View Full Version : Reborn (I refuse to lose)
Pozrav!
Evo remixa jedne trip hop pesmice u orijentalnom stilu...(ili kako god bilo). Nije bas najnovijeg datuma, ali mislim da to nije bitno
Posto je pevanje na engleskom, postovao sam je vec na neke "strane" forume - i feedback uopste nije bio los :da:
Vasi komentari i kritike u vezi stila i u tehnickom pogledu (mix,prod.) bili bi pozeljni...(i meni mnogo drazi nego ovi "stanjski")
http://www.myspace.com/krekadede
Dede
Arthur
17-07-2006, 01:35 PM
ovo je skroz ok... eventualno malo produkcija vokala, al ne mogu precizno da ti kazem jer je snimak osakacen kompresijom...
DaBear
17-07-2006, 01:46 PM
Pozrav!
Evo remixa jedne trip hop pesmice u orijentalnom stilu...(ili kako god bilo). Nije bas najnovijeg datuma, ali mislim da to nije bitno
Posto je pevanje na engleskom, postovao sam je vec na neke "strane" forume - i feedback uopste nije bio los :da:
Vasi komentari i kritike u vezi stila i u tehnickom pogledu (mix,prod.) bili bi pozeljni...(i meni mnogo drazi nego ovi "stanjski")
http://www.myspace.com/krekadede
Dede
prenatrpano...groove ne radi. malo je kruto sve. `vokal linija nedefinisana..ne radi sa matricom., prostor /reverb ne radi za vokal...trube.? ja bi nesto uradio sa njima..ima ih mnogo, bizzi sve...ali glavno - groove svega nije dobar. Snimak - ne mogu da kazem nista (slusam na Mac laptop zvucniku) ali se cuje da je demo kvalitet.
ovo sve moze da se sastavi za pola sata od samplova na Ableton - u i da zvuci bolje...!!. Dajte nesto malo originalnije....
Jel sam mnogo surov?
Meni zvuci previse plitko.
Perkusije su neubedljive i slazem se da nedostaje groove.
A dodatno mi smeta onaj strings sempl koji ima uzasan attack, pa celu stvar otezava i vuce unazad.
zoolander
17-07-2006, 02:14 PM
Meni sve dosta dobro klapa,stvarca mi je zanimljiva,jedino ni?ta ne razumijem vokal.Produkcijski mi skroz solidno zvuči,nisam ni osjetil potrebu za nekim groovom,beat je hip-hop,a tu u 90% slučajeva opće nema groova.
DaBear
17-07-2006, 02:43 PM
Meni sve dosta dobro klapa,stvarca mi je zanimljiva,jedino ni?ta ne razumijem vokal.Produkcijski mi skroz solidno zvu?i,nisam ni osjetil potrebu za nekim groovom,beat je hip-hop,a tu u 90% slu?ajeva op?e nema groova.
HIP HOP - PA DA NEMA GROOVE!?!?!?
PA TO JE GLAVNA STVAR U HIP HOP-U (PORED LYRICS-a) !!! tu se sve vrti oko groove-a....
A mozda nam je definicija groove-a razlicita? Eh?
zoolander
17-07-2006, 04:51 PM
HIP HOP - PA DA NEMA GROOVE!?!?!?
PA TO JE GLAVNA STVAR U HIP HOP-U (PORED LYRICS-a) !!! tu se sve vrti oko groove-a....
A mozda nam je definicija groove-a razlicita? Eh?
Ja pod groovom mislim na aktivnu bas gitaru,da mi svira neku čvrstu dionicu+čvrsti bubanj.Na hip-hopu postoji čvrsti bubanj,ali je bas manje vi?e slo?en na prvu i to obično mutan, dubok i ne previ?e razumljiv (slično kao kod rap-a ).Kod hip-hopa bas mi dođe posve nebitan element u pjesmi,vi?e daje dubinu i mast cijeloj snimci nego da dobro vozi.Nije previ?e aktivan obično se radi o jednoj noti na prvi kick u taktu,a ?ivost svemu daje bubanj.Mo?e biti to sve skupa drugačije,nemam neku definiciju,ja sam manje vi?e tu mjuzu tak do?ivel,nije mi posebno zanimljiva upravo zbog tog nedostatka groova kakvog volim.
Pa mislim da groove ne bi trebalo posmatrati na taj nacin.
