PDA

View Full Version : Parallel Processing

peraZdera
26-03-2006, 09:44 PM
Moj seminarski...:da:

p.s. paralelno procesiranje koristi DSP kao i GPU...

http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=500&stc=1&d=1143405833

boggy
06-04-2006, 07:05 PM
Moj seminarski...:da:

Ovlas sam procitao prvu stranu, i drago mi je da se ova tema obradjuje, makar i kao seminarski... jer je tema mozda isuvise ozbiljna za jedan seminarski.

Imam jednu primedbu u generalnom smislu... neka sluzi tvojoj informisanosti, i ako nije "political correct" da to pises, onda nemoj pisati to u seminarski.

Multiprocesorski sistemi nisu izmisljeni "ovih dana" (iz tvog pisanja se stice takav utisak) nego datiraju od davnih, pradavnih vremena razvoja racunarske industrije...

Evo logike: procesori su oduvek bili i bice ubuduce prespori... covek je zato uvek tezio da paralelnim procesiranjem poveca procesnu snagu.
Viseprocesorski sistemi sa dva procesora odavno mogu da kupe i obicni "smrtnici" (tzv. "dual pentium" prica).

Mislim da ti je najpametnije da koristis google i wickipedia-u za ovaj seminarski (pod uslovom da ga nisi vec zavrsio, naravno)

Kasnije opisivanje semafora... o tome postoji tri metra knjiga napisanih... i to se jos uvek pomno proucava i nadogradjuje... ako se time striktno ne bavis, suvisna je ikakva dalja znatizelja u tom smeru...

pozdrav

bogi