PDA

View Full Version : Auratone -> Avantone

puRe
16-07-2006, 07:44 AM
http://www.avantelectronics.com/AVANTONE_mixcubes.htm

perun
16-07-2006, 09:54 AM
Chak ni Auratone nije uspeo da iskopira svoj najjaci model 5C dvadesetak godina kasnije... Mnoge druge firme su pokusale isto, ali nije bilo interesovanja...

Avantone mozda i valja, mada cisto sumnjam. I da crknu, opet bih kupio polovni originalni 5C!

Pozdrav...;)

puRe
16-07-2006, 10:56 AM
Pretpostavljao sam....nego mi je delovalo zanimljivo pa rek'o da postujem.... :)

idekius
16-07-2006, 12:01 PM
Koja je otprilike cena za Auratone 5c u polovnom stanju, ako to uopste moze da se nadje?

perun
16-07-2006, 12:08 PM
Od 200 do 400 evra! Zavisno od stanja... Vidjao sam i skuplje, ali jeftinije nisam. Ajd' da kazemo da 300 evra bez shippinga garantuje solidan par!:cool:

MarkoM
16-07-2006, 12:52 PM
ako vidite jos negde javite, ima zainteresovanih :)

perun
16-07-2006, 12:58 PM
ako vidite jos negde javite, ima zainteresovanih :)

Samo pazi... Nema ih ni mnogo u poslednje vreme. Opet, kupiti zvuchnik na slepo je po meni bas bezveze ukoliko ne poznajes prodavca... E sad, ako ti bas treba par, mogu da se raspitam!

idekius
16-07-2006, 03:46 PM
Ja cu prvom prilikom kupiti jedan par Auratone 5c.
He, he... pored toga sto je to odlicna kutija za svoju namenu, to je i trip!
Kao sto svoj neponovljivi trip i schmek imaju Zippo upaljac, Harley Davidson, Ford Mustang, VW Buba (stara)... i za njih je nemoguce napraviti kopiju (funkcionalno mozda i jeste, ali taj "trip"... nikad), eto... otprilike tako gledam i na Auratone 5c i stvarno mislim da su LUTKE...

MarkoM
20-07-2006, 02:00 AM
Samo pazi... Nema ih ni mnogo u poslednje vreme. Opet, kupiti zvuchnik na slepo je po meni bas bezveze ukoliko ne poznajes prodavca... E sad, ako ti bas treba par, mogu da se raspitam!

trebale bi mi...naravno da su u odlicnom stanju...;)

lesha
20-07-2006, 02:10 AM
kad ih vec pominjete..

www.rumski.com/index.php?categoryid=18&p2_articleid=47

boggy
20-07-2006, 04:58 AM
Ne znam sta da mislim.
Klonirati zvucnik a da se pri tom nema barem originalni drajver, ne znam.... Pri tom se "usput" "unapredila" kutija od iverice na medijapan, pa klonirao drajver od "slicnih" komponenata...

Barem kod zvucnika nema mnogo mudrosti, ako je nesto ISTO... ima solidne sanse da zvuci isto, ali ako se nesto pravi od SLICNOG, onda to ima solidne sanse da zvuci totalno razlicito.

Ono sto ne razumem bas najbolje, je sta je poenta njihove price (Avant). Ako je to "probajte nas (nadamo se) klon Auratone 5C, a da vam to nije puno rizicno, pobrinula se nasa niska cena..." onda ih shvatam.

S druge strane je zanimljivo da se niko ni ne usudjuje da krene od zahteva koji pokriva Auratone 5C i napravi nesto "surovije" od toga, vredno pomena. Auratone, koliko znam, mada nisam sasvim siguran, nikada i nije bio "HiFi zvucnik", pa "prisvojen" od mnogobrojnih studija kao referentni monitor za "kuhinjski tranzistor"... ne bi bilo lose da neko isprica detaljniju pricu o Auratone... kako je sve pocelo... ako je zna.

