View Full Version : analogni mikser mackie 8 bus 24ch.
ima li neko iskustva sa ovim mikserom? da li zaista zvuci kao sto ga hvale?
Zavisi ko ga hvali...
Dosta dugo koristio i ne bih smeo reci cak ni da sam bio samo zadovoljan, a kamoli da hvalim.
Losi preampi, posle "12 sati" sve je rizik, los Eq, jedino sto je bilo dobro u odnosu na slicne mixere iz klase je to sto je imao znatno nizi nivo suma.
Mozda je eventualno dobar kao mixer za live klavijature (mada je to preglomazno) ili klavijature u studiju ili za neki FX return, ali za mix, za usnimavanje...
Tesko, a da valja
ima li neko iskustva sa ovim mikserom? da li zaista zvuci kao sto ga hvale?
Ja imam iskustva, ali ne sa ovim mixerom :rotfl:
FrankoPanko
14-06-2006, 07:05 AM
Pa i nije bas sve tako crno! Ako pricamo o mikseru u cjenovnom razredu do 5000 Eura (novi) mislim da je Mackie 24:8:2 jos uvijek "ultimate" na kojem je sigurno uradjeno vise hitova nego na mnogim skupljim konzolama:p . Prvi iznad njega je Soundcraft Ghost koji je skoro duplo skuplji. Pokusavam biti objektivan posto ga imam u studiu, ali npr Tascam M-3500 (24/8-bus) kojeg sam imao do prije dve godine i koji je mnogo robusniji, (po cijeni malo skuplji) me je, moram priznati razocarao:( . Headroom je dosta slabiji, ima vise shuma, nema dubine ni visine kao Mackie (mada treba biti oprezan sa Mackievim "treble" kontrolama koje su dosta agresivne), jedino je mrvicu topliji u zvuku, a cak mi je i separacija lijevog i desnog kanala bila slabija.
Zato, ako imas kucni studio Mackie 24/8 ce ti odlicno posluziti, ili ako zelis dodaj jos par tisuca Eura pa kupi Ghosta. Pozdrav.
Arthur
14-06-2006, 09:45 AM
nece valjda biti da je ghost tolko skup??? Ceo svet visi naopacke...
perun
14-06-2006, 12:17 PM
Mackie 24/8, pa i 32/8 koji je, normalno zbog broja kanala bio skuplji, su hladni mikseri, bez karaktera, koje cak ne bih mogao da nazovem ni "transparentnim". Jednostavno, nemaju svoj zvuk, nista specificno po cemu bih mogao da ih uporedim sa nekim ozbiljnijim konkurentom... 32/8 je mikser koji je kao nov kostao 14000 DM! To ga svrstava u red najvise klase jeftinih konzola... Lep na oko, nedefinisan "na uvo"... Ako bih mogao tako da se izrazim!? Ruting je jedina stvar koja je solidno resena, sve je jednostavno, EQ je tragichan i skoro neupotrebljiv (naravno, kad ga poredimo sa boljima), ali verovatno moze naci svoje mesto u lancu jednog kucnog studija! Konkretno, D&R 4000 mkII, kog sam imao, u EQ sekciji, iako je transparentan i neutralan, zvuchi 10 puta bolje... Ali Ok, pricamo o Mackie-u. Inputi i Outputi su na njemu samom, a pokusaj povezivanja miksera na Patch, pogotovo Bantam, a neki su i to pokusavali u gradu, je skoro nemoguc, tu nikome nista nije bilo jasno! Gomila ferceva i shuma, razna zujanja... Skroz je nebalansiran i po pitanju sendova (auxa), inserta... Ali opet kazem, ne kritikujemo vrhunski mixer, vec jednu, vrlo prushtljivu varijantu!!!:rolleyes:
Iskreno, kroz njegov preamp, koji mnogi pljuju i definitivno nije grom, snimili smo gomilu vokala i instrumenata svojevremeno, bilo je i pogodaka i promashaja, ali u sushtini, za oko 1000 evra koliko sad kosta na evropskom trzistu (polovan), Mackie i nije tako los izbor! Cak, sta vise... Dobar je. Neces se oduseviti niti jednim njegovim segmentom, ali nece te ni razocarati!?
Dakle, ako se odlucis za kupovinu istog, ne ocekuj ni S od Spektakla, ne ocekuj cak ni transparentnost o kojoj pricaju kad se pomene Mackie, vec jednu pouzdanu kontrolu, sa solidnim mogucnostima (u tom smislu), koja ce ti rad definitivno olakshati! Mada, uz dobro okruzenje, sigurno ce se solidno pokazati i generalno... Samo skupe, balansirane sprave (outboard) oko Mackie-a i nema mnogo smisla, realno... Bas zbog insertovanja, koje je nebalansirano i loshe izvedeno!
Po meni, kupovina nekog manjeg Siemensa ili D&R-a na Ebayu, bila bi mnogo bolja, obzirom da su to stolovi koji su spadali u srednju klasu... ali, naravno, sve u skladu sa mogucnostima! Raspitaj se malo... Pa odluchi definitivno!
Pozdrav i srecno!;)
slowstar
20-06-2006, 05:29 PM
Perun je u pravu, radio sam jedan "i po" projekat na istome (Mackie 24/8) i ono sto mi je najvise smetalo je TOTALNO NEUPOTREBLJIV hi-mid eq, to je zvucalo OCAJNO, tvrdo, metalno, "prasnjavo" ako razumete sta zelim da kazem.Sto se headrooma tice, to je dosta dobro, i prilicno "udara" kada se optereti, ali Mic preamp i EQ su katastrofa!!!
@Perun, slowstar, Oggy
Verujem da je taj mixer bas takav kakav kazete, pogotovu iz vizure sprava sa kojima ste imali prilike da radite, ali, da li pricate o VLZ PRO preampima (ili obicnim VLZ), posto mislim da tu postoji bitna razlika. Naravno, nije VLZ PRO vrh, ali u varijanti 24 preampa za te pare..... Mislim da to nije bio samo uspesan marketing cika Grega Mackia....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.