View Full Version : Nuendo
Radim u Nuendo 3 v3.2.0 build 1128 i imam samo pri snimanju MIDIja bug tj. sve sto sviram se snima sa zakasnjenjem i jedini workaround je sve note selektirati i dragati ih naprijed. Neki su mi rekli da je taj problem iz starijih verzija v3.??? u ovoj trebao biti ispravljen ali eto meni nije. Imate li iskustva s time?
Kockalone
31-05-2006, 10:11 AM
Radim u Nuendo 3 v3.2.0 build 1128 i imam samo pri snimanju MIDIja bug tj. sve sto sviram se snima sa zakasnjenjem i jedini workaround je sve note selektirati i dragati ih naprijed. Neki su mi rekli da je taj problem iz starijih verzija v3.??? u ovoj trebao biti ispravljen ali eto meni nije. Imate li iskustva s time?
Nije ti to do nuenda nego do latencije koja zavisi od tvoje zvucne.Smanjices je(ako moze) pre svega prebacivanjem na asio drivere(ako ih podrzava tvoja zvucna) i onda podesavanjem najmanje podrzane latencije.
To ces uraditi otprilike ovako:
Sa glavnog menija devices/devices setup/pa tu odaberes sa ovog levog menija sto se grana vst audiobay,sad ti se sa desne strane pojavljuje drop down meni iz kog izaberi asio drivere(ako nema eventualno pogledaj na sajtu tvoje zvucne al mislim da ces morati da kupis novu zvucnu).
Sad klikni na asio ikonicu ispod vst audiobay i imaces sa desne strane dugme control panel klikni na njega i namesti da ti latencija bude ispod 20 ms.
Time bi trebalo da si resio problem.
Mozda sam negde pogresio u nazivu(jer nemam sad nuendo na kompu) al mislim da ces se snaci
Nadam se da sam pomogao poz
Ih! pa nisam od jucer :). Latencija bi prvenstveno bila na audio fajlovima kad se snima.
Sve radi perfektno samo MIDI zeza...
Kockalone
31-05-2006, 11:57 AM
latencija bi bila na midiju
Jer si podesio sve kao sto sam ti rekao?
tako mi je vec podeseno... kao sto rekoh, nisam od jucer :mrgreen:
Kockalone
31-05-2006, 08:26 PM
aaa nisam razumeo:cool:
mozda neko drugi ima resenje ne znam sta bi moglo biti...
dacko
31-05-2006, 08:33 PM
tako mi je vec podeseno... kao sto rekoh, nisam od jucer :mrgreen:
Posto nisi od juce, da predpostavimo da si i ukljucio "use system timestamp"?
(Devices->Device setup->WindowsMidi->pa kvacica dole...)
Nije mi ukljuceno, znaci trebalo bi bit ? :)
OK. Shvatit cu to kao "da" :D
Mogli
01-06-2006, 10:32 AM
Jbt, ni ja to nisam ukljucio!:mrgreen:
Ma ima tu jos neki 'bug'.
Ja radim u SX-u, zadnja verzija, i imam vrlo specifican problem sa MIDi-jem.
Samo u drugom taktu se desava neko MIDI odstupanje.
Snimim lepo, ali pri reprodukciji, prvi takt radi fino, drugi napravi neku glupost, pa od treceg opet sve OK.
Ovo nisam uspeo da provalim, iako sam se svojski trudio, tako da mi je jedino resenje bilo da snimam od treceg takta, sto i dalje radim.
Zanimljivo je to , da kad bilo koju MIDI deonicu iz bilo kod dela pesme namerno ubacim u drugi takt, ona na tom mestu ne radi kako treba! :banghead:
idekius
01-06-2006, 11:04 AM
Ma ima tu jos neki 'bug'.
Ja radim u SX-u, zadnja verzija, i imam vrlo specifican problem sa MIDi-jem.
Samo u drugom taktu se desava neko MIDI odstupanje.
Snimim lepo, ali pri reprodukciji, prvi takt radi fino, drugi napravi neku glupost, pa od treceg opet sve OK.
Ovo nisam uspeo da provalim, iako sam se svojski trudio, tako da mi je jedino resenje bilo da snimam od treceg takta, sto i dalje radim.
Zanimljivo je to , da kad bilo koju MIDI deonicu iz bilo kod dela pesme namerno ubacim u drugi takt, ona na tom mestu ne radi kako treba! :banghead:
Potpuno te razumem prijatelju, ja imam isto to u 6 i 66 taktu:mrgreen:
Pa nemoj da koristis drugi takt... mislim, ja ga i ne koristim... pesmu uvek pocinjem od 4 takta u Nuendu...ta dva takta uvek ostavim za metronom...
Zahvaljujem.
aj, kad sam vec tu :D
Mozda zna netko zasto mi VST Performance metar u Nuendu stalno pulsira izmedju 15 i 25% iako nista ne svira i computer stoji u idleu?
idekius
01-06-2006, 12:03 PM
aj, kad sam vec tu :D
Mozda zna netko zasto mi VST Performance metar u Nuendu stalno pulsira izmedju 15 i 25% iako nista ne svira i computer stoji u idleu?
Verovatno imas aktivan neki proces koji ti opterecuje CPU...
milos
01-06-2006, 12:06 PM
Jednostavno resenje,predjite na Sonar 5:) :D
Vec vidim Shadyja kako se meshkolji:mrgreen: :rotfl: :da:
Potpuno te razumem prijatelju, ja imam isto to u 6 i 66 taktu:mrgreen:
Pa nemoj da koristis drugi takt... mislim, ja ga i ne koristim... pesmu uvek pocinjem od 4 takta u Nuendu...ta dva takta uvek ostavim za metronom...
Pa kazem, drugi takt i preskacem, ali zar ovo nije neuobicajeni 'bug'?
A sto pa ti preskaces prva dva takta kad imas 'pre-count'?
Osim ako ti svaka pesma ne pocinje sinkopirano ili sa predtaktom... :D
idekius
01-06-2006, 04:13 PM
A sto pa ti preskaces prva dva takta kad imas 'pre-count'?
Osim ako ti svaka pesma ne pocinje sinkopirano ili sa predtaktom... :D
Stara navika... od kad sam se par puta ispalio pri kraju aranziranja da utripujem nesto tipa "A sad bi na pocetku mogao da ubacim dva cincilija i jedan mincili...", pa onda selektujem sve trake i pomeram ih da napravim mesto :-)
Sto je ipak bolja varijanta nego kad vec imam sve u wav-ovima pa utripujem :"A pre drugog refrena bih mogao da napravim poseban deo od 4 takta sa...." :-) Pa onda secem sve trake, pravim mesta i pazim da ne osakatim nesto :-)
Mogli
01-06-2006, 05:15 PM
Jednostavno resenje,predjite na Sonar 5:) :D
Vec vidim Shadyja kako se meshkolji:mrgreen: :rotfl: :da:
Ne mogu da verujem da tamo sve sljaka bey greske???:confused:
Talino
01-06-2006, 06:24 PM
Ne mogu da verujem da tamo sve sljaka bez greske???
Bez gre?ke, sigurno. Kada je u pitanju midi, Sonar je stabilan seq, barem Sonar 5.2 kojeg ja koristim. U njemu su ovakvi bugovi kao ?to je amp opisao, i bug u 2. taktu *(Avax) odnosno 6. i 66. taktu *(Deki) - nezamislivi! Ako ba? moram ne?to da odradim u Sx ili Nuendu, prvo usnimam sve midi deonice u Sonaru i to sačuvam kao *.mid pa onda .mid fajl prebacim tamo. :cool:
Kockalone
01-06-2006, 08:58 PM
ja samo se neko vreme dvoumio al vec duze vreme sljakam sve u sonaru
mnogo je stabilniji,to je sigurno,a po meni i logicniji
Talino
02-06-2006, 07:25 AM
Pazi, možda Sonar nije stabilniji kada su i sx i sonar originalni pa ih onda usporedjuješ. Ali problem je što su sekvenceri zaštićeni, a većina nas koristi "domaće" verzije. Vjerovatno je steinbergove proizvode malo poteže krekovati, pa možda odatle ovi bugovi. Ja nisam imao prilike vidjeti kako šljaka originalni sx, ali sam se uvjerio da je originalni nuendo jako stabilan (imali su i neku nuendo kartu u paru ako se ne varam). Ne sumnjam da i sx radi stabilno.
No, svakako si u pravu da je sonar logičniji. Mislim... to je stvarno tako.
Nego, sundjer, jesil raspoložan na put prema Novom Pazaru, da malo razmijenimo iskustva sa Sonarom (možda skupa i provalimo onu tajnu monitoringa). Ja ovih dana imam posla pa neću prema Dorćolu, pa ćeš sačekat na onaj cd... a ako ti imaš više vremena bujrum ovamo. poz.
Kockalone
02-06-2006, 11:04 AM
e jesam sto da ne mislim da ovih dana ima u novom pazaru neki metal koncert?pa bi taman mogao i na to da odem
E javi se na icq ubacio sam te u listu.
A moguce je to za krekovanje mada mi jos uvek nije jasno kako to utice na stabilnost?Mozda je to zbog te posebne kartice za nuendo...:da:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.