Log in

View Full Version : Semplovi za triger bubnja,pomoc(Metal,HC)?

alen
10-06-2006, 11:57 PM
Moze li mi neko pomoci tako sto ce mi predloziti
neki naziv sample cd-a sa sto raznolikijim varijantama drum
semplova za triger,narocito kick-a i snare-a,za nekakav metal,hc zvuk?
Znaci ne trebaju mi samplovi u 20 layera nego sto veci
broj razlicitih semplova.U stisci sam sa vremenom pa ne
znam sta traziti a sve sto imam je neupotrebljivo.Ako neko ima u secanju naziv
neke interesantne 'kompilacije' semplova?
Znaci,ono sto otkaceniji underground samplovi kick-a i snare-a na jednom
mestu,ako je neko naisao na tako nesto?

Dushan_S
11-06-2006, 03:45 AM
Nisam zaista siguran ?ta to tebi treba? Trigerovanjem gde će? koristiti samplove bez layer-a opet neće? dobiti nikakav realizam.

Oggy
11-06-2006, 04:15 AM
"Burning Grooves"
Akai, u nekoliko lejera
Dosta dobro prolazi, ima onih tackastih kikova, masnih dobosa, nije sa realistican bubanj, ali moze da prodje za HM ili neku preprocesiranu varijantu

zoolander
11-06-2006, 06:40 AM
Bob ClearMountain,meni najbolji samplovi.

Dushan_S
11-06-2006, 01:17 PM
Ljudi, mnogo su vam "mekani" ti semplovi ?to navodite :D

Ako ba? treba da budu otkačeni, mislim da ima nekih nadrkanih zvukova, ali ne ba? klasičnih na Methods of Mayhem 1 i 2. Takođe postoji jedan sample cd samo sa loopovima koji imaju duplu pedalu, double bass mania, ako se dobro sećam ima tu i jedan folder sa pojedinačnim udarcima elemenata kit-a.

Konačno ja i dalje dajem prednost Drumkit From Hell-ovima, čak je i originalni super, ne mora mnogo da se farba.

Od free stvari, na Andy Sneap forumu se pojavi ne?to od home made sample-ova a po?to je metal ekipa, to su sve vrlo dobro snimljeni semplovi ba? za tu varijantu. I na Andy Sneap-ovom sajtu postoji za download ne?to sample-ova, ali nema dorektnog linka, nego mora? na forumu da potra?i? thread u kom se to pominje, ja link napamet ne znam.

Oggy
11-06-2006, 02:40 PM
Pa ja bih mu bas DFH i preporucio da ne rece covek da bi nesto "jeftinije".

DFH su prilicno tvrdi i upotrebljivi za to sto ti treba, jedino sto ja licno nisam nasao set tomova koji bi mi radio sa te edicije...

alen
11-06-2006, 03:41 PM
Poskidao sam samplove sa Andy-evog sajta(njegove)jos kada su okaceni ali ih ne bih
koristio jer su previse prepoznatljivi.Pokusao bih experimentisati sa nekim 'otkacenijim' zvukovima,
sto blize nekom industrijalu.Sto se tice layeringa,shvatio sam da u
nekoj brzoj,mnogokompresovanoj krljacini igranje sa layerima odvuce mnogo
dragocenog vremena kojeg cesto nema.Zadnji drumagog ima interesantnih opcija gde se on sam igra
sa samplom(Tune,Volume....) u zavisnosti od velocity-ja udarca pa kad se to
sve to prekompresuje i ne ispadne toliko lose.Naravno ne mislim da je
to extra varijanta ali za neki expres lonac prolazi.
Tamo gde bas zaskripi rucno pojacam ili stisam odredjeni 'zivo-usnimnljeni' udarac,drumagog
ga ispitchuje i teraj dalje.Jedino sto ne mogu naci samplove koji bi mi se
svideli.
Probacu doci do ovih gore navedenih sample cd-a pa mozda naletim
na nesto.
Hvala na pomoci

Dushan_S
11-06-2006, 04:20 PM
Pazi, sve to ?to se tebi sviđa je neko napravio od normalnih zvukova bubnja. Znači mo?da bi jednostavno trebao da uzme? neke normalne samplove ?ivog bubnja i poradi? na njim, te nauči? da dobija? ono ?to ?eli?, sam.

DFH su prilicno tvrdi i upotrebljivi za to sto ti treba, jedino sto ja licno nisam nasao set tomova koji bi mi radio sa te edicije...Pa realno i ne znam da su ti tomovi upotrebljivi za ne?to osim krljačine, fakat. A ne?to ba? nisam siguran ni da bih radio drum programming za Budvu sa Superiorom :p

alen
11-06-2006, 06:00 PM
Ma znam Dule ja sve to,naravno,slazem se, nego jednostavno sam
hteo da ubrzam malo proces,cisto da olaksam i zavrsim sto pre.I ja mislim da je
najbolja varijanta uzeti neki exta usemplovan zvuk(kakav je DFH) i igrati se
efektima njima ali za to treba vremena,barem meni,ne bih li dobio nesto sto mi se
stvarno svidja.Cisto sam hteo da vidim postoji li neka zanimljiva kolekcija u kojoj
mozda nadjem nesto sto mi se svidi i skratim si muke(ili ti drugim recima maznem
tudju ideju ;) )

Hvala ti u svakom slucaju,nego ovaj Burn groove ,ima li tu i pojedinacnih
udaraca ili su to samo loopovi?Preslusao sam demo sa njihovog sajta i jako
interesanto zvuci.

