View Full Version : Majice RUMSKI konacno :)
diviner
08-04-2006, 11:49 AM
Pozdrav svima. Rumski administracija je konacno rjesila problem majica, njihove izrade, stampe aplikacija na istoj, dok su kao problemi jedini ostali finansije (rumski i dalje nema svoj budzet, niti moze djelovati kao preduzece kako bi se sve organizovalo kao izrada promotivnog materijala). Kako bi kompletan problem institucijalizacije i komercijalizacije rumski portala mogao da potraje (jesen pa mozda i sledeca godina) odlucili smo da citavu stvar malo improvizujemo i da svako ko zeli kupiti majicu dobije istu blagovremeno (jos ne znamo tacno, ali ce to svakako biti tokom proljeca, ako se eventualno nesto ne iskomplikuje).
No da ne duljim dalje pricu, i ne komplikujem istu, svako ko zeli dobiti majicu uskoro, treba da mi posalje pm sa svojom tacnom adresom (na koju bi se majica isporucila i bila placena pouzecem). Majica ce biti kratkih rukava (kvalitetan pamuk, ne i kineski 3-struko jeftiniji :) ) sa kvalitetnom minimum dvobojnom stampom na 2 ili tri mjesta (za sad sigurno na grudima i ledjima, dok smo ono za rame ostavili eventualno za nekog sponzora). Posto se radi o maloj kolicini (svega vas 50-ak se izjasnilo u prethodnoj anketi da zeli kupiti Rumski majice), cijena ne moze ici ispod 500 dinara + postarina (ili oko 6 eura za nase dobre komsije u BIH i HR, MK, SLO...) ,sto opet mislim da je i vise nego korektno za ovoliki posao i s obzirom na cijene kvalitetnijih majica sa aplikacijom.
Tiki the Boyler
08-04-2006, 03:11 PM
E fala .....
Nadam se da ćemo ih moći distribuisati i putem mreže prodajnih objekata ARTISTa! :)
Tribal_kg
08-04-2006, 05:51 PM
a da li se mogu videti majce ili bar to sto ide na maju?:D:DNeka slika?
zvincic
08-04-2006, 05:54 PM
samo neka su crne! :D
diviner
08-04-2006, 05:59 PM
Planirali smo bijele majice...A aplikacija ce vjerovatno biti u stilu headera foruma i portala (ako se ne dogovorimo drugacije, a tezimo da se dogovorimo oko buduceg i konacnog logo-a)...
A majice ce se krenuti raditi tek kada vidim da vas zaista ima onoliko zainteresovanih koliko vas je bilo u ranijoj slicnoj diskusiji (tamo stoji 60 vas zainteresovanih BAS za kupovinu, a meni se nije javio ama bas niko na PM sa svojom adresom :)...doduse jos je rano za bilo sta suditi, jer je thread postavljen tek juce :) ).
PS. Moguce je da ce majice na kraju biti besplatne (ukoliko se sa nekim dogovorimo o sponzorstvu...mada je to malo vjerovatno). Ali bez obzira na to, neka mi se javljaju samo oni koji zele da kupe majice, za sada. Neko ce upitati, pa zasto niste sacekali pa organizovali besplatne majice za sve!? Izasli smo vam u susret sada, i ovog momenta, kako bi citavu stvar organizovali prije pocetka sezone nosenja majica (da ne bude opet sredicemo, pa cekate 2 godine :) ). Imati besplatne majice za sve ne zavisi iskljucivo od nas, i mi ne zelimo da vi cekate, zato sto mi cekamo na odgovore onih koji jesu ili nisu zainteresovani za sponzorstvo cijele stvari. Ovo je najvise sto u ovom momentu mozemo uciniti za vas.
Rumski administratorski tim.
