PDA

View Full Version : Poslusajte i prokomentarisite!

Defragment
28-05-2006, 02:34 PM
Zdravo svima!

Proslo je dosta vremena, vredno sam radio pa poslusajte ovu stvar, molim!

Evo linka:

http://www.orangeteam.co.yu/music/DEFRAGMENT-Pieces.mp3

Pozdrav pa se cujemo!

Dusan

zoolander
28-05-2006, 04:05 PM
Bravo, fina i moderna.Produkcija je mrak,sve na svojem mjestu(ja možda bi stišal kor za nijansu,no to je stvar mojeg ukusa),u pojedinim djelovima vokala me podsjećas na Pet shop boys pa i Depeche mode,uglavnom jako dobro,volim ovakve kompletne stvari gdi nema mjesta nikakovoj negativnoj kritici.

tread
28-05-2006, 04:22 PM
Dobra stvar skorz, svaka čast!

Defragment
28-05-2006, 08:37 PM
E, hvala sto ste odvojili vreme da poslusate Pieces, drago mi je da imate pozitivne komentare!
:)

DaBear
28-05-2006, 09:09 PM
E, hvala sto ste odvojili vreme da poslusate Pieces, drago mi je da imate pozitivne komentare!

evo i recenzija iz Londona.....Ja sam malo strog (nemoj da se ljutis!)
Pocetak malo predug, taman sam hteo da ugasim, kad poce pevanje!? Linija pevanja je super, glas ima dobar fazon (malo fals, ali radi)..samo aranzman ne radi bobro...temica je onako..nista posebno. I NAJVAZNIJE, zvukovi su , sto bi rekli ovde, "all over the place"...ima sto stilova pomesano...Kad ljudi dobro spoje sounds i pevanje, onda se cuje. Sve zvuci dobro a neznas zasto! Poradi na zvukovima, pevanje je dobro i treba mozda totalno drugi pristup matrici. Ja kad radim mikseve, (ako mi ne kazu sta hoce) probam 5-6 razlicitih fazona / stilova i setova zvukova dok sve ne legne....slusaj kako rade bendovi koje si naveo da volis da slusas....oni svi rade puno na zvukovima...samo napred!

arajlo
28-05-2006, 10:18 PM
Snimka je ok, mozda ,sta je neko komentirao, malo da je tisi hor. Koji si koristio softver?
Pozdrav

Defragment
28-05-2006, 10:19 PM
Hey, DaBear! You're in London? For real? That's great, mate! Where do you work? I'm coming over on 1 July so we could meet up for a pint of cold Stella Artois, if you fancy!
First of all, thanks for the reply!!!
As for the sounds, I think it's all about taste; you might not be happy with them but I listened to about two hundred samples for the theme synth alone! My point is that the song for me is the way it sounds and I wanted this one to sound just the way it sounds. If I changed a single sound, it would be a different song, mate! And, what's more important, it wouldn't be me.
That's my thinking as author, of course, the production is something else, so if a producer or a sound engineer, say you for instance, said the song would sound better with slight alterations and if I liked then, I'd go for it!
Mind you, it's the plenty of resources we're talking about. As a band in the 80s, I'd probably sound different cause I would've only had 2, maybe 3 real synths available to play, but now just the number of virtual synths I have inevitably makes the songs sound more versatile and unexpectedly different.
I know what you mean, mate, but why not use everything you have at hand?

Still, I'd be interested to hear what sounds you would go for!

I'll be staying in UK for about a month, so I can bring my stuff and we can doodle with them, if you're interested!

Best,

Dusan

Is there anywhere I could download some of your work? I'd be interested to check it out!

Defragment
28-05-2006, 10:31 PM
Snimka je ok, mozda ,sta je neko komentirao, malo da je tisi hor. Koji si koristio softver?
Pozdrav

Hey, hvala na slusanju!

Cubase sx 3, a ako te zanimaju pojedini VST i pluginovi koje sam koristio tokom komponovanja i aranzmana, poslacu ti personal message!
Sto se tice efekata, mixa i masteringa to ne smem da ti kazem jer nisam ja radio!

E, a hor je dramatski momenat jer tu junak pesme iz ocaja peva, How I love you, how I need you ilegalnim supstancama. Pesma je inace tragicni osvrt na zloupotrebu istih a ne ljubavna pesma, kako se cini na prvo slusanje. Taj ocajnik, naravno nisam ja, nego jedan moj dragi prijatelj, pa je meni hor cak i tisi nego sto bih ja to zeleo, al' kad nije pravi i ovo je gornja granica!

DaBear
28-05-2006, 10:52 PM
Hey, DaBear! You're in London? For real? That's great, mate! Where do you work? I'm coming over on 1 July so we could meet up for a pint of cold Stella Artois, if you fancy!
First of all, thanks for the reply!!!
As for the sounds, I think it's all about taste; you might not be happy with them but I listened to about two hundred samples for the theme synth alone! My point is that the song for me is the way it sounds and I wanted this one to sound just the way it sounds. If I changed a single sound, it would be a different song, mate! And, what's more important, it wouldn't be me.
That's my thinking as author, of course, the production is something else, so if a producer or a sound engineer, say you for instance, said the song would sound better with slight alterations and if I liked then, I'd go for it!
Mind you, it's the plenty of resources we're talking about. As a band in the 80s, I'd probably sound different cause I would've only had 2, maybe 3 real synths available to play, but now just the number of virtual synths I have inevitably makes the songs sound more versatile and unexpectedly different.
I know what you mean, mate, but why not use everything you have at hand?

Still, I'd be interested to hear what sounds you would go for!

I'll be staying in UK for about a month, so I can bring my stuff and we can doodle with them, if you're interested!

Best,

Dusan

Is there anywhere I could download some of your work? I'd be interested to check it out!

cool..I am off to BG soon but will b back before 1st of July..yeah, we can meet, no probs... stay in touch. cheerz

sasaristic
28-05-2006, 10:58 PM
Dobra je stvar... najvise mi se u sustini svidja ovaj Depeche Mode set zvukova ..mada mi onaj lead sa pocetka malo naivno deluje u odnosu na ostale.Sve u svemu ....lepo. Odlicno je isproducirano..mozda malo hladan zvuk u globalu..

Defragment
29-05-2006, 12:00 AM
cool..I am off to BG soon but will b back before 1st of July..yeah, we can meet, no probs... stay in touch. cheerz

Cool as a cucumber! Looking 4ward 2 it! Here's my UK mobile: 07788485055 and my Serbian: +381641432728, so give me a ring, will ya! :cool:

BTW, I'm planing to buy a cheap synth to molest while I'm there! Anything with 3 octaves would do, doesn't have 2 b in mint condition just as long as it's working, so you might know a cheap pawn shop or alike! I saw synths sold 4 a fiver at e-bay, ten-year-old Rolands which are sold 4 200 euro in Serbia :banghead: . Any ideas?

zvincic
29-05-2006, 12:52 AM
moram priznat da mi bas i niste jasni sa ovim engleskim... :confused:

Oggy
29-05-2006, 01:18 AM
Sto se tice efekata, mixa i masteringa to ne smem da ti kazem jer nisam ja radio!

Ne smem da ti kazem ni ja iako sam ja to radio... Morao bih posle da vas likvidiram da ne biste prodali foru :D:D:D

Grozan je ovaj mp3 na 128!!!

tread
29-05-2006, 02:10 AM
moram priznat da mi bas i niste jasni sa ovim engleskim... :confused:

ni meni:cool:

Oggy
29-05-2006, 02:15 AM
Ma Sve je OK ljudi.
Dule vise ne zna na kom jeziku cita, a na kom pise, a na kom govori. Takva mu priroda posla.
Video da je Vrach iz Londona, pa je verovatno zaboravio da je to procitao na srpskom, pa se presaltovao na engleski ;)
Ovaj, iz pristojnosti nastavio na engleskom... :)

LACKY
29-05-2006, 02:53 AM
A sve u svemu da nam bude jasnije!

DaBear
29-05-2006, 09:02 AM
Cool as a cucumber! Looking 4ward 2 it! Here's my UK mobile: 07788485055 and my Serbian: +381641432728, so give me a ring, will ya! :cool:

BTW, I'm planing to buy a cheap synth to molest while I'm there! Anything with 3 octaves would do, doesn't have 2 b in mint condition just as long as it's working, so you might know a cheap pawn shop or alike! I saw synths sold 4 a fiver at e-bay, ten-year-old Rolands which are sold 4 200 euro in Serbia :banghead: . Any ideas?

prepisao brojeve...pa se cujemo. A gde ti boravis trenutno ? Ja pres'o na srpski...zbog ostalih..

sasaristic
29-05-2006, 09:17 AM
Ne smem da ti kazem ni ja iako sam ja to radio... Morao bih posle da vas likvidiram da ne biste prodali foru :D:D:D

Grozan je ovaj mp3 na 128!!!

Cestitke za produkciju.Sta si mu radio sa vokalom ?, cuje sa blaga dist....svidja mi se kako izlazi.

zoolander
29-05-2006, 09:32 AM

Radil si aran?man i mix ili samo mix?

Defragment
29-05-2006, 09:33 AM
Pa covek rece da se javlja iz Londona pa sam hteo da me bolje razume! :D

Sto se tice onog sta sam napisao, mislim da vam je svima otprilike jasno! Zvuci koje sam koristio su odabrani nakon slusanja i slusanja i biranja i biranja, jednom recju ti su mi se dopali, nisu slucajni!
Nego ima jos jedna cinjenica! Ja vec imam ceo jedan disc gotov koji drugacije zvuci od Pieces. Tamo su svi zvuci nekako u skladu i to na svim stvarima. A za drugi CD bih malo da experimentisem pa posto ce Pieces biti reper morao sam da ostavim dovoljno prostora da mi se posle slazu i ostale stvari, tj da budu u istom maniru.

DaBear, trenutno boravim u Zrenjaninu, ovde je najteze uspeti sto se tice muzike pa sam iz tog razloga sebi postavio u zadatak da odsviram u Zrenjaninu za 100 ljudi a posle mogu i da okacim klavijaturu o klin, a glasne zice da pretvorim u strik za susenje vesa! :hyper:
Salu na stranu, mozda ti imas predlog vezano za izdavacku kucu koju da targetujem! Materijala imam jako mnogo. Poslao sam CD raznim kucama u evropi i poslednji su
mi se javili Play It Again Sam records iz Belgije (to je kuca za koju izdaje
mnostvo poznatih faca, kao sto je Roisin Murphy pevacica iz Moloko etc)
Napisali su mi da su dobili CD, da je klasifikovan pod nekim brojem i da ce
mi se javiti za 6 nedelja, kad ga preslusaju svi koji trebaju. Nije da se
meni zuri, mozda od toga bude nesto, ali ne mogu da sedim skrstenih ruku i
cekam sta ce da se desi, nego sam resio da potpisem za kucu koja bude
najbrza, prosto da bih mogao da se fokusiram na novi materijal i da ne
razmisljam vise toliko o Walk albumu.
Takodje sam dobio i ponudu od jedne kuce iz Kanade ali mi se cini kao ispala, i ponudu od dva digitalna labela koje sam odbio jer niko nece da mi refundira troskove studija.

Defragment
29-05-2006, 09:36 AM

Ja sam radio aranzman, osim sto je Ognjen insistirao (s pravom) da ubacimo bass koji ce da nahrani dno.

DaBear
29-05-2006, 11:08 AM
[quote=Defragment]

posle dugo vremena u muzickom "bizznisu" (prvu plocu izdao kod nas 1981 - a u Engleskoj 1994) mogu da vam kazem da ovde SKORO NIKAD ne potpisuju projekte preko demo snimka!! U ovim vremenima kad se muzicki biznis menja konstantno, skoro nista se ne potpisuje. Labels vise ne ulazu ni blizu kao pre 10 godina!!! Nista se ne potpisuje, malte ne! Oni cekaju da TI sam napravis BUZZ, da uradis promociju po klubovima (odstampas sam 1000 vinila, /CD-a) posaljes/podelih DJ-ima, uradis novine, promociju po web-u , PA ONDA AKO PESMA ZAZIVI po klubovima, internetu i novinama...itd oni ulaze sa kintom !!!! Pre 3-4 godine su se i prodavale white labels (vinili za DJ-e) a sad ni to ne ide...pre su davali po ?2.000 -3.000 avans za dance single a danas ako dobije ?200 da se sutiras u dupe od srece!! A album projekti su tako retki da to nije normalno...On-line labels ne ulazu nista, ne daju avans pa ako se nesto proda proslede ti tvoje penije!! Da li ste znali da iTunes (koji je prodao 1 bilion pesama on line) placa autore 4penija po pesmi !!?? (1400 penija je 1 Euro) pa onda vidi koliko treba da prdas downloada!!! Ovde se sad vise prodaju ring tonovi nego singlovi!! ziva istina....Toliko sam se nagledao i naslusao raznih projekata koji su cak i bili potpisani pa nikad nisu objavljeni a kamo li onih koji nisu nikad ni bili potpisani iako su bili mEGA!! sve u svemu, jako je tesko da se bilo sta uradi trenutno...

Bruguerra
29-05-2006, 12:03 PM
Odlično.

Defragment
29-05-2006, 12:35 PM
[quote=Defragment]

sve u svemu, jako je tesko da se bilo sta uradi trenutno...

Bruka!!! Pa ti posle radi muziku!
Ja sam svima poslao vec gotov, tj isproduciran album, i imam bar 20 pozitivnih komentara, a sve od kuca koje ili ne rade takvu muziku, ili nemaju para, ili su otvorene od strane ljudi koji nisu mogli da izdaju nego su sami sebi izdali pa naravno ni nemaju uslova da izdaju drugima.
Nego, znas samo sta mi tu nije jasno, ako se ne izdaju albumi pre nego postaju iole popularni, ko sme da primi da vrti na radiju nepotpisan tj ne regulisan materijal?
I kako ti da ubedis DJa da vrti tvoju muziku kad nemas izdanje?
To je brate, vrzino kolo a ja to i ne umem bas da djuskam!

A pazi tek ovo, ako label nema sredstava da ti da za potpis ugovora a kako ce da finansira promociju koja pre svega treba njoj da bi prodala sto vise nosaca zvuka, realnih ili virtualnih?
Download labeli su mi nudili 50%, stvar kosta jedna oko 1 evro na njihovim sajtovima, al' ko ce da downloaduje za kintu nesto sto ne zna sta je, osim previewa koji su toliko loseg kvaliteta da ti sve zvuci njesra!

Nego sam okupio band pa ako prezivi, mi cemo da sviramo zivo prvo ovde, pa u komsiluku pa cemo videti posle.

Oggy
29-05-2006, 01:43 PM

Dule je radio aranzman komplet, osim sto sam se ja "izborio" za bass deonicu, skracenje pesme (to je vecita borba :D ) i dao mu par saveta u fazi pre-produkcije.

Kod mene su snimani vokali, mixano i masterovano.

Produkcija vokala...
Hmmmm... Nije bas nesto posebno. Dosta toga smo dobili na samom usnimavanju, jer ja uvek insistiram da najveci deo zvuka vokala dobijemo na usnimavanju.
Posle toga UAD, impulsi... Zacinio po ukusu i jedna zlica vegete :D

DaBear
29-05-2006, 03:32 PM
[quote=Defragment][quote=DaBear]

Bruka!!! Pa ti posle radi muziku!
Ja sam svima poslao vec gotov, tj isproduciran album, i imam bar 20 pozitivnih

Pa to im je glavna fora! "Hvala na CD-u, mega ti je muzika ali nije nas fazon!!" Pa sve ploce koje se sad izdaju stare su najmanje godinu dana - mislim proslo je godinu dana od kad su snimljene!! Treba puno vremena da se progura projekat - ako se uopste progura!!! Zato ja (uglavnom) miksujem i remiksujem tudje stvari! Uvek ima nesto da se osvezzi - stari snimak, a tek sad pocelo da se prica o bendu/pevacu pa treba da se dovede produkcija na danasnji (sutrasnji) nivo...nije vise ko sto je nekad bilo i nikad vise nece biti dobro ko sto je nekad bilo...uf, al sam ubio sve u pojam!!!

