Log in

View Full Version : Koji je ovo pad ?

Max
12-07-2006, 04:31 PM
Nemam puno iskustva sa klavijaturama ali me jako interesuje sledece .....

Poslusajte 8 pesmu sa najnovijeg albuma Olivera Dragojevica .... " Od grija do kajanja "

Primeticete pad , koji fantasticno lezi uz reverbe gitara . Dugo vremena jurim nesto ( spravu ili VST ) sto ce imati ovako ravne neprimetne padove , ali mi ne polazi za rukom .

Svaki put kad se pomene pad mashina , svi vicu Oberheim Matrix ..... ali me interesuje da od vas koji se vise bavite ovom problematikom saznam o kojoj se spravi radi , a ako ne znate direktan odgovor , a ono da mi bar kazete u kom pravcu da idem

Pozdrav

Max
15-07-2006, 03:22 PM
Pa zar niko ??????

Pozdrav

Gianfranco
15-07-2006, 05:45 PM
Zasto ne uploadujes odsecak?

mandrak
15-07-2006, 10:29 PM
Ja mislim da je ovo neki Rolandov dark pad... jd serija ili Mks, to sigurno nije oberheim. Dosta je tiho postavljen u miksu pa je te?ko sigurno reći ?ta je u pitanju... slične padove sam dosta puta znao čut u Claptonovim ranijim stvarima.

Max
17-07-2006, 05:09 PM
@ Mandrak

Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... ) ali hvala na odgovoru .... Goran sa foruma mi je na PP napisao takodje slicno vidjenje ......

@ Gianfranco

Ne znam kako se to radi :ups:

Pozdrav

Nedim76
19-07-2006, 10:26 PM
Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.

Pozdrav

Nedim76
19-07-2006, 10:29 PM
@ Mandrak

Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... )

Pozdrav

Bas to je TO.

Max
19-07-2006, 10:35 PM
Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.

Pozdrav

Pre nego krenes da pricas, poslusaj pesmu , zaista je drugacije od onog sto Oliver radi , pa i u odnosu na ostatak albuma , mixam dosta dugo da bi mi tako nesto promaklo .... dakle ne pricam o mixu nego o Padu ...... cenim tvoju volju da pomognes , ali poslusaj pa predlozi sta mislis da je ......

Pozdrav

Nedim76
20-07-2006, 04:27 AM
Ja sam vec shvatio ko ste i sta ste vecina vas na forumu, to se po naski kaze samo SANJALICE, samo zasto tako cudno prilazis, ako nisam star clan na foruma zar se moraju stariji clanovi tako ponasat? Pitaces se otkud ovo pisem sada, procitaj svoj posto i analiziraj dobro saznaces. Zar je uvek ovako kod vas BALKANACA? Grubost? Nista vise?
Rekao si fino nesto isto tu i ispravan si, al ja ipak ne vidim nista posebno o tome sto si ti pricao, vec sam poslusao MP3 toga, i opet stojim na ono sto sam rekao da u ovom padu nema AMA NISTA POSEBNO odakle dolazi vec je ipak stvar MIXanja, ama to samo po sebe curi, enoga cuje se da je do MIXa.

Kazes da MIXAS vec dugo, za koga si to MIXao ako ima sansu da poslusam negde kao kolega ... 80% na ovaj forum sto sam sreo pravite se TEHNICARI U KATEGORIJI BOB CATZa, a 90% tih rade na 400$ PENTIUM, i koriste GAME PORT kao MIDI PORT. Vidim cesto puta pricate o nekim stvarima koji niste nikad taknuli rukama, izasla neka nova stvar i ODMA link ovde i o tome se prica, a vi odma MI SMO PROFESIONALCI samo zato sto ste stavili link ovde? Znam ja dobro mnogo vas ko su.
Vas ima tu najmanje na STOTICE sto se drze na VISOKI NIVO tehnicara u kategoriji BOB CATZa, znaci ako je toliko vas tih tehnicara onda, koliko pevaca i studia ima JUGA??? Date sliku ljudima ovde da ste BOG ZNA KO i da niste iz juge uopste nego da ste pola iz bog zna gde a pola sa marsa neki vanzemaljski tehnicari, ako ima neko sto svira narodnu muziku odma skaknete na njega i pored toga sto uopste ne znate ko je covek, sta zna, sta moze i sta radi. Koje nije fer nimalo. Javio sam se na ovaj forum 2-3 puta bez nikaku zlu nameru i svi na mene skaknuli ste i ponasali ste se kao ZIVOTINJE, sto je cinjenica i mnogi su to ovde vec skontali i diskutirali o tome na stranu. Kao prvo da ste neki profesionalci u kategoriji BOB CATZa a tako se ponasate, ne verujem da bi vas zivot mislim profesionalni bazirali na neki glupi forum ovde i trosili zivce, jer na ovaj forum i onako se nikome ne pomaze, samo neki pametniji ovde se mali izivljavaju sa time sto su culi da je neka nova sprava izasla pa hajmo malo diskutirat. Vas profesionalan zivot ne bi bio baziran na ovaj forum, kad bi bili profesionalci, nego radili bi 100% nesto kvalitetno od zivota, a ne ovde napadat ljude, sakupili ste ko u neki AMBUSH i samo cekate zrtve, ko bog zna sta vi znate...OD JEDNOG PADA NAPRAVILI STE BOG ZNA STA SAD...i plus covek zna da bude i grub prema meni.
Max jednostavno sa time si hteo reci NEDIME NE SERI, TI SI GLUP, NEMAS STA TI SA NAMA PRICAT, TI NE SANJAS MI SANJAMO O NEVE I SSL90 i td...to je samo da ti olaksam i prevedem sta si htio rec meni sa tvojim postom. Mozete me izbacit sa FORUMA nit cu plakat nit cu sec vene, ulazim jednom u 5 meseca da onako potrosim malo vremena kad se odmaram izmedju SESIJE sto znaci nece mi koristit ni nastetit ako me izbacite, al ako imate svoj neki stav onda nemojte brisati ovo sto sam pitao ostavite neka svi citaju i neka me napadaju a vi produzite sa izivljavanjem.

I spreman sam, cekam napade, ne u smislu da vam dam komentare nazad, al kad nemam sta bolje raditi nekad da se bar malo zabavljam ovde da imam sta da citam.
MAX, to se nista gore nije odnosilo tebi licno, ima jos mnogo takih ovde, da ne nabrajam al poceo bi od IDEKIUSa i ostali dalje...

Pozdrav
:) :) :)

idekius
20-07-2006, 11:18 AM
Drago mi je Nedime sto mislis na mene... :rotfl: E jesam djubre... ja i zaboravio ko si...:confused:

Nedim76
20-07-2006, 11:22 AM
Pa sad si se setio...:)

mandrak
20-07-2006, 11:39 AM
Bas to je TO.

Mo?e biti da je to to ali... čovjek je pitao koja bi to sprava mogla biti a ne kako se mixaju razni padovi i koje reverbove se koristi za njihovu prisutnost i dimenziju u prostoru ili mixu:banghead: .... a ti prijatelju bez da konkretno poslu?a? pjesmu iz naslova threada, krene? sa patroniziranjem i prozivanjem kakve kompjutere ovdje koristimo i ?ta uopće radimo na forumu ako smo u poslu i slične stvari... e to ba? i nije uredu ni ljudski a ni sa pravilnikom ovog foruma.

Ako nema? namjeru korigirat svoje stavove u konverzaciji i konstruktivno doprinosit rumskoj zajednici, meni osobno neče? faliti na forumu.
Pozdrav

Nedim76
20-07-2006, 12:21 PM
Ti izgleda ni uopste nisi u toku, to sto sam ja posle komentar njemu naveo nema veze sa ovog posta, to je bilo u GENERALU sta se na ovom forumu desava, napadanje ljude i td. Jer MAX i sam je meni prisao na malo NEKULTURAN nacin i SA NEBA zato sam to i napisao.
Sto se tice PADova, ja cu sad snimit jedan PAD al ne u MIXu nego sam bez nista drugo a ti ako si TAKI reci mi sa cega. Dosta sanjate, sa svim postovanjem za neke ljude ovde dosta sanjate, toliki ste profesionalci vi da cete jedan MIXIRAN PAD prepoznati odakle dolazi, ako ijedan od vas prepozna jedan SAM SNIMLJEN PAD ja cu danas otarasit muziku i necu je nikad vise pipnut. Ako je to vasa klapa i branite se nravano, shvatam to razumem i to se opravdava na bazi nekog KOLEGIJUMA tu al to sto sam ja naveo o vezi PADOVA to su cinjenice, on mozda uzeo padove i sto su neke OVCE BLEJALE il PSI LAJALI i sve to smotao i mixirao i na kraju doces ovde da kontas dal je to MOTIF i CASIO TONEBANK???
Hajd dosta tih gluposta i SNOVE neke koje zamisljavate, daleko je BOB CATZ od vas, il ustvari moze bit obratno.

Pozdrav

idekius
20-07-2006, 01:10 PM
Nedima za predsednika:!::da::mrgreen:

dr.Ru
20-07-2006, 01:10 PM
ooo, pa Nedim je otkrio Ameriku, dok smo mi, eto u mracnoj Evropi.
Vredjanje moderatora, foruma i clanova je za svaku osudu. To je protiv pravila ne samo naseg Foruma, vec i svake druge zajednice.

Zajednica = mesto gde su ljudi zajedno, a ne jedan naspram drugog, koji ima veci i takve fore.

