View Full Version : Shta posedujete od vijura? [fotke]
Zanima me koje klavijature imate...tu spadaju i kontroleri, mali dechiji sintisajzeri, metalofoni i ostale slichne sprave... :)
Ajde ja cu prvi...
Kurzweil PC2
Roland JP8000
Roland A33
Casio SA20 (najbolja sprava na svetu)
Fujitone 3A
I uskoro (bar se nadam) Korg microKorg
aj sad vi...
Yamaha EX5r
Roland A30
Korg Triton Le
Korg PA80:cool: :(
harmonium :D
Wish list - Motif es6, ili alesis fusion (nisam ga jos cuo:banghead: ) i nesto od rolanda (xv3080, 5050......)
fipke
08-05-2006, 11:56 PM
ja uvek bio i ostao king trash-a:
Casio 1000P
Casio SA20 (zaista najbolja, neponovljive boje)
Roland A33
Roland JV1010
Farfisa Compact
metalofona jedno 2-3 no name ruska
wishlist - juno106, jupiter, ob-8...
mirzaa
09-05-2006, 01:01 AM
alesi micron
casio vl-1 (the synth)
casio tonebank..neki..(imo sam i SA20 al ga dao nekoj rodbini)
melodika...neka obicna..
liman021
09-05-2006, 08:28 AM
emu e6400,korg microkorg
cevap
09-05-2006, 09:41 AM
Yamaha DX 21 - 2 komada
Yamaha V50
Korg Pa1xPro
Yamaha TQ5
Yamaha TX81Z - 3 komada
Akai S5000
Korg Pa1x
uskoro:Fender Rhodes...:cool:
clusterchord
16-05-2006, 03:26 AM
aj sad vi...
evo..
Roland SH-2
Roland TB-303
Roland JD-990
Roland Jupiter-8
Roland MKS-70
Waldorf Microwave 1
Waldorf XT30
Yamaha FS1R
Oberheim OBXA
SCI Prophet 5 rev2
Dynacord ADD One*
emu E4XT Ultra
Rhodes mk1
Eminent Solina*
Alesis Andromeda
*od prije par dana
milos
16-05-2006, 07:29 AM
Tomislave ,jel si bio kod onog drugara da usporedis Minimoog D sa Voyagerom?;) :) :hyper:
DADDY Z
16-05-2006, 10:43 AM
CASIO FZ1 (od koga je sve počelo)
KORG MS20
KORG POLYSIX
ROLAND MC 202
ROLAND TB 303
wishlist bi bio podu?i...ali par nepre?aljenih
SEQUENTIAL CIRCUITS PRO ONE
OScar
ROLAND SYSTEM 100 (koji nisam uspeo da otkupim od pokojnog Sube)
Don Solaris
16-05-2006, 11:18 AM
Roland XV-5080 + ram
Roland JD-990 + vintage expansion
Roland JP-8080
Roland HPD-15 Handsonic
Kurzweil K-2500R + ram
Yamaha VL1-m Ver 2
Yamaha AN1-x
Yamaha A-4000
Yamaha SY-35
Yamaha SY-77
Yamaha YS-200
Yamaha TG-33
Yamaha TG-500
Korg Delta
Korg Wavestation A/D
Ensoniq TS-10
Ensoniq SQ-80
Ensoniq SQ-R+
Casio CZ-1
Don Solaris
16-05-2006, 11:20 AM
A eto je i sličica (nažalost ne vidi se sve na njoj):
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg
Edit: hmmm iz nekog razloga ovaj interface na forumu resiza sliku, pa evo direkt link na nešto veću sliku bez optičkih distorzija:
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/15-05-2006.jpg
Enjoy!
clusterchord
16-05-2006, 12:04 PM
Tomislave ,jel si bio kod onog drugara da usporedis Minimoog D sa Voyagerom?;) :) :hyper: ma imao sam puno posla. eto ni ono sto si mi zadnje dao za download nisam stigao probati.. :mad:. ali moram otici do tipa.. stvarno me zanima
CASIO FZ1 (od koga je sve počelo)
KORG MS20
KORG POLYSIX
ROLAND MC 202
ROLAND TB 303
wishlist bi bio podu?i...ali par nepre?aljenih
SEQUENTIAL CIRCUITS PRO ONE
OScar
ROLAND SYSTEM 100 (koji nisam uspeo da otkupim od pokojnog Sube)
znao si Subu !?
jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..
nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?
u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?
@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..
Don Solaris
16-05-2006, 01:10 PM
@Don Solaris: ej Tom, dobrodosao na forum ;). vidim fino si se okruzio ..
Ehej! Bok. Eto da uhvatim vremena pa se zaletim do tebe. Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:
Budem doteglio i VL1-m posto mi je opet poceo skupljati prasinu (tako je to kad stigne nova sprava (JD-990) pa zaboravis na sve ostalo). :mrgreen:
Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:
Moritz
16-05-2006, 03:06 PM
@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....
Don Solaris
16-05-2006, 06:50 PM
Ako ti skuplja prasinu, ima kod mene mesta u studiju;) . Ja sam i ex5 uzeo zbog VL sinteze, mogu misliti tek.....:hyper: :hyper:
Dosta ljudi se zali na EX5, kazu da je losiji cak i od VL-70m. A i navodno da AN sekcija nije bas nesto. Pokusali u Yamahi da kopiraju Kurz 2xxx, ali kako kaze ona stara - koliko para, toliko muzike. Ja kazem za EX5 da je to Boeing 747 sa motorima od Pipera motorca. :)
Don Solaris
16-05-2006, 06:53 PM
@Don
kako si zadovoljan sa VL-om. A posto ti skuplja prasinu bi li ga se resio i za koje pare ;)....
Ma ne skuplja u smislu da mi ne treba, nego da ju nisam palio par mjeseci. Imam dosta posla sa nekim drugim stvarima. Taj uredjaj jednostavno nije na prodaju. Zvuk je besprijekoran. Takodjer postoji jedna disketa na kojoj su samo analogni soundovi. Opako dobro, toplo, Moogasto. Imam jos dva Virtual Analog-a, ali po soundu, VL-u nisu ni do gleznja. :rolleyes:
DADDY Z
16-05-2006, 06:58 PM
znao si Subu !?
jos uvijek slusam njegove albume.. stvarno je bio talentiran. i ja bi naradije zapalio u brazil .. :mrgreen: System100 se da nabaviti. jedan frend sa AH list (iz Italije) ga je prodavao nedavno. onaj osnovni model (101). i meni je to napeto, slusao sam demose od 101+102 i to razbija. najbogatiji zvuk koji sam ikad cuo sa roland analogije..
nego, DJ Z, sto nisi ti imao 909 ili neki takav roland drum machine?
u MS20 je fantastican - stalno slusam Moon Safari od AIR, tamo ga ima posvuda. dali koristis filter input da sarafis loopove i sl. kroz njega ?
Pa da,od njega su kupljeni neki synthovi sa liste..i da,jo? uvek imam TR808 koji je takođe od Sube...MS20 je super sprava za razne experimente sa patch poljem..filter mu je ludilo...:da:
relis
16-05-2006, 08:26 PM
Yamaha EX5 silver
Novation Supernova 2 rack 24 voice
Acess Virus Classic
M-audio Keystation 49
Don, ima EX5-ica jak motor, barem ko SDI:D. Inace, AN sekcija je takva kakva je od Yamahe. Isto ko na AN1X, CSxX - cujem dosta zvukova u pjesmama Mike Oldfielda, Paul Van Dyka... koji imaju CS seriju. Drugi VA-i su u mnogocemu bolji, ali ima i Yamaha jakih strana u tome.
Ja ju trebam za udaraljke (sve osim kick-ova), razne "FM" zvukove, stringseve i jos stosta. Osim toga, po izjavi ispada da ju nisi probao svirati, kak onda znati koga su htjeli kopirati? Moj najdrazi zvuk s nje je DX attacky elektricni klavir. To me baca u osamdesete...
Yamaha EX5 silver
Novation Supernova 2 rack 24 voice
Acess Virus Classic
M-audio Keystation 49
...
E, da neces menjati EX5 za EX5r?
@ Don
verujem da VL na ex5 ne zvuci kao na VL1, ali u klasi workstation sprava, meni je to extra sint. Ja dosta radim live, sa bendom, tu je nenadje*iv.
BTW, imas lep setup:) ;)
Hartmann Neuron
Access Virus TI P?lar
Clavia Nord Electro 2 (tj. 3)
Clavia Nord Lead 3
Roland dig. klavir
goasia
16-05-2006, 10:26 PM
evo i mog setupa
Oberheim Matrix 6
Roland Jx-8p
Korg DW-8000
Studio Electronics Atc-X Quad Filter System
Alesis Andromeda
Roland s-760
E-Mu Orbit
Cheetah ms 6
Waldorf Xt
Waldorf Pulse
Doepfer ms-404
E-mu midi keyboard
Behringer brc 2000
sta bi jos dobro dolso?
uhh ..puno toga :(
relis
17-05-2006, 07:15 AM
E, da neces menjati EX5 za EX5r?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ne, ne. EX-ica mi, izmedju ostalog, koristi i kao odlicna master klavijatura, tipke su ZAKON!
Osim toga, ak koristis Yamahu za live svirku, vjeruj mi da neces keyboard verziju, bolji ti je rack. To je zbilja pretesko i preveliko.
clusterchord
17-05-2006, 01:20 PM
Pa da,od njega su kupljeni neki synthovi sa liste..i da,jo? uvek imam TR808 koji je takođe od Sube...MS20 je super sprava za razne experimente sa patch poljem..filter mu je ludilo...:da:
da nisam ga nikad probao uzivo, bnas me zanima. to mu dodje kao polumodularni monofonik. a i dalje je malen i praktican za svirke i ostalo.
eh, vidim da sam zaboravio svoj wishlist. sto realisticni, sto nerealisticni..
Roland CR78 - meni najdrazi analog drum
Oberheim OBX - megapadovi. nasao sam ga nakon 2god trazenja, ali tip se jos nije odlucio..
Neuron - rezervirao sam onog u klangfarbe, pa odustao. ipak su mi zatrebali euri za druge stvari. :(
CS-80 - kupio sam ga u jesen, jos stoji kod brata u kaliforniji, ceka da smislim transport ovamo. opet lova ..
ARP Chroma, minimoog i System100 - mozda jednog lijepog dana..
@puRE - pa dugo te nebi na forumu. lijepo da si navratio.. ;)
Don Solaris
17-05-2006, 01:54 PM
Yamaha EX5 silver
Don, ima EX5-ica jak motor, barem ko SDI:D. Inace, AN sekcija je takva kakva je od Yamahe. Isto ko na AN1X, CSxX - cujem dosta zvukova u pjesmama Mike Oldfielda, Paul Van Dyka... koji imaju CS seriju. Drugi VA-i su u mnogocemu bolji, ali ima i Yamaha jakih strana u tome.
Ja ju trebam za udaraljke (sve osim kick-ova), razne "FM" zvukove, stringseve i jos stosta. Osim toga, po izjavi ispada da ju nisi probao svirati, kak onda znati koga su htjeli kopirati? Moj najdrazi zvuk s nje je DX attacky elektricni klavir. To me baca u osamdesete... Tocno, nisam ju svirao. Samo sam procitao 20-tak izjava ljudi koji ju imaju. Uglavnom svi se zale na los MIDI timing i na VL sekciju koja je slabija od recimo one na VL1.
Sta se kopiranja tice, ja sam mislio na koncept dizajniranja uredjaja, a ne na kopiranje zvukova. Koncept EX5 zasniva se na Kurzweilovom V.A.S.T. konceptu gdje imas digital synth, sample player, DSP i "analogne" oscilatore koje mozes da koristis za sve zivo. Ja na Kurzweilu mogu da koristim sve to istovremeno bez ikakvih posljedica. Ajde ti na EX5 istovremeno koristi sampleove, AN sekciju i DSP, pa da vidimo kolika polifonija ce ti onda biti i kako ce ti se synth ponasati po pitanju response timea.To to je ona bitna razlika u odnosu na Kurzweil. Na Kurzu ti je polifonija uvijek 48 nota, bez obzira koliko oscilatora ti ukljucio i koje DSP strukture rabio, a response time mu je trenutacan, bez obzira koliko si mu ti opteretio DSP. Na to sam mislio kada sam rekao 747 sa motorom od Pipera.
Inace kao synth EX5 je odlican. Takodjer, za onoga kome treba all-in-one radna stanica, sampler, virtual analog i PM, EX5 je definitvno najbolje rjesenje u ovom trenutku!
clusterchord
17-05-2006, 06:31 PM
evo i mog setupa
.
.
Studio Electronics Atc-X Quad Filter System
Alesis Andromeda
.
.
e Balinte, vidim ipak si zadrzao Andromedu ..
kako te sluzi ATC-X , sto ti se cini , sad kad si imao malo vise vremena da radis s njime ?
milos
17-05-2006, 06:54 PM
Tomislave,sta ce ti OBX pored OBX-a?Mislim,svi tvrde da je OBX-a masnija varijanta a imas i split.
OB-8 je vec druga stvar...
Mislim da ti jos fali jedan modular dotcom,ili Oakley:) ;) :hyper:
goasia
17-05-2006, 10:25 PM
e Balinte, vidim ipak si zadrzao Andromedu ..
kako te sluzi ATC-X , sto ti se cini , sad kad si imao malo vise vremena da radis s njime ?
.. pa ima Andromeda svoj karakter ... al sam nekako ocekivao siri spektar zvukova, bazni waveform-i su mi malo cudni ,lice,kao da nema potrebne razlike u zvuku naprimer sine ili saw waveforma ... mozda umisljam ali kod vecine sinteva mnogo je uocljivija razlika .. filter mi se dopada i sve one moguce kombinacije dva filtera ... mod matrix je fenomenalan , efekti su bruka ...osim delaya svi drugi su neupotrevibi ...
ATC-X , attack bi mu mogao biti malo brzi , inace kao neka vrsta leksikona analognih zvukova , znaci nista nesto spektakularno novo , al potpuno odgovara nameni , i sto je interesantno always in tune , neznam kako su to izveli , ponekad i fali taj vintage detune iz sounda ... i cuje se unutrasnji rele kad prebacujes sa jednog filtera na drugi ,ili kad ukljucujes distorziju ili ringmodulator .. sto znaci da je unutra hardware fx :)
Immunity
17-05-2006, 11:57 PM
E-MU Audity 2000
Korg M3R
RSF Cobol (Monofonski synth - CV/GATE)
Roland CSQ-100 Digital Sequencer (CV/GATE) - Prodajem!
Roland CV Interface OP-8M (Interface za Roland JUNO-60 - DCB-Midi) - Prodajem!
Roland JD-800
Roland MC-4 Micro Composer (CV/GATE)
Roland SH-101 (CV/GATE) - Prodajem!
Roland System 100M 181 Keyboard 4 oct (CV/GATE) - Prodajem!
Roland System 100M 191-J (modularni system sa 4 osc - CV/GATE) - Prodajem!
Sequential Circuits Pro One (CV/GATE)
Waldorf Microwave XT
Yamaha AN1x
Extra Solid Mobile 19'' Rack 26 unit's - Prodajem!
clusterchord
18-05-2006, 03:23 AM
Tomislave,sta ce ti OBX pored OBX-a?Mislim,svi tvrde da je OBX-a masnija varijanta a imas i split.
OB-8 je vec druga stvar...
Mislim da ti jos fali jedan modular dotcom,ili Oakley:) ;) :hyper:
hehe to su internet naklapanja ljudi koji ih vidjeli nisu .. ukratko, OBX je puno masniji i topliji od OBXa. uz stari OB 4voice i 8voice, to su najdeblji padovi na planetu. OBX je radjen diskretno, i de facto ima SEM voice unutra, osim sto filter nije multimode, vec samo 12dB lowpass. vrlo je organican i "kremast" (poslusaj tangerine dream - exit/tangram, japan, magnetic fields, ymo, rush, sylvian itd ..)
OBXA je isto debeo ali nije bas topao - puno je agresivniji, ima brzi attack, vise muda i ima taj konkretni, rezuci, buzzy zvuk karakteristican za polisinteve iz 80-tih. postoje donekle slicnosti, ali je tekstura drugacija - to su de facto dvije razlicite sprave, sa razlicitim aplikacijama. OBXA radi ludilo bass, ostre polisinteve/stringove pod gitare, sekvence itd (synth pop), ali nikako nije moj prvi izbor za mutne, tople padove. cak ni Jupiter 8, osim ako se radi o PWM ili XMOD padovima. btw, obadvojicu ih A6 sisa u tom podrucju, i to ne malo..
da pojasnim, legenda o Oberheim padovima (koje je pun web) nije nastala od njihove generacije iz 80tih, bazirane na CEM analognim chipovima, kao sto su OBXa/OB8, vec od prije dok su koristili diskretne komponente.
OBXa i OB8 u soundu nisu identicni, ali su vrlo slicni u jedno 70% situacija, koriste potpuno isti hardver (iste CEMove) samo je filter malo drugacije poslozen. OB8 ima malcice "predobar" sustav za kontrolu stima oscilatora, pa je malo manje "debeo".
oberheimovi su moje omiljeno podrucje .. :mrgreen:
sto se modulara tice - sanjam o blacetu i novom motm-u 1xxx seriji, u malom, frac rac formatu.. najbolji filteri
relis
18-05-2006, 07:21 AM
Tocno, nisam ju svirao. Samo sam procitao 20-tak izjava ljudi koji ju imaju. Uglavnom svi se zale na los MIDI timing i na VL sekciju koja je slabija od recimo one na VL1.
Sta se kopiranja tice, ja sam mislio na koncept dizajniranja uredjaja, a ne na kopiranje zvukova. Koncept EX5 zasniva se na Kurzweilovom V.A.S.T. konceptu gdje imas digital synth, sample player, DSP i "analogne" oscilatore koje mozes da koristis za sve zivo. Ja na Kurzweilu mogu da koristim sve to istovremeno bez ikakvih posljedica. Ajde ti na EX5 istovremeno koristi sampleove, AN sekciju i DSP, pa da vidimo kolika polifonija ce ti onda biti i kako ce ti se synth ponasati po pitanju response timea.To to je ona bitna razlika u odnosu na Kurzweil. Na Kurzu ti je polifonija uvijek 48 nota, bez obzira koliko oscilatora ti ukljucio i koje DSP strukture rabio, a response time mu je trenutacan, bez obzira koliko si mu ti opteretio DSP. Na to sam mislio kada sam rekao 747 sa motorom od Pipera.
Inace kao synth EX5 je odlican. Takodjer, za onoga kome treba all-in-one radna stanica, sampler, virtual analog i PM, EX5 je definitvno najbolje rjesenje u ovom trenutku!
Imas pravo, midi timing je los. Layering zvukova takodjer predstavlja veliki problem, nema AN+FDSP ili VL+AN, samo XXX+AWM i to u doslovnom smislu, samo 2 zvuka (mogu se doduse pomijesati u program modeu, al gube na kvaliteti drasticno). Strasno! Ali radi se o tome da to meni ne treba, ja uzivam u zvukovima takvi kakvi jesu.
Bome, ne znam zasto mi je EX-ica toliko prirasla srcu...? :) (mislim, znam, al se to sam' tak veli...) Inace prezirem workstatione, danas nebi dao tolke pare ko prije 6 godina ni u ludilu. I mogao bi dobiti jako lijepe pare za nju, koliko vidim po oglasnicima, pa si ubosti kakvu analognu klavijaturu. Ali ne ide ova nikamo.
relis
18-05-2006, 07:41 AM
Cluster, moram ti vjerovati na rijec sto se tice razlike izmedju OBX i OBX-a. Padovi sa Magnetic fields 1 su nesto spektakularno (onaj "voicey" mi posebno nabija komplekse), to je iz druge galaksije. Obozavam takve "pune", tople padove. Preko onih "rezecih", iako covjek treba i takve tu i tamo, odmah prelazim.
milos
18-05-2006, 11:04 AM
Joj sto volim kada strucnjak objasni:) ;) :hyper: .Mislim da kontam -da li bilo fer reci da je ta razlika izmedju OBX-a i OBX veca nego npr. izmedju dva propheta(topliji rev 2 sa SSM cipovima naspram praskavog rev 3 sa CEMovima) ?
Da li onda OBX dodje nesto kao kompaktna varijanta starih 2,4 i 8-voice belih Oberheima od SEM modula ili nesto drugo...
Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.Oberheim zvukovi neodoljivo podsecaju na propheta,pogotovo filter sweepovi na "Kales bre andjo":) :D
Danas sam slusao i Magnetic Fields 1,hehe-stvarno topli padovi:) ;)
Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.
jaoo, imao sam nekih 12-13 godina kada sam pozajmio od drugara tu plochu :( Jako dobar album.
U poredjenju sa Naos-om (Ristovski/Lokner) iz '94, Merge je svetlosnu godinu dalje...
Moram da iskopam tu plochu.. :)
Drago mi je da vas se toliko javilo, nisam imao pojma da vas ima u tolikom broju. Znao sam za Clusterchorda, OFFa, Goasia-u...a za ostale...bash sam se obradovao :)
Zamislite, svako od nas ponese po 2-3 sprave i napravimo jedan Elektrik Jam :D
DaBear
18-05-2006, 04:39 PM
Imjuniti...jel ima neka slika da se vidi od sintija??
fipke
18-05-2006, 04:40 PM
jaoo, imao sam nekih 12-13 godina kada sam pozajmio od drugara tu plochu :( Jako dobar album.
U poredjenju sa Naos-om (Ristovski/Lokner) iz '94, Merge je svetlosnu godinu dalje...
Moram da iskopam tu plochu..
imam je ja. ali zbog nepaznje pre par godina sunce mi istopilo rub vinila, tako da su prvih par pesama sa obe strane neupotrebljive.
mislim da nesto od tih snimaka ima na goratonovom best of-u...
Immunity
18-05-2006, 07:41 PM
Imjuniti...jel ima neka slika da se vidi od sintija??
slike stizu uskoro - a sta bi sa tvojim slikama?
clusterchord
19-05-2006, 02:48 AM
da li bilo fer reci da je ta razlika izmedju OBX-a i OBX veca nego npr. izmedju dva propheta(topliji rev 2 sa SSM cipovima naspram praskavog rev 3 sa CEMovima) ? uh tesko je to ocijeniti, trebalo bi ih sve imati u sobi u jednom. ali mislim da je to tu negdje - govorimo o tri sasvim drugacija hardverska rjesenja.. cak ni svi cem sintevi ne zvuce isto, makar se cuje da su "rodjaci".
Da li onda OBX dodje nesto kao kompaktna varijanta starih 2,4 i 8-voice belih Oberheima od SEM modula ili nesto drugo...
Pun Pogodak !! zato ga bas i zelim. OB 8-voice, prvo kosta ko svetog petra, i drugo , treba ti po pola sata da ga stimas za svaki take koji hoces snimiti. http://www.clicksmilies.com/s0105/sprachlos/speechless-smiley-004.gif
Bas sam slusao Merge od Laze Ristovskog odradjen na Minimoogu i Oberheimu OBX-a.Oberheim zvukovi neodoljivo podsecaju na propheta, na reviziju 3 da. sve isti hardware, osim VCA. ali razlika je najveca u filteru - prophet je 24dB, i dosta svijetao/cisci, nema toliko saturacije. OBXA pak ima 12dB filter koji je pravi SVT (state variable filter - sklop je tkdj slican SEM-u ali izveden sa CEM chipom). to nemozes naci ni na Rev3, ni na OB-8, a ni poslije na Xpanderima i matrixima. postoji i zasebni 24dB filter koji je dosta tamniji i ne pretjerano uzbudljiv, osim za bass.
vazna stavka je i da OBXA filteri saturiraju, i to mu dosta daje ona "muda" koja su ga ucinila slavnim.
ob-x demo: www.bluesynths.com (http://www.bluesynths.com) (moras se logirati ali je free)
ob-xa demo:www.babic.com/SYN/obxa.htm (http://www.babic.com/SYN/obxa.htm)
clusterchord
19-05-2006, 02:57 AM
Zamislite, svako od nas ponese po 2-3 sprave i napravimo jedan Elektrik Jam :D
u to bi bilo zanimljivo. jos da je snimiti sprave na posebne kanale, da se poslije moze mixati, remiksati itd :cool:
obozavam improvizaciju. nedavno sam napravio takav jam-session s jednim kolegom - potegnuli smo sve zivo sto je bilo nadohvat ruke. 34 min "berlinske " skole..
****nego ljudi, bilo bi super da postate i neke fotke vasih sinteva/klavijatura, cijeli setup, neki sint, gro-plan, stogod .. editirao sam naslov thread-a da malo poguram ideju**** :mrgreen:
DADDY Z
19-05-2006, 06:22 AM
evo da zakuvamo...
http://myspace-958.vo.llnwd.net/00732/85/99/732719958_l.jpg
http://myspace-324.vo.llnwd.net/00732/42/39/732719324_l.jpg
http://myspace-651.vo.llnwd.net/00732/15/68/732718651_l.jpg
http://myspace-118.vo.llnwd.net/00732/81/19/732719118_l.jpg
http://myspace-749.vo.llnwd.net/00732/94/79/732719749_l.jpg
relis
19-05-2006, 08:48 AM
Evo, preuredjujem u zadnje vrijeme sobu, tak da to nije dokraja gotovo:
http://img139.imageshack.us/img139/5143/studio15xo.jpg (http://imageshack.us)
http://img139.imageshack.us/img139/3959/studio20ce.jpg (http://imageshack.us)
Nisam josh uvek slikao setup kod kuce, ali imam par fotki sa svirki pa evo:
1. ova mi je omiljena, chak sam je uramio i stavio na zid, odma' iznad jp-a (shalim se :) nije bash iznad :D )
2. moje chedo :)
3. live setup (samo bez jp-a poshto je on kasnije stigao)
clusterchord
20-05-2006, 05:38 AM
@relis - kako si uspio da ti virus stoji tako vertikalno , jesi to zavario nesto na kontroler ?
ako moze mala sugestija, mislim da bi bilo bolje da slike nisu bas mega-velike, preko 150k - ima nas jadnika koji smo jos na dial-upu, pa nam treba tri dana da se izlista ovaj page.. :rolleyes: :)
evo da zakuvamo... DJ Z, super su fotke, svidja mi se taj gro-plan. evo probao sam nesto u slicnom stilu sa par spravica koje nisam prije bas nesto fotkao..
http://www.babic.com/TEMP/SH-2.jpg
http://www.babic.com/TEMP/ADD-ONE.jpg
http://www.babic.com/TEMP/XT.jpg
http://www.babic.com/TEMP/TB303.jpg
http://www.babic.com/TEMP/SOLINA.jpg
DADDY Z
20-05-2006, 08:28 AM
clusterchord...vidim da ti je 303 u identičnom stanju kao moja..znači da se koristila u izobilju...hehehhe...živeli:rotfl:
off (ovo je zbog Relis-a i Relax-a na EX5 :) ) : Ko voli da odsvira neki ultra/mega/giga pad, tipa Em7/9/11/eventualno13, na nekoj od sprava i da preko njega solira na nekom ultra/mega/giga lead-u jedno 2/3h ? :D
@Clusterchord: pocrveneo ti knob na microwave-u ;) :) :D
relis
20-05-2006, 04:49 PM
Cluster, evo na slici se najbolje vidi, postolje je samo proslonjeno na kontroler:
http://img78.imageshack.us/img78/6001/dsc002999nj.jpg (http://imageshack.us)
DaBear
21-05-2006, 06:51 PM
evo malo i od mene, iz Londona...
nisam nista novo kupovao dugo...a i ne treba. Sampleri (hard i soft) su uglavnom glavni instrumenti....Pro Tools virus synth, takodje se puno koristi...Sequencer na Pro Tools-u, Ableton Live...Ionako sviram sa dva prsta samo !!!
DaBear
21-05-2006, 06:55 PM
jos malo...
DaBear
21-05-2006, 06:57 PM
i opet...ne znam sto nece da baci sve tri odjednom!!???
DaBear
21-05-2006, 06:59 PM
ufffff...dosadno!
DaBear
21-05-2006, 07:00 PM
ima jos!!
DaBear
21-05-2006, 07:02 PM
I zadnja, studio i FXs idu na drugi tread (studio set up-ovi!)
@DaBear
Koliko koristish MicroKorg i da li si zadovoljan?
Kakav ti je njegov vocoder?
DaBear
25-05-2006, 10:00 PM
@DaBear
Koliko koristish MicroKorg i da li si zadovoljan?
Kakav ti je njegov vocoder?
upalim ga tu i tamo...mastan je..dobar za techno, drum i bass, trance...super je vokoder. bila je pala cena mnogo pa sam zato uzeo...sad je Legacy sa onim malim MS-10 usb keboardom ovde 180Eura!1 dzabe,,,,i radi kao rtas plug in sada s Pro Tools-om...
upalim ga tu i tamo...mastan je..dobar za techno, drum i bass, trance...super je vokoder.
Moram ga se uskoro dokopati...
Jesi li radio sa josh nekim vocoder-om?
Voleo bih uskoro jedan da pazarim, pa bih voleo da cujem iskustva.
DaBear
25-05-2006, 11:36 PM
Moram ga se uskoro dokopati...
Jesi li radio sa josh nekim vocoder-om?
Voleo bih uskoro jedan da pazarim, pa bih voleo da cujem iskustva.
imam i stari Roland SVC350..klasika,ali ne moze da se meri sa Korgom...moj drug Andre zvuci sa korgom ko Zawinul!! Ja ne sviram tako dobro....
slowstar
26-05-2006, 08:43 PM
Ne zaleci se preterano, ja sam verovatno imao PRVI U EVROPI (ne hvalim se dzabe, pitaj Lazu kome sam ga prodao za serijski broj...) svi ti "Beli" Oberheimi, sa 2, 4 (kao moj bivsi) i sa 8 SEM modula su skoro nemoguci za stimanje, morao sam da dolazim po sat ranije na snimanje i da ga drzim ukljucenog, jer mu je na chipovima bila "termalna" kontrola stimanja, ukratko, bio je "nocna mora" za svirke, a za "zivo" zbog totalno nekorisnog memorisanja saundova, NEMOGUC, mada je imao naj "Masniji" zvuk koji sam ikada cuo, pogotovo u unison modu. Kada se odavno pojavio ROLAND JUNO 60, odmah sam ga prodao Lazi da bih kupio isti...sada je vec druga situacija, ali mislim da je jagma za starim analognim sintovima 90% "fancy" a samo 10% realna potreba...pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog"
DaBear
26-05-2006, 09:07 PM
Ne zaleci se preterano, ja sam verovatno imao PRVI U EVROPI (ne hvalim se dzabe, pitaj Lazu kome sam ga prodao za serijski broj...) svi ti "Beli" Oberheimi, sa 2, 4 (kao moj bivsi) i sa 8 SEM modula su skoro nemoguci za stimanje, morao sam da dolazim po sat ranije na snimanje i da ga drzim ukljucenog, jer mu je na chipovima bila "termalna" kontrola stimanja, ukratko, bio je "nocna mora" za svirke, a za "zivo" zbog totalno nekorisnog memorisanja saundova, NEMOGUC, mada je imao naj "Masniji" zvuk koji sam ikada cuo, pogotovo u unison modu. Kada se odavno pojavio ROLAND JUNO 60, odmah sam ga prodao Lazi da bih kupio isti...sada je vec druga situacija, ali mislim da je jagma za starim analognim sintovima 90% "fancy" a samo 10% realna potreba...pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog"
Gosn S. M. ? jest to vi???
Vrach
relis
27-05-2006, 12:26 AM
...ali mislim da je jagma za starim analognim sintovima 90% "fancy" a samo 10% realna potreba...pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog"
Ne mogu vjerovati da to govori netko tko je koristio te stare analogne sinteve. Jos da spomenes ponajbolje VA-e ajd' (ma ni to nije to), ali Fantoma ili XV seriju...
Pa dobro...chovek tako misli...necemo ga valjda sad razapeti :)
Po meni, stara analogija ima odredjeni sound koji je teshko imitirati ali takodje mislim da 90% slushalaca ne chuje razliku izmedju A i VA :( Da me ne shvatite pogreshno, ja sam uvek za A! :)
Osim za lichno zadovoljstvo, ne vidim veliku potrebu kupovine stare analogije, a to lichno zadovoljstvo, morate priznati, nije nimalo jeftino :)
DaBear
27-05-2006, 10:24 AM
Pa dobro...chovek tako misli...necemo ga valjda sad razapeti :)
Po meni, stara analogija ima odredjeni sound koji je teshko imitirati ali takodje mislim da 90% slushalaca ne chuje razliku izmedju A i VA :( Da me ne shvatite pogreshno, ja sam uvek za A! :)
Osim za lichno zadovoljstvo, ne vidim veliku potrebu kupovine stare analogije, a to lichno zadovoljstvo, morate priznati, nije nimalo jeftino :)
slazem se potpuno..stari sintiji su gubljenje vremena. Imao sam sve tokom 80-ih, i mogu da kazem da je sve to sad totalno besmisleno! Kad je VINCE CLARKE - covek sa jednom do najvecih kolekcija analognih sintija presao na SOFT SYNTHS, onda znate koliko je sati!!! Ceo novi album radi na lap top-u sa soft sintijima.....A da ne pricam kako rade soft sintiji...Virus (TDM) je ISTI kao i hardware..cak cita patches sa hardverskog sintija..Korg Legacy je koma....A da ne pricam sto to niko ne moze da razlikuje, a da publika uopste ne pita na cemu se svira!!!
DADDY Z
27-05-2006, 11:44 AM
ne bih se u potpunosti slozio za analogiju..ja i dalje ne mogu da postignem pored svih napora da na vst MS20 dobijem sound sa pravog MS20 sa istim postavkama parametara...verovatno zato sto je na hardveru neki elektrolit popustio ili crko ali u svakom slucaju meni je bas TAJ sound odlican,,ovaj drugi je blizu ali nema taj shmek...no u svakom slucaju koristim sve kombinovanu u izobilju...heheheh...slazem se samo u jednom:jako puno vremena treba izgubiti u radu sa analogiom..
a trenutno je jeftinija nego ikad bas zbog kise VST-a...
milos
27-05-2006, 01:39 PM
slazem se potpuno..stari sintiji su gubljenje vremena. Imao sam sve tokom 80-ih, i mogu da kazem da je sve to sad totalno besmisleno! Kad je VINCE CLARKE - covek sa jednom do najvecih kolekcija analognih sintija presao na SOFT SYNTHS, onda znate koliko je sati!!! Ceo novi album radi na lap top-u sa soft sintijima.....A da ne pricam kako rade soft sintiji...Virus (TDM) je ISTI kao i hardware..cak cita patches sa hardverskog sintija..Korg Legacy je koma....A da ne pricam sto to niko ne moze da razlikuje, a da publika uopste ne pita na cemu se svira!!!
Ajd sad nam jos ti malo prosvetli oci:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Clusterchord, i ja makar na ovom forumu cenimo analogne sintove i njihove designere.
Da li si 80-ih imao Minimooga,Serge ,Moog i Buchla modulara mozda?Ili nekog Oberheima ,mozda i Propheta rev2 ?Ili Yamahu cs80 koja je po soundu i samom konceptu genijalnija od bilo kojeg i soft sinta i kojekakvih Virusa i Nord Leadova .
Mana im je odrzavanje i kalibriranje ali vredi iskustva.
Da mi ponude ultra mega giga setup sa svim VA i soft sintovima,Iconom i Pro Tools HD sistemima na jednoj strani i sa starom analogstinom ,trakasem i analognim mixerom na drugoj strani pogodi sta bi izabrao :)
milos
27-05-2006, 01:41 PM
a trenutno je jeftinija nego ikad bas zbog kise VST-a...
Naprotiv,analogni sintovi su u poslednjih par godina postali izuzetno skupi...
DADDY Z
27-05-2006, 02:46 PM
ne znam da li misliš na situaciju napolju ili kod nas...samo u mom okruženju nekoliko prijatelja je pokupovalo analognih synthova i drum machine-a za 100-150eu po komadu..a pre su koštali od 500dem pa naviše...ne računam tu Minimoog i Prophet koji imaju cenu i dan danas
Clusterchord, i ja makar na ovom forumu cenimo analogne sintove i njihove designere.
Niko nije rekao da ne ceni analogne sintove. Nemoj da ispadne kao da samo vas dvojica jedini hvalite i volite analogiju a mi ostali ih kudimo...samo diskutujemo o njihovoj funkcionalnosti i potrebi...
Pa ko ne bi voleo da ima sobu prepunu pach-polja i da se igra sa njima po ceo dan... ali mislim da bih se prvo odlucio za ultra mega giga setup...jga, ti bi ono drugo i to je tako..shta sad da radim :)
Jedino me zanima zasto, ako su se vec toliko vratili u modu, ne pochnu ponovo da se proizvode..chuo sam da je neko ponovo pocheo da pravi Rhodes...ili je to dezinformacija :confused: :). Bilo bi lepo imati nov ms20 i bilo koji drugi A.S., kao da si onih godina ushao u radnju i kupio ga :)
DADDY Z
27-05-2006, 05:09 PM
evo link za kratki dokumentarac o ROLAND TB303 koji je već postovao FIBRA ali čisto da se podsetimo..
http://ia300107.us.archive.org/1/items/NateHarrisonBasslineBaseline/BB_web.mov
milos
27-05-2006, 05:37 PM
ne znam da li misli? na situaciju napolju ili kod nas...samo u mom okru?enju nekoliko prijatelja je pokupovalo analognih synthova i drum machine-a za 100-150eu po komadu..a pre su ko?tali od 500dem pa navi?e...ne računam tu Minimoog i Prophet koji imaju cenu i dan danas
Pa na tu vrstu analogije sam i mislio:)
Eh,da sam kojim cudom tamo krajem 80-ih pokupovao malo opreme(tada sam bio bas jako mali:D ).Kad vidim na harmony centralu da su ljudi kupovali cs80 ili propheta 10 za npr. 200$ :( U to vreme svi su vikali dx7:D
milos
27-05-2006, 05:47 PM
Niko nije rekao da ne ceni analogne sintove. Nemoj da ispadne kao da samo vas dvojica jedini hvalite i volite analogiju a mi ostali ih kudimo...samo diskutujemo o njihovoj funkcionalnosti i potrebi...
Pa ko ne bi voleo da ima sobu prepunu pach-polja i da se igra sa njima po ceo dan... ali mislim da bih se prvo odlucio za ultra mega giga setup...jga, ti bi ono drugo i to je tako..shta sad da radim :)
Jedino me zanima zasto, ako su se vec toliko vratili u modu, ne pochnu ponovo da se proizvode..chuo sam da je neko ponovo pocheo da pravi Rhodes...ili je to dezinformacija :confused: :). Bilo bi lepo imati nov ms20 i bilo koji drugi A.S., kao da si onih godina ushao u radnju i kupio ga :)
Pogledaj sta je Dave Smith napravio sa Polyevolverom-chovek bi pomislio da je to Prophet (4 voice) + Prophet VS ,ali zvuk mu je totalna distorzija i ne moze se meriti npr. sa toplijim rev2 prophetom ili samo sa VS-om.
Ima dobrih i novih analognih sintova, pogotovo modulari-od Dotcom,Oakley,Blacet,MOTM....
Bilo bi ludo kupovati Mooga cije oscilatore moras stelovati ako ti neko otvori vrata od studija/sobe -pored ovih proizvodjaca,a i za neki manji sistem tipa 35 bi mogao nov modular da sklopis ceo jedan zid da ti bude pun modula....
Minimoog Voyager je takodje super sprava,pa Studio Electronics Omega,Andromeda A6....
DaBear
27-05-2006, 06:43 PM
[quote=milos]
opet se zagrejala diskusija....ja sam 80'-ih ima sve od Rolanda (2 x System 100M, SH-09, MSQ-100, sa MC-4 sequencerom, RSF Kobols (francuski u racku, bez klavijature) Pro-One, Mono Poly, Poly Six, SH-101, Prophet 5, MS-10/20/Vocoder, TR-808, 909, 727....Linn, sve sam rasprodao. Sad bi samo maogao da prodam za vise, da sam sacuvao ali sigurno ih ne bi koristio. Ne isplati se trositi mnogo vremena na pravljenje nekog zvuka...kad ima 1000 na raspolaganju u svakom soft sintu!
Sve zavisi sta radis - ako se iz hobija zezas kuci, kad imas slobodnog vremena -onda samo napred! Ako radis profesionalno, i ako su rokovi kratki i vreme skupo - nema mesta za analogiju. Necu da ulazim, da ako radis 2 ili 3 projekta paralelno ! pa kad treba da otvoris session od pre 2 dana a zaboravio si koje patch leads si gde stavio!?? Vince clarke je imao i Serge i Moog-a, i System 700, Sysytem 100M, sta vec ne..i batalio sve...
DaBear
27-05-2006, 06:59 PM
[quote=DaBear][quote=milos]
evo, (kad se ima i kad se moze!!) Hans Zimmerov, modular zid!!
Pogledaj sta je Dave Smith napravio sa Polyevolverom-chovek bi pomislio da je to Prophet (4 voice) + Prophet VS ,ali zvuk mu je totalna distorzija i ne moze se meriti npr. sa toplijim rev2 prophetom ili samo sa VS-om.
Ima dobrih i novih analognih sintova, pogotovo modulari-od Dotcom,Oakley,Blacet,MOTM....
Bilo bi ludo kupovati Mooga cije oscilatore moras stelovati ako ti neko otvori vrata od studija/sobe -pored ovih proizvodjaca,a i za neki manji sistem tipa 35 bi mogao nov modular da sklopis ceo jedan zid da ti bude pun modula....
Minimoog Voyager je takodje super sprava,pa Studio Electronics Omega,Andromeda A6....
Nisam mislio na nove modele, vec na stare serije koje bi se ponovo proizvodile, sa istom strukturom, tj. potpuno identichno. Npr. nov ms20. to bi bilo super..
Ne mogu vjerovati da to govori netko tko je koristio te stare analogne sinteve. Jos da spomenes ponajbolje VA-e ajd' (ma ni to nije to), ali Fantoma ili XV seriju...
Pazi, ja znam ko je Slowstar.... i verujem mu na rec, a trebalo bi i ti
relis
29-05-2006, 04:03 PM
Pazi, ja znam ko je Slowstar.... i verujem mu na rec, a trebalo bi i ti
Ne znam zbilja tko je Slowstar, sorry, ali ja ni Jean Michel Jarre-u ne vjerujem na rijec. Svako neka misli sto hoce. Evo ovako, poslusaj si njegov Oxygene 7-13 ('96.) radjen vecim dijelom na analognim sintevima te Metamorphoses (2000.) na kojem je vecinom koristio VA-e. Sve ima svoj sarm, reci ce netko, ne? Ma da, ali meni Oxygene zvuci 35000 snaznije. Tisucu vise-manje.:D
milos
29-05-2006, 05:35 PM
Ne znam zbilja tko je Slowstar, sorry, ali ja ni Jean Michel Jarre-u ne vjerujem na rijec. Svako neka misli sto hoce. Evo ovako, poslusaj si njegov Oxygene 7-13 ('96.) radjen vecim dijelom na analognim sintevima te Metamorphoses (2000.) na kojem je vecinom koristio VA-e. Sve ima svoj sarm, reci ce netko, ne? Ma da, ali meni Oxygene zvuci 35000 snaznije. Tisucu vise-manje.:D
Hehe,u potpunosti se slazem sa tobom za Jarrea. Najtopliji mi je Equinoxe pa onda prvi Oxygene.Ovi zadnji albumi su ocajni pogotovo ovaj zadnji "Geometry of love:wc: :wc: :uhoh: :uhoh: :drunk: "
Don Solaris
29-05-2006, 06:28 PM
pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog" Eh...kud ba? XV? Kupio sam nedavno JD-990 koji je neusporedivo topliji od XV-a, pa niti jedan niti drugi ne mogu ni da se pribli?e jednom najobičnijem Korgu Delta. Da mogu, odavno bih ju prodao. Svaka sprava ima svoj zvuk i tu nema nikakve matematike kojom će? ti od jednog napravit ne?to drugo.
Nedavno mi je frend snimio onaj soft Mini Moog mislim od Arthurie. Pa to je toliko bjedno da sam isti dan morao maknuti sa računala. To nije za slu?ati koliko je bezveze. Jer potpuno isti sound dobijem sa bilo kojim drugim besplatnim soft synthom. Zapravo uopče mi nije jasno, za?to oni tim soft synthevima daju različita imena kada svi zvuče potpuno isto. Čast izuzecima, primjerice Absynth, koji je genijalan i totalno originalan. Ali ovo tr?i?te "analognih" soft syntheva je pre smje?no. Uzme? si besplatne triangle, i nord modular mono i pokrio si 90% analognih soft syntheva. Ili kupi? Rekator i vozi? ?to god hoće?.
Jedino sa čime se mogu slo?iti je miks. Tu definitivno stoji tvoja tvrdnja da je svejedno dali koristi? soft synth ili hardver npr SH-09, jer tu nema teorije da netko pogodi razliku. Ali i to opet ovisi o vrsti glazbe i o analogiji o kojoj pričamo (zvuk Jupitera 8 če? jako te?ko emulirati pa imao ti sve soft synthve ovog svijeta). Ako pak misli? na moderne lupalice "4 on the floor", da tu se svakako sla?em da je posjedovanje analognog syntha tipa SH-101 ili MS-20 gubitak i novca i vremena. Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku.
milos
30-05-2006, 07:19 AM
Jedina dobra VST analogna emulacija po meni je Wayoutware Timewarp 2600:) ;)
Don Solaris
30-05-2006, 08:11 AM
[HARDWARE] :mase:. . . . . . . . . . . . . . . . :banghead: [SOFTWARE]
milos
30-05-2006, 08:31 AM
[HARDWARE] :mase:. . . . . . . . . . . . . . . . :banghead: [SOFTWARE]
Hehe,slazem se sa tobom u potpunosti:)
Don,lel si probao Timewarpa 2600?
relis
30-05-2006, 10:07 AM
...Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku.
Ne slazem se u potpunosti. Ako su oni krucialni zvukovi (bas, udaraljke..) uzeti odnekud drugdje, onda se slazem da upotrebom analognog zvuka za npr. jedan arpeggio neces dobiti nista, izgubit ce se. Ali analogni bas ce se poznati u pjesmi, kick takodjer itd., i tada se osjeti razlika.
Don Solaris
30-05-2006, 10:33 PM
Don,lel si probao Timewarpa 2600?
Ajde budem uzeo sat-dva da ga probam. Vremena nikad dosta... a najgore je jo? kada neka dva projekta stoje u pozadini cjelo vrijeme, pa gubi? volju da se vrati? na njih, zaboravlja? neke bitne detalje vezane uz njih itd... 8)
Don Solaris
30-05-2006, 11:08 PM
Ne slazem se u potpunosti. Ako su oni krucialni zvukovi (bas, udaraljke..) uzeti odnekud drugdje, onda se slazem da upotrebom analognog zvuka za npr. jedan arpeggio neces dobiti nista, izgubit ce se. Ali analogni bas ce se poznati u pjesmi, kick takodjer itd., i tada se osjeti razlika.Ajde malo logike. Razmisli ?ta ti ostane od analognog kicka koji recimo zbog nesavr?enih komponenti u njemu ima varijaciju amplitude npr 1dB, a provlači? ga kroz kompresor -6dB 3:1. Mislim, budimo realni... kako mo?e? saznati / dokazati dali je takav kick ikada nepravilno oscilirao u domeni snage? Ako pak pričamo o modulaciji pitcha, ok, to več istrenirano uho mo?e uhvatiti, ali tu ima? drugi problem ... ?anr muzike. Koja pjesma ima da samo kick lupa 5 minuta bez ičeg drugog? Uvjek je u pozadini neki bass, zar ne? Barem u onim "modernim lupalicama 4 on the floor" na koje sam ja mislio.
?to se tiče ostala dva syntha koje sam spomenuo, tipa MS-20 ili SH-101, ja neznam koliko si dugo radio na SH. Za primjerice SH-02 na kojem sam se zabavljao neko vrijeme, ?to se njegove boje tiće, to 90% pokrije? sa softwareom. Jedina iznimka je opako jak filter na njemu kao i na SH-101. Uređaj bez problema rezonira prozore, vrata na kraju hodnika, tanjure i sl. Sa softwareom to jo? nisam ba? uspio. Ali to su ipak ekstremi. Ako uzme? jednu prosječnu pjesmu koja se vrti na radiu, na jednom prosječnom akustičkom sustavu, mislim da je jako te?ko pronaći razliku. Evo na to konkretno sam ja mislio. Nebih htio da me krivo shvat?. Ja svoju Korg Deltu nemam namjere prodavati. :)
slowstar
30-05-2006, 11:19 PM
Eh...kud ba? XV? Kupio sam nedavno JD-990 koji je neusporedivo topliji od XV-a, pa niti jedan niti drugi ne mogu ni da se pribli?e jednom najobičnijem Korgu Delta. Da mogu, odavno bih ju prodao. Svaka sprava ima svoj zvuk i tu nema nikakve matematike kojom će? ti od jednog napravit ne?to drugo.
Jer kada jednom uđe u miks, nema teorije da netko pogodi razliku.
Za JD 990 mi je sve jasno, posto ga i sam posedujem, i to ODAAAAAAAVNO, to je bilo one godine kada je izasao, proslog milenijuma...
Moram ti reci da se retko desi a da ga ne iskoristim u nekoj numeri, iako imam jos 15-ak modula i samplera...
Ovaj drugi tvoj pasus "jer kada jednom udje u mix" tu si POTPUNO U PRAVU!!!
sto se ljubitelja VA i soft sintova tice, neka probaju da "smiksaju" matricu iskljucivo od soft i VA sintova pa ce videti kako je sve to tanko i neuverljivo...
slowstar
30-05-2006, 11:38 PM
Ne da sam ih koristio, nego su mi se popeli na vrh.....dakle imao sam (nemoj pogresno da shvatas kao hvalisanje, ovo je "zalba")
MiniMoog, ARP odyssey, Jupiter 8 (pozajmljen) Jupiter 6, Prophet 5 (valjda rev2, ne secam se) Korg polysix, roland Juno 60, Juno 106, jedno vreme i ARP 2600 koji sam ubrzo vratio, a imao sam i pristup "legendi" cuvenom SYNTHI 100 one engleske firme, zaboravih ime, mislim AKS ili tako nesto...
Sve to je jako neprakticno, sporo, malih mogucnosti, neke sprave su cesto otkazivale, rastimavale se (MiniMoog, Oberheim) o polifoniji da i ne govorim,
a tezina i osetljivost....
Kada se svojevremeno pojavio Roland D-50, to je za mene bio ulazak u "raj",
Mislim da je to bio sinti mnogo ispred svog vremena...
jedina sprava koju nisam podnosio je bila Yamaha DX7 koji je bio suv i sterilan, sto je jasno i zbog samog principa na kome radi, a veoma slicno se ponasaju i danasnji VA sintovi, koji koriste razne alhemijske 'trikove" kako bi postigli malo topliji i "humaniji" zvuk. Da ne davim vise, savetovao bih svima da ako imaju uslove postave pod istim uslovima neki omiljeni retro "fancy" sint, i moderan rompler kao recimo Fantom X ili Yamaha Motif ili cak i Korg Extreme ili Oasys pa neka uporede direktno soundove "iste kategorije" i videce da je razlika mala, skoro nistavna, pogotovo kada se uzmu u obzir mane, starost, kvarovi, i neprakticnost tih starih analognih sprava. mozda nisam u pravu, mozda sam omatoreo i ogluveo, priznajem da razlika postoji, ali je srazmerno beznacajna...
Moritz
31-05-2006, 12:13 AM
http://www.synthsights.net/all.shtml
eto, nismo jedini zaljubljenici (pacenici) ;)....mozda imaju duplikata koju spravu pa bi se menjali :rotfl:
Don Solaris
31-05-2006, 02:03 PM
Za JD 990 mi je sve jasno, posto ga i sam posedujem, i to ODAAAAAAAVNO, to je bilo one godine kada je izasao, proslog milenijuma...
Moram ti reci da se retko desi a da ga ne iskoristim u nekoj numeri, iako imam jos 15-ak modula i samplera... :beer:
JD-990 i D-50 to su valjda dve najtoplije digitalije na svjetu (ok, D-50 je polu digitalija jer ima i generator pulsa, pretpostavljam DCO). Eto za par dana idem po D-50 sa PG-1000. To kad kupim, vi?e NE PRODAJEM.
Inače, priznajem, zaljubljenik sam u digitalne synthove.
Moritz
01-06-2006, 09:36 AM
Znam da ovo propada malim oglasima, ali mi se cini da cu ovde brze dobiti odgovor. Imam Rolanda D50 kojeg bi da zamenim za D550, necu da ostanem bez tih farbi ni za zivu glavu...neki ovde vec znaju zasto ....slowstar, don solaris ;). Tako da ako je neko voljan da se trampi...dirke su mu reparirane pre 2 godine i vrlo malo je sviran koriscen je samo kao prerasli modul :rotfl:.
Don Solaris
01-06-2006, 11:37 AM
Imam Rolanda D50 kojeg bi da zamenim za D550, necu da ostanem bez tih farbi ni za zivu glavu.... Ista stvar ovdje. Uzimam D-50 sa PG-1000 i koferom za bagatelu, medjutim nemam vise mjesta u sobi, a covjek nece prodati samo PG-1000. Da idem preko eBaya kupovati D-550 ispada me skoro duplo sa postarinom, porezima i sl. A i cjena od D-550 je malo porasla. Pre par mjeseci bila je oko 110 EUR, sada je blizu 200 EUR. Inace ovdje u HR D-50 je uglavnom jeftin, oko 200 EUR, a u njemackoj na eBayu zna ici i do 400 EUR. Zanimljivo... jedini synth kod kojeg je odnos cjena obrnut. Ali jasno je to meni... dokle god na ovim prostorima caruju razni narodnjački tonovi, dotle će igračke tipa X-5 dosezati sky high cjene. Plus naravno cjelo brdo ovih Motifa, Tritona i sl....kako se več zovu.
A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?
Don Solaris
01-06-2006, 04:35 PM
A u chemu je fora sa JD990, zasto je toliko masniji od ostale digitalije? Nije li on wavetable sprava sa 4mb Rom-a?
Filter, skoro ko analogni. Osc sync, ring modulation, fxm (frequency cross modulation), strukture (mozes stackirati dva filtera), 44.1 kHz waveovi i engine (za razliku od ostalih Rolanda do serije XV-5050 koji su svi 32 kHz waveform)...
Don Solaris
12-06-2006, 10:33 AM
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths2.jpg
Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths2.jpg
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Rack1.jpg
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Rack2.jpg
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths1.jpg
Ovdje je ista ta fotka u full rezoluciji: http://www.rolandsynthesis.com/tmp/Synths1.jpg
Neznam za?to ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane. :mrgreen: Zato sam dao i linkove.
clusterchord
12-06-2006, 12:43 PM
nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session.. http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-044.gif
drago mi je da smo se vratili natrag na temu popisa/slika opreme ;).
nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?
mislio sam da nas ima vise. jadna nam majka...
Neznam zašto ovaj UI smanjuje slike, pa ispada da su tipke spigane.fiksiran je na 640 pixela sirinu. ako je veca on ti smanji ali kad kliknes na to, automatski linka na praznu stranicu sa pravom velicinom, pogledaj na prvoj stranici ovog threada, slike od relisa imaju taj slucaj. u pravu si, ako neces da ti spiga, moras napravit manju verziju slike..
Don Solaris
12-06-2006, 07:17 PM
nemoj zezat, isao si ih poslozit po podu samo za foto session.. http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-044.gif Ma puko sam u jednom trenutku. Dofurao sam doma D-50 i PG-1000 (uzeo sam ih od Svena) i sku?io sam da vi?e nemam mjesta u sobi. :rotfl::rotfl::rotfl:
Pa sam se odlučio na?aliti na vlastiti račun. Tako je nastala prva fotka. I ba? kada sam ju htio poslati na KSS, rekoh, ma ajde kada več ?aljem da snimim i rackove i ona sam miran. Sad imam svu opremu poslikanu.
Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?
Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje. :mrgreen:
Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe, pa mo?e? poslu?ati neke stvari sa te kartice, čisto da okvirno vidi? o čemu se radi: http://www.synthmania.com/jd-990.htm
milos
12-06-2006, 07:45 PM
Moog modular!!!!!:o :o :o
RetroMan
12-06-2006, 09:40 PM
nego, sto nema vise nitko ko koristi sinteve na ovom forumu ?!?
Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat. :mad:
RM
boggy
12-06-2006, 10:19 PM
Ma ima, samo odose sve pare na sintove, nije ostalo nista za digitalni foto aparat. :mad:
RM
:rotfl:
pozdrav
bogi
Jel' ti cemu danas ovaj SY77? Nisam nikad svirao tu spravu, a deluje ineresantno....
clusterchord
13-06-2006, 01:27 AM
RM
razumijem te, ja sam 3 godine cekao da nabavim aparat, jer je lova uvijek odlazila na igracke (s tipkama..) :rolleyes:
ali, ovo je thread za slike i/ili popis, pa postaj popis sto koristis od sinteva/modula/klavijatura i sl.. ako nemas fotke nema veze. i dobro nam dosao na forum..;):)
clusterchord
13-06-2006, 01:37 AM
Inače, rekao mi je Sven da je Nik?ić skoro uzeo neki opasni Moog modular (navodno da se Hrvoje tresao kada mu je do?ao u blizinu - hehe). Jedino nisam sku?io kako je taj lik (vlasnik) do?ao do tog instrumenta, obzirom da je uređaj potpuno nov. Jel ti je Hrvoje ne?to pričao o tome?to je moog55A, ali nije na prodaju, a ni nemamo takvih para. inace dao sam igr'o lutriju, bio je jedan prosle godine, u Teksasu, za 20K dolara. to je otprilike duplo jeftinije nego sto inace idu tako veliki sistemi od moog-a.
Eh da i čuo sam da je uzeo Mellotron. Pa mislim stvarno..... a jo? ga čeka i ARP 2600 u americi. Ma neću tamo vi?e dolaziti.... jel ti zna? koliko to o?tećuje mentalno zdravlje. :mrgreen: isli smo ga skupa gledati, to je iz Slovenije dovezo. treba ga jos srediti, ali svirali smo kroz spring reverb i.. tresle su nam se gace. zvuci tocno kao rani Tangerine Dream - ako je netko slusao Rubycon, Stratosfear ili Encore.. strava. evo fotka..
http://www.babic.com/TEMP/M400.jpg
ARP2600 sam mu ja nabavio, kod istog tipa kod kojeg sam uzeo CS-80. oba cekaju na kontejnerski prevoz i stoje kod mog brata. evo i od te krame fotke makar jos nisu tu ..
http://www.babic.com/TEMP/ARP2600-MK3.jpg
http://www.babic.com/TEMP/ARP2600-KBD.jpg
http://www.babic.com/TEMP/CS-80.jpg
Nego sad se sjetih. Mislim da te je interesirala ona Vintage kartica za JD. Evo ba? jučer je Paolo snimio demoe,e hvala , evo idem to skinut..
analog moon rider
13-06-2006, 02:24 AM
evo cluster me ugnjavio da i ja postam svoju kramu (tu smo kod njega u studiju). pozdrav don solarisu, javi se za neko piće.. da ogovaramo clusterchorda..
Roland Jupiter 4 x2
Roland VP-330
Kawai 100F
ARP Omni2
ARP Axxe MK2
Hohner D6 Clavinet
Hohner Pianet
Wurlitzer A200
Rhodes MK1, MK2 i 54
Hammond M102
Emulator II
Vox Super Continental
Farfisa VIP255
Korg VC-10
Crumar Multiman S
Crumar DS-2
Mellotron M400
Logan String Melody II
Formant Modular
Vermona ET6-1 Organ
ARP2600 (u dolasku)
http://www.tenanovak.com - band info, mp3
Don Solaris
13-06-2006, 09:09 AM
evo cluster me ugnjavio da i ja postam svoju kramu (tu smo kod njega u studiju). pozdrav don solarisu, javi se za neko piće.. da ogovaramo clusterchorda.. Ehej Nik?a!
Napokon da si se javio (al' nemoj sada da se vi?e ne javlja?). Ona Harmonia ?to si mi snimio je odlična. Čuo sam da ste slo?ili i studio. Ako se ne varam "Kramasonic" ili tako nekako, hehehe... Ajde puknite fotke da vidimo. Tj. mogu se i ja zaletiti sa fotićem, rekao mi Sven da obavezno dođem to pogledati. Mislim, do?ao bi ja, ali treba prvo nabaviti neke tablete za smirenje - prije ulaska. :mrgreen:
Nabavio sam analogni Phaser, mo?da sam ti pričao. Volio bih ga dofurati da ga isproba? i da? stručno mi?ljenje. Meni je malo sumljiv po pitanju "analognog" zvuka, ali vidit ćemo.
analog moon rider
13-06-2006, 01:47 PM
Ehej Nik?a!
Napokon da si se javio (al' nemoj sada da se vi?e ne javlja?). Ona Harmonia ?to si mi snimio je odlična. Čuo sam da ste slo?ili i studio. Ako se ne varam "Kramasonic" ili tako nekako, hehehe... Ajde puknite fotke da vidimo. Tj. mogu se i ja zaletiti sa fotićem, rekao mi Sven da obavezno dođem to pogledati. Mislim, do?ao bi ja, ali treba prvo nabaviti neke tablete za smirenje - prije ulaska. :mrgreen:
Nabavio sam analogni Phaser, mo?da sam ti pričao. Volio bih ga dofurati da ga isproba? i da? stručno mi?ljenje. Meni je malo sumljiv po pitanju "analognog" zvuka, ali vidit ćemo.
Pozdrav Tom,
Evo nagovorio me Clusterkord da se ubacim na forum iako bas nisam imao tu praksu do sada, a nemam niti kompjuter sa internetom doma (samo analogne sprave pustam u kucu ;) ) .....
Bas mi je drago da ti se svidja Harmonija.To je i meni jedan od najomiljenijih njemackih avangard bandova sa prve polovice 70ih.
Ajde javi se ti kad imas vremena pa se zaletimo do studija. Inace profilirani smo vise za snimanje bandova, akustike itd.... tako da klavijature uopce nisu tamo, ali bit ce ti zanimljivo pogledat/cuti uvjeren sam (hrpe analog i digital efekata,prostor,mikrofoni,magnetofon,mixeta,..).
Koji phaser si nabavio? Kako to mislis sumnjiv ti je? Ajde donesi to kad budes dolazio do onog demona Clusterkorda :D ,pa da usporedimo moogov phaser, ehx-ov small stone i taj tvoj phaser.
Don Solaris
13-06-2006, 04:21 PM
Ak nema nekih posebnih tekmi u subotu, eto me do Dr. Clusterchorda. Butem ti prije toga poslao SMS (pod uvjetom da ti odgovara sub.). E, a jel te zanima da doforuam analogni chorus Boss CE-300. Zna? ono ?to je Prince isfurao na Purple Rain. Mo?emo i to na brzinu isprobat na nečem analognom.
analog moon rider
14-06-2006, 07:08 PM
Moze subota...
Isto tako volio bi ja do tebe malo cuti ove tvoje sprave, naslago si ti toga brate....
Cujemo se.
Ej Milos , sto se tice onog Moog modulara koji postoji u Zagrebu vidim da ne skrivas uzbudjenje. Mogao bi mozda otici do tog mooga skupa sa Clusterkordom (on ima fotoaparat pa da to dokumentiramo).. Inace nisam moago vjerovat kad sam to vidio :banghead:. Zamisli ogromni sistem Moog 55a sa svim dodacima (keyboard,ribon,moog drum...)..... Stiglo sa drzavnog radija u Bukurestu. Tip se javio ovima u moogu za srevis itd... i kad su ovi culi za to ponudili su ogromne pare da ga otkupe.Tip ne prodaje spravu... ..... Naravno i ja sam tada poceo razmisljati da prodam i zenu i auto i kucu pa da postanem klosar koji sarafi po 55ici.:)
Daj nek se neko tamo u Bgu potrudi i poslika onaj ogromni EMS modular koji navodno jos uvjek postoji u RTBu.To bi bilo zanimljivo vidjeti..
analog moon rider
14-06-2006, 08:36 PM
ja uvek bio i ostao king trash-a:
Casio 1000P
Casio SA20 (zaista najbolja, neponovljive boje)
Roland A33
Roland JV1010
Farfisa Compact
metalofona jedno 2-3 no name ruska
wishlist - juno106, jupiter, ob-8...
Farfisa Compact :o
Govoris o staroj sivoj farfisi iz 60ih? Da li je dvomanualni ili jednomanualni model.Old school tehnologija bazirana na germanijevim tranzistorima.Bas me zanima kako se ta klavijatura ponasa pod prstima.Ajde ako imas vremena malo da poslikas te orgulje,... isto tako me zanimaju fotografije iznutra. Gdje si ju nabavio i koja cijena ako nije tajna?
Don Solaris
14-06-2006, 10:46 PM
Moze subota...
Stiglo sa drzavnog radija u Bukurestu.
Eeee to me zanima. Taj dio! Pa kako je "stiglo" od tamo? Mislim kako je taj tip znao da to oni imaju? Koliko novaca im je dao? :)
analog moon rider
15-06-2006, 12:31 AM
Eeee to me zanima. Taj dio! Pa kako je "stiglo" od tamo? Mislim kako je taj tip znao da to oni imaju? Koliko novaca im je dao? :)
Cuj s obzirom na velicinu stiglo je u velikom kombiju ili kamionu:mrgreen:! Ove ostale stvari ti ne mogu reci jer nemam pojma. Nisam pitao da ti budem iskren.... dovoljno je bilo da sam poyvan da to vidim.Eto..
Imam i popis modula sa izvjestaja koji je napravio serviser koji je to pregledao... Evo pa koga zanima:
THE SYSTEM 55
The system is fully loaded, i.e. with no blank panels.
Lower Cabinet
2 x 921A Oscillator Driver
6 x 921B Oscillator
1 x 921 Voltage Controlled Oscillator
1 x 903A Random Signal Generator
1 x MOOG Dual Multiples (2 x 4 jacks)
1 x 995 Attenuators Panel
1 x 960 Sequential Controller
1 x 962 Sequential Switch
1 x 961CP Interface
1 x CP2 Filters/Controller Outputs
3 x CP3A Console Panel No.3 (incl. In-Mixer, Trunklines, Attenuator, etc)
1 x CP8A Console Panel No.8 (incl. Power Switch, etc)
Upper Cabinet
5 x 902 Voltage Controlled Amplifier
5 x 911 Envelope Generator
2 x 911A Dual Trigger Delay
1 x 904A Voltage Controlled Lowpass Filter
1 x 904B Voltage Controlled Highpass Filter
1 x 914 Extended Range Fixed Filter Bank
1 x 992 Control Voltages Panel
1 x 993 Trigger and Envelope Voltages Panel
External Controllers
1 x 951 Keyboard Controller
1 x 1150 Ribbon Controller
1 x 1130 Percussion Controller
Others
1 x 993 Trigger and Envelope Voltages Panel (spare module)
1 x Set of Cables (small quantity)
1 x "Technical Service Manual for Moog Modular System"
1 x "MOOG Synthesizers - A Handbook For Information And
Operation" by Dan Wyman of Sound Arts, LA, for Norlin Music
clusterchord
15-06-2006, 12:40 AM
aj sta ste se rasprdili.. to vi emailom dogovarajte. cim su se pojavili ovi neki bradati iz grupe Tene Novak, odma pada ozbiljnost foruma.. idemo ljudi, samo fotke i popisi opreme.. http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-048.gif
sala-la salio se ja, sala-la salica si ti http://www.clicksmilies.com/s0105/aetsch/cheeky-smiley-016.gif :mrgreen:
analog moon rider
15-06-2006, 12:57 AM
aj sta ste se rasprdili.. to vi emailom dogovarajte. cim su se pojavili ovi neki bradati iz grupe GUNS & ROSES, odma pada ozbiljnost foruma.. idemo ljudi, samo fotke i popisi opreme.. http://www.clicksmilies.com/s0105/grinser/grinning-smiley-048.gif
http://www.clicksmilies.com/s0105/aetsch/cheeky-smiley-016.gif :mrgreen:
Je da... a ti si me mogao i telefonom nazvat da mi to kazes! ...Od sada samo ozbiljni razgovori.:cool:
dakle:
kawai mp4
yamaha w7
emu proteus2000
roland jv880
hohner pianet
orgulje:
farfisa vip 233
farfisa matador
farfisa compact de luxe
elka x 55
elka x55p
elka x705
yamaha yc45d
hammond b200
hammond c3/leslie122
elka elkatone700(leslie)
solton turbo jet (leslie)
farfisa rsc180(leslie)
clusterchord
16-06-2006, 02:59 AM
yamaha yc45d i elka x705 ?!? koje mrcine... to bi oboje jako volio probati. di zivis zos ?
svaka cast, vidim brijes na vintage elektromehaniku..
Moritz
16-06-2006, 07:36 AM
ZOS konachno si se setio da pokazes tvog "konja za trku" :). Mislim da je dobar deo toga na prodaju zar ne ?
Pozdrav.Stvarno su mrcine i po! Zivim u Novom Sadu, pa ako budes prolazio
navrati i probaj sve sta ti dusa zeli : )) uzgred, gde ti zivis?
Ja pogotovo preferiram elku x705, jer osim vrlo kvalitetne orguljske sekcije ima
u sebi 1) analogni mono sint sekciju sa kontrolom filtera, moze se prebaciti i
na pedal
2) Dvoglasnu strings sekciju slicnu kao na solini, crumaru ili elka rapsody
3)analogni piano i harpss
4)brass
5) ritmulju sa pratnjom
6)zicani reverb...sustain za svaku grupu ponaosob...4 out-a...
Ni yamaha nije losa, jedino sto je orguljska sekcija nesto tanja u odnosu
na elku i hammonda( elka za komu samo zaostaje za hammondom!)
Uskoro kacim i slicice!
Volim analogiju, ma da se ocito ni na digitaliju ne gadim ; )
analog moon rider
18-06-2006, 07:13 PM
Svaka cast na ukusu ZOS! Ti si moj covjek.
Sljedeci put kad sam u NS,ako bude vremena, obavezno se javim da cujem nesto od toga...
Uf....posebno me zanima Farfisa Compact. Trazim ju tu u Hrvatskoj vec godinama i nigdje ni traga ni glasa od nje...
Da li ima ugradjen spring reverb? Da li je tremolo onaj ludjacki,sa ogromnom amplitudnom modulacijom? Vibrato? Krestavi i reski 60s sound zar ne,u usporedbi sa ajmo reci tamnijim i meksim zvukom orgulja koje su kasnije proizvedene (npr VIP233)? Takav je naime moj dojam kad usporedim VIP255 i Vox Supercontinental.
Vidis,vidis...interesantno je to sto govoris za x705...Imam priliku prakticki za djabe nabaviti jednu u neispravnom stanju....na prvi pogled nisam dobio takav dojam od onako sarene orgulje....Ocito bi se valjalo potrudit to popravit!
Moritz
19-06-2006, 12:24 AM
Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca
analog moon rider
19-06-2006, 02:53 AM
Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca
E, da,.. fala Moritz na upozorenju.
Znam ja dobro sto je ta zaraza :da:. Jednog vedrog dana sam se probudio i imao u kuci 70ak vintage sprava (orgulja,syntheva,ritam masina,echoa na traku i kojecega jos..) od kojih neke nisam upalio po godinu dana i vise. Izljecen nekim nadnaravnim prosvjetljenjem prodao sam jedno 3/4 tog djubreta u sljedecih par mjeseci....Od onda je geslo kojeg se manje vise pridrzavam: "Sto nisi koristio duze od 6 mjeseci goni iz kuce !" :cool:
....al je**ga, ostala mi ta neka strast prema elektricnim orguljama i string masinama koje nikako da se rjesim :banghead:.....
Slazem se s tobom sto se tice tezine ELKE! Nosio sam ju ja na 4.kat. Teska je onolko kako i zvuci valjda , kao i sva ta old school krama. Rhodes da je i tri puta tezi nosio bi ga opet na koncerte zbog onog zvuka,ekspresije i osjecaja pod prstima kad odvalis tipku. Sta ti je r'n'r nego nosenje velikih crnih kutija sa tocke A na tocku B ! - reko je jedan stari roker.:)
Da, FARFSA COMBO COMPACT DE LUXE ne samo da ima krestaviji, vec i deblji
zvuk, a po potrebi imeksi u odnosu na kasnije serije (fast ili vip seriju).
VIP serija je po meni tehnicki savrseno napravljena, ovo mi je vec treci vip
(233), imao sam i vip 400 i vip 500, kupio sam ih ispravne i prodao posle par godina takodje ispravne! njih jedino udar groma moze da unisti : ))
Ovaj compact koji ja imam je jednomanualna verzija, tako da nema tremolo,
ali ima vibrato,zicani reverb(koji je crko kod mene) i tone boost,sve isto
kao kod compact duo(floydi...).ELKA je jako vredan instrument paznje,
cak i ako si samo orguljas ili ako samo zelis ostale analogne boje sa nje.
Uzgred, mislim se da prodm farfise, elku i yamahu...ako nekoga zanima...
silicon science
21-06-2006, 11:11 AM
WALDORF Microwave xt
Roland R8
goasia
21-06-2006, 05:28 PM
http://www.goasia-project.com/private/equip1.JPG
http://www.goasia-project.com/private/equip2.JPG
to je to ... zasad :)
clusterchord
21-06-2006, 09:07 PM
super izgleda ATC-X. sad su napravili nekakav upgrade za njega midiminiafy se zove, pa mu VCA postaje diskretni kao na starim moog-ovima, umjesto ovog baziranom na IC ovima i /jeftinijm) operacionim pojacalima. cuo sam demo, "sa" i "bez" i mogu ti reci da se to isplati. sound se je*eno poveca, i dobije onu laganu saturaciju koja je proslavila minimoog i ostale...
poslusaj ovdje (istina ovaj je to ugradio na ATC-1, ali ista stvar):
http://home.online.no/%7Et-kri-se/ATC-1%20demos/ATC-1%20Original%20demo.mp3
http://home.online.no/%7Et-kri-se/ATC-1%20demos/ATC1_with_midiminiafy%20demo.mp3
nesto sto bi te mozda interesiralo. neznam koliko dodje u DIY varijanti - da ti to netko lokalno ugradi..
(btw editirao sam iz ti post - iz url u img da ti se odmah vide slike - nadam se da ne zamjeras ;) )
goasia
21-06-2006, 09:22 PM
:) ma OK , nisam mogao sam da nemestim da se vide slike ...
atc-x i ovako je izuzetna sprava , jest da bi sa knobovima bila jos bolja ;)
Don Solaris
19-07-2006, 12:54 PM
Neda mi se svaki puta uploadati nove slike na forum. Evo tu je skoro sva oprema koju imam, pa gledajte:
http://www.flickr.com/photos/31172832@N00/sets/72157594204474205/
Enjoy!
Nedim76
20-07-2006, 05:21 AM
A gde da pocnem? Slike nemam al naravno mogu sa neta da skinem puno slika i da ih postavim...:) .
POWER MAC G5 DUAL 2X2.7 GHZ, 16 GB RAM, 2X400 GB WD
Digi Design 1 HD CORE i 2 HD ACCEL PCIe
PRO TOOLS HD 7
Command|8
96 I/O
Rosetta 800
MOTU 896 HD
MOTU 2408 MK3
UAD 6176 Dual TUBE Preamp
UAD 1176 LN
Lexicon L480
MOTU Midi Express 128
OPCODE Studio 64 XTC
Par TANNOY REVEAL ACTIVE, Par TANNOY Ellipse 10 IDP, Par MACKIE HR 824
UAD-1 sa PLUG insima a naravno i NEVE EQ
URS 1975 Compressor
URS FullTec EQ
Nomad Factory BLUE TUBES
TC WORKS Native Bundle...to su vaznije software koje koristim i naravno NISTA MIDI bez CUBASE SX3.
Nedavno sam uzeo ARP 2600 model 3601, dobro ocuvan a ni skupo
KORG: PA80, LEGACY, MS 2000, MS20, IX 300, M707, PANDORA BOX, PROPHECY.
YAMAHA: MOTIF ES 7, DX11.
ROLAND FANTOM X6
KURZ K2661
NOVATION SUPERNOVA2
Staru ACCESS VIRUS onaj crveni, vec 5 godina ne menjam ga nizasta.
ANDROMEDU sam nedavno prodao.
NEUMAN U87AI, RHODE NT 1A, SHURE SM57/58 i jedan 30$ RADIO CHACK microfon koji nema ni ime a nekad najbolji zvuk vadi.
I naravno kristalnu pepeljaru na MOTIFU odma iznad PITCH BANDa.
Prodajem dosta od te opreme, hou da vise prelazim softwerski.
Pozdrav
Nedim76
20-07-2006, 05:22 AM
Video sam ovde negde po slikama i KORG Z1, ahh place mi se.
SnoopDaddy
20-07-2006, 07:05 AM
Video sam ovde negde po slikama i KORG Z1, ahh place mi se.Zasto? :zbunjen:
Nedim76
20-07-2006, 08:04 AM
:confused: zato sto sam ga davno prodao, a pojeo bi pola ovih sintova sto imam :confused:
I naravno kristalnu pepeljaru na MOTIFU odma iznad PITCH BANDa.Prodajem dosta od te opreme, hou da vise prelazim softwerski.Pozdrav
Poshto je pepeljara? i koju softversku verziju si planirao da kupish? ;) :D
Nedim76
20-07-2006, 06:03 PM
E toga jos ne znam kako cu PEPELJARU SOFTWERSKI zameniti, neki predlog...:) ?
clusterchord
16-08-2006, 01:07 AM
par slika moje analogne bratije..
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01380X-A6.jpg
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01386X-JP8.jpg
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01381X-SH2-SOLINA-FX.jpg
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01406X-rhodes.jpg
klikni za 1280x1024
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01383X-OBXA.jpg (http://www.babic.com/TEMP/600/DSC01383B-OBXA.jpg)
roginator
16-08-2006, 09:43 PM
evo mene === p0zdrav Babicu
Lista > glista
roland - TR 606
roland - TR 808
roland - TR 909
roland - DDR 30
roland - R8M
roland - Juno 60 (x2)
roland - Juno 2
roland - Jupiter 4
roland - JX 3P + PG 200
roland - TB 303
roland - SH 2
roland - SH 101
roland - MKS 70 + PG 800
roland - MKS 80 + MPG 80
roland - JD 800
roland - JD 990 + vintage Expander
roland - SVC 350
Korg - Polysix
Korg - Wavestation AD
Yamaha - FS1R
Emu - Emulator II (danas kupljen)
Emu - Emulator III (x2)
Emu - Emulator 4xT
Emu - Emax Rack SE HD (x2)
Dynacord - ADD one + ADD Drive
PPG - Wave 2.3 + Waveterm B
Simmons - SDS 5
Control Synthesis - Deep Bass 9
Waldorf - Pulse Plus
RMI - computer keyboard KC II
Moog - minimoog
Moog - memorymoog
Oberheim - DMX
Oberheim - OBXa
Oberheim - OB8
SCI - Prophet 5 (x2) rev 2 and rev 3
SCI - T8
SCI - Prophet VS
Alesis - Andromeda A6
Linn Drum LM2
Ensoniq ASR 10R
Elector Formant i Digisound 80 modulari (WORK in Progress)
neke melodije s ovih sprava www.myspace.com/damirkrogina
a tu su i stare slike...uskoro nove u jesen kad sve ovo smjestim u novi studio
Trazim Jupiter 8, MKS 50 i MKS 30.....rado bih imao rackove umjesto jx3p i juno 2
http://web.vip.hr/roginator.vip/2overpower-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2towerrack-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2center-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2leftside1-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2leftside2-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2rmidx40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2corner-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2sh-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2floor-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/2leftside3-40.JPG
http://web.vip.hr/roginator.vip/MiniJD.jpg
http://web.vip.hr/roginator.vip/Racks.jpg
clusterchord
17-08-2006, 12:32 AM
evo mene === p0zdrav Babicu
Lista > glista
.
.
SCI - Prophet 5 rev 2
SCI - T8
SCI - Prophet VS
Alesis - Andromeda A6
.
.
de si bre Rogina? super izgleda. actually, imam i ja par super slika od tvog setupa, od zadnji put kad sam navratio ..
nego daj da vidimo slike i od ove gore cetvorice polisinteva, to me uzasno zanima ..pogotovo rev2 i T8..
relis
17-08-2006, 11:24 AM
Nakon preuredjivanja brloga, evo kako stoje stvari:
http://img134.imageshack.us/img134/3156/studiojx2.jpg (http://imageshack.us)
Don Solaris
21-08-2006, 02:47 PM
evo mene Vidi, vidi, pa to je Rogina. Pozdrav prijatelju. Ovdje ... hmm .. 1996-te sam ti prodao Atari 1040 (za tvoj studio sa DJ Fresh Jay-em), nakon toga si mi ti prodao Juno 106 i Matrix 6. Sada vjerovatno znaš koji sam :D
Nego, prijatelju duguješ mi dva FM časopisa, nisi mi ih na kraju nikad vratio, a nisu moji. Ehhh....
Jel još živiš tamo u gajnicama? Znam da sam zadnji puta putovao valjda sat vremena do tebe.... tj išli smo zajedno, bio je i moj frend, koji je pak s tvojega starog kvarta (Savica) i ti si mu (kad je on bio klinac), bio rukovodioc. :rotfl::rotfl::rotfl:. Znaš ono, cvrene marame, plave kapice i Damir "Rukovodioc" .... hehehe
Da stvar bude zanimljivija, on je meni prije mjesecima pričao o "jednom dečku koji ima Moog" i tek sam ja kasnije posložio kockice i skužio da si to zapravo ti. Mali svijet..... On ti zapravo pozna tvog brata, tako da ni on nije znao da je Moog zapravo tvoj (on je mislio da je od tvog buraza). BTW nisam te več dugo vidio na kvartu (Savica). Zadnji put smo se sreli pred mojom firmom tamo u C. Zuzorić.
I daj nemoj sada da se ne javljaš. Poslao si tamo na Harmony Central jedan post i onda tri godine ništa.
BTW Imam i ja brdo opreme, ali digitalne - znači samo smeće. I samo 2 analogije. Češ prodavat onaj JD-800? Pitam onako.....to je lijep synth za na zid (ionako imam JD-990).
Pozdrav,
Tomislav
analog moon rider
24-08-2006, 12:06 AM
Nego, prijatelju duguje? mi dva FM časopisa, nisi mi ih na kraju nikad vratio, a nisu moji. Ehhh.... Duguje on jos stosta ljudima po Zagrebu. Ne smije se pojavit..
sto mislis otkud mu tol'ko opreme.. cista otimacina i razbojnistvo. :rotfl:
Don Solaris
24-08-2006, 10:46 AM
Ma znam ja šta on čeka. Da se otvori grana za Evropu (kad evropljanin samo mora da plati poštarinu, paket mu stigne na vrata, nema carina, poreza i sl.). Pa će biti mala rasprodaja ovih stvarčica koje u HR nema tko da kupi (po realnoj europskoj cjeni), a vani svi luduju za njima. Na kraju će ostati samo bijeli zidovi u stanu, a Rogina će mahati iz limuzine, dok će ekipa iza trčati da im dobaci koju kovanicu.:rotfl:
@Hrvoje: Imam jednu malu molbu. Htio bih semplirati choir i string na VP-330 koji ti imaš. Zbog toga što su pre genijalni. To je 10 minuta posla maks, imam opremu, sve je automatizirano. Jel se možemo dogovoriti jedan dan? Doslovno je 10 minuta posla - isprobao sam na drugim spravama. Ak treba ja platim u pivama.
analog moon rider
24-08-2006, 03:43 PM
Ma znam ja ?ta on čeka. Da se otvori grana za Evropu (kad evropljanin samo mora da plati po?tarinu, paket mu stigne na vrata, nema carina, poreza i sl.). Pa će biti mala rasprodaja ovih stvarčica koje u HR nema tko da kupi (po realnoj europskoj cjeni), a vani svi luduju za njima. Na kraju će ostati samo bijeli zidovi u stanu, a Rogina će mahati iz limuzine, dok će ekipa iza trčati da im dobaci koju kovanicu.:rotfl:
Nije bas tako... Poznajuci njega, njegove planove i kolko je lud......:) , taj demon je totalno odlucan da to sve poveze u jedan mocan elektronski studio. To ce se uskoro i desit kako je zapeo... Prije ce bit, ako se otvore granice, da ce dolazit ekipa odozgo snimat po malo povoljnijim cijenama... Sto se tice tog studija ja navijam za Roginatora. Nema bas puno mjesta sa onolko krame na okupu,a i covjek zna radit s tim.
@Hrvoje: Imam jednu malu molbu. Htio bih semplirati choir i string na VP-330 koji ti ima?. Zbog toga ?to su pre genijalni. To je 10 minuta posla maks, imam opremu, sve je automatizirano. Jel se mo?emo dogovoriti jedan dan? Doslovno je 10 minuta posla - isprobao sam na drugim spravama. Ak treba ja platim u pivama.
Nema problema dojdi i sampliraj, makar je Babic to vec ucinio pa mozes i od njega uzeti samplove.
Don Solaris
25-08-2006, 11:21 AM
taj demon je totalno odlucan da to sve poveze u jedan mocan elektronski studio. :rotfl::rotfl:
Ok sad bi bilo ok da vi njemu smislite naziv studija kao što je on vama smislio (Kramasonic). Neznam...recimo nešto što ima riječ T8 u nazivu. :mrgreen:
analog moon rider
26-08-2006, 12:52 AM
:rotfl::rotfl:
Ok sad bi bilo ok da vi njemu smislite naziv studija kao što je on vama smislio (KramasoniK). Neznam...recimo nešto što ima riječ T8 u nazivu. :mrgreen:
Da,....
ma zapravo nebitno...
analog moon rider
26-08-2006, 07:03 PM
Evo jos nekih fotografija ...
-klavijatura od Formant modulara, Logan string melody 2, orgulje Vermona ET6-1, Formant modular, Rhodes 54
Don Solaris
28-08-2006, 08:49 AM
Da,....
ma zapravo nebitno... hehehe... vidio sam originalnu verziju posta.
Mogao si ju ostavit ionako je istinito. :cool:
Beatnik Rabotnik
11-09-2006, 08:36 AM
Roland juno 106
Roland juno 6
Roland sh101(red)
od spravica tu je i roland tr606 i jomox xbase09 :)
Milivoj
16-09-2006, 03:45 AM
Korg Trinity Plus
Korg i30
Roland RD-700SX
Roland JV-1080
gregor z
16-09-2006, 04:11 PM
Pozdrav iz Slovenije, iako več dugo več pratim rumski forum, to mi je prvi post jer mi je super cool da ima synth fanatika in mom području i rado bih djelio iskustvo i poznavanje instrumenta sa takvom ekipom ......evo moje trenutačne liste analognih synthova (ako ču se sjetit svih stvari)...+fotke mene sa opremom u akciji na koncertu na kojem smo upotrebljavali samo analogne ma?ine ......
Arp 2600 (Grey with Moog Filter) + 3620 Keyboard
Alesis Andromeda A6
Moog Voyager OS
Roland System 100M (112-121-130-140-150)
Roland MKS 80 + MPG 80
Roland MKS 30 + PG 200
Roland SPV 355
Roland Jupiter 6 + Europa upgrade
Roland Jupiter 4 + MIDI upgrade
Roland SH 09 x 2
Roland TR 909
Roland MC4 & OP 8M
Roland Chorus Echo RE 501 x 2
Roland Chorus Echo RE 301
Roland Space Echo RE 201
Roland Space Echo RE 3
Korg Monopoly + MIDI upgrade
Braintec Transistorbass
Simmons Digital Claptrap
Logan String Melody II
Boss DM 300
Korg SQ 10
Waldorf 4 pole Filter
Musitronics Bi-Phase
Vermona Retroverb
JoMoX MBase 01
Pearl Syncussion
gregor z
16-09-2006, 04:15 PM
i jo? jedna iz totala sa mojim Random Logic partnerom.....
gregor z
16-09-2006, 04:19 PM
session sa gostima koncerta.....
gregor z
16-09-2006, 04:22 PM
i jo? jedan close up.....zasad dovoljno....puno pozdrava!!!!
lesha
16-09-2006, 04:47 PM
random logic! respect i dobrodosao :)
diafana mi je jedna od najboljih stvari ikad.
poz
gregor z
16-09-2006, 04:55 PM
Hvala!! i meni je to jedna od boljih stvari , zanimljivo je da sam prije tjedan dana imao neki minimal set u Ljubljani i pustio sam Diafan-u (Blak Label 1995) i klub je totalno poludeo....neke pjesme jo? uvijek rade i poslije 11 godina.....
taj track me jo? uvijek fascinira. a napravljena je live sa TR808, TB 303 i Roland SPV 355 + MXR delay ...straight to DAT ...i mislim da ni?ta vi?e.......
lesha
16-09-2006, 05:11 PM
Hvala!! i meni je to jedna od boljih stvari , zanimljivo je da sam prije tjedan dana imao neki minimal set u Ljubljani i pustio sam Diafan-u (Blak Label 1995) i klub je totalno poludeo....neke pjesme još uvijek rade i poslije 11 godina.....
taj track me još uvijek fascinira. a napravljena je live sa TR808, TB 303 i Roland SPV 355 + MXR delay ...straight to DAT ...i mislim da ništa više.......
da, da, moracu da nateram druga da pronadje tu kompilaciju!
sorry za offtopic, samo mi nikad nije bilo jasno kako ste uleteli na chicago all stars? :D
gregor z
16-09-2006, 06:15 PM
Thee Blak Label bio je label od felix da housecat-a, koji je uzeo naš material za svoj novi label, a mi smo u to vreme furali imidž da niko ne sme znati odakle smo, tako da so mediji i DJ-i neko vreme (od 95-98 ) mislili da smo iz detroita ili iz chicaga a mi iz ljubljane:rotfl:, mislim da ni felix nije znao da smo iz Slovenije...samo njegovi dečki iz Belgijske distribucije(PlayItAginSam)
Na Blak Labelu releasali smo dva EP-a Vengo i Voko u sličnom soundu, posle je išao u k.... Funny je da je PIAS koji je vlasnik snimki, ove godine opet počeo prodavat ta dva Ep kao limited edition (wtf)....
nestor
17-09-2006, 03:55 PM
korg sp-200
korg x5d
roland em-25
:) ja zadovoljan...za sad
Don Solaris
19-09-2006, 07:07 PM
Bok Gregor,
Zanima me ako mo?e? napisati otprilike koje godine si uzeo neke od ovih sprava - prvenstveno me zanima dali je to bilo prije ili nakon onog "analog hype-a" kada su svi poludili za analogijama i kada su cjene u par mjeseci oti?le x2 pa opet x2.
Jel imate neki site gdje se mogu poslu?ati va?i novi i stariji radovi (preview)? I?ao sam na http://www.nika.si/tehnika/random_logic/EP.html ali mi stalno baca error kada idem skidati mp3.
Reci mi jo?, dali mo?da dolazi? kada na Harmony Central forum http://acapella.harmony-central.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=18 Tamo zna biti dosta kvalitetnog materijala i informacija. Ja zapravo na Rumski dođem samo da malo "čakulam" na na?em domaćem jeziku, ali stalna baza je ipak Harmony Central.
:cool:
gregor z
20-09-2006, 07:19 AM
Hey Don!!
Ja se bavim elektronikom od 91 godine tako da sam sve te spravice skupljao duge godine. Mislim da sam tokom godina imao (imali) oko 60-70 synthesizera, ritam ma?ina i slichno. Obdr?ao sam samo najzanimljivije a sada ih sve polako servisiram i restavriram (znas za kojeg dobrog synth servisera u Hrvatskoj, u Sloveniji jih nema). Za vecino od njih platio sam sitne novce ako gledamo danasnje cene, ali tada kad sam ih kupovao nije ni bilo toliko jeftino, osim par stvari (jupiter 6 za 150 maraka, tb 303 za 80 etc...).
Poslednje stvari koje sam nabavio su Arp 2600 koji sam pukim slucajem pro?le godine prona?ao u mariboru za neverovatnih 170 evra (sad ide na kompletnu restavraciju u holandiju), waldorf XT koji mi je poklonio DJ Umek, MKS 30 sa PG 200 za 300?, Marion Systems MSR 2=300? i SH 2000 koji je bio u paketu kad je moj studijski partner nabavio Rhodesa MK1 cca 150?.
Najbolji buy poslednjih godina sigurno je Andromeda, jedan od najneverovatnijih synthova ever za mene, Musitronics Bi-Phase (400?), Mutronics Mutator (800?) i Space Echo ma?ine.(501+301/=600?).
Veoma zanimljiva igracka je i Future Retro Mobius (500?) ako trebas analogni sequencer i midi to sync to cv/gate converter.
Jo? uvijek mi svasta ide preko ruka ali nekih synthova se ne isplati kupovat jer bi sa njima imao prevelike troskove servisa i restavracije. (neko mi sad nudi Korg trident Mk1 za 200? ali mu ne rade tri oscilatora. Da bi imao dobrog servisera u LJ ili ZG odmah bi ga nabavio, a da ga saljem u njemacku ili holandiju se mi ne isplati).
Zelja mi je nabavit neki veci modular system (Club of the knobs, Cynthia, Synthesizers.com, Doepfer...) ili za pocetak Macbeth M5.
Next buy je Zeit sequencer, cekam samo da srede software do kraja.
Random logic jo? uvijek nemamo svoj site, stavit cemo ga online sa novim albumom druge godine, album na tehniki zove se Numrebs i mislim da bi ga morao naci na SoulSeeku ili slicno. Lista releasa mo?e se naci na :
http://www.discogs.com/artist/Random+Logic
Cekirat cu Harmony Central, ja sam najvi?e na gearslutz pod istim imenom.
moj basic homepage: http://homepage.mac.com/gregorzemljic
Puno pozdrava,
Gregor Zemljic
Don Solaris
20-09-2006, 10:44 AM
Ja se bavim elektronikom od 91 godine tako da sam sve te spravice skupljao duge godine.
Hi!
Drago mi je da sam napokon upoznao nekog iz "mojeg godišta". Također sam počeo prve stvari raditi 91-ve. Tada sam imao samo računalo Amigu. Nažalost početkom devedesetih nisam baš imao novaca, što zbog rata, što zbog ekonomije. Nisam si ni tenisice mogao kupiti a kamoli synth. Prvi synth sam morao čekati tek do 94-te kada sam kupio ESQ-1 (http://homepage.mac.com/synth_seal/html/ds_sq80.html), zanimljiv analog / digital hibrid. Ali eto, nije mi krivo. Dapače, naučio sam puno toga o programiranju sinteze što vjerovatno nikad nebih naučio da sam odmah nabavio sve što sam htio. Ovako sam bio prisiljen izvlačiti maksimum iz onoga što imam.
Danas trenutno radim na jednom Sample CD ROM projektu, vezanim u Ambient soundove. Pregovaram sa Zero-G kompanijom i možda bude nešto od toga. Tu je mali preview (http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?s=&threadid=1186186) sa tog projekta. Sam zvuk pokazuje da sam odbacio klasični techno koji sam slušao od 90-95, več sam striktno prešao na ambient tipa The Future Sound Of London. To je uglavnom ono što danas mogu slušati uz eksperimental.
znas za kojeg dobrog synth servisera u Hrvatskoj, u Sloveniji jih nema. Yup! Analog Moon Rider. On ti je najbolji synth servicer na ovim prostorima, zna često doći na ovaj forum (osim ako nije u gužvi). Ovo mu je omiljen thread pošto se tu priča o opremi, tako da će se sigurno javiti. (Ako ti je hitno za ARP, mogu mu poslati mail)
neko mi sad nudi Korg trident Mk1 za 200€ ali mu ne rade tri oscilatora. Igrom slučaja, baš je Analog Moon Rider prodavao ispravni Trident Mk1. Mislim da je bilo oko 400 EUR. E sad neznam dali te još zanima kupovina tog syntha, jer koliko znam synth je ostao u Zagrebu kod jednog lika - također sa ovog foruma - roginator (poslao slike na 14. stranu ovog threada). Problem je što se ne javlja.
roginator
22-09-2006, 09:33 AM
Tu sam nisam nestao...samo sto selim u novu kucu i pripremam studio pa sam sve spakirao u kutije..imat cu vise vremena iza 1.11 za forum i ostalo..nazalost kuca i studio mi uzimaju maksimum vremena a i djeca su tu koja idu u skolu..pa kad popusti ova panika oko selidbe eto mene ...
Pozdrav mojoj analognoj diviziji u ZG (aka analog Moon rider - Clustercord)
Novo u studiu...
DBX 160 S
SPL Transient Designer
Ursa Major 8x32 MkII
Lexicon 200
goasia
12-10-2006, 05:38 PM
menjao bih SE ATC-X za neki vintage analogni sint priblizne vrednosti , namerno nisam stavio u oglase , verujem da ce ovde brze naici neko ko bi bio zainteresovan ...sprava je nova , tj nekih 7,8 meseci
quijote@eunet.yu
Daemian
22-10-2006, 08:56 AM
Kurzweil K2000 smp-k
Kawai K4
Korg X5D
Yamaha W7
Farfisa Vip233
Siel Orchestra
Vermona Et-3
Hohner C-86
Elex Solina
Korg G4 rotary simulation
FBT R-21 rotary simulation
Don Solaris
23-10-2006, 09:48 AM
Par novijih:
http://static.flickr.com/109/276705080_8f710286ac.jpg
Roland JD-990, Wavestation A/D, Digitech Studio Quad v2
http://static.flickr.com/103/276705079_7a1385772b.jpg
Roland D-50
http://static.flickr.com/79/275677245_f883d38b08.jpg
Roland D-70
http://static.flickr.com/84/275677251_17c915f4fc.jpg
Yamaha TG-33
Imam jo? fotki koje sam slikao, ali neda mi se sada to sve uploadati, budem nekom drugom prilikom.
Bok...
anderson
27-10-2006, 03:42 PM
KORG Poly 800/II :o
KORG PA80
ROLAND Fantom X6
oliver
29-10-2006, 11:47 AM
Kurzweil K2000 smp-k
Kawai K4
Korg X5D
Yamaha W7
Farfisa Vip233
Siel Orchestra
Vermona Et-3
Hohner C-86
Elex Solina
Korg G4 rotary simulation
FBT R-21 rotary simulation
W7 is ALL MINE now :)
elem, /me newbie ima Yamahu W7
...i dvije PSR (je l' bas moram modele da napisem? :))
clusterchord
30-10-2006, 12:29 AM
sep2006 - analog moon rider i ja radismo glazbu za predstavu. bio neki kratki acid track za napraviti, pa se poslije iz toga izrodio jam session ala t.dream : 606 clock u 101 sequencer i Jupiter 8 arpeggiator, sh2, solina i andromeda pad..
http://www.babic.com/TEMP/600/DSC02164-600.jpg (http://www.babic.com/TEMP/600/DSC02164-1280.jpg)
DaBear
30-10-2006, 11:42 AM
[QUOTE=clusterchord]sep2006 - analog moon rider i ja radismo glazbu za predstavu. bio neki kratki acid track za napraviti, pa se poslije iz toga izrodio jam session ala t.dream : 606 clock u 101 sequencer i Jupiter 8 arpeggiator, sh2, solina i andromeda pad..
Daj da se cuje nesto.....
clusterchord
30-10-2006, 11:25 PM
Daj da se cuje nesto.....
ma nije nesto spec. zabrijali smo.. direkt par kanala bez nekog miksa, s greskama, al probat cu neki komad da uploudujem. tek toliko,.. :mrgreen:
inace, razmisljam da napravim sticky gdje bi rumski brijaci na sinteve ovako stavljali neke mp3ove, bilo kao demo za sint s kojim rade, neki uradak, ili track na kojem se radi i sl. , bilo da je zajebancija ili nesto ozbiljnije.. tu za nas interno. sta mislite o tome?
analogfreak
02-11-2006, 10:41 PM
A evo i moje skromne liste,
u kojoj je na?alost jo? uvijek premalo ,,analogije''.
ROLAND JX-8P (bez PG-800, na?alost)
ROLAND JD-990 (sa vintage exp, na sreću)
ROLAND JV-90
ROLAND VK-8M
OBERHEIM Matrix 1000
(kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog pa sam f...ing chip nabavio iz f....ing ?vedske:banghead: , ali zato sad radi mmmmm:da: !!!)
YAMAHA CS-1X
YAMAHA QY 10
A uskoro mi sti?e CASIO VZ-1. U potrazi sam za Matrixom 6 pa ako netko prodaje, ja bih kupio!!!
Eh, da;
my wish list:
OBERHEM OBXa, OBX
AKAI AX 80
i naravno MKS 70 i 80 (ali to tek kad Rogina i Babić budu prodavali, jel!!!:hyper: )
Pozdrav!!!
relis
03-11-2006, 08:41 AM
inace, razmisljam da napravim sticky gdje bi rumski brijaci na sinteve ovako stavljali neke mp3ove, bilo kao demo za sint s kojim rade, neki uradak, ili track na kojem se radi i sl. , bilo da je zajebancija ili nesto ozbiljnije.. tu za nas interno. sta mislite o tome?
Ja za.
Kak ce ko imati vremena.
@analogfreak: Dobrodosao!!!
Ako kupis Matrix 6, pa namjeravas prodati Matrix-a soma, javi mi:D !
analogfreak
03-11-2006, 10:56 AM
Ja za.
Kak ce ko imati vremena.
@analogfreak: Dobrodosao!!!
Ako kupis Matrix 6, pa namjeravas prodati Matrix-a soma, javi mi:D !
Ma ja to zbog polifonije i kupujem.
Znam da to nije Matrix 12, ali se furam na to!:rolleyes:
Hvala na dobrodo?lici!!!!!;)
Gianfranco
05-11-2006, 12:36 AM
Virus TI Desktop
Roland V-Synth XT
Nord Lead 3 keyboard
http://img215.imageshack.us/img215/9269/vsynth1qx7.jpg
A uskoro mi sti?e CASIO VZ-1.
Pozdrav!!!
Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?
Don Solaris
07-11-2006, 04:53 PM
(kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog pa sam f...ing chip nabavio iz f....ing Švedske:banghead: , ali zato sad radi mmmmm:da: !!!)
:confused:
Oprosti, a od kuda ti poznaš Don Solarisa?
I o kakvom Matrixu ti to pričaš ?
analogfreak
08-11-2006, 05:49 PM
Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?
Ma to je super sprava. Ja sam ju imao krajem 80'ih pa sam se pozelio soundova.
U principu je to FM, ali ima mogucnost overdrivea oscilatora (ili operatora, kako je to vec kod digitalaca). Nema efekata ali ima puni zvuk.
(mali GX-1).
Po forumima cujem da ga narodnjaci obozavaju. A i meni za prog. metal ce biti OK.
Kad ju dobijem saljem slikice.
analogfreak
08-11-2006, 05:51 PM
:confused:
Oprosti, a od kuda ti pozna? Don Solarisa?
I o kakvom Matrixu ti to priča? ?
Ajde Tomo necemo se pravit sada!!!
Skuzio sam te po syntovima koje imas.
Ne ljutim se. Sve OK.
Don Solaris
08-11-2006, 07:40 PM
Ajde Tomo necemo se pravit sada!!! Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).
Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.
Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.
U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.
Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.
Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).
U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.
P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda :rotfl::rotfl::rotfl:
analogfreak
09-11-2006, 12:21 PM
Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).
Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.
Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.
U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.
Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.
Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).
U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.
P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda :rotfl::rotfl::rotfl:
Ma sve OK. Kao sto rekoh.:)
Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1.
A smijesi mi se i jedan DW 8000.
Don Solaris
09-11-2006, 03:05 PM
Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1. A smijesi mi se i jedan DW 8000. Mo?e! VZ-1 ti sredim da bude tip-top. Čak i ako ima mehanička o?tečenja, imam epoxa i mo?e se zakrpati da bude kao novo. Meni je CZ-1 do?ao razbijen na djelu kod pitch bendera. U?as.... ali eto, uzeo epox, sada je ko novo - uopće ne mo?e? sku?iti da je bilo u komadima. Zatim SY-35 mi je do?ao sa vektorom koji je bio nako?en i kriv, sada je ko novo (koristim taj synth kao master za Wavestation A/D, TG-33 i Korg Legacy Wavestation).
Inaće malo mi je krivo ?to nisam uzeo VZ-1, obzirom da su im cijene slične kao i CZ-1. Neznam, htio sam onaj square wave koji ima CZ-1, a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...
Korga DW-8000 i ja vjerovatno uzimam. Pratim ga već mjesecima. Cjena je stalno oko 130 EUR. No sada prvo uzimam jednu klasiku, Yamaha SY-85. Unurta je fantastičan efekt procesor, a oduvijek sam htio taj synth. Sada je pao na 170 EUR.
Na?alost najveće razočaranje mi je AKAI AX-80. Ima neki glupi LFO koji se restarta svaki puta kada stisne? tipku - drugim riječima, kao da ga niti nema. ?teta. Bio sam tako blizu da ga kupim. Jedan moj frend / poznanik iz amerike ga ima.
Eh da... ja ti imam cjenik u koji upisujem cijene već godinu dana, od svega ?to pratim na ebayu. Javi ak treba?. Dobro dođe, kada čovjek ide ne?to kupiti.
lesha
09-11-2006, 11:45 PM
a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...
www.kvraudio.com/get.php?mode=results&st=adv&soft=i&type%5B%5D=47&f=0&fe=0&win=1&free=1&com=1&un=1&sf=0&receptor=&de=0&sort=1&rpp=15
;)
Don Solaris
10-11-2006, 07:38 AM
www.kvraudio.com/get.php?mode=results&st=adv&soft=i&type%5B%5D=47&f=0&fe=0&win=1&free=1&com=1&un=1&sf=0&receptor=&de=0&sort=1&rpp=15 (http://www.kvraudio.com/get.php?mode=results&st=adv&soft=i&type%5B%5D=47&f=0&fe=0&win=1&free=1&com=1&un=1&sf=0&receptor=&de=0&sort=1&rpp=15)
J*bemu ovi VST-ovi se multipliciraju brže od mikro organizama. Zadnji put kada sam gledao, nije bilo ni jednog.
Bitch
10-11-2006, 02:33 PM
...mislim da emagic logic odavno ima taj phase distortion, ja ga imam u 7.2 a mislim da sam ga vidjao i ranije...
pozz
Don Solaris
15-11-2006, 09:38 AM
ROLAND JD-990 (sa vintage exp, na sreću)
Jaooo.... tek sada sam vidio!
Daj molim te dođi na JD contest !!!!!!
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?p=23696739#post23696739
Organizirali smo ga Paolo (vlasnik Synth Manie (http://www.synthmania.com/)) i ja. Ništa ozbiljno, čista zajebancija, važno je učestvovati. Pošalji bilo šta. Nije problem naći 20 minuta za složiti nešto na brzinu.
@Rogina: Ćeš i ti doći? Ajde pliz! Evo i Clusterchord je poslao odličan demo. Ako nemaš vremena, možeš poslati samo white noise kao što piše u statutu natjecanja. (taj dio sam ja pisao) :mrgreen:
...mislim da emagic logic odavno ima taj phase distortion, ja ga imam u 7.2 a mislim da sam ga vidjao i ranije...
pozz
da, ali kod Logica je to efekat, dok je ono spisak sintova.......sve u svemu, vrh je (efekat u logicu)! :)
mirzaa
26-11-2006, 11:54 PM
danas doletio jedan casio sk-1
bit će neki mod na nju zasigurno...hehehehehe
Monofonik
27-11-2006, 07:54 AM
danas doletio jedan casio sk-1
bit će neki mod na nju zasigurno...hehehehehe
Cestitam, bas zabavna sprava, to mi je uspomena na mladje dane :) i nedavno mi je jedan za malo pobjegao u oglasima.
Javi kad ga modas sigurno ce biti zabavno...
mirzaa
27-11-2006, 10:37 AM
oglasnik? hmh..neeee. na hreliću za 20 kuna :D
clusterchord
01-12-2006, 02:04 AM
napokon sam nabavio posten stalak za dvije klavijature.. quiklok Z-72. zamjenio je moj invisible stand (jos iz 1985te..). jedino, kreteni iz Krskog mi ga poslase u sivoj boji umjesto u crnoj boji.. :banghead:. uglavnom, preporucam ga kome treba za uzivo - uzasno je cvrst/stabilan, lako se sklopi i rasklopi, ali nije lagan..
http://www.babic.com/TEMP/DSC02520x.jpg
Pokushavam da nabavim QL642 vec dobre 2 godine :(
Kod stalaka za live, topla preporuka K&M spider pro, ja sam prezadovoljan
I jos jedan upgrade kod mene - zujalica umesto male zujalice:(
zamenio sam triton Le za extreme. Nije najbolji workstation na svetu, ali radi posao, pogotovo za live, jer mi je veoma kvantitativan.
clusterchord
01-12-2006, 11:04 AM
Pokushavam da nabavim QL642 vec dobre 2 godine :(
pa u cemu je problem? ovi u osijeku (od mise) mogu nabaviti bilo sto od Quikloka.. samo moras pricekati, jer narudzba za quiklok ide svaka 2 mjeseca mislim. imam negdje cak broj.. mogu potraziti.
prebijes PDV kad iznosis iz hrv i uneses u srbiju, pa nije to tako skupo.. mozda te i puste na carini.
ja sam htio Spider, zbog izgleda.. ali kad imas velike (dugacke) i teske klavijature, nije stabilan na rubovima, kad se naslonis pocne se naginjati.. pa sam odustao.
OFF, kako se tebi ponasa u tom pogledu sad sa extremom ?
mislio sam ovde kod nas..niko ne radi.. a njakanje mi je da dolazim u HR samo zbog stalka.. Cimnucu te za broj, kada bude neke svirke..
ja sam htio Spider, zbog izgleda.. ali kad imas velike (dugacke) i teske klavijature, nije stabilan na rubovima, kad se naslonis pocne se naginjati.. pa sam odustao.
OFF, kako se tebi ponasa u tom pogledu sad sa extremom ?
Nisam jos kacio extreme na njega, ali nece biti problema posto je 61 verzija (14.5 kg). Mada, cesto na neke animir-restoran-male tezge, nosim psr9000 (23kg) , izvucem krake od spidera skroz napolje, na donji stavim PSR, a na gornji Triton Le (bivsi) i laptop i sve radi bez problema. Po specifikaciji, spider bi trebalo da ponese bash teske klavijature. Za sad - prezadovoljan.
Inace, kombinacija za live ce mi biti - extreme, A33 sa EX5r i laptopom, i sve to na jednom spideru sa 2 kraka, uz mozda malo modifikacije:)
gregor z
14-12-2006, 08:09 PM
danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!
Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom
(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en§=news)-ex demo unit
http://www.jomox.de/
Pozdrav.
Gregor Z
P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared
DaBear
22-12-2006, 06:28 PM
danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!
Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom
(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en§=news)-ex demo unit
http://www.jomox.de/
Pozdrav.
Gregor Z
P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared
Imam druga sa dva MC4 u Beogradu...prodaje ih! Jedan je bio moj! Ima cak i CV to MIDI interface...svojevremeno je bio oglas ovde na Rumskom..pogledaj ako te zanima!
goasia
22-12-2006, 06:45 PM
mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6
relis
22-12-2006, 10:45 PM
mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6
SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?
Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?
goasia
23-12-2006, 09:06 AM
SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?
Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?
:) sh-09 ..... za muziku koju ja radim
inace Pulse i atc-x su dve veoma razlicite sprave , pulse je hladniji , ali ima tri oscilatora , brz attack , veoma dobar midi ...dok je atc kremast , malo sporiji u svemu ,ali mnogo siri sperktar zvukova ... i sve to zavisi za koju vrstu muzike se trazi bas
... cameleon definitivno ostaje , kad ugradim midiminiafy bice jos bolji ..
...inace trazi se MKS-80 ,Jup 6, Xpander , bit 99 , Wald MW 1 v2 , boss se-70 ...
clusterchord
24-12-2006, 04:25 AM
sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! :cool: ..
SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)
microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..
nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.
goasia
24-12-2006, 07:49 AM
sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! :cool: ..
SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)
microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..
nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru :)
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan :).. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi , sad prilikom miksa sintevi direkno u mix , dobro ,zbog kolicine trackova 50 % se konveruje i vraca se kao audio iz kartice , medjutim vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi :) ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ....
ali sad mi vec fali i kanala ,gl 2200 sa 24 mi je vec jako knap... ako kupujes mixpult uzmi 50 % vise nego sto ti treba ... poznavajuci tebe :)
napunices ih ubrzo ... sad sam jos nasao jedan Bit 01 u racku i Matrixa 1000 ... ni mesta , ni slobodnih kanala ... vec uveliko razmisljam o nekom submixeru , ali sta??
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
inace TG-77 me veoma prijatno iznenadilo iako sam imao Fs1r ...ovo mi je nekako toplije , strava sint ...
Don Solaris
25-12-2006, 02:56 PM
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/neptfrontbig.jpg
Našao ga u Sloveniji za 400 E. Evo ukratko opis:
Ring mod, osc sync, FM, external input, true analog random noise (not digital shift register noise), PWM (available via mod), noise spectrum up to 100 kHz. Osc 3 can be switched between LFO (slow) and Oscillator Modus (fast). Even when it is being used as an oscillator, it's still available as a modulation source, a feature that opens up all sorts of possibilities for bizarre effects, FM clangs, audio-frequency modulation of filter cutoff etc. You can also use noise or external audio as a modulation source - destinations are VCO1, VCO2, Cutoff, Mixer.
Nemojte me pitati kakvi su bassevi na njemu (obzirom da neki ovo reklamiraju kao bassline). Nemam pojma. Nisam ih uopće još stigao raditi, jer ova sprava ima toliko mogućnosti za stvaranje svih mogućih bolesnih zvukova da me sve ostalo uopće više ne zanima. Spravu se prema potrebi može dodatno modificirati (postoji puno modova), naprijed ima mijesta za nekoliko switcheva, a odozada mijesta za rupe koliko god želiš. Tu je velika slika (http://www.analogue.org/network/neptunebig.htm) (tko želi proučavati).
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/korg-dw8000.jpg
I tako dok sam bio kod tog čovjeka u studiju vidim Korg DW-8000. Već dugo želim tu spravu u kojoj se uz analogni filter nalazi potpuno programibilan analogni delay sa pripadajućim modulatorom (sam si radiš chorus, flange, echo, delay i sl...). Fantastična sprava!!! Neznam kako su postavili procesor u odnosu na dry signal, no sprava ima nevjerovatno širok stereo zvuk. Prvobitna cijena je bila 150 EUR no spustio sam na 120 EUR. Jednostavno nisam mogao toliko puno novaca potrošiti, a i trebalo mi je za benzin za nazad.
@Goasia: u potpunosti se slažem za TG-77! Imam SY verziju u klavijaturi i to je definitivno specijalan zvuk. Unutra su dve DX-7 mice + SY-55 i solidan efekt procesor. Nemoj to prodavati. To će ubrzo postati vintage. :)
goasia
25-12-2006, 07:33 PM
Don Solaris - ja vec duze vreme vrebam tu spravu , pre nekih mozda godinu dana kontaktirao sam svajcarce ,ali su obustavili proizvodnju...steta sto malo takvih manufaktura mogu da opstanu :(
clusterchord
26-12-2006, 03:46 AM
Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru :)
ako ti se trosi uzmi osmicu i sesticu, ili osmicu i mks80. puno bolja kombinacija. vrlo su komplementarni. ;)
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
microwave ima drugaciji, smoother filter od pulsa, ali nije dobar za neke bas tople padove. on je vise za te hibridne soudnove, prljave, metalic, kojima analog filter daje dodatni karakter i muzikalnost. i za sve aplikacije gdje treba da "tuce", znaci arpeggio, sekvence i sl, bass . rastura za to a lepeza soundova ti nije ogranicena na tipicne analog waveforme. vrlo brze envelope.
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan :).. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi ,
ma nemoj, to je i mene bilo strah. bas sam si mislio da farbaju sound ti behringeri. koji je to tocno model?
heh interesatno kako nam faze razmisljanja idu paralelno. isto sam mislio o analog pultu, pa o multi-ch noisegate-ovima, na insertima kanala itd.
ja sam najblizi 32kanalnom Venice-u ili GL2800. kako ti zvuci summing/master sekcija na tom tvom GL-u? mislim kad sve zmiksas u stereo.. imali velik headroom, kako bi opisao zvuk?
to mi je jedina rezerva prema GL-ovima, jer su me upozorili da je midas ipak bolji u tom segmentu, i da ima bolje farbe?!?
vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi :) ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ...
imas li problema s tocnoscu u takvom "podijeljenom" sistemu - npr. kick iz DAW, a hihat iz jomoxa, preko midija, i koji midi interface gonis??
moja su iskustva losa s time. obicno moram, kod brzih tempa, sve presnimiti u DAW, pa kvantiziram audio. to mnogi rade.
a kad jednom snimim u nuendo vec zvuci 30% losije, jer dobije tu Nuendovu "plastiku" koju bi najradije izbjegao. raszmisljam o sinkanom Atariju, iskljucivo za takve upbeat stvari, da ga koristim za "ispucavanje" dok editiram na nuendu..
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
e bravo. i kako ti radi, jeli tocan? brz?
goasia
26-12-2006, 09:41 AM
.. da mi se trosi :( pa ne bas , nikako da stanem ..
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..
eto Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima
..bas sam tako i konfigurisao sistem kao sto si opisao ,stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release i sve to lepo funkcionise kako je zamisljeno ...
sto se tice AH miksete pre toga sam imao Mackie VLZ, Behr 3282 , pa Behr digitalac ... ovaj je ubedljivo iznad ostalih ... prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
ili posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...
imam Edirol FA-101 ,a za nekih 24 kanala u mixdown-u bi mi trebalo barem tri 8-kanalna konvertera(vrhunskog kvaliteta) i jedan ad konverter da bih se eventualno priblizio autenticnosti "live" zvuka sinteva ...
...midi ... to ce biti vecni problem, cim pored note on-off saljes midi cc naredbe ,ili nedajboze syx .dodaje ti koju milisekundu , i tajming ti vise nije linearan , to se mora zrtvovati za zvuk ... interfejs .... mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru .... najlosiji midi tajming sam imao na midiman usb ,mislim da se zvao midisport ... sada koristim Midex 8 , jedan izlaz sa Edirola i dva sa Behringer BRC 2000 , razlike su neprimetljive ... mislim da se vracati na Atari nema mnogo smisla jer ga moras sinkati sa PC -em a vec u samoj sinhronizaciji moze doci do nekog raskoraka u milisekundama , pa nisi nista uradio ... imao sa slucaj da se arpegiator Virusa C , dosta lose sinkao sa pc-em ...
kvantizacija audija mi oduzima puno vremena ako radim sa time warp-om neku duzu moduliranu sekvencu izgubim puno vremena , inace kad i snimim sekvencu pomerim prvi signal na pocetak takta a ostalo ostavim kako jeste ..
ako mi je vazan sample accurate tajming ubacim neki slican zvuk sa nekog plugina unisono , i imam taj attack koji mi je potreban ...
kikc, bass ,linija mnostva hihatova ide iz kompa , a otvoren hh sa jomoxa , posto se u prvih par milisekundi svakako poklapaju semplovi , ako open hh malo i seta , ne primecuje se..
junov midi - taj ceski je prilicno dobar , ne primecuje se varijabilna latencija kod modulacije , mada cutoff modulacija ide posebnim kablom iz tog interfejsa u Jono-ov cv-cut off ....
Don Solaris
27-12-2006, 07:07 PM
Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...
Baš sam išao raditi jedan mali demo sa ovim Neptune 2 synthom koji sam kupio. Ono, najjednostavniji mogući setup. Midi iz PC-a direkt u synth, synth audio out u PC in. Napravim MIDI sekvencu, otvorim ispod Audio kanal, stisnem REC i kanal se snimi. Sve ljepo i krasno (standard procedura preko audio poola). Snimim drugi kanal, sve opet ok. Snimim treći i odjednom iz čista mira vidim da taj file nema isti početak kao prethodna dva (da ilustriram, na prva dva mi signal počinje na npr 200ms od početka filea a na ovom trećem na 240ms, a na sva tri kanala imam notu u prvom baru, a sound nema envelope -> dakle sva tri filea moraju imati pocetak zvuka na istom mjestu). Rezultat, treća traka nevalja jer je u offbeatu. Super! Idem snimat četvrti, taj je pak u nekom skroz drugom pomaku. Pa dobro šta bi tek bilo da imam 10 synthova i 40 audio / midi traka.
Da ne ispadne da sam to snimao na nekoj staroj kanti, PC je San Diego 3700+ sa 2GRAM itd, ok zvučna nije nešto posebno, creative Live, ali nisam ni ja ništa posebno radio, pa to su 4 audio kanala, to treba raditi i na P1. Priznajem, nisam radio u novom SX-u nego u starom VST32 ver 5, ali ta verzija bi trebala normalno da radi. Uglavnom to me je jučer toliko iz iritiralo da mi je došlo da maknem taj cubase s računala.
Prijedlozi u vezi softwarea ?
@ Don ..... Pazljivo citam ova dva zadnja posta i ako mogu da pomognem , definitvno je do audio karte ...... kada sam davno presao sa Blastera na RME , nikad vise nisam imao tih problema sa midijem , takodje su nestali silni double ovi koje blaster pravi , a i komanda delete doubles nije radila na toj karti kada ako se ne quantizuje midi ..... :banghead:
Koristim midisport diretno u usb ..... ali uopste nemam tih problema ..... praobajte sa nekom drugom kartom jako me interesuje rezultat ( mada ja radim sa Nuendom ) te stvari se ni izbliza ne desavaju ( ok ne proveravam 1, 2 ms .... ali 40 ms :o )
javljajte .....
Pozdrav
Moritz
27-12-2006, 08:44 PM
Slazem se sa MAX-om. Definitvno je do kartice i drajvera, a osim toga poznato je da MIDI i PC nisu bas skroz prijateljski nastrojeni. RME i MIDEX3 (kod mene) rade besprekorno. I ako koristite MIDI box USB, neka to bude Steinbergov (ako vec koristite CUBASE i NUENDO) jer jedino tako mozete biri sigurni da ce sve raditi kako je predvidjeno (timestamp funkcija).
goasia
27-12-2006, 09:33 PM
mislim da je sve mnogo kompleksnije nego sto je opisano u predhodnom postu , problemi se pokazuju kod malo zesceg eksploatisanja, ja imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako... pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Moritz
28-12-2006, 09:02 AM
a imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako...
Potpuno je za ocekivati raspadanje MIDI-ja kada ima toliko hardvera, i koliko ja znam, sto iz licnog iskustva sto iz iskustva drugih, neophodno ti je vise USB MIDI boxova ne vezano za to da li je u pitanju Steinberg ili Logic. Ako radis DAISY CHAIN to je sigurno izvor problema, mada koliko vidim mnogo si napredniji u MIDI-ju tako da verujem da to ne koristis. To je mnogo vise problem PC ja i nacina na koji on tretira MIDI, za razliku od MAC-a koji u svom OS-u vec ima implementiran PC to nema...da na pametujem mnogo evo ti link koji jako lepo pojasni celu problematiku http://www.jay.fm/miditime/ ( nisam siguran da li sam ga vec jednom postovao, ako jesam nece skoditi :) )
Ja sam cesto imao problem sa sintovima koji imaju problem sa MIDI-jem, cim treba da prime malo vise programskih i kontrolnih poruka istovremeno nastaje haos , koji se cesto ogleda u kasnjenju zvuka, tempu koji stalno seta...posebno stariji sintovi do druge polovine '90 -tih.
pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
Cesto cujem tu pricu :rolleyes:...nije da nije istina da to radi dobro nego mi tu smeta jedna druga stvar a to je - Naravno da radi kako treba kada je proizvodjac i softvera i hardvera jedan isti, i naravno da je sve maksimalno optimizovano i pravljeno da radi savrseno jedno sa drugim...Da isto tako namontiras neki PC video bi kako to moze da radi sjajno, tako da tu ne vidim sta je tu tako neobicno. Sa druge strane kao dugogodisnji Steinberg korisnik mogu da ima zamerim samo to sto jako brzaju sa izbacivanjem novih verzija bez toga da prethodno rese sve bitne bagove. U njihovom slucaju jedini lek je uzeti poslednju verziju npr. V3.2 u kojoj su sve decije boljke resene....ili kupiti original jer u njemu ima mnogo manje boljki nego u cracku, a osim toga imas besplatnu podrsku ( iz licnog iskustva ) .
Ako mozes da priustis MAC i LOGIC samo napred, neces se pokajati sigurno...licno, meni je vise stvar programa na koji sam navikao nego paltforme.
P.S. pokusaj da nadjes prvu verziju Cubase-a za PC (1991 ili 2) CUBASE GS. Isti je kao na ATARIJU (font, izgled...) i zahteva 1,5 MEGABAJTA na disku ; ) ...osim toga moze da koristi USB MIDI boxove (provereno)
goasia
28-12-2006, 09:28 AM
u toliko bas ne bih isao unazad :) , audio deo Cubase koji je veoma odnapredovao itekako mi je potreban ...
presao bih i ja na Mac i Logic samo vec godinama radim na Cubase-u , pa me malo i mrzi da ulazim u tu pricu ...
problemi sa midijem se javaljaju nezavisno od perioda iz koga sint potice , zadnja bruka kod Yamahe je bila kod Motif Rack (ne ES) koji je pukao na midiju ... imam neka sprave bas iz tog perioda(kasne 80) koji solidno odradjuju midi .... jbga ,sve mi ovo vise lici na lutriju :(
clusterchord
29-12-2006, 01:18 PM
.. da mi se trosi :( pa ne bas , nikako da stanem ..
da razumijem, ma aludirao sam na to sto si spominjao da bi uzeo oba - i jup6 i mks80, a to je vec podosta para, pa reko u toj hrpi radije nek se nadje osmica :cool:
pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda ..to radi bez problema.
Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima .. stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release..jeli mu hol i release dovoljno flexibilan da akomodira razlicite soundove, npr. za pad trebas duzi, za bas kraci i sl., a da to zvuci donekle prirodno kad ga "odsječe"?
prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ...posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ...to je savrseno tocno. vec trubim o tome godinama ovoj ekipi vani koja tvrdi da im je nuendo savrsena snimalica. jest.. ako imas vatu u usima. ista stvar ko kod tebe - ja stalno slusam sve sinteve preko fireface-a , znaci ista adda konverzija - dok svira midi, npr. jupiter.. rastura , puca, e kad ga snimim u nuedno.. g*vno, izgubi punch, karakter, juha u srednjim frekvencijama, nigdje definiranog basa itd itd.. jednostavno zvuci MALO. a pogotovo kad krenes u sumaciju tj. mjesa<nje signala na nuednu/cubase onda je jos gore. cuo sam da Paris nije los u tome, ono malo sto sam snimio na njega.. sintevi su mi nekako zazvucali manje "unisteno". jos uvijek ima sound.. ali ne tako grozan ko nuendo. dade se sinkati sa nuendo midijem. kazu mi kolege da sequoia bolje radi sto se tih stvari tice.. ali nem a midi implementaciju. i meni je muka ici sa nuenda zbog nacina rada - the best audio editor ever, pogotovo za post produkciju je san snova. al djabe to kad zvuci ko groblje..
to sto ti radis sa chanel stripom ljudi vani "popravljaju" sa skupim outboardom - slazem se potpuno gubljenje vremena - ko ono imas neku tesku bolestinu, pa pijes aspirine da te manje boli.. :banghead:
mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru ..ne citao, vec se patim ja sam na midex3. i rem fireface mi ima tocniji midi. US im ajitter ne samo kad granas, vec samo zato jer je USB i zbog nacina kako windowsi i pc rasporedjuju resurse. sve je to sr*nje.. tesko. meni su savjetovali serial interface ala originalni unitor. ja kupio, ali nece da radi na xp-u .. jeb u PE EM. tako da mi je to nerijeseno. sve analogce koji voze sekvencijalno moram korigirati u nuendu - e sad smo dosli do prave zavrzlame - jer.. kad ih moras ravnati, nemozes izbjevci da ih "snimis" u neudno, dakle varijanta realtime midi u mix otpada osim za neke padove i leadove, ali bubanj, bas i sekvence .. nema sanse. neki put si zelim pocupati kosu i siknuti pc i midex kroz prozor.. :mad::mad:
goasia
29-12-2006, 05:22 PM
ja imam Midimanov interfejs sa 4 izlaza sa paralel porta ,i isti , slucaj ,nema drajvere za XP ... poceo sam gledati Atari Falcone na netu :)
izgleda jako je tesko na pravi nacin spojiti dva sveta , masnocu vintage zvuka i perfektan tajming ili to kosta MNOGO! .... a ono namestanje audio fajlova da bi tajming bio precizan je strasno naporno za mene ... problem je sto je veci tempo tracka ,to ti variranje tajminga vise okilavi track ... a posto vecina mojih ide preko 144 bpm muka je toliko veca , medjutim te male varijacije sam uocio i kod vecine slicne produkcije iz devedesetih .... skoro svaka sekvenca mi ide unisono sa dve tri sprave ili jos koji plugin ,pa racunam na neku kompenzaciju koja bi te varijacije ucinila manje "vidljivim" tako da
ostajem pri live miksu ... pa makar tu latenciju nazvao "groove factor" ili "human touch" ;) .. jebga ne moze i koza i kupus .. bice prase sa raznja:da:
DaBear
29-12-2006, 06:40 PM
izgleda jako je tesko na pravi nacin spojiti dva sveta , masnocu vintage zvuka i perfektan tajming ili to kosta MNOGO! .... a ono namestanje audio fajlova da bi tajming bio precizan je strasno naporno za mene ...
[/quote]
Ja teram MIDI na starom MIX Pro Tools-u. (MOTU Midi Time Piece AV 8in - 8out)
Radi sve sto treba midi sequencer da radi, ali se i on gusi ako ide mnogo midi linija odjednom..
ALI, cim sam siguran za liniju i zvuk - bacim sve u audio traku i navucem malo na grid! 10 sekundi posla, zoomiras ga lepo i cas posla...a kad je vec u audio prebacen - onda sve moze da se radi - plug ins, seci lepi okreci... nije nikakav posao!
Ja i Synclavier usnimamvam na Pro Tools u audio..i SH101, itd..
Najbolje i najbrze!
goasia
29-12-2006, 10:14 PM
znaci na uvo kad mislis da je dobro , snimis sekvencu , prvi ton (vec u audio fromatu) navuces na gird i gotovo? ..... pa ja sam to radio ali onda primetim da ostale sesnaestine setaju tu oko koju milisekunu vamo-tamo oko girda , pa krenem ja sa timewarp svaku sesnaestinu da namestam na precizan pocetak i sad zamisli malo duzu moduliranu sekvencu ...pff...odu zivci u pm ..... mada kazem od sinta do sinta ima razlike , okretajuci neki knob , saljuci midi cc ili sysex komande agonija se uvecava varijacije su vece ... vec sam pomislio da se prvise opterecujem sa milisekundama ...
sto se pro toolsa tice nikad nisam radio , verovatno mu je audio engine bolji od Cubase-a ,imam osecaj da analogni sintevi na kraju , zvucno padnu na nivo boljih pluginova .. ili sto je najverovatnije ne znam da radim :(
zvincic
30-12-2006, 01:54 AM
clusterchord, jesi probao mjeriti latenciju midi sucelja sa ovim programcicem?
http://earthvegaconnection.com/evc/products/miditest/
kod mene fireface daje cca 0.60 ms latencije i 0.83 ms jittera kad se koristi MME driver i timestamp i kad mjeri sve midi poruke...ako se ogranicim na note on/off latencija je cca 0.5 a jitter 0.6 ms.
dok recimo direct music driver (onaj zloglasni [emulated] u cubaseu/nintendu) sa timestampom daje >6 ms latencije i cca 2 ms jittera...
Don Solaris
31-12-2006, 11:08 AM
e kad ga snimim u nuedno.. g*vno, izgubi punch, karakter, juha u srednjim frekvencijama, nigdje definiranog basa itd itd.. jednostavno zvuci MALO. a pogotovo kad krenes u sumaciju tj. mjesa<nje signala
Što se desi kada eksportiraš taj audio koji si snimio u Nuendu i poslušaš ga u nekoj drugoj aplikaciji? Dali je i tamo "đubre" ?
Dali si probao napraviti neki mali test, tipa: bilo koja sekvenca, prvu snimiš u neki jednostavan audio edit prog tipa Sound Forge ili Cool Edit, a drugu (istu tu) u Nuendo. Zatim to iz Nuenda eksportiraš u wav. Ubaciš obje snimke u novi file (staviš jednu iza druge da ti bude lakše gledati) na spectrogram. Pritom mislim na neki profi spectrogram koji fino baciš u full screen i analiziraš.
Tako sam barem ja analizirao JD-990 vs XV-5080 u programu Spectrogram 7 i točno se vide sve razlike, čak i one koje se "ne čuju".
DaBear
31-12-2006, 01:05 PM
znaci na uvo kad mislis da je dobro , snimis sekvencu , prvi ton (vec u audio fromatu) navuces na gird i gotovo? ..... pa ja sam to radio ali onda primetim da ostale sesnaestine setaju tu oko koju milisekunu vamo-tamo oko girda , pa krenem ja sa timewarp svaku sesnaestinu da namestam na precizan pocetak i sad zamisli malo duzu moduliranu sekvencu ...pff...odu zivci u pm ..... mada kazem od sinta do sinta ima razlike , okretajuci neki knob , saljuci midi cc ili sysex komande agonija se uvecava varijacije su vece ... vec sam pomislio da se prvise opterecujem sa milisekundama ...
sto se pro toolsa tice nikad nisam radio , verovatno mu je audio engine bolji od Cubase-a ,imam osecaj da analogni sintevi na kraju , zvucno padnu na nivo boljih pluginova .. ili sto je najverovatnije ne znam da radim :(
pa nikada ne ide sequencer linija totalno razlicito od pocetka do kraja...sve su krugovi od 2, 4 8 taktova..ako mi malo zavuce cela traka negde posle recimo 30 sec ili kasnije i ako vec svira 16-tine..Onda lepo provucem krog Groove Agent-a (isecka lepo svaku 16-tinu ili na sta vec treba) i kvantizuje je kao MIDI...to radi i Recycle.
Prosto k'o pasulj i traje manje od minut!
A nekada pomeram svaki segment levo desno aki mi treba "live feel".
U principu cim nadjem set sounda (drums) bacim u audio i programiram audio kao da je midi. A i linije odmah prebacim u audio pa mogu da ih dalje seckam, stavljam filtere i plugove..
goasia
31-12-2006, 11:34 PM
pa slazem se .. medjutim sve to zavisi i od vrste muzike i nacina rada .. juce sam imao vremena i jedno 3 sata proveo isprobavajuci tajming sto Cubase-a sto nekih sinteva ponaosob .. interesantno Cubase sa Midexom bez opterecenja znaci nemas audio trackove , nemas midi sekvence , kad prebacujes iz midija u audio externi sint ,variranje latencije je unutar 2 milisekunde , sto je fantastican rezultat , i sam sam se iznenadio(pri takvim odstupanjima ni nema potrebe za naknadnom kvantizacijom audio fajla)... snimim sekvencu od 4 takta ,sesnaestine (neki kratak ton) i setanje je minimalno ... to sam uradio i sa Midexom i sa Edirol FA 101 midi izlazom , kasnije sa isprobavao duze sekvence po 16 takata i rezultat je bio isti . variranje ispod 2 ms .... test sintevi Doepfer ms-404 ,Waldorf xt,cheetah ms-6,Roland s-760 .. jedine razlike su bile u brzini midi response gde je Roland bio najsporiji , i ponegde ja malo vise setao ....
e sad predpostavljam da i Cubase pod opterecenjem ima neke svoje prioritete pa ide na stetu midi tajminga ...
on Lord
22-01-2007, 04:08 PM
Ja nemam mnogo:
Korg X5D
Roland Jv-35
Korg NS5R
Solton S300
Harmonium:cool:
Ima li neko da prodaje DX7?
Tomislav
22-01-2007, 04:59 PM
pa nikada ne ide sequencer linija totalno razlicito od pocetka do kraja...sve su krugovi od 2, 4 8 taktova..ako mi malo zavuce cela traka negde posle recimo 30 sec ili kasnije i ako vec svira 16-tine..Onda lepo provucem krog Groove Agent-a (isecka lepo svaku 16-tinu ili na sta vec treba) i kvantizuje je kao MIDI...to radi i Recycle.
Prosto k'o pasulj i traje manje od minut!
A nekada pomeram svaki segment levo desno aki mi treba "live feel".
U principu cim nadjem set sounda (drums) bacim u audio i programiram audio kao da je midi. A i linije odmah prebacim u audio pa mogu da ih dalje seckam, stavljam filtere i plugove..
Govorimo o tome kada audio traka (nastala do MIDI trake) nakon određenog fremena nije u ritmu??
Oprosti, ali nisam najbolje shvatio kako rje?avate taj problem. Jedino ?to sam ja radio je da odsječem dio fajla kada počnu problemi pa popravi ručno.
Ustvari nisam razumi dio sa groove agent..? Programiranje audio ako da je midi? Ni?ta ne razumijem...
Oprostite ako pitam gluposti :mrgreen:
DaBear
22-01-2007, 05:20 PM
Govorimo o tome kada audio traka (nastala do MIDI trake) nakon odre?enog fremena nije u ritmu??
Oprosti, ali nisam najbolje shvatio kako rje?avate taj problem. Jedino ?to sam ja radio je da odsje?em dio fajla kada po?nu problemi pa popravi ru?no.
Ustvari nisam razumi dio sa groove agent..? Programiranje audio ako da je midi? Ni?ta ne razumijem...
Oprostite ako pitam gluposti :mrgreen:
Pa ako se nakon nekog vremena razidje MIDI, onda imas neke oscilacije u tempu ili MIDI brlja....
Ko sto rekoh - ja, cim sam siguran sa linijama, bacam ih u audio. Midi traku mutiram i sklonim (ako se posle predomislim, pa hocu neku drugu farbu da poteram)
A programiranje u audio trakama. - Pa isecem nogu, snare, hats i sta vec,
svaka na svojoj traci i programiram kao MIDI, na grid. Kad uradim groove, konsolidujem audio (spojim sve pojedinacne udarce u jedan file od 2, 4 ili koliko vec taktova) i teram dalje.
razlog - ako ima puno MIDI informacija, pojavljuju se mala kasnjenja, itd,,,ovako - audio ne kasni!!
Pa onda zalepis neki loop odozgo itd...uraaa!
A sa sinti linijama isto - midi u audio bounce, sec sec, i voziiii!
prosto ko pasulk!
filip
23-01-2007, 01:53 AM
roland xv88
marestudio
23-01-2007, 11:06 AM
Korg Triton Extrim 76
Rolan G-600
Fatar Studio Logic WMK 88
marestudio
23-01-2007, 11:06 AM
Pozdrav za Cevapa!:D
darkstar
11-02-2007, 01:46 PM
Caos,
Roland Fantom XA
Korg Triton LE
Nord Lead 2
Yamaha TX81Z
I mogu vam reci,da iako sam osporavao nord leada zbog njegovog "tehnoza" opredeljenja,to je ubedljivo najbolji od mojih sintova.Njegov zvuk je konkretan,izlazi u live svirci gde hoces,i slobodno mogu reci da su ovi giga sega mega workstationi za njega igracke.
Ne bih da pocinje sad rat na ovu temu,ovo je samo moje misljenje.
Pozdrav
milos
11-02-2007, 04:30 PM
Ma to si ti njega uzeo zato sto ga Oldfield koristi:)
Salim se,cuo sam da lead2 ima puniji i bolji zvuk od lead3 ....
Crna zvezdooo! lol
Shto promeni nick?
@ topic
Nord Rack 2X
Novation K-station
cucko
19-03-2007, 01:35 PM
Roland Juno 106
Roland U 220
Roland MC 505
Yamaha CS 1X
Yamaha CS 6R
Akai S3000XL
Peavey Bass
ZelMatic
04-06-2007, 06:07 PM
:):rotfl::)
milos
05-06-2007, 07:51 AM
Rompleri na okupu....:D ;) :da:
ZelMatic
05-06-2007, 08:40 AM
Rompleri na okupu....:D ;) :da:
Oasys =
hd1 - vi?e nego rompler
Al1 - Va bolenosnoća
cx3 - legendarni korg
Str1 - modelni pluck
ms 20 - znamo
polysix - naravno
Pa mislim da ba? i nije rompler :D:rotfl:
A ?to se tiče hd1 synthese malo je dublja od Romplera,
primjera radi 1 mb samplova ?enskog vokala mo?e dati otprilike ovako ne?to
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=23180
milos
05-06-2007, 09:46 AM
Auuuu,ovo sa vokalom je bas dobar primer kvalitetne sinteze:hyper: :hyper:
Bas si me zaintrigirao -jel imas nekih dobrih demoa za AL1?
ZelMatic
05-06-2007, 07:15 PM
:hyper: Treba uzeti u obzir da se frajer igra sa samplom ?enskog vokala.
http://www.korg.com/gear/prod_info.asp?A_PROD_NO=OASYS
Pogledaj si video od Petera Schwartza
imas tamo i nekih al1, demo mp3-ica
Ak te jako zanima mogu ti poslati na mail procesljane programe Al-1 engina. Pozdrav!
ZelMatic
05-06-2007, 07:36 PM
http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=25139
Hrpa analognih sythova za prodaju preko u Italiji :D
sa FantomX i Extremnog tritona.. si?ao na na JV2080 :banghead:
(uz to Roland RD-170, yamaha P-140)
techincs kn800 i yamaha psr620.. to cemo malim slovima :ups:
jager
27-06-2007, 02:02 AM
Roland XP-10
Korg M1
i od danas Triton Extreme 61! (naaaaaaaajzad)
cucko
11-08-2007, 07:09 PM
Moja skromna oprema je bogatija za:
Roland JX 8P
i
Korg MS 20 USB MIDI kontroler
Don Solaris
12-08-2007, 06:51 AM
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/P1010001.jpg (http://www.rolandsynthesis.com/tmp/P1010001.jpg)
@Don
Super izgleda!
Drugi uglovi? :)
Nadam se da boggy nece videti te gole zidove :D
silicon science
12-08-2007, 11:46 AM
Evo i moje jazbine
lesha
12-08-2007, 02:16 PM
pitam se da li ste se obojica odlucili za alesise zbog masnijeg zvuka :D
silicon science
12-08-2007, 02:21 PM
pitam se da li ste se obojica odlucili za alesise zbog masnijeg zvuka :D
Heh. Nisu to loshe kutije, kad mi malo resili taj srednji i visoki spektar bili bi to sjajni zvuchnici. I obavezno zatvoriti te rupe jer to mulja i kvari zvuk skrozz. Ali kad se naviknes na njih, sasvim korektno se moze raditi. A i za 350 evra sta drugo kupiti. Mozda KRK ali meni se taj zvuk uopste ne svidja. Jako mi mulja tu od 300Hz pa na gore.
Don Solaris
12-08-2007, 02:27 PM
http://www.rolandsynthesis.com/tmp/desk.jpg (http://www.rolandsynthesis.com/tmp/desk.jpg)
fischek
20-08-2007, 01:54 PM
Ma to si ti njega uzeo zato sto ga Oldfield koristi:)
Salim se,cuo sam da lead2 ima puniji i bolji zvuk od lead3 ....
si cuo nesto u vezi sa Nordom Lead-om 2X mozda? koliko sam uspeo da shvatim nijedan sledeci nije onoliko dobar koliko je prethodni bio - kao kad ti majstor kaze za bojler - ee, taj cuvaj, takvi se vise ne prave
milos
20-08-2007, 03:15 PM
Koliko znam,lead 2x ima identicne Motoroline cipove kao i lead 2 ,ima isti program, samo sto ima bolje DA konvertore,vise memorije za snimanje patcheva,4 glasa vise polifonije...
Ne vidim nijedan sazlog da je lead2 bolji od lead2x,moze samo obratno....
Probaj Nord G2 demo - cisto da steknes uvid kako zvuci lead 3
Potrazi neke patcheve na netu(neki ce ti raditi a neki ne zbog ogranicenog broja modula u demo verziji)
silicon science
20-08-2007, 03:26 PM
Koliko znam,lead 2x ima identicne Motoroline cipove kao i lead 2 ,ima isti program, samo sto ima bolje DA konvertore,vise memorije za snimanje patcheva,4 glasa vise polifonije...
Potrazi neke patcheve na netu(neki ce ti raditi a neki ne zbog ogranicenog broja modula u demo verziji)
Mislim da nema nikakve razlike. A i ta fama oko Nord-a 3 i to da lose zvuci je cista glupost:banghead: . Moze zvucati samo drugacije...
Jedina, da kazemo mana NordLead-a je to sto nema analogni filter. Bas sam nocas do samog svitanja svirao Norda 2, i uporedjivao sirov zvug saw-a sa Roland SH101 i njegovim Saw-om. Verujte mi, razlike u zvuku su GOTOVO NEPRIMETNE. Ali, filteri... E tu su razlike drasticne. SH filter je LUDILO, jak, prodoran, brz, ubija i cepa zvucnike, dok je Nordov slab pokusaj emulacije analognih filtera. Kad bi ubacili pravi, analogni filter, NordLead bi pojeo za dorucak mnoge analogne sintove...
lesha
20-08-2007, 05:49 PM
Kad bi ubacili pravi, analogni filter, NordLead bi pojeo za dorucak mnoge analogne sintove...
moze li neki plugin da uspesno emulira analogni filter?
silicon science
20-08-2007, 06:22 PM
moze li neki plugin da uspesno emulira analogni filter?
Teshko da moze:(
fischek
20-08-2007, 08:22 PM
pa isto to i ja mislim - unapredjena verzija, zato se zove 2X, a ne 3, a isto tako ne verujem da je Clavia-i u interesu da razvija losiju tehnologiju, da bi meni prodala gori instrument - ako me kapiras (probacu Nord G2)
cucko
05-09-2007, 06:46 PM
Dobio pedalu :D
Electro Harmonix Small Stone Phaser :bounce2:
Sta reci.... milina jedna....
Dobio pedalu :D
Electro Harmonix Small Stone Phaser :bounce2:
Sta reci.... milina jedna....
Sjajno! chestitam..brutalan phaser..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.