View Full Version : Pitanje ?
merak
03-04-2006, 01:04 PM
Cao raja :)
Koristim mic B2, zvucnu m audio 24/96 i behringov mali mixer!
Pa nisam zadovoljan kvalitetom vokala! Shetajuci po forumu sam skuzio da mi mixer nije potreban vec samo mikrofonsko pred pojacalo. Sad neznam za koji da se odlucim: art tube studio v3 http://www.jackpoint.ch/index.php?main=details&artNr=1583
ili
Behringer tube ultra 100 ili 200 http://www.behringer.com/MIC200/index.cfm?lang=ger
Kad kupim jadan od ova dva me interesuje gdje cu da ukljucim slusalice?
I da li cu moci cuti na slusalicama svoj glas koji ulazi u mikrofon dok pjevam?
Pozdrav
LACKY
04-04-2006, 02:50 AM
Cao raja :)
hringer.com/MIC200/index.cfm?lang=ger[/URL]
Kad kupim jadan od ova dva me interesuje gdje cu da ukljucim slusalice?
I da li cu moci cuti na slusalicama svoj glas koji ulazi u mikrofon dok pjevam?
Pozdrav
Vidi ovako! Koji od tih preampa ces da kupis? Tu ti ne mogu puno pomoci!
Ali da ti objasnim par detalja. Ni u jedan preamp ne mozes da ukljucis slusalice!
Jednostavno na taj nacin konstruktori nikada nisu razmisljali!
Preamp sluzi da u njega ukljucis mikrofon i onda ides u audio kartu(u tvom slucaju).
E onda slusalice ukljucis na izlazu audio karte za slusalice(ukoliko ga ima) ili na mixeru!
Pokusao sam ti jednostavno objasniti(mada to nije lako),a ako ti i dalje nije jasno pitaj za detalje!
merak
04-04-2006, 07:13 AM
Znam da predpojacala inace nemaju izlaz za slusalice.
Zato ih mogu prikljucit na zvucnike Tj. z. kartica->zvucnici->slusalice ali pitanje je; da li cu sebe cuti na slusalicama dok pjevam?
Prvo zelim da se informisem prije nego sto kupim, to nisam uradio kad sam mixetu kupio:banghead: opametio sam se sad:D
Hajde pomozite ljudi sigurno vas pola koristi preamp ...
Ali da ti objasnim par detalja. Ni u jedan preamp ne mozes da ukljucis slusalice!
Jednostavno na taj nacin konstruktori nikada nisu razmisljali!
Nije tacno.
Imas ti preamp-e koji imaju svoj izlaz za slusalice.
Ta opcija je tu za slucaj da se radi u okruzanju gde je nedovoljan broj i/o portova, kao i u slucajevima kada ostali uredjaji u lancu stvaraju latenciju.
Ipak, u praksi ce retko kome zatrebati ovaj izlaz.
Tiki the Boyler
10-04-2006, 01:31 PM
Preslušavanje nema nikakve veze sa preampom, koji je dio ulaznog lanca...
Uključivanje slušalica u zvučnike mi nije baš najjasnije, osim ukoliko ne koristiš neke mlatimudijalne aktivne PC zvučničiće koji na sebi imaju neki konektor za sluške...
Elem, u tvojoj kombinaciji...
Mikrofon bodeš u preamp (recimo Behringer MIC100), iz kog ideš u ulaz zvučne karte!
Izlaz zvučne karte bodeš u stereo kanal svog Behringer mikserčića gdje biraš da li ćeš slati signal na monitore ili u sluške!
Naravno, pretpostavlja se da je softverski sve izrutirano kako treba!
(i da koristiš odgovarajuću kablažu)
LACKY
11-04-2006, 12:53 AM
Nije tacno.
Imas ti preamp-e koji imaju svoj izlaz za slusalice.
Ta opcija je tu za slucaj da se radi u okruzanju gde je nedovoljan broj i/o portova, kao i u slucajevima kada ostali uredjaji u lancu stvaraju latenciju.
Ipak, u praksi ce retko kome zatrebati ovaj izlaz.
I sta onda kada ukljucus slusalice u preamp?,cujes samo sebe!
Dali razgovaramo o mic. preampu ili multifuncionalnoj audio kartici?
Nisam hteo da ulecem u raspravu, ali pre nego sto pocne prepucavanje, evo samo kratko da kazem.
Ima preampa sa monitor sekcijom i tu ovaj put mislim konkretno na Focusrite platinum seriju (Voice master pro i Twintrack) gde su uradili "0 latency monitoring" i ti preamp bukvalno mozes koristiti i kao monitor kontrolu jer dovodis signal do njega iz kompa (ili cega vec) i iz njega mozes da mixas odnos matrica/vokal koji saljes u slusalice (takodje ovi preampi imaju izlaz za sluske).
Kvalitet monitoringa je u ovom slucaju diskutabilan.
Naravno ima to i kod nekih drugih proizvodjaca, ali da ne bismo smorili, posto to nije tema. Decku treba jeftin chain kojim ce da se snima, a sa ovim modelima je vec "500+"
Dompax
11-04-2006, 11:40 AM
Nisam hteo da ulecem u raspravu, ali pre nego sto pocne prepucavanje, evo samo kratko da kazem.
Ima preampa sa monitor sekcijom i tu ovaj put mislim konkretno na Focusrite platinum seriju (Voice master pro i Twintrack) gde su uradili "0 latency monitoring" i ti preamp bukvalno mozes koristiti i kao monitor kontrolu jer dovodis signal do njega iz kompa (ili cega vec) i iz njega mozes da mixas odnos matrica/vokal koji saljes u slusalice (takodje ovi preampi imaju izlaz za sluske).
Kvalitet monitoringa je u ovom slucaju diskutabilan.
Zasto je diskutabilan? Od nedavno imam Twintrack Pro, a njegovu funkciju direktnog monitoringa koristimo s opcim zadovoljstvom.. radi se o kucnom snimanju, naravno, a na ovaj nacin se lako preskace potreba za malim mikserom jer Twintrack ima i izlaze za monitore.
Pa dosta toga si i sam odgovorio u svom poslednjem postu, ali da ne bude da sam rekao da je lose, ispravljam se:
Diskutuje se o kvalitetu i mnogo boljih uredjaja, specijalno napravljenih za tu upotrebu tipa Central Station, SPL i Big Knob, pa u tom kontekstu ovo ispada smesno.
Naravno, ako znas i to moze da ti bude dovoljno da uradis posao.
merak
12-04-2006, 05:30 PM
Mikrofon bode? u preamp (recimo Behringer MIC100), iz kog ide? u ulaz zvučne karte!
Izlaz zvučne karte bode? u stereo kanal svog Behringer mikserčića gdje bira? da li će? slati signal na monitore ili u slu?ke!
Naravno, pretpostavlja se da je softverski sve izrutirano kako treba!
(i da koristi? odgovarajuću kabla?u)
Tako sam i mislio od prilike.Izlaz zvucne spojim sa stereo aux return a monitore sa tape out!
Bolje da se informisem prije nego sto kupim.
Fala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.