View Full Version : M-Audio Fast Track Pro
Fibra
18-04-2006, 04:09 PM
Dali neko ima ovu karticu? Kakva je? Smorio sam se od trazenja recenzija. Sve sama citiranja sa M-Audiovog site-a. Ono sto sam procitao mi se svidja, ali to su samo suvi tehnicki podaci proizvodjaca. Voleo bih da cujem i neke zamerke treceg lica. Vidim, ima mnogo vise mogucnosti od Firewire Audiophile, a kostaju isto. Po meni, Firewire u proredjenju sa USB-om ne znaci nista ako ne postoji potreba za nekim vecim protokom pa me ova jednakost cena malo cudi.
Tiki the Boyler
26-04-2006, 05:44 PM
Drugi je to čip unutra, kao i čitav softverski pristup!
Drugim riječima, Fast Track Pro je puno zabave za malo para (kartica namjenjena gitaristima za hvatanje ideja), dok je kod Audiophile FireWire akcenat stavljen na kvalitet zvuka pri reprodukciji (namjenjena je DJ-evima) i kvalitet korisničkog interfejsa, a dodatnih opcija, tipa mic preampa itd... nema!
Fibra
27-04-2006, 11:29 AM
Pazi, ja sam u vidu imao karticu koja moze da mi radi posao DJ-isanja, a i produkcije. Mogucnost mikrofonskog/gitarskog snimanja mi se mnogo svidja.
Mislis li da kvalitet nije dovoljan za ozbiljniji rad kad si rekao da je za "hvatanje ideja"? Dali je kvalitet reprodukcije nesto sto se ipak primeti ili je razlika zanemariva? Nemam u vidu vrhunsku karticu, ali ipak nebih da zrtvujem kvalitet izlaza zbog predpojacala. Prvo sam imao u vidu Maudio 1010LT, ali mi se neka mobilna varijanta sa 2 I/O ipak vise svidja iako je sigurno mnogo skromnija od 1010LT. Nameravam da uzmem netebook i da sve sto mi treba nosim sa sobom pa mi je Fast Track Pro delovala kao zgodno resenje.
Tiki the Boyler
27-04-2006, 06:35 PM
Onda ćeš biti najsretniji sa M-Audio FireWire 410! :)
p.s. Volio bih da mi neki DJ objasni šta je to "produkcija" kojom se dosta njih bavi! A kada definišeš potrebe onda ćeš već imati pola rješenja u rukama!
Fibra
28-04-2006, 08:59 AM
Evo, ja necu da kazem ni da sam DJ a ni producent ali pokusacu ti pojasniti...
Pod produkcijom, u mom slucaju, podrazumevam povremeno pravljenje muzike u sobnim, relativno skromnim, uslovima (MIDI KONTROLERI, PC, AUDIO KARTICA,MONITORI). Verovatno nijedna od stvari nece otici u studio na mastering pa bi bilo dobro da u tim, sobnim, uslovima zvuci sto je moguce bolje ali da to ipak ostane te klase ako tako mogu da kazem. Nemam pretenzije ka vrhunskim rezultatima, jer kao prvo, nemam ni vrhunsku opremu. Nemam potrebe za nekim superkvalitetnim snimanjem, ali bih voleo da povremeno mogu da nakacim gitaru ili mikrofon i usnimam nesto sto mozda ne treba da bude samo skica koja ce posle ponvo morati da se snima na drugoj boljoj opremi ukoliko bih hteo da od toga bude "nesto". To je ono sto je u mom slucaju produkcija, za ostale ne znam.:) Za nekog ko muzikom pravi pare ovo je verovatno igranje... kako god. Kad je DJing u pitanju ASIO i 2 analogna izlaza su sve sto je potrebno.Verujem da je svaka kartica koja zadovoljava ova dva kriterijuma dovoljno dobra. Ono sto mene zanima jeste dali ti imas zamerke i kakve na kvalitet reprodukcije Fast Track Pro kartice ili mozda mozes da mi preporucis neku drugu zgodnu externu karticu sa 2 analogna stereo izlaza i po mogucnosti pretpojacalo.