Definitivno "kockica" fali na trzistu... Avant je pokusao da ga popuni sa ovim sto je napravio...

pozdrav

bogi

OFF
20-07-2006, 09:10 AM
Definitivno "kockica" fali na trzistu... Avant je pokusao da ga popuni sa ovim sto je napravio...

bogi

A jesi razmisljao da se upustis u konstrukciju toga? Mislim da bi imalo logike

boggy
20-07-2006, 05:16 PM
A jesi razmisljao da se upustis u konstrukciju toga? Mislim da bi imalo logike

Eh... provali me covek... ma jesam.... ;)

Ali sam 'ladno odustao kada je nehotice i slucajno otkriveno da SuperMEE tecno "govori" i taj "dijalekt"... mada ga ipak necemo zbog toga nazvati C-3PO :)

pozdrav

bogi

OFF
20-07-2006, 11:02 PM
Ne sumnjam u kvalitet MMEa, ali njegova cena je nesto sto ipak nije u rangu u kome pricamo. Ja bih prvi kupio od tebe Auraton kopije na nevidjeno, za neke pristojne novce, a kontam da njihova konstrukcija nije preterano komplikovana.

perun
20-07-2006, 11:05 PM
Ne sumnjam u kvalitet MMEa, ali njegova cena je nesto sto ipak nije u rangu u kome pricamo. Ja bih prvi kupio od tebe Auraton kopije na nevidjeno, za neke pristojne novce, a kontam da njihova konstrukcija nije preterano komplikovana.

Nije veoma komplikovana, cak, stavise, vrlo je jednostavna, ali jedinstvena. Samo, neces dobiti Auratone, cak i da nadjesh originalni BOSE drajver na 0,2 ohma, pa ga premotash na 8... Jebi ga, nazalost!;)

boggy
21-07-2006, 01:52 AM
Cuo sam da Auratone 5C nije bio jeftin monitor u vreme kada je pravljen i prodavan u prodavnicama nove opreme, verovatno neko bolje zna ovu pricu od mene.

Bas njega danas mozes dobiti jedino kupovinom polovnog i eventualnim sitnim servisom...
Cini mi se da on ima foam surround... koji se raspadne posle duzeg vremena (oko 15 godina, cak i ako se ne koristi), njegova zamena necim sto nije original takodje moze nepovratno promeniti karakteristike... itd... tako da treba biti oprezan

Mislim da je "jednostavnije" ici tezim i zaobilaznim putem, odnosno krenuti od karaktera zvucnika, i truditi se da se taj karakter zadovolji sto vise...

Mozak to sve jako dobro rasclanjuje u kompletnom utisku, iako je sve pomesano... sistemi za merenje takvu sposobnost nemaju... ne razlikuju "babe i zabe" :)

Napominjem da je "karakter" mozda ne tako dobar naziv, ali je najblizi onome o cemu pricam...

Znaci ako zelimo da zvuci ISTO, mora BAREM biti sve isto, a to mislim da znaju samo nekada zaposleni u Auratone, te ako oni to nisu uradili, jos cemo manje mi moci, ili bilo ko na planeti... Iako svako realno moze da prica da je to uradio, to ionako ne kosta nista.

U pitanju su materijali, ne specijalni materijali, nego isti materijali... ako to ne znamo ili nemamo, dzaba i da pocinjemo....

Napominjem da cena Avantona dosta govori o tome koliko su oni ozbiljno to radili... jednostavno je suvise jeftin!

Drugo, i dalje mislim da je mnogo bolje istraziti STA je to VREDNO (a ne moze se izmeriti) u odzivu Auratone i recimo, NS10 i imati to kao target, a praviti potpuno novi zvucnik, frekventno ravan i nezamarajuci kao i vecina ostalih... to je po mom licnom misljenju profesionalni inzenjerski pristup... sve ostalo je vredan trud ljudi ali i dalje previse veliki entuzijazam za moj ukus. Ovakav pristup ne mora znaciti a priori da ce biti i uspesniji... ali ce barem dati malo vise informacija za dalje od pustog kloniranja... gde opet na kraju nemamo pojma sta smo napravili.

Znaci, korektinije je sa moje strane, prouciti STA to i na KOJI NACIN Auratone radi u studiju, nego juriti za njime kao fetisom (ja barem nemam ni malo opravdanja za tako nesto)... iako postoji i jedna i druga potreba kod ljudi. Ponavljam, ne kazem da je lako prouciti svrhu Auratone-a odnosno, kako on taj svoj posao uspesno radi, ali da treba pokusati.

Zasto imam osecaj da je novi Auratone 5C bio skup k'o djavo kada je pravljen? :confused:

@Perun
Nije valjda da je 0.2ohm pa se mora premotati? Na zdravlje, ako je tako.
Sta je uopste Bose pravio sa tim drajverom sa tako malom impedansom... line array? Barem ih dvadeset treba "na red" za 8ohm. Ili mozda sub u starom Acoustmass (sa dvadeset drajvera... ehm... cini mi se da ih je bilo tri)...
Mislim da ima po netu nekakvih "prodavaca" rezervnih Bose drajvera za Auratone... mada nisam nikada kupovao nista od njih.

pozdrav

bogi

lesha
21-07-2006, 02:44 AM
ne mora da znaci da je avantone odradio los posao..

najbolje je sacekati prve recenzije.

boggy
21-07-2006, 03:02 AM
ne mora da znaci da je avantone odradio los posao..

najbolje je sacekati prve recenzije.

lesho, niko ne kaze da je Avant Electronics sa Avantone odradio LOS posao... mislim da me nisi shvatio...
Poenta moje price je da su oni postavili sebi target da naprave jeftini "Auratone 5C" (jeftiniji cak i od polovnih po eBay, koji su opet jeftiniji od cene koja je placana za nov, nekada)

Ako nista drugo, cena govori za koje trziste je ceo posao uradjen.

Ahm... ako se to "tako radi"... onda uzmite prvi, bilo koji, stereo radio kasetofon (koji vam pristojno zvuci) i izvadite iz njega drajvere... strpajte ih u mediapan kutiju TACNIH ;) dimenzija 6.25x6.25x6.25inch, zidovi debljine 18mm... i eto vam "Auratone" kockica... jos jeftinijih od Avantone... cemu filozofija?

:)

pozdrav

bogi

p.s. Stuffing (ispuna) u kutiji moze biti vatelin, azmafon, staklena vuna ili ovcija vuna... kolicine i odnose odredite sami prema ukusu :).
Uopste se ne salim!

Rumski Team moze organizovati Susrete "Auratone 5C" Klonera... gde bi se birao najbolji na blind ABX testu... uslovi su da bude jedan drajver po kutiji i da kutija bude tacnih dimenzija... sve ostalo je po slobodnom izboru.

OFF
21-07-2006, 08:28 AM
Boggy, nisam ni ja mislio na kopiranje Auratone-a, vec na kutiju koju ce uraditi neko strucan, izmeriti, a koja ce imati istu namenu kao 5c, i slicne karakteristike. Ja nisam imao srece, kao ni vecina iz moje generacije, da radi sa pravim 5c (mislim, cuo sam ih po studijima, ali nisam licno mixao nista), tako da i nemam referencu u usima kako to bash mora da zvuci, a svakako, jedan par B monitora je bolji neko nikakav,tako da ako neces ti da pravis, ja cu:p :D

boggy
21-07-2006, 08:41 AM
....tako da ako neces ti da pravis, ja cu:p :D

Ponavljam, nisam se salio uopste. "Auratone 5C" je idealan projekat za svakoga ko voli da majstorise iz ove branse... pri tom ako svako krene na svoj nacin, rezultati mogu biti svakojaki.
Ako vec neka firma nece da ostavi Auratone na miru, zasto bi vi to specijalno morali...

Na sajtu Avant Electronics imas dosta podataka o samoj konstrukciji... pri tom ti preporucujem da ipak koristis ivericu umesto medijapana. Posebno obrati paznju na uticaj ispune kutije... ako treba jos nesto... pitaj :)

Ako treba mozemo startovati novi thread na temu ove akcije, naravno ako si stvarno raspolozen da majstorises... i naravno, ako ima jos zainteresovanih za akciju :)

pozdrav

bogi

perun
21-07-2006, 11:32 AM
Cuo sam da Auratone 5C nije bio jeftin monitor u vreme kada je pravljen i prodavan u prodavnicama nove opreme, verovatno neko bolje zna ovu pricu od mene.

Ne da nije bio jeftin, nego je bio preskup u odnosu na to koliki je, pre svega. Poslednji komadi koji su pravljeni kostali su oko 750$ za par!

Bas njega danas mozes dobiti jedino kupovinom polovnog i eventualnim sitnim servisom...
Cini mi se da on ima foam surround... koji se raspadne posle duzeg vremena (oko 15 godina, cak i ako se ne koristi), njegova zamena necim sto nije original takodje moze nepovratno promeniti karakteristike... itd... tako da treba biti oprezan

Nije FOAM, vec platneno (hmmm, ajde, svileno) veshanje i to vrlo kruto i neobichno. Jako je jeben za menjanje jer ima i neki red silikona itd. Naravno, poricam o originalnom, najboljem 5C!!!

Zasto imam osecaj da je novi Auratone 5C bio skup k'o djavo kada je pravljen? :confused:

Intuicija... A i jeste bio "prilicno" preskup! Rekoh, 750$ par! Pred kraj...

@Perun
Nije valjda da je 0.2ohm pa se mora premotati? Na zdravlje, ako je tako.
Sta je uopste Bose pravio sa tim drajverom sa tako malom impedansom... line array? Barem ih dvadeset treba "na red" za 8ohm. Ili mozda sub u starom Acoustmass (sa dvadeset drajvera... ehm... cini mi se da ih je bilo tri)...

Naravno da idu u liniju i da ih je bilo 10 minimum u sistemu u kom se koristio IDENTICAN drajver kao za Auratone!!! I naravno da je bio 0,2 ohma, kao i mnogi drugi BOSE drajveri pravljeni za njihove linijske sisteme!

Pozdrav!!!;)

boggy
21-07-2006, 11:56 AM
Ne da nije bio jeftin, nego je bio preskup u odnosu na to koliki je, pre svega. Poslednji komadi koji su pravljeni kostali su oko 750$ za par!

Cak i to ne zvuci bezobrazno skupo, barem ja tako licno mislim. Ako je bio to sto jeste, i ako se neko potrudio da ga napravi takvim, nije to puno para ako radi posao.

Nije FOAM, vec platneno (hmmm, ajde, svileno) veshanje i to vrlo kruto i neobichno. Jako je jeben za menjanje jer ima i neki red silikona itd. Naravno, poricam o originalnom, najboljem 5C!!!

SVILA!? Jel' onako harmonikast kao spider ili drugaciji...
Koliko to cudo "dobacuje" u visokim?
Kako li im samo ne zvoni!? :confused:

Naravno da idu u liniju i da ih je bilo 10 minimum u sistemu u kom se koristio IDENTICAN drajver kao za Auratone!!! I naravno da je bio 0,2 ohma, kao i mnogi drugi BOSE drajveri pravljeni za njihove linijske sisteme!

Ok...

pozdrav i hvala na informacijama

bogi

lesha
21-07-2006, 12:00 PM
pun pogodak bi bio da se napravi aktivna verzija. naravno, sa pojacalom spolja..

perun
21-07-2006, 12:07 PM
Ljudi, Auratone je sve samo ne spektakl od zvuchnika... Imam utisak da vecina vas nije radila na Auratonima. Njegova najbolja namena jeste za finalno, fino MONO preslushavanje i proveru kako bi miks eventualno izashao na TV-u i radiju... Mislim, ono za sta se generalno koristi jeste fino nameshtanje nivoa!

Sto se tiche toga koliko visoko i nisko dobacuje, uopste nije losh, ali takodje prikazuje koliko se neko zajebao pogreshno birajuci frq. u niskom i visokom spektru koje bi izdigao... Imam sjajan primer projekta Goapele, devojke koja peva acoustic soul, chiji je album bukvalno na svakom slushanju identichan!!! Mnogi su se zezali sa malo visim i malo nizim frekvencijama, od onih koje Auratone moze da "dohvati". A ovaj album najbolje govori kako 5C moze da svira! Kao i svi ostali zvuchnici...

