View Full Version : Niko ne pominje pod-ove?
Kockalone
05-07-2006, 03:08 PM
Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju super
In Flames, Dino Cazares, Biohazard sviraju sa POD Pro. Dosta bendova ih koristi. Cuo sam priche da imaju problema sa Hi Gain modelima pojachala (Mesa, Diezel) i da proizvode dosta "bzzzzz"-a, ali to se da korigovati nekim EQ.
Za recording su zakon, za live nastupe manje-vishe.
Svi tje ti retji "Je*esh to digitalno, uzmi neshto sa lampom". Istina je da ne moze da zameni dobru lampu, ali ako nemash kesha ili snage da vucarash 20kg teshko pojachalo za svaku probu, onda je odlichna stvar.
Behringer V-amp Pro je odlichna alternativa za POD 2.0 (ista cena) i ima, po meni, bolje odradjene Hi Gain modele. PODxt je zato druga pricha i za celu klasu je iznad V-amp-a i starog POD-a.
Nisam probao Vox ToneLab koji je isto modeling pre-amp, ali ima neku lampu u sebi i chini mi se da je preskup kod nas.
Ja sam u dilemi shta da uzmem, pojachalo ili PODxt, pa jurim vec nedelju dana review-ove po net-u i sound sample-ove. Probao sam XT bubreg i V-amp Pro na blic mozda 5 min svaki, i to samo factory preset-e, i zvuche fino.
Koristio sam ja bas taj mali POD, tj nisam ja, nego momak koji je snimao kod mene. Gretch u POD i to je zvuk kakav se retko dobija bilo kakvim pojacalima, a da nisu "mrkli mrak"...
Utoliko pre je fascinantno sto me je kupio jer sam ja okoreli mrzitelj tih malih spravica...
Dobar je skroz, a usput kosta nesto smesno tipa 150-170 evra...
Ruku na srce, POD -om za bass (ali rek varijanta) nisam uopste bio zadovoljan.
idekius
05-07-2006, 10:00 PM
Cesto koristim POD XT Live... Po meni je O.K...
shigumicu
05-07-2006, 10:52 PM
Ja sam dosad cuo kako radi samo POD 2 i veoma mi se svidja. Za POD XT sam cuo da je dosta bolji od "dvojke", ali je i dosta skuplji. Ja planiram da uzmem toneport UX2 koji je zvucno ustvari POD xt (isti softver) sa manjim brojem simulacija pojacala, kutija i efekata, ali i sa dodatkom nekih bas pojacala i kutija kojih nema na Pod-u. Sve ostale simulacije mogu se dokupiti i tada broj simulacija pojacala raste na preko 70.
Ja vise ne radim svirke i nigde uzivo ne nastupam tako da mi ova varijanta vise odgovara, jer mi treba samo za usnimavanje gitara. Po mnogim forumima sam citao da je ton na toneport-u lepsi i cistiji od onog na POD-u (bem li ga, ne znam zasto? Mozda zato sto koristi procesor na kompu:confused: )
Za zivu svirku svakako je bolje imati neku od "bubreg" ili rack varijanti, mada i toneport moze da posluzi sa nekim solidnim lap top-om i fut kontrolerom, mada tada postaje skuplja varijanta za live svirku od POD-a.:)
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300€ a da radi posao za cover/autorski metal band?
Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150€.
Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu.
Svaki savet/predlog dobrodoshao.
Arthur
06-07-2006, 10:36 AM
bolje se isprsi, ja nesto nemam visoko misljenje o tom gt6... jednostavno, ok on radi, ali svaki POD koji sam probao me uvek naterao da se kezim dugo.. evo ti primer - pod xt pro uboden u poweramp in na marshalla, 4 x 12''. Sniman sa 57icom, 421 i u87 na dnu sobe (tako su mi rekli momci koji su mi doneli materijal). Znaci, 3 kanala mikrofona i stereo output iz LINE6... posle dva sata dndanja i eq/comp malverzacija, ja lepo deletujem sve mikrofonske kanale i nastavim da radim sa L6 outputom.. jednostavno, sta god napravio od mikrofona, a napravio sam veoma sredjen zvuk koji bi inace rado koristio u mixu, kada bi uporedio sa onim sto sam napravio sa l6, kazem sebi ma daaaj...
dakle, oggy mi je uzeo rec iz usta - za te pare, tesko da moze da se snimi nesto bolje... jer bi ti trebale veoma ozbiljne pare za pojacalo/kutiju/mic/preamp a o sobi da ne pricam.. a kako se l6 ponasa na pravim gitarama (citaj - gibsonima), to tek ne smem da pominjem..
zvincic
06-07-2006, 03:48 PM
evo ti primer - pod xt pro uboden u poweramp in na marshalla, 4 x 12''.
kladim se da je i slave bio neki razglasni tj. tranzistorski...
da je u pitanju bilo ozbiljno lampasko pojacalo....ne bi pod mogao da se usporedi sa njim... :banghead:
idekius
06-07-2006, 04:17 PM
da je u pitanju bilo ozbiljno lampasko pojacalo....ne bi pod mogao da se usporedi sa njim... :banghead:
Heh... uvek sam vise za pojachalo... ali... POD opako stedi vreme, a cuje se super. Barem ovaj XT Live sa kojim cesto radim...
Ne treba niposto podcenjivati ni UAD-Nigel, CW Dynatube, CW Cellmo i ostale "igrachke"...
Arthur
07-07-2006, 11:20 AM
nenene decko... slave je bio marshal, dakle, pod uboden u power amp input na marshalu cime se zaoobilazi preamp pojacala.... ali soba, mikrofonska tehnika, preamp... nista nije doraslo.. ovom snimku..
zvincic
07-07-2006, 03:40 PM
a koje je pojacalo bilo u pitanju?
i u kakvom stanju?
nemoj mi sad reci da je bila zujalica jcm900 slx sa 5 godina starim lampama... ;)
idekius
07-07-2006, 06:52 PM
a koje je pojacalo bilo u pitanju?
i u kakvom stanju?
nemoj mi sad reci da je bila zujalica jcm900 slx sa 5 godina starim lampama... ;)
Nije u pitanju pojachalo, vec kako ces, gde i chime da ga snimis i cime i kako ces to posle da obradis...
A POD vec "sve ima" i neko je to lepo i pametno odradio...
Metodom snimanja pojachala ti zaista pravis farbu, u pravom smislu, a POD ti da nesto sto je znatno blize cilju...
Podvlachim da je po meni pojacalo bolje resenje, ali ne u svakoj situaciji i u svim uslovima...
Dushan_S
08-07-2006, 05:33 PM
Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju superJedna stvar je da li se neko slika sa Line 6 spravom ili je svira. Neki broj ljudi svira pojačala, ponajvi?e u?ivo, mada eto Meshuggah su snimili i jedan album sa njima. Ok bi ti radilo ako nema? neke jako visoke prohteve. Za HM varijante, mo?da da se prući? za POD XT + metal pack pro?irenje, ali to je i vi?e novca od starog POD-a o kom ti priča? (imam isti takav)
Za live sviranje, ipak dajem prednost pojačalu i pedalama/preamp-u, osim ako nije neka "svi u razglas" tezga varijanta.
Reck ti ne bi značio ni?ta specijalno, to je ista sprava samo sa dodatnim in out opcijama.
Ako ti je najva?nija ?iva svirka, mo?da ti i ne treba POD već neko pojačalo nalik onim malim Randall-ima sa 2x12, to nije lo?e za D? D? iako je tranzistorski izlazni stepen.
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300? a da radi posao za cover/autorski metal band?
Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150?.
Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu.
Svaki savet/predlog dobrodoshao.Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li ima? neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time ?ta ima? pa redom... Znači ne mora? ti imati neko ludo lampa?ko pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampa?ke pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači mo?e sva?ta, ali dodaje? opremu shodno tome ?ta već ima?, ili sve proda? i menja?. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidi? ?ta ti jo? treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Mo?da jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako mo?e? da proba? kako bi it zvučalo da uključi? u povratni ulaz iz FX loop-a, preskoči? preamp stage pojačala.
Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.
Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.
E to je ono sto sam i ja iskusio ..... radis na njemu a sve gore i gore .... ne dao ti bog da na nekoj distorziji dignes visoke ..... uzas ......
nego Dule ...... Pod xt ili Sansamp ? Posto sam probao onaj rack Marshall u odnosu na pojacalo pri snimanju i shvatio da je obicno smece ...... ali bilo bi lepo cuti da malo ukratko uporedis te sprave .....
Pozdrav
zvincic
08-07-2006, 09:03 PM
E to je ono sto sam i ja iskusio ..... radis na njemu a sve gore i gore .... ne dao ti bog da na nekoj distorziji dignes visoke ..... uzas ......
ovo sam i ja primjetio...
kada farbas snimku ozvucenog pojacala, opcenito dobro podnose eq-ing...ali snimke sa podova i slicnih simulatora....meni za cas proprde!
a i ovo sta max kaze, ne dao bog da dignes malo visoke...odmah izleti onaj "frz" ilitiga zujanje koje ja ne podnosim na gitarama...
Arthur
10-07-2006, 10:01 AM
slazem se za meso... nema on te nerazumno nabudzene basseve koje uvek dobijes 57icom off-cone.. sto se visokih tice, nisam zasada imao nikakvu zelju da ih dizem, jer su mi nekako taman ok smireni, kao suprotnost malopre pomenutoj 57ici na pojacalu.. a sto se ovih sa vets-a tice, to ne znam, moguce da je bio neki matori. Nije u tome problem, meni kod tog istog snimka sa mikfrofona najvise smeta taj neki kupatilo trip, cuje se prostorija dosta i cini sve nekako jeftinijim.. na L6 ako i pustis room simulaciju (sto ja ne radim!) cesto zazvuci veoma pristojno.. taj trip sa sobama se i meni u mojim snimcima zivih kutija javlja, bez obziran na blizinu mikrofona.. jedino nisam snimao u nekim preterano skupim sobama pa mislim da bi to bolje funkcionisalo..
Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li imaš neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time šta imaš pa redom... Znači ne moraš ti imati neko ludo lampaško pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampaške pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači može svašta, ali dodaješ opremu shodno tome šta već imaš, ili sve prodaš i menjaš. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidiš šta ti još treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Možda jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako možeš da probaš kako bi it zvučalo da uključiš u povratni ulaz iz FX loop-a, preskočiš preamp stage pojačala.
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... :banghead: Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti. :wc:
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule. :rolleyes:
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme. :da:
Arthur
11-07-2006, 12:30 PM
flextone drive odlicno radi, i koliko se secam, u pitanju je vise razlicitih preampova u jednoj spravi, a ne digitalna emulacija... mada koliko se secam, nije bas ni jeftin
~550 - 600€ za Flextone III nov.