Tiki the Boyler
28-04-2006, 02:11 PM
Za "hvatanje skica" za muzičko djelo će poslužiti obe varijante! S tim što ti Fast Track Pro pruža mnogo više opcija za istu lovu! Znači, ukoliko je demo nivo u pitanju predlažem Fast Track Pro, jer možeš uraditi sve što si zamislio!
Bilo kakvo ozbiljno snimanje vokala i gitara ćeš na kraju morati obaviti kod nekoga ko je uložio bar nekoliko hiljada u "produkciju"...
Fibra
29-04-2006, 02:05 PM
Hvala, mada nikako da mi odgovoris kakve zamerke imas ne kvalitet izlaza Fast Track Pro u odnosu na Audiophile. Inace, negde sam procitao da je nivo snimljenog signala kod Fast Track Pro kartice nizak I lik kaze da planira da kupi dodatno predpojacalo. Na kraju se pitam ima li onda uopste prednosti? Ako je za zadovoljavajuce snimanje potrebno dodatno predpojacalo , bolje ga onda nakaciti na Audiophile. Sta mislis?
Tiki the Boyler
03-05-2006, 03:35 PM
Mislim da je to što si pročitao neko žestoko lupio! O kvalitetu preampa se da diskutovati, ali o nivou... Toliko je načina da se taj nivo digne... Na kraju krajeva, nije nivo najbitniji...
Što se kvaliteta izlaza tiče... glupo je to upoređivati ukoliko nisi debelo iskusan... Mislim da ti nećeš primjetiti tu razliku...
Fibra
04-05-2006, 07:46 AM
Tiki hvala na odgovoru, kupicu onda ipak Fast Track Pro. Pozdrav
Tiki the Boyler
04-05-2006, 05:36 PM
Nema na čemu. Drago mi je ako sam ti pomogao...
electro-drummer
29-05-2006, 08:54 PM
fibra reci mi da li si kupio M-Audio Fast Track Pro USB, i reci mi kakvi su ti utisci, zato sto i ja imam iste potrebe pa sam bas razmishljao o kupovini...
reci mi cemu sluze 2 inserts ulaza (na zadnjoj strani) , jel to ustvari za efekte?
ako ne gresim 2 TRS izlaza takodje na zadnjoj strani su za monitore ili za miksetu, a cemu onda sluze 4 outputa (dva crvena i dva bela).
hvala
Tiki the Boyler
30-05-2006, 02:44 PM
Na insert konekcije se povezuju eksterni insert procesori, kao npr. neki kompresor! (Ali ne i master procesori kao što su reverbi - da ne bude zabune oko toga - efekti!)
A Fast Track Pro ima četiri izlazna kanala od kojih su prva dva alternativna RCA/TRS, dok su druga dva samo na RCA!
electro-drummer
01-06-2006, 12:11 AM
ee taman da te pitam jos nesto... :) ...
kod kartice (na primer) M-audio delta 44 ima 4 linijska ulaza i 4 linijska izlaza (i to je sve od i/o), ili na primer kod Terratec 22 ima 2 ulaza i dva izlaza linijska.
za razliku od nekih kartica one nemaju posebne izlaze za monitore ili slushalice...
da li to znaci da moram imati posebnu karticu za monitoring, ili se dobija software uz karticu kojim se definisu sendovi na ovim linijskim izlazima?
da li to znaci da ako sad imam sistem zvucnika 2.1, mogu da ih utaknem u jedan linijski izlaz (uz adapter , posto je ulaz za velike jack-ove ,takozvane velike "banane" , a moj konektor za zvucnike je mala "banana" prikljucak)?
nadam se da si me razumeo...
hvala unapred
Tiki the Boyler
01-06-2006, 12:36 PM
Kod kartica tipa Delta 44 ili Phase 22, koje nemaju poseban monitorski izlaz, koristiš jedan par izlaznih konektora za monitoring. Nivo na tim izlazima se podešava iz kontrolne konzole kartice (dobijaš je uz drajvere za kartu) i to kod M-Audia provjereno korektno šljaka!
