PDA

View Full Version : Pomoc u izradi mini studia

A11redy
31-07-2006, 08:02 AM
Pozdrav...

Ovako stoje stvari, od starog sam dobio jesnu prostoriju (5.0 x 2.5) u kojoj planiram napraviti neki mini studio, to ustvari nece biti ono, da dovodim nekoga da snimi pjesmu ili album, vec za sebe, i za moj bend...

Eh, od opreme imam dvije klavijature, jedna je losha skroz ali moze posluziti (yamaha psr 175) i druga je malo bolja (yamaha dgx 305)... pored toga imam jedan comp, koji ce mi samo sluziti za taj mini studio (na compu cu naravno imati internet), imam neke zvucnike, koji su bili 5.1, sada su 4.1 jer jedan izlaz ne radi, i imam neka dva mikrofona...

Ovako, imam jos od starog fond 600 KM ili 300 e, da kupim sebi opreme za te nevce...

pa sada vi predlozite sta bi mi trebalo jos ubaciti da se uklopi u cijenu...

http://img206.imageshack.us/img206/5267/prostorqf7.jpg

boggy
31-07-2006, 08:14 AM
Zdravo A11redy,

Dobrodosao na Forum.

Zanimljiva je ta oblina... prozor!?... kako ste to postigli? :)

elem... budzet ti je mrsav, fali ti monitoring i audio kartica... da li sacekati da se sakupi vise para, ili da sada kupujes "jeftine" stvari... veliko je pitanje na koje moras sam doneti odgovor...

Sto se tice prostora... vrlo cudan!

Mozda je pametnije da sada nista ne ulazes nego da vezbas u tom prostoru... koliko god ti on to bude dozvoljavao....

mnogo stakla ima... koliko vidim

ajd jos malo pricaj o detaljima, da li je staklo vakumirano iz dva ili su obicni prozori itd..

pozdrav

bogi

A11redy
31-07-2006, 08:24 AM
Hvala na dobrodoslici...

To ustvari nije jedan prozor, nego vise prozora koji cine jednu cjelinu i izgledaju jako obli...

prozori su dupli, mislim i vakumirani...

ovako, nije mi tako hitno da nabavim nove zvucnike, koju cu zvucnu da nabavim ?

al nemoj da ona bude pre skupa, ovo je sada ona, pocetnicka oprema, pa ce se poslje mijenjat...

ova prostorija je inache predvidjena kao balkon, ali sticajem okolnosti je zatvorena i pretvorena u sobu...

boggy
31-07-2006, 08:30 AM
Hvala na dobrodoslici...

To ustvari nije jedan prozor, nego vise prozora koji cine jednu cjelinu i izgledaju jako obli...

prozori su dupli, mislim i vakumirani...

ovako, nije mi tako hitno da nabavim nove zvucnike, koju cu zvucnu da nabavim ?

al nemoj da ona bude pre skupa, ovo je sada ona, pocetnicka oprema, pa ce se poslje mijenjat...

ova prostorija je inache predvidjena kao balkon, ali sticajem okolnosti je zatvorena i pretvorena u sobu...

Za karticu mozes da pronjuskas po forumu... mnogo je diskusija bilo na tu temu....
sto se tice prostora... ako si ga dobio "za dz"... onda se poklonu u zube ne gleda... te ga koristi i iskoristi koliko je god to moguce...

pozdrav

bogi

A11redy
31-07-2006, 08:32 AM
sto se tice prostora... ako si ga dobio "za dz"... onda se poklonu u zube ne gleda... te ga koristi i iskoristi koliko je god to moguce...bogi

ovako, prostor sam dobio i mogu sa njim sta ocu... za uvjek :D

tako da se ni sam nebrinem niti mu gledam u zube :D

vec sam uzeo sprej i poceo pisati neke bolesne glupost :D

boggy
31-07-2006, 08:40 AM
.....

vec sam uzeo sprej i poceo pisati neke bolesne glupost :D

E to je vec prava stvar! :banghead: :rotfl:

pozdrav

bogi

A11redy
31-07-2006, 09:57 AM
ovako, isao sam do jednog shopa...

i zapazio zam neku mixetu od 150 ?...
ima 8 kanala i 3 ulaza za mikrofon...

i jos pored toga dva zvucnika, po 75 ? (identicni su) ali nisu oni studijski (monitoring), vec su neki gigantski, ono ko na koncertima, ali mi je tu nesto sumljivo, 75?... onda sigurno nece dugo trajat ili su slabi.. :(

boggy
31-07-2006, 10:01 AM
ovako, isao sam do jednog shopa...

i zapazio zam neku mixetu od 150 ?...
ima 8 kanala i 3 ulaza za mikrofon...

i jos pored toga dva zvucnika, po 75 ? (identicni su) ali nisu oni studijski (monitoring), vec su neki gigantski, ono ko na koncertima, ali mi je tu nesto sumljivo, 75?... onda sigurno nece dugo trajat ili su slabi.. :(

Ako nije problem pokreni novi thread sa ovim temama (nabavka studijske opreme) u sekciji "instrumenti i studijska oprema"... tako cemo biti on topic.

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler
31-07-2006, 12:09 PM
Evo da i ja poželim dobrodošlicu na Forum i predložim našem novom članu da se baci na višemjesečno isčitavanje sadržaja na Forumu...
Tek tada ćeš moći da postavljaš pitanja, jer ovako... nećemo daleko dogurati...

Samo polako...