PDA

View Full Version : Focusrite Liquid Mix

Manley
03-04-2006, 03:41 PM
evo zanimljive stvari od Focusrite-a!

Danas sam probao ovu spravicu i mogu vam reci da zvuci odlicno!

Kvalitet Plug In-a je visoko iznad UAD-a i Powercore-a a uz to "otvara" 32 odjednom! Imate izbor izmedju vintage EQ i Comp, a sa obzirom da radi na principu convolution-a :cool: treba ubrzo ocekivati i neki kvalitetniji REVERB algoritam!

Jos i to da je VST/AU/RTAS kompatibilan!

Manley
03-04-2006, 03:46 PM
Jedna mala kritika, mislim da je u vremenu displeja u boji jedan mogao da nadje mesto i u liquidmix-u, ali izgleda da su ljudi iz focusrita odlucili da ne "bacaju" novac na displej koji nije skuplji od 30evra....sto bi nas narod rekao "pravi se englez" ko ce ih na kraju raazumeti ;)

ah da, cena oko 700 evra

slika emulacija sintefex audio compressora:

Gianfranco
03-04-2006, 04:34 PM
32 EQ-a i 32 kompresora extra visokog kvaliteta za 700 evra???
Pa jel to moguce?
Odmah moram da dovedem u pitanje kvalitet tih kompresora...
Da to nisu emulacije kompresora,na nivou 1176 SE?

Manley
03-04-2006, 04:53 PM
Ovako! Liquid mix se bazira na tehnologiji liquid channel-a! Njihovo objasnjenje je da pored velikog uspeha Liquid Chanel-a mogu da ponude ovu cenu za Mix verziju! Srce sistema je 6 procesora, a procesing je na 24 bita 96 Khz konstantno! Uz mix dobijete 40 compresora i 20 EQ-a od cega mozete 32 Plug In-a istovremeno da koristite i to na 24 bit/96Khz!!!!!!

i sada najlepsi deo: postoji mogucnost da sami kreirate vas EQ!!!!!

probao sam mix uporedo sa uad-om i powercore-om kod mene u midi studiu na Mac-u G5 Dual 2 Ghz sa Logic 7 pro. Audio 2 kanala i pri tome sam koristio samo po jedan eq i comp.....powercore i onako nema sansi da se nosi sa mixom, ali se nisam nadao da UAD jevtino zvuci pored focusrite-ovog sistema!

Ja sam definitivno odlucio da ostavim MIX za sebe, koliko vidim ubrzo ce UAD i Powercore da "lete" na prodaju ;)

Max
03-04-2006, 09:14 PM
Kvalitet Plug In-a je visoko iznad UAD-a i Powercore-a

Posle " pretrazivanja " foruma , iznenadio sam se da si jedini koji je uporedio liquid channel sa UAD ovim kompresorima i izjasnio se da su bolji ... Uglavnom su impresije da impuls zvuci clicnije 1176 ( npr ) od UAD ovog ali da su kompresije bezveze ....

Stvarno treba sacekati da hype prodje , a ono sto sam cuo o " starijem " bratu , a da valja , odnosi se iskljucivo na EQ ....

A ako se resavas " djubreta" od UAD a i PoCo a , zeljno bih dopunio svoju kolekciju :hyper:

Pozdrav

Max
03-04-2006, 09:17 PM
Doduse , kad uzmes da samo jedan VSS 3 i Sony eq kostaju otprilike toliko ..... onda je ovo stvarno bagatelno .....

..... ili je mozda pametno sacekati da vidimo sta kaze SSL za 1500 e ???

Pozdrav

boggy
03-04-2006, 09:33 PM
Jedna mala kritika, mislim da je u vremenu displeja u boji jedan mogao da nadje mesto i u liquidmix-u, ali izgleda da su ljudi iz focusrita odlucili da ne "bacaju" novac na displej koji nije skuplji od 30evra....sto bi nas narod rekao "pravi se englez" ko ce ih na kraju raazumeti ;)

Imaj u vidu da displej u boji zahteva komplikovaniji (citaj: skuplji) kontroler, drajver, softver, tako da 30EUR nije bas merodavno. S obzirom na cenu uredjaja, sasvim je logicno (meni, barem) da mu konzola za upravljanje nije u rangu TC Electronics System 6000. Jedino su jeftina resenja za mobilne telefone, ali, priznaces, ti mali kolor displeji su pomalo neprakticni.

pozdrav

bogi

Manley
03-04-2006, 10:19 PM
Posle " pretrazivanja " foruma , iznenadio sam se da si jedini koji je uporedio liquid channel sa UAD ovim kompresorima i izjasnio se da su bolji ... Uglavnom su impresije da impuls zvuci clicnije 1176 ( npr ) od UAD ovog ali da su kompresije bezveze ....