Oggy
29-05-2006, 04:18 PM
Simptomaticno mi je kod ljudi "od napolje" da svi kukaju i svi pominju krizu i svi su nezadovoljni, a jos niko nije batalio ovaj posao i otvorio piljaru ili bakalnicu...

Nemoj da shvatas ovo licno, jer je to moje neko uopsteno razmisljanje.
Jedino nezgodno je sto takve price ljudi iz posla deluju deprimirajuce na one koji tek treba da se dokazu. Ili bas tako i treba da deluju? Industrija je nemilosrdna i ne preza ni od cega, pa ni od izmisljanja prica, a ljudi lako povodljivi, pa ih iz najbolje namere plasiraju i daju im legitimitet, ne znajuci da rade potpuno suprotno.

Licno mislim da izdati album nikad lakse nije bilo, ali je jedina otezavajuca okolnost sto se ponuda drasticno povecala, pa izdavaci obaraju cene i zajebavaju malo vise.
Ipak, setimo se osamdesetih. pa cak i devedesetih godina...
Koliko je tada trebalo truda, rada, novca i vremena da se jedan bend ili pevac izdvoji iz anonime i da izda plocu?
Neuporedivo vise
.
Naravno, Kada bi se to desilo, on je sticajem okolnosti MORAO da zaradi novac, jer izbor nije bio toliko velik, nije bilo toliko zanrova, toliko medija i ljudi su bili uglavnom grupisani na par mesta gde su se desavale stvari, pa su samim tim i bolje pratiili zbivanja na sceni.

Mislim da je jedno tacno. Muzika je definitivno na prekretnici i muzicki biznis, tj ljudi gledaju da tranziciju prebole sto lakse, ali isto tako mislim da ce se u narednom periodu desiti nesto mnogo bitno za muziku, jer kada das ljudima sve, kao sto je to sada slucaj, jedinu razliku u zvuku mozes da dobijes znanjem i talentom.
Mislim da ce tehnika neminovno postati sekundarna i da ce se desiti da muzicari biraju saradnike po kriterijumu koji je mnogo zdraviji nego "Ej, snimam plocu u studiju od 2.000.000 evra".

Cisto jedan optimisticki osvrt :)

DaBear
29-05-2006, 07:37 PM
Simptomaticno mi je kod ljudi "od napolje" da svi kukaju i svi pominju krizu i svi su nezadovoljni, a jos niko nije batalio ovaj posao i otvorio piljaru ili bakalnicu...

Nemoj da shvatas ovo licno, jer je to moje neko uopsteno razmisljanje.
Jedino nezgodno je sto takve price ljudi iz posla deluju deprimirajuce na one koji tek treba da se dokazu. Ili bas tako i treba da deluju? Industrija je nemilosrdna i ne preza ni od cega, pa ni od izmisljanja prica, a ljudi lako povodljivi, pa ih iz najbolje namere plasiraju i daju im legitimitet, ne znajuci da rade potpuno suprotno.

Licno mislim da izdati album nikad lakse nije bilo, ali je jedina otezavajuca okolnost sto se ponuda drasticno povecala, pa izdavaci obaraju cene i zajebavaju malo vise.
Koliko je tada trebalo truda, rada, novca i vremena da se jedan bend ili pevac izdvoji iz anonime i da izda plocu?
Neuporedivo vise
.
Naravno, Kada bi se to desilo, on je sticajem okolnosti MORAO da zaradi novac, jer izbor nije bio toliko velik, nije bilo toliko zanrova, toliko medija i ljudi su bili uglavnom grupisani na par mesta gde su se desavale stvari, pa su samim tim i bolje pratiili zbivanja na sceni.

Mislim da je jedno tacno. Muzika je definitivno na prekretnici i muzicki biznis, tj ljudi gledaju da tranziciju prebole sto lakse, ali isto tako mislim da ce se u narednom periodu desiti nesto mnogo bitno za muziku, jer kada das ljudima sve, kao sto je to sada slucaj, jedinu razliku u zvuku mozes da dobijes znanjem i talentom.
Mislim da ce tehnika neminovno postati sekundarna i da ce se desiti da muzicari biraju saradnike po kriterijumu koji je mnogo zdraviji nego "Ej, snimam plocu u studiju od 2.000.000 evra".

Ja samo pricam o onem sto vidim oko sebe....i ja kad sam bio mlad i naprzen i dosao u London sa torbom punom demo kaseta, sam odrao noge noseci to po kucama i nista se nije desilo. Dok ne upoznas kako sistem radi, koji je redosled desavanja koji treba da se desi itd..pa tek se onda, MOZDA, ukaze neka sansa! Zna se zasto se ljudi bave muzikom. Muskarci - da privedu ribe i da zarade pare, a zenske da se bolje udaju!!
treba da si MEGA talentovan da bi dobio sansu a to ti ne garantuje da ces se opariti od toga...a najbolje godine odose!!
Ja inace, nemam piljaru ali imam par drugih shema koje mi donose kintu, a studio vise nije glavni izvor prihoda!! Da nije TV reklama 2 - 3 puta godisnje, ne moze da se meri sa vremenima od pre 2-3 godine...
Ja nemam nista protiv mladih snaga, ali spremite se na tesku borbu. SVAKO moze da izda plocu ali NIKO nece da je kupi..u tome je razlika!!

Defragment
29-05-2006, 07:45 PM
Kapiram ja sta kazes, nego, ja nesto mislim da sam targetovao pogresne kuce a veliki ne primaju unsolicited materijal, osim po debeloj preporuci!

Po meni a i po jos nekima moja muzika je skroz OK za slusanje, pa mora da ima neko ko ce to da objavi! Iskreno, ja mislim da se sve svodi na ufur u neke krugove, a meni je tesko jer em nisam ni u jednom lobiju (po politickom, sexualnom ili plateznom opredeljenju) a ni ne mogu da obidjem sve evropske gradove pa da obigravam oko kljucnih ljudi.

Mozda imas neki savet koju kucu da kontaktiram? To je kljucan problem! Cak mislim da ni u PGP ne mogu da udjem bez preporuke!

DaBear
29-05-2006, 08:31 PM
Mozda imas neki savet koju kucu da kontaktiram? To je kljucan problem! Cak mislim da ni u PGP ne mogu da udjem bez preporuke![/quote]

muzika i biznis kod nas i u svetu su 2 totalno razlicite stvari!!! valjda ste svi vec to shvatili?? botto line je: koliko ce disko kuca da zaradi a da sto manje para ulozi u projekat!! svakodnevno sam svedok kako se velike kuce cenjkaju za studio (ne moj!) za sitne pare..kako seku budzete itd....a da li znate da se SVI troskovi (avans, snimanje, video, reklama, promocije, stampanje ploce, novine, itd itd..) odbija od 18% koje artista dobija kad potpise ugovor.??!!??
BackStreet Boys su prodali 60.000.000 ploca i NISU DOBILI NI BANKE OD TANTIJEMA!!! JOS UVEK SE NISU ISPLATILE PARE KOJE SU ULOZILI U NJIH!!!..
poslacu vam par linkova pa citaj te,,,toliko.
Daj deset sa lukom da se smirim!!

ridge
29-05-2006, 08:41 PM
Ja mislim da je veci problem sto svako ako provede dovoljno vremena moze dobiti neku muziku a komp je ceo proces sveo na kucnu varijantu . I ta muzika moze biti ok a moze biti krs
ali jako jako retko je ta muzika nesto novo i originalno. Sto neko davno rece "Ima tu i novog i dobrog samo sto ono sto je dobro nije novo, a ono sto je novo nije dobro"
Na zalost tu je i muzicki biznis tj velike kuce koje muziku fabrikuju tj moraju izdati svake godine odredjeni broj albuma da bi odrzali konstantni priliv para. Zamislite sad da neko ne izda nista 2 godine jel nije nista kvalitetno.To bi bila propast. To sve stvara atmosferu kakva jeste ali mi se cini da je to vise zbog krize u stvaralastvu.

Tesko je vise definisati neki pravac a sumnjam da bi iko trenutno mogao prstom da pokaze na nekog i kaze, da ovo je to ovo je idol generacije .... novi Elvis novi Lenon. Ovo je muzika koja me pokrece. Jebga ne moze jedan genije da se radja svake godine, valjda je zato i genije a to nije dobro za posao. Sad problem je u mnogome i sama dostupnost svega (internet je za muziku mac sa dve ostrice po meni) tako da sve traje krace i krace tj prosek traje sve krace i krace. Mi sad i ne mozemo vise da zamislimo koje je zadovoljstvo i ushicenje bilo kad je neko kupovao novu plocu pa je vrteo dogod je plastika izdrzavala i upijao svaki detalj kao i sam dozivljaj muzicara. Jedino moze da nas raduje da takve stvari nesto posebno i ne dodiruju prave talente i genijalce i da ne uticu preterano na njihovo stvaralastvo jel je to njima potreba a ne cilj. Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger :D

arajlo
29-05-2006, 09:56 PM
Dule je radio aranzman komplet, osim sto sam se ja "izborio" za bass deonicu, skracenje pesme (to je vecita borba :D ) i dao mu par saveta u fazi pre-produkcije.

Kod mene su snimani vokali, mixano i masterovano.

Produkcija vokala...
Hmmmm... Nije bas nesto posebno. Dosta toga smo dobili na samom usnimavanju, jer ja uvek insistiram da najveci deo zvuka vokala dobijemo na usnimavanju.
Posle toga UAD, impulsi... Zacinio po ukusu i jedna zlica vegete :D

Ako nije "strogo povjerljivo":) koji mic i predpojacalo je koristeno za snimanje vokala?

Gianfranco
29-05-2006, 09:59 PM
Sve je odlicno! Cestitam momci! ;)

boggy
29-05-2006, 10:10 PM
......

Neuporedivo vise
.

Ajd' da budem mirodjija u supi...

Da Oggy, u pravu si... nesto mora da se desi... ili bih ja zeleo da se nesto desi... sta god...

Nisam upucen u istorijski razvoj muzicke produkcije, ali vidim da se neke stvari poklapaju...
Prekretnica je bila kada je "izmisljen" PC.... hronoloski, to je u HiFi-ju bio period kada je "uginuo" Sansui... barem ja to tako nekako zovem... jer nije samo ta firma, mnoge HiFi firme su propale. Jednostavno PC je postao mnogo zanimljivija igracka od muzike za jednu poveliku grupu ljudi... a upravo sada pricamo o tome da je PC omogucio maltene svakom da napravi odlicnu muziku, samo pod uslovom da zna kako to da uradi... finansije nisu vise toliki problem... isti taj PC je smanjio interesovanje populacije za muziku generalno, barem u smislu kupovine CDa ili cega vec... jednim delom sto im je PC multimedijalni hobi... moze svasta nesto na njemu da se radi, i da bude zanimljivo, a da nije uopste nikakva muzika... a drugim delom sto digitalni audio moze lako da se prenosi virtuelno bez "nosaca"... putem mreze...

Nekako mi izgleda da je muzicka produkcija pomalo zatecena ovakvim razvojem dogadjaja, jer verovatno nisu shvatili da ako pojeftine i ucine muziku dostupnu na svakom koraku, time preplavljuju trziste, i uvode neke druge "igrace" koji nisu imali veze sa muzickom produkcijom... ili im verovatno niko nije omogucio izbor...

Jedno je sigurno, na muziku se trosi mnogo manje para nego ikad... pocev od CDova pa preko opreme za slusanje... sve je postalo svima dostupno, ali i prenatrpano, i srozano po pitanju kvaliteta... manje novca generalno treba za produkciju, ali se i manje novca trosi na CDove... tako da nisam siguran kuda ce to da ode... ali negde hoce i nesto ce se desiti... uvek je tako...

CD i PC su zapoceli ovu pricu...

pozdrav

bogi

kVu
29-05-2006, 11:25 PM
Ja mislim da je veci problem sto svako ako provede dovoljno vremena moze dobiti neku muziku a komp je ceo proces sveo na kucnu varijantu . I ta muzika moze biti ok a moze biti krs
ali jako jako retko je ta muzika nesto novo i originalno. Sto neko davno rece "Ima tu i novog i dobrog samo sto ono sto je dobro nije novo, a ono sto je novo nije dobro"
Na zalost tu je i muzicki biznis tj velike kuce koje muziku fabrikuju tj moraju izdati svake godine odredjeni broj albuma da bi odrzali konstantni priliv para. Zamislite sad da neko ne izda nista 2 godine jel nije nista kvalitetno.To bi bila propast. To sve stvara atmosferu kakva jeste ali mi se cini da je to vise zbog krize u stvaralastvu.

Tesko je vise definisati neki pravac a sumnjam da bi iko trenutno mogao prstom da pokaze na nekog i kaze, da ovo je to ovo je idol generacije .... novi Elvis novi Lenon. Ovo je muzika koja me pokrece. Jebga ne moze jedan genije da se radja svake godine, valjda je zato i genije a to nije dobro za posao. Sad problem je u mnogome i sama dostupnost svega (internet je za muziku mac sa dve ostrice po meni) tako da sve traje krace i krace tj prosek traje sve krace i krace. Mi sad i ne mozemo vise da zamislimo koje je zadovoljstvo i ushicenje bilo kad je neko kupovao novu plocu pa je vrteo dogod je plastika izdrzavala i upijao svaki detalj kao i sam dozivljaj muzicara. Jedino moze da nas raduje da takve stvari nesto posebno i ne dodiruju prave talente i genijalce i da ne uticu preterano na njihovo stvaralastvo jel je to njima potreba a ne cilj. Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger :D

svaka cast za jedno ovakvo realno misljenje koje je danas izuzetno retko.. svaka rec ti je na mestu care

bravo!

Defragment
30-05-2006, 12:58 AM
Alo ljudi, sta vi hocete da kazete?

Ridge: "Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger :D"

Ko ti je taj Dzeger? :confused:

Boggy: "... a upravo sada pricamo o tome da je PC omogucio maltene svakom da napravi odlicnu muziku, samo pod uslovom da zna kako to da uradi... finansije nisu vise toliki problem... isti taj PC je smanjio interesovanje populacije za muziku generalno, barem u smislu kupovine CDa ili cega vec... jednim delom sto im je PC multimedijalni hobi... moze svasta nesto na njemu da se radi, i da bude zanimljivo, a da nije uopste nikakva muzika... "

Izvini, brate, ali ovo si se izlupetao najstrasnije!

Pa svi, ama bas svi ljudi koje ja poznajem imaju PC a jedino ja pravim muziku! MOzda sam ja kupio MUZICKI PC? :rotfl:

Niste mi stvarno jasni!
Te ovamo bistrite ovaj hardver, te onaj hardver, pa sta je PC nego hardver?
Ni gitara sama ne svira, pa opet niko ne kaze da su gitare dostupne svima te su zbog toga lose po muziku, bolje da se vratimo na gusle, one su teze dostupne i bolje zvuce, a?

Ja da nemam komp, nikad vi Pieces ne bi ni culi, zar ne? A ja inace ni jednu jedinu notu nisam ukucao nego sam sve odsvirao na midi klavijaturi, otpevao sam koliko sam dobro mogao i stvarno sam se potrudio!

I sta, jel sam ja sad "neshvaceni genije" ili netalentovan ili su ipak izdavacke kuce krive? Potpuno ste kontradiktorni!

boggy
30-05-2006, 01:05 AM
..............

......

Izvini, brate, ali ovo si se izlupetao najstrasnije!....

Jesam li? :)

pozdrav

bogi

Defragment
30-05-2006, 01:14 AM
Pa vidi, meni se cini da jesi, posto mi nije jasna svrha tih filozofiranja!
Mozda se pojasnite, pa mi bude jasnije!

Pri tom, moram da podsetim da sam pokrenuo thread da bi se poslusala i prokomentarisala pesma, a vas trojica, ni A opesmi nego mi tu prodajete neku filozofiju!

A niko da kaze (kad svi sve vec znaju kako rade labeli), "E, Dusane, znam ja jednog lika iz te i te kuce pa da vas povezem, da popricate!"

