PDA

View Full Version : Kako ukloniti distorziju??

Danilche
19-04-2006, 10:33 AM
Pozdrav svima, pre svega.. :D Imam jedan 'problemchic' :banghead: a to je distorzija u fajlu.. Takav je kakav, ja sam probao 'sve' da bi ga prochistio, ali ne ide.. :( Mozhe li mi neko pomoci oko toga (ako ima pomoci za tu komplikaciju uopshte)?? :rolleyes:

Unapred sam vam zahvalan.. :)

pozdrav

boggy
19-04-2006, 10:36 AM
Pozdrav svima, pre svega.. :D Imam jedan 'problemchic' :banghead: a to je distorzija u fajlu.. Takav je kakav, ja sam probao 'sve' da bi ga prochistio, ali ne ide.. :( Mozhe li mi neko pomoci oko toga (ako ima pomoci za tu komplikaciju uopshte)?? :rolleyes:

pozdrav

Bojim se da to nece ici...

pozdrav

bogi

Oggy
19-04-2006, 12:03 PM
Eventualno mozes da ublazis posledice distorzije neki dobrim denoiserom tipa algoritmix, ali tesko da mozes da je isfiltriras, zato sto je ona deo fajla. I za ovo prvo ti treba ogromno znanje i vestina... :rolleyes:

dr.Ru
19-04-2006, 01:13 PM
to je gotovo nemoguce!
meni nikad nije poslo za rukom. Kada se wave sasece, mislim da ga nije moguce zaobliti, a da lici na nesto

Arthur
19-04-2006, 01:50 PM
teoretski neizvodljivo

lesha
19-04-2006, 02:22 PM
nikako..

OFF
19-04-2006, 02:36 PM
jedino da dodas jos distorzije i kazes da si to namerno hteo tako. Ozbiljnno

fipke
19-04-2006, 02:59 PM
blagi clipping u nekim slucajevima i na nekim instrumentima pojedinacno moze da se odstrani lowpass filterom ali ne i distorzija...

shigumicu
19-04-2006, 03:05 PM
Pa to uopste nije problem.
Jednostavno obelezis fajl i stisnes taster delete na tastaturi (jedina mana ovog nacina brisanja distorzije je ta sto sa njom brises i sve ostalo) :D :p

Dobro dosao na forum ! :)

zvincic
19-04-2006, 06:59 PM

pozdrav

naravno da moze

radi se sa istim programom za micanje reverba :)

boggy
19-04-2006, 07:17 PM
naravno da moze

radi se sa istim programom za micanje reverba :)

:)

To je jos gore od distorzije... mada, mislim da nije nemoguce... samo fantaziram.

Kada si spomenuo reverb... sinulo mi je da bi to mozda moglo da se uradi wavelet transformacijom (surovo, znam)... naravno, potrajalo bi i rezultati bi mogli i da izostanu... a i nisam primetio da se neko time bavio,... treba prvo "prepoznati" reverbe, pohvatati ih na spisak, precizno ih odmeriti, i poskidati... lako, zar ne?
Iskreno, ova tematika (reverb-lift) me jako zanima, posto bi strasno olaksala merenja zvucnika u non-anechoic prostoru (a takvi su svi, manje vise), i analizu akustike sobe.

Video/filmska industrija ima mnogo bolje razvijene alate za ovakve poduhvate, i distorzija kod videa je recimo preeksponirana slika... a to se leci koliko znam...
izgleda da je u audio industriji manje para nego u filmskoj, ili preeksponiranost slike vise smeta od distorzije zvuka....

Mozda za distorziju treba pitati nekog starijeg i iskusnijeg, koji je svasta pregurao preko glave... samo nagadjam.

pozdrav

bogi

zvincic
19-04-2006, 10:49 PM
Video/filmska industrija ima mnogo bolje razvijene alate za ovakve poduhvate, i distorzija kod videa je recimo preeksponirana slika... a to se leci koliko znam...

a ne....nema toga sto ce ispraviti spaljenu sliku...

sta mislis zasto postoji zebra ;)

LACKY
19-04-2006, 11:55 PM
Prebijes gitaristu!
I nateras ga da kupi 335 i Fender tvinreverb!

Oggy
20-04-2006, 12:34 AM
Prebijes gitaristu!

Dobar ukus!

Mozda AC30 umesto twina, ali nije ni twin los

LACKY
20-04-2006, 12:42 AM
Vidis da nam je ukus slican razlikuje se samo u mirodjijama!

zvincic
20-04-2006, 03:03 AM
Prebijes gitaristu!

i odmah jedan revolver da si moze pucat u glavu.....jebo gitaru bez distorzijet'ne :D

LACKY
20-04-2006, 03:08 AM
Nema to veze samnom, covek oce da izbaci distorziju i pita kako.

Danilche
20-04-2006, 11:51 AM
super.. Nema pomoci tu znachi.. :) Pa dooobro, lepo u grad..

Hvala vam u svakom sluchaju.. ;)

pozdrav