Pozdrav... Da, a vezano za DIY, gde biste pravili nekakvu kopiju... Sasvim slucajno sam pre 6 meseci nabasao na jedan vrlo interesantan SHARPov drajver, predvidjen za polu- Full range, koji mi je negde bio zvuchno slican Auratonima, mada, van kutije je svirao chak i deblje od njih. E sad... Mrzi me da se zajebavam.:D A i imam Auratone....

boggy
21-07-2006, 12:30 PM
pun pogodak bi bio da se napravi aktivna verzija. naravno, sa pojacalom spolja..

Cemu sad to? Pa prevrnuce se "na ledja" kada ih stave na mikser, padaju na patos garantovano... :banghead:

pozdrav

bogi

lesha
21-07-2006, 12:38 PM
a sa cime bi ih upario i koliko bi to jos kostalo?

boggy
21-07-2006, 12:42 PM
a sa cime bi ih upario i koliko bi to jos kostalo?

Pa Auratone 5C je pasivni monitor od uvek bio... kao i njegov klon, a verovatno i buduci klonovi.
A sto se tice pojacala, dosta su ga povezivali sa Quad 303, ili cime vec...
Treba probati razna pojacala pa odluciti... nema tu nekih krutih pravila.

pozdrav

bogi

OFF
21-07-2006, 01:04 PM
Evo, ja cu stvarno uzeti, napraviti, samo da nadjem odgovarajuci driver i prikaciti na staro hi-fi Pioneer pojacalo, pa sta bude. ;)

boggy
21-07-2006, 01:24 PM
Evo, ja cu stvarno uzeti, napraviti, samo da nadjem odgovarajuci driver i prikaciti na staro hi-fi Pioneer pojacalo, pa sta bude. ;)

Ziveo OFF! Ako negde zapnes, zovi u pomoc.
Sto se drajvera tice, nemoj tu praviti filozofiju, koristi samo svoje usi i izaberi ono sto ti najvise lici na ono sto imas u mislima da ti treba...
Strpaj to u kutiju, nakaci na pojacalo i radi... to je onda TVOJ "Auratone 5C" i tebi savrseno radi posao... "TV" ili "radio" zvucnik u tvom studiju na mestu monitora... i to je kraj price o Auratone 5C...

Pri tom ako kasnije nadjes bolji drajver, nije strasno da napravis jos jedan par... ako te tada ne bude mrzelo :)

Najvaznije je ne praviti filozofiju od Auratone 5C. Taj monitor je postojao i nestao, bio je referentan ali nema ga vise, ovo malo sto jos ima ce se potrositi... tako da je najmudrije drzati se targeta koji su oni imali i u tom smislu se snalaziti... a ako se jos nesto usput i nauci... nije lose. :)

pozdrav

bogi

OFF
21-07-2006, 01:50 PM
Samo, da li je pametno da izbegnem kockastu kutiju?

perun
21-07-2006, 01:54 PM

Pa Auratone i nije savrsena kocka! Dubina je manja od shirine, tj. visine. Prednje stranice su sve jednake!

boggy
21-07-2006, 01:56 PM

Ma svejedno ti je, pravis simulaciju za TV zvucnik koji najcesce u TV ni nema nikakvu drugu kutiju osim one u kojoj je TV (ako se to moze nazvati kutijom)

Ne komplikuj u startu i pokusaj da ispalis nesto sto ce ti prvo prosvirati... sve ostalo ce kasnije biti finese...

Doduse, ako imas prijatelja kamenoresca... i koji ti moze napraviti "kutiju" u obliku izdubljene lopte od mermera.... onda se isplati zezati se :mrgreen: ali se time udaljavamo od targeta...

Ne menjaj ovo sto ima Auratone u svom obliku, da bi iole imao sanse da vidis dokle si dogurao i da mozes uraditi neki AB test... ako nesto promenis, onda tek nema smisla ista uporedjivati...

Ukratko ne vidim potrebu da se nesto menja...

pozdrav

bogi

OFF
21-07-2006, 02:00 PM
[quote=boggy
Doduse, ako imas prijatelja kamenoresca... i koji ti moze napraviti "kutiju" u obliku izdubljene lopte od mermera.... onda se isplati zezati se :mrgreen: ali se time udaljavamo od targeta...
bogi[/quote]

jos da stavim svoju sliku na kutiju:( :angel:

boggy
21-07-2006, 02:04 PM
jos da stavim svoju sliku na kutiju:( :angel:

Ma ako ista budes sada menjao, zavrsices sa mini monitorom dvosistemcem i subwooferom... batali... drzi se tvrdoglavo targeta, ako mislis da ne izgubis puno vremena i para na planovima, a pri tom rizikujes da nikada ne zavrsis...

Mada nekada okvir moze biti ogranicenje, uglavnom je dobar garant da se neces rasplinuti.

pozdrav

bogi

OFF
21-07-2006, 10:00 PM
Mislio sam na mermernu kutiju:D

A to si u pravu, kao i uvek;)

fipke
22-07-2006, 01:57 AM
Najvaznije je ne praviti filozofiju od Auratone 5C. Taj monitor je postojao i nestao, bio je referentan ali nema ga vise, ovo malo sto jos ima ce se potrositi... tako da je najmudrije drzati se targeta koji su oni imali i u tom smislu se snalaziti...
da, ali kako kad se posle njega nije pojavio nijedan koji je postao referentan?! Ne zanima me da se snalazim - dok se nesto novo ne ustali postacu deda, sto znaci da cu slusati ovaj moj par dok ne presushi. pa onda ponovo ispocetka, makar to znacilo da ih iskopavam 2032. u nekoj antikvarnici za 5,000e. :da: jer i pored svog tog njegovog znacaja za nash 'radni proces' ja i dalje obozavam da slusam i muziku na njima....:mrgreen:

boggy
22-07-2006, 03:15 AM
da, ali kako kad se posle njega nije pojavio nijedan koji je postao referentan?! Ne zanima me da se snalazim - dok se nesto novo ne ustali postacu deda, sto znaci da cu slusati ovaj moj par dok ne presushi. pa onda ponovo ispocetka, makar to znacilo da ih iskopavam 2032. u nekoj antikvarnici za 5,000e. :da: jer i pored svog tog njegovog znacaja za nash 'radni proces' ja i dalje obozavam da slusam i muziku na njima....:mrgreen:
Zdravo fipke,

Pricam o potencijalnim korisnicima Auratone 5C (pogotovo o onima koji ga nisu nikada koristili), kojima bi, da se on i danas proizvodi, NOV bio verovatno preskup.

Ta cinjenica uopste ne znaci da neko ko nema (sada) dovoljno novca treba da odustane od "Auratone" monitoringa... mnogi ljudi pustaju svoje mikseve i na obicnom TV pa time kontrolisu sta su uradili... da li je to losa navika? Da li se moze malo poboljsati?

Zagovornik sam principa da za prave poslove trebaju pravi alati, cak i pokusavam da pravim neke od njih, ali ne odustajem od principa da covek mora biti snalazljiv i da nedostatak pravih alata ne sme da mu "veze ruke". Improvizacije nisu dobre kao navika, to nikako, ali ne treba biti potpuno "vakcinisan" od improvizacija.

Inace to sto konkretno pricas je stvar tvoje odluke, s jedne strane te razumem, a sa druge strane sam bio mnogo puta nateran da pogazim svoju cvrsto obecanu odluku... posto nije bilo drugog izlaza, mora nesto da se radi i mora od necega da se zivi (da ne navodim koliko sam generacija raznih softvera morao da "zaboravim" i ponovo naucim, a racunar koristim od vremena Spectruma... sto je sitnica u odnosu na sve ostalo)

Opet, nemoj me pogresno shvatiti, ne teram te ja da menjas svoje alate, samo ti navodim licni primer da ni ja ne volim da menjam alate, ali nekada "posustanem", verovatno imam slab karakter.

Inace sumnjam da ce se do 2032 pojaviti neki "novi" Auratone... vredan naslednik ovih tvojih... ne zato sto nema tehnologijie... naprotiv... ima je vise nego pre...
Samo te pitam, ko ce (osim tebe) dati za tako nesto u buducnosti, opet nekih $700-$1000... Ko ce to da gura i prodaje? jer, kako vreme ide.. grohotom ce mu se nasmejati vecina "kupaca"...

Danas se svakakvi zvucnici proglasavaju profesionalnim monitorima,... nude se po veoma niskoj ceni, cinjenica (gruba i istinita) je da ti koji to rade bolje prodaju od ovih koji su tvrdoglavi... a za duzi period ti je verovatno jasno cemu to vodi...

Iz tih razloga, vise imam poverenja u Perunovu (ili bilo ciju drugu) procenu (na usi) da mu je nekakav Sharpov driver (koji je pronasao ko zna kako i ko zna gde, i koji je sluzio ko zna za sta) vrlo slican driveru u Auratone 5C, nego u kompletnu dokumentaciju reverznog inzenjeringa koju je uradila firma Avant Electronics.

Zasto? Pa na slican nacin je verovatno izabran driver i za Auratone 5C. Bose driver nije nista specijalno ni posebno, i nije stvar u njemu,... nego u coveku koji je rekao "hocu bas njega!"... e taj covek je ustanovio standard, a ne Auratone i Bose... To se ionako ne moze meriti, a u vreme kada se o tome odlucivalo, tehnika je bila jos gora nego danas...
Aman, iza svakog "velikog" dela stoji jedan covek do najvise grupice ljudi... nikada neka belosvetska gigantska firma niti njen menadzment... iako ih je ta ista platila i vlasnik je svih "prava"...

Prema tome... "standardi" i "reference" su u ljudima, a ne u njihovim proizvodima :)

Zato i podrzavam OFFa (i pomocicu mu koliko god budem mogao) u njegovoj ideji da pravi sam sebi svoj najrodjeniji i najmiliji "Auratone 5C", jer je to jedini nacin da se iz vise pokusaja to i uspe... i da se spreci "sindrom 2032." o kome pricas. Ali nije dovoljan samo OFF. :)

pozdrav

bogi

boggy
22-07-2006, 03:22 AM
Mislio sam na mermernu kutiju:D

A to si u pravu, kao i uvek;)

Ma to sto si rekao za mermernu kutiju mi je bilo morbidno te nisam na to odgovarao uopste... quote-ovao sam te 'nako, a dovrsavao pricu od ranije... drugim recima... pokusavao sam da te "odignorisem"... :) ali se ti "ne das" odignorisati :rotfl:

pozdrav

bogi

fipke
22-07-2006, 11:09 AM
Pricam o potencijalnim korisnicima Auratone 5C (pogotovo o onima koji ga nisu nikada koristili), kojima bi, da se on i danas proizvodi, NOV bio verovatno preskup.

Naravno, potpuno te razumem. Ti pricas za opste dobro a ja pricam za svoje dobro, i to je OK. Jednostavno "referenca" u meni se poklopila sa ljudskim proizvodom i bez obzira na njegov status, i zato stajem iza njih (na licnoj osnovi). Taj njihov status mi samo kao usputni bonus daje potvrdu da slusam u pozitivnom pravcu.
Ali, naravno da podrzavam svaki nov pokusaj pravljenja. Jos ako postane novi 'standard', ih!, jos jedan razlog vise da ih pre cujem...haha :)

boggy
22-07-2006, 11:14 AM
....Jos ako postane novi 'standard', ih!, jos jedan razlog vise da ih pre cujem...haha :)

Imam jedno pitanje za tebe, vise iz znatizelje...

Da li mi mozes reci ko, po tvom misljenju, odlucuje o navedenom statusu "standarda"?

Konkretno te pitam za ovaj slucaj.

pozdrav

bogi