A i nesto sam osetljiv na bilo kakvo pljuvanje po kompu' jer ga ja bas volim! :rolleyes:

boggy
30-05-2006, 01:25 AM
Pa vidi, meni se cini da jesi, posto mi nije jasna svrha tih filozofiranja!
Mozda se pojasnite, pa mi bude jasnije!

Pa sve je pocelo da DaBear-ovim "filozofiranjima" :)
pa smo skliznuli u off-topic, sto je retka pojava na Rumskom, ali eto, desava se... a tema je dobra, pa ti tako izvini sto ti "arcim" tvoj mili i rodjeni thread na moja filozofiranja... ako ti to bas smeta, ja cu izbrisati svoj post... da ti ne bode oci...

Pri tom, moram da podsetim da sam pokrenuo thread da bi se poslusala i prokomentarisala pesma, a vas trojica, ni A opesmi nego mi tu prodajete neku filozofiju!

Pa ja ti bas i nisam merodavan, ili bolje reci, najmanje sam merodavan od svih ucesnika u razgovoru, pesmu sam poslusao, nije da nisam, ali smatram da ne mogu biti objektivan, jer koji sam ti ja muzicki strucnjak da bi ti to mogao da kazem a da to ne bude pogresno.

A niko da kaze (kad svi sve vec znaju kako rade labeli), "E, Dusane, znam ja jednog lika iz te i te kuce pa da vas povezem, da popricate!"

E pa sad, tu sam jos inferiorniji nego za muzicku kritiku... tu tek nemam nijednu vezu... jedino sto mozda znam je kako da objavis svoju muziku kao opste dobro i da zastitis svoja autorska prava, barem po belom svetu, a to malo koga interesuje... sve se ovo zbog para radi, ili sad i odmah ili mozda u skorijoj buducnosti... a tu vaze neka druga pravila koja ja ne znam.

A i nesto sam osetljiv na bilo kakvo pljuvanje po kompu' jer ga ja bas volim! :rolleyes:
Nisam "pljuvao po kompu" i mora da si me zamenuo sa nekim...
Ako moze bez predrasuda, molim...

pozdrav

bogi

Defragment
30-05-2006, 01:35 AM
Mada, malo sam bio grub sa terminologijom "izlupetao" mi sad jako lose zvuci... Jesam se iznervirao, al opet, nisam bas bio fin pa izvini! ;)

Nego, kad mi se ucini neka zal za analogijom kod ljudi i kad cujem rec ploce, odmah se setim da sam odvajao od uzine i isao sinobusom za BG jednom nedeljno iz ZRa da kupim po par ploca, a dok sam samo ploce kupovao i nije bas bio neki izbor! A i to je generalno lose vreme bilo, ne ponovilo se!
Da ne spominjem da vec deset godina ne mogu da nadjem iglu koja pase za moj gramofon...

boggy
30-05-2006, 01:46 AM
...."izlupetao" mi sad jako lose zvuci...

I tebi?

Jesam se iznervirao, al opet, nisam bas bio fin pa izvini! ;)

Izvinjenje prihvaceno...
Nisu bas svi zlonamerni, iako izgledaju na prvi pogled tako :)

Nego, kad mi se ucini neka zal za analogijom kod ljudi i kad cujem rec ploce, odmah se setim da sam odvajao od uzine i isao sinobusom za BG jednom nedeljno iz ZRa da kupim po par ploca, a dok sam samo ploce kupovao i nije bas bio neki izbor! A i to je generalno lose vreme bilo, ne ponovilo se!
Da ne spominjem da vec deset godina ne mogu da nadjem iglu koja pase za moj gramofon...

Koji gramofon imas? Od kada su DJ u modi, gramofona i igala ima na svakom cosku... doduse nema ih kao nekada, ali nisu apsolutni raritet..

Nemoj me pogresno shvatiti, nisam ja protiv napretka, postujem ja i analogno i digitalno i kompjutere i ono "ostalo", samo pod uslovom da je iskreno i da nema lazi i prevare u prici...
Jedino sto sam hteo da kazem da su dva izuma koje sam naveo, ili da dodam i treci - Internet (krivci su Cisco i Linux), potpuno promenila sliku u ovoj oblasti... kako poslovnu tako i potrosacku... pri tom ne optuzujem nikoga, nego samo napominjem da stvari nisu iste kao pre dvadesetak godina, i da je fokus potrosaca izuzetno usmeren ka ne-muzici (govorim o zabavi, generalno, tu ima i kompjuterskih igara, i interneta kao zabave, ljudi "dokolicare" danas na sasvim drugi nacin)... moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika... o kompjuterima niko nista nije ni pricao... misaona imenica... mozda samo freakovi koji su imali Commodore i Spectrum, sta god... danas je obrnuto... danas su freakovi oni koji imaju dobru opremu za slusanje, cesto jako skupu, a kompjuter ima danas skoro svako... nadam se da razumes sta hocu da kazem...
Eto, ko sta radi, ja filozofiram...

pozdrav

bogi

Defragment
30-05-2006, 01:56 AM
.. moras primetiti da su se nekada klinci lozili na kupovinu pojacala, gramofona, dekova, zvucnika...

To stoji, moja keva se svojevremeno uclanila u estradu (Inace je medicinska sestra!) da bi mogli da mi kupimo pojacalo iz Nemacke! Nije moglo da se uveze nista preko 200 maraka. Koja beda...

Nego, ubise me nesto ledja pa odoh da krntam!

Oggy
30-05-2006, 05:09 AM
Vec me muka uhvatila kad sam video ova prepucavanja i vec sam pomisljao da cu morati da brisem...

Raduje me sto su se Dule i Bogi konacno skontali :)

Da Bear iliti Vrachu, moram samo da ti malo pojasnim sta sam hteo reci, jer si me, cini mi se pogresno shvatio...
Itekako znam i ko si i sta si i postujem tvoj rad izuzetno, kao i mnogo ljudi odavde. Time tvoje reci nose mnogo vecu odgovornost, jer ih ljudi prihvataju mnogo brze nego reci nekoga bez kredibiliteta.
Meni je uglavnom mnogo toga jasno, jer niti sa "naprzen", a nisam bas ni u "prvoj mladosti" :D

Licno mi jedino smeta (a ti nisi prvi, pa je verovatnop to i "pospesilo" moju reakciju) to sto svi pricaju o bedaku, a sede napolju, tj. neki su i od napolje, da budem precizniji. Ovde je pravi bedak poslednjih 15 godina i ljudi, ne da ne gube nadu, vec imaju jos vise entuzijazma. Ko bi inace u zemlji gde je prosecna plata 150 evra ulagao u bilo sta osim u golu egzistenciju, a pogotovo u muziku?

Utoliko mislim da je prica o bedaku, ne neistinita, vec da jednostavno joj mozda i nije mesto ovde u ovom trenutku, jer mnogima ovde bas ta nada uliva elan da stvaraju.

ZA sebe se licno ne brinem i ovo ne govorim u svoje ime, posto imam prilicno reseno zivotno, tj. poslovno pitanje, i posla imam dovoljno da ne bih strepeo za sebe... Barem neko vreme.

Dakle, nikako nisam imao poslednje namere i nikako moje obracanje tebi nije bilo izraz nepostovanja, vec naprotiv.
Ja kad se obracam, ponekad upotrebim teske reci, ali verujem da je ovo obrazlozenje dovoljno da shvatis da mi namere nisu bile lose ;)

Ako nije "strogo povjerljivo":) koji mic i predpojacalo je koristeno za snimanje vokala?

Nista posebno. Rode Classic 2 u Amek 9098 EQ preamp, pa malkice parametrickog EQ-a cika Ruperta, tek da "zasija" :)

boggy
30-05-2006, 05:21 AM
Vec me muka uhvatila kad sam video ova prepucavanja i vec sam pomisljao da cu morati da brisem...

Raduje me sto su se Dule i Bogi konacno skontali :)
...........

I mene :bounce2:

Mozda nije lose pokrenuti topic na temu oko koje je krenuo off topic... mada je verovatno toga bilo i ranije...

Sto se mene licno tice, dovoljno godina imam da bih bio svestan toga da bez entuzijazma nema nicega...
Ono sto ti nazivas bedakom na ovim prostorima je stvarno neuporedivo gore od svega sto "razvijeni svet" moze da zamisli u najgrdjim snovima, tako da se slazem s tobom... nekako mi se cini da ce pre taj i takav bedak da izgenerise "nesto", samo jos da vidimo sta ce to da bude...

pozdrav

bogi

Oggy
30-05-2006, 05:49 AM
Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!

Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis...
"Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...." :D:D:D

Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer :rotfl::rotfl::rotfl:

boggy
30-05-2006, 05:53 AM
Ma ovde, ako i sve propadne, kafana je sigurica!!!

Evo bas veceras smo zavrsili verziju iste ove pesme sa harmonikom, pa ako Duletu ovo ne objave ovi belosvetski izdavaci- krvopije, da barem mazne baksis...
"Kad bi ove ruze maleeeeee..... Za bol srca moga znaleeeee.... PUSTILEEEEEEEBIIIIIIIII...." :D:D:D

Salim se, naravno, izbacili smo samo midi fajl za aranzer :rotfl::rotfl::rotfl:

Ma jel' neko razmisljao o "Rumski - Internet Radio"... ima li to smisla, i da li bi se to moglo ovdi, u bedaku?

pozdrav

bogi

Arthur
30-05-2006, 09:56 AM
Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Ja nesto kontam da muzicka industrija sama po sebi NE MOZE da propadne, jerbo se ljudska fizicka potreba za muzikom nikada nece ugasiti. Znaci, samo ce doci do, doduse, VEOMA GADNIH transformacija. Pri tom, veliki studiji propadaju, izdavacke kuce propadaju, ali KO PROFITIRA? Ko je taj neko, skriven i od ociju javnosti i od zdravorazumske logike, a ko skuplja kajmak od ovog opsteg haosa. Mislim da bi svi koji zelimo da se bavimo iskljucivo muzikom kao zivotnim pozivom morali dobro da se zapitamo, sta se to TACNO desava, jer, Oggy, bez obzira na taj optimizam koji si pomenuo, tarabe na vecini optimisticnih studija i rasprodaja opreme postaju pitanje vremena.
Dakle, ko se omastio, kako mu se pribliziti ili mu ''skinuti'' foru, i pozicionirati se na tanjem kraju stapa?

Arthur
30-05-2006, 10:06 AM
sto se pesme tice, i meni smeta farba lead sinta, onaj neki brejk na 35 sekundi, a nisam siguran ni u vokal, nesto mi zrnasto, i kao da ima problema sa intonacijom povremeno. opet isti brejk na 02:02, nekako mi bode. Prateci zvukovi koji pune aranzman su mi super, kao i bass. Licno ne volim ovakve kickove, drugacije bi ga postavio. Hor je ok, svidja mi se i ovaj "zenski" odgovor "how i need you", mada mi je za nijansu pretih da bi zasijao u punom sjaju. Nekako mi se glavni vokal cini bezvoljnim, kao da je pevac previse smoren da bi pevao..
Sorry na kritikama, pisem iskreno, i to, mozes predpostaviti, u real-time-u, dok slusam. Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. Mozda si trebao razmisliti o nekom duplexu na vokalu, ili saptanju, nekoj zanimljivoj fori da ga "zacini". Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije.

Oggy
30-05-2006, 10:07 AM
Hehehe...

Otkricu ti jednu tajnu Arture...

Moras se pozicionirati na "debljem" kraju stapa, jer tanji udara :D

Ovo stvarno sada zahteva novu temu

p.s. Pusti intrudere posle ovoga pa cemo da pricamo... ;)

ridge
30-05-2006, 10:49 AM
Alo ljudi, sta vi hocete da kazete?

Ridge: "Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger :D"

Ko ti je taj Dzeger? :confused:

Mick Jagger pevac u jednom lokalnom band-u koji se zove Rolling Stones :D

Arthur
30-05-2006, 11:20 AM
nikad cuo ;) jel pevaju oni nesto poznato?? :D:D:D :da:

DaBear
30-05-2006, 11:34 AM
[QUOTE=Arthur]Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?

Vrlo mali broj ljudi i disko kuca...normalno, sve mega zvezde ( a sansa da neko od nas postane to, je manja nego da dobijemo na Lotto-u!!) Ostale su svega 4 velike disko kuce na svetu, i svaka ima po nekolicinu labela, i svaki label iam po 2-3 akta koji prodaju puno i dosta. Rezon je - da ako se ulozi lova u nekog ko vec prodaje, on ce onda prodati jos vise, dok sa novim facama se nista nezna i mogu da se izgube pare!!
evo, iskopirao sam zvanicne cifre o broju prodatih albuma u Americi prosle godine (zao mi je sto je sve na Engleskom..mrzilo me da prevodim). Tu nisu uracunata (samo)izdanja - kad neko sam sebi izda plocu! i vidi se kako je minijaturan procenat izdanja zasluzan za veliki broj prodatih komada...OD PREKO 60.000 RAZLICITIH ALBUMA IZDATIH U JEDNOJ GODINI, SAMO 400 IZDANJA (o,7%) SU SE PRODALI VISE OD 100.000 komada!!!! A ONI SU ODGOVORNI ZA 70% CELOKUPNE PRODAJE....!!!

a proseci su smesni po broju prodatih komada - a tek download, da ne pricam...pogledajte.
Ovo bi u stvari trebalo na novi thread...

We were discussing this a couple months ago, using older numbers. Here are the just-released digits for 2005 from Soundscan for total albums sold. Note that the vast majority of vanity releases from bands, and releases from ultra-small labels (like Positron) are not included in these numbers. Soundscan is obviously only going to track albums that are in the Soundscan system. That said, there is some food for thought here:
-Total albums released in 2005: 60,331

-Of the 60,331 albums released in 2005, 16,580 (27.5%) were digital-only releases.

-Of the 16,580 digital-only releases, 2,935 (18%) were from major labels and 13,645 (82%) were from independents.

-Of the 16,580 digital-only releases, the TOTAL combined units sold = 865,424 units = an average of approximately 52 units / release.

-Of the 60,331 albums released in 2005, 11,070 (18.4%) were from the 4 majors and 49,261 (81.6%) from the independents.

-The 11,070 new releases issued in 2005 by the majors averaged 18,454 units per release.

-The 49,261 new releases issued in 2005 by the independents averaged 787 units per release.

-In 2005, 32 NEW titles generated sales of more than 1 million units, collectively selling 57.2 million. Those top 32 albums averaged 1.79 million each.

-An additional 62 titles achieved sales of more than 500,000 units, and an additional 316 titles achieved sales more than 100,000 units.

-A total of 410 albums (0.7%) - of the 60,331 released achieved sales greater than 100,000 units.

-These 410 albums had combined sales of 169.2 million units, with an average of approximately 413,000 units each.

-These 410 albums represented 70% of all sales of new releases.

Defragment
30-05-2006, 12:31 PM
Poslusaj Intrudere, oni me uvek iznenade skupocom home-produkcije.

Salis li se ovo za Intrudere? Ako se ne salis, poslacu ti licnu poruku mojih utisaka i snimaka i zivog nastupa! Ne bih to javno da iznosim! :cool:

Defragment
30-05-2006, 12:54 PM
Opsti utisak je generalno ok, mada i dalje ostavlja neki utisak jeftinoce i home-produkcije. .

Arture, hajde molim te ostavi neki link da poslusamo nesto sto si ti uradio a sto ne ostavlja utisak jefrine home produkcije! Cisto da poslusamo razliku!

Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar. :rolleyes:

ridge
30-05-2006, 01:35 PM
Arture, hajde molim te ostavi neki link da poslusamo nesto sto si ti uradio a sto ne ostavlja utisak jefrine home produkcije! Cisto da poslusamo razliku!

Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar. :rolleyes:

Ovo je krajnje bezveze ako si trazio kritiku i dobio je onda je uvazi ili nemoj al nemoj se hvatati za tu uzrecicu "daj da cujem sta si ti uradio". Smesno je i detinjasto. Ideja ovog foruma je da se stvari pokusaju uciniti boljim a ne da se svi prezentujemo ko genijalci. Znaci produkcija ti je ok za ali daleko od neceg spektakularnog cak sta vise fali joj neka nit koja bi to povezala u jednu celinu tj ne pravi nikakvu atmosferu. Cini se ko da si pravio malo ovde malo tamo al nigde nema zanosa, trenutka il cega vec koji su esencija za nesto dobro. Sto neko rece krajnje hladno. Mislim da poenta dobre produkcije nije samo da se sve cuje i da bude glasno vec da pravi atmosferu koja povezuje instrumente pevanje i energiju autora. Kritike na racun pesnme su besmislene posto je to licna stvar i zamisao svakog autora je njegova i nicija druga. Price ja bih stavio drugaciji bass ili klavijaturu su pogresne a i ovo je forum o produkciji a ne o komponovanju.

ridge
30-05-2006, 01:37 PM
A sto se tice cifri od 60000 hiljada albuma 2005 pokusajte da sastavite listu od 10 za koje mislite da ce se veselo preslusavati za 10 godina ????

Defragment
30-05-2006, 02:17 PM
Ovo je krajnje bezveze ako si trazio kritiku i dobio je onda je uvazi ili nemoj al nemoj se hvatati za tu uzrecicu "daj da cujem sta si ti uradio". Smesno je i detinjasto. .

Nije brate detinjasto, ja imam 35 godina i sve shvatam jako ozbiljno! Kad neko spomene jeftina kucna produkcija to je jako uvredljivo za producenta!

Sad, ja sam sa produkcijom zadovoljan a i Oggy, koji je producent, pa kad neko napise tako nesto, ili je potpuno zlonamerno neobjektivan (sto svi kazu da nije slucaj) ili ima znanje koje mi nemamo i ume sve to mnooogo bolje da uradi!
Ako je ovo drugo slucaj zasto da ne cujemo sta je covek uradio, pa da svi naucimo kako da se izbegne jeftina kucna produkcija i pored dobre opreme i godina rada!

Za takve izjave covek mora da ima dobru zaledjinu iza sebe! Ili los odnos prema tudjem radu, nema treceg! Plus, ako se vecina ljudi pohvalno izrazi a jedan katastrofa lose, to bi znacilo da svi ostali nemaju usi i da su potpuni diletanti, zar ne? Ja nekako ne verujem da je to slucaj!!!

Losa kritika meni mnogo znaci ako je potkrepljena objektivnim objasnjenjem i savetima!

U krajnjoj liniji, ja sam spreman i da platim za ultra dobru produkciju, ako Arthur ili ti ili bilo ko drugi mozete da me ubedite da vi mozete bolje. Zato kazem, dajte da cujemo sta ste uradili, bolje da svi vama dajemo kintu nego u inostranstvu!

Arthur
30-05-2006, 03:35 PM
Gosn. Defragment, izvinjavam se na iskrenom i nedvosmislenom kritikovanju vaseg rada. Na zalost, cest je slucaj da ljudi vremenom izgube objektivnost, i tesko prihvataju istu (znam iz licnog primera). Apsolutno mi ne pada na pamet da ulazim u bilo kakvu raspravu, kao sto do sada na ovom forumu NIKAD i nisam cinio. Ukoliko te interesuje moj rad iskreno, javi mi se ili na private msg, ili na icq 28118785 ili na +381-64-1576075, objasnicu ti detaljno sta sam do sada radio, a ukoliko si zainteresovan mozes i cuti. Sve ostalo smatram jeftinim kafanskim nadvikivanjem gde sagovornici ne slusaju zapravo ni sta sami govore a ponajmanje onog drugog. To ne spada u moje nacine komunikacije, a narocito ne ukoliko sam dobronamerno izneo otvroenu i riskantnu kritiku.

btw, meni se stvarno svidja produkcija zadnjih nekoliko singlova od Intruder-a, bez ikakve predrasude, stvarno sam se iznenadio. Smatram ih jednim od najboljih domacih elektronskih sastava, jer ubadaju i poentu i utisak, za razliku od nekoliko slicnih izvodjaca u pokusaju.

Arthur
30-05-2006, 03:38 PM
e da, zapravo, najbolju domacu elektronsku produkciju (onu koju definitivno ne mozes razlikovati od strane) radi nekolicina ovdasnjih DJ-eva, razlicitih zanrova, od kojih vecina ima uspeha i u izdavanju preko. Pri tom, ne mislim samo na Nastica koji i nije po mom muzickom ukusu..

Defragment
30-05-2006, 03:41 PM
btw, meni se stvarno svidja produkcija zadnjih nekoliko singlova od Intruder-a, bez ikakve predrasude, stvarno sam se iznenadio. Smatram ih jednim od najboljih domacih elektronskih sastava, jer ubadaju i poentu i utisak, za razliku od nekoliko slicnih izvodjaca u pokusaju.

Si bio i na koncertu? :confused:

A u cemu je problem da postujes tvoje radove? Sto moram licno da te zovem?

Sve mi to neko izmicanje, pa kao ne bi da me uvredis a ovamo sam ja verovatno "slican izvodjac u pokusaju".

Arthur
30-05-2006, 03:51 PM
Normalno je da ukoliko si zainteresovan za konstruktivnu saradnju, stupis u direktan kontakt samnom. Ovako, javno bi cela stvar bila previse pijacna, prozivka i odgovor. Ne zanima me ni jedno ni drugo.
Na koncertu Intrudera nisam bio, jedino sto sam gledao neki live act davno na 3k i stvarno jeste bio smesan. Njima se divim na produkciji snimaka, i to samo nekoliko poslednjih (mislim na zadnja 3 spota) i to znajuci na koji nacin do njih dolaze, live nastup nisam pominjao, kao ni tvoj.
Takodje mi se cini da si pogresno shvatio izraz "u pokusaju", verovatno mojom krivicom. Ako neko nesto pokusava, bez obzira na rezultat, kod mene izaziva divljenje i zelju da mu ukoliko je moguce, na bilo koji nacin pomognem. To isto vazi i za tvoju numeru, svidja mi se entuzijazam, ja sam kritikovao KONKRETNE produkcijske detalje.

bassystem
30-05-2006, 04:20 PM
Ja mislim da je ovo dobar demo snimak na nivou kućne produkcije, a da je za neki proboj na muzičko tr?i?te (domaće, a kamoli strano) potrebno mnogo uraditi po pitanju kompozicije i produkcije. Ako hoće? da te neko objavi ipak mislim da je potrebno ponuditi mnogo bolje od ovoga...osim ako nema? debelu vezu u izdavačkoj kući

poz.

ps: molim te defragment, nemoj da se ljuti?, vidim da ti te?ko pada kritika, ne ?elim da polemi?em, samo sam napisao ?to mislim o tvome djelu kao ?to si i tra?io u početku, ali mislim da si precijenio svoju kompoziciju.

Dushan_S
30-05-2006, 04:55 PM
Si bio i na koncertu? :confused:

A u cemu je problem da postujes tvoje radove? Sto moram licno da te zovem?

Sve mi to neko izmicanje, pa kao ne bi da me uvredis a ovamo sam ja verovatno "slican izvodjac u pokusaju".U čemu je problem? Neko ne mora da bude tehnički sposoban da napravi produkciju od milion dolara da bi mogao da oceni da li je neka produkcija sjajna, osrednja ili loša. Možda je lakše nekom ko je stručnjak da primeti sve detalje i razume, ali to ne znači da je zvuk sam po sebi nešto što može da oseti i doživi samo vrhunski stručnjak. Elem, ružno je tako startovati ljude kojima se nešto ne svidi. Ima čovek neki svoj ukus i doživljaj i to je to.

Kao drugo, ja mnogo gotivim i Artura i Oggy-ja pa to ne znači da mora da mi se svidi sve što su oni uradili ili da moram automatski da mislim da je to najveće svetsko dostignuće nakon otkrića točka i mazanja džema na hleb. Imaš neku ambiciju da ih svađaš međusobno ili šta? Kao, "Oggy je radio Arthure, pohvali inače će se on ljutiti na tebe!"? Suprotstavljaš ljude na forumu?
Baš ružan trip. Kad pitaš nešto, pripremi se na raznorazna mišljenja i nauči da ih prihvataš mirno, svi smo različiti. Ja lično posle onakve tvoje reakcije i nemam želju da ti poslušam pesmu niti da prokomentarišem bilo šta, vidi ti to sam šta ti valja ili ne valja, znaš bolje. Ne daj bože da mi se ne svidi, pa da mi pretiš Oggyjem. Stvarno bezveze trip.

sasaristic
30-05-2006, 06:29 PM
Ups ...sto ovde diskusija brzo krene u nekom svadjalackom duhu.
Defragment....malo nisi dobro skontao Artura.Sad kad sam procitao njegov post , opaske su mu sasvim na mestu................ok ..mozda terminologija nije bas pazljivo odabrana , ali ako ga shvatis dobronamerno, sve receno moze da ti koristi da popravis ukupan utisak.Ja ono njegovo "home produkcija" vise shvatam kao potrebu za kvalitetnijim masteringom koji bi dao malo malo vise one prepoznatljivo "skupe" analogne saturacije koja se cuje na boljim produkcijama.Ima stvarno i rupa u aranzmanu i uvod je mozda malo predugacak.......medjutim moje licno misljenje je da ipak prvo treba istaci to sto za razliku 99% nasih bendova ..ovo stvarno mirise na neki svetski nacin razmisljanja i pristup je uopste ok.E...moras uzeti u obzir i to da je na rumskom prisutno i par fenomenalnih ...ali malo preostrih kriticara.
Evo, deluje mozda bezveze da gitarista virtouz koji misli da su Lordi cool:cool: , komentarise el. mjuzu ...ali ako se Dule predomisli, videces da od njega moze puno pametnog i korisnog da se cuje.

sasaristic
30-05-2006, 06:30 PM
......

Defragment
30-05-2006, 07:39 PM
Normalno je da ukoliko si zainteresovan za konstruktivnu saradnju, stupis u direktan kontakt samnom. Ovako, javno bi cela stvar bila previse pijacna, prozivka i odgovor. Ne zanima me ni jedno ni drugo.
.

E, ljudi, ja sam za to da se svi smirimo, ozbiljno!

Ne smetaju meni vase kritike nego neki pristupi su drugaciji u zavisnosti od situacije!

Neko misli da se ja vredjam na eventualne lose kritike, a da je tako ja ne bih ni postovao pesmu!

E kad vec jesam, malo mi je zasmetalo, kad bih ja da se javno postavi nesto sto si ti Arture npr. uradio, odjednom ne moze nego da te kontaktiram privatno!

Pa ni ja nisam nikom od vas privatno poslao pesmu nego sam je izlozio javno!

Samo mi je bitno da znam ko me kritikuje ali ne u smislu kako se zove nego da cujem njegove radove, prosto jer to donosi veci kredibilitet, eto.

A to sto sam ja za Dusana S u losem tripu jer, kao, pretim Ognjenom, to je smesno i stvarno nije OK buduci da sam ja jasno rekao zasto spominjem njega: bezvezan mi je termin "kucna produkcija" jer je sam taj termin omalovazavajuci.

Da zakljucimo ovaj post, ja sam uglavnom zadovoljan vasim kritikama! Vise mnogo ih je dobrih nego losih! :cool:

Defragment
30-05-2006, 07:51 PM
Samo jos ovo;

U čemu je problem? Neko ne mora da bude tehnički sposoban da napravi produkciju od milion dolara da bi mogao da oceni da li je neka produkcija sjajna, osrednja ili lo?a.
Ja lično posle onakve tvoje reakcije i nemam ?elju da ti poslu?am pesmu niti da prokomentari?em bilo ?ta, vidi ti to sam ?ta ti valja ili ne valja, zna? bolje. .

Dusane, nema ovde teorije zavere, i kako znas da li su te kritike umesne ili ne kad nisi poslusao? Mogao si i ti da ulozis napor, da vidis da li je to jeftino ili nije i da li se ja s pravom nerviram na takve izjave, ne?

MHz
30-05-2006, 08:30 PM
Samo mi je bitno da znam ko me kritikuje ali ne u smislu kako se zove nego da cujem njegove radove, prosto jer to donosi veci kredibilitet, eto.

Nisam primetio da si trazio da chujesh radove onih koji su pozitivno prokomentarisali tvoju pesmu.. Verujem da je i za pozitivan komentar potreban kredibilitet...

Pesma mi je skroz ok! Dve stvari mi se ne dopadaju. Prva: predugachak uvod. Sad dugachko obrazlozenje da ne bude zabune :) i veruj mi (naravno da ne mozesh ali ajde bar pokushaj) - sve iz najbolje namere...inache se ne bih trudio...
Brzo se zivi, mp3 format je u pitanju (u ovom slushaju, ali odnosi se na bilo koji format)...nemaju ljudi vremena ni strpljenja (kao shto si primetio) da chekaju da krene pevanje i neko deshavanje (misilm da je to zato shto nisi Sting vec (pretpostavljam josh uvek) neko ko je ''no name'' na sceni, pa ljudi nemaju razloga)... mislim da ne smesh dozvoliti da neko prekine slushanje tvoje pesme na radiju, tako shto ce promeniti stanicu, samo zato shto mu je dugachak uvod, a verujem da je gomila takve mase...Znachi (po meni) ili ga krati ili ga jednostavno uchini zanimljivijim...kako? nemam pojma! :) Znacu da je zanimljiviji kada ga napravish takvim..
Kada napravim neku stvar, prvo je pustim svojoj sestri koja nema pojma o snimanju, produkciji i slichnom, ali ume da prepozna ako je neka pesma hit. Onda je posle lako srediti tehnichke stvari (i pitati ljude u struci za mishljenje o produkciji, aranzmanu i sl.)... tako da ti preporuchujem (ako vec nisi) da uradish tako..

Drugastvar: Mislim da se pesma od 2:30 min, samo ponovi...znachi opet, ja bih voleo da se od tog momenta neshto desi, josh neko pumpanje atmosfere...neshto...jer je opet ista pricha (+ isti tekst u strofi). Potrebno je odrzati paznju slushaoca...a mislim da se to postize tako shto mu dash neko osvezenje...neki novi momenat za koji moze da se uhvati...

Super mi je onaj deo kada krene: u r my orange and brown and purple and... sjajan momenat!

lesha
30-05-2006, 08:48 PM
odmah da kazem da nisam procitao sve poruke..

zelim samo da pohvalim ulozen trud, jer to je ono sto je najvaznije u celoj prici.

pozdrav

Defragment
30-05-2006, 08:56 PM
Nisam primetio da si trazio da chujesh radove onih koji su pozitivno prokomentarisali tvoju pesmu.. Verujem da je i za pozitivan komentar potreban kredibilitet...

Pesma mi je skroz ok! Jedino mi je predugachak uvod. Sad dugachko obrazlozenje da ne bude zabune :) i veruj mi (naravno da ne mozesh ali kobojagi) - sve iz najbolje namere, inache se ne bih trudio...
Brzo se zivi, mp3 format je u pitanju (u ovom slushaju, ali odnosi se na bilo koji format)...nemaju ljudi vremena ni strpljenja (kao shto si primetio) da chekaju da krene pevanje i neko deshavanje

Vidi, svi to kazu za uvode, i ja iskreno verujem da to stoji! Jedino sto ne mogu da se nateram, da postupim uvek po tom savetu, a evo i iz kog razloga!

Prvo, ne znam na sta bi licilo kad bi sve pesme ili vecina pocele u roku od 30 sekundi. Onda sam jedno vreme preslusavao pocetke pesama, bar od tih bendova sto ih volim, pa me ni to nije ubedilo jer ima pesama sa uvodima i po minut ipo, sto je verovatno lose po mene.

A posto sam labelima slao ceo disc, majke mi rodjene, niko mi nije napisao da su dugi uvodi.

