PDA

View Full Version : PreSonus Firepod anyone?

SickBoy
21-03-2006, 11:03 AM
Ima li tko iskustva s ovom "karticom"?
Prvenstveno me zanima kvaliteta njenih preampa, a super bi došla i usporedba sa dvostruko skupljim RME Firefaceom...

Čini se izvrsna kupovina za svoje novce (~675 eura u HR), a velika joj je prednost očito prenosivost, zahvaljujući FireWireu i mogućnosti spajanja na neki notebook, jelte... Nekako mi se čini da bi mogao prijeći na nju kad prodam Terrateca. :D

Unaprijed zahvalan na odgovorima!

Tiki the Boyler
21-03-2006, 02:32 PM
Imao sam priliku da radim sa FirePodom. Testiranje uglavnom. Nista ozbiljno...
Poređenje sa RME? (pretpostavljam da ciljaš na FireFace 800) Vrlo nezahvalno pitanje. Nikako da stignem da okačim dva primjera pa da probate uporediti, ali ono što sam ja čuo mi govori da je poređenja u zvuku karata u tom cjenovnom rangu jako nezahvalno (da ne kažem nemoguće) raditi na monitorima od 500-600 EUR.
Zato mislim da o upoređivanju sa zvukom RME-a ne trebaš razmišljati; jer nije kvalitet zvuka jedino što dobijaš kada kupuješ kartu...
Naime, RME definitivno šije PreSonusa kada su u pitanju mogućnosti rutiranja signala, broj ulazno - izlaznih kanala (24 na prema 10), te hardverska podrška miksa. Uz RME dobiješ još i potpuno WordClock kompatibilnost, te vrlo lijep DigiCheck software...
Ako gledaš tom logikom... ZA 1100 EUR od RME-a dobiješ 6 stvari, a od PreSonusa za 600EUR dvije... Što znači da PreSonusova "stvar" vrijedi 300EUR, a RME-ova nešto manje od 200! Ispade da je zvuk PreSonusa bolji!

Ja kraj sebe imam obe te karte i glupo mi je da lobiram za jednu ili drugu. Ti sam i tvoj džep ćete morati odlučiti šta je za tebe bolje! ;)