PDA

View Full Version : Skale 2006

STUDIOTON
12-07-2006, 12:40 AM
Cestitam Oggyju na osvojeno 2.mesto u veceri novih zvezda ..

Svaka cast Oggy:)

Drugoplasirana je Oggyjeva kompozicija za Betty Boop

*Aleksa*
12-07-2006, 04:19 AM
:bend: :beer:

Oggy
12-07-2006, 05:05 AM
Hvala, hvala...!!!

Sve sto (ne) znaju ja sam ih naucio :D

Licno se ni blizu nisam tome nadao, ali sam ostao zatecen i prijatno iznenadjen.
Jos jedanput se pokazalo da neki nedostatci ne moraju biti neophodno losi, a ako imas petlju kao ove moje devojcice, jako se lako pretvore u vrlinu.

Ponosan sam na njih, ne zbog mesta na nekom festivalu vec zbog toga sto imaju dovoljno srca i hrabrosti da izadju na crtu izvodjacima koji su i stariji i tehnicki mnogo bolji, a iza kojih stoje neuporedivo veca imena nego sto je to moja malenkost.

Odoh u patetiku, ali to je zbog alkohola, ne zamerite :D

idekius
12-07-2006, 05:31 AM
Male, medene buduce modelsice :mrgreen:
Verujem da cika Oggy lepo brine o njima :D

Zid
12-07-2006, 06:12 AM
Simpatican nastup;) Jel ono Ogijev proizvod?

Oggy
12-07-2006, 02:05 PM
Full :)

I za razliku od gore pomenutih, ove su prave i pevaju licno ;)

Max
12-07-2006, 02:08 PM
Bravo Oggy !

male jako dobro to izvode ..... imaju jako puno energije .....

Meni je favorit bila pobednicka pesma i mislim da je ova mala buduca zvezda , ali ....

najbolje od svega je sto su prve dve pesme gitaroske !!!!!!

Pozdrav

Oggy
12-07-2006, 03:26 PM
Mislim da je to sto su u pitanju mladi, igralo presudnu ulogu da glasanje bude objektivno.
Nije bilo toliko sukobljenih interesa i ja se u potpunosti slazem sa poretkom.
Mala Milena peva sa 5 klasa bolje i zrelije od svih ucesnika na festivalu, pa tako i od mojih klinki.
Jedino sto je diskutabilno je to da li ce ona ili ne biti zvezda.
Imitirati Britni vizuelno i pevati kao Ivana Pavlovic nije recept za uspeh nikako jer obe pomenute uspesno egzistiraju u muzickom svetu (neko manje, neko vise uspesno :D ) i tesko da bi nekom trebao surogat za njih dve koje su takve kakve su odlicne.
Jos jedna stvar koja mi je zasmetala kod pobednicke su opet srne, lanad i slicni stanovnici ruralnih sredina, proplanaka, livada i nacionalnih parkova...

Jos jednom, da ne bude zabune, slazem se apsolutno sa poretkom i smatram da je Milena Vucic osvojila prvo mesto zasluzeno. Sve ostale opservacije su stvar mog licnog ukusa i afiniteta.

Max
12-07-2006, 03:37 PM
Kad tako postavis stvari , stvarno imas pravo . Mada meni nije palo na pamet dok sam gledao prenos . Jednostavno , mala je dobra i nadam se da ce proci .

Verovatno se tim poredjenjem mogu naci jos mnoge slicnosti sa raznim izvodjacima

Jos jednom , super je da su gitaroske pesme u samom vrhu ...... dosta mi je vise zalopojki

Pozdrav

Oggy
12-07-2006, 05:35 PM
Potpuno se slazem!

Ja sam to jos odavno predvideo, a sada se i obistinjuje, te "tradicionalna srpska (balkanska) festivalska muzika" ipak pocinje da evoluira, samim tim sto je dopusteno da dve pesme koje su potpuno van ustaljenog koncepta ucestvuju na festivalu poput skala, a posle ucesca i da zauzmu poredak kakav su zauzele.
Takodje dovoljno govori da se desavaju promene i to sto jedan autor poput Joksimovica ulece u tako nesto.