Najgora kritika je sto su mi jednom napisali da nema A1 stvari, sto je istina. A i tu si ne mogu puno pomoci jer su meni (ne znam kako vama) na vecini albuma koje imam A1 pesme najmanje lepe, verovatno sto su malo komercijalnije od ostalih. To je moj subjektivni, problem, to mi je jasno.

A i vezano za opasku za kredibilitet ljudi sa pozitivnim kritikama si potpuno u pravu, i to ti je pametna opaska, a cini mi se i da znam zasto me to manje zanima; iskreno, meni se Pieces bas dopada, misljenja sam da je pesma solidno uradjena, pa sam valjda i ocekivao pozitivne kritike, tj bezuslovno se slazem kad se nekom moja dopala jer sam siguran u nju nekako. I to je opet subjektivno, naravno! ;)

Daleko od toga da je Pieces apsolutno savrseno aranzirana i isproducirana i to po svacijem ukusu, ali bas da jeftino zvuci...

MHz
30-05-2006, 09:03 PM
Ma ne mora uvod da bude kraci, ali barem zanimljiviji...pumpash ga do kraja i onda jedno veliko dizanje do: You're my (ne znam shta kazesh...support?)! Kontash?
Ma mogla bi i ova pesma da bude A1 samo da je malo drugachije (chitaj-komercijalnije :)) tretirana... Ako hocesh, mozesh mi poslati matricu bez bass-a i bubnja...Voleo bih da neshto smuckam, pa ko zna..mozda ti se svidi...

DaBear
30-05-2006, 09:23 PM
[quote=mhz]

A koja je poenta pitati ljude za misljenje ako si ti vec sebi ucrtao da je to To i da nema menjanja!????? Ja ti mogu reci da sam bio desetak puta u situaciji gde sam doneo snimke / pesme i meni je sve bilo super, ali se A&R ljudima nije svidelo..bilo je komentara itd i osecas se ko popisan. Ali posle parm nedelja / meseci, kad se slegne , vidis da su uglavnom bili u pravu... Danas je normalno da pesma cak pocne sa refrenom ili da refren udje najkasnije za 30-45 sekundi...Ja puno skracujem mikseve za radio za druge ljude...sve treba da se upakuje izmedju 2:30 i 3:00.!! Te verzije na albumu su album miksevi i oni se vrlo retko vrte po radiju...a inace tvoj izbor bendova se ionako malo vrti i (vrteo ) po radijima...sve zavisi sta hoces i gde hoces...
Ali da se ne primaju kritike, to nije dobro.

Defragment
30-05-2006, 10:30 PM
[quote=mhz]

Ali da se ne primaju kritike, to nije dobro.

Ma nije da ne primam kritike! Ti si isto imao nesto da prokomentarises, ja sam to uzeo u razmisljanje, al' nisi brate rekao da je jeftina kucna produkcija! Ja sam se jedino zna to primio, posto mislim da to ne stoji!

Ajde ti reci, jel tebi to zvuci jeftino? Ali ozbiljno te pitam!

I to za duzinu kapiram skroz.

Nego, ti npr. kad bi uradio remix Pieces, mislis da ima sanse da se to proturi? Ili neki club mix? To je pitanje i za MHZ i za sve ostale na forumu, mislim da to nije losa varijanta za promociju.

Meni su npr. Underworld remixi Depeche odlicni.

Oggy
30-05-2006, 10:52 PM
Ej, ljudi, evo da se i ja ukljucim malo.
Vidim raspisali ste se, a ja ceo dan na putu, pa sam imao i sta da zateknem...

Meni licno nije potrebno da me neko tapse po ramenu i da me hvali jer sam izuzetno svestan i kada nesto zajebem i kada uradim to dobro.
Shodno tome, nemam niti razloga da padam u vatru, niti da se sukobljavam sa bilo kim zbog njegovog licnog misljenja, jer imam usi da cujem kako ovo zvuci u poredjenju sa 20 domacih produkcija i isto toliko stranih.
To da li je mastering "analogno saturiran" ili "skup" (sta god to znacilo) nije bitno jer sam ja zdrave pameti i ciste savesti ( :D ) zeleo da to zvuci bas ovako.

Realno mi Gorilaz zvuce bolje, ali isto tako mi pesma zvuci superiorno u 90% poredjenja sa domacom produkcijom. Ovo je mozda i moja licna zabluda, ali kontam da ako sam uspeo da cujem da mi nesto zvuci bolje, da sam kompetentan i da procenim sta nije bas na istom nivou.

Sto je Dusan ("S") konstatovao da se Dule (Defragment) "krije" iza mene ili pokusava da konfrontira mene sa nekim od clanova, mislim da ne stoji jer niti sam ja lud, niti mali, pa da neko moze manipulisati samnom, ali verujem i ubedjen sam da iz njegove perspektive to mozda i stvarno tako izgleda.
Ono sto meni stvarno deluje malkice maliciozno je komentar "jeftina home produkcija" sto ovo definitivno nije (ili ja treba u penziju), ali ako je to stvarno covekovo misljenje iza koga cvrsto stoji, ja to postujem kao njegov licni stav ili ukus.

Ono sto je Dule propustio da kaze (verovatno da ne bi ispalo da se hvali) je da u ovom momentu ima na stolu 3 (tri) ugovora stranih labela za ceo album koji smo snimali tokom protekle godine i koji je izuzetno nahvaljen od strane izdavaca. Niko od njih nije rekao "home" ili "cheap". Niko u Strongroom-u nije izgovorio takodje te reci, te ako je od 200 ljudi "iz posla" bilo samo dobrih komentara, a ja takodje zadovoljan ucinkom, ne vidim razlog zasto bih se naljutio ili uvredio ili sta vec zbog nekoliko i negativnih kritika. Bilo bi sumnjivo da ih nema.
Dakle, Artur je jedan super momak koga ja jaaako simpatisem ( samo da ne krenu glasine :D ) i sa kim sam u kontaktu, pa ce mi on licno reci svoje zamerke, prijateljski, kako se i podrazumeva.

Hvala vam svima sto ste odvojili vreme da poslusate i prokomentarisete Duletov i moj zajednicki rad. Verujem da su sve pohvale i kritike izrecene krajnje dobronamerno i da ce i nas a i vas unaprediti barem za malo.
Veliki pozdrav!

MHz
31-05-2006, 01:55 AM
@Defragment
Malo sam se igrao sa pesmom, pa ako nemate nishta protiv ti i Oggy, postovao bih je u ovaj thread...javite da li se slazete...

Dushan_S
31-05-2006, 01:55 AM
Sto je Dusan ("S") konstatovao da se Dule (Defragment) "krije" iza mene ili pokusava da konfrontira mene sa nekim od clanova, mislim da ne stoji jer niti sam ja lud, niti mali, pa da neko moze manipulisati samnom, ali verujem i ubedjen sam da iz njegove perspektive to mozda i stvarno tako izgleda.Ne mislim da se krije iza tebe nego da mu mo?da nedostaje malo takta u komunikaciji. Tj, ako pita? ljude ?ta misle, nekad ljudi ne formuli?u svoje mi?ljenje najsrećnije, i onda se zauzima preterano odbrambeni stav. I nisam ja jedini prokomentarisao da Defragment ne ume da prihvati kritiku ovde na temi. Tvoj rad ili bilo čiji drugi rad mo?e biti ovakav ili onakav. Nisam čuo pesmu, mo?da si uradio, sjajno, mo?da nisi, ali bi bilo glupo da to neko ne sme da prokomentari?e. A ako ćemo fakat, nije lepa reakcija. "Ne dopada mi se produkcija", a odgovor "Da, ali radio je Oggy, ?ta će sad, je li?". Kako to treba da se shvati? Ne mislim da je Defragment lo? dečko ali je inače u ?ivotu taj pristup bezveze. Ja odsviram ne?to i pitam za mi?ljenje, neko mi ka?e "mnogo mi je ru?na farba" a ja odgovorim, "da ali Oggy mi je rekao da je dobra i on me snimao". Jednostavno po najstandardnijem bon tonu nije u redu to raditi, jer to bukvalno znači reći nekome "Kritikujući mene ti kritikuje? ne samo mene nego tu i tu osobu", i koristiti to kao argument. Jednostavno nije lepo.

A ?to se tiče samog posla ti zna? da ja prvo tebi kao pozitivnom liku ?elim sve najbolje u onom ?to radi?, a onda ?elim uspeh svakom u ovoj zemlji koji ima elana i bori se za svoj neki muzički trip. Ali ovde sam komentarisao način pona?anja. Eto toliko, već napisah previ?e, ali ?eleo sam objasniti moju, a mo?da usput i neke tuđe reakcije.

Dushan_S
31-05-2006, 02:00 AM
E...moras uzeti u obzir i to da je na rumskom prisutno i par fenomenalnih ...ali malo preostrih kriticara.
Evo, deluje mozda bezveze da gitarista virtouz koji misli da su Lordi cool:cool: , komentarise el. mjuzu ...ali ako se Dule predomisli, videces da od njega moze puno pametnog i korisnog da se cuje. :rotfl: Evo ovaj put ću po?tedeti čoveka seciranja... Uostalom, ne mislim da sam ja realno dovoljno "načitan" da komentari?em elektronsku muziku adekvatno (iako volim da koristim elemente elektronike u svojom muzici), a umem ja i da ćutim kad treba... Mada ne izgleda mo?da tako :D ;)

LACKY
31-05-2006, 02:29 AM
Prijatelju pustio si pesmu da ljudi prokomentarisu.I onda vec 10 postova se svadjas sa ljudima oko njhovog utiska. Pri tome pricas samo o produkciji koju (koliko sam shvatio) uzgred nisi ni radio!
I sto se tice samog snimka i mixa to zvuci jako dobro!
Mislim, sta ti nudis Oggy-evu produkciju ili svoju muziku?

Oggy
31-05-2006, 07:32 AM
Ljudi, ja sam vec pokusao da smirim situaciju, jer realno nema potrebe za takvim odnosima.
Ovde vec pocinje posledica "internet nerazumevanja" i to treba spreciti.

I vi ste lose skontali Defragmenta kao nekog "ko nece da prihvati kritiku", a i on vas kao "nekog ko kritikuje bez razloga".

Ja sa covekom radim vec godinu i po i da postoji mrvica takvog ponasanja kod njega, ne bih gubio ni 3 minuta svoga vremena.
Isto tako dosta ljudi odavde znam i licno i posredno, ali najvise preko onoga sta oni postuju ovde i sa cime se u 99% slucajeva slazem do te mere da bi neko sa strane pomislio da je podilazenje, pa u dobrom broju puta i precutim to svoje slaganje.

Verujem i znam da razlog zbog koga je Dule (Defragment) postavio pesmu na uvid, nije taj da bi ga neko tapsao po ramenu, jer ni ja to prvi niti radim, niti volim i sve vreme naseg rada smo pokusavali da otkrijemo sta to ne valja, a ne sta smo uradili kako valja. To sto je dobro, mnogo se jasnije cuje od onoga sto ne valja.

Naravno, svaki autor- k'o autor, vezuje se za svoj rad i mozda unosi previse emocija u to, a pogotovo Dule koji je izuzetno posvecen tome sto stvara.
Otuda mozda pogresan utisak koji njegove izjave ostavljaju, ali zato ja hladne glave to ipak mogu lepse da srocim.

Dule ("S"), mislim da si ovaj put malo prenagljeno uleteo u "akciju", koju inace dobro znas da ja simpatisem ( :D ), ali vas znam obojicu (mogao bi da padne bend tipa "Denis & Denis... "Dule & Dule" :D ), pa ti kazem ja, da to stvarno nije ta prica.

Nadam se da sam uspeo da malo razjasnim medjuljudske odnose i da ce sad ici malo glatkije ;)
Ajd, pozdrav!

Oggy
31-05-2006, 07:33 AM
@ mhz

To moras da vidis sa Defragmentom, sto se mene tice, ja ne polazem nikakva autorska prava, ali nemam nista protiv.

Arthur
31-05-2006, 10:00 AM
@defragment
cool bre, rekoh ti da nije problem nikakav, ako ti treba moj kredibilitet, rado cu podeliti sa tobom svoje skromno iskustvo. Rekao sam ti vec, meni je javna "prozivka" na demonstraciju mojeg kredibiliteta malo onako, kafanska stvar, jer kao sto vidis, ovi ljudi ovde me ipak nesto kao znaju, i imaju predstavu o mojim kritickim "sposobnostima", a vec sam vise puta, doduse malo stidljivije od tebe, upucivao javnost foruma na moje radove i saradnje. Takodje je problem sto se ja bavim zivom muzikom, kao snimatelj i evo odskora i full-producent, tako da vecina radova jesu tudji materijali koji su ili objavljeni ili nisu i u svakom slucaju nisu zgodni za javno internet publiciranje, sto me ne sprecava da ti ih licno prezentujem. Pogledaj malo u sekciji Promocija radova, uputio sam par puta na linkove bendova koje sam kompletno sam odradio, a ima tamo cak i jedna moja elektronska skica, koju sam sebi za dusu napravio zimus, i dopala mi se.
Privatno najvise slusam elektronsku muziku, i dosta su nam slicni favoriti iz tvojih potpisa, upravo ovih dana preslusavam ove nove stvari sa Collected CD-a od Massivea i placem od srece. Uglavnom nemam muda da sam pravim svoje elektronske stvari jer se malo plasim sirine koju ta muzika pruza, ali zato se maksimalno trudim u oblasti zive svirke, sto je sa druge strane bauk za dosta elektronicara koje znam.

@oggy

hehe volim i ja tebe :twisted: vido sam odma da se ne ljutis, a fora sa terminologijom je sledeca - 90% stvari u ovoj zemlji jesu neka vrsta home produkcije, "atelje" varijante i sl. I zvuci uglavnom pristojno, narocito u toj oblasti zabavne muzike kojom se vecina ljudi sa foruma bavi. JA tu nijanse uglavnom ne prepoznajem niti mi smetaju. Defragment je malo visoko zapucao sa pricom o stranom izdavanju, i u tom momentu sam pozeleo preslusam pesmu i u momentu srocio, onu, priznajem prilicno ostru kritiku, ali iz tog ugla. Tojest, sta bi meni smetalo da sam ja npr izdavac iz svajcarske koji mesecno dobije 5cifren broj slicnih i produkcijski boljih radova. Meni se sama pesmica kao ideja prilicno svidja. Zapravo, od svega toga najvise mi bode usi zrno bezvoljnosti kojom je inace simpaticna melodija/ideja otpevana. al ajd, da ne pokrecem opet lavinu reakcija.

Oggy
31-05-2006, 10:31 AM
Tako sam ja nesto i mislio da si hteo da kazes, otuda spustam tenziju u topic- u ceo dan :)

Da ne ispadne sada da pricam umesto Duleta, ali mogu da ispricam bas o tom vokalu iz moje perspektive.
Dakle, pesma je (mislim da je i Dule to negde spomenuo) angazovana i kao takva ima, osim puke "estetike", cilj da opeva dramu o zavisnosti od droge.
Vokal smo mogli da snimimo na razlicite nacine i ja sam mogao da ga "utegnem" i intonativno i dikcijski i interpretativno da "puca", ali smo u jednom trenutku kapirali da to nije ono sto bi "ispricalo pricu". Trebala nam je doza iritantnosti, patine, ocaja...
Otuda nestiman vokal, otuda nikotinsko grgoljanje i sve stvari koje u mainstream produkciji gledam da iskontrolisem ili suzbijem. Otuda onaj ruzni kick i preglasan hor (koji su meni na prvo slusanje estetski zasmetali, ali sam skapiravsi pricu na kraju odbio da ih izbacim). Takodje temice koje su u momentima banalne iz strejt perspektive, uopste ne izgledaju tako kad se "ubacis u glavu" nekoga ko se nalazi u momentu teske krize. To su bas te misli koje svima sa strane izgledaju banalno i smesno, ludo, idiotski, a tom "nekom" su sve u tom momentu.
Pesma je inace i posvecena Dusanovom bliskom prijatelju.
Znaci, nasuprot svakodnevnom komercijalnom nacinu razmisljanja, koji mi je uglavnom aktuelan vecinom mog radnog vremena, ovde sam dao sebi oduska (Dule nije, posto on inace samo tako i radi) i odlucio se za jedan potpuni artisticki i nekonvencionalni pristup stvari.
Definitivno pesma izaziva oprecne emocije i sama ova kilometarska debata govori u prilog tome da ipak ima o cemu da se prica.
Naravno da znam da je hor preglasan i naravno da je onaj kick gadan, ali to je upravo i trebalo da se desi.
Sto rece Dule: "ne mogu ja da pravim A1, kad su se meni ceo zivot svidjale "b" strane" :)

Nadam se da smo sve jasniji i jasniji :)

boggy
31-05-2006, 10:41 AM
....
Pesma je inace i posvecena Dusanovom bliskom prijatelju.
......

E sad, ovo konkretno i cela prica rasvetljava nesporazum...
Pa ako vec imate ovakvu (strasnu) pricu iza pesme sto je niste ispricali na pocetku... jesam laik... ali se za ovakve stvari ljudi moraju ipak malo spremiti...

pozdrav

bogi

Arthur
31-05-2006, 10:57 AM
okej, kontam. Ja gledah iz cisto "komercijalno produkcijske" strane, posto sam tako skontao naslov ovog topika. Znam te momente kad ostavljas svasta po snimku jer ti je u medjuvremeno to postalo poenta cele price.. uglavnom i ja tesko nailazim na razumevanje na takve akcije..

MHz
31-05-2006, 11:33 AM
Dakle, pesma je (mislim da je i Dule to negde spomenuo) angazovana i kao takva ima, osim puke "estetike", cilj da opeva dramu o zavisnosti od droge.

Ja, naprimer, nisam skontao da je to tematika. Mislio sam da se radi o devojci and how he loves her :) Jedna veoma jednostavna izjava ljubavi..to je ustvari ono shto mi se najvishe i svidelo :( :)
Treba imati na umu da slushalac nema ''backround story'' i nema Defragment-a da mu ispricha pre pochetka pesme o chemu se radi. Jeste da ova pricha daje drugi ton pesmi ali samo ne znam da li bi neko skontao da se radi o tome.

Defragment
31-05-2006, 11:34 AM
Prijatelju pustio si pesmu da ljudi prokomentarisu.I onda vec 10 postova se svadjas sa ljudima oko njhovog utiska. Pri tome pricas samo o produkciji koju (koliko sam shvatio) uzgred nisi ni radio!
I sto se tice samog snimka i mixa to zvuci jako dobro!
Mislim, sta ti nudis Oggy-evu produkciju ili svoju muziku?

Vidi, ovako!

Prvo Oggy je ceo dan bio na putu pa sam ja imao malo drcniji odbrambeni stav i u njegovo ime.

A sto se tice produkcije nije istina da je nisam i ja radio:

prvo biranje svih farbi i manira u aranzmanu je isto deo produkcije, a to je 99% moj posao i udeo. Ognjen uskace samo kad nesto ne valja (kick tanak, bass mutan i sl) i kad u aranzmanu ima viska ili manjka. Ali cak ni to ne radi bez da se ja slozim jer ima puno respekta i prema meni kao autoru a mislim i da poshtuje moj osecaj kako zelim da muzika zvuci konacno. Cak i moja ogranicenja su mu potpuno jasna. Tu je uvek pun dobrih saveta. Mada on nije mali da ne ume da se brani, ja isto osecam da nije fer da neko tako ostro terminoloski karakterise njegov rad.

Ja sam 100%prisutan i konsultovan kad se radi mix i Ognjen me uvek pita za, a i ja sam trazim nivoe, moram da se slozim oko njegovog izbora efekata, ja trazim dilej kazem mu kako bih ja to da svira pa ako se bas ne slaze iz tehnickih razloga, ja ga poslusam.

Fino podesavanje nivoa i mastering je 99% Ognjen. Kod masteringa se moje misljenje pita ali je presudno Oggyjevo znanje!

Zakljucak, braneci produkciju, branim velikim delom i sebe.

Nego ti imas, koliko znam veliko iskustvo sto se tice mixa, pa kako tebi zvuci mix?

Defragment
31-05-2006, 11:44 AM
Ja, naprimer, nisam skontao da je to tematika. Mislio sam da se radi o devojci and how he loves her :) Jedna veoma jednostavna izjava ljubavi..to je ustvari ono shto mi se najvishe i svidelo :( :)
Treba imati na umu da slushalac nema ''backround story'' i nema Defragment-a da mu ispricha pre pochetka pesme o chemu se radi. Jeste da ova pricha daje drugi ton pesmi ali samo ne znam da li bi neko skontao da se radi o tome.

Dvosmisao je neophodan, bas iz razloga sto se pesma nekom dopadne a i ne zna o cemu je. + Relativno je pevljiv refren. Moja Ana je isto mislila da je to ljubavna pesma, ali sam je pitao pa da li ti zvuci srecno ili tuzno?
Onda je skapirala da tu nesto ne stima jer i njoj cela pesma zvuci uznemirujuce.

Kljuc je Your my orange and brown and purple and red and black and white and yellow and green pieces of dreams (jasna asocijacija na pilule)

MHz
31-05-2006, 11:55 AM
Kljuc je Your my orange and brown and purple and red and black and white and yellow and green pieces of dreams (jasna asocijacija na pilule)

Hmm...nisam skontao... :( Tako da mislim i dalje da nije jasna (tebi jeste jer je tvoja pesma, znash zashto si to napisao).
Mislio sam da boje znache neshto drugo...
Your my o,b,p,r,b,w,y,g = Your my everything :) tako nekako..

Oggy
31-05-2006, 12:47 PM
Ima i to smisla :D

LACKY
31-05-2006, 11:53 PM
Nego ti imas, koliko znam veliko iskustvo sto se tice mixa, pa kako tebi zvuci mix?
Odgovorio sam u prilozenom!

Dushan_S
01-06-2006, 12:12 AM
Dule ("S"), mislim da si ovaj put malo prenagljeno uleteo u "akciju", koju inace dobro znas da ja simpatisem ( :D ), ali vas znam obojicu (mogao bi da padne bend tipa "Denis & Denis... "Dule & Dule" :D ), pa ti kazem ja, da to stvarno nije ta prica.

Nadam se da sam uspeo da malo razjasnim medjuljudske odnose i da ce sad ici malo glatkije ;)
Ajd, pozdrav!Oki doki. Ali jest malo imenjak defanzivan. Naslu?aće se on daleko o?trijih i neupakovanijih kritika od ovih ovde.

Ajd u zdravlje!

Defragment
01-06-2006, 09:48 AM
Odgovorio sam u prilozenom!

Ma da, izvini, tek sam posle video. Hvala.

DaBear
01-06-2006, 02:31 PM
Ma da, izvini, tek sam posle video. Hvala.

auuuu, jos se dopisujete oko ovoga!? Pa ovoliko se buke ne digne kad U2 ili Depeche Mode izda novi album...he,he...Opet sam poslusao pesmu (ovoga puta do kraja) i definitvo treba da se promeni sto sta - ali ima potencijala...Ima tu par dobrih linija, i treba da se izbaci puno toga. I novi mix, balans instrumenata nije bas najbolji..a bubnjevi su totalno pogresni..
defrag - ponesi fajlove kad dodjes u London...poslusaj grupe AIR (Francuzi),
Royksop ,,,mislim da je to pravac koji bi trebao da se sledi. Nisi daleko - a opet si daleko..sto bi rekli!
Jedno je sigurno - ovako ne moze da se potpise..pozdrav

Dijabolik
01-06-2006, 02:47 PM
Zdravo Defragment!
Po mom misljenju pesma je VRH od pocetka do kraja. Jedina zamerka koju mogu da pruzim je onaj divlji bas koji ulece dva dela , nekako mi ne lezi uz celu stvar. Sve ostalo cista sjajnost ,ritam-extra , vokal koji bash ima taj britanski akcent i sjajnu boju glasa i refren koji je catchy.

Svaka cast , nastavi sa radom!

SHIVA
01-06-2006, 03:31 PM
Vrlo interesantna rasprava s vrlo visokim pragom tolerancije. Iako su kritike dobro argumentirane kritichare se napadalo i diskreditiralo shto je krajnje neukusno. Dushan je vrlo dobro objasnio problem pa da ne ponavljam ochito jednostavno chu se slozhiti s njime.

Poslushao sam stvar i ona (tehnichki) zvuchi pristojno, ali ovakvu vrstu glazbe ne pratim pa ne bih komentirao umjetnichki dojam. Ne bih komentirao uopche da nije bilo postova Dushana, Boogya, Ridgea, Arthura i ostalih istomishljenika. Ako netko vech zbraja kojih mishljenja ima vishe onda je i ovo moje bitno.

Ako si otishao profesionalcu da bi on realizirao tvoju ideju onda otpada ideja da si jednako zasluzhan i za taj dio posla. Kao da odesh da ti ofarbaju auto, izaberesh nijansu boje i kazhesh da si i ti odigrao vitalnu ulogu u farbanju. Da nisi izabrao boju majstor bi izabrao boju sam i auto bi se svejedno pofarbao. Da nema majstora mozhesh ti izabrat najbolju boju ali... badave ti boja kad ne znash ofarbat auto. Zato si i doshao kod majstora na prvom mjestu.

Nadalje proturjechno je kad kvalitetu produkcije branish imenom producenta a dalje u raspravi sugerirash da je ta ista osoba "samo" slijedila tvoje upute. Da je to puko sljedjenje uputa ne bi se obratio profesionalcu za taj dio posla.

Pozivanje na mishljenja izdavachkih kucha takodjer nie argument koi ukazuje na kvalitetu a josh manje na umjetnichki dojam. Netko je odlichno objasnio omjer investicije i potencijalne zarade koi je izdavachima presudan faktor u odabiru materijala. Ako je neshto isplativo to ne znachi nuzhno i da je to kvalitetno.

Na kraju pozivanje na emotivan background story kriticharima stavlja krpu u usta jer subjektivni sud o glazbi biva istisnut dubljim kontekstom glazbe i emotivnim, osobnim motivom. No ako netko meni drag nastrada i ja pod dojmom dogadjaja nacrtam neprepoznatljiv portret te osobe emotivni element ne umanjuje chinjenicu da je portret neprepoznatljiv. Posebno ne u situaciji kad portret pokazhem kriticharima i zamolim ih da mi daju kritiku, pa tek nakon loshih kritika iznesem background story.

Jasno mi je da morash vjerovati u ono shto radish i da uvijek morash biti zadovoljan onime s chime raspolazhesh. Na kraju krajeva to je tvoj maksimum u tom trenutku i bolje od toga nie moglo. Bolje che postat s vremenom i sa iskustvom, a kritika je jedino pravo iskustvo kad je glazba u pitanju. Badave ti mishljenje izdavacha ili producenta ako narod odluchi ne slushati tvoju muziku. Dakle ignorirajuchi kritike objektivno smanjujesh moguchnost da uspijesh u ovom poslu.

Naravno, ovo je samo,moje mishljenje i vjerojatno che se protumachit kao podizanje tenzija u jednoj inache sasvim objektivnoj raspravi koja je sve do sada bila korektna, nepristrana i bez sukoba interesa.

Oggy
01-06-2006, 04:02 PM
...Opet sam poslusao pesmu (ovoga puta do kraja) i definitvo treba da se promeni sto sta - ali ima potencijala...Ima tu par dobrih linija, i treba da se izbaci puno toga. I novi mix, balans instrumenata nije bas najbolji..a bubnjevi su totalno pogresni..
defrag - ponesi fajlove kad dodjes u London...poslusaj grupe AIR (Francuzi),
Royksop ,,,mislim da je to pravac koji bi trebao da se sledi. Nisi daleko - a opet si daleko..sto bi rekli!
Jedno je sigurno - ovako ne moze da se potpise..pozdrav

Hahaha... :rotfl:

Kriza na zapadu, mora da se nabaci koja "tezgica"... ?

Bilo bi mi izuzetno drago kada bi precizirao svoje kritike, barem izrecene javno, kako bi mi znali sta da ispravimo. Ipak ovo nije London...
Cak mi se ni onaj London u Londonu nije cinio bas kao London... ;)

Ej, nego bez zezanja, "pogresan bubanj" je neprihvatljiv termin (koliko i "pogresan zivot", "pogresna emocija"...) dok ne znamo sta je pogresno u tom bubnju. Sta je to u balansu instrumenata sto "nije bas najbolje" i sta je to sto ce Defragmenta "pribliziti" "daljini"?

Ja kada dobronamerno dajem kritike, ja tacno kazem sta ne valja, da bi taj neko to mogao da koriguje. Ako postoji tako nesto u ovom slucaju, molio bih vas da mi na to ukazete, ali konkretno, bez filozofije, mudrovanja ili raznih "prigodnih" epiteta koji bi okarakterisali tudj rad ( u negativnom kontekstu), a nista drugo ne rekli...

DaBear
01-06-2006, 05:03 PM
Hahaha... :rotfl:

Kriza na zapadu, mora da se nabaci koja "tezgica"... ?

Bilo bi mi izuzetno drago kada bi precizirao svoje kritike, barem izrecene javno, kako bi mi znali sta da ispravimo. Ipak ovo nije London...
Cak mi se ni onaj London u Londonu nije cinio bas kao London... ;)

Ej, nego bez zezanja, "pogresan bubanj" je neprihvatljiv termin (koliko i "pogresan zivot", "pogresna emocija"...) dok ne znamo sta je pogresno u tom bubnju. Sta je to u balansu instrumenata sto "nije bas najbolje" i sta je to sto ce Defragmenta "pribliziti" "daljini"?

Ja kada dobronamerno dajem kritike, ja tacno kazem sta ne valja, da bi taj neko to mogao da koriguje. Ako postoji tako nesto u ovom slucaju, molio bih vas da mi na to ukazete, ali konkretno, bez filozofije, mudrovanja ili raznih "prigodnih" epiteta koji bi okarakterisali tudj rad ( u negativnom kontekstu), a nista drugo ne rekli...

E ova danasnja omladina....! misle da sve znaju...Samo o kakvoj tezgi pricas?? Ja samo zelim da pomognem i dam konstruktivan savet ako cujem da negde ima nekog potencijala!! Ja ne nameravam nikome da uzimam posao, jer: 1) mnogo sam skup za nase uslove, 2) radim samo sa disko kucama.

A to sto vec 20 godina sviram bubnjeve, a i programiram ih od 1983 - kad vecina "producenata" na ovom forumu nije znala ni svetlo da upali, niti sto sam radio na preko 150 ploca koje su se sve zajedno prodale u preko 9 miliona sirom sveta...pa valjda sam uspeo nesto da naucim do sad??!

Moj studio je u jednom kompleksu gde su jos 5 drugih producenata, i jedan veliki komercijalni studio i stalno se tu nesto radi. Dolaze A&R ljudi iz svih kuca, artisti, (od Stinga, Tom Jones-a, Craig Davida, Neptunes...ti kazi - oni su bili ovde (sto bi rekli...)..Ja sam tu non stop, u tom poslu, sa tim ljudima, nagledao sam se i naslusao svega i svacega za ovih 20 godina..i kad kazem nesto, onda znam da ce ti i ti isti ljudi ISTO TO RECI!!

Batali sujetu! Najveca je stvar, kad dobijes kritiku ili kad ti vrate nesto (miks ili remiks), a ti poslusas kometare i popravis sve, pa doneses novi miks sutradan, ili za par sati (zavisi koliko vremena dobijes!!) a onda se svi sloze da je mega! Umesto da pocnes da objasnjavas:" znate JA mislim da je sve koma, to su MOJI aranzmani, MOJI bubnjevi itd..."
Odmah ce ti se zahvaliti i pozvati nekog drugog - takav stav nije profesionalan!

Vrlo je vazno (u ovom poslu) kad te neko iz industrije zove da uradis nesto da on zna da moze da se osloni na tebe da ce krajnji rezultat da bude dobar kao i svi prethodni koje ti je dao ili koje si uradio!

