View Full Version : koja ploca za celeron?
veseli koljac
24-03-2006, 12:13 AM
D346 3.066GHz LGA775 EM64T,malo sam ispao iz fazona,pa ne znam koju plocu da uzmem,bitno mi je da procesor mogu solidno da klokujem,da je pci-e i da bude tu negde oko 80-tak eura.i kakav je ovaj celeron u odnosu na nforce4-sempron 2800+ kombinaciju?tu su negde po ceni,intel je koliko sam video skupjli nekih 30 tak eura.
diviner
25-03-2006, 04:54 PM
D346 3.066GHz LGA775 EM64T,malo sam ispao iz fazona,pa ne znam koju plocu da uzmem,bitno mi je da procesor mogu solidno da klokujem,da je pci-e i da bude tu negde oko 80-tak eura.i kakav je ovaj celeron u odnosu na nforce4-sempron 2800+ kombinaciju?tu su negde po ceni,intel je koliko sam video skupjli nekih 30 tak eura.
Ako hoces preporuku na osnovu licnog iskustva (a nisam mnogo ploca probao za S775) uzmi Epox, bilo koju...Njih sam probao i sve rade odlicno i imaju veoma dobre cijene (barem kod mog uvoznika).
btw, 2800+ sempron je jeftiniji i samim tim losiji od spomenutog celerona...Cjenovno ga trebas porediti sa sempronom 3100 za koji mislim da je bolja kupovina bas iz razloga OC-a (a mnogo je ladniji i ima dosta tisi kuler)...Plus sto semproni rade na 200 magistrali, mogu se daleko vise OC-ovati za razliku od celerona 3.06 (maksimum za magistralu koju budes mogao postici je oko 170Mhz a to je ispod minimuma svake intel ploce, dok kod semprona opusteno izvlacis 300Mhz sto u kombinaciji sa skupljom i boljom memorijom daje masinu koja sisa svaku konfiguraciju sem dualcore).
Hoffman
25-03-2006, 05:02 PM
uzmi Epox, bilo koju...Njih sam probao i sve rade odlicno i imaju veoma dobre cijene (barem kod mog uvoznika).
tako sam i ja cuo
veseli koljac
30-03-2006, 01:43 AM
ok,hvala vam,jedini razlog zbog koga bih uzeo celeron je sto kasnije mogu da stavim brzi procesor a da ne menjam celu plocu,ne znam koliko ce dugo jos da AMD pravi semprone za 754.
a sta mislite o MSI 915P NEO2-F S775/DDRII/PCI-E/7.1/GLA? nije skupa i radi sa DDR2.
ako zelis da u ovom trenutku poslednje primerke Intel procesora u skorijoj buducnosti ubodes na bilo koju plocu a da ipak ima priblizno i poslednje verzije chipseta, ispod 945 ne treba ici
sa druge strane, ja preferiram amd, za iste novce mozes kupiti odlicnu DFI ili Epox plocu (nForce4x) u kombinaciji sa sempron 754 ili athlon64 za 754 slot - dobro klokovanje
Primer kako za jos manje para moze da se uzme dobro klokujuca kombinacija (u nedostatku vise para ovo sam ja uzeo prosle godine - ti, naravno uzmi bolje:) ) = MSI Neo v2.0 + Sempron64 2500 (sada u maloprodaji to izadje nekih 145e) pa vec mesecima drzim procesor od 1.4MHz kloknut na 2.1GHz sa magistralom od 300MHz.
Sa MSI plocama je inace nesigurno, jer neke serije dobro rade a neke slabije, pa ti ipak preporucujem da amd ploca bude DFI ili Epox.
Za intel, ukoliko zelis da klokujes, u tom cenovnom rangu: Epox, ako imas vise para, neki skuplji Asus (kod Asusa stvarno vazi, koliko para toliko muzike), MSI (ali samo provereni model).
Nece se jos dugo praviri semproni754, ali ni intel se dugo nece zadrzati na ovim jezgrima i ovim chipsetovima - za godinu dana bice novih podnozja za procesore za nove procesore koji nece ici u danasnje ploce. Sto se toga tice, oba proizvodjaca su izjednacena.
shigumicu
30-03-2006, 09:42 AM
95% korisnika koji kupe neki racunar sa "odredjenom" plocom sa namerom da kasnije kupe drugi procesor to nikada ne urade, jer vreme pregazi i plocu i procesor, pa se kasnije to ne isplati.
Moj ti je savet da odmah uzmes ono sto si mislio i ne mislis vise (bar sto se ploce i procesora tice).
diviner
30-03-2006, 12:23 PM
ako zelis da u ovom trenutku poslednje primerke Intel procesora u skorijoj buducnosti ubodes na bilo koju plocu a da ipak ima priblizno i poslednje verzije chipseta, ispod 945 ne treba ici
sa druge strane, ja preferiram amd, za iste novce mozes kupiti odlicnu DFI ili Epox plocu (nForce4x) u kombinaciji sa sempron 754 ili athlon64 za 754 slot - dobro klokovanje
Primer kako za jos manje para moze da se uzme dobro klokujuca kombinacija (u nedostatku vise para ovo sam ja uzeo prosle godine - ti, naravno uzmi bolje:) ) = MSI Neo v2.0 + Sempron64 2500 (sada u maloprodaji to izadje nekih 145e) pa vec mesecima drzim procesor od 1.4MHz kloknut na 2.1GHz sa magistralom od 300MHz.
Sa MSI plocama je inace nesigurno, jer neke serije dobro rade a neke slabije, pa ti ipak preporucujem da amd ploca bude DFI ili Epox.
Za intel, ukoliko zelis da klokujes, u tom cenovnom rangu: Epox, ako imas vise para, neki skuplji Asus (kod Asusa stvarno vazi, koliko para toliko muzike), MSI (ali samo provereni model).
Nece se jos dugo praviri semproni754, ali ni intel se dugo nece zadrzati na ovim jezgrima i ovim chipsetovima - za godinu dana bice novih podnozja za procesore za nove procesore koji nece ici u danasnje ploce. Sto se toga tice, oba proizvodjaca su izjednacena.
Bravo...dobar odgovor...sa svime bih se slozio.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.