View Full Version : Pisite ako znate pod hitno!!!
Nemania
15-07-2006, 05:35 PM
Danas sam dobio LCD FUJITSU-SIMENS L19-1W WIDE SCREEN (16:9) 19" monitor i imam problem. Nisam dobio ni jedan cd uz njega, a kada sam ga prikljucio sam je podesio sliku ali sve je po prilicno mutno!!! Pise da mu je maksimalna rezolucija 1440 x 900, a ne mogu da je podesim jer u control panelu prijavljuje najvecu kao 1360 x 768. Imam G force FX 440 graficku kartu sa 64mb rama. Jel zna neko sta je u pitanju ili sam dzaba bacao pare za monitor-po**zdecu!!?:banghead:
P.S. Ranije sam imao Philips LCD 17" monitor i sve je savrseno radilo.
90% ti je do graficke, ali ima ovde ljudi koji se mnogo razumeju bolje od mene u to, pa sacekaj i njihovo misljenje.
dr.Ru
15-07-2006, 07:25 PM
skini nove drajvere za graficku
ako su ti slova onako razmrljana a ne ostra kao ranije to ti je do pogresne rezolucije. potrebno je podesiti da radi na MAKSIMALNOJ rezoluciji koju monitor podrzava....
e sada, ako je to u trenutnom stanju nemoguce, skini nove drajvere.....takodje, preko koje konekcije je monitor vezan (dvi ili vga)?
zvincic
15-07-2006, 11:33 PM
ako su ti slova onako razmrljana a ne ostra kao ranije to ti je do pogresne rezolucije. potrebno je podesiti da radi na MAKSIMALNOJ rezoluciji koju monitor podrzava....
ne maksimalnoj vec optimalnoj tj. onoj za koju je predvidjen za rad (iliti ga rezoluciji matrice)
sreo sam se sa par lcd-a koji mogu raditi i na vecoj rezoluciji od nazivne (i izgleda jednako lose kao i na manjoj)
btw. taj lcd je very nice!
lozio sam se na njega al izgleda da cu ipak na kraju uzeti nesto vece :)
ne maksimalnoj vec optimalnoj tj. onoj za koju je predvidjen za rad (iliti ga rezoluciji matrice)
sreo sam se sa par lcd-a koji mogu raditi i na vecoj rezoluciji od nazivne (i izgleda jednako lose kao i na manjoj)
btw. taj lcd je very nice!
lozio sam se na njega al izgleda da cu ipak na kraju uzeti nesto vece :)
e to nisam znao :)
mada i dalje stoji da je tako najlakse ustanoviti optimalnu.....
Nemania
16-07-2006, 12:30 AM
Monitor ima analogni izlaz. Trebam da skinem drajvere za graficku (kako i gde)? Postoji li neki sajt (moja karta je G Force MX 440,cetiri)? I jel moguce da monitor ne valja ili da je jednostavno takav (posto nije ni bio nesto skup)?
Nemania
16-07-2006, 01:57 AM
Raaaddiiiii!!!! Hvala vam puno-u pitanju su bili drajveri za graficku! A pomislio da je monitor sr**e:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.