PDA

View Full Version : Kawai MP8

Dario
30-03-2006, 06:24 PM
Da li ga je imao tko prilike isprobati ? Zanimaju me utisci, tipka te kvaliteta soundova (prvenstveno me zanimaju zvukovi klavira)

th_monk80
03-04-2006, 02:27 PM
MP8 ima drvenu mehaniku koja je odlicna, i to je po meni njegov najveci kvalitet, najpribliznije je touchu akusticnog klavira od svega sto sam probao. Na prvo sviranje mi se ucinilo da je malo mek (navikao sam na tvrdu i duboku Yamaha mehaniku, koja mi je inace favorit od svih ne-Kawai), medjutim onda ukapiras da to tako otprilike i treba da bude. I ne oseca se ono 'dno' kao kod Yamahe, mozes donekle da 'utisnes' dirku, kao na pravom klaviru. Zvuci klavira su mu kao i kod akusticnog brata - specificni, odmah cujes da nije semplovan Stainway ili Bosendorfer, nego Kawai (EX, kazu oni), svetliji, sto mozes da volis ili ne volis, ali lepse zvuce u miksu nego vecina 'dark' klavira. Meni licno se vise od Kawai-a svidja jedino sempl Yamahe P-250, al zato nema dirku kao Kawai. Ostale zvuke sem klavira nisam mnogo isprobavao, rhodes mi se recimo nije dopao na prvo sviranje, kao ni neki drugi. I da - negativna strana: tezak je 32kg :) Ako mislis da ga nosis na svirke, bez minimum 2 roba trajno ces ostetiti kicmeni stub :)

Dario
08-04-2006, 09:31 PM
Nebi ga nosio na gaze, nego bi stajao cijelo vrijeme u dnevnoj sobi.
Imas li mozda preporuku nesto boljega u tome cjenovnom razredu? Recimo Yamaha S90ES ili Roland RD700SX ?
Prvenstveno me zanimaju soundovi piana.

Moritz
09-04-2006, 02:58 AM
Boljeg od MP8 nema, kao stage piano to je sam vrh i po izradi i po mogucnostima dok je zvuk poseban dozivljaj. Ovih dana ga drndam po studiju i svaki put me odusevi iznova. Osecaj dok ga sviras je fenomenalan. Dzaba ti sve pricam, moras ga probati pa se uveriti. Kontrola boje klavira je zapanjujuca...mozes da napravis kakav god klavir pozelis za 5 sekundi ( bez preterivanja).
korisna adresa SMS Music ( KAWAI predstavnistvo u NS) Radnicka ulica, imaju ga na lageru kao i MP4 (mladji i jeftiniji brat).

th_monk80
11-04-2006, 12:59 PM
Ni Yamaha S90ES ili Roland RD700SX nisu ni blizu Kawai-a, ni dirka ni zvuk. Ako ti se ne svidja Kawai sempl, probaj eventualno Yamahu P-120 ili jos bolje P-250. Al dirku neces naci bolju od Kawai nigde. Moj idealan setup - Kawai MP8 povezes na Ivory i ne moze bolje!

PS. Pozdrav Vlado :)

Moritz
11-04-2006, 02:48 PM
MP8 povezes na Ivory ?????!!!!!????:confused: :confused: :confused: ...koja svrha kupovine MP-a (2000 i vise eura) ?
Onda kupi FATAR master pa vozi.

th_monk80
11-04-2006, 02:59 PM
Pa dirka sama po sebi bi za mene bila dovoljan razlog za kupovinu MP8! A napisao sam 'idealan setup', tj. ako covek bas zeli da se upusta u bahanalije. Naravno da ce i sam MP8 raditi vrhunski!

Moritz
11-04-2006, 03:50 PM
slazem se za dirke...savrsene su. Prosto mi je svetogrdje pored takve lepote koristiti VST. Jedva cekam da ga se docepam trajno, a onda zbogom svi VST klaviri.:D

Dario
14-04-2006, 07:04 PM
Ja kod kuce trenutno imam Kawai MP9000, s kojim sam stvarno jako zadovoljan. Sada ga planiram prodati i kupiti novi Kawai MP8.
Da li znate koliko bi mogao traziti-dobiti novaca za Kawai MP9000 ? (iz HR-a sam)

Vidjeti cu ako se stvarno jako malo novaca dobija za njega polovnog, onda cu ga bolje ostaviti kcerkici u djecjoj sobi, da za godinu dvije kada krene u glazbenu ima na cemu vjezbati.
?

Moritz
18-04-2006, 09:45 AM
Ostavi ga cerkici ;) .... smesno malo (1300e) plafon, realno vredi vise ali trziste je takvo kakvo je...dzaba sto je super sprava ali je mator. Zato obraduj svoje dete ...a i sebe :da: ( MP 8)
Ziveli

zos
18-04-2006, 11:04 PM
Pozdrav! Moram da se ukljucim u diskusiju, mp8 je stvarno zver i ubica od
instrumenta, osim odlicnih dirki i zvukova klavira tu su i ostali vrlo upotrebljivi
zvuci koji veoma lepo rade i u multi-modu, rhodes je mogao biti i bolji, ali
akusticni klaviri su svi do jednog upotrebljivi,pa i ostali preseti.osim ako nemas potrebu za nekim dubljim editingom, moze se bez problema odraditi arr, a polifoniju od 192 note niko i ne spominje?plus balansirani izlaz,usb....odlican
dizajn i izrada...sve ostalo je cista plastika u poredjenju s njim!
poseban pozdrav za Moritza : ))

