PDA

View Full Version : SSL Duende....

puRe
07-08-2006, 12:12 PM
...stigao! :)

idekius
07-08-2006, 12:17 PM

Cestitke!!!!

Sprava radi odlicno! Pre neki dan je Lacky uzeo na probu, testirao je... bio sam kod njega u studiju i cuo spravu svojim ushima. Stvarno vredi svaku paru...
A video sam i da je pogone 4 X Sharc DSP od 333 MHz, dakle... ukupno preko jedan GHz, sto kao pomoc DAW-u uopste nije malo.

I Lacky i ja smo prilicno nahvalili spravu...

ProkDu
07-08-2006, 12:27 PM
:D . 'Aj kad Lucky sredi utiske, malo da nam prenese iste.

STUDIOTON
07-08-2006, 12:40 PM

Bravo majstore

lesha
07-08-2006, 12:55 PM
cestitke :)

ProkDu
07-08-2006, 01:14 PM
Nesto sam se drugo istripovao. :D Ako je tako Puratore, onda, bravo i vidimo se uskoro. ;)

Mogli
07-08-2006, 01:50 PM
Bravo Pure, uvek si medju prvima!!

STUDIOTON
07-08-2006, 02:00 PM
Bravo Pure, uvek si medju prvima!!

Pure je shampion:)

diviner
08-08-2006, 07:35 PM
Cestitke :). Nego kad ces da castis za sve te novine ? :rolleyes:

SandRob
09-08-2006, 09:02 AM
cestitan. :da:

nego... citan na netu. ova sprava ima samo eq i comp?
mozes, pure, malo opisat kako sprava radi, koliko mozes ucitat pluginova u aranzman, koristis li je u vst okruzju ili... koliko love?

puRe
09-08-2006, 01:33 PM
cestitan. :da:

nego... citan na netu. ova sprava ima samo eq i comp?
mozes, pure, malo opisat kako sprava radi, koliko mozes ucitat pluginova u aranzman, koristis li je u vst okruzju ili... koliko love?

sprava je stvarno ludilo...moze se ucitati 32 mono channela/kompresora ili mesano i to je konstantno (zauzece dsp-a ne zavisi od podesavanja). koristim ga kao audiounits plugin (posto su driveri za sada samo za Mac....PC stizu tek krajem septembra), ali se u sustini isto ponasa i VST (barem na Macu)...

OFF
09-08-2006, 04:18 PM
Kad nadjes vreme za neku usporedbu sa Waves SSL, verujem da vecinu to zanima.....;)
BTW

Cestitam na makini:)

Hollywood
11-10-2006, 01:46 AM
sprava je stvarno ludilo...moze se ucitati 32 mono channela/kompresora ili mesano i to je konstantno (zauzece dsp-a ne zavisi od podesavanja). koristim ga kao audiounits plugin (posto su driveri za sada samo za Mac....PC stizu tek krajem septembra), ali se u sustini isto ponasa i VST (barem na Macu)...

ajde pricaj kakva je sprava. proslo je vec neko vreme kako je imas :D

i molim te, ako mozes, daj neko poredjenje sa UAD Neve 33609 jer znam da si i to uzeo.

Pozdrajski !

Dexxy
22-01-2008, 11:19 PM
Kad nadjes vreme za neku usporedbu sa Waves SSL, verujem da vecinu to zanima.....;)
BTW

Cestitam na makini:)

Jel ima razlike u odnosu na Waves SSL?
Manley kaze da nema http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17639&highlight=sssl+duende

LACKY
22-01-2008, 11:30 PM
Piše i na zidu p.čka. Pa neka neko proba.

Dexxy
22-01-2008, 11:33 PM
Pa dobro pitam. Zato sto covek ima oba i kaze da je to isto..........Ko je probao neka kaze...

LACKY
22-01-2008, 11:37 PM
Naravno da da je pitanje na mestu. Malo mi mi je personifikacija istrcala pregrubo ali i spontano. Mislim da mozes doneti zakljucak o mom stavu.

