View Full Version : Behringer Ultra gain 2200????
Jedno pitanje iskusnijima!
Kakva je razlika izmedju mic preamp sto se kvaliteta tice u Yamaha MG seriji i Behringer Ultra gain 2200 preamp. Ima li smisla ulagati u Behringer Ultra gain 2200 pored postojece Yamaha MG serije? Molim obrazlozenje ako ima.
Hvala!:)
zvincic
03-05-2006, 11:45 PM
nema smisla
Ima li smisla ulagati u Yamahu pored postojeceg SSL i Neve mixera...?
Pitanje ti je nejasno.
Ako vec imas pomenuti mixer, mozda ima, a mozda nema smisla.
Ako ga nemas, definitivno ima smisla uzeti Ultragain ako ga zelis koristiti za home recording, a ne za ozvucavanje probe benda.
Ultragain je jedan od najboljih low budget preampa i to ti govorim iz svog skromnog iskustva.
Nosi se sa preampima u duplo pa i vise skupljoj klasi bez problema, a svakako je bolji od mixetica Behringer klase ( :rotfl: Paradox...), pa makar na njoj pisala Yamaha.
Licno bih, za potrebe snimanja pre koristio (i koristio sam dosta dugo) Ultragin od Yamahe MD.
Bitno je samo koga snimas i kolio si vest, ostalo su nijanse.
Ima li smisla ulagati u Yamahu pored postojeceg SSL i Neve mixera...?
Pitanje ti je nejasno.
Ako vec imas pomenuti mixer, mozda ima, a mozda nema smisla.
Ako ga nemas, definitivno ima smisla uzeti Ultragain ako ga zelis koristiti za home recording, a ne za ozvucavanje probe benda.
Ultragain je jedan od najboljih low budget preampa i to ti govorim iz svog skromnog iskustva.
Nosi se sa preampima u duplo pa i vise skupljoj klasi bez problema, a svakako je bolji od mixetica Behringer klase ( :rotfl: Paradox...), pa makar na njoj pisala Yamaha.
Licno bih, za potrebe snimanja pre koristio (i koristio sam dosta dugo) Ultragin od Yamahe MD.
Bitno je samo koga snimas i kolio si vest, ostalo su nijanse.
Oggy, odgovor bi mogao biti malo detaljniji oko odgovora MG preamp vs. Ultra gain preamp. (Nemoj da se ljutis!) Pitanje je krajnje jasno. Znaci da li pored POSTOJECE (Koja se vec poseduje) Yamaha MG serije ima smisla uloziti u Behringer Ultra gain 2200. Interesuje me da li postoji neka znacajnija razlika u Mic preampu koja je u mikseti i Ultra gainu sto se tice samog kvaliteta zvuka i mogucnosti, a ne da li zavisi od spretnosti, posto spretnost tek treba da steknem.
I jos sto se tice spretnosti, napisao sam da zelim odgovor od iskusnijih!!!, Sto znaci da pitanje ne postavlja neka preterano iskusna osoba a posto znam iz drugih threadova da si bas ti radio sa Behringer Ultra gain 2200, mislio sam da ces mi sa malo vise cinjenica to potkrepiti. Nisam nigde nasao da je neko postavio slicno pitanje. Ja sam ti bivsi PC korisnik koji je malo vise davao na zvuk i nista vise, ali se do sada nisam upustao u ozbiljniji rad sa zvukom, no posto je iskrsla potreba ukljucio sam se u rad ovog foruma, potpuno uveren da cu dobiti veoma jasne i kvalitetne odgovore. Jos me niste do sada razocarali. Od Tikija sam dobio veoma dobra savet o monitorcima za home recording.
I jos, od kada su Behringer miksete i Yamahine u istoj kanti za smece??? Koliko znam MG serija nije uopste losa, govorim o Home Recording varijanti. Slazem se da su Allen&Heath mnogo bolja varijanta, ali to je od 1000eura pa nadalje. To je vec previse samo za home recording varijantu, meni to vise lici za potrebe ozbiljnog studija ili live svirki, itd. Ja necu imati live svirke a niti biti u stanju da zaradjujem neki veliki novac od snimanja. Dakle, sva pitanja su usmerena na kvalitetan Home recording, koji bi mogao liciti pomalo na profi, to je sve.:confused::)
Pa ne znam koji ti deo nije bio jasan od onoga sto sam napisao?
Razlike u samim preampima cujes posle neke granice, mada ni tada to ne mora da znaci da ces da imas los zvuk (u realnom slusanju).
Pre neki dan sam preslusavao neke stare materijale koji su snimani sa Ultragainom i zvuce odlicno. Rame uz rame sa 9098 Amekom koji mi je sad glavni input kanal u studiju.
U realnom poredjenju, on je drasticno bolji, ali dosta zavisi i od kasnijeg toka obrade zvuka.
Ako imas Yamahu, a nemas nekog iskustva, zadrzi nju, pa kad pocnes da ozbiljnije sagledavas stvari, i sam ces znati sta ti nedostaje kod nje, pa ces poceti da trazis ono sto treba tebi licno, a ne ono sto su afiniteti drugih.
Uostalom, dobro si rekao, ja sam pisao bas nasiroko o Ultragainu, pa iskoristi search, da ne bi zatrpavali forum ponovljenim postovima.
Pozdrav
OK, hvala. Trudicu se da iskopam sve sto se moze po postovima. Samo mi nisi rekao otkud to da je Yamaha isto smece kao i Behringer? Zaista cudno zvuci, makar meni! Ovo nije rasprava, samo razmena misljenja.:)
Pozdrav
Ne secam se da sam igde napisao "smece", a ako nisam napisao, ne vidim gde je rasprava? ;)
Ali ukratko ipak...
Yamaha je poznata po vrhunskoj "sredini" u svojoj najjacoj ponudi, sto ce reci, "ni najbolja, ni najgora".
Yamaha osim svoje standardne ponude (gore navedene) ima i manje kvalitetne (citaj: mnooogo jeftinije) serije instrumenata i opreme, pa se u toj klasi nalazi i tvoj mixercic. Manje- vise se i on i Behringer i Phonic i ostale jeftine mixete sklapaju na istom mestu i mahom slicnom tehnologijom, posto su im i cene prilicno iste, te ne moze mnogo dalje da "pobegne" od svojih konkurenata + sto na njemu placas nesto i ime Yamaha.
Bez uvrede.
p.s. Ja isto koristim neki Behringer mixer (ali samo za slusalice za gluvu sobu :D ), mada signal za glavno slusanje nikako ne ide preko njega.
zvincic
04-05-2006, 06:13 PM
te ne moze mnogo dalje da "pobegne" od svojih konkurenata + sto na njemu placas nesto i ime Yamaha.
Bez uvrede.
oggy, dijelom se slazem sa tvojim postom ali sa ovim dijelom ne.
Kod yamahe ne placas samo ime nego i neutrik konektore, kvalitetnije potenciometre i fadere.
kod behringera je svo troje od nabrojanih stvari krs....klimavi potenciometri, mlitavi faderi...no name konektori.
a radim sa jednom starijom yamaha mg mikseticom sa 8 mic kanala (bila je u reportaznim kolima, sad je u mobilnom rigu)....ima joj preko 10 godina i jos se drzi.
o
kod behringera je svo troje od nabrojanih stvari krs....klimavi potenciometri, mlitavi faderi...no name konektori.
Zvincicu, jel zajebavas???? :o
Pa zar mislis da bih nekome preporucivao nesto da je stvarno tacno ono sto si napisao? :o
Ultragain je jedna od malobrojnih stvari koje valjaju od Behringera i zato je preporucujem, pogotovo nekome ko je na pocetku, s time da sam mu rekao da mu to ne treba, ako vec ima Yamahu.
boggy
04-05-2006, 07:51 PM
Zdravo Adi,
Ajd i ja da se ukljucim... po mom iskustvu (koje nema veze sa muzickom produkcijom), dotakao si se teme o kojoj je besmisleno diskutovati... svi mikrofonski preampovi su manje vise razliciti, slicno kao i mikrofoni... tu postoje samo skupi i jeftini ako ces da ih meris... inace kvalitet je tu relativna stvar.... sa nekim mikrofonima i onim sto snimas mogu zvucati dobro... a sa nekim ne...
Uvek se pravi neka licna "dobitna" kombinacija od izvora zvuka i prostorije + mikrofon + preamp... bilo sta izmeni u tom lancu i sve zvuci drugacije... i tu se diskusija zavrsava, jer je preamp samo jedna OD karika.
E sad dolazimo do pitanja koja je kombinacija dobra... pa da ti unapred odgovorim... to bi morao sam da procenis... cak i ako nisi u stanju, tvoj ukus i osecaj su jedini merodavni kriterijum za to... drugi nacin je slusanje tudjih merodavnih kriterijuma...
Definitivno mislim da nema odgovora na tvoje pitanje u ovom slucaju ne zato sto niko nece da ti odgovori, nego sto moras da odgovoris sam na to pitanje... na kraju ti to radis i ti si na vetrometini...
Oba uredjaja nisu u nekoj top klasi da bi se sada neko zanimao da li postoje razlike u nijansama ili ne, pogotovo ako, recimo, niko nema taj tvoj mikser da bi to uporedio....
Prema tome, imas preampove... ako su ti ispravni, radi sa njima i uzivaj...