Danny Lou
11-06-2006, 07:16 PM
ne znam, probaj war drumz. inace jako mi se svidja kont methods of mayhem, ne znam da li si mozda cuo ICP?

Oggy
11-06-2006, 08:15 PM
Ja cak mislim da nema ni jedan loop, vec da su samo udarci.

sasaristic
11-06-2006, 09:01 PM
Pokusaj sa sampletankom( ona osnovna banka )....ima par preseta koji odlicno zvuce za neki industrial ili tvrdji alternativniji zvuk.....kvalitet pojedinih elemenata skripi , ali generalno iznenadjujuce dobro zvuci ako te mrzi da puno experimetises.A i uvek ti ostaje varijanta da bacis uho na neki NIN ili Ministry album i vidis postoji li mesto sa koga mozes da secnes odredjeni kick ili dobos.Posebno NIN ima dosta zanimljive i ukusne drumse.

arajlo
11-06-2006, 10:27 PM
Stylus rmx ekspander Burning Grooves.
Mp3 demo link:
http://files.spectrasonics.net/mp3/Burning_Grooves_demo.mp3

Dushan_S
12-06-2006, 01:18 AM
Ja cak mislim da nema ni jedan loop, vec da su samo udarci.Loopovi većinom, ali ima pojedinačnih udaraca, slo?enih u kit-ove.

perun
12-06-2006, 01:33 AM
Bob ClearMountain,meni najbolji samplovi.

Ima mega semplova za mnogo zanrova na tih par diskova! I ja ti ih najsrdachnije preporuchujem!

E sad, kako postici "zivost" u svemu tome? Tu ces imati drkanje, ali pokusaj!

Dakle Clearmountain kao pravi LIVE library, matoro, ali razbija!

Pozdrav...;)

P.S. Ovo je preporuka ako pricamo o live setupima, ako hoces nesto progresivnije, ima jos puno opcija! Mada, poslusaj ove diskove, ima stvarno ozbiljno nadrkanih farbi!

Zid
12-06-2006, 10:05 AM
Stylus rmx ekspander Burning Grooves.
Mp3 demo link:
http://files.spectrasonics.net/mp3/Burning_Grooves_demo.mp3

Slazem se u potpunosti..Velik i jako dobar izbor kick-ova..;)

Arthur
12-06-2006, 10:13 AM
Ajd mi baci link na te Sneapove semplove, ja se ne gadim :da:
Pazi, layerovanje je ok kada se radi totalni sample-replacement, pri cemu se potpuno izbacuje osnovni zvuk iz mikrofona (ovo zapravo nikada ne moze da zazvuci bas dobro), a kada se radi TRIGEROVANJE, podrazumeva se da se radi u kombinaciji sa close-mic zvukom. U tom slucaju, sami semplovi i ne moraju bas da zazvuce najrealnije, vec vise da imaju ono sto mic nema. Tako je npr najbolja dva sempla za kick i snare meni doneo S.Jankovic iz Londona, kada smo radili Yobo (NUmetal/HC), i koliko god oni potpuno smesno i plasticno zazvucali samostalno, u kombinaciji sa bezdusno iskomprimovanim mic zvukom, zazvucase veci nego kuca.. i ovog momenta upravo koristim taj kick sample na materijalu koji mixam.. Za snare koristim neki sempl koji sam iscupao u gomili neupotrebljivih na Spectrasonic-ovim Burning Grooves cd-ovima..

alen
12-06-2006, 10:56 PM
Joj,veliko cimanje ce mi biti da nadjem na Andyjevom sajtu gde su ti semplovi,davno sam
ih skinuo ali ajde probacu ih uploadovati negde pa baciti link.

alen
12-06-2006, 11:42 PM
http://rapidshare.de/files/22907905/Andy_Sneap_samples.rar.html (http://rapidshare.de/files/22907905/Andy_Sneap_samples.rar.html)

Arthur
13-06-2006, 09:39 AM
'fala vi ;)

arajlo
13-06-2006, 10:19 AM
Thnx...:)

loadedmutha
14-06-2006, 11:08 PM
Pazi, sve to što se tebi sviđa je neko napravio od normalnih zvukova bubnja. Znači možda bi jednostavno trebao da uzmeš neke normalne samplove živog bubnja i poradiš na njim, te naučiš da dobijaš ono što želiš, sam.

Ja se potpuno slazem sa Dushan_S!Probaj da uzmesh sasvim obichne Acoustic Kit samplove i obradi ih za svoje potrebe.Ukoliko producirash Rock,Metal ja bih ti preporuchio Drum Foundations Volume One.To su CDa sa loopovima,nisu samplovi!Vishe mozesh prochitati na www.sessionloops.com

Arthur
15-06-2006, 09:45 AM
nisam siguran sta su to "normlani zvukovi"... pa to svo vreme i trazimo.. A nije bas isti djavo to praviti od acoustic semplova... dal si imao nekad prilike da poslusas stimove bubnjeva za HC/METAL... nije bas jazzy..

alen
15-06-2006, 12:00 PM
Evo dosao sam do Burning Grooves-a i kitovi su fantasticni.Nasao
sam vrlo interesantan industrial zvuk i na kompilaciji Sonic Reality-a Sonik Capsules Eclectic Drums.Pokusacu naci i Methods of Mayhem kao i Double bas maniu.
Vidim da i firma BETA MONKEY ima gomilu drum samples komilacija,interesantnih naziva.
Jel neko preslusavao njihove samplove?