Log in

View Full Version : Cubase 3 i Nuendo 3 problemcic

statusband
17-04-2006, 02:49 AM
Sta se dogodi ako se ucita Projekat iz Cubase 3 u Nuendo 3,dali Nuendo prepozna sva podesavanja i plug-in-e i obrnuto,ako se ucita Projekat iz Nuendo 3 u Cubase 3,dali tada Cubase prepozna sve plug-in-e i podesavanja,i dali je pouzdaniji za rad Nuendo od Cubase?Zasto je u opste Nuendo toliko skuplji od Cubase?!

Ako su vec bila ova pitanja postavljana,izvinjavam se.:rolleyes:

zvincic
17-04-2006, 02:56 AM
inace radim u sx2 i zatrebala mi je jedna funkcija koja se nadje u nuendu 3.2

ucitao u nuendo projekt iz sx2, obavio sta sam imao i sejvao kao nuendo projekt.

i u sx2 otvorio taj nuendo projekt bez problema :hyper:

dakle....trebalo bi da radi i u sx3 ;)

SumAnuT
17-04-2006, 01:01 PM
Radi sve bez problema na relaciji Cubase - Nuendo.

U sumiranju nema nikakve razlike izmedju sx 3 i nuendo 3.

Arthur
17-04-2006, 02:58 PM
svi projekti pisani u starijim verzijama oba softwera, ucitavaju se bez vecih problema u novim verzijama. Obrnuto nece. Uglavnom se desi da jedan od njih bude prvi izbacen na trziste i ima neke novine koje drugi u tom momentu nema, al se kasnije i on upgradeuje pa na kraju i nema razlike . Ja sam u radu naso oko 10 sitnih kozmetika koje cine da Nuendo deluje za jednu nijansu ozbiljniji... inace je sve to do firme i trzisne politike

idvi
17-04-2006, 07:10 PM
svi projekti pisani u starijim verzijama oba softwera, ucitavaju se bez vecih problema u novim verzijama. Obrnuto nece. Uglavnom se desi da jedan od njih bude prvi izbacen na trziste i ima neke novine koje drugi u tom momentu nema, al se kasnije i on upgradeuje pa na kraju i nema razlike . Ja sam u radu naso oko 10 sitnih kozmetika koje cine da Nuendo deluje za jednu nijansu ozbiljniji... inace je sve to do firme i trzisne politike

Tako je i to je ?iva istina.NIKAKVE razlike nema osim u izgledu..tj. meni je Nuendo lijepsi i ugodniji za rad.Posto sam imao raznih (vodenih) problema malo sam bolje proucio tu pricu..i zakljucak je (bar po meni)da je to tako.
A sto se tice verzje 2 nasprama 3 mislim da ima dosta poboljsanja ali i stvari koje su bile bolje u 2.:mrgreen:

statusband
27-04-2006, 12:42 AM
Po meni Nuendo izgleda dosta ozbiljnije od Cubase,verovatno zbog grafike,a i prepoznaje cini mi se vise audio formata od Cubase,pogotovu na funkciji Import Audio from Video.Mozda se ja zavaravam,ali cini mi se da projekat ucitan u Nuendo 3 bolje radi nego isti ucitan u Cubase 3.Dali umisljam ili je stvarno tako?:confused:
Hvala svima na iscrpnim odgovorima iznad:)

LACKY
27-04-2006, 01:42 AM
Jeste bas oni na zapadu su tupavci, pa placaju Nuendo 3 puta vise od Cubase( a pritom se proda vise primeraka).
Osnovna stvar gde je Nuendo jaci, mi i ne koristmi vec filmadzije.I ima tu jos pregrst detalja(prevashodno u audio segmentu) ali me stvarno mrzi da pisem. I da ne zaboravim Nuendo 3 ima potpuno drugaciji audio engin od ranijih verzija!

Rhino
27-04-2006, 03:55 AM
Aha, Nuendo 3 ima malo mekshi sound od dvojke. Cubase ne koristim, cisto zbog interfejsa....
Sve je to isto njes*a, bar meni, jer ne koristim video opciju.....
100% bi mi bio potpuno isti mix i na Cubase-u....
Mada nuendo bolje stoji sa bugovima chini mi se........

marianna
27-04-2006, 11:00 AM
Postoji li razlika u kvaliteti audia snimljenog u sx3 i snimljenog u nekim ranijim verzijama? Ili je to pricam ti pricu...

idekius
27-04-2006, 11:12 AM
Postoji li razlika u kvaliteti audia snimljenog u sx3 i snimljenog u nekim ranijim verzijama? Ili je to pricam ti pricu...

Postoji...

marianna
27-04-2006, 11:49 AM
Moze li malo detaljnije? Thnx.

Mogli
27-04-2006, 12:21 PM
Nuendo koristim jos od verzije 1.0,zadovoljan sam sa njim i slazem se sa Dekijem, ali meni i ovako ponekad puca ista ta trojka, ponekad bas bez veze, kada hocu da importujem neki wav....stvarno ne razumem....:rolleyes:

statusband
28-04-2006, 11:10 PM
Ja radim u Cubase 3,pa rekoh sebi ako Nuendo 3 ima bolje Audio usnimke,da predjem na njega,zato i pitam dali Nuendo 3 kvalitetnije to odradjuje ili ja umisljam:rolleyes:

Rhino
29-04-2006, 03:46 AM
SX3 = Nuendo3, sto se audio engina tice