Mala Milena je super, samo bih voleo da je vidim vise kao "Milenu", mislim da bi to bilo mnogo korisnije za nju, a i za sve nas.
Ipak sam radostan sto su se, cini mi se, stvari pomerile sa mrtve tacke (pretenciozno bi bilo da kazem "na bolje" ) i da cemo stvarno malo da odmorimo usi od balada (cast baladama, ali jebiga :D ).
Pozdrav! ;)

tillco
13-07-2006, 12:14 AM
Oggy, sta da kazem...
Nemam reci - svaka cast!
B r a v o.

Oggy
13-07-2006, 12:28 AM
Eheeej!
Moj drug Dule!

Hvala, hvala... :)

Upravo se zavrsio festival i sad vidim da smo izgubili od najboljih.
Ova mala Milena je definitivni pobednik Suncanih Skala. I ako je, zasluzeno je.
Jedino sto mi se jos dopalo sa ove poslednje veceri je Jaques Houdek koji ima neki soft funk i prilicno dobro peva. Na zalost on se nije nikako plasirao.
Malo je tu bilo bez veze sto je glasala gomila matoraca tipa Mica Orlovic i Leo MArtin, te su malo moderniji izvodjaci bili ocenjeni losije nego sto je to stvarno slucaj, ali sveukupan utisak mi je nekako da se mozda po prvi put glasalo kako treba, barem ako pricamo o pobednickoj pesmi.

idekius
13-07-2006, 12:43 AM
Ona Kaliopi girl je jos jednom pokazala da krajnje zajebano peva...

A Leo Martin :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Pa simpaticno je sto su ga se setili :mrgreen:

Odiseja, ooodiiseeeejaaaa... :mrgreen:

Eh... kad bi mi znali koliko su riba nasi matorci kresnuli uz to, nebi se zajebavali sa tim:da:

A ni njemu nije lako, treba ga razumeti... lepo se covek zvao Misa Jakvoljevic, pa je verovatno shvatio da to ne zvuci dovoljno "schmekerski" pa uzeo pseudonim Leo Martin :)

Salu na stranu... ipak, postovanje za EX YU Buddy Holly-ja..;)

Mogli
13-07-2006, 01:21 AM
Bravo Oggy, uopste nisam znao da se bavis autorskim radom, nego iskljucivo snimanjem, a stvaralastvo jako cenim i postujem! Eto, pored Ivana i ti da nas obradujes! Znaci, majice Rumski sa tvojim i Ivanovim likom!;)

idekius
13-07-2006, 01:53 AM
Bravo Oggy, uopste nisam znao da se bavis autorskim radom, nego iskljucivo snimanjem, a stvaralastvo jako cenim i postujem! Eto, pored Ivana i ti da nas obradujes! Znaci, majice Rumski sa tvojim i Ivanovim likom!;)

Joooj... ako stavis njih dvojicu, to bi morale da budu XXXXXXLL majice :rotfl:

Oggy
13-07-2006, 01:54 AM
Bilbord!!! :D

AVaX
13-07-2006, 02:29 AM
Pobednicka pesma je i vise nego zasluzno na tronu.
Stvar je odlicna, to sam i Idekiusu rekao posle prve veceri.
Sve drugo je bilo prosecno ili ispod proseka, osim par izuzetaka koje ne bih da imenujem jer obicno posle toga krene paljba.
Zao mi je sto juce nisam vise obratio paznju na Betty Boop, ali nisam imao pojma da je to Oggy radio.

Oggy
13-07-2006, 03:45 AM
Zao mi je sto juce nisam vise obratio paznju na Betty Boop, ali nisam imao pojma da je to Oggy radio.

To je ona pesma sto je dobila najvece ovacije na veceri "Novih zvijezda" , a na kraju je zauzela drugo mesto, ako si gledao festival, tesko da si mogao da promasis... ;) (ako nisi gledao, tesko da si i mogao da ih zapazis)

Mogao si odmah reci da ti se ne svidja. Ne vidim sta je tu lose. To je stvar tvoga ukusa, a hvala Bogu ne slusamo svi istu muziku.
Ja na primer, ne slusam Djoganija, ali me nije sramota to da priznam pred tobom i ne mislim da je to niti zlonamerno sa moje strane, niti da je lose sto ti to volis i radis. Svi smo mi razliciti i to je dobro dok je tako. Stvar afiniteta... ;)

