View Full Version : Se Atc-x
goasia
01-04-2006, 08:50 PM
posle vise od cetiri meseca cekanja stigao mi je SE atc-x , ko zna , zna sta je to :)
par reci o prvim utiscima ... sound , odlican , svi filteri su verne kopije originala , stim da 303 nije nikad tako dobro zvucao koa atc-x, mozda Moog filter ne rezi tako ,ali je veoma topao i muzikalan , Obie filter ima LP i BP ,ovaj zadnji mi se izuzetno dopada , ARP je grub i sirov ... :hyper: attack mu nije previse brz ali zadovoljava , napr zaostaje za Waldorf Pulse-om ,ali je brzi od Andromede ...
user interface je katastrofa , ali se moze navici , folija tasteri kao kod dx 7 , jx 8p , prosto ne osecas kad si ga kliknuo , mod matrix mu je solidan , ugradjena distorzija i ringmodulator sire spektar mogucih zvukova , preseti su odlicni ...
sa bilo kojim midi kontrolerom zacas postaje fleksibilniji za programiranje , posto vecina parametera se moze editovati jednostavnim midi kontrol porukama .... najgori moguci manual koji sam ikad video ,citao ... ponekad covek misli da nije vazno , al su tu zatajili skroz ... inace vidi se na izradi ,da se proizvodi u takoreci manufakturi i da im je support jalov , no sve u svemu ... kad ukljucite sint , sve mu se oprasta .... sound je prva klasa ... a to je najbitnije :)
milos
02-04-2006, 10:17 AM
Dosta su nahvaljeni kao zamena za minimoog:) koliko si ga platio?Uzmi recimo behringer bcr 2000 kao programer,za te pare ce te sluziti bajno:da:
Kakve su one Omege-vrede cemu?
Illiron
02-04-2006, 11:15 AM
Ja samo znam da ZELIM onaj SE1x...
Svaka cast na kupovini...
goasia
02-04-2006, 05:03 PM
pa izasao me 20% skuplje neko kod Thomanna .. nije bas jeftino :confused:
Behringer kontroler vec imam , tako da se odlicno slazu , inace taj kontroler je pun pogodak , radi sa vecinom midi sprava iz osamdesetih , jer u rano doba mide ere sysex poruke su bile relativno kratke , pa ih Behringer prihvata ...
Omega je navodno jako dobra sprava , al je zato i cena :(
SE1x, pa dvoumio sam se jer je mala razlika u ceni medjutim ovde imas cetiri filtera razlicitih karaktera ,dok u Se moogov 24 db i oberheimov 12 db , stim da je nesto sporiji envenlope nego kod atc-x ...
atc :512 preset zvukova , cetiri filtera , analogna distorzija i ringmodulator ... pa sa kontrolerom , mocna masina ....
relis
02-04-2006, 08:18 PM
Cestitam!:)
Stvarno rijedak sint u ovom dijelu svijeta. Cuo sam neke demoe i nemam rijeci, dobra stvar...
clusterchord
04-04-2006, 03:25 AM
cestitam B .. mislim da je to jedini u ovim krajevima. i meni se cini puno interesantiji od SE-1x.
inace, to mi je vazno sto si rekao za envelope. nisam znao gdje da ga smjestim po tom pitanju, jer to se tesko moze ocijeniti iz demosa, vec ga se mora malo zasvirati uzivo ili potjerati neku sekvencu. dali je SEM filter multimode, tj. im li i bandpass i hihgpass mode, ili je samo lowpass ? i druga stvar, kad napravis edite sa Behringerom - dali ti ti editi ostanu kad save-as kao novi sound? prije to nije htio, pa su navodno rijesili sa OS update-om..
jedan moj forum prijatelj preko bare ga ima vec neko vrijeme, pa sam ga svojevremeno zamolio da malo demonstrira razlicite filtere,
Mini (http://www.anykeystudio.com/mp3/Mini%20Anykey%20Studio.mp3) SEM (http://www.anykeystudio.com/mp3/SEM%20Anykey%20Studio.mp3) 303 (http://www.anykeystudio.com/mp3/TB%20Anykey%20Studio.mp3) ARP (http://www.anykeystudio.com/mp3/ARP%20Anykey%20Studio.mp3) - by anykeystudio
ako slozis neki mp3 stvarno bi ga rado cuo. ima tako malo demosa za tu spravu..
pozdrav
T
goasia
04-04-2006, 06:48 AM
s.e.m. filter ima LP i BP mod , i meni je bilo vazno , na pocetku ovog Thread-a sam napisao da mi se bas dopada BP mod Obie filtera :)
...da pamti editovanje preko kontrolera , medjutim u praksi nikad ne prebacujes kontrolu svih parametara na kontroler , ja barem one najvaznije ,parametre filtera , tri envenlopa ,lfo, volumen , mod matrix moras stelovati na samoj spravi , a i nije tako strasno editovanje , kad znas sta hoces ...
relis
08-04-2006, 04:00 PM
Opcenito, u cem je jak atc-x?
Znam, mozda je glupo pitanje, zna se cemu sluze monofoni analogni sintevi, ali nije svaki bas, ni svaki lead, ni svaki snare isti...
Mozes dati kakve usporedbe s drugim sintevima po tipovima zvukova?
goasia
08-04-2006, 04:51 PM
pa najbolja definicija za ATC-x bi bila da je to leksikon analognih zvukova u monofonom izdanju , kako sam vec napomenuo ima cetiri ugradjena hardver filtera (nije emulacija , nego pravi filteri, klonovi originala) , ima klasicnu strukturu VCO +Vcf +Vca , stim da ima poseban envenlope za filter , za Vca i jednu slobodnu gde sam odabiras koji je modulciona meta datog envenlope generatora ...
dva LFO i mod matrix koji koji nije ekstreman ali zadovoljava , analogni ringmodulator i distorziju ...to je sto se tehnicke strane tice ... za sta sluzi ?
za sve moguce namene jednog monofonog sintisajzera ... svakako nije za digitalne padove :) ... za leadove , za basove za efekte , analogne udaraljke .... i sve to u moguce najkvalitetnijem sonicnom izdanju .... ako ces Moog leadove tipa Emerson Palmer , ako ces acid zvukove , hip hop basove , sekvence sa S.E.M. BP filterom, duboke m basove za Drum'n Bass , tb linije u svakom mogucem izdanju .... nema bolje sprave za to
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.