PDA

View Full Version : Korg MS20!!!

relis
23-05-2006, 10:22 AM
Doletio u setup novi clan, Korg MS20! Strasan sintic, tek pocinjem otkrivati tajne...
I jos nisam otisao dalje od baseva, koliko me opcinjaju. To je, uf... nemam rijeci, poslusajte Mr. Ozio - Flatbeat ili Air - Sexy Boy

Evo ga:

http://img78.imageshack.us/img78/7828/dsc003005ih.jpg (http://imageshack.us)

DADDY Z
23-05-2006, 10:31 AM
Poigraj se sa patch poljem...biće tu jo? mnogo iznenađenja za tebe...:da:

perun
23-05-2006, 11:19 AM
Doletio u setup novi clan, Korg MS20! Strasan sintic, tek pocinjem otkrivati tajne...
I jos nisam otisao dalje od baseva, koliko me opcinjaju. To je, uf... nemam rijeci, poslusajte Mr. Ozio - Flatbeat ili Air - Sexy Boy

Evo ga:

http://img78.imageshack.us/img78/7828/dsc003005ih.jpg (http://imageshack.us)

Chestitam!!! Kupio si sjajnu spravu... Jedan moj prijatelj je imao jos 90tih, zvuchala je fantasticno! Igraj se sa njom... svasta moze da se "nabudzi"... Srecno!!!

P.S. Ako ti je glupo javno, baci mi PM koliko te je kostao i jel' si ga uzeo u Srbiji... Pozdrav...;)

relis
23-05-2006, 01:24 PM
Chestitam!!! Kupio si sjajnu spravu... Jedan moj prijatelj je imao jos 90tih, zvuchala je fantasticno! Igraj se sa njom... svasta moze da se "nabudzi"... Srecno!!!

P.S. Ako ti je glupo javno, baci mi PM koliko te je kostao i jel' si ga uzeo u Srbiji... Pozdrav...;)

Hvala ljudi!
Nije problem, mijenjao sam se za Monitore Event TR8XL. Htio sam ih se rijesiti, al nitko ni da pomirise... Isto je mislio i vlasnik Korga, pa je proslo. Smatram da je Korg malo precijenjen, al mi nije zao. U Zagrebu sam ga uzeo.

clusterchord
23-05-2006, 04:42 PM

cijeli album Moon Safari ga je pun.

nego ako nije tajna, jesi to uzeo od onog Nikole koji je dao oglas u zg prije par dana? ja sam se cuo s njime ali nisam imao sad love za to.

u svakom slucaju cestitam, izgleda u jako dobrom stanju.

relis
23-05-2006, 05:19 PM
cijeli album Moon Safari ga je pun.

nego ako nije tajna, jesi to uzeo od onog Nikole koji je dao oglas u zg prije par dana? ja sam se cuo s njime ali nisam imao sad love za to.

u svakom slucaju cestitam, izgleda u jako dobrom stanju.

Vjerojatno je to taj tip, ne sjecam se imena. S Jaruna je. Nasao sam oglas u Glazbenom oglasniku.

Malo se osjecam glupo jer ne znam puno o vintage sintevima, tek sam poceo (nemojte da to moja cura cuje:D ), al cu ipak pitati...
Naime, sve radi kako treba, filteri su stabilni, svi knobovi rade, al se cuje sum kod okretanja nekih od njih, a i kod sviranja u odredjenim postavkama parametara. Sto bi tu trebalo napraviti, jel to neka vrsta "ciscenja", i koliko bi to otprilike kostalo?
Ma dobro je zasad, dade se svirati i snimati, al za godinu-dvije bi ga htio servisirati da-mi-sluzi-dugo-i-pouzdano... :)

DADDY Z
25-05-2006, 10:33 PM
pa to ?to ti knobovi ?u?te je ni?ta drugo nego kao i kod drugih uređaja-PRA?INA...očisti i to je to...ako pak ?u?tanje ima? lonstantno u zvuku bez obzira da li okreće? knobove ili ne onda to mo?e biti i kvar..ili jednostavno ima? postavku parametara gde je dodat i pink ili white noise oscilator...proveri...ili mi recimo napi?i konkretno kako si postavio parametre pa ću ja probati...čak ako hoće? mo?emo obojica snimiti sample-ove istih pa uporediti...:cool:

relis
26-05-2006, 04:24 PM
pa to ?to ti knobovi ?u?te je ni?ta drugo nego kao i kod drugih uređaja-PRA?INA...očisti i to je to...ako pak ?u?tanje ima? lonstantno u zvuku bez obzira da li okreće? knobove ili ne onda to mo?e biti i kvar..ili jednostavno ima? postavku parametara gde je dodat i pink ili white noise oscilator...proveri...ili mi recimo napi?i konkretno kako si postavio parametre pa ću ja probati...čak ako hoće? mo?emo obojica snimiti sample-ove istih pa uporediti...:cool:

Radi se o tome da je sum konstantan kod sviranja, ali je istina jedva primjetan pa mislim da je to i normalno za tak stari sint. Nego, jace zna zasumiti (ne uvijek) kad se npr. brze okrene volume knob i jos neki.
Hvala, DJ Z, super ti je prijedlog, al sam sad zbilja bez vremena. Ispiti na faxu i to, je..ga. Nadam se da vrijedi i za neko dogledno vrijeme.

DADDY Z
26-05-2006, 07:44 PM
Radi se o tome da je sum konstantan kod sviranja, ali je istina jedva primjetan pa mislim da je to i normalno za tak stari sint. Nego, jace zna zasumiti (ne uvijek) kad se npr. brze okrene volume knob i jos neki.
Hvala, DJ Z, super ti je prijedlog, al sam sad zbilja bez vremena. Ispiti na faxu i to, je..ga. Nadam se da vrijedi i za neko dogledno vrijeme.
i ja sam u istoj situaciji..tako da mo?emo to odlo?iti za kasnije..

p.s. SRETNO !!:da:

clusterchord
02-06-2006, 12:54 AM

trebas ocistiti potove. i naspricati sa kontakt sprejom ili deoxitom.

sto se ?uma tice, najtoplije ti preporucam, daj nekome da ti zamijeni kapacitete na napajanju, a po mogucnosti i sve ostale kapacitete u spravi. bit ce kao nova. samo da su zamjenski sto slicniji po kvaliteti i po performansama sa originalim. to sam napravio na obxa i mks80 - sa odlicnim rezultatima.

nego Relis, gdje ti zivi?, u zg-u ili negdje drugdje ? volio bih doci cuti taj ms20 ako su u zg.. ;)

zvincic
02-06-2006, 01:23 AM
trebas ocistiti potove. i naspricati sa kontakt sprejom ili deoxitom.

malo offtopic

ako znas gdje ima u hrvatskoj kupiti deoxit...ako ga ima IGDJE uopce?

vec se spremam da narucim par kantica sa banzai effectsa :banghead:

relis
02-06-2006, 10:03 AM
Joj, nebi se ja u to upustao, strah me da nesto ne zaribam. Zvao sam covjeka u Varazdin za servis i cini mi se ok cijena. Dat cu mu ga skoro. Po rijecima prijasnjeg vlasnika, ms nikad nije bio otvaran, pa mislim da je vrijeme.

...nego Relis, gdje ti zivi?, u zg-u ili negdje drugdje ? volio bih doci cuti taj ms20 ako su u zg.. ;)

Iz Zagorja sam. Jedno selo pokraj Svetog Kriza Zacretja. Mozes doci sto se mene tice. Kontaktiraj me na PM ili na mob, imas moj broj, ne?8)

Mogli
02-06-2006, 10:08 AM
malo offtopic

ako znas gdje ima u hrvatskoj kupiti deoxit...ako ga ima IGDJE uopce?

vec se spremam da narucim par kantica sa banzai effectsa :banghead:

Evo igrom slucaja, ja nasao bas par - :rotfl: :rotfl:

clusterchord
02-06-2006, 12:28 PM
Joj, nebi se ja u to upustao, strah me da nesto ne zaribam. Zvao sam covjeka u Varazdin za servis i cini mi se ok cijena. Dat cu mu ga skoro. Po rijecima prijasnjeg vlasnika, ms nikad nije bio otvaran, pa mislim da je vrijeme.

ako je to onaj koji mislim tss tss.. nisam siguran da on to zna raditi. bio sam kod njega i nijedan njegov sint ne radi kako treba. u svakom slucaju odrat ce te. ako te zanima alternativna opcija u zg.. mogu pitat covjeka koji meni popravlja i PM-at ti broj..

