Log in

View Full Version : matrix 1000

relis
15-05-2006, 11:50 AM
Mogu li se zvukovi na Oberheim Matrix-u 1000 editirati pomocu kontrolera poput Behringer bcr 2000 ili midi kontrolera sa knobovima, ili je editiranje moguce iskljucivo softverski (ima dosta programa za to, al mi se taj princip bas ne dopada...)?
Ima tko upucen?

clusterchord
16-05-2006, 03:17 AM
mislim da mogu. to je radio Goasia, upravo na matrixu 1000. evo ti njegov post sa citavom recenzijom:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12160

ja pokusavam saznati istu stvar , ali za Microwave 1. ti BCR su rabljeni stvarno jeftini . idu po 90 eura u njem i austriji , pa sam si mislio .. da zgrabim jedan, samo za microwave.

relis
16-05-2006, 10:55 AM
Hvala. Razmisljam da si kupim jedan takav mali Obie (kad bi jos bio srebrni...), a uz kontroler poput bcr-a sreci nema kraja, a za stvarno male pare. Nekako mi sve ostalo sto sam razmisljao nema previse smisla, odnosno previse kosta i nisam siguran dal mi treba.

goasia
16-05-2006, 06:23 PM
evo ovako , behringerov kontroler prima i krace sysex poruke , tako da neces imati nikakvih problema za realtime kontrol Matrixa 1000 , skines neki od editora za matrix i umesto matrix -a vezes kontroler na midi out iz racunara , pa pritisnes learn na kontroleru za odredjeni knob , promenis parametar na editoru a Behringer jednostavno zapamti sysex poruku , to uradis sa bitnim parametrima i imas kontrolu nad matrixom ... probloem je sto matrix, barem Matrix 6 koji ja imam,sporo se odaziva na promenu parametara bilo iz editora bilo sa kontrolera ... naprimer cutoff najbolje prebaciti na mod wheel ili pitch bender .... ovakve spore reakcije sam primetio samo kod matrixa .... dw 8000, jx 8p , alfa juno .... se odazivaju mnogo brze ...

milos
16-05-2006, 06:45 PM
Sacekaj bolje Novation Remote Zero SL-mislim da ce biti najbolja alternativa jer vidis sve parametre koje kontrolises:)
http://www.harmony-central.com/ProductImages/Large/000001483.jpg

relis
16-05-2006, 08:09 PM
evo ovako , behringerov kontroler prima i krace sysex poruke , tako da neces imati nikakvih problema za realtime kontrol Matrixa 1000 , skines neki od editora za matrix i umesto matrix -a vezes kontroler na midi out iz racunara , pa pritisnes learn na kontroleru za odredjeni knob , promenis parametar na editoru a Behringer jednostavno zapamti sysex poruku , to uradis sa bitnim parametrima i imas kontrolu nad matrixom ... probloem je sto matrix, barem Matrix 6 koji ja imam,sporo se odaziva na promenu parametara bilo iz editora bilo sa kontrolera ... naprimer cutoff najbolje prebaciti na mod wheel ili pitch bender .... ovakve spore reakcije sam primetio samo kod matrixa .... dw 8000, jx 8p , alfa juno .... se odazivaju mnogo brze ...

Te spore reakcije, pretpostavljam, bi mogle biti iritantne. Mozda je matrix 1000 brzi u tome od sestice... U behringeru ocito nije problem. Da li mogu midi klavijaturice, poput novoga Axioma raditi na tom principu:confused: . Jer bi mi dobro doslo tak nesto. Proucit cu malo. Thx...

clusterchord
16-05-2006, 09:19 PM
oce taj novi SL imati iste System Exclusive mogucnosti kao Remote 25 ??

Remote 25 odlicno radi i sa Matrixom i sa Microwave1. postoji template na webu..

Milos?

goasia
16-05-2006, 10:04 PM
ako Axiom prima sysex puruke sigurno ce moci da kontrolise modul , inace moguce da matrix 1000 ima brzi procesor ili stali vec jer se pojavio posle sestice ... stim da je Matrix 6 nesto "masniji" ....
vecina sintisajzera iz osamdesetih prilikom promene parametara pokazuje na displeju koji se parametar menja ... no na matrix 1000 je verovatno malo drugacije zbog digit display -a ...
inace sjajna sprava ;)

milos
18-05-2006, 07:52 PM
oce taj novi SL imati iste System Exclusive mogucnosti kao Remote 25 ??

Remote 25 odlicno radi i sa Matrixom i sa Microwave1. postoji template na webu..

Milos?
Mislim da ce imati sysex mogucnosti kao i stari remote kontroleri s'tim da ces jos jednostavnije da napravis svoj template uz pomoc onih lcd-ova.U svakom slucaju treba procitati manual pre nego sto razmisis o kupovini:) .
Pogledao sam one filmove o remote SL na njihovom sajtu-jako dobra spravica.;)