Log in

View Full Version : Waves SSL...

peraZdera
27-07-2006, 12:26 AM
Zanima me da li si koristio ove plugin-ove i kakvi su tvoji utisci i poredjenja sa skupim procesorskim karticama(UAD, PowerCore)? Ako ne, koje native plug-ove preporucujes za hip-hop produkciju? ...i neki savet ako moze (prvo sto ti padne na pamet)

Hvala!

DaBear
27-07-2006, 08:19 AM
Zanima me da li si koristio ove plugin-ove i kakvi su tvoji utisci i poredjenja sa skupim procesorskim karticama(UAD, PowerCore)? Ako ne, koje native plug-ove preporucujes za hip-hop produkciju? ...i neki savet ako moze (prvo sto ti padne na pamet)

Hvala!

k'o sto rekos, slusali smo Waves SSL u studiju pored i zvuce super! Vec su dvojica producenata kod nas kupila Waves SSL i prezadovoljni su obojica!! Jedan od njih ima i 2 UAD kartice takodje..) kune se u Waves.
Svi znamo da je SSL zvuk -zvuk Hip Hop-a! oni puno koriste SSL eq i dinamiku sa deska...
A za native plug ins, ne znam - moji su svi TDM , a i PT mi je stari model sa sporim MAC-om....

pozdrav

idekius
27-07-2006, 04:02 PM
Vec sam se oglasio na forumu po ovom pitanju. Totalno mi je nejasno kako iko moze da poredi Waves SSL, PoverCore i UAD??? Jel' bolja pegla, ili luster, ili mozda mutilica za nes kafu?

Ovo moze da se chita i kao "jel' bolji reverb, ili bus kompresor?"...:confused:

peraZdera
28-07-2006, 06:50 AM
Ovo moze da se chita i kao "jel' bolji reverb, ili bus kompresor?"...:confused::confused:
Care, da li postoji mozda neki eq ili compressor na uad-u ili mozda na PowerCore-u(kao sto smo vec culi "ima ih" waves ssl)? Ja verujem da postoji!!! ...pa zato i pitam nekog ko ZNA i ko je koristio plugin-ove od sve tri predhodno pomenute firme!!!:mad:

DaBear, tebi hvala puno na odgovoru.:da:
poz

p.s.
Vec sam se oglasio na forumu po ovom pitanju
Preporucujem ti http://www.malioglasi.com/ Ovde izgleda ne pali:rotfl: :rotfl: :rotfl:

idekius
28-07-2006, 01:25 PM
Ja tebi "care" preporucujem da budes malo manje bezobrazan.

Sto se tice pomenutih sprava, bolje bi ti bilo da naucis sta je sta i sta cemu sluzi! Ja planiram kupovinu Duende, a imam UAD sa gotovo svim plugovima. Ivan Studioton i Max nap. imaju TC PowerCore i UAD. To je verovatno zato sto svi mi neznamo sta cemo sa parama i volimo da dupliramo stvari.

Da si pitao da li je bolji kanalni kompresor sa Waves SSL-a, ili 1176LN sa UAD-a, to bi bilo nesto normalnije pitanje, ma da i tu ne postoji kategorija "bolji-gori".

Pitati "jel bolji TC PoCo, UAD ili Waves" je teska nebuloza i ukazuje na tvoju debelu neupucenost (koju ti niko ne zamera) i ni malo ti ne daje prava za bilo kakve bezobrazluke.

peraZdera
28-07-2006, 03:57 PM
Ja tebi "care" preporucujem da budes malo manje bezobrazan.
:confused:

Sto se tice pomenutih sprava, bolje bi ti bilo da naucis sta je sta i sta cemu sluzi! Ja planiram kupovinu Duende, a imam UAD sa gotovo svim plugovima. Ivan Studioton i Max nap. imaju TC PowerCore i UAD. To je verovatno zato sto svi mi neznamo sta cemo sa parama i volimo da dupliramo stvari.

Mozda ovde ima nekih koji se bave muzikom i zvukom amaterski i ulaganja u uad ili powercore sigurno ne bi bila opravdana:o , a skupo je takve stvari raditi radi hobija.:da:
Ivan Studioton i Max nap. imaju TC PowerCore i UAD
Svaka cast! To su ljudi koji mogu da vrlo brzo otplate te sprave... ;)

To je verovatno zato sto svi mi neznamo sta cemo sa parama i volimo da dupliramo stvari.

Pa kad smo vec kod toga znam dosta ljudi koji zaradjuju na muzici na ovaj ili onaj nacin pa opet bacaju pare iz neznanja!:o

Opusti se malo. Nisam mislio nista lose.;):)

idekius
28-07-2006, 06:11 PM
Ma nema problema... i kada sam ti odgovorio, imao sam najbolju nameru i sve sto sam ti napisao stoji... cak ne mogu da zamislim da neko kaze UAD je "bolji" od TC, WAves SSL od UAD, TC od Waves... kad sve te stvari imaju svoju primenu i daleko od toga da jedna iskljucuje drugu jer je "bolja"...

I naravno da raspolozivi budzet itekako igra i nikada nisam tvrdio da bez necega ne moze da se radi... Naprotiv!

A ako Waves SSL izadje u verziji kojoj se svi nadamo, bice dobro za sve nas...;)