View Full Version : UAD vs PowerCore
Tazman
04-04-2006, 06:36 PM
Sta bi pre uzeli od dve gore navedene kartice ? Ako imate iskustva sa obe kava su ? Ja jedino sto znam je da kao UAD ima bolje kompresore a Powecore reverbove , jel to tacno ? Uopsteno neko misljenje koja je karta bolja i sta se vise isplati uzeti ?
milos
04-04-2006, 08:04 PM
Samo je pitanje vremena kada ce se pojaviti neki native ekvivalenti :D :mrgreen: :da:
da dodam,uad ima bolje ekvilajzere,cambridge eq mozda najbolji od sviju.
Isplatljivost je definitivno na UAD-ovoj strani.
Sve u svemu (kada sagledas sta sve moze da se dokupi) PowerCore ima mnogo zanimljivije pluginove, ali cene su astronomske. EQ-ovi i dinamika su na UAD-ovoj strani kao i isplativost (kompletan UAD-ov paket sa karticom kosta kao 3-4 PoCo plugina bez kartice).
Takodje, UAD ima Space Echo :)
Tazman
04-04-2006, 11:45 PM
Pa da ali cena dodatnih pluginova za PoCo i nije toliko bitna kad su dostupne razvodnjene verzije ;)
milos
05-04-2006, 10:25 AM
Pa da ali cena dodatnih pluginova za PoCo i nije toliko bitna kad su dostupne razvodnjene verzije ;)
Zar i to postoji:confused:
Hoces da mi kazes da Character, D-Coder, Restoration Suite, MD3, itd... postoje "razvodnjeni"?
Jea rajt...
milos
05-04-2006, 12:29 PM
Mozda je mislio samo na onaj Sony Oxford:)
Tazman
05-04-2006, 01:02 PM
Da sony oxford eq , inflator , dynamics , d-coder , voiceModeler , virus ...
lesha
05-04-2006, 01:19 PM
malo si se zeznuo..
Tazman
05-04-2006, 01:28 PM
Err , zbog ?
lesha
05-04-2006, 01:38 PM
zbog prirode pitanja nisam u mogucnosti da ti odgovorim na javnom delu foruma..
Tazman
05-04-2006, 01:40 PM
Pa posalji mi na PM
Tiki the Boyler
10-04-2006, 04:23 PM
E pa neće da može, burazere...
SandRob
11-04-2006, 08:50 AM
ja se drzim uad-a. :da:
uzimam sve sto izbace, a pluginove za poco i pulsar kupujem selektivno, ako mi se bas dopadaju i ako nisu preskupi (uglavnom su skuplji nego uad).
dynamicke efekte i eq-e, gotovo iskjucivo koristim uadove, a reverbe, modulacijske efekte, delaye i sl. kombiniram uad, poco, pulsar i native.
Dompax
11-04-2006, 09:53 AM
Citajuci po forumima, gotovo sam uvjeren da PoCo ima bolji reverb od UAD-a, mad ga nisam cuo nikad :). Nedavno sam uzeo UAD Project pack. Zbilja mi lijepo zvuce osnovni reverbovi i ono malo ostalog sto se dobije. Mislim da bih kao slijedecu spravu radije uzeo jos jedan Ultra pack nego PoCo.
Molio bih nekog sa obje sprave, ako mu nije tesko i kad stigne, da pokaze na jednom primjeru odn. komadicu vokala ili gitare, kako zvuci najbolji reverb jednog i drugog pa da stvarno cujemo tu razliku o kojoj se prica. Recimo neki vokal s plateom ili gitaru s hallom.. :) Hvala!
SandRob
11-04-2006, 10:45 AM
Molio bih nekog sa obje sprave, ako mu nije tesko i kad stigne, da pokaze na jednom primjeru odn. komadicu vokala ili gitare, kako zvuci najbolji reverb jednog i drugog pa da stvarno cujemo tu razliku o kojoj se prica. Recimo neki vokal s plateom ili gitaru s hallom.. :) Hvala!
sto se plate reverba tice, tu je pulsarov timeworks p-100 jak. narocito za reverbe tipa lexicon pcm90/91.
sto se plate reverba tice, tu je pulsarov timeworks p-100 jak. narocito za reverbe tipa lexicon pcm90/91.
Nije li on slican UADovom p-140? Sta je upotrebljivije od ta dva, na recimo pop vokalima, posto znam da imas i jedan i drugi, ?
SandRob
11-04-2006, 03:30 PM
Nije li on slican UADovom p-140? Sta je upotrebljivije od ta dva, na recimo pop vokalima, posto znam da imas i jedan i drugi, ?
slicni su utoliko sto su oba plate reverbi, ali p140 je simulacija prave ploce, a p100 je simulacija digitalne lexiconove jeke - plate reverba i delaya.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.