Tribal_kg
08-04-2006, 06:05 PM
Dobro.U svakom slucaju cu sigurno pazariti jednu.
misko063
09-04-2006, 12:55 AM
Ja imam dosta iskustva sa produkcijom majica, tj. radio sam to za par domacih sajtova i na zalost to obicno ide ovako.
Prvo svi smaraju "gazdu" foruma za majice, kao svi hoce i tako, pa onda kada se napravi anketa, svaki deseti hoce, i na kraju kada treba da se konkretno poruci, (da se da kes, pare, gotovina...) uzmu moderatori i jos par ljudi okolo. A majice se retko isplate ispod 100 komada. Na kraju, covek sizne i vidi da se dzabe i angazovao. Sve u svemu, obzirom na broj clanova, ako prodate 20, treba da budete srecni, a na tu kolicinu, ne znam ko ce da vam radi stampu. Prva boja je oko 30 centi a svaka sledeca oko 20. Dobra majica (zaista dobra od "interloka") ne moze da se sasije ispod 2-3 Eura da valja! Ako se jos i malo dizajnira, cena vrtoglavo ide na gore.
Moze i da se veze na majici, to je oko 1.5 Euro, za slozeniji logotip, a ovaj vas nije bas jednostavan.
Ako mene pitate, kontaktirajte neku firmu koja i ovako deli majice, poput Rode, Knjaz Milosa i sl. da vam daju pedesetak majica (za njih nije nista) i samo dostampajte svoj logo. To bi trebalo najjeftinije da vas izadje.
Ako nemate koga, mozete mene da kontaktirate, napravicu vam graficko resenje, tj. pripremu free.
diviner
09-04-2006, 07:12 PM
Uh...zaboravio sam jednu bitnu stvar...Da zajedno sa adresom posaljete velicinu majice koju nosite.
@Misko
Hvala na ponudi. U pravu si cijene su tu negdje (svuda iste/slicne). A sto se tice cijele price oko majica koju si pomenuo, pretpostavljao sam da je to ta fora, samo sto ja vjerujem da to ovdje nece biti slucaj :) .
misko063
09-04-2006, 07:32 PM
Pa ako ih budes davao dzabe, svi ce hteti, u protivnom, kao sto si sam rekao:
"tamo stoji 60 vas zainteresovanih BAS za kupovinu, a meni se nije javio ama bas niko na PM sa svojom adresom ..."
U svakom slucaju, svaka cast na entuzijazmu! Ako ti zatreba priprema, javi se slobodno... Pozdrav!
peraZdera
10-04-2006, 07:19 AM
A zasto se ne bi prijavilo nas 30 sigurnih koji kupujemo majce da bi narudzbinom od 30 komada dobili popust. A tek na 50...:confused:
Danny Lou
10-04-2006, 09:31 AM
sta da radim? Trenutno sam na xxl a imam ozbiljne tendencije da zavrsim na XL-L!!! koju velicinu da narucim???? kilaza mi varira kao cpu u cubase-u kad se pusta pjesma... :)
zvincic
10-04-2006, 01:36 PM
naruci 2sta da radim? Trenutno sam na xxl a imam ozbiljne tendencije da zavrsim na XL-L!!! koju velicinu da narucim???? kilaza mi varira kao cpu u cubase-u kad se pusta pjesma... :)
naruci 2 :D
Tiki the Boyler
10-04-2006, 02:32 PM
A možeš naručiti i Rumski košulju sa dvorednim kopčanjem... :rotfl:
@diviner
Postavi krajnji rok za prijavu! Svi do tog roka će imati jednu cijenu;) , a oni poslije drugu...
nixylive
11-04-2006, 12:02 PM
Ajde kad bude gotov krajnji dizajn, stavite sliku da vidimo kako to izgleda. Trenutno nemam pare pa ne verujem da cu da uzmem, ali voleo bih. Ako ima nesto gratis tu sam ;)
LACKY
12-04-2006, 01:51 AM
E sacekajte samo malo sa tim majicama! Mislim vrlo konstruktivno. Kada krene komercijalni deo foruma, i kada neke "musterije" budu davale neke pare onda im treba ponuditi i ucesce u tom delu marketinga(mislim izrada majica).