Stvarno treba sacekati da hype prodje , a ono sto sam cuo o " starijem " bratu , a da valja , odnosi se iskljucivo na EQ ....

A ako se resavas " djubreta" od UAD a i PoCo a , zeljno bih dopunio svoju kolekciju :hyper:

Pozdrav

ja nisam primetio da je UAD bolji, ceo dan se igram sa ovime i uad je primetno losiji

Max
03-04-2006, 10:43 PM
.... nisam ni ja ( ...nemam FF :) ) ali citam sta drugi pisu , pa to prenosim ......

voleo bih da je to sto pricas tako .... jer je stvar zaista bagatelno jeftina .......

Mada ja ne mogu da razlucim pravu 1176 od UAD a .... dok ne krenem da gazim ....

Pozdrav

STUDIOTON
04-04-2006, 11:11 AM
ma ovo je super sprava .. samo sto za nas koji radimo na PC-u bice tek u oktobru ove godine .. tj. krajem godine .. za sada ovo je dostupno samo za MAC

liman021
18-04-2006, 11:54 AM
manley ako nije problem zamolio bih za dodatno misljenje i impresije u vezi ove sprave posto imas kontakt sa njom,dali ti vise odgovaraju komp ili eq itd...posto sam nov na ovom sajtu pozdrav svim rumovcima

OFF
18-04-2006, 05:24 PM
.posto sam nov na ovom sajtu pozdrav svim rumovcima

Pozdrav i tebi, beli brate;)

liman021
18-04-2006, 06:27 PM
pozdrav offe laffe

Manley
18-04-2006, 08:53 PM
manley ako nije problem zamolio bih za dodatno misljenje i impresije u vezi ove sprave posto imas kontakt sa njom,dali ti vise odgovaraju komp ili eq itd...posto sam nov na ovom sajtu pozdrav svim rumovcima

izvini za kasnom odgovoru, tek sada sam video poruku!

Najbolje je da probas ovu spravu...meni licno se svidja i jedno i drugo....probao sam uporedo sa hardware-om koji ja imam....npr.

manley preset sa hardwer-om i sa focusrite isa 430 zvuci veoma slicno.....doduse ne isto, ali je na 192 khz veoma upotrebljivo

liman021
13-05-2006, 06:59 AM
proslo je vec neko vreme od izlaska ove sprave...osim manleya da li jos neko koristi ovu liquid i kakav je naspram uad,poco.....

Manley
12-06-2006, 10:53 PM
proslo je vec neko vreme od izlaska ove sprave...osim manleya da li jos neko koristi ovu liquid i kakav je naspram uad,poco.....

za sve zainteresovane

http://www.dancetech.com/aa_dt_new/index.cfm

pozdrav

Arthur
13-06-2006, 09:47 AM
kad i gde ovo moze da se kupi??

Manley
13-06-2006, 11:50 AM
kad i gde ovo moze da se kupi??

od ponedeljka na zapadu...cena 700 evra

DEMONIO
13-06-2006, 12:36 PM
Za nekih petnaestak dana i u Artistu u BG-u, malopre zvao...

Ako la?em... Igora za gu?u :) heheh

Arthur
13-06-2006, 12:37 PM
cena u artistu?

Mogli
13-06-2006, 01:06 PM
Jedva cekam da ovo kupim!:D :hyper: :D

Ad Fines
13-06-2006, 01:17 PM
Ja sam se isto nabrijao!!! Jedva cekam onaj dio godine u kojem ce se pojavit verzija za PC.

Arthur
13-06-2006, 03:42 PM
manley, a otkuda tebi preview ako nije tajna ;)?

Manley
13-06-2006, 05:27 PM
manley, a otkuda tebi preview ako nije tajna ;)?

dobio sam liquide mix jos u aprilu, compresor ne koristim, ali zato je eq non stop u akciji

Max
13-06-2006, 05:36 PM
..... opet me muci pitanje ..... koje sam vec ranije postavljao

Liquid channel .... nije uzeo bas neke dobre kritike kad se izduvao Hype ...... naravno svi su rekli da kompresija nije nesto ( kolega Manley je tvrdio suprotno ali sad vidim da vise ne koristi kompresore ) ali EQ su sigurno ok . Nije mi samo jasno , da ako je ovo jeftina verzija starijeg brata , kako ocekivati nesto spektakularno ?????

Pozdrav

Manley
13-06-2006, 05:56 PM
..... opet me muci pitanje ..... koje sam vec ranije postavljao

Liquid channel .... nije uzeo bas neke dobre kritike kad se izduvao Hype ...... naravno svi su rekli da kompresija nije nesto ( kolega Manley je tvrdio suprotno ali sad vidim da vise ne koristi kompresore ) ali EQ su sigurno ok . Nije mi samo jasno , da ako je ovo jeftina verzija starijeg brata , kako ocekivati nesto spektakularno ?????

Pozdrav

pre nego sto izvlacis zakljucke osnovna je kultura da pitas kolegu manleya zasto ne koristi compresore, jel tako? nisam rekao da ne valjaju, vec da samo koristim eq....ne koristim ni powercore i uad pa nisi izvukao zakljucak da te dve platforme ne valjaju....
ovo je isti sistem kao i liquide channel samo na 96khz i naravno bez preampa...ista tehnika...za taj novac ODLICNA SPRAVA

idekius
13-06-2006, 06:13 PM
Prvo da vas obavestim sve skupa da otvaram vecernju skolu komunikacije i medjuljudskih odnosa, vidim, imacu dobar posao :)

Liquid nisam probao, ali, Gearslutz i jos neki forumi za koje drzim da su dosta kvalitetni u globalu kazu da se Liquid i nije bas proslavio... Dakle, samo prenosim ono sto sam chuo... a takodje je rasprostranjeno misljenje da je upravo UAD u digitalnom domenu i dalje neprikosnoven sto se tice kompresora...

Max
13-06-2006, 08:12 PM
Pitanje o kompresorima kao i razlici izmedju SPL gold mic 2 i channel one preampa i dalje stoji .....

Pa u pocetnim postovima si rekao da ce PoCo i Uad da lete .....

E da ..... moze li kraci opis Vintecha x73 ????? U dvoumljenju sam izmedju njega i Germaniuma ( na zalost nisam cuo ni jedan , ali mozda bi mogao da ga uporedis sa nekim ovde koristenim preampima ..... npr Focus red , Avalon 737 , i sl ..... )

Pozdrav

liman021
25-06-2006, 03:36 PM
posle gledanja liquid mixa na sajtu dancetech jedna stvar mi je definitivno nejasna.ako zelis dobro izreklamirati neki proizvod najbolje je pokazati na primeru mogucnosti proizvoda.ceo filmic traje prilicno dugo.mnogo spike al' malo okretanja dugmica.povrh svega lik koji se ne vidi govori kako je sve mamara ali ne moze recima da se izrazi sta mu je to toliko ok.sve je nekako na frku.definitivno nisam skapirao da li je ovo dobro,odlicno,lose...

Joyba
09-07-2007, 08:20 PM
...eto proslo je godinu dana, mora da se jos neko dokopao ove sprave :D
pa ljudi jel valjaju ti compresori ili ne?

Manley
10-07-2007, 03:58 PM
procitaj ovde

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18560

DaBear
13-07-2007, 02:32 PM
Jul/Avgust broj Resolution magazina - review za Focusrite Liquid Mix V2...

Bas ga je tip dobro iztestirao i nahvalio. Cim stave recenziju na web site, stavicu link.

V2 ime par novih fora....

HeatMan
13-07-2007, 02:35 PM
ja se bash premishljam da l' da pazarim il ne.. nervira me shto ima toliko stvari u konkurenciji.. duende, poco, uad1.. fcuk..

Klarinetista
13-07-2007, 09:56 PM
Posto je to chudo kod nas?
Tiki?

OFF
13-07-2007, 10:19 PM
Posto je to chudo kod nas?
Tiki?

mislim da je oko 700e u Artistu

sasaristic
14-07-2007, 10:55 PM
mislim da je oko 700e u Artistu

Jeste toliko......vec par dana cackam neki mix sa njime....i stvarno je dobar.....

OFF
14-07-2007, 10:59 PM
Jeste toliko......vec par dana cackam neki mix sa njime....i stvarno je dobar.....

Kako radi na XPu, do skora je bio samo za OSx?

sasaristic
14-07-2007, 11:17 PM
Kako radi na XPu, do skora je bio samo za OSx?

Nisam primetio neku vecu muku...sve radi dosta korektno ali nije bas kidan ...tu i tamo poneki eq....i radi besprekorno, ako su negde i omanuli sa tim konceptom emuliranja (meni ipak sve zvuci pomalo slicno) , sprava je uporebljiva 100%

Jan
25-07-2007, 01:48 AM
E, izvinjavam se jako sto postavljam ovako glupa pitanja, ali bas sam se zagrejao da nabavim ovaj Liquid Mix, pa me zanima da li ona DSP karta sto dodatno moze da se kupi za njega dodaje koji kanal eq-a i kompresije i koliko?

DEMONIO
27-07-2007, 01:46 AM
Janko, burke, shto ne pitash brata :) heh, vec sam detaljno razmotrio Liquid kao potencijalnu kupovinu...

Evo ti sa njihovog FAQ-a shta kaze:
Q: So, how many Compressors and EQs can I use simultaneously? A: The Liquid Mix allows 32 channels of audio to be processed at the same time and each one has a compressor AND an EQ. So, you get 32 compressors and 32 EQs (mono) in one session with Liquid Mix.

Daklem, imash 32 trake na kojima mogu da se nadju EQ i procesor istovremeno za procesiranje po sessionu.

Ne postoji mogucnost da se prikljuci vishe Liquid-a na jedan komp.

Postoji latencija koja je diktirana sample rate-om projekta tj. kanala koji se procesiraju i to

47 ms @ 44.1kHz
43 ms @ 48kHz
23 ms @ 88.2kHz
21 ms @ 96kHz
11 ms @ 192kHz

Expansion card, sluzi da povecash broj kanala koje mozesh da obradjujesh na vecim sample rateovima, tj. po defaultu 8 @ 88.2/96kHz i 2 @ 192kHz. Kada postoji expansion card, ove brojke se dupliraju , znaci 16 @ 88.2/96kHz i 8 @ 192kHz.

Evo originala i na engleskom:
Q: What?s the expansion card all about? A: This is for people wanting more instances at higher sample rates. Without the expansion card, the number or instances of the Liquid Mix software (maximum number of channels that can be processed simultaneously) reduces as the sample rate doubles, e.g. 8 @ 88.2/96kHz and 2 @ 192kHz. With the expansion card, this number increases to 16 @ 88.2/96kHz and 8 @ 192kHz.

Kul stvar je shto i vec postojece emulacije EQ-a i kompresora mozesh i sam da modigikujesh i da dodajesh tj. omogucish funckije koje na originalu nisu postojale (ako je attack defaultni i sl.).

Ostaje mi kad se vratim sa odmora da poslusham kako zapravo radi, pa da se pazari to :)

Jedino shto mi nije najjasnije jeste da li na 48kHz mogu istovremeno da se procesiraju 32 kanala ili pak 16, mada, mislim da je 16 kada vec na 88.2/96 mogu 8, a na 192 dve... hmmm ili je za 44.1/48 isto 32...?!

Jedino neki ponosni vlasnik da se javi i resi ovu nedoumicu ;)

DADDY Z
27-07-2007, 06:35 AM
...

Postoji latencija koja je diktirana sample rate-om projekta tj. kanala koji se procesiraju i to

47 ms @ 44.1kHz
43 ms @ 48kHz
23 ms @ 88.2kHz
21 ms @ 96kHz
11 ms @ 192kHz

...
ovo nema nikakve logike...valjda bi trebalo da je manja latencija na lošijem samplerate-u??!!

lesha
27-07-2007, 10:48 AM
ovo nema nikakve logike...valjda bi trebalo da je manja latencija na lošijem samplerate-u??!!

i te kako ima. posto kompjuter ne moze sve da radi u realnom vremenu, uveden je buffer koji automatski povlaci kasnjenje, tj. latenciju.
brzina koriscenja buffera na kartici zavisi od sample rate-a, tj. sto je sample rate veci, latencija je manja.

MINI
01-08-2007, 08:03 PM
Focusrite Liquid Mix Imam Od Kako Se Pojavio A Mislim Da Sam I Prvi Vlasnik I Tc Powercor-a A Takodje I Uad-a...
Jednostavan I Vrhunski Sto Je Manley Skontao.
Pored Dva Tc Powercor-a I Tri Uad-a I Masu Plug-in-a Smatram Da Ima Svoje Mjesto U Muzickoj Produkciji.....

Drugarski Pozdrav

lesha
01-08-2007, 08:29 PM
dobrodosao mini.
mozes li reci nesto malo opsirnije koja je razlika u odnosu na tc i uad?

poz

OFF
01-08-2007, 08:44 PM
Dobrdosao Mini, dsp friche:)

daj nam malo utisaka........

BTW

meni Nebula opasno ugrozava razmisljanja o kupovini LM....... slican je princip, iako Nebula dere cp, ali je ipak za dz...

lesha
01-08-2007, 09:03 PM
meni Nebula opasno ugrozava razmisljanja o kupovini LM....... slican je princip, iako Nebula dere cp, ali je ipak za dz...

a jos kad ubace CUDA podrshku, mmmmm :)

MINI
04-08-2007, 10:26 AM
Ovako/lijen sam u pisanju i nemam bas puno vremena-ali evo par sugestija --licnih--sve je vec receno o tc powercore--reverbi vss md3-mada se ne slazem po pitanju tc finalizera i m3000 i jos par spravica od tc-ija-vrsio sam testove i imam sve plug..samo kad mi je mrsko paliti jer dsp mnogo olaksava rad i brzinu pa i kreativnost pamti postavke presete itd..dobri sony--virus strava synt-tc chorus--character-non lin2 ali sve kako dalje ides u doplatama-veoma lukavo i skupo--uad neprikosnoven-tesko zmislit zivot bez uada,,,,,-za malo novca mnogo muzike --vec receno comp..eq sony..mt plate140-neve-reverbi-nigel--pored pod line 6 i woxa-digitecha-strava- roland 201- -imam ispravu ali ovu ne j... godine i --novi neve 88rs+++++--nisam mogao da odolim fantazija--precision serija --za neke stvari ne palim md3---ali kao stari fan sprava a pogotovo focusrita-5.6 hardvera -lmix -ludilo za malo novca --testirano--usporedbe sa nekima neprimjetna razlika ili umisljena subjektivna razlika-svaka cast mladjima na ocuvanom sluhu mozda zamor pa ne cujem..a mogucnosti ogromne-pa i da i postoje jer ...sve je danas emulacija i simulacija--impulsi-itd pa se iznenadis sta sve ljudi koriste u svijetu----waves stari dobri od prvih verzija--- ..no naj jaca stvar kreiranje sopstvenih eq i compersora-sc itd-sto pojacava jos kreativnost sto je po meni uvijek pogled unapred-ali da dobijas mnogo za malo novca ocito--sve mi se vise i vise -svidja -rad jednostavan ako si izaberes favorite u eq i comp sve vidljivo jasno ..precizno..jednostavno-sa dosta dobrih postavki-cuvas ga ljubomorno kao svoj secret-nosas ga u dzepu-uz kakav lap top--oruzje za --odradi sve na terenu --ali bih ipak preporucio uvijek kupovinu bar 1 uada-pa kao nadogradnju lmix..
Jer svaka od ovih dsp sprava ima svoju primjenu a lm ce tek da zasija mada su stari fanovi uvijek prema novim softw..i spravama sumnjicavi pocev od foruma itd a na kraju svi pokupuju-kao sto je to bio slucaj sa xp.-.vista i svim novim stvarcicam koje pristizu u ovom virt.svijetu itd pa se svi na kraju ucute i lagano kupuju tajno probavaju testiraju salla+++.sjecam sa mnogih prije 20tak godina koji su se zaklinjali da soft. nikad komp itd hd snimaci pa ih 90 posto radi ako ne i svi.hrabro sam usao u taj novi svijet ..koliko muka potrosenih tel,,impulsa nespavanja od ataria do keceva dvojki trojki..itd.ali se isplatilo --eto ako sam nesto i rekao ako moze da posluzi kao nekakav vodic za one koji satartaju a tih mnogo sto je dobro--drugarski pozdrav za sve na forumu ponekad stignem da virnem sta caskate jer uvijek ima nesto novo i svacija iskustva ako su dobronamjerna ja ih primjenim i kod sebe-bez obzira od kakvih malih ili...velikih ljudi dolaze....

Gmile
04-08-2007, 09:19 PM
mada se ne slazem po pitanju tc finalizera
Mozete li, molim vas, u bar dvije recenice pojasniti ovo? Nisam shvatio sta se ne slazete...