Dario
25-04-2006, 08:19 PM
Apsolutno se slazem s tobom, jedino mi nije jasno zasto je sam Kawai tako slabo zaszupljen na nasim podrucijima u odnosu na Yamahe, Rolande i Korgove ?!
To me nekako podsjeca na onu pricu s Golfovima ;)

zos
26-04-2006, 11:47 PM
E bas ga pogodi u zivac!!! Auto koji me najvise nervira je golf 2,pogotovo kad
se nadje tik ispred mene i pocne da cadjavi...
Pa,prvo, za ove tezgaroske firme su svi zivi culi, ima ih non stop po TVu,
svadbama, pink televiziji, a zadnji kawaiev visoko tirazni sint je k4....Proslo
je od tada preko 15 godina...
Od k5000 koji je redak ko sveti gral kawai mislim da ni ne pravi sintove, pa
se samim tim isti i ne pojavljuju na svadbama i tv-u...To ti je balkan.
DRUGO: Ja na pr. imam KAWAI CA5, klavir sa drvenom dirkom i farbama
slicnim sa mp9500, 96 nota polifonije,usb,40 zvukova...
E, sad, taj moj klavir posle godinu i po dana je jos uvek skuplji od
neke yamahe clp130 ili 120 (kod nas se modeli iznad 130ke nisu ni pojavili)...
Nov je 1850eur, dok neka sklj. yamaha sa kinesko-plasticnom dirkom kosta
plafon 1200eur...mislite o tome. Pri tome, spolja izgleda skoro isto, cak
upadljivije, jer kawai ne sljasti i izgleda ozbiljnije...O korgu da i ne pricam...
Semplovi su mu ko kesa...No, jos rolanda postujem, posto on ima vrlo
zanimljiv sempl klavira i dosta dobrih modela... Nadje se jos po koja Yamaha
koja valja,
ali sa drvenom dirkom tesko ispod 10000eur...
i TRECE, mislim da niko nije imao muda ili pameti da pocne sa kawaiem, kad
su svi culi samo za korga,jamahu i rolanda...ukljucujuci i dilere istih : ))

bobi.krofna
27-04-2006, 12:02 AM
za te pare najbolje sto sam ja do sada probao,a probao sam puno toga,ti je gem promega3...kawai mozda ima nesto bolju dirku(naglasavam "nesto") ali mi je zvuk kod gem-a daleko bolji,sa puno vise realizma u sustainu...nota "umire" bas kao na akustici...nego,100 ljudi-100cudi ;)...

zos
01-05-2006, 11:58 PM
Mozda taj promega 3 od gema jeste dobar instrument, nisam ga probao, a bas
me zanima,jer sve ostalo sto sam od gema probao(na pr gem rp pro1) je
prosto amaterski! Dirke samo sto se ne raspadnu pod prstima, a semplovi su
rezolucije ko sa neke "live" kartice, ajd, malo sam preterao, malo su bolji,
ali za jedan klavir??? Ne samo da je SVAKI kawai, roland,korg,yamaha digitalni
klavir BOLJI od doticnog modela, nego cak i preseti klavira sa nekog prosecnog
sinta prete da su bolji, ako nista drugo, bar nisu smesni, pre bih koristio
kanvasov klavir nego TAJ,sa tog doticnog gema...Primera radi, 250eura
jeftiniji KORG sp 200 je mnogo bolje uradjen instrument u globalu, dirka,
semplovi, kompaktnost,cena, ama bas sve.Da se razumemo, ja nisam protiv
ostalih klavira u korist kawai-a, samo pokusavam da budem objektivan kad
su u pitanju odnos cena-KVALITET.Mozda sutra neki kinezi naprave klavir
bolji od svih ostalih... brrrr....

bobi.krofna
02-05-2006, 06:08 PM
slazem se ja da gem nije bas nesto briljirao sa svojim spravama ali "ovaj" gem je nesto posebno :da: ...kad god sam procenjivao neki digitalni klavir ja sam se rukovodio svojim bogatim,tridesetogodisnjim,iskustvom na "pravim" klavirima i nikada ne pravim komparaciju izmedju dva digitalca vec koliko je to blizu odredjenom "pravom" klaviru...pre promege za mene je kawai 9500 bio vrhunac ali i od dobrog ima bolji ;) ...ponavljam,100ljudi-100cudi,ovo je samo moje ,skromno, misljenje...

zos
02-05-2006, 11:27 PM
Sto se tvog parametra poredjenja tice, sasvim se slazem sa tobom,
po meni digitalni klavir mora da "radi" sto pribliznije pravom klaviru,
a ovo ostalo je samo slag na tortu. Sto se mene tice, bilo bi dobro
da neki proizvodjac bude do te mere pametan da napravi digitalni
klavir sa drvenom dirkom, midijem i samo JEDNIM jedinim zvukom
perfekto usemplovanog koncertnog klavira, tri pedale i midijem,
ali da semplovi nemaju loop, vec da traju dok se zvuk sam ne "ugasi",
i da ima polifoniju od minimum 64 note,a da je cena ipak pristupacna.Na pr. video sam (samo u katalogu) tako nesto od yamahe, zove se "baby grand", ali je previse skup...