Jel ptpuno je suludo sada ulaziti u mukotrpan posao izrade N broja majica, pa slati pouzecem,pa neki nisu platili, neke nije nasao postar, pa nije moj broj, pa se vratilo a ti platio postarinu,pa platio izradu majica i izgubili N dana vremena, i na kraju ti se smuci zivot!
Kada marketinski deo foruma pocne da radi (nece biti lako ali mislim "tiha voda breg roni") onda ce da se javljaju varijante "Ajde za glavni baner pored love stampaj 100 majica da delimo ljudima"!
Da ne shvatite pogresno ja sam optimista !
diviner
12-04-2006, 01:57 AM
Ma to je sve ok. Napisao sam vec zasto izlazimo sa opcijom kupovine majica (da ne bi dok se sve ne organizuje vec prosao voz za nosenje istih :) ). Uskoro cemo znati da li od sponzorstva ima nesto.
Prilicno se slazem sa Lakijem.
Naime, stvari funkcionisu ovako: Ako placas iz svog dzepa, nema nikakvih "sponzora" jer je sponzor onaj koji da novac. Pa nece valjda ljudi placati da bi reklamirali drugoga?
Onda ce da reklamiraju sebe.
E, ako se nadju sponzori, onda je sve u redu, pa neka pise ko sta hoce, a majce moraju da budu za dz.
Meni sve jedno ili ovako ili onako. Nije mi zao da dam pare i cak ne mislim da je 500 dinara nesto mnogo, ali stvari moraju da budu jasne.
diviner
12-04-2006, 06:53 PM
Ma polako Oggy :) ! Pises nesto sto se podrazumijeva. Naravno da ce majice ili svi kupovati, ili svi imati dzabe.
ANITA
13-04-2006, 02:33 AM
Koliko je 500 dinara?
I neee, nedajte da majce budu bijele! :(
ridge
13-04-2006, 08:50 AM
oko 6 e
sto belo je bas dobro kad se umazes majonezom ili mlecnim proizvodom mnogo je neupadljivije nego na crnoj podlozi :D
ANITA
13-04-2006, 10:26 PM
Nisam ti ja taj tip.. ja sam cokoladni tip i zato mi vise odgovaraju crne majce! :)
A i dobra je stvar sto se peru samo dva put godisnje. U prolece i s' jeseni... :D:D:D
LACKY
14-04-2006, 12:13 AM
Mogu da budu i u boji sajta,bice prepozntljivije.A i ja se slazem sa Oggy-jem, ako treba da bude znak nekoga od lokalnih gulikoza na njima. Ja bi radije da je kupim a da je samo rumski na njima!
tread
17-04-2006, 08:53 AM
Mogu da budu i u boji sajta,bice prepozntljivije.A i ja se slazem sa Oggy-jem, ako treba da bude znak nekoga od lokalnih gulikoza na njima. Ja bi radije da je kupim a da je samo rumski na njima!
Sla?em se sa LACKYEM... Neka budu bordo sa Rumski aplikacijom...
Takodjer i ja sam za majicu...
Ne?to sam razmi?ljao, ako je stvarno problem to oko plačanja i dostave.. mo?da nebi bilo lo?e da ovdje izbacite oficielne aplikacije pa da svako sebi pravi:)
ridge
17-04-2006, 09:16 PM
I ja se slazem da majice budu u boji foruma s tim sto je meni forum beo :D
zvincic
17-04-2006, 11:14 PM
I ja se slazem da majice budu u boji foruma s tim sto je meni forum beo :D
i ja se slazem....samo meni je crn :D
Talino
01-05-2006, 08:49 PM
ok, ja bih poručio XXL, pa molim da se to ima u vidu. :cool:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.