Rave Today :)
e, i ti si bio :da:

spirko, dj nick, kole kojot.., velja, gordan, boza, mark wee, vukan i ne mogu da se setim koji je live act jos bio...

a tog dana prvi domaci "street parade" :D

Sandzama
29-08-2006, 01:36 AM
...a tek Valjevske ?urke... :)

bilo nekad.../?/

Nostalgie...:drunk:

lesha
29-08-2006, 01:52 AM
...a tek Valjevske žurke... :)
e onda se sigurno znamo, ako ne licno onda smo se sigurno vidjali.. :)

Sandzama
29-08-2006, 10:14 AM
Bilo bi lepo da se ukljuce ljudi iz susednih zemalja (HR, SLO, BIH, MK...).

Da cujemo, kakva je situacija u komsiluku... da kukamo zajedno :)

alavuk
29-08-2006, 11:45 AM
meni je tog "kukanja" muka odavno sve je to kool veoma lepe uspomene mi ostaju al' dzabe da pricas to nekome mladjem kad misli da je sad bolje nego sto je pre bilo ... mnogo toga lepog su propustili ...

Sandzama
29-08-2006, 12:25 PM
meni je tog "kukanja" muka odavno sve je to kool veoma lepe uspomene mi ostaju al' dzabe da pricas to nekome mladjem kad misli da je sad bolje nego sto je pre bilo ... mnogo toga lepog su propustili ...

Mislio sam na trenutnu situaciju... u nas :)

Kakva su iskustva sa izdavanjem elektronike u okruzenju...?

Poz

alavuk
29-08-2006, 02:17 PM
pa koliko sam upucen i nije toliko losija od nas sem sto su hrvati malo kao i uvek ispred nas (dundov,carl marx , pero fullhouse ...) za electro tu je n-ter iz crobot ekipe ,makedoniju znam da goran kan nesto "muti" sa mark williamsom,bosanci tu i tamo ima ih ... selmir omazic je izdao nesto na unknow forces , a da ipak i mi imamo neka izdanja preko idemo hronoloski za techno uglavnom alex marinkovic (2 izdanja na isophlux rec.) 2000, dj zohar (armalyte,energie industries,blackout audio na svakom po jedno izdanje ja mislim)2001/2002, nastic po meni najbolje sto je uradio za sad devil in my pants 2003-e, neki zoran iz panceva za advanced records prosle godine,shoxy -ignition sequence ja mislim takodje pocetkom prosle godine,C4 za betamax 02 u martu ove godine ... sloveniju sam namerno iskljucio jer je izlishno pricati o tome ...

djnick
29-08-2006, 02:23 PM

Mislim da je covek izdao album, istrekerisan na Amigi, za ITMM :)

'94 leta gospodnjeg, valjda :)

aj ?iveli:beer:

hehe sjajno :) drago mi je da ste me spomenuli. kad smo vec kod muzike, da vidite kako sad trekerisem... tip muzike [trenutno]: progressive trance [imam gotove jos 2 full-on-a], radio sam sve u Renoise-trekeru + vst instrumenti... a mozete skinuti sveze postavljen demo sa ove adrese:

http://www.renoise.com/board/index.php?showtopic=10449

ili direktno na song

http://tinyurl.com/gmzsn

ovo je work in progress, psy album soon... a potom i triphop ambiental kojeg vec duze vreme radim...

pozz! :)

Sandzama
29-08-2006, 03:04 PM
Pozdrav Amiga legendi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neuro :) LTNS

Javi se na PM

DaBear
29-08-2006, 04:17 PM
hehe sjajno :) drago mi je da ste me spomenuli. kad smo vec kod muzike, da vidite kako sad trekerisem... tip muzike [trenutno]: progressive trance [imam gotove jos 2 full-on-a], radio sam sve u Renoise-trekeru + vst instrumenti... a mozete skinuti sveze postavljen demo sa ove adrese:

http://www.renoise.com/board/index.php?showtopic=10449

ili direktno na song

http://tinyurl.com/gmzsn

ovo je work in progress, psy album soon... a potom i triphop ambiental kojeg vec duze vreme radim...

pozz! :)

nije moja muzika, al sam radio sa par DJ-a koji rade slicne stvari...super izbor zvukova, efekata, itd...struktura pesme je malo nedefinisana...
build-up, drops itd....za ovu svirku to je vrlo vazno..pesma treba da vodi slusaoca kroz faze, da ga lozi, sve vise i vise postepeno, i onda da ga baci u komu (da svrshi..he,he,,sto bi rekli - uostalom znas,vec!)
i ima malo previse (za moj ukus) efekata, sto zvucnih sto reverba, "pazi evo ga zdesna, pa sleva.." itd...malo zvuci kao demo pesma za razlicite efekte...mozes da ih iskoristis u 5 pesama koliko ih ima..!! inace , dobro,,,

Sandzama
29-08-2006, 04:18 PM
pa koliko sam upucen i nije toliko losija od nas sem sto su hrvati malo kao i uvek ispred nas

Mislis, finansijski ili kvalitetom ?

Jel se to tamo prodaje na trafikama, k`o grand, ili je isto ilegala?

U stvari, vise sam mislio na komercijalniju neku pricu a da nije kolonija :)

alavuk
29-08-2006, 09:08 PM
pa u smislu produkcije aranzmana opreme znanje i sl. mi kao da smo nekako lenji ne znam na to sam mislio ...

Sandzama
30-08-2006, 10:07 AM
pa u smislu produkcije aranzmana opreme znanje i sl. mi kao da smo nekako lenji ne znam na to sam mislio ...

Svega tu ima...

Za lenjost si u pravu 100% (ja kad treba da sekvenciram, smorim se kao zamaj) :) ... al postoji i taj momenat kad se zapitas za koga (kakvu publiku) radis nesto...da ne pominjem tek finansijski deo:(

No, dobro. Mozda se preko bas ovog foruma napravi, neka lepa i plodna saradnja... :)

...ako nista drugo, bar mozemo da sednemo negde da :beer:

kruko
30-08-2006, 11:11 AM
definitivno je lenjost veliki problem, kapiram svugde, ne samo kod nas. cini mi se da je vise elana bilo kada se radilo sa ogranicenim resursima, u trekerima, nego sada, kada sa PCjem od 500 evra mozes da izbacis plocu. ako si vredan i trudis se. 10% talenat, 90% rad.

znam gomilu kreativnih ljudi, sa sasvim pristojnom opremom, koji urade lup, ili deo pesme koji je odlican, i nista od njega ne naprave...mrzi ih da aranziraju...tuga.

a sa druge strane imamo momke poput spomenutog zorana, kome je treca ploca na putu, a radi na nekom smehu od kompa, bez monitora, bez neke profi zvucne, nego tipa 256 rama, sound blaster, i udri...volja i rad bato.

Sandzama
31-08-2006, 01:10 PM
Pa raspust je prosao... ;)

Bilo je vremena za sve i svasta :) a novih, domacih, elektro-hitova nigde...

Ja sam smoren zato sto radim od 8AM-8PM, skroz druge stvari...da bi mogao uvece da zasviram (zacukam :) ) malo :rotfl:

alavuk
31-08-2006, 01:37 PM
da ali sto je najcrnje trebaju ti proklete pare da bi skupio kakav-takav hardware za neki pristojan set-up da bi mogao da radis makar hiphop demo snimke ili dobio zadovoljavajucu produkciju za izdanje npr. ...

Sandzama
31-08-2006, 03:15 PM
da ali sto je najcrnje trebaju ti proklete pare da bi skupio kakav-takav hardware za neki pristojan set-up da bi mogao da radis makar hiphop demo snimke ili dobio zadovoljavajucu produkciju za izdanje npr. ...

Oces da kazes da je bolji producent, onaj kome su mama i tata "zaradili" za opremu...ne bi se slozio...

Evo, procitao si Kruko-ov post... moze brate da se radi i sa AMD XP-om i 256MB, lajvom i to...samo treba: mnogo talenta i mnoooooooooogo truda*.

*i odredjena poznanstva :)

:rotfl:

DaBear
31-08-2006, 03:56 PM
Oces da kazes da je bolji producent, onaj kome su mama i tata "zaradili" za opremu...ne bi se slozio...

