PDA

View Full Version : Amplitube II

LAMPASH
01-08-2006, 06:15 PM
Da li je neko probao Amplitube2 ili bar njegov
demo???Da li donosi neshto revolucionarno na
polju simulacija?Kakve su mu tvrdje distorzije
i kakav je u odnosu na konkurenciju?
POzdrav!

Dushan_S
01-08-2006, 07:09 PM
Mogao bih ja da skinem demo pa da odem do ortaka koji ima SX 2 (sa ključem naravno), al me ne?to mrzi... Ono ?to sam čuo iz demo-a na IK Multimedia sajtu nije me ne?to dojmilo, a od ljudi sa KVR-a koji su ne znam kako govorili da su srećni zvukom, nisam primetio da je iko poslao neki home made higain demo tako da... Ko ga ?i?a. Uostalom idi preslu?aj sam. Nije ne?to za ?ta bih se izuo par stotina evra.

Rocket Roll
01-08-2006, 08:33 PM
Koliko sam u toku - ispravite me ako gresim - to je definitivno stvar koja mora da se kupi (treba joj dongle), tako da bih ti ipak savetovao da razmislis i ides na neki hardware.

LAMPASH
23-08-2006, 09:56 PM
Sve mi ovo lichi na onu basnu o lisici i grozdju:)

Dushan_S
24-08-2006, 02:23 AM
Ja bih pre rekao da se radio o bajci nego o basni, bajci da ono ?to se ne mo?e probati i skinuti sa neta, mora da je do jaja, barem u ma?ti!

LAMPASH
24-08-2006, 09:03 AM
Za tu bajku nisam chuo a verovatno i ostali chlanovi foruma
dok za basnu jesam.

Klon
24-08-2006, 09:12 AM
Dule,ako neshto nisi probao a mashtash da je loshe pa onda
je problem i sa bajkom i sa basnom,znachi dobijamo novu formu:BAJSNU:)

stigma
24-08-2006, 01:32 PM
Meni Amplitube1 itekako igra u mixu a za dvojku pretpostavljam da je korak dalje /?/...

Dushan_S
24-08-2006, 01:32 PM
Ja sam vam lepo rekao, imate demo-e na njihovom sajtu, pa preslushajte, i mogucje je da je neko na KVR-u uradio neku stvar a da je koristio A2. Nisam cuo nesto sto bi mi se dopalo, bar ne vise od POD-a. Clean/ovi i poluprljave farbe su ok, prolazi, napucane distorzije opet ne valjaju kao i kod ostalih soft-simulatora. Dakle ne mislim da je prica o lisici i grozdju adekvatna jer pretpostavljam da bi se od svih ljudi na ovoj planeti koji su kupili taj sim (ukljucujuci i onog koji je radio demo-e) pojavio valjda neko ko bi se snashao i napravio svemir farbe, ako je to mogucje. Opet , ja sam vishe zainteresovan za high gain boje, jer ovo sve ostalo mozhe da se dobije i na druge nachine i nije tako problematichno.

Za tu bajku nisam chuo a verovatno i ostali chlanovi foruma
dok za basnu jesam.Chuj, ako bi ti voleo to da imash i tebi se svidja ono shto si chuo iz mp3 demo-a, super. Neko voli vanilu, neko chokoladu. Ako se ti lozhish na neku ribu a dvojca ortaka kazhu da je ruzhna, to ne znachi da su oni u fazonu kiselo je grozhdje jer ne mogu imati tu ribu, nego da mozhda jednostavno to nije njihov tip ribe... Ili si jednostavo ti u tripu a riba je stvarno ruzhna.

Amplitube 2 sa druge strane (koliko god ja mislio da koshta previshe i da se sa freeware-om i malo dobre volje mozhe sve to dobiti) mozhe zaista da ispuni sve potrebe nekom kome ne treba specijalno vrhunska distorzija, u to sam siguran i za takve potrebe je ova "sprava" sjajno reshenje, naravno.

Dushan_S
24-08-2006, 01:43 PM
Meni Amplitube1 itekako igra u mixu a za dvojku pretpostavljam da je korak dalje /?/...Ne kudim ja softsim-ove u apsolutnom smislu... Dapače, ako si učlanjen na K-V-R, imash tamo da skine? kod njih moj komplet preseta za Amplitube keca ako te interesuje. Nick mi je Vervil pa videće?.
Amplitube I ima problema u vi?im harmonicima, tj kako dodaje? gain pojavljuje se u zvuku gomila tih nekih, ne znam kako bi ih nazvao... Sitan zvuchni otpad, brljotina :p Rekao bih "Artifacts" na engleskom, ali ne znam na srpskom jbg. Probao sam u par navrata da snimim par kanala i matrica postane zagu?ena, mora se postupati jako pazhljivo, nekim dobrim EQ-om dodatno čačkati zvuk, dok recimo POD-om snimim iste te gitare i nikakvih problema, sede gitare u matrici i ne prave nikakvu gu?vu. Ako koristi? čistije gitare i ne preteruje? sa distom, onda mo?e da ti radi posao. E da, i simulacije kutija mi se ne sviđaju, imaju nekako sve zvuk kao da je u pitanju kombo. Ni jedna ne zvuči kako bi trebalo nego kao da imam kombo pojačalo kroz koje pu?tam POD-a na kom menjam simulacije kutija, znači čuje se razlika, ali postoji ne?to zajedničko u karakteru da zvuk nije otvoren nego sateran u srednje na pogre?an način. Jbg.