Ma znam, da si planirao da umesto behringera kupis Grace Design M101, ili jos bolje, Earthworks Audio 1021, verovatno ne bi na ovu temu ni diskutovao :)
pozdrav
bogi
Zdravo Adi,
Ajd i ja da se ukljucim... po mom iskustvu (koje nema veze sa muzickom produkcijom), dotakao si se teme o kojoj je besmisleno diskutovati... svi mikrofonski preampovi su manje vise razliciti, slicno kao i mikrofoni... tu postoje samo skupi i jeftini ako ces da ih meris... inace kvalitet je tu relativna stvar.... sa nekim mikrofonima i onim sto snimas mogu zvucati dobro... a sa nekim ne...
Uvek se pravi neka licna "dobitna" kombinacija od izvora zvuka i prostorije + mikrofon + preamp... bilo sta izmeni u tom lancu i sve zvuci drugacije... i tu se diskusija zavrsava, jer je preamp samo jedna OD karika.
E sad dolazimo do pitanja koja je kombinacija dobra... pa da ti unapred odgovorim... to bi morao sam da procenis... cak i ako nisi u stanju, tvoj ukus i osecaj su jedini merodavni kriterijum za to... drugi nacin je slusanje tudjih merodavnih kriterijuma...
Definitivno mislim da nema odgovora na tvoje pitanje u ovom slucaju ne zato sto niko nece da ti odgovori, nego sto moras da odgovoris sam na to pitanje... na kraju ti to radis i ti si na vetrometini...
Oba uredjaja nisu u nekoj top klasi da bi se sada neko zanimao da li postoje razlike u nijansama ili ne, pogotovo ako, recimo, niko nema taj tvoj mikser da bi to uporedio....
Prema tome, imas preampove... ako su ti ispravni, radi sa njima i uzivaj...
Ma znam, da si planirao da umesto behringera kupis Grace Design M101, ili jos bolje, Earthworks Audio 1021, verovatno ne bi na ovu temu ni diskutovao :)
pozdrav
bogi
Slazem se delimicno sa onim sto si rekao. No kako upariti onda dobitnu kombinaciju koja mi odgovara, pa zar da promenim 100 preampova i mikrofona dok ne pogodim. Mora postojati ipak neko merilo. Meni svacije iskustvo pomalo znaci, neko mi pomogne vise a neko manje, tako formiram sliku o onome sto mi zaista treba, isprobam pa ako mi odgovara. Na primer Tiki mi je preporucio KRK monitorce koji mi veoma odgovaraju za moje potrebe, pa u tom pravcu i pokrecem tridove, polako slapam kockice u celinu, pa poslusam ili isproban, ili odem na strane web lokacije proverim, ali neko mi mora dati osnovnu ideju. Gde je puno savetnika valda ce biti i neke mudrosti. U svakom slucaju hvala sto si se i ti ukljucio.:)
Pozdrav
Adi
boggy
04-05-2006, 08:16 PM
Slazem se delimicno sa onim sto si rekao. No kako upariti onda dobitnu kombinaciju koja mi odgovara, pa zar da promenim 100 preampova i mikrofona dok ne pogodim. Mora postojati ipak neko merilo. Meni svacije iskustvo pomalo znaci, neko mi pomogne vise a neko manje, tako formiram sliku o onome sto mi zaista treba, isprobam pa ako mi odgovara. Na primer Tiki mi je preporucio KRK monitorce koji mi veoma odgovaraju za moje potrebe, pa u tom pravcu i pokrecem tridove, polako slapam kockice u celinu, pa poslusam ili isproban, ili odem na strane web lokacije proverim, ali neko mi mora dati osnovnu ideju. Gde je puno savetnika valda ce biti i neke mudrosti. U svakom slucaju hvala sto si se i ti ukljucio.:)
Pozdrav
Adi
Po tom pitanju prestaju moja znanja.... ali po pitanju 100 mikrofona i preampova... pa prilicno si u pravu... samo ti pocni da radis :) to je najvaznije... iskustvo i kilometraza koju pravis... bitno je kakve ideje imas i koliko imas volje... i naravno, bitno je da ti je taj mikser ispravan... za ostalo ne brini...
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
05-05-2006, 10:31 AM
Ljudi, svi ste "nekako" u pravu...
Ali, ono što je ovde najbitnije je da Adi ne ide preko svojih potreba! Mislim da je najbitnije da čovjek odradi bilo šta sa opremom koju posjeduje, jer će tako postati mnogo "relevantniji" sagovornik... Iskustvo je nezamjenjiva karika u ovom poslu! Adi, nema tog Tikija, Ogija ili Bogija koji će zamijeniti tvoje uho! Naravno... vremenom! Zato ne gubi vrijeme nego navali na posao!
p.s. Ako si već šćorlao :) na tog Behringera pročačkaj malo oglase - ima dosta ljudi koji su na njemu zaradili mnogo skuplje preampe, pa se sad opraštaju od svog Behringera! :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.