Iz Zagorja sam. Jedno selo pokraj Svetog Kriza Zacretja. Mozes doci sto se mene tice. Kontaktiraj me na PM ili na mob, imas moj broj, ne?8)a oprosti smetnuo sam s uma :rolleyes:, pa tebi sam snimao one SH-2 kickove i JP8 perkusiju, zar ne?

relis
02-06-2006, 01:29 PM
ako je to onaj koji mislim tss tss.. nisam siguran da on to zna raditi. bio sam kod njega i nijedan njegov sint ne radi kako treba. u svakom slucaju odrat ce te. ako te zanima alternativna opcija u zg.. mogu pitat covjeka koji meni popravlja i PM-at ti broj..

a oprosti smetnuo sam s uma :rolleyes:, pa tebi sam snimao one SH-2 kickove i JP8 perkusiju, zar ne?

jap, that's me.

U vezi popravljanja - hvala, bio bih zahvalan na broju toga tipa u Zagrebu. Nije sila...

Don Solaris
02-06-2006, 02:02 PM
Vjerojatno je to taj tip, ne sjecam se imena. S Jaruna je. Nasao sam oglas u Glazbenom oglasniku. Zvao sam ga ja istu večer (onako, za svaki slučaj, možda čovjek nezna šta ima*) kad je dao oglas. Čim mi je rekao "oko 1000 eura" rekoh, ok, javim se poslije. Heh, kada bi ja imao 1000 eura....:rotfl::rotfl::rotfl:

*bilo je i takvih, pogotovo u Plavom Oglasniku. Jaooooo.... ma njima je X-5 bog i dali bi Kawai K-5000S samo tako za njega (ma šta oni znaju šta je aditivna sinteza).

relis
02-06-2006, 09:11 PM
Zvao sam ga ja istu večer (onako, za svaki slučaj, mo?da čovjek nezna ?ta ima*) kad je dao oglas. Čim mi je rekao "oko 1000 eura" rekoh, ok, javim se poslije. Heh, kada bi ja imao 1000 eura....:rotfl::rotfl::rotfl:

*bilo je i takvih, pogotovo u Plavom Oglasniku. Jaooooo.... ma njima je X-5 bog i dali bi Kawai K-5000S samo tako za njega (ma ?ta oni znaju ?ta je aditivna sinteza).

Bas sam si i ja to mislio... Kad bi nasao tipa da mi da Jupiter-a 8 za 8 ociscenih purica. Al nisam nasao takvog.

A cuj, ne mozes zamjeriti ljudima. Jednom sviracu na svadbi sigurno vise koristi N364 ili njegovo velicanstvo Triton Extreme, nego jedan Waldorf Wave. I neki mlate pare.
Jedan moj frend ima na stage-u K2661, Triton Studio i Ketrona. Boze, koje pare je dao za sve to. Al njemu to tak mora biti. E, to mi nema smisla.

clusterchord
03-06-2006, 04:06 PM
jap, that's me.

U vezi popravljanja - hvala, bio bih zahvalan na broju toga tipa u Zagrebu. Nije sila...
danas sam razgovarao s njime. ima jedan obxa na zamjeni kapaciteta, ali je rekao moze. saljem ti PM sa brojem..

relis
03-06-2006, 05:02 PM
Hvala, Clusterchord!

Al necu mu sad davati na servis, nemam vremena bas previse. A ni love. Kad bude "popravljen" mogu ja skociti do tebe da vidis ms, umjesto da ti ides k meni. Svak' cas sam u Zagrebu, tako i tako...

clusterchord
03-06-2006, 06:51 PM
moze, rado bih se malo zezao s MS20. nisam ga nikad probao uzivo..

relis
10-06-2006, 12:30 AM
A jel ima netko iskustava sa ugradnjom midija na takve stare sinteve? Jel bi to radilo dobro? Latencija?

Jer, strasno bi mi pasalo. Gledah na Kentonovu stranicu za "Pro-solo mkII" model...

http://www.kentonuk.com/digital_interfaces_converters/midi_cv_converters_extras/prosolo.html

Ili MIDIJACK??

http://www.synhouse.com/midijack.html
Joj, da dadem MS20 na servis i usput jos ugradim midi, to bi bilo to, buraz!!!:mase:

DADDY Z
10-06-2006, 08:06 AM
Ja koristim Kenton PRO SOLO već godinama i prezadovoljan sam...čak je moja i starija verzija..verujem da je ovaj MK2 jo? bolji...

clusterchord
11-06-2006, 02:45 AM
kenton sigurno radi dobor. ali, evo ti jos jedna opcija koja radi i sa MS20 (ima i V/Oct. i V/Hz standard), za 105 eura:

http://www.chd-el.cz/index.php?id=137#id168

btw, DJ Z .. dali ti, i na koji nacin, radi portamento na MS20 kad ga koristis preko kentona ??

muci me sto, kad sviram SH-2 preko Doepfer MIDI-CVa, ne radi portamento.. mislim to je logicno jer kad uklj. konverter iskopcao si klavijaturu i a time i njen lag-processor, ali neki su to rijesili tako da im sami midi-cv ima ugradjen portamento na sebi... pa me zanima imali pro solo takvih mogucnosti..?

neke bass dionice bas trebaju portamento ko ozebli sunce.. a jos bolje kad to palis samo na legato note, pa dobijes onaj glide/step feel koji ima 303 :cool:

EDIT: eh kad sam lijen .. sad sam procitao da MK2 ima to sve sto zelim (glide i legato glide).. :rolleyes::D

DADDY Z
11-06-2006, 10:37 PM
da....prva verzija ima samo portamento i to moraš posebno da uključiš i odrediš kako će da radi..

Nedim76
11-06-2006, 11:04 PM
Nisam post mozda dobro skontao, jel se radi ovde da je on kupio PRAVI MS20 il onaj plasticni od LEGACY COLLECTION samo za controlisanje?
Pitam jer imam pravi MS20 vec vise od 8 godina, pa ako neko hoce da menja SHEME.

Pozdrav

DADDY Z
12-06-2006, 07:55 AM
Pa čovek je kupio pravu stvar:cool:

clusterchord
12-06-2006, 12:29 PM
karamba.. pa to su vec tri MS-20 na ovom forumu.. :cool:

inace, shema za ms-20 ima na internetu, ako nekome treba..

http://oldschoolsound.free.fr/manuels/MS20_Service_Manual.pdf

a ovdje je i user manual:

http://oldschoolsound.free.fr/manuels/ms20_user.pdf

relis
16-06-2006, 02:53 PM
Ej, nije me bilo doma par dana (i ne bude me opet)...
Prava je stvar, naravno.
U p.m., kad cujem kako to zvuci, dodje mi da prodam druge sinteve i pocnem kupovati analognjake. Al necu, rekao sam sam sebi da vec malo pretjerujem...

relis
09-07-2006, 09:54 AM
Ako ugradim midi u ms20, da li mogu i dalje svirati preko njegovih tipaka? To "premoscavanje" klavijature mi nije do kraja jasno.

clusterchord
11-07-2006, 01:36 AM
mozes, ali samo kad odspojis cv/gate ulaze. cim su spojeni, sint "slusa" sto dolazi izvana, tj. midi-cv konverter.

U p.m., kad cujem kako to zvuci, dodje mi da prodam druge sinteve i pocnem kupovati analognjake. Al necu,haha, ma nemoj mi rec ..

;)