Naravno disclaimer... Ja kad se..m, imam u glavi Line 6 kao neki benčmark za simulatore, i ozvučeno pojačalo, pa su mi kriterijumi visoki i uglavnom nisam zadovoljan. Upravo sam ne?to snimao i imam po deset kanala ritam gitara unisono, ?to ?ivih ?to sa simulatora, da bih se pribli?io tome da mislim da je ok. Znači sve ?to meni smeta, ne mora nekom drugom da smeta :) ;)

stigma
24-08-2006, 01:50 PM
Slazem se o "otpadu" u HF (obradjivati ga sa eq je mukotrpan posao) ali koristim Amplitube jer mi se ne da za svaki sound "prchkati" po procesoru, ampu + traziti razdaljinu i kut mic-a.

Dushan_S
24-08-2006, 02:58 PM
Ma normalno da je lak?e, pa ja sve ?to postavljam kući postavljam sa POD-om, pojačala sam kasnije snimio i to samo za ono ?to je finalni proizvod ali će opet neke gitare biti sa POD-a.

Ako ne zna?, uskoro će izaći Line6 kao VST plugin-ovi, a mislim da to zvuči dosta bolje od ostalih simulatora, naročito ?to se tiče dist varijanti. Mislim da je to mnogo bolja value for money, naravno ako pričamo o legalnom Amplitube2 i legalnoj kupovini Line6-a.

MUzzY
24-08-2006, 04:41 PM
Ja verujem da ce Line6(tj. POD) kao VST biti pun pogodak sto se tice soft simulacija. Jedva cekam :)

LAMPASH
24-08-2006, 07:59 PM
Izaci ce kao VST ali ce ti trebati neka LINE6 sprava koja ce mu
trebati i kao dongle:)ako si mislio na crack plugove zaboravi!
A i ja ne znam shta serem sa Duletom oko Amplitube2 kad imam
LINE6 TONEPORT i koji mi zadovoljava sve potrebe za sada a i on ima
POD-a.Chuo sam demo-e od A2 i u odnosu na ove iz toneporta i PODa
su ko kurac.I dalje je high gain zvuk nekako mutan i nedefinisan,
jebem li ga,loshe je to po meni a shto Dule reche moze da posluzi za
neki blagi rock gde ima cleanova i overdrivova.Za metalurgiju ne bih mogao
da koristim A2 po onome shto sam chuo.I meni je kao Duletu najbitniji
high gain tako da je LINE6 nezamenljiv.Interesuje me kakav je BOSS GT8
odnosno kakve su mu simulacije,imali nekog da je recordovao sa njim?
@Stigma
Jesi li nabavio one Dimarzio humbackere o kojima smo prichali na
drugom forumu za ESP-a?Kakvi su ti utisci(beshe FRED i PAFJOE)?
Pozdrav!

stigma
25-08-2006, 11:07 AM
@Stigma
Jesi li nabavio one Dimarzio humbackere o kojima smo prichali na
drugom forumu za ESP-a?Kakvi su ti utisci(beshe FRED i PAFJOE)?
Pozdrav!

Nisam jos ali budem ih ubacio na jednu kopiju Gibsona. ESP cu postedit za sada...
Pozdrav:)

shigumicu
06-09-2006, 08:05 PM
http://www.carltonec.com/mp3/Operation%20Mindcrime.mp3

http://www.carltonec.com/mp3/AnarchyX.mp3

Evo dve pesme koje su radjene sa Amplitube 2 simulatorom (i gitare i bas). Snimio ih je neki lik i okacio na Line 6-ov forum sa namerom da pokaze da je Amplitube 2 najbolji simulator do sada i da je po njegovom misljenju mnogo bolji i od svih line 6-ovih simulatora.
Rekao je i da ovaj novi Amplitube nema nikakve veze sa onim starim sto se zvuka tice i da je neuporedivo bolji. :rolleyes:

Zanimljivo je da je kao DI za prvu pesmu koristio behringerov v-amp, a za drugu toneport ux2.

