PDA

View Full Version : Deep Purple

Aleksandrija
15-05-2006, 11:59 PM
Slusa li ih ko ovde?Da li je neko bio na koncertu,i 2003. i ove godine?Licno,ja ih obozavam,ali najvise iz vremena kada su izdali album "In rock",a od pesama bih izdvojila Child in time,Black night,Hush,April,Bird has flown,Blind,ali i iz vremena kada je Coverdale bio u bendu mogu se izdvojiti fine pesme na celu sa Soldier of fortune,Sail away,ali svidja mi se kako uzivo zvuci You fool no one!Pa,eto,ko voli nek' izvoli:)

*Aleksa*
18-05-2006, 02:32 AM
Strasan je Deep Purple,ja sam bila na koncertu u februaru,bilo je extra..Na samu pomisao da su to oni sam se jezila..Odlicna svirka,ozvucenje sasvim zadovoljavajuce...Inace vec si pobrojala dosta pesama koje i ja volim..jednostavno mi se svidja ta 'vrsta'roka,posebni su,(isto kao i Led Zeppelin,Metallica,..),zrace nekom svojom energijom,da ne govorimo da su sjajni muzicari!I ako su stare stvari vec deo klasike, svidja mi se i poslednji album!

MHz
18-05-2006, 12:31 PM
Mitzi Dupree...najbolja stvar :) ..pravi parpli :)

Dushan_S
20-05-2006, 12:04 AM
Bra-te, gde si se te pesme setio... B strana 4. pesma na "House of Blue Light" iz 1986 :p Bolja je "Dead Or Alive" posle nje :D i ova ?to otvara album, "Bad attitude"

*Aleksa*
20-05-2006, 12:55 AM
Bra-te, gde si se te pesme setio... B strana 4. pesma na "House of Blue Light" iz 1986 :p Bolja je "Dead Or Alive" posle nje :D i ova što otvara album, "Bad attitude"
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
kako god,ali odslusaj "You keep on moving":p

MHz
20-05-2006, 10:53 AM
Bra-te, gde si se te pesme setio... B strana 4. pesma na "House of Blue Light" iz 1986 :p Bolja je "Dead Or Alive" posle nje :D i ova ?to otvara album, "Bad attitude"

Obozavam tu stvar (imam je na kaseti takodje :) ). Nekako mi ta pesma sadrzi sve elemente njihove svirke (klavir je diskutabilan..), tako da kada bi me neko pitao ko su oni, prvo bih im pustio Mitzi pa tek onda gratest hits :) . Da me neko ne shvati pogreshno, obozavam Deep Purple, Lord je jedan od mojih najvecih uzora, tako da..rock on... :)

Dushan_S
20-05-2006, 03:37 PM
Ma super, meni je to bilo simpatično... Ja jako volim taj album "House..." iako većina ljudi ne obraća pa?nju na njega, čak vi?e nego neke "klasike" benda. Tačnije taj i "perfect strangers" takođe. Tako da mi je bilo simpatično da sam naleteo na jo? nekog ko je to vrteo... A dobra je i Mitzi, naravno :) Meni je najdra?a od njih mo?da "knockin on your back door" recimo.

Aleksandrija
22-05-2006, 08:19 AM
Kako zaboravih When blindman cries,Highway star,Hard loving man,pa i Sometimes I feel like screamin'?Mada je po meni album Bananas osrednji,da ne kazem losiji,jedina pesma koja mi se onako svidja je Walk on,a ovaj novi,koliko sam cula na koncertu nije los,malo je "tezi"!

*Aleksa*
31-05-2006, 10:17 PM
Tesko je izdvajati pesme tako dobrih bendova i rangirati ih po kvalitetu..Kako da procenim koja je najjaca stvar Pink Floyda,The Doorsa,Azre,Smaka..Jednostavno ti se svidi neciji stil,nacin sviranja..I sve ti je dobro!Poslednji album Deep Purpla nije los,ali nije mi to to!Sve ono sto su ti bendovi svojevremeno,u usponu karijere, stvarali bilo je sjajno..Danas ti isti bendovi(mada mali deo njih jos uvek opstaje) pravi dobre stvari,ali kao da im nedostaje motiva,inspiracije,nove energije.. Neznam da li je to posledica danasnjeg vremena,raznoraznih sundova na muzickoj sceni,nekvaliteta u svakom pogledu..:confused:

Dushan_S
01-06-2006, 12:32 AM
Pa to si skroz u pravu, ovo ?to danas Smak, Doors-i i Azra izdaju, ne samo da nije ni nalik onome ?to su snimali onda nego ne liči ni na ?ta! :D

*Aleksa*
01-06-2006, 12:53 AM
Pa to si skroz u pravu, ovo što danas Smak, Doors-i i Azra izdaju, ne samo da nije ni nalik onome što su snimali onda nego ne liči ni na šta! :D
:mad: :-x :evil:
Ma ne zezaj,uzmi u obzir Bajagu,Van Gogh,...Van Morison..Nemoj da shvatis pogresno,njih slusam inace,Djule je izuzetan umetnik,ali nedostaje nesto!

zvincic
01-06-2006, 12:54 AM
Pa to si skroz u pravu, ovo ?to danas Smak, Doors-i i Azra izdaju, ne samo da nije ni nalik onome ?to su snimali onda nego ne liči ni na ?ta! :D

ali DOSLOVNO!

Dushan_S
01-06-2006, 01:05 AM
:mad: :-x :evil:
Ma ne zezaj,uzmi u obzir Bajagu,Van Gogh,...Van Morison..Nemoj da shvatis pogresno,njih slusam inace,Djule je izuzetan umetnik,ali nedostaje nesto!Pa moram malo da te zezam... Ja to od milo?te :ups:

ali DOSLOVNO!Pa to ti ja pričam :D

MHz
01-06-2006, 11:47 AM
Mogao bih da izdvojim, po meni, najbolju pesmu za svaku od tih grupa. Mislim da sam u osmom osnovne-prvom srednje bio najveci fan doorsa. Manzarek mi je bio najveci uzor..i dan danas znam da odsviram ceo solo (pa i gitarski) od light my fire :)...