PDA

View Full Version : UA Neve 1073 (video)Demo...

Illiron
27-05-2006, 09:19 AM
Ako nekog zanima kako ce da izgleda i zvuci plug klik na link > http://www.uaudio.com/products/software/UAD-1/neve1073/demo.html .

idekius
27-05-2006, 10:03 AM
Inache, izlazi 1.juna!!! :da:

OFF
27-05-2006, 10:31 AM
A ima li ko dve osnovne informacije - cena i DSP opterecenje?

idekius
27-05-2006, 10:41 AM
A ima li ko dve osnovne informacije - cena i DSP opterecenje?

Cena se za sada, koliko znam, nezna, a trebalo bi da karta gura 3 X stereo, ili 5 X mono, full varijantu, a onaj SE (sa manje karaktera) znatno vishe...

OFF
27-05-2006, 10:43 AM
Znaci, nuendo -freeze, pa iz pocetka;)

Mogli
27-05-2006, 10:46 AM
Bolje bi bilo da su izbacili neki Eventide H8000/H7600...;)

liman021
27-05-2006, 10:55 AM
slusajuci ovaj demo cujete li neku drasticnu razliku u odnosu na dosadasnje uad,poco,waves ssl,ili native...

idekius
27-05-2006, 11:29 AM
slusajuci ovaj demo cujete li neku drasticnu razliku u odnosu na dosadasnje uad,poco,waves ssl,ili native...

Nadam se da ti svi ovi koje si nabrojao ne zvuce isto??? Razlika i ne treba da bude drasticna, ali eq-i se razlikuju jedan od drugog i u tome i jeste kvachica...

liman021
27-05-2006, 12:22 PM
to je istina sto kazes ali za 3xstereo...na sta ode toliko snage...ovo zvuci ok ali nista epohalno...urs ovo odradjuju ko jedanput jedan(bar po onom sto sam cuo)

idekius
27-05-2006, 12:27 PM
to je istina sto kazes ali za 3xstereo...na sta ode toliko snage...ovo zvuci ok ali nista epohalno...urs ovo odradjuju ko jedanput jedan(bar po onom sto sam cuo)

URS je dobar, odlichan, ali... lose si slusao... nije ista stvar...
A snaga ide na karakter... primeti koliko su manje zahtevne SE varijante i njega i kompressora 1176LN... Dakle, ako ima karakter, pored uloge koju radi (equalizacija, komprimovanje...) mora i da "nesto doda u zvuk" i da to neodoljivo podseca na ono sto dodaje i njegov hardware-ski stariji brat.

Sad zavisi kako slusas, ako slusas tako da ubedjujes sebe kako ti to nije potrebno i kako "sve moze i bez toga", naravno da je isti i bilo koji drugi EQ, na kraju ubedis sebe... Ako slusas tako sto trazis u zvuku lepe nijanse i potencijalnu primenu, to je onda nesto drugo.

Tako su svojevremeno krenule price kako je urs fulltec isti kao i uad pultec, ali... ta prica je skroz neosnovana...

Mogli
27-05-2006, 01:01 PM
URS je dobar, odlichan, ali... lose si slusao... nije ista stvar...
...

Ipak za to trebaju godine rada i veliko iskustvo...nekim ljudima su i sve cigarete iste!:p

SandRob
29-05-2006, 12:03 PM
nekim ljudima su i sve cigarete iste!:p
meni su sve iste jerbo san nepusac. :mrgreen:

Illiron
29-05-2006, 01:40 PM
A da ne pricamo da Urs N nije 1073 eq nego 1084.

Oggy
29-05-2006, 04:27 PM
A da ne pricamo da Urs N nije 1073 eq nego 1084.

Ajde da pricamo.

Koja je razlika izmedju 1073 i 1084 u zvuku?

Kakva su tvoja iskustva u radu sa njima?

Kakve veze imaju i jedan i drugi sa pluginom osim sto bi to trebala da bude "N" simulacija?

Inace URS N je vrlo koristan plugin koji jako dobro radi u donjem opsegu, pa bi mogao da nam kazes i za sta ga ti koristis.
To je konstruktivna rasprava, a razbacivanje sa hardverom koji nikad nisi (ako jesi unapred se izvinjavam) koristio je potpuno beskorisno.

Nisam imao nameru da te "miniram". ali naslucujem jos jedno "pucanje u vazduh".

Pozdrav

Illiron
29-05-2006, 11:38 PM
Nigde nisam pricao o zvuku. O zvuku su pricali ljudi iznad mene. Ja sam hteo da istaknem da su to dva razlicita ekvilajzera.

Ja N koristim za bas i klavir, slazem se da mu je dobar lo end.

Ti verovatno imas mnogo vise iskustva od mene sa oba eq-a i preampa na njima pa si se uvredio. Ja ti se izvinjavam.

A u buduce nemoj da me miniras jer nema razloga a ni smisla.

Oggy
30-05-2006, 04:47 AM
Nigde nisam pricao o zvuku. O zvuku su pricali ljudi iznad mene. Ja sam hteo da istaknem da su to dva razlicita ekvilajzera.

Ja N koristim za bas i klavir, slazem se da mu je dobar lo end.

Ti verovatno imas mnogo vise iskustva od mene sa oba eq-a i preampa na njima pa si se uvredio. Ja ti se izvinjavam.

A u buduce nemoj da me miniras jer nema razloga a ni smisla.

Ma otkud uvredio, nego mi obaveza moderatora nalaze da kad vidim da tema ide u losem pravcu, vratim pricu tamo gde treba.

Za tebe sam cuo dosta lepih reci, pa bi bilo bolje da znanje koje stvarno imas podelis sa drugima, nego da pricamo o spravama koje 99% ljudi ovde nemaju.

Samo to, nisam mislio nista osim toga. Da si stvarno imao iskustva u radu sa tim spravama, radovalo bi me da cujem neke tip-ove, ali nisu losi tipovi (cak mislim mnogo korisniji) ni sa onim sto najvise koristis i ti i ostali sa foruma, softverom ;)

Pozdrav!

liman021
30-05-2006, 08:37 AM
Cinjenica je da se zvuk ne slusa usima vec svescu(suvise su male razlike izmedju usiju a suvise velike u lobanji).verujem da na blajnd testovima mnogi ne bi prepoznali razliku izmedju pulteca i ovog novog neve-a.(tu racunam i sebe)iskustvo je tu najbitnije i naravno akurativni monitori.pozdrav

idekius
30-05-2006, 09:27 AM
Mene licno boli uvo ko ce i sa cim da radi... Niko ovde ne kaze "kupite ua-neve 1073 i to je do jaja"... taman posla...

Meni se licno demo svidja, razliku u eq-ima, compressorima cujem (sta god neko o tome mislio), tvrdim da ne rade svi isto, da neki bolje oduzimaju, ili bustuju, nekada i samo u odredjenim delovima spektra (sto se da dokazati i grafickom analizom), bogami i imaju drugaciji sound...

Ono sto sam video na demo snimku mi se svidja, imacu jos potpuniji utisak kada uskoro probam demo, a u UA-Neve 1073 cu najverovatnije kupiti bez obzira na to radi li kao "pravi" 1073, ili ne.

Razlozi da ga kupim su:
-Smatram da mi je potreban EQ tog tipa.
-Verujem u Universal Audio i do sada neznam za promasaj kada su u pitanju EQ-i i compressori, a Pultecova vernost je tolika da je o tome mogao da chuje svako ko iole prati desavanja na tom polju. Isto vazi i za 1176LN, ali Pultek sam naveo jer ovde ipak pricamo o EQ-ima...
Ne mora sve da se cuje svojim i samo svojim ushima, a i nemoguce je... nemojmo da preterujemo...
-Verujem da Neve ne bi potpisao neko djubre koje ni izbliza ne lici na njihov EQ, a na ovom ne stoji N, vec stoji Neve...

Ko misli da je to sranje i da je EQ EQ i da je sve to isto.... svasta Boze... neka radi tako... ko mu brani...

Illiron
31-05-2006, 08:48 PM
Ma otkud uvredio, nego mi obaveza moderatora nalaze da kad vidim da tema ide u losem pravcu, vratim pricu tamo gde treba.

Za tebe sam cuo dosta lepih reci, pa bi bilo bolje da znanje koje stvarno imas podelis sa drugima, nego da pricamo o spravama koje 99% ljudi ovde nemaju.

Samo to, nisam mislio nista osim toga. Da si stvarno imao iskustva u radu sa tim spravama, radovalo bi me da cujem neke tip-ove, ali nisu losi tipovi (cak mislim mnogo korisniji) ni sa onim sto najvise koristis i ti i ostali sa foruma, softverom ;)

Pozdrav!

Sve je u redu.

Pozdrav!

idekius
02-06-2006, 03:00 AM
Izasao!:da::)

"Neve 1073 EQ – Available Now!

Dear UAD-1 Customer,

It's here! UAD version 4.3 software is now available for download! It includes a fully-functional 14-day demo of the one you've all been waiting for: the simply incredible sounding Neve 1073 EQ. Here's your chance to own a painstaking emulation of the real deal as only UA knows how! If you think you've heard anything like the authentic Neve sound in a plug-in before, think again! The 1073 EQ sets the bar for software EQs and is also bundled with the equally stunning sounding (DSP-optimized) 1073 SE and priced at $249 USD for both plug-ins. Authorizations can be purchased immediately 24/7 at my.uaudio.com.

Exclusively Neve® licensed/UA modeled

Revered 3-band "Wessex A88/8014" EQ

High Shelving, Parametric Mid, Low Shelving & HPF

Original RAF Cosmetics & Concentric Controls

Includes high-instance count version 1073 SE "

idekius
02-07-2006, 03:00 PM
Cinjenica je da se zvuk ne slusa usima vec svescu(suvise su male razlike izmedju usiju a suvise velike u lobanji).verujem da na blajnd testovima mnogi ne bi prepoznali razliku izmedju pulteca i ovog novog neve-a.(tu racunam i sebe)iskustvo je tu najbitnije i naravno akurativni monitori.pozdrav

Heh... razlika izmedju Pultec i Neve 1073 je tolika, da je to vise nego ochigledno...
Sad ti to sa sigurnoscu mogu reci posto uveliko koristim 1073... EQ jeste fenomenalan! Bustuje kao nenormalan i moze da budzi znatno u plus, a da ne zadistorzira. Da ne ponavljam bas kao papagaj ono o cemu se uveliko prica na net-u, da je za bubanj fenomenalan, ali to je chinjenica...

Sto se razlike tice, cuje se i razlika izmedju 1073 i 1073SE, a kamo li u odnosu na drugi EQ.
Razlika izmedju 1073 i 1073SE je u tome sto 1073 radi "normalno" i lici na hardware, ali nije bas savrshena kopija (barem tako kazu, posto moram da se ogradim od destruktivnih pitanja tipa "Koliko sam ja to radio sa hardwerskim Neve... :) )

Full verzija je savrsena kopija 1073 (po raznim kompetentnim izvorima, tj. opet ogradica od destruktivnih akcija :) ) i veoma je zahtevna po DSP zato sto, kao i jos neki UA plugovi, za rad na 44.1 i 88.2 kHz upsampluje na 176.4 kHz, pa potom downsampluje, a za 48 i 96 kHz na 192 kHz...

Dakle: -upsampling-equalizacija-downsampling.