View Full Version : Ne kradu (samo) Srbi !!!
RetroMan
14-06-2006, 09:32 PM
Pokojni Minimax je to zvao Muzicke Makazice, Ameri bi rekli WTF, a ja kazem poslusajte kako zvuci duet :hug: Tom Patty i Red Hot Chili Peppers u pesmi ... Uf, nisu se dogovorili oko naslova, Tom Patty je zove: "Mary Jane?s Last Dance", a Red Hot Chili Peppers je zovu: "Dani California" :andeo:
RM
P.S. Izgleda da su RHCP pekli zanat kod Brege! :kesa: Sta vi mislite?
ProkDu
14-06-2006, 10:01 PM
To je taj rad. Samo ja mislim da je to kupljeno od njega, ali su se svi dogovorili da cute. :confused:
Arthur
15-06-2006, 09:52 AM
u sunce ti !!!... cuo sam za to, al nisam verovao... uff..
RetroMan
15-06-2006, 10:18 AM
... ja mislim da je to kupljeno od njega, ali su se svi dogovorili da cute.
Da su (na vreme) platili, budi siguran da ne bi cutali, vec bi napisali na albumu (kao sto je red, a i zakonska obaveza), ovako je to cista kradja.
RM
Mogli
15-06-2006, 10:40 AM
Ja sam u Holandiji cuo istovetnu verziju pesme od Nede Ukraden - Zora je svanula, ali na holandskom jeziku. I od nas kradu! He,he!:D
perun
15-06-2006, 11:00 AM
Ja sam u Holandiji cuo istovetnu verziju pesme od Nede Ukraden - Zora je svanula, ali na holandskom jeziku. I od nas kradu! He,he!:D
Ne kradu! Bar ne "Zora je..." Ova stvar je radjena na jos 2 jezika... A prava su svojeveremeno ustupljena jos nekim izvodjacima od strane Djordja Novkovica, koji je zbog toga svojevremeno osnovao i diskografsku kucu u Nemackoj, tako da je pesma koju si chuo regularno obradjena! Mozda je cak peva i Neda Ukraden... Mada sumnjam... Kazem, ima vise verzija!:D Ali su sve REGULARNE!
A sto se tiche kradje od Srba, Bugari su za to Doktori!!!:mrgreen:
Sta pricate, pa nije Misisipi u Indijani, to nema veze jedno sa drugim:mrgreen:
pinga
22-06-2006, 06:51 PM
a shta kazhete na kradju jovano jovanke ??
a ovi flamingosi ukradoshe refren (koj po meni jedino valja u pesmi) od gipsy kingsa... a toliko se bunili shto ne idu zbog crnogoraca na evro song ..
fipke
22-06-2006, 10:28 PM
ma 'ajte molim vas, to je cista budalastina! pa znate li koliko pesama na svetu ima sa krugom A G D C? pogotovo rokerskih. i jos koje pricaju o nevernoj zeni ili sta vec...komotno mogu da vam naparavim miks sa dvadesetak takvih primera i ne mislim da tu ima ista losega niti da je neko ukrao nesto od drugog namerno.
ako se dobro secjam, cini mi se da je i vlado imao slican problem sa pesmom 'tropski bar' svojevremeno, pa eto, isti slucaj...
acaradio
22-06-2006, 11:24 PM
a ovi flamingosi ukradoshe refren (koj po meni jedino valja u pesmi) od gipsy kingsa
Onaj deo gde nabrajaju gradove je napravljen sa cuvenim izlizanim prelazom Em, D, C, H7 , koji je bezbroj puta upotrebljavan u gomili pesama, izmedju ostalih i u cuvenoj Hit The Road Jack.
Nikad nisam bio siguran da li onaj instrumental Miserlou od Dick Dale-a (koji se pojavljuje u Pulp Fiction) stvarno ima neke veze sa "Lelom Vranjankom" ? Ima isuvise slicnosti :rolleyes:
pinga
23-06-2006, 06:28 PM
pa pusti pesmu za pesmom pa cesh videti da je tot skinuto .. mislim rasprshice ti sve sumlje da mozhda ipak nije to ta tema..
zanamusic
15-12-2007, 01:52 PM
Pokojni Minimax je to zvao Muzicke Makazice, Ameri bi rekli WTF, a ja kazem poslusajte kako zvuci duet :hug: Tom Patty i Red Hot Chili Peppers u pesmi ... Uf, nisu se dogovorili oko naslova, Tom Patty je zove: "Mary Jane?s Last Dance", a Red Hot Chili Peppers je zovu: "Dani California" :andeo:
RM
Ma znate shta... Red Hot Chilli Peppers imaju tako jak sound, mislim da mogu snimiti bilo shta a da niko ne skonta da nije njihov material...
Ne slazem se da je ovo kradja medjutim...
A da ne ulazim u kritikovanje "popularnih" kritika nashih najvecih muzicara.... haha
iatros
15-12-2007, 02:23 PM
RM
Sto se tice "Dani California!, gledao sam dokumentarac o Peppersima, gdje svaki clan govori o nastansku "Stadium Arcadium", zadnjeg albuma Peppersa! John Frusciante je rekao da je pjesma "Dani California" nastala kad je slusao Wu-Tang Clan-ov "Enter the 36 Chambers" , kao taj beat mu je dao ideju za "Dani California"! Pogledajte ako imate priliku!
Pepersi su rekli sta su imali izmedju albuma "Mothers milk" i "One hot minute". Posle toga su trebali u penziju i da ih pamtimo svi po lepom.
Kada je Navar usao u bend posle Frusciante, bio sam uzasno skeptican, ali se ispostavilo da je dobro doprineo zvuku benda.
Kada sam cuo da su se pepersi ponovo okupili i da se Frusciante vratio iz mrtvih, bio sam presrecan.
Kad sam cuo prvi singl sa albuma "Californication", cekao sam da vidim spot jer sam mislio da su primili u bend nekog morona, a da je prica o Fruscianteu bila patka za fanove.
Na zalost, na spotu (i na albumu) je bio covek koji je brilijantno odsvirao prethodne albume, ali ostavivsi "stari zivot iza sebe", vaskrsao je kao strejt tip i kao gitarista- hobista. Ni nalik onom starom gitaristi...
Californication i By the way sam jos nekako progutao "u ime starih vremena", ali ovaj poslednji sam jedva odslusao od pocetka do kraja (pa jos je bio i dupli) na silu. Jedno 17 puta sam bio u iskusenju da iskljucim i da vise nikad ne pustim. Ipak sam saslusao do kraja... I nikad vise nisam pustio... :)
Konacno razocarenje se desilo na koncertu, sto sam vec dovoljno drvio ovde, ali hocu da kazem, da posle ovakvog sunovrata jednog odlicnog benda, ne cudi to sto maznjavaju tudje stvari, jer svoje ocigledno ne mogu da naprave, jer su u medjuvremenu ostali i bez stava i bez ideja, po cemu su upravo i bili prepoznatljivi.
Oduzilo se ovo... :)
iatros
17-12-2007, 12:02 AM
Meni se nesvidja ovo sto John Frusciante radi solo! Jos sa kojom brzinom izdaje stvari! A sto se tice Peppersa inace, sreca sto se Dave Navarro nije drzo dugo! John sto radi sa Peppersima mi je vecinom po ukusu! Volim taj njihov melodicni zvuk!
Reinhardt
18-12-2007, 07:31 PM
Pepersi su rekli sta su imali izmedju albuma "Mothers milk" i "One hot minute". Posle toga su trebali u penziju i da ih pamtimo svi po lepom.
Kada je Navar usao u bend posle Frusciante, bio sam uzasno skeptican, ali se ispostavilo da je dobro doprineo zvuku benda.
Kada sam cuo da su se pepersi ponovo okupili i da se Frusciante vratio iz mrtvih, bio sam presrecan.
Kad sam cuo prvi singl sa albuma "Californication", cekao sam da vidim spot jer sam mislio da su primili u bend nekog morona, a da je prica o Fruscianteu bila patka za fanove.
Na zalost, na spotu (i na albumu) je bio covek koji je brilijantno odsvirao prethodne albume, ali ostavivsi "stari zivot iza sebe", vaskrsao je kao strejt tip i kao gitarista- hobista. Ni nalik onom starom gitaristi...
Californication i By the way sam jos nekako progutao "u ime starih vremena", ali ovaj poslednji sam jedva odslusao od pocetka do kraja (pa jos je bio i dupli) na silu. Jedno 17 puta sam bio u iskusenju da iskljucim i da vise nikad ne pustim. Ipak sam saslusao do kraja... I nikad vise nisam pustio... :)
Konacno razocarenje se desilo na koncertu, sto sam vec dovoljno drvio ovde, ali hocu da kazem, da posle ovakvog sunovrata jednog odlicnog benda, ne cudi to sto maznjavaju tudje stvari, jer svoje ocigledno ne mogu da naprave, jer su u medjuvremenu ostali i bez stava i bez ideja, po cemu su upravo i bili prepoznatljivi.
Oduzilo se ovo... :)
to je to
ista iskustva, isti stav, samo, mene su moji skoro razapeli za takvu izjavu.
nakon "blood&sugar"-a bio sam uvjeren da nemoz bolje, al prevario sam se, navaro im je toliko pridonio bash zbog svoje ochite suprotnosti, pristupa aranzmanima (hard&heavy), al jbg, sve shto je ljepo kratko traje,
californication je puno obechavao.. al po meni samo prdac u prazno
naslovna i otherside-super, ostalo-blijeda slika
ipak, kaze gabi novak "..pamtim samo sretne dane.."
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.