Log in

View Full Version : Adobe audition v2.0

sasa.ivkovic
07-04-2006, 04:03 AM
Molim upucene da mi odgovore da li je Adobe audition 2 u odnosu na verziju 1.5 napravio takav pomak da apsolutno zasluzuje mesto u jednom DAW-u ili ne!
Gde je njemu mesto u odnosu na Sound forge 8.0 ili Wave lab?

naranja
07-04-2006, 07:13 AM
Molim upucene da mi odgovore da li je Adobe audition 2 u odnosu na verziju 1.5 napravio takav pomak da apsolutno zasluzuje mesto u jednom DAW-u ili ne!
Gde je njemu mesto u odnosu na Sound forge 8.0 ili Wave lab?

Adobe Audition je ustvari Cool Edit... Ne znam za Audition, jer još uvijek koristim Cool Edit, ali Cool Edit ima neke dobre feature kao timed recording, nekoliko odličnih efekata, opcije za precizan odabir loop pointova - definitivno zaslužuje mjesto na hard disku...

Neke stvari Sound Forge i Wavelab rade bolje i imaju svoje prednosti, neke je najlakše (i najjeftinije) napraviti u Audacity-u...

Open source udara guzicu...

lesha
07-04-2006, 12:50 PM
v1.5 nisam koristio, ali kad sam probao 2.0 prijatno me je iznenadio.

vise podseca na vegas nego na WL i SF, efekti su mu odlicni.

najveca primedba je ono sto je kod sf normalno, a to je kad kliknem na bilo koji deo wav-a play nastavlja da ide od tog mesta, sto kod auditiona nije slucaj, vec moram da napravim dupli klik.

takodje, kod sf-a dosta koristim "acid looping tools" - npr. selektujem ceo fajl i zatim pomocu ";" i "'" polovim ili dupliram selekciju, sto mi omogucava da izvucem zeljeni deo loop-a na najbrzi nacin.

osim ove dve primedbe, audition je zaista superioran sa svojim efektima, multitrackingom, itd.. sve preporuke.

koliko se secam, cena mu je slicna sf-u..

sasa.ivkovic
08-04-2006, 04:49 AM
U medjuvremenu sam nabavio Trial verziju Adobe Audition v2.0.
Od verzije 1.5 se razlikuje mnoooogo!Ima podrsku za ASIO, sto prethodna verzija nije imala, mnogo bolje uradjen interface, brze odradjuje zadate komande.Sve je mnogo bolje od prethodne verzije, osim sto nova verzija na hardu zauzima tacno 345 Mb, za razliku od v1.5 koja zauzima tricavih 42.22 Mb (SF 8.0 nesto manje od 60 Mb i ima podrsku za ASIO) i sto se prilikom instalacije preporucuje "service pack 2"!?Nigde do sad nisam naisao na komentar da se za audio setup preporucuje "service pack 2":confused: ...

najveca primedba je ono sto je kod sf normalno, a to je kad kliknem na bilo koji deo wav-a play nastavlja da ide od tog mesta, sto kod auditiona nije slucaj, vec moram da napravim dupli klik.

Tako je i u bivsem Cool Edit-u i u prethodnoj verziji Audition-a.Mislim da je to zbog sto preciznijeg editovanja.Kako sam ja shvatio, taj klik prvenstveno sluzi da se odredi sto preciznije mesto u zapisu na kome treba da se radi.Ne znam...

Evo osnovnih karakteristika:

Here are some key features of "Adobe Audition":

Low-latency mixing with unlimited tracks
Enjoy rapid response as you record and mix with a new, powerful low-latency mixing engine.

ASIO support
Work with high-performance, ASIO-driven audio devices, which operate with very low latency (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) and enhance performance by enabling features such as live input monitoring.

Audible scrubbing
Quickly find the audio you want to edit using two modes of audible scrubbing. Tape-style scrubbing enables you to find hard-to-locate edit points, and shuttle-style scrubbing allows you scan through your audio rapidly.

Analog-modeled Multiband Compressor
Control dynamics, adjust loudness, and master your mixes with multiband precision. Give bass and drums punch while allowing your vocals to push through the entire mix.

Recordable parameter automation with external hardware support
Move volume, pan, and effects controls as you listen, and record changes to your mix in real time. Use external hardware (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) controllers to make changes, which appear as editable envelopes in the timeline.

New tools for mastering
Use the innovative Spectral Pan and Phase display modes to analyze your audio, the Mastering Rack in Edit View to apply multiple effects simultaneously, and improved phase and frequency analysis tools.

New Spectral Frequency Display tools
In Spectral Frequency Display, use the new Lasso tool to create a selection of any shape, adjust the color bar and resolution to better isolate a specific frequency range, and use the logarithmic display option to increase the visibility of lower frequencies.

Broader video format support
Edit soundtracks for video and then export the enhanced video in AVI, MPEG, DV, or WMV format.

Optimized performance
Experience dramatic performance upgrades — up to three times faster for some features — and optimized use of hard-drive space.

Intuitive user interface
Enjoy an updated, easy-to-use interface — consistent with those in the latest Adobe video applications — with workspace panels that dock and group for optimal organization, as well as new phase analysis tools and a powerful new Mixer panel.

Requirements:

· Intel Pentium III (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) or 4 or Intel Centrino (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) (or other SSE-enabled) processor (Pentium 4 or other SSE2-enabled processor required for video)
· Microsoft Windows XP Professional (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) or Home Edition with Service Pack 2
· 512MB of RAM (http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Mixers-Synthesizers/Adobe-Audition.shtml#) (1GB recommended)
· 700MB of available hard-disk space (5.5GB recommended for installing optional audio clips)
· 1,024x768 display (1,280x1,024 recommended)
· Sound card with DirectSound or ASIO drivers (multitrack ASIO sound card recommended)
· CD-ROM drive (DVD-ROM drive recommended for installing optional audio clips)
· CD-RW drive for audio CD creation
· Speakers or headphones recommended

P.S.
Nisam namerno ostavio link, posto nisam siguran da li je sajt piratski ili ne.Da mi neko ne zameri...:)

STUDIOTON
08-04-2006, 08:37 AM
Meni se jako svideo audition 2 .. uvek mi je bilo jepo da u njemu radim ali ipak ostajem pri SF i Wavelab pre svega zbog operativnosti wavelab-a pre svega koji nijedan od pomenutih programa nema .. dakle,za sada wavelab bez konkurencije za mene .. pozdrav

lesha
08-04-2006, 11:13 AM
...i sto se prilikom instalacije preporucuje "service pack 2"!?Nigde do sad nisam naisao na komentar da se za audio setup preporucuje "service pack 2":confused: ...
ja nemam nijedan service pack i uspeo sam da ga instaliram, sto sa v1.5 nije bio slucaj..

sasa.ivkovic
09-04-2006, 02:40 AM
Instalira se bez problema, ali se ipak pojavi prozor sa upozorenjem za preporuku.Takvih stvari sa v1.5 nema.Mada, 1.5 deluje pomalo smesno u odnosu na 2.0.Cak i vizuelno!

Mislim da cu nakon sto prodje mesec dana, vrlo rado Adobe Audition v2.0 da deinstaliram iz kompjutera.Mnooogo zauzima mesta, nije kompletan,...Iako je interface neprikosnoven, za mene.

Znaci, Wavelab je to sto sve nudi...I dalje.

Pozdrav!

lesha
09-04-2006, 02:51 AM
Znaci, Wavelab je to sto sve nudi...I dalje.
po meni su efekti u auditionu superiorni..

idvi
09-04-2006, 09:11 PM
Po meni definitivno Cool edit je stabilniji i bolji za ono sto mu je zadatak(koristi ga CIA..ili koristila)otvara sve i sva?ta napr wave fileove koje Wlab kad ih samo vidi pi?e error a takodje i SF. Cool Edit otvara sve i..čisti sve sa svojim filterima. Ali za master Wlab je gazda na terenu.. meni naravno:da:
Probao sam audioton i odmah ga izbrisao.

shigumicu
09-04-2006, 11:09 PM
Koristio sam ranije Cool Edit Pro i zaista je bio dobar. I sada koristim Audition 1.5 kada mi trebaju neki bubnjevi na brzinu za neki demo snimak, jer koristim one njihove "rastegljive" lupove sa kojima bukvalno za 10 min moze da se odradi neki "pilot" bubanj. Semplovi su zaista dobrog kvaliteta (32 bitni). Verujem i da je Audition 2 veoma dobar i ne bi me zacudilo da u verziji 3 ostavi u prasini Steinberg-ove pulene, Nundo a narocito Cubase.
Ipak je Adobe veoma z*j*b*n* firma i verujem da i u ovom segmentu puca na sam vrh. ;)

zvincic
10-04-2006, 12:39 AM
Ipak je Adobe veoma z*j*b*n* firma i verujem da i u ovom segmentu puca na sam vrh. ;)

je, samo nek se drze grafike i videa ;)

idvi
10-04-2006, 11:34 AM
je, samo nek se drze grafike i videa ;)

Ima nesta u tome...procitao sam negdje da su uspijeli unistiti Cool Edit i njegovu prvobitnu namjenu.:cool: