PDA

View Full Version : Festival Stari Grad, Novi Pazar

_aladdin_
12-06-2006, 07:00 PM
Evo jedne vazne informacije za clanove foruma.

Mass entertainment group raspisuje konkurs za treci po redu festival pop muzike, STARI GRAD u Novom Pazaru.

Festival ce se odrzati od 21. do 23. jula u Novom Pazaru.
Svi zainteresovani mogu slati svoje autorske radove na adresu
"Stari Grad 2006" ul. MEHMEDA ALIBASICA 10, 36300 Novi Pazar.

Vise Informacija mozete dobiti na telefone:
020/321-200
065/569-1111
062/396-000
e-mail: festivalstarigrad@gmail.com

Medijski partner je RTS , i mnogobrojni pisani i elektronski mediji iz cele bivse Jugoslavije.

U revijalnom delu odrzace se koncerti Crvene Jabuke , Mladena Vojicica TIFE i Sergeja Cetkovica.

Najuspesnije takmicare ocekuju vredne novcane nagrade. Fond nagrada ce biti naknadno objavljen.

_aladdin_
13-06-2006, 02:28 AM
Usput,ocekujem vasa pitanja i saradnju po pitanju festivala. Znajuci da je Rumski sastajaliste strucnjaka iz svih segmenata kreativne muzike, nadam se da to nece biti problem.
Srdacan pozdrav!

LACKY
13-06-2006, 07:31 PM
Jeste u pravu si ovo je sastajaliste strucnjaka! Kada vec pravite profesionalni festival, za pocetak platite Rumskom za oglas. A ako vam bude zatrebao i neko od strucnjaka dogovoricete se za honorare!

OFF
13-06-2006, 11:04 PM
Jeste u pravu si ovo je sastajaliste strucnjaka! Kada vec pravite profesionalni festival, za pocetak platite Rumskom za oglas. A ako vam bude zatrebao i neko od strucnjaka dogovoricete se za honorare!

Ja ovo gledam kao korisno obavestenje za nas, ne kao oglas. Steta sto i za festival u Vrnjackoj Banji (koji takodje nije preterano poznat kao npr Bedovizja, Budva....) nije bilo slicno obavestenje

ProkDu
13-06-2006, 11:46 PM

statusband
14-06-2006, 12:59 AM
Usput,ocekujem vasa pitanja i saradnju po pitanju festivala. Znajuci da je Rumski sastajaliste strucnjaka iz svih segmenata kreativne muzike, nadam se da to nece biti problem.
Srdacan pozdrav!
Evo ti par pitanja odmah.
Do kada mogu da se predaju Demo snimci i koji su uslovi za ucesce na festivalu?
Pozdrav

_aladdin_
14-06-2006, 02:09 PM
KONKURS JE OTVOREN DO PRVOG JULA, mada ce i kompozicije koje najavljeno zakasne biti uzete u razmatranje. Uslovi su univerzalni,osim sto se kod nas prijava ne naplacuje. Ocekujemo Vase radove.
Hvala na zainteresovanosti.

Kontakti za vise informacija su u prvom postu.

LACKY
14-06-2006, 07:51 PM
Ja ovo gledam kao korisno obavestenje za nas, ne kao oglas. Steta sto i za festival u Vrnjackoj Banji (koji takodje nije preterano poznat kao npr Bedovizja, Budva....) nije bilo slicno obavestenje
Pazi mozes ti na ovo da gledas kako zelis! Ali pitaj ih za budzet festivala i dali su oglasavali festival jos negde! Pa zatim dali je to bilo besplatno!
PS. To dali je poznat ili ne nema veze sa parama. Neki tu uzimaju ozbiljne pare!

Oggy
14-06-2006, 09:41 PM
Uslovi su univerzalni,osim sto se kod nas prijava ne naplacuje.

Jako me interesuje na kojem se to festivalu naplacuje PRIJAVA?

UCESCE neafirmisanih se placa na svim festivalima, samo na nekim tajno, a na nekim javno i neuporedivo manje.

A da ti to malo editujes aladine, a? Od neistine niko nema koristi...
A nije vam ni dobra reklama za vas festival...

LACKY
14-06-2006, 10:26 PM
Covek se pojavio prvi put i oglasio reklamu za komercijalni festival!
Nije posteno prema Artistu.

idekius
14-06-2006, 10:50 PM
Covek se pojavio prvi put i oglasio reklamu za komercijalni festival!
Nije posteno prema Artistu.

Ako nastavis tako da pricas, kako mislis da pobedimo sa duetom koji smo uradili za "Stari Grad"??? :mrgreen:

_aladdin_
14-06-2006, 11:53 PM
Lacky,Oggi... Ovako stoje stvari. Recite vi meni,gospodo elitisti,koji to festival vama jos daje prostora? NIJEDAN! U senci ste upravo onih iza kojih stoje cvrsti lobiji,a koji zapravo nemaju ni delic vaseg muzickog znanja. Pitate gde se to placa ucesce? Prost odgovor,SVUDA. Ali na ovom festivalu ne. Niti javno,niti iza kulisa. Gospoda OFF i Mogli su osnovni razlog mog pojavljivanja na ovom forumu. Upoznavsi ih,zakljucio sam da se radi o izvanrednim ljudima,visokog muzickog obrazovanja,ali i ljudima koji nisu naucili da prljavim putevima dolaze do pozicija koje zasluzuju. Pitajte ovu gospodu da li su njihovi izvodjaci placali ucesce. Vodjen analogijom dosao sam do zakljucka da bi vam zapravo bilo korisno da dobijete par informacija o festivalu, koji inace i postoji da bi istakao MUZIKU a ne one vrednosti koje nemaju veze sa njom. Reklama ce ici na RTS-u od sutra , na Balkanmedija TV ,na Hajatu,na Makedonskoj nacionalnoj televiziji,i verovali ili ne,niko nam ni dinar uzeo nije. Zao mi je gospodo sto ste zrtve sopstvene sujete, svesno plasirane zle misli koju nazivate losom reklamom,a niste ljudi koji koriste sanse. I jos nesto... Zelim vam uspeh na Budvi, Skalama... Izvinjavam se administratoru i svima koji smatraju da sam zloupotrebio prostor i svrhu ovog foruma.

lesha
15-06-2006, 12:13 AM
ko ce meni da plati da ne dodjem na festival? :D

_aladdin_
15-06-2006, 12:15 AM
Lesha, ocekujemo te. :)

lesha
15-06-2006, 12:26 AM
znaci nista od love :(

Oggy
15-06-2006, 01:11 AM
Aladine, nemoj samo ti da govoris ko su zrtve, a ko oni koji "koriste sanse".

Pomenuo si Lakija i mene, ne znajuci (ili mozda znajuci?) o kome se radi, a mi smo poslednji kome trebas da objasnjavas pricu o festivalima.
Na zalost, nemaju svi tako posten i castan organizacioni odbor kao "Stari Grad", koji ce da obezbedi da neki castan i posten sponzor pokrije sve casne i postene troskove organizacije casnog i postenog festivala i da namiri potrebe nadasve casnog i postenog organizacionog odbora, a da za to ne uzme na prljav i pokvaren nacin neku kintu od neduznih izvodjaca, koji, uzgred, za garderobu potrose duplo vise para...

Dakle, mani nas tih prica...
pojavio si se niotkuda, zelis da se reklamiras za "dz", a "kampanju" baziras na kenjanju po svima ostalima.
Nije ni pametno ni dobronamerno.
Shvati ovo kao moderatorsko upozorenje na ponasanje i pokusaj malo da editujes svoje postove da bi licili na ljudske, sa barem malo dostojanstva i profesionalnosti u najavi.

Talino
15-06-2006, 01:57 AM
Mo?da je glupo da upadam, ali istina je da oni koji su pro?le godine izvodili pjesme nisu plaćali ni?ta... ba? ni dinara!
Onima koji su noćili (po?to je festival trajao 3 dana) bilo je obezbijedjeno hotelsko prenoći?te, hrana, piće..

Aladine,
hoće li i ove godine Pecikoza biti u ?iriju? ;)

_aladdin_
15-06-2006, 02:13 AM
Shady, nece ga biti u ziriju , definitivno. :) Oggy,zaista nemam pojma ko si,i zao mi je sto si moje postove shvatio kao atak i uvredu. U svakom slucaju , ne verujem da poznajes bilo koga iz organizacije te ne vredi da komentarisemo. U svakom slucaju ,srdacno te pozivam da budes moj gost u Pazaru tih dana. Cisto da se uveris o cemu se radi.

LACKY
15-06-2006, 02:29 AM
Shvato si ovo licno, a to nema nikakve veze sa postenjem ili nepostenjem odredjenog festivala ili tebe! Kazes "koji festival vam daje prostora"! To bas nerazumem najbolje, ali bas ti hvala onako veliko, samo mi objasni kako nam to dajete prostor! Bice mozda veliki logo rumskog na sceni! Pitam se dali medju nama ima pevaca i pevaljki pa nam tako cinite uslugu tj. pospesujete nase karijere. Uz sav trud nisam to najbolje shvatio! Kazes "u senci ste odredjenih festivala iza kojih stoje cvrsti lobiji a koji nemaju ni trunke naseg muzickog znanja"! Pa nije Rumski festival da bi bio u senci nekog dtugog festivala, i nevidim kakve to ima veze sa nama. To sto neki ljudi odavde urade, tu i tamo neki aranzman ili naprave snimak za festival, nema nikakve generalne veze sa ovim forumom! Iskren da budem, ti ovde radiz marketinski deo posla za taj festival (besplatno). Koji ce u brutu kostati, minimu stotinak hiljada evra, A nama toboze cinis veliku uslugu dajuci nam prostora (kakvog).
I nemoj da pricamo o placanjima,postenju,cevapima i jos nekim stvarima!
I da se razumemo, niko ne misli da si ti zlouptrebio prostor u nekom drugom smislu, sem u komercijalnom!
Mogao si lepo da platis baner, na mesec dana za festival (a to kosta smesne pare), i sve bi bilo uredu!

_aladdin_
15-06-2006, 03:38 AM
Lacky,pogresno si me razumeo. Ja Rumski shvatam kao sastajaliste vrhunskih poznavaoca muzike,te samim tim smatram da je fino imati informaciju o festivalu cija je teznja da ispromovise i nagradi ono najbolje u muzici. Ne kazem da cemo uspeti u tome,ali sam se nadao da ce vam biti dragoceno da znate da je konkurs u toku. Rumski,naravno,ne shvatam kao festival,ali kapiram da ste upravo vi ljudi koji se borite za muziku u sustinskom smislu. Barem mi je tako receno. Uskoro ce biti gotov i novi sajt festivala pa cu rado postaviti i vas logo na njemu,uvrstivsi vas u medijske sponzore. Zaista nemam problem sa tim. Ukoliko se budete slozili,definitivno ce ici. Hvala u svakom slucaju.

LACKY
15-06-2006, 04:16 AM
Problem je samo u jednoj stavci i niucem drugom! Ako se nesto promovise a radi se o profesionalnoj varijanti onda treba za to nesto i da se plati. Nije ovo upuceno tebi kao tebi, bilo je dosta primera oglasavanja profesionalnih trgovaca itd.
Kao sto vidis gore u zaglavlju stoji reklama Artista. O tome govorim! T ucestvujes u organizaciji profi festivala koji se trudi da bude sto kvalitetniji. Okacite baner koji stoji npr. mesec dana pred festival, i to je profi. Nadoknada koju cete platit je simbolicna i time ste ujedno i donatori foruma. Da se razumemo nije to napravljeno da bi neko zaradio pare vec da bi ovo mesto moglo da egzistira!
Nema smisla da neko pravi posao iskoristavajuci neciji entuzijazam, to sto ovaj forum svojim kvalitetom i brojnoscu postaje primamljiv ljudima koji kroz to vide i neku korist je to o cemu govorim!
Netreba dalje o ovome da naglabamo jel sam u vise navrata potezao ovu pricu, i vrlo je jasno.
Znaci ovo nije nista licno i niko nema nista protiv Novopazarskog festivala (cak stavise nekim ljudima je sigurno bitan) nego je stvar principa a i nacina kako da ova zajednica opstane!

Talino
15-06-2006, 08:59 AM
Aladine,
drago mi zbog distance od Pecikoze.
Pričuvajte se sukoba interesa ove godine.
A ne bi bio na odmet i malo kompetentniji žiri. ;)
pozdrav

.

OFF
15-06-2006, 10:59 AM
Lacky, ti si sushtinski u pravu, ali stavi se u poziciju coveka kome su tvoje kritike upucene. Da li je igde u pravilniku koji je mogao (a nije morao) da procita pri registraciji napisano da ne sme da otvori temu sa ovakvim obavestenjem? Za isti ovaj festival je prosle godine bila otvorena ista tema, cak stavljena u STICKY!!! bez ikakve nadoknade. Sta se to do sad promenilo u organizaciji foruma i zvanicnim odlukama da se neko ne bi oglasio na takav nacin? Cak, nije u pitanju ni direktna prodaja 'na veliko' kao sto pojedinci ili firme povremeno ulete sa 'malim oglasom'.
Dakle, daj da prvo sredimo nase dvoriste, da svi koji dodju znaju sta im je u njemu ciniti i sta ne ciniti, postavimo jasna pravila i ponasanja i oglasavanja. Ja sam prvi za komercijalizaciju foruma, a verujem da ce ljudi koji su ga doveli od 2 clana dovde (institucija:) ) znati to da urade posteno i pedantno (i verovatno ne brzo:( )

LACKY
15-06-2006, 10:59 PM
Potpuno se razumemo! Nebih ja mnogo dizao buku, da nije krenulo sa pricom kako se u stvari nama cini usluga. Pa cisto da to nebi krenulo tim tokom!
Kao sto vidis javljaju se ljudi (kao ovaj decko sto je postovao pre tebe), koji neznaju o cemu se radi, pa da neshvate nesto pogresno!:)

Talino
16-06-2006, 02:29 AM
Kao sto vidis javljaju se ljudi (kao ovaj decko sto je postovao pre tebe), koji neznaju o cemu se radi
Pa, da sam dečko... ba? i nisam! Već dosta star čika! :mrgreen:

tom
16-06-2006, 09:35 PM
Meni je stalo do mira u ovoj kuci...

Ja cu svoju stvar poslati.Ocekuj me.Znaces ko sam.

Jel treba da je master i da vec ima pjevaca/icu?

_aladdin_
17-06-2006, 12:16 PM
Tom, bilo bi dobro da ti obezbedis izvodjaca kompozicije. Mozes je najpre poslati u demo verziji ,cisto da udje u protokol ,ali jos bolje ako imas verziju blisku finalnoj . Usput,zamolio bih moderatore da posalju logo rumskog na festivalstarigrad@gmail.com . :)

idekius
17-06-2006, 02:13 PM
U pitanju je princip, a ne to da li je nesto sto se reklamira korisno za clanove, ili ne. Taman posla da procenjujemo kvalitet, ili neophodnost reklamiranog artikla, ili manifestacije. Dakle, ili se reklama placa, ili se ne placa. Ako se placa, placaju svi, ako se ne placa, ne placa niko.

Zna se sta je post, sta je mali oglas, sta reklama. Ovde imamo cistu reklamu, postavljenu od strane organizatora festivala. Ukoliko clan postavi post tipa "Pocele prijave za festival u Novom Pazaru", pa potom link na sajt festivala, to se moze tumaciti kao post, ili informacija. Mali oglas je kada neko prodaje torpedo za Pony biciklu, bass gitaru, efekt... Valjda su to jasne stvari.

Sto se mene tice, Lacky je skroz u pravu! Kako ocekivati da iko plati reklamu, ako je ona nekome na raspolaganju "za dzabaka", a ovaj forum ima obavezu i prema sebi i prema svojim clanovima da i dalje funkcionise, sto podrazumeva izvesne izdatke.

Mislim da treba prekinuti ovu diskusiju... Administratorsko-moderatorski tim je ocigledno napravio prijateljski gest prema organizatorima festivala i ostavio post takvim kakav jeste. Ne treba vise polemisati o tome. Naravno, treba voditi rachuna da se sa zainteresovanima nalaze adekvatna resenja i da se ovakve situacije vise ne ponavljaju.