PDA

View Full Version : Delta 66 vs Audigy 2 ZS Platinum Pro

Soul.In.infinity
12-04-2006, 02:09 AM
zdravo narode i ja sam jedan od novajlija.
dvoumim se izmedju ove dve kartice. mnogi govore da je delta 66 mnooogo bolja od audigy. ali me interesuje sledece
kako sve to ide kod delte:
0 DA LI RADI VOICE CONTROL U APLIKACIJAMA???? MICROSOFT SPEECH?
1 kakva je reprodukcija zvuka? npr. kada slusam mp3 da li je dobra vjerodostojnost (fidelity) TO MI MNOGO ZNACI. Da li je tu bolji audigy?
2 Posto slusam uglavnom metal, kakav je zvuk sa slusalica (ne smem da odvrcem ton jer ce me straci prebiti :-))
3 da li imaju negdje da se kupe adapteri koji bi razbijali stereo u dva mono i obrnuto (posto kartica ima 4X mono)
4 da li mogu snimati dvije gitare u isto vrijeme (nemam nikakvu miksetu)?
5 uskoro prodajem pojacalo (da bih kupio bolje :-)) te me interesuje kako se kartica snalazi sa Amplitube, Guitar FX i slicnim emulatorima?
6 da li je latencija manja od 2 ms
7 posto ima 4 out-a da li je moguce 'zbudziti' obicne zvucnike i pojacalo?
8 posto nema midi ulaz, kako snimati klavijature? mikseta?

submaster
12-04-2006, 09:39 AM
Izmedju ove 2 , opredelio bih se za deltu.
Ako ti midi ne igra nikakvu ulogu onda onda definitivno delta..
Inace mislim da audigy karte jedino na papiru mogu biti u kategoriji profesionalnih uredjaja,u stvarnom svetu gotovo niko ih ne koristi za ovu namenu.
Pri kupovini karte dva najvaznija faktora su ti kvalitet konvertera i drajvera.
Nadji balans i dobijas BB.

Tiki the Boyler
12-04-2006, 01:13 PM
Mislim da ove dvije sprave nisu uporedive!
Ako težiš bilo kakvom ozbiljnom radu Delta 66!!!

Welcome!

Soul.In.infinity
12-04-2006, 01:22 PM
Malo listam ovaj forum i sve vise vidim da ljudi preferiraju ili delte 66 ili e-mu 1212m. sto vise citam, sve me vise privlaci ova 1212m zbog midi i firewire, sto nemaju delte...
samo sto ne znam kako bih snimio mikrofon preko line in-a?

Soul.In.infinity
12-04-2006, 08:13 PM
Ok, posto me kritikuju da otvaram mnogo thredova, neka ovaj bude vezan samo za 8 pitanja koja sam postavio u vezi sa delta 66 na pocetku threda. shvatio sam do sada da je audigy profi samo 'na papiru'.

Ni
14-04-2006, 09:18 PM
Treba ti neko pretpojacalo za mikrofon. Da li ce biti miksetica ili nezavisno, ne pravi razliku. Onda ces imati line-level signal koji ce lepo uci u deltu.