Gledam Flextone II glavu ako nadjem polovanu negde, mada su shanse mizerne.
Dushan_S
18-07-2006, 12:07 AM
Pojachalo koje imam je samo za vezbanje i nishta preko toga (peavey rage 158 ). Boss mi se svideo jer ima foot controler "ugradjen", a za POD bi morao da se isprsim za neki MIDI kontroler... :banghead: Odustao sam od Boss-a...ne svidjaju mi se preterano distorzije. Ima par odlichnih, ali nije to ono shto meni treba.
Od opreme za sada imam samo to bedno pojachalce, Digitech XMM i Boss DD-3 delay i Jebanez RG370, kojeg cu se veoma brzo otarasiti. :wc:
Iz ovog setup-a mogu da izvuchem 3-4 dobra distorded zvuka, ali to je nedovoljno jer sviram dosta razlichite, prvenstveno metal, muzike. Treba mi gomila tonova od Metallica do Lacuna Coil zvukova.
Najverovatnije cu prodavati sve i krenuti od nule. :rolleyes:
Kolko vidim Line6 oprema je odlichna za "budget" gitariste i one koji nemaju para za ENGL, MESA i slichna imena.
Primamljivo mi izgleda i zvuchi Line6 Flextone serija pojachala. Neshto kao POD (xt) i pojachalo u jednom. Moratju da probam kako zvuchi, ali verujem da je mogutje izvutji svaki ton iz Line6 opreme. :da:
Ne treba ti footswitch, mo?e? da uzme? XT Live.
Ne znam ni za?to ti treba veliki izbor distorzija. Mislim da u praksi 2 dobre vi?e znače nego 20 prosečnih. Barem u?ivo, gde vi?e zavisi od toga kako bend svira nego toga da li je distorzija na gitari identična originalu. Inače i dalje nisi objasnio kako treba za ?ta ti tačno treba... Na tvom mestu ako treba da sviram u?ivo verovatno bih prvo gledao da imam neku zadovoljavajuću gitaru i pojačalo, uzeo pedalu dve i radio sa tim. Za snimanje i demose bih se snalazio sa plug-ovima. Ako je na prvom mestu snimanje, onda uzmi POD-a pa vidi dalje ?ta će?, ali opet ne?to ne mislim da ti treba tolika investicija za snimanje.
Ja i za u?ivo opet ne bih nosio POD-a XT već pedale ili neki adekvatan preamp, znači uzme? to a ako ti ba? treba za snimanje, guitarport ili toneport ti je dosta jeftiniji.
Hvala Dushane na savetu. Ipak mi je pojachalo vaznije od nekog snimanja kutji. DzabA i najskuplji rack effect processor, ako on ide u "Marshall" od 15w.
Kao i svaki put kad neshto planiram, doshlo je do komplikacija...bend se razishao, pozvali me u vojsku...tako da nishta od cele priche barem jedno 6-7 meseci. :banghead:
Hmm... da'l ce da me puste da krljam elektrichnu u vojsci? :mrgreen:
Kockalone
31-07-2006, 07:18 PM
Hvala svima na savetima isprobao sam sva cuda i uzimam pod 2.0
muris
19-10-2006, 12:19 AM
neznam za pod-ove,ja sviram Rocktron Prophesy.OODLIIICAAAN
Dushan_S
20-10-2006, 02:06 AM
Ja uzeo Chameleon-a 2000 bas pre neki dan, i onako, posluzice za live. Pretpostavljam da imaju neki slican simulator kutija u sebi (imas ono, koja je velicina zvucnika 8-10-12-15, koliko utice i tako to?) onda ne bih bas snimao nesto tako sa njima, ipak POD to radi malo bolje.
Bitch
21-10-2006, 01:28 AM
...evo nesto i od mene...
...navratio sinoc Vlatko Stefanovski da zalepi Godina akustaru (od cika Trkulje juniora) i doneo je neke tracks koje je snimio kuci na kompu... importujem ja to u ProTools, pustim, a ono velikooo i debelooo... pitam Vlatko majke ti na cemu si snimao gitaru... kaze line 6 bubreg... poslusam drugu pesmo do jaja... kaze on isto line 6 samo drugi preset (naravno modifikovan...) i odao mi je tajnu da je sve gitare za Gibonni-jev Mirakul zajedno sa Niksom Bratosem radio na Line 6 ! :)
...pa vi vidite :D
pozz:cool:
Ma koriste vjerovatno i mnogo poznatije face POD samo ne ?ele priznati ili ne idu u javnost, jer nije "pravo" pojačalo.:D
Tiki the Boyler
21-10-2006, 08:03 AM
Kad smo već počeli otkrivati male tajne velikih majstora kuhinje...
Kompletan novi album Nikole Kolje Pejakovića je takođe odrađen kroz Line 6-a !
:)
Arthur
21-10-2006, 07:43 PM
danas sam se druzio sa sedlarovim les paulom i line6 pod XT pro (crvenim), i uz dosta pokusaja na kraju proglasio Line6 za nijansu bezdusnim da bih mu poverio tako ozbiljan zadatak ;) cilj je bio neki pristojan high-gain zvuk, i jeste, istina je, izadje to dosta veliko i debelo, ali mi se nijedno zrno nije preterano dopalo... Ovih dana sam dosta snimao po jednog Telekastera i Stratokastera u clean ulogama, i to je proslo kao upotrebljivo.. za nijansu mi je nekako "enjkavo" ali se da smiriti sa EQom.. one lake polu-gain akcije nisu prosle ni blizu upotrebljivo.. a i na cleanu mi dodje nekako lifeless... Da me neko ne shvati pogresno, ja DEBELO preporucujem tu spravu svakom ko pokusava da prodje sa dobrim zvukom jednostavno i jeftino, ali za krajnje ozbiljne zadatke ipak nije na visini.. Sto se vlatka i ekipe tice, sasvim verujem da je to slucaj, iz Line6 se lako dobije pristojan rezultat, a usput ne moras da budis pola komsiluka pride ;) A nisam primetio nikakvu znacajnu razliku u zvuku izmedju bubrega i rack unita.. samo mozda negde ima vise modela...
stigma
21-10-2006, 08:42 PM
Samo da dodam.. Kad sam pitao Vlatka koji gtr setup mi preporuca za studio - odgovor je bio Line POD6 ;)
..... na kraju proglasio Line6 za nijansu bezdusnim da bih mu poverio tako ozbiljan zadatak ;) cilj je bio neki pristojan high-gain zvuk, i jeste, istina je, izadje to dosta veliko i debelo, ali mi se nijedno zrno nije preterano dopalo ....
Ovo je negde i moje iskustvo ..... na zalost :(
Pozdrav
Dushan_S
22-10-2006, 02:03 PM
danas sam se druzio sa sedlarovim les paulom i line6 pod XT pro (crvenim), i uz dosta pokusaja na kraju proglasio Line6 za nijansu bezdusnim da bih mu poverio tako ozbiljan zadatak ;) cilj je bio neki pristojan high-gain zvuk, i jeste, istina je, izadje to dosta veliko i debelo, ali mi se nijedno zrno nije preterano dopalo... Ovih dana sam dosta snimao po jednog Telekastera i Stratokastera u clean ulogama, i to je proslo kao upotrebljivo.. za nijansu mi je nekako "enjkavo" ali se da smiriti sa EQom.. one lake polu-gain akcije nisu prosle ni blizu upotrebljivo.. a i na cleanu mi dodje nekako lifeless... Da me neko ne shvati pogresno, ja DEBELO preporucujem tu spravu svakom ko pokusava da prodje sa dobrim zvukom jednostavno i jeftino, ali za krajnje ozbiljne zadatke ipak nije na visini.. Sto se vlatka i ekipe tice, sasvim verujem da je to slucaj, iz Line6 se lako dobije pristojan rezultat, a usput ne moras da budis pola komsiluka pride ;) A nisam primetio nikakvu znacajnu razliku u zvuku izmedju bubrega i rack unita.. samo mozda negde ima vise modela...A jel bio instaliran onaj dodatni pack sa high gain modelima na toj spravi koju si probavao?
Arthur
23-10-2006, 10:03 AM
vidis ne znam, bio je onaj uobicajeni pack od oko 30ak pojacala, moguce je da gresim.. Interesantno je da smo juce pokusali da snimamo line-out iz Fender DeLuxe (lampas, kompletno), i za clean zvuk je zazvucao mnogo zivlje od Line6, a drive kanal kada se napanji pristojno (i ubode Les Paul :D) zazvuci divljacki dobro, pod uslovom da upalis kabinet simulaciju (ova sa Line6 se pokazala jaako pristojnom).. Voleo bih da probam te high-gain packove, ali cini mi se da je moja presuda povodom Line6 blizu finalne... Da me ne skontate pogresno, za te pare nema bolje gitarske opcije.. nijedno valjano pojacalo ni kabinet se ne moze kupiti za cenu jednog POD-a... i tu mu je i mesto ;) Svakako zvuci bolje od svih gitarskih procesora koje sam isprobao... jedino me vise odusevio njihov Flextone Drive model,al to je vec potpuno drugi cup-of-tea... zapravo ni ne znam kako on funkcionise, al znam da odlicno zvuci i mnogo kosta..
stigma
23-10-2006, 08:15 PM
A jel bio instaliran onaj dodatni pack sa high gain modelima na toj spravi koju si probavao?
Dushane da li imas ili si isprobao Metal shop pack? Ako imas napisi koju recenicu pro ili kontra (ako ima nesto). Zahvaljujem
Dushan_S
26-10-2006, 03:19 AM
Jok, nisam, niko koga znam ga nije pazario, a ja imam stari pod i nisam siguran da imam bas toliko razloga da kupujem novi. Ali cuo sam bas jako mnogo audio clip-ova snimljenih sa modelima iz toga pack-a i to je bas bas ok, mislim, radi posao, tako da znam sta je moguce dobiti. U poredjenju sa ovim modelima koji su vec tu, jeste bolje za duboko oranje.
stigma
26-10-2006, 11:06 AM
U poredjenju sa ovim modelima koji su vec tu, jeste bolje za duboko oranje.
Ovo mi se svidja:rolleyes: :)
Dushane da li imas ili si isprobao Metal shop pack? Ako imas napisi koju recenicu pro ili kontra (ako ima nesto). Zahvaljujem
Dobar je metal shop pack.
U početku si pomalo razočaran (očekuješ super težak sound), a kad ga skužiš i dodaš prave cabinete/mic shvatiš da je odlicna stvar.
Ne očekuj neki super težak zvuk,masivan...ipak je to isti princip simulacija, u početku će ti zvučati kao "pa hej, ovaj sound sam mogao dobiti i bez metal packa", ali nije baš tako.
Sa metal packom imaš PUNO PUNO više mogućnosti i varijacija za metal /hard rock.:)
stigma
31-10-2006, 08:20 PM
Simulacija bognera uberschall i klasika Fender '67 zvuci skroz dobro. Ma to je bargain, sada su sva tri paka 99$:o
dandi
07-11-2006, 02:24 PM
Upravo sam instalirao Triple Pack Deal - Metal Shop, Collector Classics and FX Junkie; i Bass Expansion Model pack...
Na prvu probu novih stvarcica i nisam nesto odusevljen, ocekivao sam mnogo vise... zasad mi najbolje deluje ovaj bass expansion jer mi je uvek bio problem da snimim dobar bass preko podxt-a
LAMPASH
07-11-2006, 08:21 PM
Upravo sam instalirao Triple Pack Deal - Metal Shop, Collector Classics and FX Junkie; i Bass Expansion Model pack...
Na prvu probu novih stvarcica i nisam nesto odusevljen, ocekivao sam mnogo vise... zasad mi najbolje deluje ovaj bass expansion jer mi je uvek bio problem da snimim dobar bass preko podxt-a
E sad si me ubedachio jer sam ovih dana planirao da pazarim metal shop pack:(
stigma
16-11-2006, 06:26 PM
Stize mi PODxt za koji dan pa me zanima koristite li ostale pedale u chainu sa POD-om i ima li potrebe za tim s obzirom da vec u njemu sve ima?
LAMPASH
17-11-2006, 01:36 AM
Ja nemam PODxt ali imam Toneport shto je poluisto:) i nemam nikakvih potreba
za pedalama,jedino mi fali wah foot controler koji se moze nabudziti preko
midija druge karte,ali tu ti je sve klasika od stomp sekcije:fuzz face,big muff pi fuzz,
ibanez tubescreamer,ProCo Rat distorzija,veta compressor,bass overdrive,Bass brassmaster
distorzija,boss OC-2 oktaver a ti u pod-u imash josh modela.A i sam si dao delimichno odgovor,
u njemu skoro sve ima:)A i sa upgradeom se dobija josh dosta toga tako da mozesh slobodno da
zaboravish na dodatne pedale sem ako nisi exibicionist pa volish malo da experimentishesh:)
gle,pocheo sam da pricham ko neka geychina(exibicionizam,experimentisanje)tako da je dosta od
mene a i vidi koliko je sati dok ovo pishem:),odoh da spavam.
Pozdrav!
stigma
17-11-2006, 09:16 AM
U biti sam mislio ubaciti ispred POD-a samo Cry Baby jer nemam kontroler (bude i to doslo). Dolazi sa insataliranim model paketima pa ima prostora za experimente...:)
gle,pocheo sam da pricham ko neka geychina(exibicionizam,experimentisanje)
I avatar ti je prilicno kompromitirajuci:rotfl:
Dushan_S
17-11-2006, 01:46 PM
U biti sam mislio ubaciti ispred POD-a samo Cry Baby jer nemam kontroler (bude i to doslo). Dolazi sa insataliranim model paketima pa ima prostora za experimente...:)
I avatar ti je prilicno kompromitirajuci:rotfl:Ja sam uzeo onaj FCB 1010 behringerov univerzalni foot controler i nisam ga jo? probao na POD-u (starom), uzeo sam ga za Rocktronov preamp ali mislim da preko midi cc-a moze da kontrolise sve parametre ukljucujuci i wah na POD-u. Mozda ti je da uzmes tako nesto bolja varijanta.
LAMPASH
17-11-2006, 02:34 PM
I avatar ti je prilicno kompromitirajuci:rotfl:
Jes vala,dobro si zapazio,moracu da ga promenim:):):):):):)
@Dushan S
Javi kad ga budesh probao,planiram i ja da nabavim neki.
A koliko si puko za tog behringera?
Pozdrav!
stigma
17-11-2006, 06:38 PM
Ja sam uzeo onaj FCB 1010 behringerov univerzalni foot controler i nisam ga još probao na POD-u (starom), uzeo sam ga za Rocktronov preamp ali mislim da preko midi cc-a moze da kontrolise sve parametre ukljucujuci i wah na POD-u. Mozda ti je da uzmes tako nesto bolja varijanta.
Izgleda OK. Dvije exp. pedale i 10 sviceva za oko 200 e.
Dushan_S
19-11-2006, 02:40 PM
Jes vala,dobro si zapazio,moracu da ga promenim:):):):):):)
@Dushan S
Javi kad ga budesh probao,planiram i ja da nabavim neki.
A koliko si puko za tog behringera?
Pozdrav!U pola cene
Izgleda OK. Dvije exp. pedale i 10 sviceva za oko 200 e.Probao nabrzaka, i vidim da se menjaju preseti, a sad nisam probavao expression pedal-u jer bih morao da menjam parametre a malo mi smor, sve stoji podeseno za presete na rocktronu
Baj d vej, ako samo hoces da menjas presete, mozda moze da ti radi posao neki stari polovan procesor koji ima midi izlaz, ja sam hteo za rocktrona da uzmem GP16 sa pedalboardom al ajd uletelo mi ovo. Onda sa njega kontroli?e? sve plus dobije? jo? jednu spravu sa efektima kao bonus.
stigma
19-11-2006, 09:23 PM
U pola cene
Probao nabrzaka, i vidim da se menjaju preseti, a sad nisam probavao expression pedal-u jer bih morao da menjam parametre a malo mi smor, sve stoji podeseno za presete na rocktronu
Baj d vej, ako samo hoces da menjas presete, mozda moze da ti radi posao neki stari polovan procesor koji ima midi izlaz, ja sam hteo za rocktrona da uzmem GP16 sa pedalboardom al ajd uletelo mi ovo. Onda sa njega kontrolišeš sve plus dobiješ još jednu spravu sa efektima kao bonus.
