PDA

View Full Version : Drawmer 1960..

mandrak
05-08-2006, 12:42 PM
Zanima me da li neko ima kakva iskustva sa ovom spravom... koristio bi mi kao preamp uglavnom za vokale i poneku akusticnu gitaru i kao compresor na masteru itd.

Posto je on vacum tube a ja imam mikrofon rode K2 koji je isto lampa.. sta mogu ocekivat od te kombinacije.

Mogu ga dobit za nekih 1000 eura rabljenog ali mi nije blizu da ga osobno mogu isprobat ... dajte neki savjet ako je neko bio u prilici radit sa njim.

DaBear
05-08-2006, 06:17 PM
Zanima me da li neko ima kakva iskustva sa ovom spravom... koristio bi mi kao preamp uglavnom za vokale i poneku akusticnu gitaru i kao compresor na masteru itd.

Posto je on vacum tube a ja imam mikrofon rode K2 koji je isto lampa.. sta mogu ocekivat od te kombinacije.

Mogu ga dobit za nekih 1000 eura rabljenog ali mi nije blizu da ga osobno mogu isprobat ... dajte neki savjet ako je neko bio u prilici radit sa njim.

Ja ga imam vec godinama...stavljam ga na drums, vokale, gitare...lepo radio preko stereo slike / grupe. Ne uvek dobro preko celog miksa...kao pre amp je super za bass, nisam probao na glasu. Zvuk je kako bi rekao, mekan, zaobljen...na nekim stavrima super radi.
Sto se tice mikrofona, lampa na lampu nije bas najbolja kombinacija...dodajes mu blagu distorziju 2 puta....ali sve zavisi. Ja sam NEKE rappere / pevace snimao preko AKG Solid\ Tube-a u Avalon 737 i nekad je koma glas, nekada mutno totalno...zavisi i od signala / boje glasa itd...Ali dobra je sprava da se ima..jedan od klasika..cena je tu negde, isto kao i ovde (Engleska)

mandrak
07-08-2006, 08:54 AM
Nema mi druge nego da se nekako dogovorim sa ljudima koji prodaju drawmer da ga isprobam kod sebe i da odlučim ?ta ću... u svako slučaju hvala ti DaBear.

Pozdrav

mandrak
12-08-2006, 08:57 AM
Probao sam ga par dana... snimao vokale , ak. gitare, percusije, syntheve i.... kupio ga:hyper:

DaBear
12-08-2006, 10:07 AM
Probao sam ga par dana... snimao vokale , ak. gitare, percusije, syntheve i.... kupio ga:hyper:

super, posluzice ti dobro.
Svojevremeno je William Orbit izjavio da mu je to glavno "tajno oruzje". Cak je kupio 4 komada!!

mandrak
13-08-2006, 09:36 AM
super, posluzice ti dobro.
Svojevremeno je William Orbit izjavio da mu je to glavno "tajno oruzje". Cak je kupio 4 komada!!

Ma mo?e mu se i jo? toliko .... kad je Madona u priči:) . Znam da je Orbit, negdje sam to pročitao sve iz Akaia vukao kroz drawmer na Ray of light i to je vrhunska produkcija... naravno ne samo zbog drawmera:banghead:

Manley
22-08-2006, 02:24 PM

Tek sada sam video tvoju poruku...ja sam imao 1960, dobar je preamp ali ne bih ti preporucio da ga koristis za vokale....odlican je kao bus kompresor za bubnjeve(rock, techno...itd) i za snimanje elektricne gitare, ali ne bih ga koristio za glas, ali na kraju krajeva sve je to stvar ukusa mozda ti se i svidi na glasu...

u svakom slucaju kupio si dolican uredjaj koji ima sve sto ti je potreno da udjes u profi vode

mandrak
23-08-2006, 09:37 AM
Tek sada sam video tvoju poruku...ja sam imao 1960, dobar je preamp ali ne bih ti preporucio da ga koristis za vokale....odlican je kao bus kompresor za bubnjeve(rock, techno...itd) i za snimanje elektricne gitare, ali ne bih ga koristio za glas, ali na kraju krajeva sve je to stvar ukusa mozda ti se i svidi na glasu...

u svakom slucaju kupio si dolican uredjaj koji ima sve sto ti je potreno da udjes u profi vode

Ja sam ga kupio iz vi?e razloga... svidio mi se na prvo slu?anje (meni jako bitan momenat) probao sam snimat kroz njega od vokala do nekih rack. syntheva i samplera.. ?u?kalica, ak. gitara ( zvuči bo?anstveno) itd.
E sad istina je da ta njegova boja u kombinaciji sa lampom Rode K2 i daje malo vi?e nagla?enog midla u vokalima ( po meni jako muzičkog) ali to ću korigorati sa eq-ima ako ba? zatreba.
Probao sam kod čovjeka u studiju nedaleko od mene snimat sa svojim mikrofonom kroz Avalona 737 i sada isti vokal u drawmer i opet mi vi?e le?i ova kombinacija tj. daje mi veči karakter ( subjektivno mi?ljenje)

Istina je da mi treba jo? vremena da se poigram sa spravom i da je počnem optimalno koristiti u svim njenim segmentima koje pru?a, a mislim da ima ?iroku primjenu i jako sam sretan ?to sam bio u mogučnosti ubosti ovu igračku.

Pozdrav