Sa ovakvim stavom, Nedime, nisi dobrodosao ni u jednu zajednicu, pa ni u nasu.

Maxov stav je normalan, tvoj osudjujem, a videces sta ce ti i drugi reci.

Pozdrav

Max
20-07-2006, 01:11 PM
@ Nedim

Prestani da lupetas i da se poredis ..... licno tebe nisam pitao nego ljude koji znaju nesto vise o klavijaturama . Vec sam dobio dva private a i par javnih poruka koji se u sustini poklapaju , tako da mi je data smernica gde da trazim svoj odgovor .

Nije oprema ono sto odvaja kvalitetne ljude od ne kvalitetnih i to ces jednom i sam shvatiti .

Samo je bilo neozbiljno sa tvoje strane ( kao profesionalac) da pricas o nekim banalnim stvarima a da nisi ni poslusao pesmu . Tvon miljenik Bob Katz to sigurno ne bi uradio .

U zelji da prekinemo sa glupim raspravama i isterivanjima ...... ako imas konkretan odgovor , bicu ti zahvalan , a ako ne , molim te obrisi svoje postove , jer bih ja jos uvek zeleo da sacekam clusterhorda i mozda Franko Panka ili par ljudi koji su ili strucnjaci za klavijature ili su licno vezani za Hrvatsku scenu , pa mozda mogu da dodju do validnih informacija i da mi ih prenesu . Ovde naravno ima ljudi koji jako dobro rade svoj posao i ljudi koji su strucni da odgovore na moje pitanje .....

Pozdrav

idekius
20-07-2006, 01:12 PM
Sa ovakvim stavom, Nedime, nisi dobrodosao ni u jednu zajednicu, pa ni u nasu.

Eeeeej... mojne da mi banujes predsednika:!::)

lesha
20-07-2006, 01:14 PM
Max jednostavno sa time si hteo reci NEDIME NE SERI, TI SI GLUP, NEMAS STA TI SA NAMA PRICAT, TI NE SANJAS MI SANJAMO O NEVE I SSL90 i td...to je samo da ti olaksam i prevedem sta si htio rec meni sa tvojim postom. Mozete me izbacit sa FORUMA nit cu plakat nit cu sec vene, ulazim jednom u 5 meseca da onako potrosim malo vremena kad se odmaram izmedju SESIJE sto znaci nece mi koristit ni nastetit ako me izbacite, al ako imate svoj neki stav onda nemojte brisati ovo sto sam pitao ostavite neka svi citaju i neka me napadaju a vi produzite sa izivljavanjem.
dolazis retko i vidim da svaki put znas kako da najkvalitetnije iskoristis svoje vreme ovde..
ja sam za to da ti ispunimo zelju i izbacimo te, jer je ionako ovo forum ispod tvog nivoa.

btw. pise se katz.

dr.Ru
20-07-2006, 01:15 PM

no woman no ban

no woman no ban

trla-la-la-la :)

mandrak
20-07-2006, 01:41 PM
Ti izgleda ni uopste nisi u toku, to sto sam ja posle komentar njemu naveo nema veze sa ovog posta, to je bilo u GENERALU sta se na ovom forumu desava, napadanje ljude i td. Jer MAX i sam je meni prisao na malo NEKULTURAN nacin i SA NEBA zato sam to i napisao.
Sto se tice PADova, ja cu sad snimit jedan PAD al ne u MIXu nego sam bez nista drugo a ti ako si TAKI reci mi sa cega. Dosta sanjate, sa svim postovanjem za neke ljude ovde dosta sanjate, toliki ste profesionalci vi da cete jedan MIXIRAN PAD prepoznati odakle dolazi, ako ijedan od vas prepozna jedan SAM SNIMLJEN PAD ja cu danas otarasit muziku i necu je nikad vise pipnut. Ako je to vasa klapa i branite se nravano, shvatam to razumem i to se opravdava na bazi nekog KOLEGIJUMA tu al to sto sam ja naveo o vezi PADOVA to su cinjenice, on mozda uzeo padove i sto su neke OVCE BLEJALE il PSI LAJALI i sve to smotao i mixirao i na kraju doces ovde da kontas dal je to MOTIF i CASIO TONEBANK???
Hajd dosta tih gluposta i SNOVE neke koje zamisljavate, daleko je BOB CATZ od vas, il ustvari moze bit obratno.

Pozdrav
Ne lupetaj Nedime... nije zdravo.

puRe
20-07-2006, 04:08 PM

Samo Nedim od ovaca pravi padove, niko drugi :)

idekius
20-07-2006, 04:15 PM
Samo Nedim od ovaca pravi padove, niko drugi :)

Kljuc dobrog ethno zvuka je prirodnost! Znaci, nalovis 2-3 ovce, jednog petla-budilnika, jenu osrednju he, he... "mmmuuuuuuuu"..,neko Lane (ako moze da se nadje, posto sam cuo da je izvesni lik istrebio sve pre neku godinu) i od svega toga napravis par padova sa vishe pra(e)seta :da::mrgreen:

Naravno, ne moze bilo koja mashina da gura takvu boju! Niposto neki Pentium od 400$, obavezan za tako nesto je barem tzv. MicroTon PC! :-)

diviner
20-07-2006, 05:07 PM
....obavezan za tako nesto je barem tzv. MicroTon PC! :-)

Cudi me da je Ivan dopustio da mu tako zdusno ukradu ime. Zar Ton nije njegov brand ;):). Ne znam, meni ne bi bilo svejedno :rolleyes:

Nedim76
20-07-2006, 06:07 PM
Zivili DR RU i IDEKIUS ipak oni su legende, nego kakvu ja vezu i otkud JA i MICROTON???

ProkDu
20-07-2006, 07:35 PM
''Čovik ja sam umoran
Padove ne razbacivam
Sviram na svojim 'vijurama
Akordima koje sam izabra'
I nema povratka''

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

LACKY
20-07-2006, 11:35 PM
Zivili DR RU i IDEKIUS ipak oni su legende, nego kakvu ja vezu i otkud JA i MICROTON???
Kunta Kinte je malo nervozan. Nemoj te mu zameriti!

Don Solaris
21-07-2006, 08:19 PM
Pa zar niko ??????

Mislim da ti nebi bilo lo?e da uploada? taj isječak koji te zanima. Utoliko će ?anse da dobije? odgovor biti veče.

Programirao samo mnogo digitalnih synthova i vjerovatno bih znao odgovor, na tvoje pitanje, ali d?aba ti sve to kad ja Olivera ne slu?am. Od kuda da ja mogu da znam kako zvući Oliverova osma pjesma?

Talino
22-07-2006, 03:36 AM
I mene zanima da čujem, ali ne mogu naći tu Oliverovu pjesmu.

@ Gianfranco
Ne znam kako se to radi *(uploadovanje) :ups:

Ne znam je li te Gianfranco u medjuvremenu kontaktirao. Ovo nije te?ko. Najprije u nekom wav editoru iseci dio pjesme na kojoj je taj pad najupečatljiviji, spakuj u nekom pakeru (win-zip, win-rar i slično) i onda ima? opciju za upload u prozoru u kom pi?e? novi post. Ispod "SUBMIT" mo?e? vidjeti kocku "Manage Atachment" (malo iznad toga ti pi?e koje ekstenzije su dozvoljene za uploadovanje.) poz.

clusterchord
22-07-2006, 05:24 AM
Nedime, jos jedna uvreda bilo kome ovdje i brisem te.

Nekoj osnovnoj pristojnosti si se vec trebao nauciti. zao mi je ako si isfrustriran, i sto te ljudi nisu odmah prepoznali kao svjetskog strucnjaka. ali, kao sto si i sam zakljucio, mi ti tu ne mozemo pomoci.. mi smo samo bijedni balkanci.

uvrede nisu nikad nikome pomogle u argumentaciji svog misljenja/stava.. siguran sam da to znas.

Don Solaris
23-07-2006, 03:17 PM
Ti bi bio odličan političar. Toliko si napisao, a zapravo ni?ta nisi rekao.

Starter*
28-07-2006, 12:46 PM
Ti bi bio odličan političar. Toliko si napisao, a zapravo ni?ta nisi rekao.

Ja razmisljam da li je text prevelik da stane u signature...:D

ProkDu
28-07-2006, 01:44 PM

Stavi skracenu verziju. :rotfl:

diviner
28-07-2006, 05:33 PM
Stavi skracenu verziju. :rotfl:

Da........stavi.....................paaaa....NISTA ! :mrgreen:.

OFF
28-07-2006, 10:26 PM

Ne diraj tvoj signature!!!! Zadnja opomena:D

idvi
12-08-2006, 07:25 PM
Chitam i citam post "Nedima" i koda sam nafixan..nerazumijem ama bas nista sto je pesnik htio kazati.
Stvarno kad ovako buba bez veze na ovom forumu koda ti beatles upadne u oko.:D
Uz njega bi isao vic (bez vredjanja) o drogi.
Isavsi u inspekciju po ludnici inspektoru otvore prostoriju u kojoj se ludjak
udara s dva velika kamena u glavu.Sto je to upita on..ma to se ludjak "drogira". I tako on obidje sve prostorije i u svakoj se "drogiraju" ali..u zadnjoj
ludjak sedi a ispred njega gomila kamenja..sta on se ne drogira..ma ne on je ..diler..odgovorise mu.!:hyper::rotfl: