View Full Version : Semplovi za triger bubnja,pomoc(Metal,HC)?
Moze li mi neko pomoci tako sto ce mi predloziti
neki naziv sample cd-a sa sto raznolikijim varijantama drum
semplova za triger,narocito kick-a i snare-a,za nekakav metal,hc zvuk?
Znaci ne trebaju mi samplovi u 20 layera nego sto veci
broj razlicitih semplova.U stisci sam sa vremenom pa ne
znam sta traziti a sve sto imam je neupotrebljivo.Ako neko ima u secanju naziv
neke interesantne 'kompilacije' semplova?
Znaci,ono sto otkaceniji underground samplovi kick-a i snare-a na jednom
mestu,ako je neko naisao na tako nesto?
Dushan_S
11-06-2006, 03:45 AM
Nisam zaista siguran ?ta to tebi treba? Trigerovanjem gde će? koristiti samplove bez layer-a opet neće? dobiti nikakav realizam.
"Burning Grooves"
Akai, u nekoliko lejera
Dosta dobro prolazi, ima onih tackastih kikova, masnih dobosa, nije sa realistican bubanj, ali moze da prodje za HM ili neku preprocesiranu varijantu
zoolander
11-06-2006, 06:40 AM
Bob ClearMountain,meni najbolji samplovi.
Dushan_S
11-06-2006, 01:17 PM
Ljudi, mnogo su vam "mekani" ti semplovi ?to navodite :D
Ako ba? treba da budu otkačeni, mislim da ima nekih nadrkanih zvukova, ali ne ba? klasičnih na Methods of Mayhem 1 i 2. Takođe postoji jedan sample cd samo sa loopovima koji imaju duplu pedalu, double bass mania, ako se dobro sećam ima tu i jedan folder sa pojedinačnim udarcima elemenata kit-a.
Konačno ja i dalje dajem prednost Drumkit From Hell-ovima, čak je i originalni super, ne mora mnogo da se farba.
Od free stvari, na Andy Sneap forumu se pojavi ne?to od home made sample-ova a po?to je metal ekipa, to su sve vrlo dobro snimljeni semplovi ba? za tu varijantu. I na Andy Sneap-ovom sajtu postoji za download ne?to sample-ova, ali nema dorektnog linka, nego mora? na forumu da potra?i? thread u kom se to pominje, ja link napamet ne znam.
Pa ja bih mu bas DFH i preporucio da ne rece covek da bi nesto "jeftinije".
DFH su prilicno tvrdi i upotrebljivi za to sto ti treba, jedino sto ja licno nisam nasao set tomova koji bi mi radio sa te edicije...
Poskidao sam samplove sa Andy-evog sajta(njegove)jos kada su okaceni ali ih ne bih
koristio jer su previse prepoznatljivi.Pokusao bih experimentisati sa nekim 'otkacenijim' zvukovima,
sto blize nekom industrijalu.Sto se tice layeringa,shvatio sam da u
nekoj brzoj,mnogokompresovanoj krljacini igranje sa layerima odvuce mnogo
dragocenog vremena kojeg cesto nema.Zadnji drumagog ima interesantnih opcija gde se on sam igra
sa samplom(Tune,Volume....) u zavisnosti od velocity-ja udarca pa kad se to
sve to prekompresuje i ne ispadne toliko lose.Naravno ne mislim da je
to extra varijanta ali za neki expres lonac prolazi.
Tamo gde bas zaskripi rucno pojacam ili stisam odredjeni 'zivo-usnimnljeni' udarac,drumagog
ga ispitchuje i teraj dalje.Jedino sto ne mogu naci samplove koji bi mi se
svideli.
Probacu doci do ovih gore navedenih sample cd-a pa mozda naletim
na nesto.
Hvala na pomoci
Dushan_S
11-06-2006, 04:20 PM
Pazi, sve to ?to se tebi sviđa je neko napravio od normalnih zvukova bubnja. Znači mo?da bi jednostavno trebao da uzme? neke normalne samplove ?ivog bubnja i poradi? na njim, te nauči? da dobija? ono ?to ?eli?, sam.
DFH su prilicno tvrdi i upotrebljivi za to sto ti treba, jedino sto ja licno nisam nasao set tomova koji bi mi radio sa te edicije...Pa realno i ne znam da su ti tomovi upotrebljivi za ne?to osim krljačine, fakat. A ne?to ba? nisam siguran ni da bih radio drum programming za Budvu sa Superiorom :p
Ma znam Dule ja sve to,naravno,slazem se, nego jednostavno sam
hteo da ubrzam malo proces,cisto da olaksam i zavrsim sto pre.I ja mislim da je
najbolja varijanta uzeti neki exta usemplovan zvuk(kakav je DFH) i igrati se
efektima njima ali za to treba vremena,barem meni,ne bih li dobio nesto sto mi se
stvarno svidja.Cisto sam hteo da vidim postoji li neka zanimljiva kolekcija u kojoj
mozda nadjem nesto sto mi se svidi i skratim si muke(ili ti drugim recima maznem
tudju ideju ;) )
Hvala ti u svakom slucaju,nego ovaj Burn groove ,ima li tu i pojedinacnih
udaraca ili su to samo loopovi?Preslusao sam demo sa njihovog sajta i jako
interesanto zvuci.
Danny Lou
11-06-2006, 07:16 PM
ne znam, probaj war drumz. inace jako mi se svidja kont methods of mayhem, ne znam da li si mozda cuo ICP?
Ja cak mislim da nema ni jedan loop, vec da su samo udarci.
sasaristic
11-06-2006, 09:01 PM
Pokusaj sa sampletankom( ona osnovna banka )....ima par preseta koji odlicno zvuce za neki industrial ili tvrdji alternativniji zvuk.....kvalitet pojedinih elemenata skripi , ali generalno iznenadjujuce dobro zvuci ako te mrzi da puno experimetises.A i uvek ti ostaje varijanta da bacis uho na neki NIN ili Ministry album i vidis postoji li mesto sa koga mozes da secnes odredjeni kick ili dobos.Posebno NIN ima dosta zanimljive i ukusne drumse.
arajlo
11-06-2006, 10:27 PM
Stylus rmx ekspander Burning Grooves.
Mp3 demo link:
http://files.spectrasonics.net/mp3/Burning_Grooves_demo.mp3
Dushan_S
12-06-2006, 01:18 AM
Ja cak mislim da nema ni jedan loop, vec da su samo udarci.Loopovi većinom, ali ima pojedinačnih udaraca, slo?enih u kit-ove.
perun
12-06-2006, 01:33 AM
Bob ClearMountain,meni najbolji samplovi.
Ima mega semplova za mnogo zanrova na tih par diskova! I ja ti ih najsrdachnije preporuchujem!
E sad, kako postici "zivost" u svemu tome? Tu ces imati drkanje, ali pokusaj!
Dakle Clearmountain kao pravi LIVE library, matoro, ali razbija!
Pozdrav...;)
P.S. Ovo je preporuka ako pricamo o live setupima, ako hoces nesto progresivnije, ima jos puno opcija! Mada, poslusaj ove diskove, ima stvarno ozbiljno nadrkanih farbi!
Stylus rmx ekspander Burning Grooves.
Mp3 demo link:
http://files.spectrasonics.net/mp3/Burning_Grooves_demo.mp3
Slazem se u potpunosti..Velik i jako dobar izbor kick-ova..;)
Arthur
12-06-2006, 10:13 AM
Ajd mi baci link na te Sneapove semplove, ja se ne gadim :da:
Pazi, layerovanje je ok kada se radi totalni sample-replacement, pri cemu se potpuno izbacuje osnovni zvuk iz mikrofona (ovo zapravo nikada ne moze da zazvuci bas dobro), a kada se radi TRIGEROVANJE, podrazumeva se da se radi u kombinaciji sa close-mic zvukom. U tom slucaju, sami semplovi i ne moraju bas da zazvuce najrealnije, vec vise da imaju ono sto mic nema. Tako je npr najbolja dva sempla za kick i snare meni doneo S.Jankovic iz Londona, kada smo radili Yobo (NUmetal/HC), i koliko god oni potpuno smesno i plasticno zazvucali samostalno, u kombinaciji sa bezdusno iskomprimovanim mic zvukom, zazvucase veci nego kuca.. i ovog momenta upravo koristim taj kick sample na materijalu koji mixam.. Za snare koristim neki sempl koji sam iscupao u gomili neupotrebljivih na Spectrasonic-ovim Burning Grooves cd-ovima..
Joj,veliko cimanje ce mi biti da nadjem na Andyjevom sajtu gde su ti semplovi,davno sam
ih skinuo ali ajde probacu ih uploadovati negde pa baciti link.
http://rapidshare.de/files/22907905/Andy_Sneap_samples.rar.html (http://rapidshare.de/files/22907905/Andy_Sneap_samples.rar.html)
Arthur
13-06-2006, 09:39 AM
'fala vi ;)
arajlo
13-06-2006, 10:19 AM
Thnx...:)
loadedmutha
14-06-2006, 11:08 PM
Pazi, sve to što se tebi sviđa je neko napravio od normalnih zvukova bubnja. Znači možda bi jednostavno trebao da uzmeš neke normalne samplove živog bubnja i poradiš na njim, te naučiš da dobijaš ono što želiš, sam.
Ja se potpuno slazem sa Dushan_S!Probaj da uzmesh sasvim obichne Acoustic Kit samplove i obradi ih za svoje potrebe.Ukoliko producirash Rock,Metal ja bih ti preporuchio Drum Foundations Volume One.To su CDa sa loopovima,nisu samplovi!Vishe mozesh prochitati na www.sessionloops.com
Arthur
15-06-2006, 09:45 AM
nisam siguran sta su to "normlani zvukovi"... pa to svo vreme i trazimo.. A nije bas isti djavo to praviti od acoustic semplova... dal si imao nekad prilike da poslusas stimove bubnjeva za HC/METAL... nije bas jazzy..
Evo dosao sam do Burning Grooves-a i kitovi su fantasticni.Nasao
sam vrlo interesantan industrial zvuk i na kompilaciji Sonic Reality-a Sonik Capsules Eclectic Drums.Pokusacu naci i Methods of Mayhem kao i Double bas maniu.
Vidim da i firma BETA MONKEY ima gomilu drum samples komilacija,interesantnih naziva.
Jel neko preslusavao njihove samplove?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.