Pozdrav! :)

AVaX
13-07-2006, 10:24 AM
Alo bata Oggy!
Ne razumem cemu ovaj tvoj post.
Ono sto sam hteo da kazem ,to sam i rekao.
Znaci, da sam pre festivala znao da si radio neku pesmu,ti ili bilo ko odavde, itekako bih obratio paznju na nju, jer me zanima sta rade ljudi sa ovog foruma.
Ali kako sam mogao da znam?!
Ocigledno su neki sa foruma, sa kojima si u kontaktu, znali ,pa su lepo odslusali i dali svoj komentar.
Ja sam festival pratio onako,s'nogu, nisam sve ni cuo, tako da sam Betty Boop upamtio po scenskom nastupu, i verovatno sam ih pogledao na kratko dok sam prolazio pored TV-a.
Pesmu nisam cuo!
I zato nemoj da mi stavljas reci u usta, vrlo je ruzno!
A to prozivanje za Djoganija, bez ikakvog povoda mi vec stvarno ide na ....
U cemu je vas problem?!
Kazem 'vas' jer nisi prvi koji koristi neki moj komentar i ceka momenat da bi vrlo klinacki odvalio: "a ti radis za Djoganija", kao da je to nesto cega bih ja trebao da se stidim.
Uzas!

p.s. Evo sad se setih da sam sa Idekiusom razmenio par SMS-a posle prve veceri, i tada sam mu rekao da mislim da je pobednica odlicna, a za Betty Boop mi je on rekao da si ti radio cim se prenos zavrsio, na sta sam ja samo mogao da napisem "tja", jer opet kazem pemu nisam cuo!
U ostalom sta se ja tebi pravdam.
Mislim da ti je komentar bio jako neumesan, a ti misli sta hoces!

perun
13-07-2006, 10:33 AM
A to prozivanje za Djoganija, bez ikakvog povoda mi vec stvarno ide na ....
U cemu je vas problem?!
Kazem 'vas' jer nisi prvi koji koristi neki moj komentar i ceka momenat da bi vrlo klinacki odvalio: "a ti radis za Djoganija", kao da je to nesto cega bih ja trebao da se stidim.

A jel' ti sviras na Djoganijevim nastupima ili si se malo "pokitio" tudjim perjem u ovom postu? Da znam... Ako je kontekst threada ARANZIRANJE!?:confused: Mislim, Djoganija oduvek radimo Kobac i mi... Za sada treceg nema, sigurno ce ga biti kad tad! I treba da se pojavi, ja navijam za to!!! Pa ako si i ti ushao u prichu, chudi me da to ne znam... Mislim, aranzerski!? A kao neko ko je Djoganiju radio vise od 30 aranzmana i remiksa, smatram sebe prilicno obavestenim kad je njihova karijera u pitanju, pa mi malo smeta diskusija, tj. koncept stavljanja klavijaturiste u "grupi" u ulogu aranzera! Nista lichno, samo, molim te, bez dezinformacija, kad sam vec tu, tj. chlan foruma!!! Ok?

Svakako, pozdrav!;)

AVaX
13-07-2006, 11:43 AM
Ne, ne radim ja aranzmane, naravno.
Zar sam to rekao?!
Radim kao klavijaturista.
To osim nekih mojih deonica na albumu podrazumeva i pripreme aranzmana za nastupe gde koristim i vase trake.
Sa Nebojsom sam se vise puta cuo oko tih traka ranije, mislio sam da si i ti u toku.
Pa eto mogli smo da se vidimo kad ste bili u Nisu kod Idekiusa...
Drugi put.

AVaX
13-07-2006, 12:29 PM
Evo malopre sam cuo Betty Boop, posto sam ulovio reprizu na Pinku.
Dobra je pesma , svidja mi se!
Pozz...

Oggy
13-07-2006, 01:05 PM
Pa nisam ja niti imao nameru da te prozivam, niti sam mislio ista lose.
Ono sto sam rekao, to sam i mislio.
Pomenuo si nekoga ko je bio drugi, a u kontextu "nemam pojma sta i ko", pa mi je bilo logicnije da kazes da ti se ne svidja, nego da se pravis neobavesten (ili da ne pominjes uopaste, ako nisi cuo). Cak mi ne bi ni smetalo. Sve sto je izreceno u "lice" postujem kao individualnost i razlicitost, te sam iz toga razloga spomenuo coveka sa kojim ti sviras, a nije moj ukus i kako ne mislim da je to niti strasno niti neposteno reci.

Ne vidim zasto bi ti to smetalo? Nisam izrekao ni jednu neistinu ili ne daj Boze uvredu :confused:
Ako jesam, samo reci sta, i ja ti se odmah javno izvinem...
Zaista nisam imao nameru to da ispadne, vec sam ti samo stavio do znanja da mi ne smeta, ako javno kazes da ti se ne svidja ono sto sam ja radio. Da se bas svima svidja, verovatno bih pobedio ja, ovako... Pretpostavio sam da je normalno i da imamo glas "protiv" ;)

Max
14-07-2006, 03:28 PM
Uhhhh ..... meni je mala Milena bila 3 klase iznad za prvo vece , ali ne i za drugo ......

Za drugo vece , koje je bilo prilicno bledo , posle nastupa Kaliopa ...... sve mi je bilo potpuno bezveze .....

Meni je ono ubedljivo najjaca pesma sa festivala ( i vokalne mogucnosti kaliopa i aranzman Darka Dimitrova ) ......

A dok sam slusao Ivanu Jordan i u glavi mi je krenula pesmica " Forever young ..... I wanna be ..... forever young .... "

eeee da .... zar je samo prvoplasirana imala pravo da ucestvuje u finalu ( nisam pratio pocetak .... :ups: )

Pozdrav

Oggy
14-07-2006, 04:26 PM
Ma ti znas matori sta sam ti ja rekao jos onomad oko Beovizije za Ivanu...
I dalje stojim iza toga da je ona jedna od netalentovanijih pojava na "muzickoj" sceni Balkana.

Kaliopi je carica i Darko Dimitrov radi do jaja moderne aranzmane i to je stvarno opasno zvucalo, ali je nekako "preglomazno" (fali mi prava rec) i "premonumentalno" da bi pobedilo na festivalu zabavne muzike. Ono se priblizava Gejbrielu, sto ja izuzetno volim, ali pod drugim okolnostima.
Cak realno mislim da njoj zeni i nije bilo mesto tu medju raznim "zvezdama" jer ona to svakako jeste bez ikakve potrebe da se to posebno podvuce.

Ulazim u preduboku filozofiju, ali licno mislim da su mi festivfali mnogo zanimljiviji za mlade izvodjace i da bi tu trebalo staviti akcenat i da tu treba da se desava takmicenje, a da izvodjaci poput Kaliopi i ostalih koji su vec afirmisani mogli da nastupaju revijalno, bez potrebe da ikome ista dokazuju....
E sad... Ja sam ovo vec milion puta rekao i milion puta su mi bila zapusena usta odgovorom koji glasi: "A ko ce onda da gleda takmicenje neafirmisanih i ko ce da to sponzorise?"
Tu se ja uvek povucem, ali ne mogu da prestanem da verujem u ono sto sam rekao.

Da se vratim...
Poslednje vece festivala je vec bilo 'nategnuto" jer su u igri bile izuzetno vredne nagrade i pored toga sto je meni drago da je bas Milena pobedila, ne bih smeo da potpisem da ovaj put to nije imalo veze i sa samim autorom pesme, tj. njegovim uticajem. Ipak su kola i 10 somica dovoljan razlog za par bitnih telefona... :)

Samo bih se osvrnuo na drugoplasiranu pesmu koja meni najvise lici na "Grudi moje balkanske" od Poslednje igre leptira... Sta cete, moram malo da budem i zao :D

Oggy
14-07-2006, 11:06 PM
Stigla sirena!

Devojcice su odlucile da stoji kod mene, a rekle su i da bi me primile u bend, samo da se malo ugojim, da ih ne bi smatrali anoreksicnim :D

Max
14-07-2006, 11:49 PM
Da li ste se pored sirene ponovili i s TFT om ? ( koji stoji u za mene neshvatljivom uglu ;)

PozdraV

Oggy
15-07-2006, 12:17 AM
Hahaha!!!

Da. Nesto su me probudili posle 2 sata spavanja nekim bezveznim pozivom, onda sam zaspao posle 5 minuta mi opet zazvonio telefon, popizdim, sidjem dole da radim kad vec ne mogu da spavam, zaslepi me onaj moj CRT i ja tako nadrkan i besan od ranog jutra, okrenem radnju, pitam "Jel imate tft (nisam pitao ni koji ni posto)", odem i kupim . Vratim se iz radnje i dodju ljudi potpuno neocekivano i donesu mi 300 evra! Tu me je vec prosao bes... :)
Nezgodna narav :D
Isto se desilo i sa "cudnim uglom", cemu je dodatno kumovao i Bogi svojom sugestijom. Rotirao sam "caskom" za dva dana (krenuo sa idejom da nece trajati vise od 2 sata :D ).

idekius
15-07-2006, 12:56 AM
Heh... cestitke!!! A nadam se da je ovo samo pocetak i da uskoro sledi ovako nesto...:da:;)

OFF
15-07-2006, 11:21 AM
Da se vratim...
Poslednje vece festivala je vec bilo 'nategnuto" jer su u igri bile izuzetno vredne nagrade i pored toga sto je meni drago da je bas Milena pobedila, ne bih smeo da potpisem da ovaj put to nije imalo veze i sa samim autorom pesme, tj. njegovim uticajem. Ipak su kola i 10 somica dovoljan razlog za par bitnih telefona... :)

Malo upadam s' neba, ali ciji je pulen ta Milena? Ko joj je radio pesmu?
Posto sam cuo neke price 7 dana pre skala.......

Oggy
15-07-2006, 11:30 AM
Zeljko Joksimovic

RetroMan
16-07-2006, 08:07 AM
Mislim, Djoganija oduvek radimo Kobac i mi...
Au, al' ga pretera, mislim ono "oduvek"?

RM

perun
16-07-2006, 11:55 AM
Au, al' ga pretera, mislim ono "oduvek"?

RM

Pa, ne znam sta ti je na umu!? Svakako je Kobac radio sa njim od starta, Betoven i Babovic su radili sve 94, 95... Mozda i malo kasnije, ali vec dugo ne saradjuju, citavih 10 godina!!!:cool: Mi smo saradnju sa Djoganijem i jos nekim "Djogani family" membersima zapocheli 98. sto znachi da traje vec 8 godina!

Eto, sad sam bio precizniji...;) Sto ne menja kontext mog ondashnjeg posta! Sushtina nije s kim je radio, vec sa kim RADI!

Pozdrav!

perun
16-07-2006, 12:40 PM
RetroMan, razmishljam nesto o postu iznad, tj. tvom postu...:confused: U cemu je stvar? Samo ti nakon mog "preciznog" Djoganijevog estradno-saradnickog portfolia lepo objasni chemu ta "opaska", pa je necu skapirati kao nekakvu prozivku... ODUVEK oznachava, u najmanju ruku malo "novije" aktivnosti ove grupe, a ne "Idemo na Maars" i sl. A ja ne zivim ODUVEK, jer ODUVEK iz tvoje i moje perspektive nije isto, ni u poslu... Zar ne? Dakle, poslednjih 8 godina! Ne ODUVEK... Ok? Iako ne kapiram zasto je to bitno!

Malo mi je nejasan tvoj post, ali eto... nazvrljah jos ponesto...

E da ne idemo u offtopic, tema su Skale, ne Djogani Fantastiko!:mrgreen: A ti samo razjasni...

OFF
16-07-2006, 12:49 PM
Zeljko Joksimovic

Pazi kad sam znao, samo nisam znao ko mu je pevacica. :( Jos sedam dana pre festivala, iako ni malo nisam u tim tokovima, nego po jednoj privatnoj liniji

Oggy
16-07-2006, 02:22 PM
Pazi kad sam znao, samo nisam znao ko mu je pevacica. :( Jos sedam dana pre festivala, iako ni malo nisam u tim tokovima, nego po jednoj privatnoj liniji