Dexxy
22-01-2008, 11:41 PM
Naravno da da je pitanje na mestu. Malo mi mi je personifikacija istrcala pregrubo ali i spontano. Mislim da mozes doneti zakljucak o mom stavu.

Ok. no problem.... I ja sam imao isto misljenje, prosto mi je nemoguce da sam softw zvuci kao hardw....Planiram da kupim duende, pa se malo raspitujem. gledao sam neke testove Waves SSL...naravno sve je to EPP..Voleo bih da ga cujem negde...

OFF
22-01-2008, 11:41 PM
Ko ima SSL nije P..ka?:rotfl: :rotfl:

Dexxy
22-01-2008, 11:43 PM
Jel mislis Waves SSl :grin: to imamo svi..

OFF
22-01-2008, 11:46 PM
Jel mislis Waves SSl :grin: to imamo svi..

Obicno pomislim na Moniku Bellucci:D

LACKY
22-01-2008, 11:46 PM
Nebih da pobijam nicije stavove i misljenje, ali ono sta ja cujem je veoma drugacije.

Dexxy
22-01-2008, 11:50 PM
Nebih da pobijam nicije stavove i misljenje, ali ono sta ja cujem je veoma drugacije.

Znaci tvoje misljenje je da je to nema veze jedno sa drugim...i dajes glas za duende?

LACKY
23-01-2008, 12:08 AM
Jedina razlika je sto Duende "mora" da se kupi.

Dexxy
23-01-2008, 12:12 AM
Naravno....To sam i pitao da li je tolika razlika, da mora da se kupi?

LACKY
23-01-2008, 12:21 AM
Zavisi kako gledas na stvari, 32-oglsani DSP + plug.

idekius
23-01-2008, 11:23 AM
uhhhh... naravno da nije isto i ne treba da bude isto, jer su u pitanju emulacije dve razlicite sprave. Pitnje koje bi bilo na mestu je koliko Waves SSL lici na SSL G4000, cija je emulacija, a koliko Duende lici na digitalne konzole C serije, ciji originalni algoritam poseduje.

Pomenuti UAD-Neve 33609 je opet nesto trece, jer se radi o emulaciji koju su zajedno razvili UAD i Neve, a emuliran je 33609 kompresor.

Neve Bundle za UAD kosta $799.00 i u njemu se dobija Neve 88RS Channel Strip, Neve 1073 eq, Neve 1081 eq i Neve 33609 kompresor. Naravno, potrebno je imati i UAD DSP kartu.

Waves SSL 4000 collection kosta 1000$ u native varijanti, 2000$ u TDM varijanti i dobija se SSL G-Master Buss Compressor, SSL E channel i SSL G eq.

SSL Duende kosta oko 1500eu, a dobija se DSP fw karta sa 4 Analog Devices chipova poslednje generacije (mini ima dva), Channel Strip i master buss compressor, a vidim da sada rade nove plugove i za Duende (do sada Drumstrip, X-eq i x-comp), ali, ti plugovi se placaju, uostalom kao i plugovi za PoCo i UAD, a i kod Wavesa, ako ces API kolekciju, moras da je platis (tj. trebalo bi :D )

Sad, sta je bolje, sta nije... Ja imam kompletan Neve bundle za UAD, ukljucujuci i Neve 33609, a imam i naravno Waves SSL "gusar edition" :D, ali nikada nisam gledao da li je bolje jedno ili drugo, jer je razlicito, pa koristim po potrebi sta mi i gde treba, zavisno od mnogih stvari... Sve ima svoju primenu :wink: :) Ako zelim da mi u nekoj pesmi dobos bude bembastiji, onda koristim UAD Neve, ako zelim da bude plumpastiji, onda Waves SSL channel... :D

Dexxy
23-01-2008, 11:32 AM
Naravno sve je stvar ukusa i aranzmana i......ko zna cega jos. Mene je interesovalo da li je ta emulacija Waves SSL-a slicna Duende-u?

Max
23-01-2008, 11:37 AM
Naravno sve je stvar ukusa i aranzmana i......ko zna cega jos. Mene je interesovalo da li je ta emulacija Waves SSL-a slicna Duende-u?

Pa zar ti covek sad nije objasnio lepo da su emulirane RAZLICITE sprave .... i da i sama ideja nije da zvuce isto ili sl ....

Pozdrav

Bitch
23-01-2008, 12:03 PM

citaj malo bolje post

waves SSL - emulira konzolu SSL 4000
duende - dsp powered algoritmi SSL broadcast mixera C 300

Dexxy
23-01-2008, 01:14 PM
citaj malo bolje post

waves SSL - emulira konzolu SSL 4000
duende - dsp powered algoritmi SSL broadcast mixera C 300

Slabo citam latinicu......:shock:.......tek sam sada ukapirao da su to dve razlicite emulacije....sorry...

LACKY
24-01-2008, 05:11 AM
U stvari emulacija je ista.
Wves emulira SSL 4000.
A SSL emuulira svoj 4000 u svojoj digitalnoj konzoli na DSP bazi.
Sto bi narod rekao: Kad' je dzaba i sirce je slatko!

Max
24-01-2008, 08:27 AM
A SSL emuulira svoj 4000 u svojoj digitalnoj konzoli na DSP bazi.

Jesi li siguran u to ?

Je l' isti tip eq a u pitanju ???

Pozdrav

DaBear
24-01-2008, 11:36 AM
Jesi li siguran u to ?

Je l' isti tip eq a u pitanju ???

Pozdrav

Da! (Ja jesam..)

I jeste i nije..:(

Al' koga je briga?

Max
24-01-2008, 11:44 AM
Mislio sam da se radi o razlicitim tipovima eq a .... ali moguce da gresim .....

Pozdrav

Bitch
24-01-2008, 04:08 PM
Mislio sam da se radi o razlicitim tipovima eq a .... ali moguce da gresim .....

Pozdrav

ne gresis.

ljudi, duende ne emulira 4000-ku nego C seriju.

evo i citat sa sajta: Duende's brains are quite literally lifted from the SSL C200 digital production console

a EQ sa C serije je kovolucija sa XL9000 serije, tako da je sve to slicno (ali nije isto)

pozzz

LACKY
24-01-2008, 04:11 PM
Pa Duende ima u startu kanal strip SSL emulaciju ali ne 4000 nego 9000, znaci na eq-u imas mogucnost dali je E ili G eq. I ima master bus comp.
Bich je upravu, to je plug sa CS 200, a pravljen je kao emulacija sa 9000 kanala i master buc compa.

Bitch
24-01-2008, 04:13 PM
Pa Duende ima u startu kanal strip SSL emulaciju ali ne 4000 nego 9000, znaci na eq-u imas mogucnost dali je E ili G eq. I ima master bus comp.
Bich je upravu, to je plug sa CS 200, a pravljen je kao emulacija sa 9000 kanala i master buc compa.

e tako je :) kazem ja da je sve to slicno :D

Dexxy
24-01-2008, 04:14 PM
e tako je :) kazem ja da je sve to slicno :D

Znaci da ne bacam pare....:D

LACKY
24-01-2008, 04:16 PM
I ono sto tvrdim je, nerade ni slicno Duende i Waves. Potpuno je druga arhitektura,procesing i model pluga.

Bitch
24-01-2008, 04:18 PM
I ono sto tvrdim je, nerade ni slicno Duende i Waves. Potpuno je druga arhitektura,procesing i model pluga.

tacno. duende je bolji :) waves ima cool farbu, ali nekako duende kao da ima bolju rezoluciju procesinga. ali oba su vrlo vrlo upotrebljiva. stvar ukusa. ja stedim za Liquid Mix :D

LACKY
24-01-2008, 04:23 PM
Ja cu da kazem (da nebi bio shvacen pristrasno), da nije vazno dali je ili nije bolji, ali drugaciji je i to dosta.

Bitch
24-01-2008, 04:33 PM
Ja cu da kazem (da nebi bio shvacen pristrasno), da nije vazno dali je ili nije bolji, ali drugaciji je i to dosta.

word.

idekius
24-01-2008, 05:20 PM
Al? smo pomogli Dexxy-ju, svaka nam cast :rotfl:
Ali... poenta je da je nemoguce pomoci, kad su ovakve stvari u pitanju... :)

Moram samo da ispravim Lacky-ja za ono -Kad je dzaba i sirce je slatko...

Na takav način, kako je Waves d?aba, d?aba je i ogrlica u zlatari. Ako nas ne u?vate, naravno :grin:

Dexxy
25-01-2008, 01:57 AM
Ma ne kupujem nista.....:banghead::banghead::banghead:

LACKY
25-01-2008, 02:00 AM
Ja nisam nista creckovao, to rade tamo njihovi pa neka ih jure.

RetroMan
25-01-2008, 08:02 AM
Na takav način, kako je Waves d?aba, d?aba je i ogrlica u zlatari.
Nikad mi nisu bila jasna ta poredjenja, mislim kako je moguce da udjes u zlataru, izadjes sa ogrlicom, a u zlatari ostala ta ista ogrlica - nema manjka. Ili mozda mislis na digitalnu emulaciju ogrlice? :shock:

RM

Tomislav
25-01-2008, 08:29 AM
Ne radi se o fizickom nego intelektualnom vlasnistvu.

idekius
25-01-2008, 11:47 AM
Nikad mi nisu bila jasna ta poredjenja, mislim kako je moguce da udjes u zlataru, izadjes sa ogrlicom, a u zlatari ostala ta ista ogrlica - nema manjka. Ili mozda mislis na digitalnu emulaciju ogrlice? :shock:

RM

A ovamo kao nema manjka, pa niko nije pokraden?
A da ti maznem ja pesmu, a nema veze jer ce jedna da ostane i kod tebe?
Ili... da mi okreči? stan, a da ti ne platim? :grin:

Dexxy
25-01-2008, 11:50 AM
Znaci nema razlike....:confused:....ili ima.....:confused:.....a mozda....kad bi.....:D

idekius
25-01-2008, 12:01 PM
Znaci nema razlike....:confused:....ili ima.....:confused:.....a mozda....kad bi.....:D

Dexxy prijatelju... kao sto rekoh, kako da ti iko pomogne?
Po meni, ima razlike. Al' ne mogu da ti kazem da li je bolji, ili gori, isto kao i szo ne mogu da ti kazem da li je bolji neki UAD-ov EQ, ili npr. Waves API...

Niko od nas to ne moze da ti ka?e, a da ne bude maximalno pristrasno. Najbolje je da preslu?a? i jedno i drugo... uporedi? i sam odluči? ?ta ti se vi?e svidja.

milos
25-01-2008, 12:44 PM
Najbolja solucija je ono sto Buzge hoce da uzme a to je Liquid mix.Ako mozes da zivis sa tim da teras provetreni SSL4000,API,V Series onda ne vidim zasto bi davao pare na Duende:)

idekius
25-01-2008, 12:47 PM
Eto ga jedan od pristrasnih... :D
Bas zato ne volim ovakve price :)

Bitch
25-01-2008, 12:47 PM
Najbolja solucija je ono sto Buzge hoce da uzme a to je Liquid mix.Ako mozes da zivis sa tim da teras provetreni SSL4000,API,V Series onda ne vidim zasto bi davao pare na Duende:)

tako je.
meni se Liquid Mix najvise svidja.
ljudi manite se ovo je bolje ovo nije.
pa za svakog ima ponesto. ne cujemo svi isto, ne mislimo svi isto, nismo roboti. svako ima svoje preferencije, tarabice, stari, novi zavet... :D :D

RetroMan
25-01-2008, 01:43 PM
A ovamo kao nema manjka, pa niko nije pokraden?

Da se razumemo, ja sam KUPIO Logica (i to dva, za PC, i za Mac) i Nuendo, a Pro Tools se dobije uz hardvare, pa sam i neke pluginove (i to native) kupovao. Osim toga, u vreme dok sam radio umnozavanje kaseta, i kad je piraterija bila prakticno legalna (Hi-Fi Centar je bio registrovan kao zanatska radnja za presnimavanje kaseta, znaci zvanicni pirat), nisam pristajao ni da drugima radim uslugu, ako nisu bili vlasnici autorskih prava. Iz principa nisam hteo time da se bavim, mada bih sada verovatno bio milioner da sam pristao na ponude onih koji tada nisu imali para ni za za 500 kaseta (tada 300 DM), vec su kupovali na odlozeno placanje, a sada imaju stvarno milione, i naravno glavni su u udruzenjima za borbu protiv piraterije.

Ipak, realno gledajuci, za mene definitivno postoji razlika kad nekome uzmes nesto sto je on platio, pa on ostane bez toga i pretrpi stvarnu stetu, i kad ne kupis od njega, pa on ne dobije dodatnu zaradu, o tome pricam.

Malo me muka od onih (nekih ima i na ovom forumu), koji sad na sav glas brane tudja autorska prava, a zaboravljaju da su pre neku godinu od mene trazili da presnime nesto od software-a koji sam ja tada (kao jedan od retkih) imao.

A da ti maznem ja pesmu, a nema veze jer ce jedna da ostane i kod tebe?
Da ti maznes, pa da imas neku sitni vajdu, bih i prezalio, ali nikako ne mogu da prezalim sto su mi ameri (Strictly Rhithm), koji su kuca koja je baratala sa milionima (koje dolara, koje prodatih ploca), "uzeli" pesmu koja je dostigla do 12 mesta na Billboard-u, a ciji sam ja zakoniti i registrovani vlasnik, pa onda nisu platili ni kintu, mada su na samom izdanju uredno naveli autore. Zato me je muka kad ti isti jure klince sto skidaju pesme sa neta, a sami rade sta hoce, jer imaju ekipu advokata koja ih savetuje dokle mogu da idu bez posledica.

Elem, ako ovde ima neko ko nikada nije presnimio, ili skinuo sa neta ni jednu pesmu, ni software, neka slobodno baci prvi kamen, ipak neka, za svaki slucaj, proveri da li ispred njega mozda nije ogledalo.

Ili... da mi okreči? stan, a da ti ne platim?
Za razliku od onoga kad su mene farbali, i ja DEBELO platio.

RM

alavuk
25-01-2008, 05:25 PM
Da ti maznes, pa da imas neku sitni vajdu, bih i prezalio, ali nikako ne mogu da prezalim sto su mi ameri (Strictly RhYthm),

RM

mislis li na cuvenu ny house etiketu ????
(http://www.strictly.com/)

RetroMan
26-01-2008, 08:52 PM
mislis li na cuvenu ny house etiketu ????
(http://www.strictly.com/)
Bas tu.

RM

DaBear
26-01-2008, 10:05 PM
Bas tu.

RM

Jos uvek mislis da je bilo nekih para od te pesme sto je izasla kao 12" singl i na jednoj kompilaciji??

Pa majka mu stara, nemojmo se zavaravati!!

Publishing pare (koje si ocekivao) su maksimalno bile ?200-300..

A to sto je bilo JEDNU NEDELJU broj 12 na Bilboard DANCE listi - NE ZNACI DA SE PRODALO!!! To se mesto postize brojem pustanja po klubovima od DJ-a ciji se glasovi sabiraju (a uglavnom se sve namesta da bi se neke ploce progurale) a 12 mesto (jedna nedelja, najvisa pozicija) i nije neko mesto..zar ne?

Od dance singla koji ti potpise bilo ko i da ti pritom mali avans , NEMA PARA OD PRODAJE!!! nikad!!

valjda smo to raskrstili za sve ovo vreme...??:(

RetroMan
26-01-2008, 11:43 PM
izasla kao 12" singl i na jednoj kompilaciji??
Zadnji put kad sam proveravao izasla je na gomili kompilacija.

valjda smo to raskrstili za sve ovo vreme...??:(
Ovde je bilo rec o kradji, i bez obzira na na cifru (a po USA zakonima ako ti neko objavi pesmu bez tvog pismenog pristanka, minimalna odsteta je $20,000), cinjenica da su te zavrnuli oni koji imaju mnogo, a ne daju ni malo, i dalje boli.

RM