View Full Version : Karta do 500 eura?
arajlo
06-05-2006, 04:28 PM
?
Bacio sam oko na m-audio 410, koristio bi je uglavnom za snimanje vokala+gitara direktno u kartu+vsti tako da mi je bitna kvaliteta audia i dinamika... Vlasnici te kartice javite se sa dojmovima ili neko tko ima ideju za neku drugu karticu. Hvala
arajlo
06-05-2006, 04:43 PM
Lynx one-fino odlicne recenzije, kVu da li je imas u svom setapu?
Mozda nesto fw ili usb zbog portabilnosti?
dr.Ru
06-05-2006, 04:50 PM
Za 500 eura fw/usb je tesko naci kvalitetno. Sta planiras za micpreamps?
Moj savet RME 9632?
www.rme-audio.com
arajlo
06-05-2006, 04:56 PM
Planiram ono sta je vec na karti. Micpreamp 410-ke ,kako cujem iz prve ruke, nije za bacit... Mozda mbox ili focusrite saffire? Problem je sta moram odluciti do ponedjeljka. Zato molim jos savjeta...
arajlo
06-05-2006, 04:58 PM
Zar nije RME 9632 preko 500 eura?
Lynx one-fino odlicne recenzije, kVu da li je imas u svom setapu?
Mozda nesto fw ili usb zbog portabilnosti?
ne, al sam radio dosta sa njom... i planiram za sebe uzeti neki Lynx jednog lepog dana
liman021
06-05-2006, 05:43 PM
na digital-cave rme9632 je 380eur
RMe 9632 + Behringer ada8000, tu negde, malo preko 500,
Emu 1820m, ok varijanta sa mic pre
idekius
06-05-2006, 07:42 PM
RMe 9632 + Behringer ada8000, tu negde, malo preko 500
U tom slucaju, bolje HDSP 9632 + Behringer UltraGain Mic 2200...
ADA8000 je AD\DA konvertor, koji doduse na sebi ima preamp...
Nije ti lose resenje ni EMU 1820m... za male pare dobijes sve, a radi pristojno...
arajlo
06-05-2006, 07:46 PM
Doobro, dakle emu ili rme.
Jedno jos pitanje : sta je sa tim m-audio 410, jel sta valja osim sta podrzava pro toolse?
Bas sam se zakacio...
Ako ti PT igra ulogu, onda je to ok resenje, mada mislim da su zvucno sve Maudio karte (izuzev Delte1010, i ne znam da li ovog ProjectMixa) ispod Emu-a, a RMEa svakako, po konverziji. Koliko ti ulaza i izlaza treba, to ne videh da si rekao?
arajlo
06-05-2006, 09:35 PM
Snimam traku po traku tako da mi nije potrebno mnostvo i/o. Moram priznati da me privlace PT, nisam nikada sa njima radio pa bi bio zahvalan ako moze neko napisati koju recenicu o tome treba li to uzeti u obzir kod kupovine karte tj. predstavlja li prelazak sa cubase/nuendo kombinacije na PT nekakav pomak u produkciji:confused:
ima o Pt dosta tema na forumu, ima i raznih misljenja, pogledaj......
arajlo
07-05-2006, 09:56 AM
Ok, hvala na odgovorima:)
perun
07-05-2006, 12:20 PM
predstavlja li prelazak sa cubase/nuendo kombinacije na PT nekakav pomak u produkciji:confused:
NE!!!:cool:
Razmotri opciju kupovine Lynx karte, sve su, manje vise, fantasticne! Tj. odnos cena/kvalitet je trenutno nepobediv, sem u visekanalnim varijantama sa Aurora konvertorima... Ne pali se na software bezveze, navika presudjuje u tome koji program ces najbolje iskoristiti... Ako si godinama na Cubaseu/Nuendu, ostani tu, a posveti se nekim drugim "produkcijskim" detaljima... Samo, imaj u vidu da je Nuendov engine daleko bolji od Cubase-a za sam Audio!
Ako imas jos neko pitanje, bacaj ga 'vamo!
Pozdrav!;)
arajlo
07-05-2006, 01:19 PM
Pa evo, po cemu je nuendo bolji za audio? Sta se tice "famoznog" engina trebali bi biti isti... Pro Tools bi koristio jer mi se cini da ima kvalitetnije pluginove, narocito kompresore i eq (oxford)... Sad sam ni tamo ni amo, dajte jos sugestija...:hyper:
idekius
07-05-2006, 01:24 PM
Nuendo i Cubase imaju potpuno isti audio engine, sto i sam Steinberg kaze...