Koliko god da si talentovan, u muzickom poslu , politika i dobri odnosi sa ljudima su isto toliko vazni!! Sta ti vredi sto si koma, kad sedis kuci i niko ne razume tvoje radove ili ne zna za tebe???

toliko...

MUDROLOG...eh?

Immunity
01-06-2006, 05:15 PM
DaBear (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=2568) ili MUDROLOG ... svidja mi se tvoja prica...

Oggy
01-06-2006, 06:09 PM
Batali sujetu! Najveca je stvar, kad dobijes kritiku ili kad ti vrate nesto (miks ili remiks), a ti poslusas kometare i popravis sve, pa doneses novi miks sutradan, ili za par sati (zavisi koliko vremena dobijes!!) a onda se svi sloze da je mega!

Upravo o tome ti pricam... Jos uvek nisam cuo sta konkretno ne valja i sta treba da ispravim.... I kako?

JA ne bezim od odgovornosti, samo ne dozvoljavam da me iko zajebava, podjebava ili pljuje "onako", a da zapravo ne kaze nista, pa makar to bio i neko tvog renomea.
Nisam ja bas ni "omladinac", ako cemo za pravo... Nazalost.
Dakle, na "peckanje" ne mogu nikako drugacije da odgovorim, ali ako zaista imas iskrenu nameru da pomognes, slobodno reci,ali KONKRETNO sta ne valja.
Dule ima trenutno tri ugovora (iz Italije, Kanade i Nemacke) o kojima razmatra i izdavac koji je pored albuma trazio jos koju pesmu je potpuno zadovoljan mixom, te stvar moze biti resena vrlo brzo, ako dule tako odluci.
U suprotnom, sumnjam da bi uopste postavio pesmu pred javnost.
Ipak, uvek je bolje pitati za misljenje jos nekoga, pa otuda njegovo interesovanje za jos neku kucu koju bi ti mogao da mu preporucis.
Dakle, tvoje "to nece da prodje ovde" ipak je malkice klimavo kao teza, jer je vec proslo (sto ne znaci da ne bi prihvatili sugestiju da bude jos bolje), pa mi je i to zasmetalo u tvom obracanju. Ovo citaju i ljudi koji nisu toliko upuceni i njima ovo "samaranje" samo pravi zbrku u glavi ili ih pak uveseljava poput spanske sapunice.
Bolje bi bilo da nesto i nauce, pa ako postoji nesto sa cime se ne slazes (sto opet ne mora znaciti da je apssolutna istina), reci svoj pogled i kako bi ti to prevazisao. To bi samo budali moglo da smeta, ali ja na zalost to jos nisam cuo.
Kao sto rekoh, svestan sam i koliko znam i koliko ne znam, ali ne mogu NIKOME da dozvolim da me nipodastava nekim "peckanjima" i moje arogantno ponasanje je samo odgovor, ne zla namera.

Reci ako ne mislis da je OK ovo sto sam rekao...
Pozdrav

bassystem
01-06-2006, 07:01 PM
e, ovo postaje zanimljivo....ajde, DaBear, reci kako se zove?, ?to si snimao (bubnjeve) i programirao...sad me ba? zainteresovalo.

DaBear
01-06-2006, 07:17 PM
[quote=Oggy]Upravo o tome ti pricam... Jos uvek nisam cuo sta konkretno ne valja i sta treba da ispravim.... I kako?

evo: bubanj - groove ne radi sa vibe-om od pesme, zvukovi mnogo agresivni, ritam nema dusu...krut. Znam, kazacete - elektronika, ali moze to mnogo bolje
Ima neki zvuk - kao glas ide aaaaajjjhhh...totalno van konteksta! ne pripada tu!
Hor - cuje se da je preset, "ocigledan" zvuk..PREJAK!
A kad smo vec tu, gde je u pesmi takozvani, srednji deo (middle eight) gde pesma, za vrlo kratkih 8 taktova (zato se zove "srednjih osam!") ode u neku novu harmniju pa onda ode u refren i tako pojaca zadnji refren... ?
Struktura pesme nije dobra...
A jos nesto...STO NE POTPISETE TE SILNE UGOVORE AKO SU NA STOLU????

DaBear
01-06-2006, 07:25 PM
e, ovo postaje zanimljivo....ajde, DaBear, reci kako se zove?, ?to si snimao (bubnjeve) i programirao...sad me ba? zainteresovalo.

Ima mnogo da se pise! mrzi me...( a ispasce da se pravim nesto..)
Kad postavim novi web site, bacicu link, tamo ima sve...od kataloskih brojeva, pozicije na top listi do mp3

bassystem
01-06-2006, 07:30 PM
Ima mnogo da se pise! mrzi me...( a ispasce da se pravim nesto..)
Kad postavim novi web site, bacicu link, tamo ima sve...od kataloskih brojeva, pozicije na top listi do mp3

možeš li da napišeš bar 3 kompozicije koje si odsvirao, kojima si najviše zadovoljan??

ps:daj adresu starog sajta, dok ne postaviš novi

Oggy
01-06-2006, 08:07 PM
evo: bubanj - groove ne radi sa vibe-om od pesme, zvukovi mnogo agresivni, ritam nema dusu...krut. Znam, kazacete - elektronika, ali moze to mnogo bolje
Ima neki zvuk - kao glas ide aaaaajjjhhh...totalno van konteksta! ne pripada tu!
A kad smo vec tu, gde je u pesmi takozvani, srednji deo (middle eight) gde pesma, za vrlo kratkih 8 taktova (zato se zove "srednjih osam!") ode u neku novu harmniju pa onda ode u refren i tako pojaca zadnji refren... ?

E, ovo je mnooogo postenije. Sad pricamo.
Ja se nisam slozio sa izborom boja bubnja sve dok nisam usao u kontekst price, dakle sutine koju smo hteli da kazemo. Tada sam resio da ipak ostane tako.
Hor takodje. Do poslednjeg dana pred mix, ja sam imao plan da bude tisi, ali mi je onda Dule objasnio da ga on nije birao da bude lep *(mogli smo cak da snimimo i pravi hor da je bilo potrebe), vec da bude upravo gadan, kosmaran... Otuda on toliko glasnije.

Dakle, za sada si pogodio sa kritikom sve one tacke koje sam i ja na "prvo" slusanje.

Glas "van konteksta" je fraza "your my support" u inverziji :) Opet je "programskog" tipa, dakle ima znacenje.

E, sada deo koji mi recimo nije jasan... Gde to pise da strukturalna forma nalaze "C" deo ili "middle eight" mora da se desi uopste, a ako se i desi da bas mora biti "eight". Drugo da li onda ima propisano da li modulacija mora biti prve, druge, tercne srodnosti, kvintne srodnosti...
Da li mora uopste da se desi?
Pokusacu da ne ugnjavim...
U klasicnoj muzici postoji nauka (ko zna, njima izvinjavam na uprostavanju i banalizovanju) koja se zove Analiza muzickog dela, a u praksi je to strukturalna i harmonska analiza. Bavi se proucavanjem muzickih oblika, njihovog razvoja, evolucije.
Najzreliji oblik, koji se i danas najvise proucava je klasicni sonatni oblik.
Temeljnim izucavanjem, zakljuceno je da su postojala odredjena pravila u forminjanju tog oblika tokom epohe klasicne muzike.
Pa onda je bilo odredjeno da je tema mala ili velika recenica (4 ili 8 taktova) blablabla, redosled izlaganja, expozicija... Da ne davim. Uglavnom, po 'Analizi", tema moze biti i prosirena sa par taktova....

To u praksi nije postovano ni kod Mocarta, ni kod Betovena, pa cak ni kod Hajdna, mad je kod njega najvise ipak postovano...
Na ispitu iz analize, ja dobijem Betovenovu klavirsku sonatu, gledam i nista mi nije jasno. Sve ono sto znam, kao da ne postoji, nista nije "po knjizi", lagali me... :)

Resim ja da budem i hrabar i lud i napisem najgluplju stvar, koju inace ne bih smeo ni da izgovorim, a kamoli izvalim na ispitu.
Napisem ja da je tema mala recenica + 26 taktova prosirenja (i?!?!?!)... I bi tako, profesorica pala na dupe...
Trazi mi index, a ja budala ne dam dok joj "ne kazem sta mislim" i kazem joj..
"Ovaj predmet nema "M" od muzike i proucava crne tackice na belom papiru medju linijama... "
Njoj je ushicenje mojim odgovaranjem naglo opalo, pa mi je malo i 'kalirala" ona desetka, ali sam ja izasao potpuno srecan i spokojan odatle. Nezgodna narav.

E, sad vidim da sam i udavio.. :)

Vracu, ovaj poslednji post zaista respektujem i rekao sam ti po stavkama kakvi su moji stavovi povodom istih momenata bili i zasto nisam menjao neke stvari. Ne moze se uvek podilaziti formi ili bilo kome. Kad radim komercijalnu pesmu ili pesmu za festival, ja gledam da bude 3:20, da ima dve strofe, tri refrena, od kojih je poslednji moduliran, a prethodi mu neki dirljivi solo koji odvede....

Ovde sam malo pobegao od toga i ne zalim, jer moras da nadjes nacin da uradis i nesto sto je manje konvencionalno.

Ono za ugovore?
Samo lud covek radi takve stvari dok dobro ne razmisli. Ovo sad pricam u Duletovo ime, ali verujem da cu reci otprilike sto i on...
Ja ovaj forum smatram kucom. U njemu imam mnogo prijatelja i kad imam neku nedoumicu, ja volim da me neko posavetuje. Pa makar sve bilo izvesno, nikada ne znas da mozda nema i neka bolja solucija.
Izdati plocu u Engleskoj je svakako bolje nego u Nemackoj, pa sto bi ovaj zurio, ako moze da se sredi nesto sto ce biti bolji deal. Ovi su dealovi sigurice, sa sve ugovorima na surnajst strana i ako sve ostalo propadne, desice se izdanje za neku od te tri kuce, nisu cak ni losi uslovi, ali je ipak Engleska centar, pa je to i prva ambicijja.
Eto. opsirnije ce Dule, ako treba.
Pozdrav

zoolander
01-06-2006, 08:33 PM

Ne zamjeri,al ovo je i vi?e od subjektivnog dojma.Ja sam mislil da priča? o nekoj te?koj produkcijskoj matematici,a ono na kraju samo tvoj osobni dojam aran?mana:cool:

idekius
01-06-2006, 09:09 PM
Cemu BRE ljudi ovolika rasprava?:)
Kad meni neko kaze zamerke na moj rad, barem razmislim o tome, cesto zamerke ne prihvatim, ali razmislim o njima...

Oggy, niko ti nije nabijao raogove, vec samo izneo svoj stav o necem sto si radio, pa sta... Ako mislis da su zamerke nekorektne, jednostavno ne prihvatis.
Sumnjam da je ovde bilo ko imao losu nameru, zasto bi?

Evo, ja cu ti reci svoje misljenje:

-Balans instumenata nije najbolji (prevod: -ovakav mix mozes da nabujes u d*upe, da narezes na no name CD i koristis ga kao podmetach za sholju sa kafom:twisted: )

-Bubanj je mozda malchice agresivniji i kruci nego sto to kompozicija dozvoljava (prevod: -ko li ti samo dade u ruke VST drum? Pa to je zlochin!!! Uzmi ralo i volove, bolje ces se snaci sa tim:twisted: )

-Mozda je vocal malchice van funkcije? (prevod: -gde ga samo ubode ovako slepachki??? Zvuchi kao rastimopvani i depresivni tvor nakon kishe:twisted: )

-Generalni utisak: -Mozda je potrebno korigovati par nijansi u ovome? U pitanju su finese koje se lako mogu dovesti u red... (prevod: -batali se ti muzike, nije to za tebe... i ciscenje ulica je zahvalan posao :twisted: )

Zezam se naravno, nisam ni preslusao pesmu:mrgreen: Kasnije cu, bas da vidim cemu ovolika rasprava:) U svakom slucaju, nema potrebe za ovim...;)

DaBear
01-06-2006, 09:17 PM
[quote=Oggy]E, ovo je mnooogo postenije. Sad pricamo.

sve to stoji...ali zna se. Imas dve strane - radis svoju muziku i boli te **** da li ce neko da potpise to ili ne, happy si i tacka. Druga strana - hoces da neko to uzme i plasira da bi veci broj ljudi to mogao da cuje. Onda postoji neko pravilo o strukturi itd...Ovde su lepo rekli: isto, samo malo razlicito! Niko nece da rizikuje pare za novi projekat pa da izgubi pare....Postoje (nepisana) pravila u svakom zanru...kakvi zvuci, vokali itd...Nekad ljudi naprave mega kombinaciju i to upali, ali pesma treba da je KOMA da bi proslo.
A ono sto je najvaznije je "flow"...da sve tece i da nijednog trenutka ne pomislis da je nesto dosadno, glasno, previse, fali..itd..svi delovi lepo ulaze i izlaze, itd...to je isto produkcija. Da li znate da je zadnji trend (koji traje vec godinama) da zavrsenu i isproduciranu plocu daju "mikserima" (ljudi koji samo mikusju) da zavrse sve! On dolazi u pricu, totalno nepristrasan, svezih usiju, prazne glave - jer nije ziveo sa pesmama mesecima dok su se radile. On poprica sa bendom i producentom sta bi hteli i onda radi... artisti su jako retko prisutni na tim sessionima...samo kazu posle - svidja nam se ili ne. Tako i ja....dajem kritiku na ono sto je finalno!

idekius
01-06-2006, 09:22 PM
[quote=Oggy]On dolazi u pricu, totalno nepristrasan, svezih usiju, prazne glave

Barem ovo poslednje mi nije problem :da::rotfl:

DaBear
01-06-2006, 10:09 PM
Cemu BRE ljudi ovolika rasprava?:)
Kad meni neko kaze zamerke na moj rad, barem razmislim o tome, cesto zamerke ne prihvatim, ali razmislim o njima...

Oggy, niko ti nije nabijao raogove, vec samo izneo svoj stav o necem sto si radio, pa sta... Ako mislis da su zamerke nekorektne, jednostavno ne prihvatis.
Sumnjam da je ovde bilo ko imao losu nameru, zasto bi?

Evo, ja cu ti reci svoje misljenje:

-Balans instumenata nije najbolji (prevod: -ovakav mix mozes da nabujes u d*upe, da narezes na no name CD i koristis ga kao podmetach za sholju sa kafom:twisted: )

-Bubanj je mozda malchice agresivniji i kruci nego sto to kompozicija dozvoljava (prevod: -ko li ti samo dade u ruke VST drum? Pa to je zlochin!!! Uzmi ralo i volove, bolje ces se snaci sa tim:twisted: )

-Mozda je vocal malchice van funkcije? (prevod: -gde ga samo ubode ovako slepachki??? Zvuchi kao rastimopvani i depresivni tvor nakon kishe:twisted: )

-Generalni utisak: -Mozda je potrebno korigovati par nijansi u ovome? U pitanju su finese koje se lako mogu dovesti u red... (prevod: -batali se ti muzike, nije to za tebe... i ciscenje ulica je zahvalan posao :twisted: )

Zezam se naravno, nisam ni preslusao pesmu:mrgreen: Kasnije cu, bas da vidim cemu ovolika rasprava:) U svakom slucaju, nema potrebe za ovim...;)

a ja taman pomislio, evo jednog objektivnog pogleda, bez nekog finog ustezanja!!
ha,ha,ha,haaaa.... salim se naravno...

perun
01-06-2006, 10:23 PM
[quote=Oggy]Upravo o tome ti pricam... Jos uvek nisam cuo sta konkretno ne valja i sta treba da ispravim.... I kako?

