Log in

View Full Version : Budva '06

idekius
25-06-2006, 12:47 AM
Jel' pogledao neko ovaj prekrasan festival?

Slogan festivala za ovu godinu bi mogao biti:

-U pamet se dobro Crnogorci !
A ko cinja biti ce najbolji.

(Njegos - Gorski Vijenac - Serdar Vukota)

A izbor pesama bih okarakterisao otprilike ovako:

-Radeticu, sve ti vjerujemo:
moze biti i mjedeno guvno,
jahati se moze na vratilo,
ma za ladju i vesla srebrna,
to ti niko vjetovati nece,
jer je sama prenistava ladja.

:rotfl::rotfl::rotfl:

ProkDu
25-06-2006, 12:58 AM
Komentari? Posle odgledane Budve?

"Pritiska me sve nesrecna mora,
kako zaspim, ne da mi krknuti"

:rotfl:

Moritz
25-06-2006, 08:56 AM
Srecom nisam gled'o pa sad spavam ko mala beba......bez gasova i mucnine u stomaku :rotfl:

Dushan_S
25-06-2006, 12:48 PM
E sad ljudi... Mo?da nije fora, a? Mislim, kakav god da je festival (nisam gledao, pa mo?da ne kapiram fazon), kad je recimo bio nedavno jedan drugi festival malo severnije niko nije slagao kisele komentare, a sad ovako. Da se razumemo nit volim festivalsku muziku nit imam visoko mi?ljenje o tome ?ta kod nas ide na te festivale, ali ono kao, ljudi su se otcepili, imaju svoju dr?avu i to je CG festival, u neku ruku u inostranstvu, i nek organizatori rade ?ta oni misle da treba sa njim. Ovamo kad se neko sa foruma isprijavljuje na festival koji je dve klase ni?e od Budvanskog svi dr?e fige i posle se i čestita na eventualnim dobrim rezultatima, a sad kiselina.
Elem, ako je ne?to izgledalo u?asno pa to komentari?ete, objasnite meni neupućenom, jer nisam gledao, a ako su razlozi neki drugi (a vi pretpostavite na ?ta mislim), znate, onda je ru?no nastupiti tako.

idekius
25-06-2006, 01:20 PM
Nije ovde rec ni o kakvim drzavama, vec o muzici. I onako Budvu organizuju pretezno Srbi...
Lako je moguce da je i taj severniji festival bio truba, ali njega nisam odgledao... pa ne mogu ja da otpratim bas svaki bullshitic :-)
A ono sto sam video sinoc u Budvi, jeste bilo tragicno! I sama tehnika na festivalu je zajebala stvar! Vocali bolesno iznad matrice, tako da se matrica cuje vise kao obris, prateci fragmenti u dalekoj pozadini... Tesko da sam video festival sa gorim zvukom! Barem se kod mene culo tuzno-ochajno!
Pesme su zadnja beda... ajde neka to bude moj ukus... o.k., ali ne moze biti moj ukus abnormalno falshiranje pevacha i to van svake mere.

Kad se sve to spoji, dobijesh jednu krajnje deciju i amatersku sliku, a to bi trebalo da bude elitni pop festival.
Za ono sto sam sinoc cuo, stvarno je tesko naci reci opravdanja...

Oggy
25-06-2006, 02:09 PM
Ja ne smem da komentarisem, jer ne bi bilo eticki, ali od recimo desetak numera na festivalu koje sam odslusao, bilo je 5 full plejbekova i jedan gde se malo cuo i originalan vokal. 4 su bila pevana stvarno. Poimence, secam se da su uzivo pevale Jelena Kovacevic i Tanja (ex) Banjanin i ne mogu da se setim jos nekog imena. Onih full plejbekova se secam, ali to vec ide na prozivanje, pa ne bih...
Nadam se da sam ostao u sferi objektivnog....