Pesme doduse nisu neki zestok dz, dz, ali moze da se poslusa. :)

LAMPASH
12-09-2006, 12:04 AM
Poslushao sam samo ovu drugu,zanimljiva mu je
produkcija a gitare nishta posebno.
Ovo je mogao da odradi i sa Waves GTR-om.
Klasichan overdrive koji je verovatno mogao da
odradi i sa kecom.
Naravno da nije zestok dz,dz,kada sa A2 i
ne moze da se odradi ljudski dz,dz!
Preslushao sam mnogo high gain demo-a uradjenih sa A2
i svi mi zvuche mutno,nedefinisano,prosto loshe.
Line6 je po pitanju high gain simulacija trenutno
na tronu,josh ako se koristi sa impulsima kutija koje
sam ne nudi,zatvara sve dileme.
A taj lik neka uziva u Amplitubeu 2 kad ga je vec
fino platio:)

ProkDu
12-09-2006, 08:03 AM
Evo dve pesme koje su radjene sa Amplitube 2 simulatorom (i gitare i bas). ... Pesme doduse nisu neki zestok dz, dz, ali moze da se poslusa. :)

Ovo su stvarno odlicno skinute stvari, a i zvuk gitara je 95% pogodjen. Kad sam cuo prve taktove, pomislio sam, cekaj pa ovo je Queensryche. :D

shigumicu
12-09-2006, 08:46 AM
Poslushao sam samo ovu drugu,zanimljiva mu je
produkcija a gitare nishta posebno.
Ovo je mogao da odradi i sa Waves GTR-om.
Klasichan overdrive koji je verovatno mogao da
odradi i sa kecom.
Naravno da nije zestok dz,dz,kada sa A2 i
ne moze da se odradi ljudski dz,dz!
Preslushao sam mnogo high gain demo-a uradjenih sa A2
i svi mi zvuche mutno,nedefinisano,prosto loshe.
Line6 je po pitanju high gain simulacija trenutno
na tronu,josh ako se koristi sa impulsima kutija koje
sam ne nudi,zatvara sve dileme.
A taj lik neka uziva u Amplitubeu 2 kad ga je vec
fino platio:)

Poslusaj ovu prvu stvar. Ona je reprezentativnija sto se zvuka gitare tice, a i malo je tvrdja svirka u pitanju. Slazem se da je line 6 superiorniji sto se high gain-a tice, ali ovaj zvuk gitare koji je on dobio nije uopste mutan i mislim da to nije moglo da se odradi u A1.
Sto se tice onih klipova na IK sajtu, oni su u najmanju ruku smesni. Nije mi jasno sto su to okacili jer time samo odbijaju potencijalne kupce. Zvuci koje sam ja dobijao sa A1 su 5X bolji.:confused:

LAMPASH
12-09-2006, 09:57 AM
Poslusaj ovu prvu stvar. Ona je reprezentativnija sto se zvuka gitare tice, a i malo je tvrdja svirka u pitanju. Slazem se da je line 6 superiorniji sto se high gain-a tice, ali ovaj zvuk gitare koji je on dobio nije uopste mutan i mislim da to nije moglo da se odradi u A1.
Sto se tice onih klipova na IK sajtu, oni su u najmanju ruku smesni. Nije mi jasno sto su to okacili jer time samo odbijaju potencijalne kupce. Zvuci koje sam ja dobijao sa A1 su 5X bolji.:confused:

Slazem se!Problem je shto Amplitube2 kosta X*100 eura,a mi smo za 150
uzeli toneport koji je sigurno ozbiljniji.

MD
12-09-2006, 03:48 PM
Slazem se!Problem je shto Amplitube2 kosta X*100 eura,a mi smo za 150
uzeli toneport koji je sigurno ozbiljniji.

Kad baci? kompletan upgrade na Toneport, doći će ti bar 200 eura vi?e.

Nije ba? tako jeftin, jedino ako te zadovoljava ovo malo modela ?to ima.:)

LAMPASH
12-09-2006, 04:48 PM
Da, ali ni A2 nema neki pozamashan broj modela,
mislim da ima 14 preampova za gitaru pa opet koshta
500-600 dolara.A mi sa najvecim upgradeom za toneport
pucamo josh 200 eura ali tada imamo....he,he,he!
Nego,ima li zainteresovanih programera za malo crackovanja,
koji bi ubijali slobodno vreme vezbajuci C++ za izradu A2 cracka:)
@mods
mislim da nema potrebe za editovanjem posta jer se radi o shali:)
nema p od piraterije:)

MD
12-09-2006, 08:16 PM
Ajd da se i ja našalim, priča se da je i kompletan Line 6 model pack moguće besplatno upgradeati?:D

Nije valjda došlo i do toga? hehe

ArchSound
19-10-2006, 10:45 PM
Imam ja dvojku i dosta je dobra ali naravno ne moze da se poredi sa analognim pedalama snimljenim preko pojacala!!!

MD
20-10-2006, 03:01 AM
Imam ja dvojku i dosta je dobra ali naravno ne moze da se poredi sa analognim pedalama snimljenim preko pojacala!!!