Nevezano za nase rasprave od ranije... Stvarno si me "dokusurao" najavom svog "obrazlozenja" koja je bila tako pompezna... Tj. samim obrazlozenjem! Veruj mi, chak bi i Djogani profesionalnije "docharao" nedostatke u nekoj pesmi, pogotovo sa produkcijskog aspekta! To o cemu ti pricas nema veze s mozgom, zvuchi kao najsubjektivniji moguc proser, pogotovo nakon onakve pompe... Svi su chekali da dash svoj SUUUD, Vrach! A ono...:confused: Toliko priche o poznavanju filozofije diskografa u UK, takve mega karijere u Londonu, a takav odgovor??? Stvarno, svaka chast... Ako zbog ovoga sto si ti naveo ne valja ova pesma, lako je! Ako je do miksa, super... Smiksaj mu je ti... Popravi te sitnice... Pa ce "zbog tebe" verovatno potpisati ugovor!!!??? Prijatelju, sumnjam da to ide bas tako...:(:D Zaintrigirali su me tvoji izuzetno banalni, a vrlo arogantni postovi, nego... OK...

A ovih tvojih 9 miliona primeraka... Chestitam! Iskreno nisam znao da si tako zajeban britanski autor, mislio sam da radis remikse i slicno, ali ocigledno se zajebah... Svakako, puno srece! Samo cepaj!;)

A da, da ne zaboravim... Od svih tih silnih Stingova i Gabriela koji prolaze kroz tvoj hodnik... pomenuo si ih iznad... Jel' se zaustavio neko kod tebe ikad? Mislim, pitam, stvarno me zanima... U stvari, sta jedem govna... Sigurno jeste!!! Cim ti je tiraz 9 miliona!:D

Pozdrav!;)

P.S. Meni se stvar iskreno ne dopada bog zna koliko, a kao ni do sad, ni sad necu komentarisati tudj rad... Mislim da to i nema mnogo smisla. Ali furajte svoju prichu, verujem da znate sta hocete... Ako ne znate...:confused: Onda, nek vam je sa srecom!:cool:

DaBear
01-06-2006, 10:54 PM
[quote=DaBear]

nema nista od diskusije dok se ljuti Perun ne umesa!!!
Pa jel lepo trazio covek da mu se kaze tacno sta ne valja...!! Nije umeo da cita izmedju redova, pa mora banalno da se napise!! pesma je daleko od hita, ali moze da se popravi i da zvuci 100 puta bolje! A deal i sa tako popravljenom, tesko....moze neki download deal, ili da sam stampa plocu i to je to! Ko sto rekoh...nije lako, nece vise niko da ulaze u prosecne projekte.
Najbitnije je, posle svega, kako zvuci gotova pesma. Kakv ima feel... a dali su 16BIT konvertori i 192K, ili analog ili didgital....nikoga nije briga vise!!! Trebas da pretvoris ideju ili zahtev nekog A&R majmuna ili kreativnog direktora u ono sto oni traze i cuju u njihovoj nadrogiranoj glavi - a kako si i sa cime to uradio, j**e im se !!

Sve se vrti oko vibe-a!! ako ga potrefis - na konju si!

A sto se tice tiraza...ja nikad nisam rekao da sam autor. Izdao sam 6 singlova pod raznim imenima, uglavnom dance,..konkurencija je velika..ima ljudi koji rade mnogo dobre pesme i ne mogu da se merima sa njima. Ali, mogu svaku pesmu koju mi donesu, da poboljsam bar za 20-30%, i valjda me zato zovu??

A sto se tice svracanja, svracaju ljudi - moja vrata su tacno preko puta od SSL sobe! pa zaviri tu i tamo po neko..nekad cuju kako udara iz moje sobe, pa udju i pitaju - ko je to, sta je to...? ha,ha,ah...
fenomenalno...

bassystem
01-06-2006, 11:01 PM
DaBear, vidim da stalno prati? temu, a jo? mi nisi odgovorio...molim te navedi (ili okači) bar 3 (tri) pjesme koje si odsvirao a da si zadovoljan njima...samo me zanima kako svira?, ni?ta vi?e

perun
01-06-2006, 11:02 PM
[quote=p.e.r.u.n.]

nema nista od diskusije dok se ljuti Perun ne umesa!!!
Pa jel lepo trazio covek da mu se kaze tacno sta ne valja...!! Nije umeo da cita izmedju redova, pa mora banalno da se napise!! pesma je daleko od hita, ali moze da se popravi i da zvuci 100 puta bolje! A deal i sa tako popravljenom, tesko....moze neki download deal, ili da sam stampa plocu i to je to! Ko sto rekoh...nije lako, nece vise niko da ulaze u prosecne projekte.
Najbitnije je, posle svega, kako zvuci gotova pesma. Kakv ima feel... a dali su 16BIT konvertori i 192K, ili analog ili didgital....nikoga nije briga vise!!! Trebas da pretvoris ideju ili zahtev nekog A&R majmuna ili kreativnog direktora u ono sto oni traze i cuju u njihovoj nadrogiranoj glavi - a kako si i sa cime to uradio, j**e im se !!

Sve se vrti oko vibe-a!! ako ga potrefis - na konju si!

A sto se tice tiraza...ja nikad nisam rekao da sam autor. Izdao sam 6 singlova pod raznim imenima, uglavnom dance,..konkurencija je velika..ima ljudi koji rade mnogo dobre pesme i ne mogu da se merima sa njima. Ali, mogu svaku pesmu koju mi donesu, da poboljsam bar za 20-30%, i valjda me zato zovu??

A sto se tice svracanja, svracaju ljudi - moja vrata su tacno preko puta od SSL sobe! pa zaviri tu i tamo po neko..nekad cuju kako udara iz moje sobe, pa udju i pitaju - ko je to, sta je to...? ha,ha,ah...
fenomenalno...

Eto, vidish... Chim se ljuti Perun umesha ti spustish loptu???:confused::D Zashto??? Nastavi da se lozish...;) Ustvari i jesi, na samom kraju! Nepopravljiv si, je**sh mi mater!!!:banghead:

Nego, pod tim "raznim imenima" si prodao 9 miliona??? Pa, daj, posavetuj momke kako da prodaju bar 10000!!! I to je nesto danas... Uffffffff...:rolleyes:

DaBear
01-06-2006, 11:05 PM
[quote=p.e.r.u.n.][quote=DaBear]

Jos nesto, ..zaboravih,
kakva POMPA??? pa ko sam ja?? bog otac? smesno...ha,ha..
upoznao sam tonu poznatih producenata i snimatelja i svi su normalni ljudi, neki cak i nemaju pojma o tehnici i tehnickoj strani, neki se slepuju na veliko (al niko ne primecuje, sto je najveci fazon !)
Mnogo se svi bre vredjate i nadjete pogodjenim cim neko kaze nesto.....u breeeee.??

DaBear
01-06-2006, 11:09 PM

ALO, NISAM JA PRODAO 9m, PRODALI LJUDI CIJE SU PESME A JA SAM RADIO NESTO (MIKSAO / PRODUCIRAO / REMIKSOVAO) NA TIM PLOCAMA!!!! ZAR JE TOLIKO TESKO DA SE TO PROCITA ??
BOZE SVASTA...

perun
01-06-2006, 11:11 PM

Jos nesto, ..zaboravih,
kakva POMPA??? pa ko sam ja?? bog otac? smesno...ha,ha..
upoznao sam tonu poznatih producenata i snimatelja i svi su normalni ljudi, neki cak i nemaju pojma o tehnici i tehnickoj strani, neki se slepuju na veliko (al niko ne primecuje, sto je najveci fazon !)
Mnogo se svi bre vredjate i nadjete pogodjenim cim neko kaze nesto.....u breeeee.??

Ma nije, chini ti se... To te drma nostalgija!:D;) A razumem te ja, 4 i po banke i 9 miliona primeraka... U Londonu! Nije se sa tobom zezati!:cool: Ono "Bog Otac" niko nije pomenuo... chini mi se... A nisi rekao NISHTA, zato i pishem sva ova sranja!

E, imas pice od mene u BG. Moram da te upoznam!:D:mad:

perun
01-06-2006, 11:13 PM

ALO, NISAM JA PRODAO 9m, PRODALI LJUDI CIJE SU PESME A JA SAM RADIO NESTO (MIKSAO / PRODUCIRAO / REMIKSOVAO) NA TIM PLOCAMA!!!! ZAR JE TOLIKO TESKO DA SE TO PROCITA ??
BOZE SVASTA...

Jebo te, al si skroman odjednom... Aaaaa, da, u pravu si! Zaboravio sam naocare u studiju!:D;)

lesha
01-06-2006, 11:18 PM
mislim da ova rasprava vise ne vodi nikuda..
otisli ste suvise daleko u offtopic.

stvarno nema potrebe da ovakvim tonom nastavljate, inace sledi zakljucavanje.

poz

LACKY
01-06-2006, 11:21 PM
nemam sta dodati sem!

DaBear
01-06-2006, 11:37 PM
mislim da ova rasprava vise ne vodi nikuda..
otisli ste suvise daleko u offtopic.

stvarno nema potrebe da ovakvim tonom nastavljate, inace sledi zakljucavanje.

poz

jel se to meni cini ili uvek kad se gosn' Perun ukljuci, diskusija dobije neki "prepucavacki" ton i ode u tri lepe off topic??
Ja sam zavrsio, nema me vise...

pozdrav

bassystem
02-06-2006, 01:03 AM
DaBear, vidim da stalno prati? temu, a jo? mi nisi odgovorio...molim te navedi (ili okači) bar 3 (tri) pjesme koje si odsvirao a da si zadovoljan njima...samo me zanima kako svira?, ni?ta vi?e

stvarno nije fer....čovjek oti?'o a ja ostadoh bez odgovora....valjda sam trebao da psujem i lupam emotikone

Dushan_S
02-06-2006, 01:41 AM
Pa kad si ti radio samo sa ovima ?to prodaju desetine hiljada nosača zvuka :p Da si dao listu e onda mo?da... ;)

bassystem
02-06-2006, 01:59 AM
Pa kad si ti radio samo sa ovima ?to prodaju desetine hiljada nosača zvuka :p Da si dao listu e onda mo?da... ;)

ma pretjeruje?, nije ba? tako....evo, Mangusi naprimer prodali 56 kompakt diskova i 3 audio kasete...al snimamo i DVD, ima da plane jedno 5-6 kom...

izvinjavam se zbog of topika

Dushan_S
02-06-2006, 02:38 AM
ma pretjeruje?, nije ba? tako....evo, Mangusi naprimer prodali 56 kompakt diskova i 3 audio kasete...al snimamo i DVD, ima da plane jedno 5-6 kom.:o :o :o 56!

Pa malo li je na ovu skupoću! :) :D

I ja se izvinjavam na off topicu, ali sve to u duhu skretanja sa fajta na laganije teme :)

bassystem
02-06-2006, 02:58 AM
evo i ja se sla?em....i predla?em da organizujemo natječaj za najneprodavaniji projekat....to bi bila vrhunska umjetnost, a ne ovi pop priozvodi, ?to se dijele kad kupi? leba...znate li neki bend koji je prodao JEDAN disk?? Ili pola? (polovni, narezani...) a da ipak imaju regularno izdanje? ...hm, mo?da oni duo andante, adađo....kako li se zovu....da mi je znati ko je to kupio!!!

boggy
02-06-2006, 07:17 AM
ma pretjeruje?, nije ba? tako....evo, Mangusi naprimer prodali 56 kompakt diskova i 3 audio kasete...al snimamo i DVD, ima da plane jedno 5-6 kom...

izvinjavam se zbog of topika

Evo, mozemo da skupimo pare pa da Rumski grupno kupi jedan DVD...

pozdrav

bogi

Immunity
02-06-2006, 09:21 AM
DaBear ili Mudrolog http://www.rumski.com/forum/images/rublack/icons/icon3.gif - ako si jos tu!!!
- sta mislis o varijanti da Rumski nareze jedan zajednicki DVD sa pesmama ali da bude NONAME - bez kutije i omota, da svaka pesma ima svoje ime Track 01 itd... :o
Da se nosi kao privezak oko vrata, da kada prelazite peshacki prelaz da Vas pandur ne zaustavi zbog brzog hoda ??? :rotfl:

A na kraju kao Bonus - Special London Remix Edition istog DVD-a, mixed by DaBear.:da: prevalio bi tiraz od nekoliko miliona (pod pretnjom za dza-bu...):rolleyes:

Arthur
02-06-2006, 11:22 AM
mislim da loka iz automatika ima vise tih rekorda, sa bendovima bukvar, lutke i sl.. nisam siguran u cifre, al znam da ih je na kraju delio uz neke ulaznice za koncerte i filmove... mozete se sa njim konsultovati oko dostizanja izdavackih nizina! :D

zmaj
02-06-2006, 12:01 PM
...hm, mo?da oni duo andante, adađo....kako li se zovu....da mi je znati ko je to kupio!!!Duo Moderato...:rotfl: tragedija

bassystem
02-06-2006, 12:34 PM
..ma znam ?to je najgore, nisu silazili s tv-a, bilborda (!!!!!), ali nisam htio ime da im pominjem

Arthur
02-06-2006, 01:29 PM
stoo? ja se bas lozim na onu sexy cicu!

Defragment
02-06-2006, 08:08 PM
Ljudi, potpuno ste poludeli!

Po nekima stvar je dobra a po drugima, kad bi se sve kritike sabrale ispada da je cela pesma skup pogresnih slucajnosti: kad se sve sabere - ne valja kick, snare, bass, synthovi, hor i moj vokal. Posto ne valja ni mix verovatno je jedino dobra kafa koju sam pio u medjuvremenu (siguran sam da ce i to neko da prokomentarise):rotfl:

Salu na stranu, mislim da ovde mnogo ljudi mnogo zna i da bi trebali svi zajedno da otvorimo label / recording / mixing i mastering studio.

Sto se tice Vracha viza je u soshki i stvarno bih voleo da ga posetim u Londonu. Ako se nije naljutio, nek se vrati na forum i nek mi napise koliko bi kostalo da sredi sve sto ne valja i koliko bi to pomoglo zajedno sa njegovim kontaktima da se meni nadje izdavac u Engleskoj. Treba probati sve sto moze da pomogne. Inace, Air mnogo volim.

Kao sto je Oggy spomenuo, zaista imam tri ponude iz inostranstva ali i dalje odugovlacim ne bih li izvukao sto vise kinte pa da mogu vise da ulazem i u svoje i u tudje znanje.

Takodje mi je mnogo bitno da se muzika dopadne svim Rumljanima jer su to zesce zajebani kriticari. ;)

Hvala svima koji su ucestvovali!

DaBear
02-06-2006, 10:31 PM
Ljudi, potpuno ste poludeli!

Po nekima stvar je dobra a po drugima, kad bi se sve kritike sabrale ispada da je cela pesma skup pogresnih slucajnosti: kad se sve sabere - ne valja kick, snare, bass, synthovi, hor i moj vokal. Posto ne valja ni mix verovatno je jedino dobra kafa koju sam pio u medjuvremenu (siguran sam da ce i to neko da prokomentarise):rotfl:

Salu na stranu, mislim da ovde mnogo ljudi mnogo zna i da bi trebali svi zajedno da otvorimo label / recording / mixing i mastering studio.

Sto se tice Vracha viza je u soshki i stvarno bih voleo da ga posetim u Londonu. Ako se nije naljutio, nek se vrati na forum i nek mi napise koliko bi kostalo da sredi sve sto ne valja i koliko bi to pomoglo zajedno sa njegovim kontaktima da se meni nadje izdavac u Engleskoj. Treba probati sve sto moze da pomogne. Inace, Air mnogo volim.

Kao sto je Oggy spomenuo, zaista imam tri ponude iz inostranstva ali i dalje odugovlacim ne bih li izvukao sto vise kinte pa da mogu vise da ulazem i u svoje i u tudje znanje.

Takodje mi je mnogo bitno da se muzika dopadne svim Rumljanima jer su to zesce zajebani kriticari. ;)

Hvala svima koji su ucestvovali!

suvise sam star da bi se ljutio...kad se preturi puno toga preko glave, nista nemoze da te iznervira......ja sam rekao da ne uzimam pare od "smrtnika". kad dodjes, ponesi fajlove pa ce mo da vidimo...

idekius
02-06-2006, 11:19 PM
suvise sam star da bi se ljutio...
A da sam ja to rekao, onda bi se naljutio :confused::rolleyes::mrgreen: