View Full Version : emu patchmix?
senaPG
02-06-2006, 10:57 PM
novi sam vlasnik emu 1820M kartice i ubi me ovaj njen routing ,kako podesiti patchmix tako da sve radi odjednom i nuendo u asio mode i windows media player, koji session koristiti ,ja sam to nekako postigao ali kad radim u nuendu koristim jedan session a kad koristim wmplayer drugi
Talino
03-06-2006, 08:58 AM
Prije bi h rekao da je to podešavanja programa,
nego do emuovog patchmixa.
Ostavi onaj mod u kujem ti radi nuendo,
a onda u opcijama wmplayera podesi sa kojih izvora će da čita..
tako bi trebalo sve da radi. poz.
senaPG
03-06-2006, 05:13 PM
Jos jedno pitanje sta mu znaci ono psyhical i host ,mozda mi znacenje tih rijeci pomogne da razumijem bolje ovaj patcmix routing
zvincic
03-06-2006, 06:13 PM
Jos jedno pitanje sta mu znaci ono psyhical i host ,mozda mi znacenje tih rijeci pomogne da razumijem bolje ovaj patcmix routing
physical ti oznacava fizicke ulaze i izlaze na kartici (ne psihcke, kako si ti napisao ;) )
host oznacava asio konekcije izmedju kartice i sekvencera (ilitiga host).
procitaj manual, lijepo je u njemu objasnjeno sta je sta
ukratko:
ako hoces poslati signal na izlaz na kartici, stavljas send to physical (dalje ovisi gdje ga saljes...dock 1L/1R, adat, spdif..)
ako hoces signal poslati u sekvencer, stavljas send to host (i biras asio port koji se zatim pojavljuje u sekvenceru).
Rhino
04-06-2006, 03:32 AM
U svakom od softvera podesih koji ces input/output, i on to pamti:)
To ti treba ako sam dobro shvatio?
Jel ti isti sample rate projekta u cubaseu i u windows media player fileu koji hoće? pustiti dok je cubase upaljen?:)
senaPG
04-06-2006, 11:28 AM
hvala svima ljudi ali mene zanima kako da natjeram da radi onaj wave strip koji napravim gdje poslati njegov send a da pritom ne izgubim asio dockove od 1 do 4,ili da mi neko posalje svoj session
Jesi resio problem?:rolleyes:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.