Log in

View Full Version : softverski fx & synths

liman021
26-07-2006, 10:53 AM
pozdrav...dabear imam jedno pitanje za tebe.da li u studiju koristis pored hardverskih sprava i softverske fx i synts.

lesha
26-07-2006, 12:00 PM
da, i mene zanima jer sam skoro imao prilike da slusam mistake mistake i mnogo mi se svideo saw zvuk koji su koristili, tako da sam na kraju saznao da imaju mc-505

ivan (mm) mi je rekao da vsti-ma mogu da se naprave mnogo bolje farbe :confused:
takodje mi je rekao da ponekad koriste 3OSC iz frutija..

pitanje koje me konkretno zanima je da li vredi ulagati u hardver?

DaBear
26-07-2006, 02:27 PM
da, i mene zanima jer sam skoro imao prilike da slusam mistake mistake i mnogo mi se svideo saw zvuk koji su koristili, tako da sam na kraju saznao da imaju mc-505

ivan (mm) mi je rekao da vsti-ma mogu da se naprave mnogo bolje farbe :confused:

I ja se polako prebacujem na soft verzije...cak je i Vince Clarke batalio hardware ( a on ga ima na tone!!!) juce sam bas upalio MKS70 i i dalje je "mastan", ali sve to moze da se izlazira....ako sve ostaje u compu samo, moze da bude tanko...ako ga izvuces napolje i provuces kroz valve pre / compressor ili eq, onda dobije malo na "tezini", pa ga onda vratis nazad kao audio traku...ja tu i tamo pazarim neki stari sint (Synclavier, pre 5 meseci) ali samo ako je jeftino....

lesha
26-07-2006, 06:47 PM
hvala :)

Max
26-07-2006, 10:33 PM

Ja slusam taj mistake ..... preko TVa i meni je ono kriminalno lose ...... :(

Kapiram da bi im posluzio neki producent koji zna sta radi ......

Pozdrav

Moritz
26-07-2006, 10:48 PM
Vec sam se jednom oglasio na slicnu temu....Hardver vs Soft...sve je stvar pristupa, znanja i krajnjih potreba, i na kraju krajeva finansijskih mogucnosti :). Nekada je brze sve zavrsiti u compu, a nekada kada ti zatreba mas'an i jak zvuk hardver je jedino resenje. Jer mnogi na ovom forumu koje zanima ova tema nemaju novca ni za profi sint a kamoli za neki ozbiljniji outboard za zamascivanje soft sintova.Verujem da gosn Vrac ima slican stav buduci da ima sav alat koji zahteva profesija?

DaBear
26-07-2006, 11:01 PM
Vec sam se jednom oglasio na slicnu temu....Hardver vs Soft...sve je stvar pristupa, znanja i krajnjih potreba, i na kraju krajeva finansijskih mogucnosti :). Nekada je brze sve zavrsiti u compu, a nekada kada ti zatreba mas'an i jak zvuk hardver je jedino resenje. Jer mnogi na ovom forumu koje zanima ova tema nemaju novca ni za profi sint a kamoli za neki ozbiljniji outboard za zamascivanje soft sintova.Verujem da gosn Vrac ima slican stav buduci da ima sav alat koji zahteva profesija?

pa naravno, sve zavisi od situacije...ima super projekata koji su odradjeni samo na compu. niko ne insisitira na hardweru..a puno puta je i brze ako je sve u softu..

LACKY
26-07-2006, 11:35 PM
Daj bre ljudi malo posvetite paznje terminima koje koristimo.Zamasceno namasceno odmasceno kao da pravimo burek, ima mnogo lepsih reci za odredjene pojmove od masnoce.Dolaze klinci citaju i sta da pomisle ,kao da su na yu midi forumu.:)
Tako je covek banuo pre nekoliko godina u studio 5, doveo sa sobom nekoliko polaznika neke skole za audioedukaciju, uveo ih u reziju stao ispred mixera i izlozio im sledese! "Ovo je mixeta tu se uglavnom izmixava i budzi zvuk".
Nemojte da i mi ostavljamo takav utisak.:)

Gianfranco
27-07-2006, 12:07 AM
Daj bre ljudi malo posvetite paznje terminima koje koristimo.Zamasceno namasceno odmasceno kao da pravimo burek, ima mnogo lepsih reci za odredjene pojmove od masnoce.

Koji na primer? :confused:

LACKY
27-07-2006, 12:49 AM
Slanina!

zvincic
27-07-2006, 12:51 AM
Slanina!

gdje je nosac??!?

LACKY
27-07-2006, 12:55 AM
Podmazivanje aaaa!

Moritz
27-07-2006, 09:53 AM
Mislim da i nastavak (glupiranje) spada u isti domen ;) . Moja je greska sto nisam stavio pod navodnike, mada se slazem sa tim stavom da treba da se koristi profesionalniji vokabular.:)

liman021
27-07-2006, 08:19 PM
dabear koristis li uad poco...

DaBear
27-07-2006, 08:28 PM
dabear koristis li uad poco...

Ne, nemam UAD, PTools je TDM....iaim Bomb Factory plugins (mislim da ih ima i na UAD-u? valjda...)