Evo, procitao si Kruko-ov post... moze brate da se radi i sa AMD XP-om i 256MB, lajvom i to...samo treba: mnogo talenta i mnoooooooooogo truda*.

*i odredjena poznanstva :)

:rotfl:

U Americi strasno puno Hip Hop-a i Rapa rade na FRUTI LOOPS!!!!!! Verovali ili ne....
to oni koji nemaju pare za MPC.....
Z N A C I M O Z E N A S V E M U D A S E R A D I !!

kruko
31-08-2006, 04:46 PM
taj rad, tehnologija je uznapredovala mega.

Odradis projekat gajbi, izrendiras kanale, odes u ok studio, grunes 50 evra za 2-3 sata rada, uradis miks u valjanim uslovima, i to je to. ready to go. ako vec nema love da se skrpi odjednom za opremu.

*i odredjena poznanstva

mudar je onaj koji se ne stidi da pita©konfuchije

Sandzama
31-08-2006, 05:11 PM
mudar je onaj koji se ne stidi da pita?konfuchije

A ko previse pita, nesto s njim nije u redu* ?Sandzama `06 ;)

*ili pita pogresne/pogresno :rotfl:**

**danas mi je dan za prose...anje

Poz!:beer:

alavuk
31-08-2006, 10:07 PM
U Americi strasno puno Hip Hop-a i Rapa rade na FRUTI LOOPS!!!!!! Verovali ili ne....
to oni koji nemaju pare za MPC.....
Z N A C I M O Z E N A S V E M U D A S E R A D I !!

onda lepo prodaj svu onu opremu pa radi u fruity loops-u :] ili jos bolje u nekom trekeru ...

:hyper::hyper::hyper::hyper::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl:

yoloko
01-09-2006, 04:45 AM
znam gomilu kreativnih ljudi, sa sasvim pristojnom opremom, koji urade lup, ili deo pesme koji je odlican, i nista od njega ne naprave...mrzi ih da aranziraju...tuga.

he he, pa to je i najvazniji i najtezi deo posla, ARANZMAN

svako moze da uradi lup ali, da to razvije u super stvar,
za to je potrebno dobro se zabaviti ;)

DADDY Z
01-09-2006, 09:58 AM
...svako moze da uradi lup ali, da to razvije u super stvar,
za to je potrebno dobro se zabaviti ;)...

word !!

kruko
01-09-2006, 12:32 PM
jashta.

dobra ideja + super aranzman = hit!

Fibra
08-09-2006, 11:35 AM
Evo, citam ovu diskusiju, pa rek`o da se ukljucim malo...
Licno, imam problem kod pravljenja aranzmana u smislu sto sam sve to vec toliko puta cuo, cacnuo i prepravio da postajem "gluv" za odredjene stvari, prebacim paznju na nesto drugo pa zanemarim neki detalj koji se ispostavi da je bitan. Verovatno nemam pravilan redosled rada. Vise je tipa... sad cu ovo da sredim pa cu da se vratim na ono posle, pa posle nesto trece i tako u loop.
Kreiranje loop-ova, fraza i sl. je zabavno, ne trazi puno vremena a pruza mnogo zabave. Da bi se covek ozbiljnije posvetio aranzmanu potrebno je vreme! Kao i vecina od nas koji ne zivimo od muzike imam veliki problem sa nedostatkom vremena. Svaki dan idem na posao gde sam ispred ekrana citav dan pa mi tesko pada ozbiljan rad, opet, za racunarom kuci. Znaci ostaje mi jedino vikend koji cesto potrosim drugacije. Po nekad mi se cini da bi bilo zgodnije raditi sa nekim s kim se muzicki kapiras na nacin da naizmenicno radite na istom materijalu pa je ovom drugom uvek nekako novo/sveze ovo sto je ovaj prvi u medjuvremenu doradio. S druge strane solo rad ima druge prednosti. Kad se setim, meni aranzmani i nisu naveci smor za rad, vec peglanje, kompresije i ta cuda gde sam najslabiji. Kontam, da se ima para i da je bavljenje autorskom muzikom perspektivno kod nas, platis studio i coveka kao sto to, cini mi se, kruko rece da to dotera i ne boli glava. Najbolje bi bilo da covek radi ono sto mu najbolje ide, ono sto ga smara i sputava u radu najbolje da prepusti nekome drugome (profesionalcu) koji ce taj posao sigurno bolje uraditi. Problem, a za nesto i sreca, kod nas sto ljudi sve moraju da znaju sami da rade pa je, pored talenta, potrebna i prilicno jaka volja, odricanje i samoorganizovanost. Ja sam nabavkom svog prvog racunara bio siguran da cu ga najvise koristiti za pravljenje muzike i bio sam presrecan sto napokon mogu da radim. Imam alat koji moze toliko mnogo da pruzi, ma necu da ustanem od njega nikad... ali u zadnjih mozda 2 godine nisam zavrsio ni jednu stvar. Zbog nedostatka love i opreme, bacio sam se na ucenje i pravljenje iste. Za sada sam napravio dva DJ MIDI kontrolera iako bas nesto ne planiram da vrtim, (na putu su step sekvencer i SID sint) ali kontam utopicu ih ili menjati za neki drugi komad hardvera koji mi vise treba. Nedavno sam kupio M-Audio Delta 1010LT karticu jer je bila veoma povoljna pa nisam mogao da je iskuliram, ali sa druge strane racunar mi je krsh!
U svakom slucaju nikako da se posvetim muzici. Mozda mi je ovo pravljenje opreme trenutno zabavnije od dosadnih aranzmana pa se tako pravdam sto ne radim muziku ...kao dok ne nabavim/napravim sve sto mi treba pa cu onda. Cinjenica je i da more dobrih VSTova, programa i mogucnosti kakve racunar pruza samo udaljava coveka od rada, Svestan toga pomenuti lik iz panceva se skoncentrisao na ono sto ima i trudi da od toga izvuce maximum. To je najbolji primer discipline koja je svima koji se bave sobnom produkcijom u srbiji najvise potrebna. Za plasiranje mislim da je potrebno malo srece, ocito da je potrebno i malo laktanja i "tapsanja po ramenu", ali boze moj... ljudi se snalaze na razne nacine. Najbitnija je upornost!

Sandzama
08-09-2006, 06:36 PM
@Fibra

WORD!!!

:beer:

R A V E N
11-09-2006, 03:06 AM
Normalno...hardcore,speedcore,terror,noize.:o :banghead: :mrgreen:

R A V E N
13-11-2006, 03:29 PM
... selmir omazic je izdao nesto na unknow forces , ...

Da,ima nešto i hard techna,a evo i trancea(oba tipa):

http://www.project-symbiosis.com/label/index.php?go=relases

R A V E N
15-11-2006, 06:47 PM

2. Ultraphunk - Ultra 8b
4. Wlljam - A-gain
8. Vukan - Magla

Mislim da je covek izdao album, istrekerisan na Amigi, ...

Bilo bi dobro da neko postavi te stvari za download,da čujemo tu prvobitnu produkciju,veoma me interesuje.Nadam se da nisu mnogo zagriženi za autorska prava,ako to uopšte ima smisla.

...

U stvari, vise sam mislio na komercijalniju neku pricu a da nije kolonija :)

Techno je u svojim sastavnim dijelovima prejednostavan i presirov žanr da bi bio komercijalan,čak i u onoj zdravoj formi.S druge strane,psytrance je preinteligentna muzika da bi bio komercijalan...barem sam tako mislio dok nisam čuo Trance N Roll od Analog Pussy.

Ja sam tek sada pročitao cijelu temu,zato sada ova zakašnjela reakcija.

alavuk
15-11-2006, 09:52 PM

Pozzz!;)

ORION 5/6/7 je pojeo REASON ZA DORUCAK TJ UZINU ! vec nekoliko meseci ga rewire-ujem sa nuendom zadovoljan sam kako su ga unapredili a i drugi su prosto odusevljeni njime ... blaga preporuka za sve ako nekog smara reason da predje na orion platinum