Nintendo je nasviran sto se tice video produkcije i tu im svaka cast...
Ja sam dugo koristio Cubase... zbog imena... cisto trip... Kad je izasao Nuendo 3.2, presao sam na Nuendo jer me zagolicalo "par sitnica"...
U svakom slucaju, sa Nuendo ne gubis nista u odnosu na Cubase... imas sve to... e sad, da li ti treba bas i video produkcija, to neznam, ali od viska glava ne boli:mrgreen:
idekius
07-05-2006, 01:33 PM
Pro Tools bi koristio jer mi se cini da ima kvalitetnije pluginove, narocito kompresore i eq (oxford)... Sad sam ni tamo ni amo, dajte jos sugestija...:hyper:
Ma super sprava da palish chobane koji ti dodju na snimanje... "Jeboooo te... Wow... ProTools!!!" U istu svrhu otprilike sluze i jeftini digitalni mixeri... Ne doprinose, mogu i da stete, ali... pale kod dobrog dela klijenata :)
Ako ces da radis bazirano na DAW, kupi lepo Lynx, RME, EMU... sta vec...
Imas mogucnost i za recimo HDSP3652 koji ima ADAT-e, a nema analogne ulaze, sto je sjajna stvar za vezivanje recimo externog AD\DA... skuplja varijanta, ali uopste nije losa... Ja na takav nacin koristim Lunu EX, tacnije, dve Lune...
Posle skupljaj pare za sto lepsi mic, preamp, DSP karte (UAD-1, TC Powercore...), sto bolje monitore i to ti je to...
Polako... jedno po jedno... i pravilno rasporedjuj novac...
arajlo
07-05-2006, 02:05 PM
Po toj logici sam najblize EMU-u 1820m jer je all in one stvarcica, ze lynks nisam ni cuo do juce:blabla:. Hvala idekius:)...
idekius
07-05-2006, 02:09 PM
Po toj logici sam najblize EMU-u 1820m jer je all in one stvarcica, ze lynks nisam ni cuo do juce:blabla:. Hvala idekius:)...
Za all in one varijantu, zaista ti 1820m najvise igra...
Lynx nije od juce... to su odlicne karte, pogotovu sto se tica AD\DA konverzije...
Dushan_S
07-05-2006, 03:15 PM
Samo, imaj u vidu da je Nuendov engine daleko bolji od Cubase-a za sam Audio!
Kad su iza?li SX2 i Nuendo 2, Steinberg su saop?tili da će novi engine od sada biti zajednički, tj "streamline"-uju liniju svojih proizvoda. Posao kodiranja engine-a je jezivo zahtevan, i ne postoji nikakvo finansijsko opravdanje da kompanija upo?ljava dve ekipe ljudi da bi razvijala dva engine-a specijalno zato da ispali vlasnike Cubase SX-a tako da imaju lo?iji engine. Tj, sam Steinberg ka?e da pravi u su?tini jedan program sa dva skin-a pri čemu Nuendo nije nazvan Cubase Sx Turbo GTLX injection zato da bi se stvarao Nuendo kao "Brandname". Tj sa Nuendom oni poku?avaju da se probiju na video tr?i?te, i da ponude kompletan sistem zajedno sa audio kartom kao kunkurenciju Pro Tools-u. Za razliku od toga Cubase je poznato ime među kućnim korisnicima i malim studijima kojima ne trebaju neke dodatne mogućnosti Nuenda. Znači kad se kupi Nuendo, plaćaju se dodante opcije, koje su ti izlistane u jednom dokumentu koji mo?e da se skine na Steinbergovom sajtu.
To je kao recimo Magix Samplitude i Magix Sequioa gde je u pitanju isti program sa vi?e mogućnosti, ili kao Logic Pro i Logic Express itd.
Tiki the Boyler
08-05-2006, 09:52 AM
PreSonus FireBox!!!
Mislim da u svojoj klasi nema premca!
arajlo
08-05-2006, 05:45 PM
Imao, probao i prodao:mad:. Puno suma u recordingu i monitoringu. Ljudi obavezno isprobajte prije kupnje;). Bummer!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.