Nikada vise polovno:mrgreen:
Samo jos jedan smor: da li exp. pedala ima u donjem polozaju on/of svich kao pravi wah?
Dushan_S
19-11-2006, 10:32 PM
Nikada vise polovno:mrgreen:
Samo jos jedan smor: da li exp. pedala ima u donjem polozaju on/of svich kao pravi wah?Nema, kao i mnoge druge, samo je pedala. Ima? jako dobru Yahoo grupu za fcb 1010 tamo mo?e? da sazna? ?to?ta pre kupovine ako se odluči?. Vidim da raja pravi dosta adaptacija. Pre desetak dana neki tip obja?njavao kako je otvorio svoj, isključio prekidač broj deset i sproveo ga ne prekidač koji je ugradio ispod jedne expression pedale i sad mu taj prekidač radi kao switch on-off za wah :D Znači mo?e i to ako si u uradi sam fazonu ;)
stigma
20-11-2006, 10:06 AM
Mozda ovo http://www.zzounds.com/item--LINFBVEXP
Dushan_S
21-11-2006, 03:19 AM
E kul je, i cena je ok... Oni njihovi pedalboard-ovi ranije su ko?tali ne?to ajd zdravo skupo
stigma
10-01-2007, 01:24 PM
Napokon mi je stigao PODxt ali bez usb kabela (ebay). Zanima me da li se takav kabel moze kupit u obicnom kompjuterskom shopu ili odgovara samo original od Line6-a? Help!
Tomislav
10-01-2007, 03:04 PM
In Flames, Dino Cazares, Biohazard sviraju sa POD Pro.
Odakle znas za In Flamese :D
Sorry, nisam mogo izdrzat, taj bend obozavam najvise na svijetu i zalim za starijim albumima... IN FLAMESI!!! :rokajon: :rotfl:
stigma
10-01-2007, 04:56 PM
Kupljeno, obicni kabel za printere, skenere i sl...:ups:
stigma
05-03-2007, 02:41 PM
Novi POD stx uskoro:confused:. Rekla-kazala, ali bilo bi zanimljivo koristiti dva ampa u stereo i 8 pedala odjednom. Samo je sumnjiv datum objave novog POD-a- 1.april:mrgreen:
http://www.line6.com/support/thread.jspa?threadID=2899&tstart=0
dawid
07-03-2007, 09:23 PM
Meni stigao juce TonePort UX2. Pretrcao sam po presetima, bolji mi je od svih ostalih simulacija ali nista spektakularno. Cak mi je malo i zao sto sam ga kupio. Osecam da cu ga vaditi tek ponekad iz "ormara". Jos uvek mi je najbolja varijanta: hardverska distorzija-karta-simulacija kabineta.
davormen
08-03-2007, 11:58 AM
dobar je pod, ali samo za demoe ili kao "pomocni" zvuk... nikad sam (bar za hi gain, za clean se jos i moze upotrebiti)... ne mogu da verujem da za sve ove godine niko nije napravio nista bolje od Guitar Suite-a...
Evo ja sam juče uhvatio malo vremena pa probavao neke varijante. Inspirisan onim ?to je Artur radio na onom snimku ?to je okačio (linijski signal iz randala+soft. simulacija kabineta) spojio sam izlaz Tonelab-a na ''line in'' Toneport-a. Koristio sam farbe sa Tonelab-a koje su mi pode?ene za live (sviram preko pojačala) i samo sam u Toneport-u dodao simulaciju kabineta celestion T-75 ili V-30 i rezultat je bio odličan. Ranije sam kod Tikija kačio Tonelab direktno na kartu (TC Eletronic Konnekt) ali uvijek mi je zvuk bio ''zujav'', pun suvi?ne ri?e, previ?e ''linijski''. Dodavanjem kabineta na kraju lanca sam rije?io taj problem. Bez obzira ?to je u samom zvuku Tonelab-a uključena simulacija ''speaker''-a moj je zaključak da uvijek treba na kraj lanca staviti jo? jedan kabinet, odnosno posljednja sprava u nizu u koju dolazi linijski signal treba imati simulaciju kabineta (računar, sekvencer, plugin, tj. softverska simulacija).
Arthur
08-03-2007, 01:07 PM
pa probaj da ugasiš tu simulaciju kabineta na početku lanca.. meni se nikad nije sviđalo kada ostane tako, jedno na drugo... samo raw, onaj najšištaviji zvuk iz ampa valja gurati u simulaciju.. Ja sam definitivno promenio mišljenje o isplativosti Line6a posle ovog poslednjeg snimka, a naročito posle celog albuma koji sam ovih dana morao da snimam clean preko PODXT pro-a... potpuno beživotno i plastično..
Probavao sam i tu varijantu ali ova mi se pokazala kao bolja, mada moram priznati da nisam puno ''čačkao''. Vjerovatno zato što je sam zvuk iz Tonelab-a nekompletan bez njegove kabinet simulacije. U svakom drugom slučaju (sa preampom ili sa line out signalom pojačala) dovoljno je samo na kraj staviti simulaciju.
Ja sam u Toneportu našao računicu iz razloga što nisam imao nikakvu kartu, a dobro mi je došla usput i pokoja simulacija i mic preamp :)
dawid
08-03-2007, 09:25 PM
Jos uvek mi je najbolja varijanta: hardverska distorzija-karta-simulacija kabineta.
mislio sam najbolja sobna varijanta. Da ne bude zabune.
Šta podrazumijevaš pod tom ''hardverskom distorzijom''? Šta koristiš konkretno? Malo sam sumnjičav po pitanju zvuka koji potiče iz jedne jedine pedale...u kombinaciji sa nekim pojačalom ili preampom ok, da malo nabustaš i obojiš zvuk, ali samo pedalu koristiti, malo mi to siromašno. Da li kačiš pedalu na Dibox?
Arthur
09-03-2007, 12:16 AM
pa sad, kako se uzme.. običan preamp out iz pomenutog randalla, osim što je lampaški, ne bi trebalo da bude nešto ekstremno drugačiji po boji od klasične dobre pedale.. jedino ostaje otvoreno pitanje linijskog nivoa..
dawid
09-03-2007, 12:41 AM
Šta podrazumijevaš pod tom ''hardverskom distorzijom''? Šta koristiš konkretno? Malo sam sumnjičav po pitanju zvuka koji potiče iz jedne jedine pedale...u kombinaciji sa nekim pojačalom ili preampom ok, da malo nabustaš i obojiš zvuk, ali samo pedalu koristiti, malo mi to siromašno. Da li kačiš pedalu na Dibox?
gitara u bossov metalzone2 (probao sam boss ds1, mesin v-tvin, boss bluesdrive i poprilicno su neupotrebljive), pa u emu 1820 i onda simulacija kabineta u recimo GRu. Neki klinci su mi doneli snimljen demo album da im zavrsim i gitare su bile toliko neupotrebljive da sam ih morao snimati ponovo na ovaj nacin i skroz sam zadovoljan. Cak su gitare ispale bolje od svega ostalog sto su mi doneli. Evo ovako zvuce tako snimljene gitare:
http://www.ludekrawepunk.com/MyFault-MyFault.mp3
napominjem da sam ja tek odnedavno poceo da se bavim ovime i da je u pitanju demo
naravno ovo je samo kucna varijanta. Uvek "najvolijem" da snimim zvuk mikrofonom iz pojacala.
Moram priznati da zvuči skroz ok mada mi i dalje nije jasno kako si digao nivo signala, u svakom slučaju ton je dobar.
Možda da ga samo malo zaprljaš pošto je u pitanju punk.
dawid
09-03-2007, 01:20 AM
Moram priznati da zvuči skroz ok mada mi i dalje nije jasno kako si digao nivo signala,
ne kapiram pitanje. Mislim, nisam imao problema sa signalom. Na distorziji je level bio na pola, na karti isto tako....Ne kontam sto bih imao problema.
Arthur
09-03-2007, 11:06 AM
ne kapiram pitanje. Mislim, nisam imao problema sa signalom. Na distorziji je level bio na pola, na karti isto tako....Ne kontam sto bih imao problema.
ma radice to u svakom slucaju, samo ne standardnim nivoom, jer izlaz iz pedale nije standardizovan kao line out od +4dB...
stigma
09-03-2007, 05:51 PM
(probao sam boss ds1, mesin v-tvin, boss bluesdrive i poprilicno su neupotrebljive)
Daj malo se informiraj tko koristi npr. ds1 pa onda pricaj... Bolje pretresi ostalu opremu koju koristis!
Čovjek je mislio vjerovatno ''neupotrebljivo'' u njegovom slučaju, u toj kombinaciji koju je naveo. Nema potrebe za teškim riječima, niko ne spori kvalitet cijenjene Boss-ove pedale. Opušteno drugari :)
dawid
09-03-2007, 06:54 PM
Daj malo se informiraj tko koristi npr. ds1 pa onda pricaj... Bolje pretresi ostalu opremu koju koristis!
Nisi me razumeo!!! Pricam o direktnom "ubadanju" distorzije u zvucnu. Ja koristim ds1 takodje. Nabrojao sam efekte koji nikako ne zvuce kada se direktno prikopcaju na kartu pa im se posle da simulacija kabineta. Sve te koje sam nabrojao zvuce grozno za ovu varijantu, ali njih uvek pre koristim na svirkama i kada snimam gitaru iz pojacala jer zvuce bolje od metalzone-a.
Koju opremu da pretresem kada koristim samo zvucnu i gitaru?
Uostalom, uzmi te efekte i solidnu gitaru i probaj to isto. Nece ti oduzeti mnogo vremena.
buzUki
04-04-2007, 07:44 AM
Ja imam pod line 6 2.0 i zaista je dobro radi...dodushe ja imam kuci jako losh komp,neshto tipa tualatin na 1.1 Ghz i 512 SDR RAM-a,a to je dosta sporo za malo bolji mix i koristim obichne hi-fi kutije od oko 2X60 W!Sama sprava (bubreg,pasulj) radi jako dobro i sjajan je ton prilikom inputa,mada mislim da je to do kabla,ja chujem samo na jedan zvuchnik input,a output na oba,podesicu to!!!Pod 2.0 je jednostavna sprava i jako je jeftina,a puno daje...ima 3-4 upotrebljiva hi gain pojachala i jos po toliko modela za clean...Moze sa tom napravom mnogo dobar ton da se dobije i da dobro zvuchi u finalnom mixu!!!
dandi
19-04-2007, 09:58 PM
Posle duzeg vremena evo me opet na forumu..
U zadnjih par meseci sam dosta koristio Podxt i kompletan set Model Packs-a..
Defintivno se se pokazali odlicnim, posto koristim uglavnom za HiGain gitare simulacije Herberta, JCM-900, JCM-2000 su se pokazale kao nezamenjive i bolje od svih softverskih plug-inova za gitare (tipa guitar rig, amplitube , tubifex, nigel...).
Collector Classics i FX Junkie jos nisam stigao detaljno da isprobam, nisam imao potrebe ali Bass expansion je odlican, veliko poboljsanje, prakticno vise nema potrebe za posebnim bass Pod-om...
LAMPASH
26-04-2007, 10:44 PM
Posle duzeg vremena evo me opet na forumu..
U zadnjih par meseci sam dosta koristio Podxt i kompletan set Model Packs-a..
Defintivno se se pokazali odlicnim, posto koristim uglavnom za HiGain gitare simulacije Herberta, JCM-900, JCM-2000 su se pokazale kao nezamenjive i bolje od svih softverskih plug-inova za gitare (tipa guitar rig, amplitube , tubifex, nigel...).
Collector Classics i FX Junkie jos nisam stigao detaljno da isprobam, nisam imao potrebe ali Bass expansion je odlican, veliko poboljsanje, prakticno vise nema potrebe za posebnim bass Pod-om...
A sta mislis o Insane,Spinal Puppet i line6 treadplate?Ono,kako ti se cine za cvrste distorzije?
stigma
17-06-2007, 02:51 PM
Pocket POD, oko 130 $ u US. Za ono sta se dobija nije previse.
http://line6.com/pocketpod/index.html
dejankuki
17-06-2007, 06:24 PM
Po sajtu veoma zanimljivo. Ima sve sto ti treba od efekta i pojacala i kutija. Zanimljivo!
Dushan_S
19-06-2007, 01:54 PM
Pa ba? i nije. To je stari POD sa smanjenim brojem pojačala, bez midi ulaza i izlaza i u manjoj kutiji i mestima za baterije. Jedino ako nekom treba da nosa unaokolo pa ajd.
LAMPASH
29-06-2007, 11:04 PM
Pa baš i nije. To je stari POD sa smanjenim brojem pojačala, bez midi ulaza i izlaza i u manjoj kutiji i mestima za baterije. Jedino ako nekom treba da nosa unaokolo pa ajd.
Tacno.Ako vam treba sprava za recording onda je 1000% puta bolji teneport za te pare.Ima vise modela gitarskih ampova,narocito onih za high-gain.Ali kao sto Dule rece ako bas nekome treba da nosi unaokolo....
buzUki
30-06-2007, 01:04 AM
Tacno.Ako vam treba sprava za recording onda je 1000% puta bolji teneport za te pare.Ima vise modela gitarskih ampova,narocito onih za high-gain.Ali kao sto Dule rece ako bas nekome treba da nosi unaokolo....
Pa sad. . .Verujem da je tako i sa toneportom kao i sa pod 2.0 postoje 2-3 modela hi gain pojacala koji se mogu upotrebiti zaista i otprilike isto toliko za clean,kud ces za te pare bolje,bolje da mogu da ga vucaram,nego jos i da se drndam sa driverima,a otkud znam,karton ko karton :mrgreen: sve vise pocinjem da koristim GSUITE za ritam,a samo solo vucem sa pod-a,gsuite RULA...neko je bio pomenuo na nekoj temi ovde na rumskom neke munje,nesto tipa gsuite ima kabinete,mislim da je to neka zavera,ali nisam siguran...jbg tube screamer,pa na to JCM 900 i udri,stavis jos neki mod efekat phaser mislim da ima ili slicno,kakav pod :D otkud znam,ranije sam bio u mnogo boljem fazonu kada se podovi pomenu,a sada...Onako :(
LAMPASH
30-06-2007, 05:44 PM
Pa da li ti znas koliko je analog guitar suite mator.Ali je za high-gain ritam odlican,potrebno je samo naci dobre impulse kutija i to je to.
Mitjovan
01-07-2007, 02:15 PM
Imam TonePort i mogu reći da je prilicno dobro rešenje za te pare (120 jura).
Uplatio sam i metal pack, jer mi se osnovni higain modeli nisu baš svidjali, i on je ok, mogu se dobro iskoristiti 5150, Rectifier, Jcm... Ako se malo igraš može fino da zazvuci, mada opet neko ko je iskusniji i bolji u radu bi mogao da izvuce mnogo više:D
buzUki
05-07-2007, 01:14 PM
Pa da li ti znas koliko je analog guitar suite mator.Ali je za high-gain ritam odlican,potrebno je samo naci dobre impulse kutija i to je to.
Aj sad objasni to,posto ja ne koriustim impulse za kutije,vec "onako",a to onako,bas i nije najsrecnije???
LAMPASH
05-07-2007, 06:23 PM
A sta je to "onako"?Uzmes burazeru recimo voxengo AFimpulse i u njega ucitas impuls kutije kao sto bio to uradio sa impulsom reverba na kraju lanca,dakle posle
simulanalog guitar suitea jer sam simulanalog guitar suite nema simulaciju kutije i mica.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.