Ima? kakvu snimku sa njom da čujemo?

Čujem dosta pohvala za realnost amplitube 2, ali sve snimke (pa i one sa sitea) ?to sam čuo djeluju slabo.
Mada ne vjerujem da hvale softver za ni?ta, pa ako imas sto snimljeno makar kakav riff nasuho, da se mo?e čuti...;):):):)

LAMPASH
26-10-2006, 10:50 PM
Ima? kakvu snimku sa njom da čujemo?

Čujem dosta pohvala za realnost amplitube 2, ali sve snimke (pa i one sa sitea) ?to sam čuo djeluju slabo.
Mada ne vjerujem da hvale softver za ni?ta, pa ako imas sto snimljeno makar kakav riff nasuho, da se mo?e čuti...;):):):)
Ajde prijatelju odsviraj nam bilo shta,moze i neki punk riff,nije problem,daj samo da chujemo!

shigumicu
19-11-2006, 06:21 PM
Na IK sajtu mozete skinuti demo verziju Amplituba 2.1 (iako pise 2) koji radi bez dongle-a i ikakvih ogranicenja. Radi 10 dana, a posle tog perioda povremeno ubacuje sum, pa ako nekog interesuje moze slobodno probati.:)
Ja prob'o i mogu vam reci dobro radi.:guitar:

U odnosu na Line 6 simulacije ne mogu reci da je bolji ili losiji, ali je u svakom slucaju zvucno sasvim drugaciji i u kombinaciji se lepo upotpunjuju. Sto se tice high gain gitara tu vam nista ne mogu reci jer imam stratocaster-a.:D
Nisam jos probao kako lezi u miksu, sto je za mene i presudan faktor. ;)

Voleo bih da cujem i vase misljenje nakon probanja.

stigma
20-11-2006, 09:59 AM
Amplitube 2 - puno bolje izglada nego sta zvuci. Neki dobar klinjak se i moze ubosti ali za zescu svirku vrlo lose. Zvuk je tanak i zamuljan. Samo sam prosao kroz presete, mozda se nesto moze istvikati...

shigumicu
20-11-2006, 12:21 PM
Preseti nisu neki (pravljeni prema ko zna kojoj gitari), mislio sam na samostalno podesavanje prema sopstvenom instrumentu. I na toneportu su fabricki preseti po meni bezveze, ali kada ga ti podesis za svoju gitaru to je to.:) I ja sam ga probao kroz presete koje sam modifikovao prema gitari.

LAMPASH
20-11-2006, 01:20 PM
Nisam ga probao jer necu da skidam 30MB
zbog 10 dana:) a imam dial-up.
Ali sada je sigurno lakshi za crackovanje jer radi
kao demo bez dongle-a,tako da svashta moze da se uradi.
Ochekujem da ce biti razbijen uskoro.
A kako tumachite taj potez IK-a da ga daju kao demo bez ikakve zashtite
u full packu samo sa vremenskim ogranichenjem odnosno da nije vishe
potreban dongle?

shigumicu
20-11-2006, 08:08 PM
Mozda su ga se naprodavali koliko su mislili i mozda pripremaju nesto novo, a ovaj stari "daju" u siroke narodne mase. Ipak im je to dobra reklama. ;)

Dushan_S
21-11-2006, 03:28 AM
Probah ga, i definitivno je najbolji softsim, bolje mi radi od GR2, manje sinteticki. Sve do većih količina distorzije je ok, ali higain... Korz presete sam samo pro?ao i nisu ba? za odu?evljenje, a čačkao sam ovako dobio neki rezultat, i mo?da neko layer-ovanje različitih karaktera da ne?to ?to je onako. Ali definitivno se NE PONA?A blizu high gain pojačala. Odmah u startu nema dovoljno gain-a. Ne zato ?to sam manijak pa mi treba ?to vi?e distozije nego, kada se gain svuče na nekom pojačalu kakva su emulirana ovde na pola (i ?to je crnjak i na POD-u) dobije se dovoljno distorzije, ali definicija, a kad se doda jo? malo ton počinje da peva za solo. Ovde na 12 sati nema ni pola od potrebnog gain-a a kad se doda dovoljno, zvuk postaje nekako nekontrolisan i fuzzy, a solo gitare zvuče kao flauta kroz distorziju. Takođe se ne pona?a specijalno prirodno, nego kao distorzija pedala kroz EQ i simulator kutija.

Al ajd, mislim da bih mogao da snimim neku poluprljavu ili clean gitaru sa njim, i ostavim za album, bez ikakve frke. Ima manje tog nekog kartonskog momenta nego GR2, i definitivno je mnogo mnogo bolje od prvog amplitube-a.

