Log in

View Full Version : Atelje Trag...

perun
12-05-2006, 04:09 PM
E pa, prijatelji... Kad je vec Lacky okacio sliku onog nesrecnog zvucnika u "Slike vasih Studio Setupa":banghead:, morao sam da okacim fotku "zabca" koji polako stasava u "princa" tamo! Kad sam vec i pomenuo sta je u pitanju, a posto nema mnogo veze (relativno) sa slikama studija, rekoh, da okacim fotku naseg "prvenca"... Referentnog monitora Ateljea Trag.

Ovo je jos uvek prototip, tj. pilot model...:) Tehnicki i estetski... Mada, sve je to pri kraju...:confused: Cekamo nov kontigent drajvera, pa u "osvajanje"... Naravno, nemam nameru da zazvucim pretenciozno, ali celokupan sistem je baziran na necemu jos "nevidjenom"... Cela kutija je Hand Made... pa i kompletni drajveri, tj. potpuno su modifikovani!:o Ne zelim jos uvek da pricam o karakteristikama, dizajnu, celokupnom resenju projekta, ni sam izbor komponenti nije finalan (zvucnici ne poseduju skretnice, niti ce ih posedovati)... Drajveri, za finalni proizvod jos nisu stigli... ali eto, samo sam hteo da podelim svoje zadovoljstvo sa vama i da vam najavim skoru promociju ovih zvucnika...:mrgreen: Organizovacemo se i, verovatno, napraviti dvodnevnu promociju za prijatelje, kolege i klijente... Obavesticu vas i pozvati na istu!!!

Dakle, za sada bez detalja, ali uskoro ocekujte rezultate merenja na nekoliko lokacija od strane nekoliko profesora, licne utiske mnogih ljudi iz posla, od kojih su neki i ovde... a na kraju, zeleo bih da cujem i vasa misljenja, tako da cemo pricati!!!;) Tj. vidimo se na promociji... nadam se skoroj!!!:( Finalna verzija bice aktivna!

E, da... zovu se jednostavno "Reference Series A"... od ponedeljka sa onim TM u krugu!;)

Pozdrav...

idekius
12-05-2006, 06:55 PM
S' obzirom na to da sam obavesten od strane Peruna o chemu se tacno radi... verujem da ce ovaj projekat itekako uspeti!
Hi-End... nema sta...

LACKY
12-05-2006, 07:08 PM
kod kog ste ovo tapetara radili?

idekius
12-05-2006, 07:17 PM

Pazi, to nije tek tako... meni je Perun objasnio da je za potpun mix na ovim monitorima potrebno imati i adekvatne cipele! :)

perun
12-05-2006, 08:03 PM
Pazi, to nije tek tako... meni je Perun objasnio da je za potpun mix na ovim monitorima potrebno imati i adekvatne cipele! :)

Nisam bas to rekao... ali, podrazumeva se!!!:D

perun
12-05-2006, 08:13 PM
S' obzirom na to da sam obavesten od strane Peruna o chemu se tacno radi... verujem da ce ovaj projekat itekako uspeti!
Hi-End... nema sta...

Da, hvala... svi se nadamo! Vezano za bas drajver, imajte u vidu da su na njemu svi detalji... membrana, vesanje, magnet... PILOT komponente, a isto tako, nista nije od jednog proizvodjaca... Mada na kraju ce tu leci Skaaning (audio technology) korpa, a membranu cemo izvesti ili u crnom (mozda i crvenom) kevlaru ili u kartonu... Polako, jos nismo stigli do kraja!!!;) Vezano za Tweeter, maska (plastika), takodje nije finalna odluka, ali je sve unutra vec resheno... Uh... kad dodjem do tehnikalija, tesko da cu umeti sve tako lako da objasnim!??? Videcemo.

Znachi, sve na ovom zvuchniku je hand made ili je zestoko modifikovano! Prichacu vam kasnije o detaljima... da izadje samo prvi par iz "pogona"...:banghead: Naravno, pasivni... za pocetak! Tek cemo lomiti lobanje oko pojachala... mada je pilot verzija isprojektovana.

Polako!!! Pozdrav...

perun
12-05-2006, 08:44 PM

Cela ekipa je okupljena... radi se punom parom!!! A krokodilom je zvucnik impregniran starom, vec zaboravljenom tehnikom... mislim, ovi moji je nisu zaboravili!;)

perun
13-05-2006, 12:55 PM
Evo jos jedne slichice...

lesha
14-05-2006, 01:39 AM
pade mi ideja za novu mtv emisiju - pimp my monitor ;)

splatch
17-06-2006, 05:20 PM
Jel imaju ovi drajveri veze sa Dragicem Dragicevicem,posto koristim njegove drajvere koji isto izgledaju?

perun
17-06-2006, 11:45 PM
Jel imaju ovi drajveri veze sa Dragicem Dragicevicem,posto koristim njegove drajvere koji isto izgledaju?

Da! Na ovom projektu smo "udruzili snage"... Samo sto su ovo drajveri za pilot model... Korisceni da postignemo odnose koje smo hteli!

Finalni zvuchnik nema veze sa ovim (po pitanju drajvera).

Polako... Jos nismo stigli do kraja, bice puno priche!

Pozdrav...;)

splatch
18-06-2006, 12:18 PM
Ok,voleo bih da cujem finalnu verziju projekta,kada bude gotova :)
Samo napred!

perun
18-06-2006, 04:01 PM
Ok,voleo bih da cujem finalnu verziju projekta,kada bude gotova :)
Samo napred!

Svakako! Licno cu te pozvati... Nisam hteo da shirim prichu dok sve ne "stasa", jer ima i previse detalja i zezanja oko svega.

Pozdrav!

alavuk
28-08-2006, 03:07 AM
aj zovi i mene ;)

Dean Milenkovic
06-04-2007, 07:03 PM
Shta ispada od ovoga?