PDA

View Full Version : Wharfedale DP8.2A vs. Alesis M1 Active MK2

Tribal_kg
26-06-2006, 03:47 PM
Znam da ima gomila tema ali sta cu kad nemam sa kime da se posavetujem.

Znaci,da li je bolje uzeti nove warfedale ili polovne alesis za 300E???

Da li neko ima iskustva sa ovim modelima i kakvi su utisci??Prvenstveno mi trebaju za rap,rnb zvuk ali i za druge pravce jer se radi svasta...

Ako neko ima neki predlog u ovom cenovnom rangu nek kaze..

Hvala
Sale

balthazaar
26-06-2006, 04:35 PM
hej!Ne budi naivan...novo je novo...

Još nešto i novi Wharf i novi Alesis se krecu u cjenovnom rangu od 300-360 e.Tako da bi bilo suludo dati te pare za polovne!Što se tiče specifikacija,prilično su im slične,to možeš provjeriti.

Primjetio sam da su ovi naši "stručnjaci" nešto skeptični u vezi wharf.-a,ali ti monitori dobijaju prilično dobre ocjene po stranim forumima i mnogi ljudi kažu da je taj monitor napravio veliku promjenu u odnosu cijena-kvalitet i da su do skoro monitori tog kvaliteta bili duplo(ako ne i više)skuplji.Ja lično posjedujem jedan par wharf-ova i sasvim sam zadovoljan...Još nešto na zz sounds sajtu i jedni i drugi,novi,koštaju 340e,dok je Alesis ocjenjen sa 7.4,wharf sa 7.7.

Nema šta da se razmišljaš,kupi wharf

ha!ko ti to nudi plovni alesis i novi wharf za iste pare-bezobrazluk:banghead:

prebij ga:banghead:

Tribal_kg
26-06-2006, 05:21 PM
Znam da ih ti imas,pricali smo o njima na Rad i vizija forumu i jos tada si mi rekao da si zadovoljan..Ocekivao sam da ces se opet javiti :)

Na digital cave sajtu su 390 E alesis,a warf 300 E (valjda?)..
Ne bih hteo da uzmem nesto pa da posle zalim..Ti alesis su stariji od godinu dana s' obzirom kad sam naleteo na prvi oglas.Nudio ih je covek i ovde na forumu,mozes da pogledas.

U pravu si,novo je novo ali meni je bitan kvalitet.

Oggy
26-06-2006, 05:41 PM
Cene sa americkih sajtova su potpuno nerelevantne u Evropi i svako ko se imalo raspitao, to mora da zna...

RAzliku izmedju Alesisa i Wharfa ne mogu da kazem, jer ove druge nisam slusao, ali je nov Alesis realno tu oko 400 evra (aktivni)...
Sto se Alesisa tice, nema puno da se prica jer je puno vec napisano ovde, ali rezime je:
Nije los za pare, mozes da uradis solidan mix, jedino moras da budes obazriv u opsegu izmedju 2,5 i 3 khz, kao i kod mnostva drugih monitora u toj klasi.
Ja ih ne posedujem, ali kad kod sam bio u prilici da radim nesto na njima, nisam nikada zajebao.
Toliko.
Sto se starosti tice, nema veze, ako nisu produvani...
Pozdrav

balthazaar
26-06-2006, 05:47 PM
na zz sounds sajtu i jedni i drugi,novi,koštaju 340e,dok je Alesis ocjenjen sa 7.4,wharf sa 7.7.:

zz sounds je ozbiljan sajt i nevjerujem da je ocjena kupaca na tom sajtu lažna i cijena nerealana.Vejrodostojnija?!(za ostatak svijeta,ogi me podsjetio na to:() je cijena sa sa zz sounda nego na Cave-u.I bogami,meni su ih naplatili 350e uz 20 e sniženja jer sam kupio i Edirol Ua-25 kartu uz njih.A ono sto piše 300e,to je bila neka akcija koja je,po svemu sudeći,prošla...

Tvoje pare,tvoj izbor,tvoja stvar:mrgreen:

evo pa pročitajte ovo,koja sa priča diga oko wharf-a na homerecoding forumu

http://www.homerecording.com/bbs/showthread.php?t=123752

ne vjerujem da ljudi tamo nemaju pojma,a maltene niko nije rekao nista loše o njima...i baš će ih u tom threadu na jednom mjestu porediti sa alesisom...

Oggy
26-06-2006, 09:28 PM
Ne bih da se "kacim", ali cu reci par stvari "po stavkama", da ne bi ljudi citali pogresne informacije....

1. ZZ Sound (meni izuzetno dobro poznat) nije losa i neozbiljna, nego AMERICKA trgovina na kojoj su cene izrazene u dolarima. Cene u Evropi su otprilike prepisane, pa cak nesto uvecane u evrima (na zalost).

2. Ocene kupaca na sajtu NIKAKO nisu validne: a) Zato sto ti ne znas da li kritiku pise kupac ili menadzer prodaje, b) Zato sto oba monitora spadaju u najnizu klasu studijskih monitora i kao takvi su namenjeni pocetnicima ili home recording entuzijastama, a ne profi populaciji cije je misljenje respektabilno.

3. Ja ih licno ne posedujem, ali u poredjenju sa znatno boljim slusanjem koje imam, kazem da Alesis (za ove druge nisam rekao nista, jer ih nisam slusao) nije najbolji na svetu, ali da mozes uz malo opreza da uradis korektan mix.

4. Izbor zvucnika je u velikoj meri stvar covekovog afiniteta, te je najbolje da poslusa oba u nekim koliko-toliko korektnim uslovima, pa neka sam proceni sta ce. U svakom slucaju, u toj klasi nema mnogo iznenadjenja.

TOSHO
26-06-2006, 11:20 PM
evo upravo danas su mi stigli novi aktivni alesisi , pa sam obavio i prvo slu?anje. Platio sam ih 350 eura , pa smatram da cijena 300 eura godinu dana starih monitora i nije ba? best buy! Uglavnom na prvo slu?anje monitori ne zvuće bajno , već lagano razočaravajuće , pa se iskreno nadam da će se sve lagano popraviti kad se razrade . Zvučnici ne?to muljaju i mumljaju u basovima , srednjih mi dosta nedostaje , a visoki , hm , nisam ba? siguran da je to 20 khz , ali ajdemo reći da je ok :rolleyes: . U svakom slučaju kutija mi je premekana . Let force bi with me kada ću ne?to raditi jer imam dojam da ću trebati dosta osječaja dostojnog jednog viteza đedaja . Idem prespavati noć pa sutra ih ponovo oslu?nuti , mo?da mi budu zvučali bolje.

Oggy
26-06-2006, 11:42 PM
KAd krenes da spavas, ostavi ih da sviraju celu noc na 1/3 snage...
Mozda i na 1/4...
Tako naredne dve nedelje, a gledaj da i ne prelazis tu 1/3 u tom periodu...
Zvucnik mora dobro da se razradi i videces iz dana u dan kako ti se zvuk definise.
Alesisi jesu malo "mekani" to je ta blaga rupa koju imaju izmedju 2.5 i 3 kile, ali imaju pristojan bas za njihovu velicinu...
A to da li je 20k... Verovatno i nije, ali tesko ces ti tu da stignes u produciranju.

lesha
26-06-2006, 11:56 PM
citat koj sam nasao na netu..

I subsequently learned from Alesis designer Pat Hart that the M1s should undergo a 20-hour burn-in, which loosens the suspension and drops the resonance to about 42 Hz.

zvincic
26-06-2006, 11:56 PM
ovaj, necu se sloziti sa oggy-em....imao sam te kutije preko godinu dana...i bojim se da je taj pocetni dojam koji si stekao tocan...i nece se promjeniti "razradom" zvucnika....

upravo si opisao kako m1 mk2 aktivci zvuce...muljavi i mekani basevi, rupa u srednjima i mutan u visokima...

to nisam toliko ni kuzio dok ih nedavno nismo stavili u studiju bok uz bok sa mackie hr824 i emu pm5...

za usporedbu sa emu pm5 (hr824 je ipak visa klasa)....

pm5 su puno precizniji monitori iako im fali mesa u niskima....razumljivo, 5'' woofer.

na alesisima sam uvijek imao problem sa bas gitarom...note su se prelijevale jedna u drugu....na pm5 se cuje jasna razlika izmedju dvije note.

na alesisima su srednji uvuceni....po mojoj slobodnoj procjeni...najvise oko 2K

i za kraj....nakon alesisa, emu pm5 su zvucali kao da mi je netko izvadio vatu iz usiju....idu puno vise iako sam primjetio da bez atenuacije visokih umaraju na duze vrijeme...al zato imaju dvopozicijsku atenuaciju koju drzim na prvoj poziciji i ok su za raditi...a alesisi su jos uvijek puno mutniji.
da napomenem da alesisi sakrivaju DOSTA detalja...i da je meni na njima bilo jako tesko namjestiti reverbe.

eto, to je ukratko

a u srijedu mi stizu adam s2a....pa cemo baciti opet mali shootout izmedju njih, pm5 i hr824....ali bez alesisa ovaj put, vec sam ih se rijesio...
hvala bogu! ;)

lesha
26-06-2006, 11:57 PM

I subsequently learned from Alesis designer Pat Hart that the M1s should undergo a 20-hour burn-in, which loosens the suspension and drops the resonance to about 42 Hz.

nije los savet da pustis sinesweep 20-20000 Hz

boggy
27-06-2006, 12:02 AM

nije los savet da pustis sinesweep 20-20000 Hz

Dobro razmisljanje, ali s obzirom da to moze da bude zamorno za okolinu, primenjuje se pink ili white noise skoro uvek kada se zvucnici razradjuju...
Ako nista drugo, sum zvuci slicno kisi... i to manje smeta...

pozdrav

bogi

lesha
27-06-2006, 12:49 AM
u tom slucaju white noise zbog podjednake zastupljenosti frekvencija

balthazaar
27-06-2006, 02:42 AM
Izbor zvucnika je u velikoj meri stvar covekovog afiniteta, te je najbolje da poslusa oba u nekim koliko-toliko korektnim uslovima, pa neka sam proceni sta ce. U svakom slucaju, u toj klasi nema mnogo iznenadjenja.

e to je savim tačno...

ja sam pazario Wharf. jer je masu ljudi reklo da su upravo ti monitori iznenadjenje u klasi i meni šljakaju baš kako treba..eto,ako bog da,da napravim neki hit na njima...pa ćeš ik čuti kako zvuče ako nijesi do sada:D

šalim se,pozdrav!

Oggy
27-06-2006, 06:40 PM
Navijam za tebe! ;) :D

Tribal_kg
06-07-2006, 01:17 AM
Tannoy Reveal Active??

Ima li ih kod nas i koja je cena?Da li su bolji od alesis-a??

Veoma su mi bitna vasa misljenja.Ako je neko koristio/koristi onda jos bolje..

Naravno da cu na kraju da preslusam i da vidim sta mi najvise odgovara ali prvo bih da se posavetujem sa vama.Resio sam da ulozim tih 400,450 E maksimalno u monitore i ne zelim da se zajebem.

Pozdrav
Sale

Oggy
06-07-2006, 03:55 AM
Search!

Gomila tema i uvek o Tannoy reveal i Alesis M1 MK 2!