View Full Version : PreSonus FireBox instalacija Help!!!
darxx
13-07-2006, 05:29 PM
Dakle kupih danas ovu zvucnu karticu i naletih na probleme vec prilikom instalacije.Problem se javio pri prepoznavanju uredjaja preko firewirea.
Napravio sam sve prema uputama: ubacio instal.CD, pokrenuo instalaciju,(kartica nije prikljucena), sve tece normalno i kada dodjem do dijela gdje kaze prikljucite karticu na firewire prikljucim je al on ju jednostavno ne prepoznaje....dakle prikljucim je, kliknem next,a on opet kaze prikljucite karticu na firewire...U cemu bi mogao biti problem???
Inace sve ovo radim na laptopu koji ima ugradjen firewire.
Dali postoji mogucnost da nemam neke drivere za firewire?
Ili je problem u zvucnoj kartici???
Dali itko zna u cemu bi moga biti problem???
Svaka pomoc je dobrodošla!!!
Hvala unaprijed!!!
Koji OS je instaliran na racunaru?
darxx
13-07-2006, 07:04 PM
Koji OS je instaliran na racunaru?
win XP
darxx
14-07-2006, 01:04 AM
Probao sam i na drugi laptop ali ne radi!!!
Sto si tice napajanja prikljuceno je stalno i nema on/off switch.
Kontam dali je možda stvar u kablu pošto laptop koristi 4 a ne 6 pinski firewire ulaz pa sam ja kupio takav kabal 4-6 a ne 6-6 koji sam dobio u paketu???
Dali bi radio kada bi uzeo PCMCI-firewire???
Koja je uopce razlika izmedju ta dva ulaza?
zvincic
14-07-2006, 01:39 AM
Probao sam i na drugi laptop ali ne radi!!!
Sto si tice napajanja prikljuceno je stalno i nema on/off switch.
Kontam dali je mo?da stvar u kablu po?to laptop koristi 4 a ne 6 pinski firewire ulaz pa sam ja kupio takav kabal 4-6 a ne 6-6 koji sam dobio u paketu???
Dali bi radio kada bi uzeo PCMCI-firewire???
Koja je uopce razlika izmedju ta dva ulaza?
da li firebox ima eksterno napajanje ili se napaja preko fw prikljucka?
razlika izmedju 4 i 6 pinskog fw prikljucka je ta sto na 6 pinskom imas a na 4 pinskom nemas napajanje...
probaj negdje prikljuciti FB na pinski prikljucak, cisto da iskljucis da je sprava neispravna
arajlo
14-07-2006, 11:51 AM
Trebas imati 6 na 6 pinski prikljucak ako mislis napajati karticu sa kompa... Ako je novi firebox iskoristi adapter koji si morao dobiti sa njim.
darxx
14-07-2006, 03:39 PM
Trebas imati 6 na 6 pinski prikljucak ako mislis napajati karticu sa kompa... Ako je novi firebox iskoristi adapter koji si morao dobiti sa njim.
Pokušat cu i to pa ce mo vidjeti.Što se tice adaptera koristim ga svakako al svedno nema nikakvih reakcija, dakle stalno je upaljena crvena lampica što označava da vanjska jedinica nije prikljucena na komp.
darxx
14-07-2006, 05:54 PM
Rješeno kartica je Ok a stvar je bila u 4pinskom ulazu.
Dakle kupio sam PCMCI-firewire sa 6pinskim ulazom i sve radi savršeno...
Svedno hvala svima na savjetima!!!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.