PDA

View Full Version : -= Percepcija i stimulansi =-

ProkDu
12-08-2006, 11:23 AM
Malo ?kakljivo pitanje, ali čisto zarad informacije i razbijanja tabua. ;)

Dakle. Koliko stimulansi tipa alkohol, duvan, kafa, čaj, 'lake droge', 'te?ke droge', ... itd., utiču i poma?u odn. odma?u u poslu? Eventualno tvoje iskustvo, i iskustva tvojih kolega koje poznaje?.

?to se mene tiče, davim se u Jacobs-u i Ness-u, ... tako da ..., neka ?ivi kofein. :D

DaBear
12-08-2006, 01:18 PM
Malo ?kakljivo pitanje, ali čisto zarad informacije i razbijanja tabua. ;)

Dakle. Koliko stimulansi tipa alkohol, duvan, kafa, čaj, 'lake droge', 'te?ke droge', ... itd., utiču i poma?u odn. odma?u u poslu? Eventualno tvoje iskustvo, i iskustva tvojih kolega koje poznaje?.

?to se mene tiče, davim se u Jacobs-u i Ness-u, ... tako da ..., neka ?ivi kofein. :D

Studijski rad je z*****n! Ko ne pazi, nadeblja se ko prase!!
Ja ne pusim, ne pijem, ne duvam, nista od droga....pijem Diet Coke (al' i to pokusavam da batalim, jer ne prija kostima - bole kolena!! Starost, sta ces!!)
grickalice su bile aktuelne jedno vreme, sad i to ne upraznjavam!

Ovi oko mene, kako ko. Grant (Nelson) je dolazio u studio oko 11 pre podne, onda igrao X Box / Playstation do uvece (!?) i tako danima, pa ond kad stigne deadline - dva dana i dve noci se ne spava, flas Jack Danielsa i 6 pakli cigara da zavrsi remix!!

Jesha pored mene, non-stop naduvan..samo zavijaju...sede po sofama ceo dan..tripuju, "vibing" pa tek uvece kad se pola (normalne) ekipe razidje, uzmu da rade nocnu smenu!

Svi uglavnom malo dunu da se inspirisu, al ne vidim da im pomaze! ha...

Ja sam u studiju u 10 ujutro do 7-8 uvece (Ponedeljak - petak), sem ako je panika, onda poranim u 7 ili 8, ali nikad ne ostajem posle 9. Mislim da sam u zadnjih 10 gdina, samo 2 puta ostao do ponoci !!

Isto kad radim nesto, svakih 2 sata izlazim napolje u malu setnju...kiseonik, itd..odmoris usi. Kad se zablesavis, usi odu na pisanje i sutradan provalis da si ukakio mix i da moras ponovo!

ProkDu
12-08-2006, 01:33 PM
Hvala. :)

OFF
15-08-2006, 08:18 PM
Ja sam u studiju u 10 ujutro do 7-8 uvece (Ponedeljak - petak), sem ako je panika, onda poranim u 7 ili 8, ali nikad ne ostajem posle 9. Mislim da sam u zadnjih 10 gdina, samo 2 puta ostao do ponoci !!

Isto kad radim nesto, svakih 2 sata izlazim napolje u malu setnju...kiseonik, itd..odmoris usi. Kad se zablesavis, usi odu na pisanje i sutradan provalis da si ukakio mix i da moras ponovo!

Jako mi se svidja taj sistem rada, pokusacu to da uvedem kod sebe. Radno vreme, skoro striktno! Nateras se i mislim da je mnogo efikasnije nego ovako kako vecina nas radi. Mada, meni licno je problem sto mi je studio u kuci, tako da nemam 'diskontinuitet' radnog i sanbenog prostora

SHIVA
15-08-2006, 08:23 PM
Treba radit kad imash volje! Ako nema dovoljno volje treba radit neshto drugo za shto ima volje. :)

boggy
15-08-2006, 10:18 PM
Treba radit kad imash volje! Ako nema dovoljno volje treba radit neshto drugo za shto ima volje. :)

A kad imas volje, lezi,... proci ce te! :mrgreen:

pozdrav

bogi

OFF
15-08-2006, 11:10 PM

Shiva, vecini je ovo posao, a musterije te ne pitaju da li si pod temperaturom, da li te zena iznervirala, da li komp shtuca, da li su je Barselona izgubila ili si radio prethodne noci do 4..... Naviknes organizam na radno vreme, ako kriziras napravis 15min pauzu pa nazad......

DaBear
16-08-2006, 12:05 AM
Shiva, vecini je ovo posao, a musterije te ne pitaju da li si pod temperaturom, da li te zena iznervirala, da li komp shtuca, da li su je Barselona izgubila ili si radio prethodne noci do 4..... Naviknes organizam na radno vreme, ako kriziras napravis 15min pauzu pa nazad......

ja zato ne iznajmljujem studio...ne bi mogao da sedim vise od dva sata a da ne prosetam ili malo gledam tv / dzaram po internetu..od 8-9 "radnih sati", uradim 5-6 efektivnih i dosta...neko sedi ceo dan i noc pa ne uradi toliko....