PDA

View Full Version : Firewire interface

Rhino
05-06-2006, 09:16 PM
Eee, ovako... Po extra povoljnoj cijeni mi je ponudjen Tascam FW-1884.
Star je par mjeseci, ispravan, ma nov.... Sad mene interesuje sta vi mislite o toj spravi? Ima li ko da je radio nesto s njim?
Cuo sam svakakvih ok i loshih stvari o njemu, a moj "problem" je u tome sto ne mogu da ga uzmem na neki test od dan-dva:(
Svjestan otprilike njegovih "moci" vas molim da sad odmah ne pocnete da pominjete ameke, ssl-ove i slichna cuda...:D Kapiram da je ova naprava loshija od yamahe 01V s kojom sam imao prilike da radim, a nemam nikakvo previse dobro misljene o njoj (pa ni o 02R) Mada je ovo kontroler pa su mi usporedbe nemoguce.....
Interesuje me prvenstveno kakvi su mu pre-ampovi (procitah da su solidni)
I kakvi su mu konverteri (procitah da su "odlicni"):o
Ako su ove 2 stvari "OK" pojma nemam, cini mi se sve to kao pristojna ponuda, jer bih konacno i u svome ateljeu mogao da mixam rukama:). Jer kao sto vas dosta zna ovdje koliko je drugacija percepcija slusanja kad se tako radi nego kad se nabada misem po nuendo mixeru! (u mom slucaju).......

Unaprijed hvala za komentare

Rhino
08-06-2006, 07:07 PM
Probao ga malo, ne preporucujem:p

Oggy
08-06-2006, 09:02 PM
A sta ti se konkretno ne dopada kod pomenute sprave?
Bilo bi interesantno da kazes, jer ljude koji citaju verujem da interesuje.

Rhino
08-06-2006, 10:37 PM
Ovako: Prvo se "izvinjavam" sto sam rekao da ne preporucujem, jer se overall to i ne moze reci za ovaj uredjaj. Kao sto je jasno bilo i meni (mada to vjerovatno nisam htio ni sam da provjerujem) da je to all-in-one, hokus-pokus, sareni dugmici, blablabla rijetko kad ok kategorija opreme. Napisao sam thread odmah posle razocaravajuceg (za mene) i kratkog testa u svom ateljeu danas popodne... I bio malo razocaran....
Da ne bih sad duzio previse, taj bi komad opreme trebao biti namijenjen ljudima koji ocigledno vise "nista" u fazi svog muzickog stvaralistva ne bi htjeli sebi kupiti, a i meni se ne kuca previshe trenutno pa da predjem na stvari okvirno.

Prva stvar koja me je odmah zamislila da li meni to treba je kvalitet izrade same konzole koja odishe poprilicno okej dizajnom ali i dosta losom plastikom (i na svim dugmicima) i na citavom uredjaju... Dobra stvar je da ima 8 puta 10mm motorizovane fejdere koji moram da priznam rade transparentno i brzo. Znaci sto sam god uradio s njima nuendo to registruje mnogo brzo i zadovoljavajuce tacno. Ima josh i monitor out, i za sluske out, 8ch adat, 2FW porta, stereo spdif, 4X midi i/o.... Koga sve to interesuje neka podje na tascamov sajt i sve vidi...
Predpojacala su donekle dobra (mada i dbx mini bolje radi) imam ga pored , konvereteri, pojma nemam bila je kod mene 2 sata svega, rekao bih smece ali 100% pretjerujem .....

Mnogo me nervira sto u nuendu to nije sve ok sihronizovano, a tu su valjda krivi i steinberg i tascam.......
Tako da treba sad da mijenjam DAW okruzenje? Da, da sigurno hocu...:D
Dakle ubjedljivo najbolje (od svih opcija) radi kad se kad se podesi kao mackie hui control, jer sa tascamom nisam dobio nikakve drajvere?!
Ali sad tu ne radi npr EQ sekcija i jos neke sitnice za editing itd....
Plus jos ne moze da radi kako treba preko 48000khz, tu dobija kao neki latency ili sta god :o . Nisam imao mnogo vramena da istestiram tako da bi se to vjerovatno i sredilo nekako. Ili se ovo "cudo" ne voli previse sa mojim rme-om ili neznam...
Eee, sad i zvuk dobije neku nijansu nezeljene "plasticne" atmosfere.....
Tako da sve u svemu nikako ne zelim da dam novce za "samo" rucno mixovanje, plus to znaci da sam pomislio da ga prodam prije nego ga i kupim tako da, NE HVALA!:D

Ovaj komad opreme bi bio ok za nekoga ko ima samo komp, karticu i volju da uci da radi.... i naravno koju kintu jer standardna cijena mu nije niska.....
Ja licno od ovog uredjaja ne dobijam gotovo nista, tako da cu tu kintu mnoogo radje da dam za recumo uada.......
Eto tako........;)

OFF
08-06-2006, 11:00 PM
Nisam probao spravu, ali takodje nisam ljubitelj tih all-in-one sprava (yamaha 01x.........). Pogotovo u krajevima gde je software jeftiniji.......

Rhino
09-06-2006, 01:50 AM
Mislis ono DZABE! tako se kaze hehehehehehe:rotfl: