View Full Version : Uad I Koliko Vredi
djivan
23-05-2006, 11:29 AM
Koliko se isplati kupovina UAD?
Trenutno radim na m-audio audiophile, pulsar II i SB X-FI Pro...(3 kompa)
Kako se UAD snalazi sa drugim plugovima u Cubase i Sonaru?
Koliko je UAD bolji DSP od TC Powercore Firewire?
Arthur
23-05-2006, 01:29 PM
Sve se isplati ako imas REALNU potrebu (fali ti nesto konkretno u setupu)
ja bi radije investirao u slusanje... ne znam sta SB X-FI Pro
Uad se ne snalazi sa drugim plugovima, iskljucivo sa svojim, to mu je i namena
LJudi koji imaju Powercore kazu da je Powercore bolji, i skuplji. Ja neznam, koristio sam samo uad-a..
Mogli
24-05-2006, 02:08 PM
Sta bi trebao da znaci taj pojam snalazenja sa drugim plug-in-ovima? :confused:
Dexxy
24-05-2006, 02:25 PM
Ne rade drugi plug-inovi. Samo Uad-ovi, sto je i normalno.
STUDIOTON
24-05-2006, 02:56 PM
radim sa 2xuad i poco FW .. ne bih mogao da odvojim jedno od drugog .. ono sto uad ima Poco nema i obratno , odlicno se dopunjuju .. ako neko prvi put kupuje, dajem prednost Uadu jer ipak mislim da je korisniji .. da se razumemo. Poco FW rastura.. pogotovu u kombinaciji sa VSS3:o :cool:
Dompax
24-05-2006, 05:36 PM
radim sa 2xuad i poco FW .. ne bih mogao da odvojim jedno od drugog .. ono sto uad ima Poco nema i obratno , odlicno se dopunjuju .. ako neko prvi put kupuje, dajem prednost Uadu jer ipak mislim da je korisniji .. da se razumemo. Poco FW rastura.. pogotovu u kombinaciji sa VSS3:o :cool:
Ivane, jel bi mogao ukratko pojasniti ovo nadopunjavanje UAD-a i PoCo-a. I ja imam 2xUAD i u svom prvom UAD miksu sam vec dotjerao DSP na 95%, a jos mi je ostao vokal i bas gitara za obradu s tim da se nisam razbacivao s efektima, a koristio sam uglavnom comp i EQ, reverba jos nista (a plate guta 13% :( )... E sad sam u dilemi kako dalje, uzeti jos jedan UAD ili dva, a uzeo bih i Rolandov paket u tom slucaju ili da skupim jos za PoCo. Treca varijanta je valjda neka racionalnija kombinacija UAD pluginova s wavesima..
STUDIOTON
24-05-2006, 05:39 PM
Ivane, jel bi mogao ukratko pojasniti ovo nadopunjavanje UAD-a i PoCo-a. I ja imam 2xUAD i u svom prvom UAD miksu sam vec dotjerao DSP na 95%, a jos mi je ostao vokal i bas gitara za obradu s tim da se nisam razbacivao s efektima, a koristio sam uglavnom comp i EQ, reverba jos nista (a plate guta 13% :( )... E sad sam u dilemi kako dalje, uzeti jos jedan UAD ili dva, a uzeo bih i Rolandov paket u tom slucaju ili da skupim jos za PoCo. Treca varijanta je valjda neka racionalnija kombinacija UAD pluginova s wavesima..
Ja sa jednim projektom do 60 audio kanala doteram sa 2 uada do 85%.. koristim grupe,sendove ..ovo ostalo mi popuni powercore koji je daleko jaci .. 24/7 je sasvim upotrebljiv comp,classic verb,megaverb .. haos pluginovi .. samo malo vodis racuna o koriscenju i 2 uada je sasvim dovoljno za jedan normalan projekat .. pozz
Dompax
24-05-2006, 06:14 PM
Ja sa jednim projektom do 60 audio kanala doteram sa 2 uada do 85%.. koristim grupe,sendove ..ovo ostalo mi popuni powercore koji je daleko jaci .. 24/7 je sasvim upotrebljiv comp,classic verb,megaverb .. haos pluginovi .. samo malo vodis racuna o koriscenju i 2 uada je sasvim dovoljno za jedan normalan projekat .. pozz
..mislis 2 uada i poco su dovoljni! :D
Hm.. probat cu se obuzdati, hvala! :)
idekius
24-05-2006, 06:25 PM
Ne zovem se Ivan, ali cu ti reci :-)
Nekad u zivotu je procesiranje trake konacno... dakle, usnimi efekt, a sacuvaj i originalnu traku... Mozes da upotrebis i funkciju FxFreeze u Nuendu...
Barem ja odradim tako...
Mogli
24-05-2006, 09:36 PM
Ne rade drugi plug-inovi. Samo Uad-ovi, sto je i normalno.
I dalje mi nije jasno! Gde ne rade drugi plug-in-ovi? U WaveLabu mi radi sve i jedan prilikom renderovanja trake...Gde bi to trebalo da ne radi?
Ma ne, mislili su da UAD-ov DSP procesuje samo UADove plugin-e, a ne i druge, tj. drugi "ne rade" u UAD-u.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.