PDA

View Full Version : DSI Evolver, koristan info

shipwright
14-08-2006, 11:35 AM
Nadam se da se ovo nece racunati kao spam, ali narucio sam si Evolvera (desktop) od firme Provox u Zagrebu.
E sad, kako oni vrlo rijetko narucuju robu od velepostovanog g. Smitha, mozda vam bude korisna informacija da konacnu narudzbu salju do kraja ovog mjeseca, pa ako bi tko htio kupiti Evolvera a ne zna gdje ga naci, neka se do kraja mjeseca javi njima (provox.hr)

Stvarno, nije spam (iako nisam do sad postao puno), nisam ni na koji nacin povezan s tom firmom. Nadam se da ce ova informacija nekome biti korisna.

Eto.

Moritz
14-08-2006, 11:57 AM
Svaka cast na odluci i cestitke:). Kupio si brutalno dobru spravu, bas sam nocas skidao demoe i radove ljudi koji ga koriste....stvarno fascinantna sprava. Ako nije tajna koliko si ga platio? znam da se u Nemackoj valja za oko 450-470 eura za verziju kao tvoju. Jednu stvar bih te molio, naravno da prvo sa nama podelis utiske kad to cudo stigne;), a drugo je da me jako buni njihov princip imenovanja MONO i POLY koji se izgleda odnose na broj zvukova (mutitimbrala) koje mozes da poteras (MONO-1, POLY-4) a ne na polifoniju...ili ja gresim?

shipwright
14-08-2006, 01:55 PM
Hvala!

Kostat ce me oko 4.000 kn (oko 500 eura) sto je nesto vise nego sto bi kostao drugdje, ali mogu si to dopustiti, prodao sam Microna. Nije da je Micron los, upravo suprotno, preporucio bi ga svima kojima treba dobar VA sint za npr. gigove, ali ipak... znas, odsviram nesto na micronu, pa odsviram nesto na matrixu 6, i jebiga, cuje se to. A ono malo sto sam svirao na Polyevolveru (u Londonu u shopu), to je to. (pa makar i monofono za sad... )

Sto se tice multitimbralnosti, stvarno ne znam, ali znam da mozes natjerati sequencer i mod matrix da mjenja freq na svakom od cetiri oscilatora na mono evolveru, pa se mogu dobiti "polifone" sekvence.

A Polyevolver je nevjerojatno dobar, btw (barem koliko sam ga stigao isprobati prije nego sto su me potjerali iz shopa zbog fajrunta :D )
Vrijedi svaki cent.

shipwright
14-08-2006, 01:59 PM
a drugo je da me jako buni njihov princip imenovanja MONO i POLY koji se izgleda odnose na broj zvukova (mutitimbrala) koje mozes da poteras (MONO-1, POLY-4) a ne na polifoniju...ili ja gresim?

Aaa...
Ne, mono evolveri (MEK, MED) su monofoni, 1 voice. Dave Smith kaze da ih ne zeli zvati Mono Evolver, jer ustvari imaju stereo izlaz :D
Poly evolveri (PEK, PER) imaju 4 voicea.
Ali svi se medjusobno mogu chainati, npr. MED + PER = 1 + 4 = 5 voices.

Moritz
14-08-2006, 04:02 PM
Aha, nadao sam se da nije tako nesto u pitanju...ali i ja bih puno :D. U svakom slucaju javi kako radi. Srecno

clusterchord
14-08-2006, 09:57 PM
ej Shipwright, kako si, kako ide svirka?

nema te vise na VSE..

shipwright
16-08-2006, 08:23 AM
Bok!

ma ide, ide... zavrsavam treci.
A slabo sam na VSE, ne postam bas, tamo se osjecam nekako, ne znam, nedoraslo. Ima tamo puno pametnijih ljudi za odgovarat na pitanja i davat savjete, a nikad nisam bio bas od nekih "this VS that" threadova :)

Don Solaris
26-08-2006, 04:57 PM
Kostat ce me oko 4.000 kn (oko 500 eura) sto je nesto vise Zapravo puno više nego bilo gdje drugdje. Inače ništa ne kanim uzimati od Provoxa, jer sam u par navrata "ne poslujući" s njima uštedio duplu svotu novaca. Npr za jedan efekt procesor tražili su me 1500kn, a ja sam vani našao isti takav za 100 EUR. Srećom rodbina mi je tada dolazila iz njemačke, pa nije bio problem dopeljati, ali i da sam poštom uzeo, to je 20 EUR poštarine i 22 EUR PDV. Opet jeftinije.

Inače neto cijena Evolvera u americi na eBayu je 2000 kn. Poštarina je 35 $, a PDV na 2000 kn iznosi 440 kuna. Znaći ispada te 2700 kn na ruke sa svim taksama i PDV-om (carina na muzičke instrumente se ne plača). Sad se već kuži zašto ne želim imati posla sa Provoxom.

Vjerovatno ću i ja uzeti Evolver, jer sam totalni freak za programiranje originalnih zvukova, a Evolver mi dođe kao san snova.

relis
26-08-2006, 06:04 PM
Shipwright, jesi to ti kupio od mene Micron? Tamo ispred filozofskog...

shipwright
28-08-2006, 09:21 AM
Shipwright, jesi to ti kupio od mene Micron? Tamo ispred filozofskog...

E bok, jesam! I sluzio me vrlo dobro, hvala!

Zapravo puno vi?e nego bilo gdje drugdje...

Ma znam, ali s druge strane - nemam kreditnu i ne mislim je uopce dati raditi, jer ce bit zla onda od impulse buyinga po netu :)
Dalje, ne volim ideju da mi se sint salje avionom (ili cime vec), pa da ga dobijem u bogzna kakvom stanju, a onda opet problemi oko refundacije ako se nesto putem desi... ma znam da pretjerujem, i to vjerojatno bez osnove, ali kako rekoh - mogu si priustiti da platim vise za peace of mind - kad stigne, ustekam ga!

A btw, nakon sto sam kontaktirao provox i narucio ga, tip koji tamo radi (moj poznanik, inace) je uzeo moju narudzbu i 15 minuta kasnije me nazvao da mi kaze - slusaj, sve super, ali moras znati da ce te kod nas to kostati vise nego drugdje, provjerio sam i u Thommanu ti je tolko i tolko, tamo-i-tamo ti je tolko i tolko, pa si jos razmisli, jer mozes proci jeftinije...
Vrlo korektno.

relis
28-08-2006, 11:00 AM
Ma da...ne isplati se za jeftinije uredjaje kombinirat. U ducan i kupi!
Npr. evolver u klangfarbe-u u Becu dodje 444 eura i sad, ak imas muda da ga svercas i prodje, super. A trazit od nekog uslugu, nije vrijedno za 500 kuna. A i gorivo kosta, i vrijeme...

Don Solaris
30-08-2006, 04:07 PM
Mislim da je benza do Beča i natrag oko 500 kn. Tu je još vinjeta i skupi se blizu 100 EUR. Tako da vani nije uvijek bolje. Ja sam kupio Telecaster gitaru i bilo je točno 100 kn skuplje nego da sam uzeo od Thomanna + poštarina + PDV + carinska taksa i trošak. Pa normalno da ću uzeti kod nas. To je inače onaj dućan u Vlaškoj pored Importane galerije - koliko znam Franjo (što ima Roland zastupništvo) je vlasnik.

Ehhh...sada sam se sjetio ranih 90-tih i Franje. Šta se sve kod njega moglo nabaviti, bez poreza, carine. Ok bilo je nekih koji nisu bili zadovoljni s njegovom poslovanjem (nedostatkom komponenata, djelova i sl.). Ali eto, ja imam skroz suprotno iskustvo. Meni je 1995-te recimo napravio jednu super stvar. Spustio mi je cijenu Rolandovog syntha XP-50 sa 3000 na 2500 DEM, ne trepnuvši očima, jer je skužio vidio da je klinac lud za tim uređajem, a nema love. Tu lovu sam valjda 2-3 godine štedio. Pet minuta kasnije ulazi neki drugi lik, i Franjo mu hladnokrvno odgovara 3000 DEM za taj isti uređaj.

Inače za tih 2500 maraka mogao sam bez problema kupiti Jupiter 8 (mislim da je bio oko 1600 DEM), Juno 106 (oko 200-300 DEM), TR-808... ali jebiga tko bi znao da će cijene tako podivljati. Zapravo ja tada nisam niti znao cjeniti analognu opremu. Meni je frendov JV-90 bio svemirski brod. Ja sam pao na dupe kada sam to prvi puta čuo i vidio.

shipwright
14-09-2006, 09:09 AM
Stigao je Evo!

I nemam rijeci. Prekrasna mala sprava, ne sjecam se kad sam se zadnji put toliko zabavljao sa instrumentom.
Prvi dojmovi - zvuk je mrak, i analogni i digitalni dio, i lako je iz njega izvuci neke old school baseve / leadove, ali ima neki svoj karakter koji prirodno izlazi na povrsinu (i koji me nekako podsjeca na Boards of Canada koji pokusavaju kopirati Depeche Mode na Absynthu), mogucnosti su nevjerojatne, editing je laksi nego sto se na prvi pogled cini, ma kupite si to odmah :)

Postam neke mp3-jeve cim nadjem vremena da ih snimim.

Ozbiljno razmisljam da prodam sve sto imam (ukljucivsi dusu - malo rabljena, nekoliko vlasnika), i da kupim polyevolvera. Prokleti GAS.

Don Solaris
14-09-2006, 01:10 PM
Drago mi je da si zadovoljan spravom!! Ma znaš šta, ja sam se jednom zakleo da nikada neću kupovati mono synthove, ali Evolver može biti izuzetak. Za neki mono bassline, koji pere u nekom skroz svojem svemiru, totalno drugačije od svih onih SH-101 sličnih spravica (a on može i to).

Koliko se sjećam originalni model trebao zvati Noise. Pa odmah da te pitam, jesi radio štogod samo sa noise, feedback i delay linijom? (Tako je zapravo i nastao taj synth.) Tu se mogu svakakve lude stvari raditi. Taj dio syntha mene najviše i zanima, obzirom da nisam neki ljubitelj wavetable sinteze, a analogne demoe od Evolvera sam ionako sve poskidao.

Eh da, i ta sprava može totalno bolesne stvari raditi kao procesor zvuka. Tu se isto čovjek može puno igrati. Ajde stavi demoe, da ih čujemo. Ja tražim neki polovni model na američkom ebayu - obzirom da je u evropi rijedak, a ono kod nas smo već raspravili. :-)

shipwright
14-09-2006, 03:06 PM
Pa odmah da te pitam, jesi radio ?togod samo sa noise, feedback i delay linijom?

O da, i to: posaljes malo noisea sa kratkim envelopeom u tuneable delay (samo da ga pokrene), sa feedbackom do kraja, i assignas keytracking na frekvenciju delaya - nevjerojatno zvuci. Totalna Karpluss - Strong sinteza, zvuci kao physical modelling s mudima. Ili: tri spora LFO-a assignas na tri delay tap time-a. Cudo svemirsko.

A sto se tice cinjenice da je Evo monosint, jako sam se cesto zatekao u situaciji da totalno zaboravim da je mono. Ma super je.

Don Solaris
15-09-2006, 08:25 AM
Uhh....nisi ovo smio napisati. Sada i ja hoću jednog. :)

Inače ponadao sam se da će cijene pasti nakon što izađe MEK, ali za sada se Evolver drži. Ali eto, počinjem lagano pratiti, pa ćemo vidjeti šta bude. Planirao sam sada kupiti Kawai K-5000S, tj. možda ga i uzmem prije Evolvera, ali Evlover definitivno ide na popis dolje.

No prvo se moram oporaviti, imao sam jedan problem na kojem sam izgubio 140 EUR. Vjetar mi je zalupio vrata auta dok sam unutra stavljao klavijaturu s koferom. Dosta su teški pa sam si morao pomoći objema rukama i ključeve instinktivno odložio na prednje sjedalo. Ja sa odmaknem da ispravim leđa, a vrata lagano klik! Serviser došao za pola sata i otvorio to za 3 i pol sekunde.

shipwright
15-09-2006, 12:01 PM
Sori!

Postat cu poslije vikenda par mp3-jeva gdje koristim samo delay, noise ili filter selfoscilation i takve zanimljive stvari, bez oscilatora.... pa ti vidi.

Don Solaris
03-10-2006, 11:17 AM
Hi,

Jel ima ?ta? Ma znam ?ta je. Toliko je dobra sprava da si zaboravio na nas ostale (jadnike) koji stojimo vani na ki?i i čekamo da čujemo ?togod. :rotfl:

Skinuo sam si sve one demoe sa DS stranica. Ma opako dobro. :)