Nebitno je sta konkretno radi bass ili bubanj, nego kakav efekat i voznju ima cela stvar na kraju.
sasaristic
17-07-2006, 05:42 PM
Nije lose....u stvari da nema ovoliko produkcijskih i teh. gresaka bilo bi odlicno.Imas atmosferu imas trip hop logiku i to je odlicno za pocetak, ali.....dinamika ...totalno ubijena (a sa njom i energija) .sve mu nekako dodje naredjano u istoj ravni ...ok udje neki nov sempl ili instrument ali dinamike nema....dabear je potpuno u pravu za groove...fali malo vestijeg programinga...obrati paznju recimo na massive attack programing..koliko god da je tempo spor, loop i dalje dise i nosi, baci pogled malo na quantizaciju (ovaj bras bi zajedno sa basom i kickom trebao da zakiva, a ovde mi dodje mnogo mlitav)...negde imas problem. Gde si ovo mixao...zvuci prilicno osteceno bez obzira na mp3 kompresiju.Sve u svemu ima potencijala (hehe ,barem se meni svidja).....
sasaristic
17-07-2006, 05:49 PM
prenatrpano...groove ne radi. malo je kruto sve. `vokal linija nedefinisana..ne radi sa matricom., prostor /reverb ne radi za vokal...trube.? ja bi nesto uradio sa njima..ima ih mnogo, bizzi sve...ali glavno - groove svega nije dobar. Snimak - ne mogu da kazem nista (slusam na Mac laptop zvucniku) ali se cuje da je demo kvalitet.
ovo sve moze da se sastavi za pola sata od samplova na Ableton - u i da zvuci bolje...!!. Dajte nesto malo originalnije....
Jel sam mnogo surov?
Hehe , da si u pravu za sve sto si reko...jesi, al da si i surov ..:) ... i to stoji.
Ima ovde i estetike koja se ne meri kvalitetom mixanja, pa cak i aranziranja,a da ne pominjem to sto na nasim prostorima skoro da nema ni pokusaja da se radi nesto sto lici na trip hop..., tako da ipak treba malo i ohrabriti ovakve pokusaje.
DaBear
17-07-2006, 06:14 PM
Hehe , da si u pravu za sve sto si reko...jesi, al da si i surov ..:) ... i to stoji.
Ima ovde i estetike koja se ne meri kvalitetom mixanja, pa cak i aranziranja,a da ne pominjem to sto na nasim prostorima skoro da nema ni pokusaja da se radi nesto sto lici na trip hop..., tako da ipak treba malo i ohrabriti ovakve pokusaje.
pazi - ne treba ljudima davati laznu sliku i lazne nade, i tapsati ih po ledjima ako nije dobro. To postize upravo suprotan efekat. Po meni danas nema opravdanja!
Svaki sound library je vec snimljen dobro i zvuci mega, (mozes samo da ga pokvaris ako dzaras!)...ne treba puno da se sve sklopi i da sve zvuci dobro (ako znas sta hoces i ako umes!)...a uvek je tu brdo muzike da cujes kako drugi rade i da se zapitas i zamislis kako su to oni uradili. Najbitnije je da imas (dobru) ideju - nesto sto vec nije uradjeno 1000 puta.
Pa cak i ako je uradjeno 1000 puta, onda moze da se uradi na neki totalno novi nacin pa da bude opet dobro, ali to je vec komplikovanije...
zoolander
17-07-2006, 06:16 PM
Pa mislim da groove ne bi trebalo posmatrati na taj nacin.
Nebitno je sta konkretno radi bass ili bubanj, nego kakav efekat i voznju ima cela stvar na kraju.
Može.Ja samo napisah kakav ja groove volim.Ne mora bas biti ni posebno aktivan,ima techno stvari,house,di bas svira krajnje jednostavno(oktave),a cijela stvar opako vozi,no u hip-hopu me je rijetko koja stvar razvozi.Ta mi je mjuza dosta jednolična,u smislu čuješ jednu ,dvije stvari,čul si i ostalih deset.Slično ko u rap-u,dosta su mi bliska ta dva žanra.
Hej, hvala za kritike. Uglavnom se slazem sa njima, pre svega sto se tice groovanja i "plitkosti" (amaterske obrade). Razlog tome je da je ovo stvar iz 1999 radjena na Soundblasteru i kanti od PCa, a i, iskreno, bez iskustva koje nadam se sad imam.Ovde sam je dao na kritiku, da bih imao nekakvu vodilju za novu obradu i mix; i smatram da ste u mnogome u pravu
Sto se tice postavke instrumenata, ne slazem se bas sa nekima...Mislim da bi neka druga vrsta (i zvuk) ritam sekcije vise dovela do izrazaja instrumentalizaciju.
Efekte bih vise doveo u funkciju, u smislu jos veceg pojacavanja setne i mutne atmosfere (mozda i neki FX zvuci) - trip hop je to ;)
Ali, vidim, dosta se vas javilo sa komentarom i nadam se nece mi faliti na savetima kada krenem sa novom obradom :)
DaBear - imas pravo - samo iskrena kritika ima smisla. Po tome smo slicni!
P.S. U pesmi nisu korisceni tudji ili gotovi loopovi. Sve je nasnimljeno i programirano uredno, vredno, mukotrpno....
DaBear
17-07-2006, 09:39 PM
P.S. U pesmi nisu korisceni tudji ili gotovi loopovi. Sve je nasnimljeno i programirano uredno, vredno, mukotrpno....
[/quote]
Super, tako treba...ako ste i one etno linije svirali, onda stvrano super.
Ajde sad da cujemo nesto taze...1999 je stvarno bila daleko. Covek se uci dok je ziv. Ja pustim moje mikseve od pre 5 godina i razlika je ogromna..
pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.