LAMPASH
21-11-2006, 12:51 PM
Eto moje prognoze su se obistinile:RAZBIJEN JE!!!
Kakav glup potez iz IK-mlatimudie,ko zna mozda nam spremaju trojku:)

johnjogurt
22-11-2006, 05:11 AM
imam ja amplitube 2...., ******..., malo nije optimizovan , srce dosta..., malo je bolji zvuk..., njshta sad to ekstremno nije novo ..

/moderator
izmenjeno zbog pravilnika o pirateriji
www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7939

stigma
22-11-2006, 07:29 PM
Dalo bi se nesto izvuci od dvojke kombinacijom dva ampa i kabineta. Evo jedan test snimak - link (http://free-si.t-com.hr/mario/audio/amplitube2.mp3)

Dushan_S
23-11-2006, 02:12 PM
Ej, nemoj da se ljuti? (kao vidi sad ovaj ?to me polio kakom), ali u čemu je trip sa ovim snimkom? Zvuči kao da svira? ritam gitaru na neck magnetu, ili kao da ne?to drugo nije u redu sa gitarom. Kako ide? u karticu?

stigma
23-11-2006, 03:32 PM
Pa vec kad si spomenuo imam 5 way svic i u donjem polozaju mi je signal skroz slab a na gornja 4 je OK. Otvarao sam straga gdje je svic i cini se sve u redu... Mozda nest nije uredu sa magnetom:confused: . Nisam bas sklon tehnici. Imas kakvu ideju. Inace sve OK, nhf...

stigma
23-11-2006, 03:34 PM
..idem direktno u kartu (M-audio FW 1814)...

shigumicu
23-11-2006, 09:32 PM
Amplitube 2 - puno bolje izglada nego sta zvuci. Neki dobar klinjak se i moze ubosti ali za zescu svirku vrlo lose. Zvuk je tanak i zamuljan. Samo sam prosao kroz presete, mozda se nesto moze istvikati...

Pa, po meni zvuk uopste nije tanak ni zamuljan, to ti je verovatno do gitare ili nacina ulaska u karticu (preslusao sam onaj tvoj snimak). Zvuk na AT2 je bas veoma debeo i cist. Klin, kranc, i neki umereni dist zvuce fantasticno, mozda i bolje od line6 simulacija, pogotovu krancevi. Ovo je prvi softsim (bar od onih koje sam ja probao) kod koga kranc zvuci bas skoro kao pravi kranc. Ali higain je bolji kod line6 (osetim i ja to na straci):D

Najvise mi se svidja sto kada sviras, imas utisak da ti je kabinet tu ispred nosa, dok kod line6 simulacija imas utisak da je kabinet na par metara od tebe.
Mada to nista ne znaci dok ih ne postavis u matricu i vidis kako se ponasa u klincu sa ostalim instrumentima, mozda nestane i pojede ga matrica ... dzaba mu onda bolji zvuk na solo slusanju. Ako si recimo probao Waves GTR, on odlicno leze u matricu, al badava kad zvuci sugavo.
Jedna od vecih mana AT2 je ta sto prosto prozdire procesor. Ja imam bartona 2500+ i 1gb rama, i jedva mogu da ga insertujem na 3 kanala u nuendu sa nekim umerenim presetom (latencija na 8ms). Ako hocu da insertujem na 4 kanala moram da podignem latenciju na nekih 15ms, a tada mi vec smeta kasnjenje. Procesor mi je tada na preko 80%. Malo je to mozda i do toneport-ovog asio drivera, jer njega koristim kao DI za AT2, ali procesor na 85% za cetiri kanala je previse.:)

Dushan_S
24-11-2006, 03:36 AM
Pa vec kad si spomenuo imam 5 way svic i u donjem polozaju mi je signal skroz slab a na gornja 4 je OK. Otvarao sam straga gdje je svic i cini se sve u redu... Mozda nest nije uredu sa magnetom:confused: . Nisam bas sklon tehnici. Imas kakvu ideju. Inace sve OK, nhf...Pa to mora na licu mesta da ti neko pogleda za slučaj da je magnet prsnuo. Nahvataj nekog majstora.

Pa, po meni zvuk uopste nije tanak ni zamuljan, to ti je verovatno do gitare ili nacina ulaska u karticu (preslusao sam onaj tvoj snimak). Zvuk na AT2 je bas veoma debeo i cist. Klin, kranc, i neki umereni dist zvuce fantasticno, mozda i bolje od line6 simulacija, pogotovu krancevi. Ovo je prvi softsim (bar od onih koje sam ja probao) kod koga kranc zvuci bas skoro kao pravi kranc. Ali higain je bolji kod line6 (osetim i ja to na straci)
:) Aj kad hvališ, baci neki mp3!

shigumicu
24-11-2006, 09:50 AM
Evo jedne pesmice gde sam juce ubacio gitare od AT2.

http://rapidshare.com/files/4603969/Blues_Avantura_AT2.mp3

Dushan_S
24-11-2006, 02:16 PM
E pa kul su farbice. Nego mi je malo tanko i na?iljeno ali ima ok bazični karakter. Moraću i ja da sednem ovijeh dana da izudaram ne?to sa nekim presetom, čisto da vidim ?ta mogu da dobijem.

zoolander
24-11-2006, 02:32 PM
Probal,sto i jedan naprama jedinice,ali ni?ta posebno,sve zvuči pristojno,ali po mojem ukusu jo? uvijek podosta kaska za rigom dvojkom.

LAMPASH
24-11-2006, 04:33 PM
Probal,sto i jedan naprama jedinice,ali ni?ta posebno,sve zvuči pristojno,ali po mojem ukusu jo? uvijek podosta kaska za rigom dvojkom.
Da,da,da kaska po tome shto manje zvuchi sintetichki:)

LAMPASH
24-11-2006, 05:14 PM
Evo jedne pesmice gde sam juce ubacio gitare od AT2.

http://rapidshare.com/files/4603969/Blues_Avantura_AT2.mp3

Sale,svaka chast na svirci,nisam blueser ali ovo
je do jaja.Shta si koristio od ampova i pedala u ovim
presetima?Da li si mozda vokal snimao sa toneportom
a i koji je mikrofon u pitanju?
Ajd kad sam vec poceo da smaram reci mi ako te ne mrzi da
li si snimao ziv bas ili je neki VST i odakle je bubanj,malo mi lichi
na onaj edirolov superquartet drumset?
Hvala i pozdrav!

shigumicu
24-11-2006, 05:15 PM
Evo i nesto ovako bez veze samo neke boje.

Uzmite u obzir da je to ipak strat i da sam ja pokusao da zvucim malo heavy iako nisam heavy gitarista. :)

http://rapidshare.com/files/4660111/Bez_veze_mp3.mp3.html

shigumicu
24-11-2006, 05:31 PM
Sale,svaka chast na svirci,nisam blueser ali ovo
je do jaja.Shta si koristio od ampova i pedala u ovim
presetima?Da li si mozda vokal snimao sa toneportom
a i koji je mikrofon u pitanju?
Ajd kad sam vec poceo da smaram reci mi ako te ne mrzi da
li si snimao ziv bas ili je neki VST i odakle je bubanj,malo mi lichi
na onaj edirolov superquartet drumset?
Hvala i pozdrav!

Ovo je pesma koju smo svirali kada sam ja imao 20-ak godina, dakle pre 16 godina.:D
Jedna ritam gitara je onaj british tube lead 1, a druga je ona plava simulacija vox-a, solo je british tube lead 2. Bas je neki Pearl (kopija precision basa), ali je malo seckan i lepljen sto se na nekim mestima primeti (inace odsvirao ga je moj kum jos pre skoro godinu dana):)
Vokal je preko toneporta sa shure SM58.

zoolander
24-11-2006, 06:44 PM
Da,da,da kaska po tome shto manje zvuchi sintetichki:)

Mo?da kaj se distorzija tiče,ali kaj se clean soundova tiče,pogotovo zvukova sa phaserom,flangerom,rotatorom i sl.cake,rig ima puno vi?e preseta i meni je osobno zanimljiviji.

acaradio
24-11-2006, 11:30 PM
Ja se zezam vec tri dana sa Amplitube 2, ali nisam bas preterano zadovoljan. Clean varijante su izvanredne, ali sve sto ima jaci gain je uglavnom njanjavo i nazubljeno. Bar se meni tako cini.
Pokusavao sam da napravim neki preset "po mom ukusu", ali mi definitivno ne ide. Kao, sve bi trebalo da bude jasno, ali kada podesim parametre kao sto sam ih podesavao u Amplitube 1, dobijam potpuno razlicitu sliku od one koju ocekujem.
Npr. ono sto u Amplitube 1 zvuci ovako - http://rapidshare.com/files/4700623/amplitube_1.mp3.html , sa potpuno istim podesavanjima na Amplitube 2 izgleda ovako - http://rapidshare.com/files/4700808/amplitube_2.mp3.html

LAMPASH
30-11-2006, 02:29 AM
Pa da li je sad moguce da ova tema nije toliko interesantna,sad kada svi
mozemo sebi da priushtimo A2:)

dawid
30-11-2006, 04:16 AM
evo ja se igram malo sa njim. Nisu mi distorzije nesto. Nazubljeni visoki...nemam pojma. Mozda korisno za neki HC kada mu smanjis treblove. A klinovi su mi bolji u GR2. Okacicu sutra to sto sam cackao.

MD
30-11-2006, 03:17 PM

Meni ovo nije nesto.
Zesci sound ne valja, previ?e buke kao i do sada a i zvuk je muljav i nekako praskav u isto vrijeme.
Nikakav noise gate ne poma?e. Čak ni onaj odlican od line 6.:)

Za neki blues i rock bi radilo, tu je zvuk masniji nego kod l6.
Čak i malo detaljniji.

Nisam bas previse čačkao istina, ali dovoljno da steknem nekakav dojam.

Od tog softvera, simulanalog je jos uvijek ubjedljivo broj 1.
I jos je free.
Njegova simulacija marshalla je takoreći u rangu line 6.
Steta sto se cabinet ne mo?e maknuti.

Pojavio se jos jedan paket, isto free. Zaboravio sam mu ime. Interface izgleda ko od simulanaloga.
Juicy amp..tako nesto..:) Tu se cabinet moze mijenjati ili iskljuciti.
Fora zvuci.

LAMPASH
30-11-2006, 03:47 PM
Probao sam ta juicy i nije neshto,za high gain pogotovo.

stigma
30-11-2006, 03:52 PM
Evo jos jedan free amp:
http://www.ndzeit.org/guitar/tubebaby.html
nisam jos isprobao...

MD
30-11-2006, 04:05 PM
Probao sam ta juicy i nije neshto,za high gain pogotovo.

Trebas ispred njega staviti neki drive.
Sam juicy po sebi nije dobar , pogotovo kad odvrneš. Zato je tu neka simulacija pedale/preampa da pročisti, definira zvuk i da malo gaina.:)

dawid
30-11-2006, 08:00 PM
jbg...dva dana se mucim sa distovima i nista pametno... Okacicu bar pesmu da cujete, a sa amplitube 2 nisam uopste zadovoljan (ali sam iz inata sve gitare provukao kroz njega). Proslu pesmu sam snimao sa onim crnim behringerom od 1000 din i ne moze da se poredi koliko je bolje... Moz' se igrati, a sa ovim...blja..

MUzzY
30-11-2006, 11:07 PM
Takodje mogu da dodam da za sada ne mogu nista interesantno da izvucem iz A2. Za higain lead mi je bolje radio A1. Al tek sam poceo da se igram. Ima dosta mogucnosti valjda cu naci nesto sto funkcionise sa mojom gitarom :)
Rock farbe nikad nisam pravio, moracu da odslusam par albuma da se malo naviknem na zvuk.

LAMPASH
01-12-2006, 02:10 AM
Izgleda ljudi da od ovog A2 nema 'leba.Iz dana u dan mi se sve vishe gadi bre!
Line6 simulacije mu rasturaju bulju:)

dawid
01-12-2006, 04:03 AM
MOram da probam taj line6. Evo posle tri dana dobio sam ovo http://www.ludekrawepunk.com/music/LudeKrawe-Kocije.mp3 Totalno me je mrzelo da se cimam sa pesmom i sredjivanjem iste. Ovo je najbolje sto sam izvukao od AT2 i mislim da zavrsavam zauvek sa njim. Evo ista gitara, ista karta samo snimano sa "hiljadudinarskim" behringerom,metalzone2 i fender basmen pojacalom http://www.ludekrawepunk.com/music/LudeKrawefeatMilanaSSK-Novembar.mp3

stigma
01-12-2006, 03:03 PM
U duhu posljednjih postova i meni izgleda da od amp simulatora neme velike vajde, narocito kad je dinamika u pitanju... Mozes da trzas kao sumanut a snaga signala uvijek ista ili slicna... Zato sam aktivirao staroga lampasa i trenutno trazim "svit spot" za mikrofon i stelam eq. Uskoro cu kaciti nesto snimljeno tako...:)

LAMPASH
02-12-2006, 02:20 AM
@dushan s
Jesi li uspeo da napravish neku zadovoljavajucu farbu iz A2?Zanima me tvoja
procena ovog pluga.I kakav je po tebi u odnosu na Line6?

MUzzY
08-12-2006, 06:57 PM
E, moram da kazem da mi se A2 sve vise svidja :)
Definitivno nije za hi gain DZDZ tonove ali za rock ma i malo tezi rock mu nema ravnog. Uz bbe sonic maximiser i (ili) SSL eq moze bas lepa farba da se napravi. Simulacija clean fendera mi se bas svidja recimo. I neki crunch marshall uopste nije los. Svidja mi se kako reaguje na "menjanje lampi" :) uvek stavim 6L6 100w model i odvrnem ga :) Ekstra :) Ne svidja mi se recimo reverb... i tube screamer.

LAMPASH
09-12-2006, 01:34 AM
E, moram da kazem da mi se A2 sve vise svidja :)
Definitivno nije za hi gain DZDZ tonove ali za rock ma i malo tezi rock mu nema ravnog. Uz bbe sonic maximiser i (ili) SSL eq moze bas lepa farba da se napravi. Simulacija clean fendera mi se bas svidja recimo. I neki crunch marshall uopste nije los. Svidja mi se kako reaguje na "menjanje lampi" :) uvek stavim 6L6 100w model i odvrnem ga :) Ekstra :) Ne svidja mi se recimo reverb... i tube screamer.
A meni bash treba simulator za dz,dz tako da A2 otpisujem.
Zato mi je Line6 nezamenljiv.A jesi li siguran da mu za rock nema ravnog:)?

acaradio
09-12-2006, 11:53 AM
Meni se A2 za rock pokazao dosta lose. Za tu svirku i dalje su mi nezamenljivi stari Amplitube i NI GuitarCombos (konkretno ACBoxCombo)

MUzzY
10-12-2006, 04:16 PM
Pa ok, normalno je da u zavisnosti od gitare dobijate razlicite rezultate. Za moju gitaru (@ kirk- na fred-u :) ) A2 jako lepo radi clean/crunch farbe. A1 jeste bolji za hi gain ali ima digitalan prizvuk... ma sta god samo nek se svira :)
E da. Bas simulacije su mi nekako tanke na A2...

LAMPASH
11-12-2006, 02:02 AM
Muzzy,probaj ako si u prilici neshto od line6-a(POD2,PODXT,Toneport,guitarpor
t) i videces(chucesh) razliku.Ljudi,bash bih voleo da chujem snimak nekog tvrdjeg heavy-ja odradjenog sa A2.Verovatno bih predeo od smeha:)
Pozdrav!

MUzzY
11-12-2006, 06:30 PM
Ma probao sam PodXT i dobar je za high gain ali ... sta znam, nesto mi smeta. Kao da ima previse presensa.
Hevi zvuk na a2 je tragican. Moze ali nesto bas maaasno. Nikakvi moderni hevi zvukovi (pod time mislim na utegnute i jasne rifove).
Sinoc sam se malo igrao sa visonom magneta i konkretno Fred zvuci bolje kad je bas blizu zicama (oko 2 mm).

zvincic
11-12-2006, 07:10 PM
hocete masno?

ostavite se tih zujavaca onda ;)

http://img526.imageshack.us/img526/6438/marshqq4.jpg

LAMPASH
12-12-2006, 05:43 PM
Ja tog Marshalla ne bih posedovao ni u snu!Prosto ga mrzim.Alde da si stavio fotku JCM900 pa ajde de...ovaj mi se gadi ozbiljno,mrzim ga bre!

zvincic
12-12-2006, 05:48 PM
Ja tog Marshalla ne bih posedovao ni u snu!Prosto ga mrzim.Alde da si stavio fotku JCM900 pa ajde de...ovaj mi se gadi ozbiljno,mrzim ga bre!

jcm900 je najobicnija zujalica (pogotovo sl-x)... :banghead:

osamstotka sa novim lampama je zvijer i definicija masnog tona (ovaj gore na slici je uparen sa slash signature boxom sa vintage 30-tkama...

LAMPASH
12-12-2006, 07:36 PM
jcm900 je najobicnija zujalica (pogotovo sl-x)... :banghead:

osamstotka sa novim lampama je zvijer i definicija masnog tona (ovaj gore na slici je uparen sa slash signature boxom sa vintage 30-tkama...
To je stvar ukusa a o tome necemo raspravljati,jel tako;)?

zvincic
12-12-2006, 07:40 PM
o ukusima se ne raspravlja....ali sam siguran da ove moje tvrdnje potvrdi svaki normalan gitarista koji je probao doticna pojacala ;)

samo da napomenem...kad je ovaj jcm800 stigao u studio (pored jednog dsl-a, i kranka) zvucao je bezveze kao i ova druga dva...

kad su u njega stavljene glanc nove JJ lampe i napravljen biasing....totalno druga prica...

ko zna u kakvom je stanju bio taj kojeg si ti cuo ;)

LAMPASH
12-12-2006, 07:46 PM
Moguce.

MUzzY
13-12-2006, 08:58 PM
naravno i koja gitara ide to ...

Al zato dual rectifier mmmmmljaaaac! :)

zvincic
13-12-2006, 09:18 PM
naravno i koja gitara ide to ...

Al zato dual rectifier mmmmmljaaaac! :)

moze pitanjce?

jesi ikad svirao na rectu, ili jos bolje...snimao ga? ;)

ako da, na kojem...jer dual recto je jako sirok pojam sa nekoliko modela

rectumfrier! :D

MUzzY
14-12-2006, 09:05 PM
Solo head, e sad ne znam da li i njih ima vise modela al' ovaj mi izgleda noviji :)
Bese road king je u "drvenom" kucistu a dual rectifier solo head izgleda ovako "novije" sav crn itd...
Imao sam srece da ga probam na jednoj tonskoj probi pre 2 godine, i meni se bas svideo. Ne znam samo u koje je kutije bio uboden, znam samo da nisu mesa.
Sto pitas? Kakva (ocigledno losa :) ) iskustva imas?