Rhino
25-06-2006, 02:33 PM
Festival je mega bullshit generalno, to stoji... Bio sam tamo preksinoc (prve Veceri) reko da svratim jer sam trenutno u kotoru i svi su isli uzivo to garantujem. Prica se da je namjesteno za... ajde da ne lajem.... Odusevila me izvedba (mada ne i kompozicija, tj bolje reci aranzman) marije bozovic, veceras je redni br. 20. Chekirajte. Neznam zasto to na tv-u ocajno zvuci, tamo je vise nego sam se nadao, i sami izvodjaci imaju samo pohvale na monitoring. Znaci nisam ni novinar ni organizator, tako da nemaju razloga da me foliraju, a u ostalom neki od njih su mi visegodisnji poznanici.

silicon science
26-06-2006, 09:21 AM
Predlazem da se ne gubi vreme na tako nevaznu i prejadnu "stvar" kao sto je pomenuti festival.Drzimo malo do sebe,ljudi.:banghead:

OFF
26-06-2006, 10:30 AM
Samo bih se prisetio Evropjesme od prosle godine. Npr. Jelena Tomasevic koja je u BGu pevala savrseno mega-besprekorno, je na njihovom monitoringu imala prilicnih problema

PS
Jedino sto videh je 20tak minuta Severininog nastupa, sto je prvi put da je gledam (posle onih 11min:rolleyes: ) i stvarno sam prijatno iznenadjen. Riba je stvarno profy, showman, uigrano, zanimljivo..... a ne kao neke nase 'zvezde' (mislim, i Seve je nasa:D )

Arthur
26-06-2006, 01:16 PM
i mi smo njeni ;)

idekius
26-06-2006, 05:33 PM
Jedino sto videh je 20tak minuta Severininog nastupa, sto je prvi put da je gledam (posle onih 11min:rolleyes: ) i stvarno sam prijatno iznenadjen.

Ja nisam prijatno iznenadjen... grudi joj izgledaju manje nego u onom njenom legendarnom filmu koji imam u nekoliko kopija (za svaki sluchaj):mrgreen:

Dushan_S
26-06-2006, 07:12 PM
Nije ovde rec ni o kakvim drzavama, vec o muzici. I onako Budvu organizuju pretezno Srbi...
Lako je moguce da je i taj severniji festival bio truba, ali njega nisam odgledao... pa ne mogu ja da otpratim bas svaki bullshitic :-)
A ono sto sam video sinoc u Budvi, jeste bilo tragicno! I sama tehnika na festivalu je zajebala stvar! Vocali bolesno iznad matrice, tako da se matrica cuje vise kao obris, prateci fragmenti u dalekoj pozadini... Tesko da sam video festival sa gorim zvukom! Barem se kod mene culo tuzno-ochajno!
Pesme su zadnja beda... ajde neka to bude moj ukus... o.k., ali ne moze biti moj ukus abnormalno falshiranje pevacha i to van svake mere.

Kad se sve to spoji, dobijesh jednu krajnje deciju i amatersku sliku, a to bi trebalo da bude elitni pop festival.
Za ono sto sam sinoc cuo, stvarno je tesko naci reci opravdanja...Ma kul, nego mi je bilo malo bezveze, zvučalo je kao da se priča o nečemu drugom umesto o samom festivalu, recimo da je ovaj tvoj sad post po nekoj logici trebao da bude prvi.
A inače budva je u opadajućoj liniji već od pro?le godine, nisam gledao, ali pretpostavljam da se samo nastavlja lo? trend. Jedini kontakt mi je ?to nekad ne?to snimim za d?eparac, ne gledam ako ne moram.

perun
27-06-2006, 08:33 PM
Meni je ono izgledalo svetski!!! I pesme i zvuk i bina i voditelji! Vrhunska organizacija, izvodjachi... TOP!!!

Vi stvarno nemate ukusa!:mrgreen:

Oggy
27-06-2006, 08:53 PM
Perunu BAN na 7 godina zbog izvrgivanja ruglu renimirane manifestacije!!!

A i dugo nije bio banovan... :rotfl:

perun
28-06-2006, 10:06 AM
Perunu BAN na 7 godina zbog izvrgivanja ruglu renimirane manifestacije!!!

A i dugo nije bio banovan... :rotfl:

Pa, pazi... Nije da nisam. Kad ste me ono namagarchili? Pre 5 dana!?

Uhhh... Chuvajte se... Smishljam razne nachine da vam se svetim!!!:mad:

idekius
28-06-2006, 10:26 AM

Veruj da itekako imam to u vidu i pokusavam da predupredim tvoj teroristicki napad :mrgreen:

A sto se Budve i slicnih manifestacija tice, Rambo Amadeus je u jednoj svojoj pesmi dao odlican recept:

"Ne filozofiraj Rambo no napravi hit
narod je te tvoje filozofije sit.
Napravi nam pjesmu da na radio talasa
da sluzi za zabavu narodnih masa
U njem ne pominji da je mala plata
za**** pricu o posledici rata.
Daj laku notu da se cuti i trpi
da cijepamo lakse usi dok se dupe krpi"

Talino
28-06-2006, 01:45 PM
Vi ste gledali skraćenu verziju. Ima film od 28. min.
Isti onaj smotani tip... :cool: :mrgreen:

zvincic
28-06-2006, 02:35 PM

i mene je deki namagarcio prije 5 dana

ocemo skupa da se osvetimo? :D:D:D

perun
28-06-2006, 02:40 PM

Chekaj, bre Zvina... Sta 'ocesh... Da im kazemo jos i kad i kako cemo da ih namagarchimo???:banghead: Jeeee... Cuti... Dogovoricemo se!:mad:

idekius
28-06-2006, 02:44 PM

Dogovoreno Zvinchicu! Jashta!!! Reci samo sta cemo i kada da im uradimo! :twisted:

zvincic
28-06-2006, 04:07 PM
Chekaj, bre Zvina... Sta 'ocesh... Da im kazemo jos i kad i kako cemo da ih namagarchimo???:banghead: Jeeee... Cuti... Dogovoricemo se!:mad:

onda nista necemo da radimo! :da:

:hyper:

:rotfl:

DaBear
28-06-2006, 04:39 PM
Meni je ono izgledalo svetski!!! I pesme i zvuk i bina i voditelji! Vrhunska organizacija, izvodjachi... TOP!!!

Vi stvarno nemate ukusa!:mrgreen:

Ja zakacih Budvu na TV-u dok sam bio u BG...(sorry Perune, ne stigoh da banem na ono pice sto si obecao!!) e pa ono je uzas!!! valjda ce ukinuti taj festival...

perun
28-06-2006, 07:27 PM
Ja zakacih Budvu na TV-u dok sam bio u BG...(sorry Perune, ne stigoh da banem na ono pice sto si obecao!!) e pa ono je uzas!!! valjda ce ukinuti taj festival...

Eeee, pa ti si josh tu!? Super... Ja pomislio da si ljut! Chuj, Vrach, ja sam bio ozbiljan za pice... a ti kako hoces.

Znas onu... Ponudjen k'o pochashcen!!!

Aj' pa dobrodoshao ponovo... Daj zapocni neku temu da se opet "prepucavamo"!!!;)

DaBear
28-06-2006, 09:02 PM
Eeee, pa ti si josh tu!? Super... Ja pomislio da si ljut! Chuj, Vrach, ja sam bio ozbiljan za pice... a ti kako hoces.

Znas onu... Ponudjen k'o pochashcen!!!

Aj' pa dobrodoshao ponovo... Daj zapocni neku temu da se opet "prepucavamo"!!!;)

Pa mora nesto da se smisli, da malo "ozivimo" forum. Malo ulja na vatru i odee! Ja vec stavio comment na "kako mixate" thread....

Arthur
29-06-2006, 10:46 AM
jest, al nije nimalo provokativan