Znas kako...
Govoreci iz licnog iskustva, a to se odnosi na drugo vece, tj . vece "Novih zvijezda", ja sam bio prilicno iznenadjen poretkom. Ne zato sto nisam verovao u sebe, vec zato sto sam verovao da to mora biti namesteno za neciju decu. Medjutim, prilicno me je zatekla cinjenica da smo "ni krivi ni duzni" osvojili drugo mesto.
Istina, te veceri nije bilo u igri ni kola, ni para, pa je moguce za pretpostaviti da je i glasanje bilo mnogo rasterecenije od raznih interesa. Zeljkova pesma je tu zasluzeno pobedila i zaista nemam razloga da kazem ista drugacije.
U sledecoj veceri, bilo je jos par pesama koje su po mom ukusu bile OK, a to su Kaliopi i Zak Hudek (koji je zauzeo neko bezveze mesto pri kraju), ali je opet pobedila mala Milena. Ako mene neko pita izmedju te tri pesme, svakako bih joj i ja dao prvo mesto, ali za to vece nikako ne bih potpisao da nije bilo urgiranja jer je ogromna nagrada bila u pitanju. Isto tako ne bih mogao da potpisem ni da je bilo, poucen iskustvom od prethodne veceri.
Ako stvarno imas neko saznanje, mozes to na PM da ne bi ovde zapoceli seriju traceva "Namesteno vs Nenamesteno", ali iskreno, prilicno me zabole, jer kako vec rekoh, ja sam dobio ono sto mi najvise znaci, a nema veze sa samom nagradom uopste, vec sa samom potvrdom moga rada, tj. potencijala mojih klinki od kojih tek treba da bude nesto.
Meni niko ne treba da pokloni nista. Ja sebi sam kupujem kola i novac sticem radeci. Bitno mi je samo da imam SA KIME da radim i to me cini srecnim.
Pozdrav!

RetroMan
20-07-2006, 10:30 PM
... U cemu je stvar? ... objasni chemu ta "opaska", pa je necu skapirati kao nekakvu prozivku...
Ma kakva prozivka, samo pokusavam da se uklopim u duh forumasa, i malo zagolicam diskusiju. Daklem, uzmi u obzir da sam ja ipak RetroMan, tj. da mozda i nisam u toku najnovijih zbivanja, ali se secam pesama kao sto su "Leto je", ili "Ostavljena bez nade" kao i cinjenice da je prve Djoletove albume radio Betoven i to kao autor, aranzer i producent svih pesama, odnosno da je Djole prve hitove imao bas sa Betovenovim pesmama i da, verovatno, da nije bilo Betovena, ne bi bilo ni Djoganija, pa ko velim red bi bilo da se neko seti Betovena, bez obzira sto (sopstvenom krivicom) nije vise u igri. Ti si se u sledecem postu setio, sto znaci da sam postigao cilj sa mojom opaskom iz predhodnog posta. Nastavak u PM. :wave2:

RM

DaBear
20-07-2006, 11:12 PM
Ma kakva prozivka, samo pokusavam da se uklopim u duh forumasa, i malo zagolicam diskusiju. Daklem, uzmi u obzir da sam ja ipak RetroMan, tj. da mozda i nisam u toku najnovijih zbivanja, ali se secam pesama kao sto su "Leto je", ili "Ostavljena bez nade" kao i cinjenice da je prve Djoletove albume radio Betoven i to kao autor, aranzer i producent svih pesama, odnosno da je Djole prve hitove imao bas sa Betovenovim pesmama i da, verovatno, da nije bilo Betovena, ne bi bilo ni Djoganija, pa ko velim red bi bilo da se neko seti Betovena, bez obzira sto (sopstvenom krivicom) nije vise u igri. Ti si se u sledecem postu setio, sto znaci da sam postigao cilj sa mojom opaskom iz predhodnog posta. Nastavak u PM. :wave2:

RM

koliko ja znam, Betoven je nakrcao PC sa raznim softwerima, i sprema se za
kam-bek! (sto bi rekli!)...nikad nije kasno...

perun
20-07-2006, 11:15 PM
koliko ja znam, Betoven je nakrcao PC sa raznim softwerima, i sprema se za
kam-bek! (sto bi rekli!)...nikad nije kasno...

E pa nek' je "Dobrodosao"...;)

Tog choveka nisam video od 1996. kad je u "Kockici" radjen Gruov 2. album. Dobro je da je ziv i zdrav!

RetroMan
20-07-2006, 11:21 PM
(sto bi rekli!)...nikad nije kasno...
Ko bi to rekao? Ah, da nije mozda Zeljko Samardzic?