Što se tiče konekcije na mali "monitorski" sistem trebaće ti kablić koji prevodi dva mono signala u jedan stereo! To može neko da ti napravi, ili pazariš gotov kabl, kao npr. http://www.klotz-ais.com/cgi-bin/quickorder/lshop.cgi?action=showdetail&wkid=1149161339-20851&ls=e&nc=&rubnum=mi.miready.ycables&artnum=py5&file=&gesamt_zeilen=&p8=
electro-drummer
02-06-2006, 10:34 PM
kod obe kartice su balansirani izlazi pa se samim tim koriste kao stereo, znaci nema potrebe da iskoristim dva mono izlaza za jedan stereo, zato sto su oni vec stereo i znaci koristim samo jedan izlaz . . .
jedino je problem da onu malu "bananu" utaknem u ulaz za veliku, ali znam da postoje neki dodaci pa znaci nema nikakvih problema
ako ti nije frka pogledaj na www.m-audio.com karticu Audiophile 192..
ona ima 2 linijska ulaza i dva linijska izlaza, i ima josh neka dva linijska kabla ali ne shvatam cemu oni sluze. . . (ovo se odnosi samo na linijske konektore, da ne pomeshash i midi i s/p-dif u ovu pricu)
ako mozes da provalis molim te reci mi, posto ne pise na sajtu u specifikacijama kartice
hvala ti puno :-)
boggy
03-06-2006, 02:00 AM
Zdravo electro-drummer, dobrodosao na forum.
kod obe kartice su balansirani izlazi pa se samim tim koriste kao stereo, znaci nema potrebe da iskoristim dva mono izlaza za jedan stereo, zato sto su oni vec stereo i znaci koristim samo jedan izlaz . . ......
Nece biti da je tako, pronjuskaj malo po forumskim topicima ili po netu, i proveri sta znaci stvarno "balansirana konekcija". Naravno, ako ti nije tesko. :)
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
03-06-2006, 01:47 PM
kod obe kartice su balansirani izlazi pa se samim tim koriste kao stereo, znaci nema potrebe da iskoristim dva mono izlaza za jedan stereo, zato sto su oni vec stereo i znaci koristim samo jedan izlaz . . .
Ti si debelo pobrkao lončiće! Balansirani izlaz nije stereo!!!
Tebi treba BAŠ taj kabl čiji sam ti link okačio!
Kod Audiohile 192 imaš dva balansirana ulaza, dva balansirana izlaza + dva dodatna izlaza za monitoring. Naravno sve analogno!
electro-drummer
03-06-2006, 07:20 PM
da da ok sad razumem. . . nego me zbunilo sto sam na onom linku sto si mi dao video dva nebalansirana utikaca a izlazi iz ovih kartica su balansirani, pa sam mislio da je mozda bolje i da ta dva utikaca budu balansirana (posto ona dva prikljicka koji idu u karticu imaju dva kontakta umesto 3 kao balansirani valjda (+ . - . GROUND)
tema premestena posto ovo ipak nije recenzija ;)
pozdrav!
Tiki the Boyler
05-06-2006, 12:58 PM
da da ok sad razumem. . . nego me zbunilo sto sam na onom linku sto si mi dao video dva nebalansirana utikaca a izlazi iz ovih kartica su balansirani, pa sam mislio da je mozda bolje i da ta dva utikaca budu balansirana (posto ona dva prikljicka koji idu u karticu imaju dva kontakta umesto 3 kao balansirani valjda (+ . - . GROUND)
Pa taj kabl ide sa nebalansirane veze na nebalansiranu! To tebi treba!
Ne možeš baš prostim lemljenjem kabla sa nebalansirane veze preći na balansiranu!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.