View Full Version : Pomoc oko Duende-a
LACKY
26-07-2006, 11:28 PM
Bilo bi nam od koristi,normalno ako ti ne predstavlja veliko cimanje, da pitas neke ljude iz tvog okruzenja( u koje imas poverenje) koji su stvarno probali Duende,sta stvarno misle o toj Dsp platformi. Jednostavno znam vec desetak ljudi koji to zele da pazar. Pa bi nam bilo od velike koristi da nam neko iz prve ruke ( a ti si bas na izvoru), potvrdi ili demantuje dali stvarno ima smisla pazriti Duende!
DaBear
26-07-2006, 11:40 PM
Bilo bi nam od koristi,normalno ako ti ne predstavlja veliko cimanje, da pitas neke ljude iz tvog okruzenja( u koje imas poverenje) koji su stvarno probali Duende,sta stvarno misle o toj Dsp platformi. Jednostavno znam vec desetak ljudi koji to zele da pazar. Pa bi nam bilo od velike koristi da nam neko iz prve ruke ( a ti si bas na izvoru), potvrdi ili demantuje dali stvarno ima smisla pazriti Duende!
lik kod nas ima Waves plug ins..Duende niko nije pazario jos. Ima puno da se cita na Gearslutz.com Takodje, izasao je odlican test u najnovijem Sound On Sound-u...u kome su ga nahvalili. Kazu da ima veliku latenciju ako ga koristis u live situaciji, ali on nije predvidjen za to, nego za miksanje. I SSL preporucuje da se radi bounce, kad napravis zvuk. U ovoj 1.0 verziji nemoze da radi off line bounce, ali bice moguce uskoro...i to ce opet biti u real time-u!
Pogledacu sta jos ima
pozdrav
LACKY
26-07-2006, 11:47 PM
E hvala ti,nego cisto sam zainteresovan sta misli neko ko je stvarno probao, jer ovi iz Sound On Sound-a mi nisu bas uvek pouzdani oko kritika pojedinih uredjaja.
idekius
27-07-2006, 12:03 AM
jer ovi iz Sound On Sound-a mi nisu bas uvek pouzdani oko kritika pojedinih uredjaja.
To su luckasti momci... njima je sve super :rotfl:
zvincic
27-07-2006, 12:18 AM
To su luckasti momci... njima je sve super :rotfl:
kao i svim casopisima koji zive od reklama :)
mandrak
27-07-2006, 09:14 AM
E hvala ti,nego cisto sam zainteresovan sta misli neko ko je stvarno probao, jer ovi iz Sound On Sound-a mi nisu bas uvek pouzdani oko kritika pojedinih uredjaja.
Mo?da pomogne ..
http://gearslutz.com/board/showthread.php?t=78107
I SSL preporucuje da se radi bounce, kad napravis zvuk. U ovoj 1.0 verziji nemoze da radi off line bounce, ali bice moguce uskoro...i to ce opet biti u real time-u!
pozdrav
Kakvo bouncovanje ???? Zasto ?? Objasni mi ovo bolje ?
I zasto off line i real time ..... ovo me zanima ????
Pozdrav
DaBear
29-07-2006, 09:21 AM
Kakvo bouncovanje ???? Zasto ?? Objasni mi ovo bolje ?
I zasto off line i real time ..... ovo me zanima ????
Pozdrav
bas cu da pogleam (i prepisem ) sta su mrmoti napisali, pa cu okaciti...
LACKY
29-07-2006, 09:07 PM
bas cu da pogleam (i prepisem ) sta su mrmoti napisali, pa cu okaciti...
Usvakom slucaju hvala. Danas me je zvao kolega, koji treba zvanicno kod nas da radi distribuciju. Pa dobijam jedan primerak na test u cetvrtak, ako vas bude zanimalo mogu vam izneti svoje impresije posle probe.
DaBear
29-07-2006, 09:25 PM
Usvakom slucaju hvala. Danas me je zvao kolega, koji treba zvanicno kod nas da radi distribuciju. Pa dobijam jedan primerak na test u cetvrtak, ako vas bude zanimalo mogu vam izneti svoje impresije posle probe.
e, super...informacije iz prve ruke!!
prosledi utiske, izgleda da ima puno interesenata...
liman021
07-08-2006, 09:04 PM
sta predstavlja "bounce"?:ups:
DaBear
07-08-2006, 10:01 PM
sta predstavlja "bounce"?:ups:
pa kad stavis neki efekat (eq, kompessor, chorus..sta vec) na instrument i snimis ga (prebacis - bounce) zajedno sa instrument trakom, tako da ti vise ne treba plug in (rasteretis PC malo)... jel malo jasnije?
liman021
08-08-2006, 06:52 PM
to je nesto kao freeze efekat?
DaBear
08-08-2006, 10:25 PM
to je nesto kao freeze efekat?
Da..tako nesto.
LACKY
13-08-2006, 01:01 AM
Evo napokon, kada su mi se slegli utisci posle testa Duende-a (probao sam to u realnoj varijanti tj. smixao sam 1 numeru u periodu od 2 dana). Ako vas zanima da cujete mogu da vam kazem moje impresije!
STUDIOTON
13-08-2006, 08:57 AM
Evo napokon, kada su mi se slegli utisci posle testa Duende-a (probao sam to u realnoj varijanti tj. smixao sam 1 numeru u periodu od 2 dana). Ako vas zanima da cujete mogu da vam kazem moje impresije!
??? pricaj nesreco :)
DaBear
13-08-2006, 11:41 AM
pa kazi....nemoj da nas drzis u mraku...
LACKY
14-08-2006, 01:03 AM
Jednostavno sam razmisljao na koji nacin da izlozim svoje impresije a da me neshvatite pogresno!
1.Ja sam odusevljen kako Duende svira! To stvarno ima karakter ( od svih softverskih emulacija hardvera ovo je najblize onome sto klonira) SSL-ovog hardvera.
2.Kada se sabere sta dobijas za te pare! Po meni opet posteno(Mada realno dobijes samo dva pluuga).
3.E da sad pokusam da budem pragmatican! Gledajuci iz ugla velike vecine( koja ima ''mini'' ili ''home'' studio) ima sigurno za te pare da se pazari mnogo vise ''sitnica koje zivot znace".
Sto se mene tice ja sam ga porucio!
STUDIOTON
14-08-2006, 01:50 AM
Jednostavno sam razmisljao na koji nacin da izlozim svoje impresije a da me neshvatite pogresno!
1.Ja sam odusevljen kako Duende svira! To stvarno ima karakter ( od svih softverskih emulacija hardvera ovo je najblize onome sto klonira) SSL-ovog hardvera.
2.Kada se sabere sta dobijas za te pare! Po meni opet posteno(Mada realno dobijes samo dva pluuga).
3.E da sad pokusam da budem pragmatican! Gledajuci iz ugla velike vecine( koja ima ''mini'' ili ''home'' studio) ima sigurno za te pare da se pazari mnogo vise ''sitnica koje zivot znace".
da li si poredio sa waves ssl?
DaBear
14-08-2006, 08:47 AM
Super, Ja ne sumnjam da to zvuci mega. Cuo sam Waves i ukakio sam se...ovo bi trebalo da u je klasi ako ne i bolje...Ali ko sto Lacky kaze, nije za svakoga - ko ima, moze mu se!
LACKY
15-08-2006, 12:39 AM
Ja ljudi rekoh najiskrenije sta mislim, pa zakljucite!
idekius
15-08-2006, 04:45 AM
nije za svakoga!
Rekao bih da bi to kao slogan trebalo stampati na kutiji za Duende :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.